Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

Κάνει ζέστη στην Κορέα ή μου φαίνεται;

«Ελπίζουμε σε μια διευθέτηση της κατάστασης πριν εκτοξεύσουμε πύραυλο με πυρηνική κεφαλή»
βορειοκορεάτης αξιωματούχος

Το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας, η μακράν καταπιεστικότερη χώρα στον κόσμο, είναι πλέον πυρηνική δύναμη. Ίσως περάσει ακόμα καιρός μέχρι να έχει αξιοποιήσιμα πυρηνικά όπλα, αλλά χθες διέσχισε τον Ρουβίκωνα, πραγματοποιώντας πυρηνική δοκιμή. Ενέργεια που ακόμα και η στενότερη σύμμαχός της, η Κίνα, καταδίκασε και ζήτησε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Την ώρα που τα παιδιά στην Βόρεια Κορέα κυριολεκτικά λιμοκτονούσαν και έχαναν τη ζωή τους από υποσιτισμό, η μεγαλομανής ηγεσία της Κορέας ξόδεψε τους ελάχιστους πόρους της στην ανάπτυξη πυρηνικών, ενώ εφάρμοσε άγρια καταστολή σε όσους έψαχναν τροφή! Και πλεόν τα κατάφερε αφού, από μια μηχανή καταπίεσης των πολιτών της από το διαρκές έγκλημα του ολοκληρωτικού καθεστώτος της, πλέον αποκτά δυνατότητες εξωτερίκευσης της απειλής της εναντίον των κατοίκων όλης της ευρύτερης περιοχής. Μια απειλή που μπορεί λαμβάνει και την μορφή ευθείας στρατιωτικής δράσης με πυρηνικά όπλα και της διασποράς πυρηνικής τεχνολογίας σε εξίσου επικίνδυνες χώρες (όπως αντίστοιχα με την βαλιστική της τεχνολογία). Αυτό το flash (από το Ιστολόγιο) είναι πλεόν μια ρεαλιστική πιθανότητα ενός κοντινού μέλλοντος.

10 σχόλια:

Chrysotheras είπε...

...είναι απασχολημένο τώρα με την οργάνωση καταλήψεων (φυτώρια διάδοσης σοσιαλιστικών προτύπων -τρομάρα μας!) στα σχολεία.

Roark είπε...

Μη γελάτε, κατά τύχη χθες το βράδυ γύριζα σπίτι με ταξί και ο ταξιτζής προφανώς πίστευο ότι "ένα είναι το Κόμμα" γιατί είχε το 902. Έπρεπε να ακούσετε περιγραφή της είδησης. "Τρομαγμένοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές", λέξη για τις δηλώσεις Κίνας-Ρωσίας και αναφορά σε δηλώσεις Βορεοκορεατών στο πώς τα πυρηνικά θα οδηγήσουν την περιοχή στην είρηνη και την ασφάλεια.

Anarchist είπε...

Την κυριακή που πέρασε μου χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού μου
κάτι Κνίτες-Πκσίτες .

Μου λένε το ριζοσπάστη πουλάμε αν ενδιαφέρεστε προεκλογικός είναι. Δίναν και κάτι φυλλάδια μαζί των υποψηφίων δήμαρχου και νομάρχη.

Τον ρωτώ πόσο κάνει, μου απαντά 1,5 euro τα δίνω και φεύγει.

Δεν είχα ξαναδιαβάσει ριζοσπάστη ποτέ μου. Γέλασα με την ψυχή μου.

Μετά σκέφτηκα πως αυτά τα που γράφουν κάποιοι τα πιστεύουν.

Τρόμαξα.

ΥΓ
Το χαρτί του ριζοσπάστη είναι ιδιαίτερα βολικό. Δεν αφήνει σημάδια και είναι απαλό σαν άγγιγμα φτερού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Όσο για τα φυλλάδια
καλής ποιότητας δεν λεώ αλλά ιλουστρασιόν γλυστράν τα άτιμα.

Στην κορέα άραγε τι χαρτί να χρησιμοποιούν;

Στέφανος Αθανασιάδης είπε...

emis (diethnis kinotita) fteme pou sinehizoume ke dinoume aid stin Pyongyang gia na troi kala o Kim-Il-Jong aka Rocketman kata Economist :)

@martingale
"Βασικα καποτε πρεπει να στηθει ενα μπλογκ για να σχολιαζονται οι ατακες του 902"
LOL

Roark είπε...

Αν αποφασιστούν ευρείας κλίμακας κυρώσεις θα τις θεωρήσουμε ως κήρυξη πολέμου

...

MetroGuardian είπε...

http://www.travel-images.com/korean.html

Δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες πιστεύω θα σας αρέσουν...


Δεν είχα ξαναδιαβάσει ριζοσπάστη ποτέ μου. Γέλασα με την ψυχή μου.

Μετά σκέφτηκα πως αυτά τα που γράφουν κάποιοι τα πιστεύουν.

Τρόμαξα.


Δεν είναι τόσο προφανές ότι κάνουν λάθος. Προσωπικά πιστεύω όχι έχουν καλές προθέσεις. Απλά δεν γνωρίζουν πώς να τις κάνουν πραγματικότητα.

Anarchist είπε...

Και εγώ πιστεύω ότι έχουν καλές προθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πέρα βρέχει.

Οκ ίσως είμαι υπερβολικός αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως η πλειονότητα των άρθρων είναι...

Βέβαια μια φορά διάβασα ριζοσπάστη, αλλά λες τια άλλες φορές να είναι διαφορετικός;

Το χαρτί ελπίζω να είναι ποιότητας πάντα.

Ανώνυμος είπε...

"Τρομαγμένοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές", μάλλον δεν είχαν καταλάβει ότι για τους Β. Κορεάτες και εμείς είμαστε Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Μάλλον στον επικείμενο πόλεμο αυτοί θα φοράνε μπλουζάκια με σφυροδρέπανα για να μην τους πετυχαίνουν οι πύραυλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι είδηση πια το τι θα πουν οι απολογητές της Β.Κορέας. Μήπως για την επίθεση στο WTC και στο Πεντάγωνο δεν είχαν πει "χτυπήθηκε η καρδιά του ιμπεριαλισμού"; Πάντως οι Έλληνες δεν θα πρεπε να συγκαταλέγονται στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές γιατί και στην Κορέα όταν πήγαν με τη σημαία του ΟΗΕ ήταν. Και στο κάτω κάτω δεν είναι ιμπεριαλιστική η Βόρεια Κορέα που πεθαίνουν εκατομμύρια το χρόνο από την πείνα την ίδια στιγμή που ο αεροπλανοφοβικός, χολιγουντομανής και κοκακολομανής "Μεγάλος ηγέτης" Κιμ Γιονγκ Ιλ τον οποίο διακωμώδησε με ανεπανάληπτο τρόπο Economist και Newsweek, γιος του "Άλλου Μεγάλου Ηγέτη" Κιμ Ιλ Σουνγκ" επενδύει στα πυρηνικά; Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι ποιός προμήθευσε την Β. Κορέα με το αναγκαίο υλικό; Και ποιός προμήθευσε τους προμηθευτές της Β. Κορέας; Φοβάμαι πως θα καταλήξουμε στους γνωστούς πέντε. Τέλος δεν θα μου φαινόταν παράλογο να υποθέσω ότι η Ιαπωνία, δεδομένης της τεχνολογικής της υπεροχής κάποιες ώρες απέχει από την παρασκευή του εν λόγω όπλου. Κάποια στριψίματα μιας βίδας...

Roark είπε...

Κοντά έπεσες, αλλά η μόνη "σύμμαχος" της Λαοκρατικής (λέμε τώρα) Δημοκρατίας (καλό ε?) της Βόρειας Κορέας είναι η Κίνα (και μέχρι και αυτοί πρότειναν κυρώσεις).

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock