Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2008

Governments should be controlled by the People

Γιατί οι Κυβερνήσεις δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Google, Yahoo κλπ;


Όπως λέει και η φιλελεύθερη ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld στο βίντεο όταν ρωτάνε γιατί "Well ask my colleges from the former communist countries, they can tell you".



Το πρώτο βίντεο είναι απόσπασμα από το πρόγραμμα ενημέρωσης για την "Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων του καταναλωτή στην Ε.Ε. στην εποχή του Ίντερνετ" που παρακολούθησαν οι 50 Έλληνες Bloggers στις Βρυξέλλες προσκεκλημένοι από τους ευρωβουλευτές του ΠαΣοκ Σταύρο Λαμπρινίδη και Μαίρη Ματσούκα.. Όλο το βίντεο της ομιλίας της Sophia in ‘t Veld θα το βρείτε στο Nylon.gr και την συνέντευξη που έδωσε στο Public Brain podcast εδώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1.
To thema den einai an oi kybernhseis prepei na exoyn prosbash sta dedomena thw google, alla h google na mhn exei dedomena. Ayto prepei na petyxh h kybernhsh.
2.
Otan akoyo bloggers na einai kalesmenoi kai na symmetexoyn se seminaria, kati bromaei. Emesa, alla safestata, oi kybernhseis prospathoyn (kata alloys idi to exoyn petyxei) na elegjoun toys bloggers.

libertarian είπε...

Πρώτον η Google και η Yahoo ότι δεδομένα έχουν τα έχουν με την συναίνεση σου (TOS), δεν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες τους. (δεν σου ασκεί κανένας βια)

Δεύτερον το πρόβλημα (με το οποίο ασχολείται αυτό το post) είναι ότι το Κράτος μπορεί να ασκήσει βια επάνω στους πολίτες (οι εταιρίες όχι) και σε περίπτωση που αλλάξει το πολίτευμα ή γίνει πιο αυταρχικό τότε την βάψαμε (βλ. τα παραδείγματα που αναφέρει η φιλελεύθερη ευρωβουλευτής στο podcast).

Ανώνυμος είπε...

Den nomizo i google na basizetai sta dedomena poys tis dino. Ayta einai ola pseftika kai pantelos axrista. Psaxnei na brei ta dika ths, ta pragmatika kai xrisima gia aftin. Kai ayto einai poy me enoxlei kai prepei na apagoreftei.

libertarian είπε...

"Psaxnei na brei ta dika ths, ta pragmatika kai xrisima gia aftin. Kai ayto einai poy me enoxlei kai prepei na apagoreftei."

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς πάντως η google το μόνο που έχει είναι ένα ip ενώ η Κυβέρνηση πχ στην Δικτατορία της Κίνας παίρνει από την google το ip και την ώρα που έγιναν τα searches από αυτήν και μετά πάει στον παροχέα και το συνδέει με το όνομα σου και σε "κανονίζει".

Αν δεν σου αρέσει να ξέρει η Google τι προϊόντα ψάχνει το ip 132.34.55.42 τότε μην χρησιμοποιείς την υπηρεσία της.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock