Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Πράσινος Φιλελευθερισμός



Μόλις είδα αυτό το video από μια ομιλία του Newt Gingrich, όπου ορίζει και υποστηρίζει τον πράσινο φιλελευθερισμό (green conservatism), σύμφωνα με τον οποίο ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε και να σώσουμε το περιβάλλον είναι χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τις αγοράς. Υποσχόμενο...

’Ενα ενδιαφέρον σημείο στην ομιλία του είναι όταν μιλάει για την πηρυνική ενέργεια στις ΗΠΑ που οι αριστεροί ακτιβιστές (Jane Fonda et al.) τόσο πολέμησαν τις δεκαετίες 70 και 80, καταφέρνοντας με μηνύσεις και παράλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να την κάνουν ασύμφορη: Εάν η πηρυνική ενέργεια είχε υιοθετηθεί στις ΗΠΑ στον βαθμό που έχει υιοθετηθεί από την Γάλλια, οι εκπομπές άνθρακα θα ήτανε μειωμένες κατά περισσότερο από 2 δις τόννους, ένα νούμερο πολύ υψηλότερο από τις μειώσεις που προτείνει η συμφωνία του Κυότο για τις ΗΠΑ.

Παρόλ'αυτά, δεν πρέπει να μειώνουμε και την ανεύθυνη (τουλάχιστον μέχρι τώρα) θέση της αμερικάνικης δεξιάς που στο συγκεκριμένο θέμα αρχικά αντέδρασε emotionally και πήρε θέση «εξ’αντιθέσεως», παραβλέποντας όποια δεδομένα. Περισσότερα για αυτό εδώ.

Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

«Να φύγει η Δεξιά, αλλά και η δεξιά πολιτική»

«Να φύγει η Δεξιά, αλλά και η δεξιά πολιτική»
-Αλέξης Τσίπρας

Με όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς γεννιέται το ερώτημα αν κατοικεί στην χώρα που πολιτεύεται. Μιας και η ‘δεξιά’ πολιτική εφαρμόζεται από την ‘δεξιά’ κυβέρνηση, κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει πως μια ‘δεξιά’ κυβέρνηση αυξάνει το κράτος κάθε λεπτό που περνάει. Η κατά τα άλλα ‘δεξιά’ ΝΔ θα αυξήσει τις κρατικές δαπάνες φέτος με ρυθμούς 10%, όταν η όλη οικονομία αυξάνεται με ρυθμούς 3%. Μέσα σε μια οκταετία της ‘δεξιάς’ ΝΔ το κράτος θα έχει διπλασιασθεί σε όγκο. Αυτό το ‘δεξιό’ κράτος θα καταναλώνει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και θα χρειάζεται νέους και αυξανόμενους φόρους

Στα παραπάνω δεν έχω προσθέσει το δανεισμό που πραγματικά βρίσκεται σε στρατοσφαιρικά επίπεδα. Το ελληνικό δημόσιο δανείζετε περισσότερα από 84 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Για κάθε 100 ευρώ που δαπανά τα 45 τα δανείζετε.

Η γιγάντια αύξηση των δαπανών και ο ακατάσχετος δανεισμός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βλέπει τον κρατισμό ως λύση για το κάθε πρόβλημα. Μια πολιτική καθόλου δεξιά που η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς έχει υιοθετήσει και αποδεχτεί. Είναι μια πολιτική που σταδιακά δημιουργεί και διογκώνει προβλήματα.

Το μεγάλο κράτος θα χρειάζεται ολοένα περισσότερους και υψηλότερους φόρους, οι περισσότεροι και υψηλότεροι φόροι μειώνουν το κοινωνικό πλούτο και την οικονομική ανάπτυξη δημιουργώντας την ανάγκη στο κράτος να αυξήσει ακόμα περισσότερο τους φόρους. Είναι ένας φαύλος κύκλος το αποτέλεσμα του οποίου είναι η σταδιακή αύξηση της φτώχειας. Μια φτώχεια που ήδη κτυπά τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και που δυστυχώς θα επεκτείνετε και σε άλλα όσο ο καιρός περνάει. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας οι καλύτερες μέρες δεν βρίσκονται μπροστά αλλά πίσω μας.

Οι πολιτικές που προτείνει κ. Τσίπρας θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατεύθυνση της οικονομικής κατάρρευσης με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Η μεγάλη ειρωνεία της πολιτικής είναι ότι η αριστερά είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων στα οποία επιδιώκει τη λύση.

Συνέντευξη με την προσωπική μου ψευδαίσθηση

Να σας συστήσω τον Αλέκο Στίπρα. Ο κος Αλέκος Στιπρας είναι η προσωπική μου ψευδαισθηση,προιόν μιας βραδιάς πνιγμένης στο κοκκινέλι και στα κουλτουρέ φοιτητοροκάδικα. Ο κος Στίπρας είναι νέος,ωραίος και ευαισθητούλης. Στα αγουρα νιάτα του έκανε το αναπόφευχτο πέρασμα του από την ΚΝΕ. Έφυγε κάπου στις αρχές του 90 και ενετάχθη στις τάξεις του ΡΥΣΙΖΑ τότε (ΣΥΝ) –αναπόφευχτα-. Παλιά,διαβαζε Μαρξ και Λένιν. Συμμετείχε σε καμια 30αριά καταλήψεις και σε μισή χιλιάδα διαδηλώσεις. Στα 18 πίστευε στην ιστορικά αναγκαια πτώση του καπιταλισμού. Στα 28 πίστευε στην μη—ιστορικά αναγκαια πτώση του καπιταλισμού. Στα 30 πιστεύε στη μη ιστορικά αναγκαία μεταρρύθμιση του καπιταλισμού. Σήμερα δεν ξέρει ακριβώς τι πιστευει οπότε λέει οτι πιστευει σ έναν «καλύτερο κόσμο».Ο Αλέκος Στίπρας ξέρει όμως σε τι ΔΕΝ πιστευει. Δεν πιστευει στον καπιταλισμό.Δεν πιστευει στο νεοφιλελευθερισμό.Και δεν πιστεύει στις γραβάτες.

Εν συντομία ο Αλέκος Στίπρας πληρεί όλες τις προυποθέσεις για να εισέλθει δυναμικά στην συγχρονη ελληνική σκηνή ως «φερελπις νεος πολιτικός».Ομως φευ,μια στιγμιαία αδυναμία του αποκάλυψε στο κοινό κάτι μα τον Αγιο περιεργο. Ο Αλέκος Στίπρας δήλωσε,ω ναι,δήλωσε πως θαυμάζει τη Σκέψη του Αδόλφου Χίτλερ!!!!!!!!!!!!!

Αδυνατουσα να πιστεψω κατι τετοιο.Γι αυτό και μολις ο Αλέκος υλοποιηθηκε δευτερη φορά εμπροσθεν μου (σας επαναλαμβάνω οτι ο κος Αλέκακος ειναι πλάσμα της φαντασίας μου) έσπευσα να αρπάξω το δημοσιογραφικό μου κασσετοφωνάκι. Και τον εξανάγκασα, τι άλλο,να μου δώσει μια μίνι-συνεντευξη...


Κύριε Αλέκο Στίπρα καλησπέρα. Γνωρίζω ότι είστε προιόν ψευδαισθήσεως οπότε θα είμαι σύντομος, καθότι από στιγμη σε στιγμή μπορείτε να εξατμισθείτε.

Καλησπέρα.Ολοκληρώστε ταχέως, υπάρχει οντως πιθανοτητα να συνελθετε από στιγμή σε στιγμή.



Πρόσφατα κάματε μια δηλωση που προκάλεσε αντιδράσεις. Είπατε οτι θαυμαζετε τη «διαχρονική σκέψη του Χίτλερ».Πώς μπορείτε να θαυμάζετε κυριε Στίπρα μας μια σκέψη που στην εφαρμογή της έφερε λογοκρισίες,φυλακίσεις,δολοφονίες;


Παιδιά,εγώ δεν ειπα ότι θαυμάζω το Χίτλερ.Ειπα ότι η σκέψη του Χιτλερ ,οχι ο Χίτλερ ως προσωπικότα,όχι ως διοίκηση,όχι ως καθεστώς αλλά η σκέψη του Χίτλερ σε πολλά σημεια αξιζει.Το πιστευω αυτο

Μα αλοιμονο,αυτό ειναι αστείο!


Ο Χίτλερ εκτιμουσε οτι αυτο που κανει ειναι ενα βημα προς την εθνικοσοσιαλιστική κοινωνια. Και πίστευε οτι ο σκοπός αγιαζει τα μέσα.Αλλά ο σκοπός,η πρόθεση του ήταν καλή


Απ αυτήν την πρόθεση πέθαναν 50 εκατομμύρια ανθρωποι! Περισσότεροι από όσους σκότωσε ο Πολ Ποτ!

Ε τώρα,δεν μπορουμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Πολ Ποτ! Μπορεί τα φασιστικά καθεστώτα να ειχαν τεράστιο έλλειμα ελευθεριας αλλά τουλαχιστο στο κέντρο της σκέψης τους ειχαν τον ανθρωπο!Και τέλος πάντων δεν ειχαν ουτε γκουλαγκ, ουτε Δικες «αντεπαναστατών».


Νεκρους πάντως είχαν περισσότερους!


Αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται.Δεν έχουν αποδειχτεί ιστορικά.Αν αποδειχτουν εδώ ειμαστε να κουβεντιάσομε...

Δεν άντεξα άλλο. Ορμηξα εναντίον του ξεχνώντας και Βολταιρους,και laissez faire και ανεκτικότητες και τα πάντα. Αλλωστε δική μου παραίσθηση ειναι ό,τι θέλω την κάνω αδερφέ! Την παίρνω και την καίω! Αλλά δυστυχώς ο θυμός μου έκαμε το Φάσμα να εξαφανιστεί. Επεσα έτσι κάθιδρος στην καρέκλα με το χέρι μου στο μέτωπο.

Διπλα μου βρεθηκε ως εκ θαυματος ένα περιοδικό Schooligans της εφημερίδας Νεα του Σαβ.κου. Ανοιξα καπου στη μέση. Ω! Εκπληξις! Μια συνεντευξη του κου Τσίπρα! Και δευτέρα έκπληξις! Μέσα ο κος Τσίπρας δήλωνε πάνω κάτω ό,τι και ο κος Στίπρας! Με μια διαφορά.Ο ένας θαυμαζει κατά δήλωση του τη Διαχρονική Σκέψη του Προέδρου Μάο και ο άλλος τη Διαχρονική σκέψη του Προέδρου Χίτλερ. Μεταξύ όμως δυο μακελάρηδων δεν υπάρχουν ως γνωστόν διαφορές πέρα απ τα όπλα που χρησιμοποιούν.

Καλό γερό κινέζικο ατσάλι ή γερμανικά αέρια αγαπητοί αναγνώστες; Εσείς τι λέτε;

Σάββατο, Απριλίου 19, 2008

Εύγε (ΕΒΓΕ) στη NoMint!

Μετά το 1ο βραβείο στο φετινό διαγωνισμό E-Stings, η NoMint εξασφάλισε ακόμη μία πρωτιά. Ετούτη τη φορά στο διαγωνισμό ΕΒΓΕ (Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης) που διοργανώνει το περιοδικό +design. Στη NoMint απονεμήθηκε και το “Χρυσό ΕΒΓΕ Ψηφιακών Εφαρμογών" για τα διαφημιστικά σποτ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας!!!



Αν και η σχέση μου με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία δυσκολεύει την αντικειμενικότητα της κρίσης μου, οφείλω να πω ότι τα σποτάκια της NoMint είναι ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της πολιτικής διαφήμισης. Πρωτοτυπία, σπιρτάδα, καυστικό χιούμορ, σαφήνεια στο μήνυμα, υψηλή αισθητική. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα πολιτικό σποτ;

Δείτε ξανά και τα άλλα δύο σποτάκια της NoMint για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία:

Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

Σχέδιο Μάρσαλ #2

«Αναστέλλεται η χορήγηση οικοδομικών αδειών στον Υμηττό»
-από την Καθημερινή

Το κράτος είναι οργανωμένο και υπεύθυνο και δεν μπορεί να χορηγεί οικοδομικές άδειες στον Υμηττό αν δεν ξέρει ποιες περιοχές θα “καθαρίσουν” οι πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι.


«Τακτοποιείται η βίλα Σουφλιά»
-από την Ελευθεροτυπία

Τώρα που το Σκοπιανό βγαίνει προσωρινά από την πρώτη γραμμή, σειρά παίρνουν οι άλλες μεγάλες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Η Ακρόπολη στο παιχνίδι Μονόπολη. Χρώμα από Ελλάδα θα έχει η νέα παγκόσμια συλλεκτική έκδοση της Μονόπολης. Το πιθανότερο, μια αεροφωτογραφία της Ακρόπολης να τυπωθεί μεταξύ άλλων στο σκληρό ταμπλό.»
-απο την Καθημερινή

Και όποιος προσγειώνεται σε αυτό το τετράγωνο θα χάνει δύο γύρους πέφτοντας πάνω σε μια νοητή διαδήλωση.


«Πήγε στην Εφορία κρατώντας καραμπίνα»
-από το Βήμα

Όπως η κυβέρνηση στο Βουκουρέστι έτσι και ο κάθε φορολογούμενος πολίτης θα πρέπει να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία πριν παρουσιαστεί στην εφορία. Όταν θέτεις τα φυσίγγια επί τάπητος αμέσως βελτιώνεται η διαπραγματευτική σου θέση. Με αποφασιστικότητα, τόλμη και αυτοπεποίθηση δύνασαι να ασκήσεις βέτο στις επιδιώξεις του εφοριακού αλυτρωτισμού.


«Αντιδράσεις προκάλεσε σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση η χθεσινή καταδίκη από κινεζικό δικαστήριο του γνωστού ακτιβιστή Χου Ζία σε φυλάκιση τριάμισι ετών. Δικαστήριο του Πεκίνου έκρινε τον 34χρονο κινέζο ακτιβιστή ένοχο για «υπονόμευση της κρατικής εξουσίας και του σοσιαλιστικού συστήματος.»
-από το Βήμα

Το ΚΚΕ θα αντιδράσει και αυτό κατηγορώντας το κινέζικο καθεστώς για απαράδεκτη μετριοπάθεια και επικίνδυνη χαλάρωση του κρατικού μηχανισμού.

«Οι Κινέζοι... φταίνε. Δεν υπάρχει Ολυμπιονίκης που δεν έχει ντοπαριστεί και αυτό είναι ντροπή για την Ελλάδα»
-Βασίλης Καπετάνιος

Σωστό αυτό αλλά μάλλον τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αφού όλες οι χώρες κάνουν την ίδια ατιμία, ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να αγωνίζονται στο ποιος παρασκευάζει τα καλύτερα αναβολικά. Τα νέα ολυμπιακά αθλήματα θα περιλαμβάνουν: αποτελεσματικότητα αναβολικού, τιμή, συσκευασία και μάρκετινγκ.

«Εκδήλωση με την συμμετοχή μαθητών το πρωΐ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Σύνθημα: "Ναι, στα βιβλία. Όχι, στην τηλεόραση".»
-από το www.skai.gr

Η επιτυχία της εκδήλωσης εξαρτάται από τα καταπληκτικά τηλεοπτικά σποτ που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

«Η ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε, ύστερα από καταγγελία, απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας με εικονικά θανατηφόρα τροχαία.»

-από το www.skai.gr


Μετά από την καταγγελία οι υποψίες των αστυνομικών ενισχύθηκαν όταν φτάνοντας στον τόπο του ‘ατυχήματος’ άκουσαν μια φωνή να λέει: Φώτα, Κάμερα, Πάμε!

Επιλογές απο το Σχέδιο Μάρσαλ, η εβδομαδιαία στήλη που γράφω στην Κεφαλλονίτικη εφημερίδα ΠΕΝΑ.

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

Στο διαγωνισμό της Πυροσβεστικής

Πίνοντας σήμερα τον πρωινό μου καφέ, έπεσα πάνω σε μια τραγελαφική ιστορία στο MEGA. Εποχικοί δασοπυροσβέστες διαμαρτύρονται για το γραπτό διαγωνισμό της Πυροσβεστικής για την κατάταξη 1.260 Δοκίμων Πυροσβεστών. Καταγγέλλουν μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και «στημένες» ερωτήσεις στο διαγωνισμό.
Πήγα λοιπόν στο site της Πυροσβεστικής αναζητώντας τις ερωτήσεις/απαντήσεις του διαγωνισμού.

Ερώτηση 31: Η ανώτερη μορφή κοινωνικού σχηματισμού είναι: α. Το έθνος, β. Η ομοεθνία, γ. Η πατριά, δ. Η φυλή και το θρήσκευμα.
Ποια είναι η σωστή απάντηση; Όντως είναι το α. Ναι, σωστά σκεφτήκατε… Άκου να δεις… η ‘ανώτερη μορφή κοινωνικού σχηματισμού’. χαχαχαχα… εγώ θα πρόσθετα και ‘ε. Το κόμμα’.
Ερώτηση 41: Αλτρουιστής σημαίνει ότι κάποιος: α. Είναι εγωιστής, β. Αγαπάει τον πλησίον του, γ. Είναι ωραιοπαθής, δ. Είναι σχιζοφρενής
Αν αναρωτιέστε πια είναι η σωστή απάντηση, είναι το β.

Στο πρώτο μέρος δε των εξετάσεων υπάρχουν και ερωτήσεις γεωμετρίας.
Ερώτηση 5: Αν συνω = sqrt(5)/2 τότε η γωνία ω είναι: α. Οξεία, β. Αμβλεία, γ. Ορθή, δ. Τίποτε από τα παραπάνω
Σωστή απάντηση θεωρούν οι εξεταστές την απάντηση δ.
Η ερώτηση όμως είναι σαφέστατα λάθος, μιας και το συνω = sqrt(5)/2 πολύ απλά δεν έχει νόημα. Η, πιο σωστά, για κάθε γωνία ω, ισχύει συνω <> sqrt(5)/2. Δεν βρισκόμαστε στην περίπτωση όπου η γωνία υπάρχει αλλά δεν είναι ούτε οξεία, ούτε αμβλεία, ούτε ορθή – όπως υπονοεί η επιλεγμένη απάντηση, αλλά στην περίπτωση που η γωνία αυτή δεν υπάρχει. Γεγονός βέβαια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φράση ‘τότε η γωνία ω είναι…’ που υπονοεί ότι υπάρχει γωνία τέτοια κι αναζητούμε τα χαρακτηριστικά της.
Κι εδώ θα πρόσθετα λοιπόν και την απάντηση ‘ε. Οι εξεταστές έχουν δυσκολία στην κατανόηση απλών μαθηματικών εννοιών’, η οποία θα ήταν και η σωστή απάντηση.

Δείτε και την ερώτηση 49. «Πόσες είναι οι Μούσες που αναφέρονται στην Θεογενία του Ησίοδου;» Εγώ θα έδινα και έξτρα μόρια σε όποιους μπορούσαν να φανταστούν τη χρησιμότητα αυτής της ερώτησης και τη σχέση της με την αξιολόγηση των υποψήφιων πυροσβεστών.

Τώρα, γιατί ασχολούμαι με το διαγωνισμό της Πυροσβεστικής;
Είναι χαρακτηριστικός της άγνοιας και προχειρότητας (ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ύποπτες σκοπιμότητες) που λειτουργεί το ελληνικό κράτος και το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αντί να ζητάμε την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, του ορθολογισμού και της καθαρότητας στη σκέψη, επιβραβεύουμε την παπαγαλία και τη σχετική παραπαιδεία. Για να μην αναφερθώ στη βλακεία, την άγνοια και την ανοησία…

Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

Ακριβά τρόφιμα: Ποιός φταίει;

Μετά τα τελευταία στοιχεία για την αύξηση των τιμών των τροφιμών, ο πολύς Zoellick της World Bank:

"called on rich countries to provide $500m to meet emergency food needs identified by the United Nations, stressed the need for an expansion in safety-net programmes for the poor, and said there was a need to boost long-term financial support to boost production."

Και άλλες επιδοτήσεις και άλλες παρεμβάσεις. Μέχρι τώρα όμως πως έχει βοηθήσει το κράτος;
Εδώ είμαστε:
-Επιδοτήσεις για βιοκαύσιμα: με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ο W (και άλλες κυβερνήσεις εκτός Αμερικής). Και ικανοποιούμε τους γεωργούς στην Iowa (κρίσιμη εκλογικά πολιτεία) και κάνουμε υποτίθεται πράσινη πολιτική. Αποτέλεσμα; 25% της παραγωγής καλαμποκιού στην Αμερική πάει για βιοαιθανόλη και παράληλα μειώνεται η παραγωγή άλλων γεωργικών προϊόντων, που σημαίνει γενικότερη έλλειψη.
-Δασμοί στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων: πολλές χώρες για να ικανοποιήσουν την εγχώρια ζήτηση έκαναν δυσκολότερες τις εξαγωγές τους, με το προφανές διπλό αρνητικό αποτέλεσμα να ανέβουν περισσοτέρο οι τιμές στην διεθνή αγορά αλλά και να χτυπηθούν τα εισοδήματα των γεωργών που ζούνε σε αγροτικές περιοχές ευάλωτες σε λιμούς.
-Απαγορεύση των γενετικά τροποποιημένων προιόντων: οι αγνοί ιδεαλιστές τραμπούκοι της Greenpeace ξέροντας καλύτερα από όλους τους σχετικούς ερευνητές αποφάσισαν (και επέβαλλαν) ότι η μοντέρνα τεχνολογία, ακόμα και αν μπορεί με την αύξηση της παραγωγής να λύσει το πρόβλημα της πείνας, δεν πρέπει να έχει θέση στην γεωργία.

Σε μια αγορά ελέυθερη από κρατικές παρεμβάσεις δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες ελλείψεις -η ζήτηση δημιουργεί αργά ή γρήγορα προσφορά. Αν θέλετε μακρόχρονια προβλήματα και ελλείψεις, βάλτε το κράτος υπεύθυνο.

Επιλογές από το Σχέδιο Μάρσαλ

«3.710 συνδικάτα για 500.000 μισθωτούς .Δυσανάλογα πολλά σε σχέση με όσους εκπροσωπούν, έχουν εξελιχθεί σε κομματικά παρακλάδια χρηματοδοτούμενα από το το κράτος.»
-από την Καθημερινή

Εγώ θα πρότεινα ο αριθμός των συνδικάτων να αυξηθεί στις 500.000, δηλαδή κάθε μισθωτός και συνδικάτο. Θα είχαμε τουλάχιστον τρία οφέλη:

1) Αυτόματα θα αυξανόταν ο αριθμός των προέδρων κατά 496.290. Αυτό θα ήταν μια νέα και σημαντική προοδευτική κατάκτηση.

2) Επιτέλους όλες οι αποφάσεις θα ήταν ομόφωνες

3) Θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα η ταξική πάλη με τις προσωπικές ανάγκες κάθε μέλους. Έχεις να πας ένα σύντομο ταξίδι; Τράβα μια 48ωρη. Αρχίζει το ευρωπαϊκό; Τράβα μια κυλιόμενη 24ωρη.


" Έχω πέσει και εγώ θύμα του Διαδικτύου. Πριν από πολύ καιρό κάποιοι διοχέτευσαν βίντεο με προσωπικές στιγμές μου στο Ίντερνετ. Δεν ήταν ένα και δύο, ήταν αρκετά βίντεο που είχα γυρίσει με δικούς μου ανθρώπους.»
-Τζούλια Αλεξανδράτου

Κυρία Αλεξανδράτου δεν είστε θύμα του διαδικτύου, είστε θύμα του εαυτού σας. Αν τα
βίντεο δεν ήταν ένα και δυο αλλά αρκετά και τα γυρίσατε όχι με έναν ή δύο αλλά με αρκετούς ‘δικούς' σας ανθρώπους τότε δεν μιλάμε για προσωπικά βίντεο αλλά για κινηματογραφικές παραγωγές.
Το ότι διαφημίζεται και προσθέτετε τα δικά σας σκουπίδια στη μεγάλη χωματερή του δημόσιου βίου με τόση ευκολία και χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής αυτό σημαίνει ότι έχετε ρίξει την αξιοπρέπεια σας πολύ χαμηλά – ίσως κάπου χαμηλότερα και από το δολάριο.

"Σε πάνω από 4.000 λακκούβες πέφτουν καθημερινά οι πολίτες στην Αττική, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές στα οχήματα.»
-από την Καθημερινή

Ναι αλλά αυτό που πραγματικά μετράει είναι ποιος δήμος κάνει τα καλύτερα πάρτι, έχει τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα κτλ.

«Με «ταυτότητα» το κρέας.»
-από τον Ελεύθερο Τύπο

Σε αυτή την «ταυτότητα» θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος, το είδος του ζώου, το βάρος, η τιμή πώλησης και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία δήλωση και δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση για την μη αναγραφή του θρησκεύματος.

«Είχε εντοπίσει ένα απόσπασμα στον Στράβωνα, στο οποίο υπήρχε αναφορά σύμφωνα με την οποία η λύση του αινίγματος ίσως να βρισκόταν στην Κεφαλονιά. Η θεωρία του θέλει την ομηρική Ιθάκη να είναι εκεί που βρίσκεται η σημερινή Παλική, το δυτικό κομμάτι της Κεφαλονιάς.»
-από την Καθημερινή

Ανεξάρτητα από αυτά που λένε οι καθηγητές, η λύση θα πρέπει να δοθεί στον ΟΗΕ. Όταν ο κ. Μάθιου Νίμιτς τελειώσει με το Μακεδονικό τότε μπορεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση. Ίσως η Παλική να συμφωνήσει σε μια σύνθετη ονομασία, όπως, Νέα Ιθάκη ή Δυτική Ιθάκη ή Δε γουστάρουμε τσου Αργοστολιότες Ιθάκη. Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση στο όνομα είναι σίγουρο ότι η Ιθάκη θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Κεφαλλονιάς στην υπερνομαρχία Ιονίων Νήσων.

Το Σχέδιο Μάρσαλ είναι η εβδομαδιαία στήλη που γράφω στην Κεφαλλονίτικη εφημερίδα ΠΕΝΑ.

Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

Το καθιερωμένο ετήσιο πανηγύρι

Μια και σήμερα είναι η μέρα των φοιτητικών εκλογών (μια αστεία παρωδία που έχει τόση σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες όσο το ελληνικό πρωτάθλημα με το fair play) είπα να θυμηθώ ένα προπέρσινο κείμενό μου για το θέμα:

[Ο φοιτητικός συνδικαλισμός] είναι άλλο ένα κομμάτι του πολυπλόκαμου διαπλεκόμενου συστήματος δημόσιων σχέσεων, που παίζει ελεύθερα στην πλάτη μας τα παιχνίδια εξουσίας του , αδιαφορώντας για την σπατάλη στο δημόσιο χρήμα.

Την μεγαλύτερη διαστροφή του ρόλου του φοιτητικού συνδικαλισμού την έφερε η θεσμοθέτηση της συμμετοχής στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ. Οι φοιτητές απέκτησαν θεσμικά εξουσία και ψήφους πάνω σε ζητήματα διαχείρησης του πανεπιστημίου. Μιας διαχείρησης που χρησιμοποιεί κρατικά χρημάτα χωρίς να λογοδοτεί, χωρίς να ελέγχεται και χωρίς να αξιολογείται το αποτέλεσμά της. Έτσι δημιουργήθηκαν οι τέλειες συνθήκες διαφθοράς και συναλλαγής μεταξύ των συνδικαλιστών και του καθηγητικού κατεστημένου. Κάθε συνδικαλιστής έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει μέσω της εξαργύρωσης της θεσμικής του εξουσίας, σε σχέση με τα κέρδη του από το να την χρησιμοποιήσει προς όφελος των συμφοιτητών του. Οι λίγοι, των οποίων η συνείδηση δεν επιτρέπει τέτοιες μεθόδους, γρήγορα αποβάλλονται από το σύστημα.


Οι συνδικαλιστές συμμετέχουν στις διαδικασίες εκλογής καθηγητών, κρίσεων και προαγωγών σε ανώτερες βαθμίδες, εκλέγουν προέδρους τμημάτων και πρυτάνεις. Ειδικά οι εκλογές προέδρων και πρυτάνεων είναι τρομερά σημαντικές, αφού αυτές οι θέσεις διαχειρίζονται μεγάλους δημόσιους πόρους χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, και τα ξεροκόμματα που αντιστοιχούν στις ψήφους των φοιτητών εκλεκτόρων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Αυτά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την εκπροσώπηση των φοιτητικών προβλημάτων, που είναι υποτίθεται ο ρόλος τους.

Όταν οι φοιτητές ψηφίζουν στις φοιτητικές εκλογές στήνεται ένα ολόκληρο πολύχρωμο πανηγύρι, κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους ότι έχουν την παραμικρή σημασία το χρώμα της αφίσας, τα τραγούδια, τα πολιτικά φυλλάδια ή οι ιδεολογίες. Αυτό που έχει σημασία είναι τα κορόιδα να δώσουν με τις ψήφους τους την δύναμη στους συνδικαλιστές να αποκτήσουν αρκετούς ψήφους στα όργανα του πανεπιστημίου και των τμημάτων του, αρκετούς εκλέκτορες στις προεδρικές και πρυτανικές εκλογές, ώστε να μπορέσουν να τα διαπραγματευτούν και να τα εξαργυρώσουν με χρήματα, βαθμούς, πέρασμα μαθημάτων, άκοπα διδακτορικά κτλ. Πολλοί φοιτητές είναι πραγματικά ανυποψίαστοι, ειδικά στα μικρά έτη, όσο μεγαλώνουν μαθαίνουν να συναλλάσονται και μην χαρίζουν την ψήφο τους αλλά να την πουλάνε με ανταλλάγματα. Οι φοιτητές εθίζονται από μικροί στην αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, τις δημόσιες σχέσεις, την πνευματική ανεντιμότητα, τον κοινωνικό εκβιασμό και την ελάχιστη προσπάθεια, νοοτροπίες απόλυτα συμβατές με δημόσιους υπαλλήλους της χώρας μας, αλλά όχι για παραγωγικούς επιστήμονες.


Έκτοτε είχαμε δύο γύρους κινητοποιήσεων προκειμένου να μην θιχτούν κανένα από τα παράπανω προνόμια (όχι στην αξιολόγηση, όχι στον ανταγωνισμό από ιδιωτικά ιδρύματα, όχι στην άμεση εκλογή των πρυτάνεων κτλ), είχαμε στην Πάντειο το κάψιμο των καλπών από τους συνδικαλιστές φοιτητοπατέρες για να μην μπορούν όλοι οι φοιτητές να ψηφίσουν για εκλογή πρύτανη αλλά μόνο οι ίδιοι και προχθές οι συνδικαλιστές της Νομικής απαγόρευσαν την συμμετοχή στην εκλογές στην παράταξη ενός νόμιμα εκπροσωπούμενου κόμματος της Βουλής (άλλη μια απόδειξη της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και την ιδιοκτησιακής λογικής των φοιτητοπατέρων). Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει ένα σωρό περιστατικών που φωτίζουν την πραγματική λειτουργία του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Κάτι φυσικά που η πλειοψηφία έχει αντιληφθεί στην καθημερινότητά της. Η αποχή των φοιτητών δείχνει την έμπρακτη αποστροφή τους για τα διαβρωμένα και κομματικοποιημένα συνδικαλιστικά όργανά τους. Καταδεικνύει την ανάγκη για πλήρη διοικητική, οικονομική και εκπαιδευτική αυτοτέλεια όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το κράτος, ώστε να σπάσει ο ομφάλιος λώρος της διαφθοράς και να ατροφήσει το παρασιτικό κατεστημένο μέρος του οποίου αποτελούν και οι συνδικαλιστές και το οποίο απομυζά τους πόρους των φορολογούμενων και νεκρώνει κάθε δημιουργικότητα και καινοτομία στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Ο πληθωρισμός επιμένει

Ο πληθωρισμός παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 4.4%.

dtk200803.PNG

Τις τελευταίες δύο φορές που βρέθηκε ο πληθωρισμός σε τόσο υψηλό επίπεδο ήταν τον Ιανουάριο του 2002 (σε ένα προσωρινό peak) και το 1998 στην καθοδική του πορεία από τα ποσοστά (>20%) του 1990-91.

Κι αν η κυβέρνηση σήμερα έχει την αυτοπεποίθηση του νικητή – μετά την παρουσία της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την παραμονή στην αφάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης – δεν πρέπει να ξεχνά: It's the economy, stupid.

Δευτέρα, Απριλίου 07, 2008

Ζούμε στην Ανατολική Γερμανία;

Η Ελλάδα δεν φτιάχνει αυτοκίνητα. Δεν φτιάχνει μικροτσίπ. Δεν φτιάχνει κινητά. Τα τελευταία χρόνια όμως έμαθε καλά να φτιάχνει κάτι: πρωταθλητές ολυμπιακών αγωνισμάτων. Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς η χώρα μας εκεί που έφερνε με το ζόρι ένα χάλκινο από τους Ολυμπιακούς (Σεούλ) και το θεωρούσε επιτυχία έφτασε να έχει χάσει το μέτρημα στα μετάλλια παγκοσμίων πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών Αγώνων; Και γιατί χώρες παρόμοιου μεγέθος, πολύ πλουσιότερες και με παράδοση στον αθλητισμό δεν έχουν τέτοια αποτελέσματα; Μοιάζουμε με τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού σε πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε.

Στην Ελλάδα οι αθλητικές επιτυχίες έχουν αποκτήσει χαρακτήρα αυτοεπιβεβαίωσης ενός έθνους που γίνεται όλο και περισσότερο ανασφαλές, κλειστό και φοβικό. Ενός έθνους που έχει όλο και λιγότερα να επιδείξει στον διεθνή στίβο της οικονομίας, χάνοντας κάθε χρόνο σε ανταγωνιστικότητα, που έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικής τοποθέτησης για την παγκοσμιοποίηση, που αντιμετωπίζει συντηρητικά όλες τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις (από την εξωτερική πολιτική έως τις διαθρωτικές αλλαγές) και που νιώθει εντότερη την ανάγκη να καλύψει την ανασφάλεια που γεννούν οι επιλογές του. Είναι όμως και μια ανάγκη ατομική, να καλυφθεί η προσωπική μετριότητα με συλλογικές "επιτυχίες". Την τάση αυτή διέγνωσαν από νωρίς οι πολιτικοί μας ρίχνοντας τσουβάλια από λεφτά (προερχόμενα από το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου) στην ικανοποίηση αυτών των συνδρόμων. Οι αθλητικοί αγώνες μετατράπηκαν σε "εθνικές υποθέσεις".

Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν απλά. Με μια ανάμειξη στα σοβιετικά ή ανατολικογερμανικά πρότυπα που διάβρωσε το ελληνικό αθλητικό οικοδόμημα, κομματικοποίησε τις ομοσπονδίες, δημιούργησε παράγοντες γραφειοκράτες και ανέδειξε όσους αθλητές ήταν πρόθυμους να πάρουν αναβολικά. Το κράτος προσέφερε τεράστια και δελεαστικά κίνητρα (χρήματα, επαγγελματική αποκατάσταση, κύρος) σε όσους έφερναν αθλητικές νίκες (τις οποίες μετά το κράτος πουλούσε στο λαό ως εθνικές επιτυχίες). Κίνητρα τέτοια που σε πάρα πολλούς αθλητές έβαλαν στην άκρη ηθικούς ενδοιασμούς ή φόβους για την υγεία τους. Το κράτος δημιούργησε στρατιές προθύμων να "κάνουν τα πάντα" για του φέρουν επιτυχίες. Ταυτόχρονα χρηματοδότησε αφειδώς όλους τους τρόπους προκειμένου αυτοί οι πρόθυμοι να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πρόφατο περιστατικό με όλη μα όλη την ομάδα άρσης βαρών αυτό αποκαλύπτει. Ότι η χρήση αναβολικών γινόταν συστηματικά. Μια τέτοια συστηματική χρήση δεν μπορεί να γινόταν χωρίς την χρηματοδότηση και την κάλυψη των κρατικών μηχανισμών, και δεν μπορεί να έγινε μια φορά.

Κατά καιρούς έχουν αποκαλυφθεί ψήγματα αυτού κρατικού μηχανισμού, κάθε φορά όμως παρουσιάζονται ως μεμονομένα περιστατικά ή εξαφανίζονται. Όταν πριν δέκα χρόνια ένας αρσιβαρίστας της εθνικής ομάδας άρσης βαρών κατήγγειλλε την χρήση τέτοιων ουσιών, το κράτος αντί να προσπαθήσει να διευρευνήσει την υπόθεση, απέδειξε την ενοχή του ενεργοποιώντας ένα ολόκληρο μηχανισμό κουκουλώματος και τελικά αναγκάζοντας τον αρσιβαρίστα να ανακαλέσει για να μην χάσει την θέση του στην αστυνομία. Όταν είχαμε το προκλητικό για την νοημοσύνη μας σκάνδαλο Κεντέρη-Τζέκου στους Ολυμπιακούς, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε για την κάλυψή τους, ενώ ένα ολόκληρο έθνος τους πρόσφερε ηθική κάλυψη παρότι αντιλαμβανόταν το πρόβλημα φωνάζοντας "Κεντέρης-Κεντέρης" στον τελικό των 200μ.

Το πρόβλημα όμως το μεγάλο δεν ήταν ο Κεντέρης. Ήταν ότι οι 80.000 αυτοί θεατές είχαν πλέον φτάσει σε τέτοια επίπεδα πόρωσης που θεωρούσαν τους αγώνες ως είδος πολέμου, στον οποίο ήθελαν οι δικοί τους πολεμιστές να πολεμήσουν και να νικήσουν με όποιο κόστος και με οποιοδήποτε τρόπο. Από κοντά τα ΜΜΕ έτοιμα να δικαιολογήσουν τα πάντα και οι κρατικοί φορείς έτοιμοι να κουλουκώσουν τα πάντα.

Γι'αυτό απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου λέω: όχι δεν ζούμε στην Ανατολική Γερμανία. Το πρόβλημα είναι χειρότερο: θέλουμε να ζούμε στην Ανατολική Γερμανία.

Επιπλέον:
Ποιος πληρώνει τα αναβολικά;
Αισθήματα ντροπής για την υπόθεση ντόπινγκ

Give China a Break



Watching today the angry protestors in London, I thought that after stopping globalization, the activist left has found a new raison d’être: bashing China. It would be funny though to see the faces of these uncompromising idealists when someone tells them that this China-bashing sport was actually invented and funded in US by their beloved neoconservatives and hardcore Republicans that want to see the growing superpower China facing as many problems as possible.

In regards to Tibet, here are some facts for the angry boys and girls that I am certain they never came across before:

• The recent riots in Lasha were nothing less than a planned pogrom against the wealthiest Han minority in the region. As this piece in The (not-especially-friendly-to-China) Economist describes,

"The destruction was systematic. Shops owned by Tibetans were marked as such with traditional white scarves tied through their shutter-handles. They were spared destruction. Almost every other one was wrecked."

To get a picture, remember the pogrom against the Greek community in Istanbul in the 1960’s.

• The reported (13?) dead that were presented in the western media as if they were rioters, were all ethnic Hans that were killed, most of them burnt alive, by Tibetans.

• In this pogrom, the Chinese police was totally absent in the beginning and showed up only after few days, when the destruction of the Han property by the Tibetans was almost complete. Even then, the only victims of violence were the police and ethnic Hans. As the Tibetan head of Tibet's regional government said:
"Chinese police did not fire their guns or use anti-personnel weapons against the Tibetan protesters, even though the Tibetans wounded 61 police officers, including six in serious condition"

In other words, the Chinese police in Lasha was as “brutal” and “threatening” as the Greek police is in riots and looting in Athens.

• The big picture now, China is not your typical oppressor. China consists of 56 nations and minorities tend to have more rights than the majority of Hans -for example, the one-child policy does NOT apply to the minorities. Personally, I find this a bit weird behavior for an oppressor.

• At the same time, Tibet enjoys a very high degree of autonomy in China, it has its own local government and increased legislative rights. Btw. it also has one of the highest economic growth rates in the country, due to deliberate infrastructure development from the central government.

• Historically, Tibet was almost always part of China. Given that China is multicultural with several regions (sthg like Canada), it will be impossible for any Chinese administration to allow the full independence of the biggest region, Tibet.

Now, China is far from a saint country and has a lot to answer when it comes to political liberties, environmental issues etc. But in this specific issue, don't believe the hype -give China a break

Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

7 παρατηρήσεις μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η θέση μου ήταν από την αρχή ενάντια στην άσκηση του veto για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ή και σε οποιονδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό. Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, η κυβέρνηση άσκησε το δικαίωμα της χώρας μας να σταματήσει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και επιστρέφει από τη σύνοδο παρουσιάζοντας το γεγονός αυτό ως εθνική νίκη.

7 σύντομες σκόρπιες παρατηρήσεις:

1. Η κυβέρνηση, καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, παρουσίασε την άσκηση του veto ως επίτευξη των στόχων της χώρας μας. Αναρωτιέμαι. Ήταν ο στόχος αυτής της ιστορίας η άσκηση του veto ή η επίτευξη συμφωνίας με τη γειτονική χώρα; Κι αν η άσκηση του veto αποτελεί επιτυχία, πως θα ορίζαμε την αποτυχία;

2. Να ομολογήσω ότι ήταν όντως επιτυχία η αποφυγή της οξύτητας και η διατήρηση της νηφαλιότητας – κυρίως από πλευράς της υπ. Εξωτερικών.

3. Το ατυχές είναι ότι, γι’ ακόμη μια φορά, γαργαλίστηκε το αντιαμερικανικό ένστικτο των Ελλήνων – ίσως ετούτη τη φορά για να στηρίξουμε το προφίλ του πρωθυπουργού ως νικητή μπροστά στην ‘αυτοκρατορία του κακού’.

4. Κάθε μέρα που περνάει με τη γειτονική χώρα εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ, η σταθερότητα αυτής της χώρας κινδυνεύει – άμεσα ή έμμεσα, λίγο ή πολύ. Φαντάζομαι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μια τέτοια αστάθεια δεν είναι προς όφελος ούτε της εξωτερικής μας πολιτικής, ούτε και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

5. Όλες αυτές τις μέρες, αρκετοί δημοσιογράφοι, καθώς και στελέχη της διπλωματίας μας, αποδώσανε στο σύνολο του λαού της γειτονικής χώρας τις όποιες ακρότητες παρατηρήθηκαν. Αυτή όμως η στάση είναι προφανώς λάθος και αποτελεί αδικαιολόγητη γενίκευση. Όπως άλλωστε δε θα ήταν λογικό να αποδοθούν σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό ακρότητες τύπου Άνθιμου και ΛΑΟΣ.

6. Πρέπει τώρα – όσο πιο γρήγορα γίνεται – να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί ο διάλογος και να καταλήξουμε σε μία λύση. Πριν επικρατήσουν τα πιο αντιδραστικά ένστικτα στη γειτονική χώρα και γίνει αδύνατος ο διάλογος.

7. Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα.» Σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω έντονα. Ο ‘κομματικός ανταγωνισμός’ αποτελεί το βασικό κορμό της δημοκρατίας μας. Το ζήτημα του ονόματος της FYROM δεν είναι σημαντικότερο από το ασφαλιστικό, τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η χώρας μας ωφελείται όταν ακούγονται όλες οι απόψεις, όταν υπάρχουν έντονες διαφωνίες, όταν λειτουργεί ο πολιτικός διάλογος, όταν ακούγεται η αλήθεια.

Η διακήρυξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετικά:

We recognise the hard work and the commitment demonstrated by the former Yugoslav Republic of Macedonia 1 to NATO values and Alliance operations. We commend them for their efforts to build a multi ethnic society. Within the framework of the UN, many actors have worked hard to resolve the name issue, but the Alliance has noted with regret that these talks have not produced a successful outcome. Therefore we agreed that an invitation to the former Yugoslav Republic of Macedonia will be extended as soon as a mutually acceptable solution to the name issue has been reached. We encourage the negotiations to be resumed without delay and expect them to be concluded as soon as possible.
Ας ακολουθήσουμε τη διακήρυξη, κι ας προσπαθήσουμε να βρεθεί η λύση ‘as soon as possible.’

Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

Rooster reloaded!



Μετά από αρκετό καιρό, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της κεντρικής σελίδας του e-rooster ανανεώθηκε ριζικά. Ελπίζουμε να την βρείτε φιλικότερη και λειτουργικότερη.

Η αλήθεια είναι ότι μας έφαγε πολύ χρόνο τον προηγούμενο μήνα, σε βάρος της κανονικής σελίδας (που ανανεώνονταν τελευταία με υλικό πολύ πιο αργά από ότι συνήθως). Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Κώστα τον Κουκόπουλο για τα τις πάρα πολλές ώρες αφιέρωσε ώστε να προσαρμοστεί το νέο περιβάλλον στις ανάγκες μας, να λύσει τα πάρα πολλά μικρά και μεγάλα bugs που αντιμετωπίσαμε και φυσικά να συγκρατεί την ψυχραιμία του στις διάφορες κουραστικές απαιτήσεις μου. Σύντομα θα ανανεώσουμε και το blog, για να γίνει πιο ελαφρύ και ξεκούραστο στον αναγώστη.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock