Σάββατο, Αυγούστου 13, 2005

τι συζητάμε?! they beat protestors

"More than a dozen protestors arrested in the oil-rich city of Ahwaz, southern Iran, during a demonstration in July were sentenced to serve prison time and to be flogged in public, Iran’s state-run news agency reported on Thursday.

A court in Ahwaz sentenced the 15 individuals to flogging and jail time for “creating mayhem and disrupting public order”.

They had all been arrested during anti-government protests on July 27 and were accused of setting tyres on fire in the street and throwing stones at government buildings and vehicles belonging to the State Security Forces."

δηλαδή, σαν να λέμε ότι κάθε φορά που πιάνουμε στην ελλάδα κανένα διαδηλωτή που έκαψε σκουπιδοντενεκέ στη βασ. σοφίας, να τον βασανίζουμε δημοσίως (πέρα απ'τη φυλάκιση). εδώ http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=3276 είναι και η αντίστοιχη φωτογραφία.
είναι θλιβερό το καθεστός στο ιράν, είναι ακόμα πιο θλιβερό που τόσοι έλληνες τους υποστηρίζουν

14 σχόλια:

Roark είπε...

Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι σε λίγο καιρό αυτοί οι μεσαιωνικοί άνθρωποι θα έχουν πυρηνικά όπλα!

pinky and the brain είπε...

σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, έγινε χθες διαδήλωση στη τεχεράνη με περίπου 1.000 μέλη του vigilante group, ansare-hezbollah, οι οποίοι απαιτούν το ιραν να "immediately and unconditionally resume all nuclear enrichment activities".

η διαδήλωση είχε ως αρχηγό έναν κολλητό του προέδρου ahmadinejad.

και θα έχουν τα πυρηνικά όπλα, και οι εν λόγω διαδηλωτές δεν είχαν την ίδια μοίρα με τους διαδηλωτές στο άρθρο του post

Harry Peitsinis είπε...

Ποιος υποστηρίζει το καθεστώς του Ιράν σήμερα στην Ελλάδα? Σοβαρά μίλάω, γνωριζα πχ ότι πριν καμιά 30αριά χρόνια οι κομμουνιστές της Ευρώπης κόβαν φλέβα για το Χομεινί αλλά μετά την πορεία των γεγονότων υπάρχουν λογικοί (ή παράλογοι) άνθρωποι στη Δύση που στηρίζουν το καθεστώς ?'Η εννοείς ότι είναι κατά της ένοπλης επέμβασης για τη δυτικοποίηση του?

J95 είπε...


δηλαδή, σαν να λέμε ότι κάθε φορά που πιάνουμε στην ελλάδα κανένα διαδηλωτή που έκαψε σκουπιδοντενεκέ στη βασ. σοφίας, να τον βασανίζουμε δημοσίως


Μάλλον δε σ' έχουνε πιάσει ποτέ σε διαδήλωση. Η μόνη διαφορά είναι το "δημοσίως". Αν δεν έχεις κάνει κάτι, τρως μερικές ψιλές και άφθονες ύβρεις, φυσικά δημοσίως (στο σημείο που σε πιάσανε ή σε βάλανε με τα χέρια στον τοίχο για κανένα δίωρο). Αν έχεις κάνει κάτι, σε κλείνουν στην κλούβα, σε σαπίζουν στο ξύλο και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζεις την άλλη μέρα προστίθεται και η αντίσταση κατά της αρχής. :(

ΥΓ: Αυτοί οι Ιρανοί μου ακούγονται όλο και πιο δυτικοποιημένοι.

ultrasonic15 είπε...

Καλά konfet έχεις ξεφύγει προ πολλού... στο 'χα πει, δεν απέχεις παρά ανεπαίσθητα από το Ζιγκ Χάιλ!

Harry Peitsinis είπε...

that's right , nuke the bastards!!Και όποιος διαφωνεί είναι ένας αλήτης μουσουλμανοαναρχικός, πουλημένος φονταμενταλιστής που του αξίζουν μακρόχρονες διακοπές στο Γκουαντάναμο! Και μετά τον ανελέητο βομβαρδισμό μπορούμε να υψώσουμε την αμερικανική σημαία στα χαλάσματα και να αναφωνήσουμε με την κορακίστικη φωνή μας: THE WORLD IS MINE!!! (με τα απαραίτητα μπουχαχαχαχαχα στο τραγελαφικό πνεύμα των καιρών)
Δεν ξέρω για σας, for me πάντως another world is mine οπως λέει και το τραγουδάκι, αφιερωμένο σε σενα Κονφέτ...


Another world is mine that none else see,
Cast from a softer, stranger, sweeter mold,
Created by some laughing god for me and me
Alone -- its colors bright, its textures bold
Impressionistic sweeps.
Unlined, unsigned, it bears no scars of men.
Its velvet folk, androgynous, unflawed,
Move with a boneless grace from home to glen.
I stand and watch in joyous wonder, awed.

I need no spacebound ship, no mystic
passes
To reach my world. I just take off my
glasses.

S G είπε...

"Αν έχεις κάνει κάτι, σε κλείνουν στην κλούβα, σε σαπίζουν στο ξύλο και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζεις την άλλη μέρα προστίθεται και η αντίσταση κατά της αρχής. :(

ΥΓ: Αυτοί οι Ιρανοί μου ακούγονται όλο και πιο δυτικοποιημένοι."

θες να πεις οτι η ελλαδα ειναι ψιλοΙρανοποιημενη ετσι?
τι σχεση εχει η αστυνομικη αυθαιρεσια και βια με την Δυση?

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά (ή double standards για τους λάτρεις των ελληνοαγγλικών κόκκορες) Δεν ενοχλεί τους Αμερικανούς το ότι το "δημοκρατικότατο" Πακιστάν έχει πυρηνικά όπλα, ούτε η αθλιότητα των καθεστώτων συμμάχων χωρών τους όπως η Σαουδική Αραβία ή το Ουζμπεκιστάν του χασάπη Καρίμποφ. Αυτοί όλοι, είναι χρήσιμοι και ελέγξιμοι (έτσι νομίζουν οι Αμερικανοί), οι παρανοϊκοί Ιρανοί τρελομουλάδες δεν είναι ελέγξιμοι. Αυτό ενδιαφέρει τους Αμερικανούς και όχι βέβαια τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ιρανών (στα παλιά τους τα παπούτσια)
Ας αφήσουμε όμως τους Αμερικανούς κι ας κοιτάξουμε τα δικά μας χάλια. Έγινε καμμιά διαδήλωση από διάφορους "προοδευτικούς" και "αριστερούς" για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν; (Βέβαια αυτοί είναι ικανοί από συνήθεια να πάνε κατά λάθος στην Αμερικανική πρεσβεία αντί στην Ιρανική) Όχι βέβαια. Γιατί; Μα γιατί σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να κατηγορήσουν τους Αμερικανούς και να φωνάξουν "φονιάδες των λαών" κλπ
Έκανε ο Αλαβάνος καμμιά διαδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας για την εκτέλεση των δύο νεαρών Ιρανών ομοφυλοφίλων; Εγώ τουλάχιστον δεν είδα τίποτα. Κι όμως, λίγες μέρες πριν, ο Αλαβάνος υποστήριζε λαύρος τους γάμους τον ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.
Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της. Στο όνομα του παρανοϊκού μίσους για τις ΗΠΑ, οι διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί στρέφουν την κεφαλή από τα εγκλήματα των διαφόρων χασάπηδων, μόνο και μόνο επειδή αυτοί δηλώνουν αντιαμερικανοί...
Η Ελλάδα είναι μιά χώρα που υπέφερε από αυταρχικά καθεστώτα. Κατά τη διάρκεια τις χούντας πολλοί δημοκρατικοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διαδήλωσαν και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Σήμερα, πολλοί Ιρανοί που θέλουν να ζούν σαν ελεύθεροι άνθρωποι, απλώνουν το χέρι ζητώντας βοήθεια. Κι εμείς, που έχουμε πάθει (αλλά δεν έχουμε μάθει) τους απαντάμε με μία ωραία μούντζα. Γιατί εμείς δε μασάμε. Είμαστε προοδευτικοί και δημοκρατικοί εμείς. Δεν έχουμε χρόνο για τέτοια. Έχουμε να στήσουμε το λαϊκό δικαστήριο για τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους...

Ανώνυμος είπε...

Dear Lounge Lizzard,

Things are actually improving in Greekland: Remember when the "Academy" of Athens would hand out honorary doctorates to the likes of the Ceausescus?(both of them!) All that remains now are the odd protest/flag burning and pages of aristerobourdohypocricy in dying news rags. Sadly the Left in Greece opted to become irrellevant rather than re-invent itself to face the new realities..

pinky and the brain είπε...

dear anonymous,
the left in greece may have become totally irrelevant but, unfortunately, what hasn't become irrelevant is the prevailing "left" mentality...

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατία επιβάλλεται συχνά με τη βία όμως άλλο πράμα η βία που σχετίζεται με την επανάσταση εκ των έσω και άλλο αυτή που επιβάλεται απ' έξω. Μεσαιωνικοί ήταν και οι αμερικάνοι όταν φτιάξαν πυρηνικά ροαρκ μου και έιχαν τους μαύρους, και όχι μόνο, σαν ζώα. Έτσι θαμπωμένος απ΄τους γυάλινους πυργους της Αυν Ραντ έσκυψες να δεις τις απάνθρωπες συγκυρίες που τους έκαναν πραγματικότητα? Πως κατηγορείς λοιπόν άλλους για εθελοτυφλία όταν και εσύ ο ίδιος έχεις κολλήσει στο βόυρκο μιας ιδεολογίας?! Η τεχνητή ομοικαταληξία δεν κάνει ποιήματα και ούτε εσάς ποιητές, φασίστες τσαλαπετεινούς σας κάνει. Το γνωστό άσμα "Το Κοκοράκι" σας ταιριάζει - κάθε φορά που πάτε στο παζάρι με τα ίδια μυαλά γυρνάτε..

kouk είπε...

Το θέμα είναι ότι το Ιράν δεν έχει μπει ακόμα στο "κλάμπ των πυρηνικών". Προφανώς δεν χρειάζεται να μπεί και το Ιράν σε αυτό το κλάμπ (που ήδη περιλαμβάνει το πακιστάν και την Β. Κορέα) οπότε υπάρχει ένα αγαθό κίνητρο πίσω από τις προσπάθειες συνετισμού του Ιράν. Τα διάφορα αντικίνητρα πρέπει φυσικά να έχουν και το απαραίτητο βάρος από πίσω τους.

Roark είπε...

Αγαπητέ anorimous, μην κοιτάς τι λέω γω, κοίτα τα εκατομμύρια των μεταναστών που πήγαιναν να ζήσουν στις "μεσαιωνικές συνθήκες" και στις "άθλιες συγκυρίες" των ΗΠΑ γιατί απλά ήταν καλύτερες από οπουδήποτε αλλού (αλλά προφανώς και αυτοί εθελοτυφλούσαν στον βούρκο)!

Ανώνυμος είπε...

ρόαρκ, γιατί αμφισβητείς τις μεσαιωνικές αντιλήψεις που επικρατούν στη χώρα των ονείρων σου?

Μήπως δεν αφάνισαν σχέδον τον ενδογενή πληθυσμό, δεν εκμεταλεύτηκαν ως ζώα τους μαύρους και δεν ξεζουμίζουν ακόμη και σήμερα κράτη και λαούς για να φτιάξουν τις χρυσές ευκαιρίες στη χώρα τους?

Ναι, λοιπόν άθλιες συγκυρίες υπάρχουν και εκεί ..μη πας μακριά κοίτα μόνο την εγκληματικότητα, τα γκέτο και το 15% του πληθυσμού που δεν έχει καν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είναι όμως και οι άθλιες συγκυρίες που δημιουργούν σε χώρες τρίτου κόσμου μέσω των αδηφάγων πολυεθνικών και το τρόμο των όπλων.

Εδώ είναι λοιπόν που εθελοτυφλείς, εσύ και οι φίλοι σου.

Οι πλέον ανεπτυγμένες χώρες που έχεις ως πρώτυπα - αλλού χτίζουν όνειρα και αλλού σκάβουν λάκκους.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock