Τετάρτη, Μαΐου 25, 2005

Ηρθε και η ωρα των συγκρουσεων με τους λερες

Πολυ σωστο αρθρο σημερα στην Καθημερινη του Σταμου Ζουλα: Hλθε η ώρα των συγκρούσεων . Ο κ. Ζουλας εκφραζει αυτο που σκεφτομουν συνεχως. Ποιοι ειναι αυτοι οι συνδικαλιστες των καθηγητων ΑΕΙ που αντιτιθενται στην αξιολογηση του εργου τους? Ποιοι νομιζουν οτι μπορουν να ξοδευουν τα λεφτα μας, χωρις να δινουν λογο σε κανεναν? Πραγματικα δεν μπορω πιστεψω οτι ειναι αληθινοι αντιπροσωποι του ελληνικου επιστημονικου δυναμικου. Ελπιζω οτι ειναι περιπου σαν τους "εκπροσωπους" των φοιτητων που ειναι απλα οσοι φωναζαν περισσοτερο, οχι οσοι αξιζουν περισσοτερο.

Γιατι αν δεν ειναι, ειναι πολυ σκουρα τα πραγματα για το μελλον της χωρας. Αυτο που ο κ. Ζουλας φοβαται να πει, εγω το λεω καθαρα. Αυτες οι συντεχνιες που νομιζουν οτι εχουν "κεκτημενα" δικαιωματα να τρωνε τους φορους των Ελληνων χωρις να προσφερουν τιποτα, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα λερες, ανηθικες βδελες που μας πινουν το αιμα.

Δεν υπαρχουν φιλολαϊκα και αντιλαϊκα μετρα οπως θελουν να μας πεισουν. Υπαρχουν μονο μετρα που ευνοουν την κλικα τους και ζημιωνουν τους υπολοιπους. Και αυτο ισχυει για ολες τις ομαδες πιεσης στην Ελλαδα που νομιζουν οτι με τις απεργιες (λες και τις αλλλες μερες δουλευουν!) ή με το να χυνουν γαλατα μπροστα σε υπουργεια, πειθουν για την ορθοτητα των επιχειρηματων τους.

Η κυβερνηση εχει χρεος να τους πολεμησει, γιατι αλλιως οπως ευστοχα λεει ο Π.Μανδραβελης ολοι αυτοι "...λειτουργούν σαν τους τερμίτες: Μπορούν αθόρυβα και σιγά σιγά να γκρεμίσουν ολόκληρο σπίτι." Αποχωρηση απο τομεις που το κρατος δεν ειναι παραγωγικο (ολες οι ΔΕΚΟ, τραπεζες, πετρελαια κτλ δηλαδη), και εξυγιανση του στενου δημοσιου τομεα με επανεκπαιδευση των υπαλληλων και ορθολογικοποιηση του αριθμου τους. Αυτος ειναι ο μονος τροπος να απαλλαγουμε απο την ενδημικη διαφθορα του δημοσιου και να ανεβασουμε την εθνικη οικονομια. Οποιος δεν δουλευει ή δεν παραγει αρκετα, ας παει στον ιδιωτικο τομεα να δουμε τι θα κανει σε ενα αξιοκρατικο περιβαλλον... Γιατι οι χαραμοφαηδες του δημοσιου δεν μας ζημιωνουν μονο αμεσα, τρωγοντας φορους, αλλα πολυ περισσοτερο εμμεσα, διωχνοντας ξενες επενδυσεις, θρεφοντας την διαφθορα και χαμηλωνοντας την συνολικη παραγωγικοτητα της χωρας, αρα και τους μισθους ολων μας. Και, δεν ξερω για σας, αλλα εγω προσωπικα δεν αισθανομαι οτι χρωστω τιποτα σε αυτες τις βδελες!

Η κυβερνηση βεβαια πρεπει να βαδισει εξυπνα. Γιατι οι τερμιτες ειναι πολλα χρονια στο κολπο και ξερουν να σου γκρεμιζουν το σπιτι ακομα κιαν εχεις το δικιο με το μερος σου. Ο κοσμος πρεπει να πληροφορηθει οπως λεει ο κ.Ζουλας:

Nα αποκαλύψει [η κυβερνηση] με στοιχεία τι εισπράττουν και τι προσφέρουν οι «αντιδρώντες». Nα ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πόσο κοστίζει στο κοινωνικό σύνολο η διαιώνιση αυτής της προκλητικής ανισοτιμίας και κραυγαλέας ανισότητος. (Π.χ. υπάρχουν συνταξιούχοι κρατικής τραπέζης που λαμβάνουν σύνταξη 120% πάνω από τους ισχύοντες μισθούς, ενώ για τους «συνήθεις» απομάχους το ποσοστό αυτό σπάνια φθάνει σήμερα το δικαιωματικό 80%).

Και η κυβερνηση πρεπει να προετοιμαστει για την μαχη. Οταν ο δημαρχος της ΝΥ Μπλουμπεργκ ηρθε σε συγκρουση με τα πανισχυρα συνδικατα του Υπογειου Σιδηροδρομου, νοικιασε πολλα πλοιαρια για να μεταφερουν τον κοσμο απο/προς Μανχαταν, επετρεψε σε ολα τα αυτοκινητα να λειτουργουν σαν ταξι χωρις αδεια, μιλησε με τους πολιτες, πολλοι αγορασαν υπνοσακους για να κοιμουνται στο γραφειο τους και ο ιδιος αγορασε ποδηλατο για να πηγαινει στο γραφειο του οσο κρατησει η απεργια. Με ολη αυτην την προετοιμασια και επιδειξη αποφασιστικοτητας, η απεργια δεν εγινε ποτε!

Αλλο παραδειγμα ειναι η συγκρουση Θατσερ με τους ανθρακωρυχους. Η Αγγλια ειχε μεγαλη ιστορια με τους ανθρωκωρυχους να κερδιζουν σχεδον καθε απεργια. Η κατασταση ειχε φτασει στο απροχωρητο και η χωρα στην μεγαλυτερη παρακμη της την δεκαετια του 80, οταν η Θατσερ αποφασισε να σπασει τα συνδικατα. Αρχισε να μαζευει καρβουνο, να προετοιμαζεται και ετσι κερδισε μια συγκρουση που ωφελει την χωρα μεχρι σημερα...

Με σωστη προετοιμασια η κυβερνηση θα εχει την κοινη γνωμη μαζι της και θα εχει τα οπλα να κερδισει. Και η χωρα το εχει αναγκη. Οσο για το "πολιτικο κοστος" ας μην φοβουνται. Τα οφελη απο αυτες τις κινησεις θα φανουν πολυ γρηγορα και η κυβερνηση που θα λαβει αυτα τα μετρα θα μεινει στην ιστορια...

8 σχόλια:

S G είπε...

ο γνωστος και μη εξαιρετεος Ι95 δεν συμφωνει.

Κατι για κατι χουντες λεει παλι, το προσπερνω γιατι δεν εχω καταλαβει ακριβως τι σχεση εχει με μενα ή με την συζητηση.

Λεει επισης "όντως πολύ λέρες αυτοί οι ανθρακωρύχοι, ευτυχώς που η κ. Θάτσερ τους σταμάτησε γιατί δε θα μας είχαν αφήσει ούτε μία στάλα αίμα στις φλέβες με όλο αυτό το ρούφα-ρούφα." το παιρνω σαν ειρωνεια και απαντω: Ναι πιναν το αιμα του λαου με τις επιδοτησεις που ζητουσαν. Εχεις καμμια ιδεα πως ειχε η κατασταση?
Ειναι συμπτωση οτι σε μια χωρα που δεν εχει σπασει τα συνδικατα, το κρατιδιο με τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι αυτο που εχει τους περισσοτερους ανθρακωρυχους? Μιλαω για την Β.Ρηνανια-Βεστφαλια βεβαια...

"όλοι θέλουν αξιολόγηση, απλώς όχι με τους όρους του κάθε "τεχνοκράτη" "

ποσα κριτηρια υπαρχουν για να αξιολογησεις την ερευνα? ENA και απλουστατο, αριθμος δημοσιευσεων ζυγισμενος με την αξια του περιοδικου (το βρισκεις στις αντικειμενικοτατες λιστες που καταρτιζουν ειδικοι οπως αυτοι οι Ελληνες που τυχαινει να ειναι και απο τους καλυτερους του τομεα). Και τεσπα αν η μεθοδος ειναι το θεμα, ακουμε προτασεις, οχι γελοιες ατακες για το δημοσιο αγαθο της παιδειας. Και σιγουρα οχι απεργιες στην πλατη των φοιτητων για μιιιιιαα ακομη φορα. Δεν ντρεπονται λιγο να ονομαζουν εαυτους καθηγητες?

"όταν πάντως ο ΣΕΒ φέρνει στο προσκήνιο τα πάγια αιτήματά [...] δεν είναι συντεχνία"

οσες φορες ο ΣΕΒ υπερασπιζεται μελη του που παρανομουν, κανουν καρτελ ή θελουν προστατευτισμο μας βρισκει απολυτα αντιθετους. Αυτο δεν σημαινει οτι ό,τι και να πει ο ΣΕΒ ειναι λαθος, ουτε οτι η σωστη σταση ειναι ιδεοληψιες του στυλ "αντισταση στα αφεντικα"...

Greg είπε...

Και συμφωνώ και όχι! Είναι γεγονός ότι σύμφωνα με τις "σύγχρονες" μεθόδους αξιολόγησης, ο Νεύτων για παράδειγμα ούτε για μεταπτυχιακός φοιτητής δεν θα έκανε με τις 150 σελίδες που έγραψε (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ουσιαστικοί λόγοι άρνησης των ενδιαφερομένων είναι αυτού του πνεύματος) αλλά κι' απ' την αλλη δεν θα ξεχάσω την ανταπόκριση μέσω του τηλεοπτικού δελτίου προ διμήνου:
"Οι καταστροφές στην Κομοτηνή είναι ανυπολόγιστες! Ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ..."
Δηλαδή όσο κοστίζει ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος που αποχωρεί "εθελουσίως"...

S G είπε...

αυτο για τον Νευτωνα δεν πολυισχυει γρεγ. Η εργασια του Νευτωνα θα ηταν η πιο ευρεως cited των 100 χρονων και θα ηταν σιγουρα ο Νευτων 1ος στην καταταξη. τεσπα εννοεις οτι οι καταταξεις δεν ειναι τελειες. Αληθεια ειναι, αλλα το να επαφιεται η ασκηση της καθηγητικης λειτουργιας στον πατριωτισμο των διδασκοντων ειναι μαλλον χειροτερο...

"Η τακτική τους [των συντεχνιων] (εκβιάζω το κοινωνικό σύνολο) είναι καθαρά φασιστική- και το χειρότερο είναι ότι είναι τόσο οργανωμένοι και δικτυωμένοι, που κάνουν την κοινωνία να πιστεύει ότι... παλεύουν για τα δίκαια του λαού. "

ναι. Γιαυτο η κυβερνηση πρεπει να το παρει στα σοβαρα και να πληροφορησει τον κοσμο οπως ειπα. Κατα δευτερον πρεπει σε καθε περιπτωση να λαμβανει τα μετρα της. Απεργουν οι βαμβακοπαραγωγοι πχ? Εισαγωγες απο αλλες χωρες μεχρι να σπασουν. Απεργουν τα ταξι? Αυξηση δρομολογιων των λεωφορειων μεχρι να σπασουν. Πανε οι αγροτες να κλεισουν δρομους? Χρηση των νομων περι παρακωλυσης συγκοινωνιων. Και αν το παρακανουν, περικοπη επιδοτησεων. Η κυβερνηση εχει οπλα, !#@!ιδια δεν εχει.

Greg είπε...

Μα δεν θα το κάνει! Γιατί τα κόμματα ζουν απο τις πελατειακές σχέσεις τους και για τις πελατειακές σχέσεις τους! Δεν θα ήταν άκαιρο νομίζω να σχολιασθεί από τον rooster η "εθελουσία" έξοδος του ΟΤΕ που κατα τις προβλέψεις θα στοιχίσει 1,6 δις € που θα τα πληρώσουμε οι άλλοι των 500-1000 € μισθωτοί!
¨οσο για τον Νεύτωνα , ΟΚ! Αν βέβαια τον δημοσίευαν στα περιοδικά τους που κατάντησαν όλα (εκτός από 4-5 σε κάθε field) να ικανοποιούν τις εργασιακές ανάγκες δημοσιεύσεων του "ιερατείου". Όσο για τα citations; "Θα σε αναφέρω αν θα με αναφέρεις..." Τσιγκολελέτα!

Roark είπε...

Ο Reagan είχε συγκρουστεί σκληρά με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ. Όπως και κάθε άλλη ομάδα πίεσης που κατέχει μια κρίσημη και νευραλγική θέση, οι ελεγκτές νόμιζαν ότι απεργώντας θα παραλύσουν την χώρα και θα εκβιάσουν την κυβέρνηση.

Δεν τρέμουν όμως όλοι την σκιά τους όπως η τωρινή μας κυβέρνηση (όπως με το σκάνδαλο την εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ). Έβαλε στρατιωτικούς ελεγκτές στη θέση τους και τους έσπασε τον τσαμπουκά (που είχαν καλλιεργήσει τόσα χρόνια με εκβιαστικούς "αγώνες" στην πλάτη των υπόλοιπων μελών της κοινωνίας).

@@ είχαν στη χώρα μας ο Μητσοτάκης (όσο μπορούσε με τους 151 βουλευτές, την γελοία κρατικιστική λαϊκοδεξιά εσωκομματική τους αντιπολίτευση και τον αμετροεπή λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ) και ο Σημίτης της πρώτης τετραετίας (που δυστυχώς απογοήτευσε στην δεύτερη).

S G είπε...

καλα εννοειται οι εθελουσιες και χαζομετοχοποιησεις της πωλησης του 35% ειναι εντελως απαραδεκτες. Γρεγ, σε περιπτωση που θες να θιξεις καποιο θεμα καπως αναλυτικα, μπορεις παντα να το στελνεις στον διαχειριστη μας προς δημοσιευση.

Greg είπε...

Ευχαριστώ! Αν και είσθε πάντα πολυσύνθετοι και επίκαιροι θα τιμήσω την πρόσκληση!

S G είπε...

και για να γυρισουμε και λιγο στο θεμα: Σχεδον ολες οι εφημεριδες μιλανε πια για την αποφαση Καραμανλη να κανει τις μεγαλες αλλαγες.

Ενα καλο αρθρο σχετικα στην Ναυτεμπορικη σημερα. Μαλιστα οι αγορες φαινεται να πιστευουν τον πρωθυπουργο οτι δεν θα κανει πισω. "Νεοφιλελευθερο πανηγυρι" ειδε λοιπον η γνωστη φυλλαδα στο χρηματιστηριο χτες. Αντε να δουμε!

ΥΓ να την τιμησεις, να την τιμησεις :-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock