Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι του "Μεγάλου Κράτους"

Κάθε μέρα, ο μέσος βρετανός εργαζόμενος δουλεύει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:21 το μεσημέρι, μόνο και μόνο για να πληρώσει τους φόρους του!Όσο για τις λίγες ώρες που απομένουν; E, τότε πια, σαν το φεουδάρχη του μεσαίωνα, το σύγχρονο κράτος-Λεβιάθαν , δείχνει τη μεγαλοθυμία του, επιτρέποντας στους δουλοπάροικους (κατ'ευφημισμόν πολίτες) να εργαστούν και για τον εαυτό τους...



Από το blog του "Cato Institute"

Σάββατο, Μαΐου 29, 2010

«Βρε παιδάκι μου, νέος άνθρωπος και να είσαι Δεξιός! Τι κρίμα!»


Με αφορμή το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Harry Stein, "I Can't Believe I'm Sitting Next to A Republican" (το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα), ο Δημήτρης Ρηγόπουλος γράφει ένα απολαυστικό άρθρο στην "Καθημερινή" :

Στην πέμπτη σελίδα του βιβλίου του Χάρι Στάιν «Δεν πιστεύω ότι κάθομαι δίπλα σε έναν Ρεπουμπλικανό!», ο τολμηρός συντηρητικός συγγραφέας μοιράζεται τον πόνο του. «Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που μας κάνουν εντύπωση είναι το πόσο λίγα ξέρουν για μας. Αυτό που νομίζουν ότι γνωρίζουν το άκουσαν κάποια στιγμή από σπόντα ή το διάβασαν στην αγαπημένη τους εφημερίδα. Ολα καταλήγουν στο εξής: Οι Συντηρητικοί είναι άπληστοι, σκληρόκαρδοι, πλάσματα του Κακού και, εξ ορισμού, έχουν λάθος για τα πάντα.

Αν μπορούσαν κάποιοι Αριστεροί θα μας φορούσαν κουδούνια, όπως στους λεπρούς του Μεσαίωνα και θα μας ανάγκαζαν να φωνάζουμε σε όποιον μας πλησίαζε στο δρόμο “βρωμιάρης!”, “βρωμιάρης!”». Χα! Σας θυμίζει κάτι;

Ο Στάιν σε αυτό το αστεία γραμμένο σοβαρό βιβλίο μιλάει για τα βάσανα ενός αμετανόητα συντηρητικού Αμερικανού στην καρδιά της αριστερής διανόησης της Νέας Αγγλίας: σε κάποιο καλοβαλμένο προάστιο της Νέας Υόρκης, εκεί που κάθε ανέκδοτο φιλτράρεται μέσα από την καθαγιασμένη λογοκρισία της πολιτικής ορθότητας, εκεί που η νέα μητέρα, η οποία επιλέγει να γίνει νοικοκυρά, στιγματίζεται ισοβίως ως «μεσοδυτική βλάχα».

Ο «αριστερός»/liberal νεο-πουριτανισμός της Ανατολικής Ακτής είναι δύσκολο να γίνει μόδα σε μια χώρα που το σκληρό πορνό έγινε mainstream αλλά ο ιδιότυπος ρατσισμός, στον οποίο αναφέρεται ο Χάρι Στάιν δεν μας είναι ξένος. Ακόμα κι αν οι πολιτικές αντιστοιχίες ανάμεσα στην Αμερική και στην Ελλάδα παραείναι χλωμές. Αν ένας μέσος ψηφοφόρος των Δημοκρατικών διάβαζε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (ξέρετε: κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, κ.λπ.) θα νόμιζε ότι είχε μπερδευτεί με το «Κόκκινο Βιβλίο» του Μάο. Ενας Δημοκρατικός στην Αμερική θα μπορούσε άνετα να είναι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Οπότε μπορείτε να φανταστείτε την απουσία κάθε αναλογίας ή (για να έρθουμε στο ουσιαστικό αντικείμενο αυτού του σημειώματος) την ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση που αισθάνονται οι πραγματικά συντηρητικοί ψηφοφόροι στην Ελλάδα. Ας κοπιάσει ο κ. Στάιν προς τα μέρη μας να δει τη γλύκα...

Στην Ελλάδα συνέβη η απόλυτη παραδοξότητα: οι ηττημένοι του εμφυλίου πολέμου και της Ιστορίας (βλ. 1989) κατόρθωσαν να επικρατήσουν ιδεολογικά σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Μπείτε σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και μετρήστε τα βιβλία που αναλύουν τον Μαρξ και τον Λένιν από τη μία και τα θεωρητικά μανιφέστα θεωρητικών του Φιλελευθερισμού. Στην πρώτη περίπτωση θα σας πάρει περί τη μισή ώρα, στη δεύτερη θα σας χρειαστούν τρία ή τέσσερα λεπτά. Το πολύ.

Να ήταν μόνο αυτό. Ο πολιτικός προσδιορισμός «δεξιός» θεωρείται σχεδόν βρισιά, δεν λέμε κάτι καινούργιο. Κι αν είσαι 25 και δεν διαβάζεις «Ελευθεροτυπία» μάλλον η θεία σου θα σε κοιτάξει με οίκτο: «Βρε παιδάκι μου, νέος άνθρωπος και να είσαι Δεξιός!». Ας κοπιάσει ο κ. Στάιν να δει τη γλύκα...

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Η Nosmoke.gr και ο φασισμός της αντικαπνιστικής υστερίας


Πρέπει να ομολογήσω πως φουσκώνω από εθνική υπερηφάνεια, όταν βλέπω τη χώρα μου να "εκπολιτίζεται" με τέτοια ταχύτητα και , τουλάχιστον όσον αφορά την "πολιτικά ορθή" υστερία κατά του καπνίσματος, να μοιάζει όλο και περισσότερο με τον υπόλοιπο Δυτικό Κόσμο . Διαβάζω λοιπόν πως τη Δευτέρα 31 Μαϊου-Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος,- και ώρα 6.30 μ.μ., η μη Κυβερνητική Οργάνωση Nosmoke.gr διοργανώνει έξω από τη Βουλή, την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, με αίτημά την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους . Τα επιχειρήματα πως το κάπνισμα είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής και όποιος δεν επιθυμεί να υποστεί τις βλαβερές συνέπειες του μπορεί απλά να μην επισκέπτεται τα μέρη όπου συχνάζουν καπνιστές , είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τη Nosmoke.gr και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, που έχουν αυτοαναγορευθεί σε προστάτες της υγείας μας και διακατέχονται από τη βεβαιότητα πως ξέρουν καλύτερα από μας ποιό είναι το καλό μας .

Για την ιστορία, ας θυμηθούμε πως το Δεκέμβριο του 2009 η συγκεκριμένη οργάνωση , κατέθεσε μήνυση κατά μουσικού σχήματος που εμφανίζοταν εκείνες τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη , επειδή στη διαφημιστική αφίσα οι τραγουδιστές Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας εμφανίζονται να κρατούν...πούρα, γεγονός το οποίο η Nosmoke.gr ερμήνευσε ως ..."προτροπή σε απείθεια εναντίον του αντικαπνιστικού νόμου". Υπάρχει όμως και συνέχεια. Λίγους μήνες μετά και για τον ίδιο λόγο, η nosmoke.gr κατέθεσε μήνυτήρια αναφορά και εναντίον της...Ματθίλδης Μαγγίρα επειδή η διαφημιστική αφίσα για την παράσταση “BIG CIGAR” που παρουσιάζε η γνωστή show woman , έφερε τον "σατανικό" (προφανώς) τίτλο “Η Ματθίλδη Μαγγίρα ανάβει το BIG CIGAR”! Και όπως συνεχίζει η οργανώση στη μηνυτήρια αναφορά της : "Μάλιστα (στην αφίσα) εμφανίζεται ένα αναμμένο και καπνίζον πούρο, πάνω από το οποίο αναγράφεται η φράση “Μερικοί το προτιμούν... Αναμμένο”. Ολα αυτά προκαλούν, προτρέπουν και διεγείρουν δημόσια απείθεια".

Η γλώσσα γυμνασιαρχή της δεκαετίας του '50 και η σεμνοτυφία ...γεροντοκόρης που σκανδαλίζεται μπροστά στο ανεπίτρεπτο θέαμα ενός ... αναμμένου πούρου, μάλλον θα κινούνταν στα όρια του γραφικού και θα αποτελούσε υλικό για τις σατιρικές εκπομπές της τηλεόρασης, αν όλοι αυτοί οι "πολιτικά ορθοί" χωροφύλακες δεν ήταν αποφασισμένοι να μας επιβάλλουν τις απόψεις τους , χρησιμοποιώντας τη δύναμη της κρατικής εξουσίας. Άλλωστε, στο site της η Nosmoke.gr ξεκαθαρίζει πως σκοπός της είναι η "Συνεργασία με την Πολιτεία για θέσπιση και εφαρμογή δίκαιων νόμων, που αφενός να προστατεύουν τους πολίτες και κυρίως τους νέους από τα καταστροφικά μηνύματα της καπνοβιομηχανίας και αφετέρου να διαφυλάσσουν την υγεία και την ελευθερία των μη καπνιζόντων."

Μπροστά στον ασφυκτικό πατερναλισμό και στον κωμικό πουριτανισμό των Ταλιμπάν της αντικαπνιστικής εκστρατείας, αυτό το κείμενο του αείμνηστου Αντώνη Καρκαγιάννη είναι μια πραγματική όαση ελευθερης σκέψης :

"Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης, γιατί θα πρέπει να προστατεύσουμε ενήλικες και νοήμονες ανθρώπους και δεν τους αφήνουμε ελεύθερους να συμφάγουν στο ίδιο εστιατόριο με καπνιστές ή να τους στερήσουμε τη χαρά να το διακινδυνεύσουν. Ή αν θέλουν μπορούν να επιλέξουν ένα άλλο εστιατόριο... καθαρό και αποστειρωμένο. Γενικώς παρατηρείται προτίμηση και σε μερικούς λατρεία στα κατασταλτικά μέτρα που μας απαλλάσσουν από τον κόπο να σκεφθούμε οτιδήποτε άλλο διαφορετικό. Νομίζουμε ότι θα μας απαλλάξουν από τα ναρκωτικά, από τα τσιγάρα, από τους μετανάστες, από τη βία και την εγκληματικότητα, από τις διαδηλώσεις. Δεν μας απάλλαξαν ποτέ και πουθενά. Εκείνο που τελικά μένει είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί..."

Τρέμε Ομπάμα!


Αναρχοφιλελεύθερες προφητείες για το μέλλον των Η.Π.Α., στη στήλη...ζωδίων της "Athens Voice" :

"Με τον Ουρανό σε δύσκολο τετράγωνο με την Αφροδίτη της Αμερικής και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σχηματίζεται «όψη επανάστασης», η ίδια που υπήρχε όταν οι Αμερικάνοι εξεγέρθηκαν εναντίον των Βρετανών δημιουργώντας το αμερικάνικο έθνος. Οι Αμερικανοί που αντιμετωπίζουν την οικονομική καταστροφή δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να αφεθούν περισσότερο στις κυβερνητικές επιλογές, που τις νιώθουν ως κακομεταχείριση. Φυσικά, όπως και τότε στην Αμερικάνικη επανάσταση, το σημείο αιχμής θα είναι οι φόροι – με ακραία επίπτωση την απόσχιση μιας Πολιτείας;"

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Παρότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση , μοιάζει να μην μπορεί να ξεπεράσει τις «προοδευτικές» ιδεολογικές της αγκυλώσεις. Αν λοιπόν έχετε ακόμη την ψευδαίσθηση πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω είδηση από τη σημερινή "Καθημερινή" :

"Ενα σχέδιο που ουσιαστικά δεν αίρει το καμποτάζ στην κρουαζιέρα προωθεί το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που συναντήθηκε χθες με την κ. Λούκα Κατσέλη, το σχέδιο προβλέπει ότι τα κρουαζιερόπλοια με σημαία κρατών εκτός Ε.Ε. θα υπογράφουν σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και θα δεσμεύονται μεταξύ άλλων ότι θα απασχολούν και έναν ελάχιστο αριθμό Ελλήνων ναυτικών. Πρόκειται για μια ελληνική πατέντα, που διατηρεί τους περιορισμούς στην κρουαζιέρα, με αποτέλεσμα να χάνονται άνω του 1 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία."

Μάλλον δεν είχε και τόσο άδικο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος όταν σε πρόσφατη ομιλία του διαπίστωνε : «Είναι προφανής σήμερα η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται… Αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας θα συρρίκνωνε την εξουσία τους-άρα και τα προνόμια τους»

Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

Το βουνό του δημόσιου χρέους

Στη Μ. Βρετανία , όλο και περισσότεροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, κάθε ιδεολογικής απόχρωσης , αντιλαμβάνονται πια το θανάσιμο κίνδυνο που αποτελεί για την οικονομία το τεράστιο δημόσιο χρέος . Το βουνό που βλέπετε στο εξώφυλλο του, μάλλον κεντροαριστερού , "The Independent" είναι το δημόσιο χρέος της χώρας ύψους...893,4 δισεκατομμυρίων λιρών . Το μικρό κόκκινο κομματάκι , που μόλις διακρίνεται , είναι το πόσο θα μειωθεί το χρέος μετά τις "άγριες περικοπές" που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελευθέρων. Συμπέρασμα; (που ισχύει ακόμη περισσότερο για χώρες όπως η Ελλάδα) Είναι πολύ μακρύς και ανηφορικός ο δρόμος για την εξυγίανση της οικονομίας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως έρχονται και άλλες, πιο δραστικές περικοπές αλλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την παρακάτω πικρή διαπίστωση του Adam Smith Institute σχετικά με την ετοιμότητα του πολιτικού κόσμου να αντιμετωπίσει την κρίση, ,μια διαπίστωση που ισχύει για ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο τα δύσκολα χρόνια που έρχονται : «Κανείς στο κυβερνητικό κατεστημένο της Μ. Βρετανίας-οι πολιτικοί, οι γραφειοκράτες, οι επιχορηγούμενοι οργανισμοί- δεν έχει εμπειρία στην περικοπή δαπανών . Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες.»

Κυριακή, Μαΐου 23, 2010

Ημέρα Παιδικού Ξαμολήματος και άλλα νέα από τις ΗΠΑ

Μπορεί να μη ζω στις ΗΠΑ αλλά είτε από τους εκεί συγγενείς και φίλους είτε από τα λοιπά κοινωνικά και μη δίκτυα πληροφορούμαι τακτικά για διάφορες εξελίξεις στην παράδοξη μου έτερη πατρίδα. Σκεφτόμενος ότι αυτό το blog χρειάζεται μια πιο τακτική ενημέρωση, βρίσκω ότι ίσως ταιριάζει να αναμεταδίδω αυτή τη πληροφόρηση εδώ. Αφενός γιατί οι ΗΠΑ είναι ένα θέμα που πιστεύω ενδιαφέρει τους φιλελεύθερους αναγνώστες αλλά και προκαλεί συχνά τον (ελπίζω πολιτισμένο) διάλογο. Αφετέρου όμως οι ΗΠΑ, όπως και η άλλη πατρίδα μου η Ελλάδα και ίσως όπως ο χώρος καταγωγής κάθε ανθρώπου, έχουν εξίσου την δύναμη να με κάνουν χαρούμενο όσο και δυστυχισμένο. Ελπίζω λοιπόν η προσωπική μου ματιά στα Αμερικανικά νέα, της οποίας δείγμα αποτελεί αυτό το post, να σας ενδιαφέρει και εσάς :-)

Πρώτο νέο της ημέρας, στην κατηγορία "με θλίβει", έρχετε από το εξαιρετικό blog Last Psychiatrist και είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ένα ακόμα πλήγμα στον σπουδαίο αλλά πολύπαθο φεντεραλιστικό χαρακτήρα της χώρας αλλά και απέφυγε να καταρρίψει έναν εξαιρετικά αντιφιλελεύθερο διακομματικό νομοθέτημα, δηλαδή το Adam Walsh Child Protection and Safety Act. Στην απόφαση της υπόθεσης U.S. vs Comstock το Δικαστήριο έκρινε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να περάσει τον νόμο 18 U.S.C. § 4248, που επιτρέπει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια να διατάζουν την αόριστη κράτηση ομοσπονδιακών κρατουμένων που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα ακόμα δηλαδή και μετά την έκτιση της ποινής τους! Να σημειώσουμε ότι σεξουαλικά αδικήματα δεν είναι μόνο όσα περιλαμβάνουν την τέλεση σεξουαλικών πράξεων αλλά είναι και η κατοχή παράνομου πορνογραφικού υλικού. Πρακτικά βρίσκεται πια στα χέρια ψυχιάτρων η φυλάκιση ανθρώπων που προβλέπεται με κάποιο τρόπο ότι θα τελέσουν στο μέλλον ένα αδίκημα! Όπως λέει και ο αναφέρει ο Last Psychiatrist η απάντησηη της κυβέρνησης στην μηντιακή υστερία περί παιδοφιλίας είναι α) πιο πολλές εξουσίες για αυτήν και β) πιο πολύ ψυχιατρική για τους υπολοίπους.

Και μιλώντας για υστερία, ερχόμαστε στο νέο για σήμερα, που παίζει και στις δύο κατηγορίες, που προέρχεται από το reason hit & run και το πολύ καλό blog της Lenore Skenazy "Free Range Kids" (συστήνεται ανεπιφύλακτα σε γονείς!):

Ανακύρηξε λοιπόν η Skenazy την 22η Μαΐου (εχθές δηλαδή) “Take Our Children to the Park…& Leave Them There Day” ή σε ελεύθερη μετάφραση ημέρα ξαμολήματος παιδιών στα πάρκα. Η ιδέα είναι να αφήσετε τα παιδιά σας, ηλικίας τουλάχιστον 7 ετών, μόνα στο πάρκο για τουλάχιστο μισή ώρα. Φυσικά δεν πρόκειται να είναι εντελώς μόνα, αφού θα υπάρχουν και άλλα παιδιά αλλά και γονείς εκεί. Το σημαντικό όμως είναι το παιδί να γίνει πιο ανεξάρτητο με αυτόν τον τρόπο. Το όλο εγχείρημα μεταδώθηκε από τα social media.

Περιττό να πω ότι μ'αρέσει πολύ αυτή η ιδέα γιατί ως παιδί μεγάλωσα με πολύ περισσότερη ελευθερία απ'ότι επιτρέπεται στα παιδιά σήμερα. Σε ένα αστικό περιβάλλον οι γονείς μου αισθάνονταν άνετα να με αφήνουν να τριγυρνάω στην γειτονιά χωρίς επιτήρηση. Ίσως σιγά-σιγά μπορούμε να ξανακατακτήσουμε αυτή την σημαντική ελευθερία για τα παιδιά σήμερα. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που αυτό το νέο παίζει και στην κατηγορία "Με Θλίβει" επειδή μας θυμίζει ακριβώς την σημερινή κατάσταση όπου τα παιδιά αλλά και οι γονείς πολύ συχνά βρίσκονται δέσμιοι του τρέχοντως κρατικοπατερναλιστικού κλίματος. Μα θυμίζουν π.χ. τα διάφορα περιστατικά στις ΗΠΑ και όχι μόνο που έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί γονείς που αφήνουν μόνα τους τα παιδιά τους, όπως όταν
συνέλαβε η αστυνομία μια μητέρα επειδή άφησε τα παιδιά της πάνε στο εμπορικό κέντρο. Αν και στην Νέα Υόρκη που μένει η Skenazy τα "ξαμολημένα" παιδιά θεωρούνται νόμιμα αυτό δεν ισχύει παντού απ'ότι φαίνεται.

Τέλος σας αφήνω με ένα ελαφρώς σχετικό βίντεο από το TED για τους γονείς που δυσπιστούν σε μια πιο φιλελεύθερη προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών:

Σάββατο, Μαΐου 22, 2010

Ξηλώνεται το "αστυνομικό κράτος" του Εργατικού Κόμματος;

Ίσως η πιο θλιβερή κληρονομία που αφήνει πίσω της, η "προοδευτική" κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος στη Μ. Βρετανία είναι η κατάργηση μιας σειράς βασικών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που οι πολίτες απολάμβαναν εδώ και για εκατοντάδες χρόνια. Μέσα σε 13 χρόνια οι κυβερνήσεις Μπλερ και Μπράουν κατάφεραν να μετατρέψουν τη Μ. Βρετανία στο πιο αυταρχικό και πατερναλιστικό κράτος στον Δυτικό Κόσμο . 4200 νέες απαγορεύσεις επιβλήθηκαν , το habeas corpus καταργήθηκε για πρώτη φορά από την εποχή της Μάγκνα Κάρτα και άνοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή αστυνομικών ταυτοτήτων για πρώτη φορά μετά το 1952. Επιπλέον οι Βρετανοί παρακολουθούνται από 4,2 εκατομμύρια κάμερες ενώ δημιουργήθηκε και η μεγαλύτερη βάση δεδομένων DNA στον κόσμο , η οποία περιέχει στοιχεία για οποιονδήποτε συλλαμβάνεται και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα ακόμη και αν δεν απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες . Η πατρίδα του Όργουελ δείχνει να πλησιάζει όλο και περισσότερο στη δυστοπία του «1984».

Όμως, η νέα κυβέρνηση των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καταργήσει μεγάλο μέρος της αυταρχικής και ανελεύθερης νομοθεσία των Εργατικών. Καλό είναι να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί με τις εξαγγελίες των πολιτικών, αλλά αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως είναι το καλύτερο νέο για τους φίλους της ελευθερίας στη Γηραιά Αλβιώνα, από την εποχή της κατάργησης των Νόμων περί Σίτου, το 1846! Από την άλλη πλευρά βέβαια, και για να περιορίσουμε κάπως τον ενθουσιάσμο μας, διαβάζουμε πως η νέα υπουργός Εσωτερικών Theresa May, σκέφτεται να επαναφέρει τους περιορισμούς στην πώληση αλκοόλ…

Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

And the θράσος Oscar goes to..

Έμεινα άναυδος διαβάζοντας σήμερα το πρόσφατο δελτίο τύπου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Συγκεκριμένα έμεινα άναυδος διαβάζοντας τα παραθέματα από την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. Πρωτού διαβάσετε περί Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. δοκιμάστε την φαντασία σας προσπαθώντας να αναγνωρίσετε για τι είδους οργάνωση μιλάμε από τα παρακάτω παραθέματα:

Αλλά τώρα δεν είναι μάχη. Είναι ο πόλεμος. Και όποιος δειλιάσει, θα κηρυχτεί λιποτάκτης. Όποιος σπείρει τη διχόνοια, θα στηθεί στον τοίχο. Το δίκιο μας, μας δίνει δικαιώματα έκτακτης ανάγκης. Ξηλώστε τις μηχανές όποιου τολμήσει να βάλει κλειδί στην πόρτα πρακτορείου. Κλείστε τους όπου ανοίξουν. Αυτή η μάχη δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ.
(Η έμφαση είναι δική μου, αλλά τα κεφαλαία γράμματα όχι.)

Σε αυτό το σημείο αναρωτιέται κανείς εάν η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. είναι κάποιο clan στο WoW. Ή ίσως παραστρατιωτική οργάνωση.

Την Πέμπτη το βράδυ έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ΟΛΟΙ οι πράκτορες θα παραδώσουν τα SISCO τους στους κεντρικούς πράκτορες. Όποιος δεν παραδώσει με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιολογία, δίνουμε εντολή να του το πάρουν οι πράκτορες της περιοχής και η ευθύνη βαραίνει την Ομοσπονδία. Αυτός ο πόλεμος θα έχει θύματα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Βρε, μήπως πρόκειται περί κάποιας μυστικής υπηρεσίας κάποιου ομοσπονδιακού κράτους; (τους έστειλε ο Ομπάμα, ο Πούτιν ή η Μέρκελ;)

Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ

Κυρίες και κύριοι, όχι, δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. αποτελεί έναν συνδικαλιστικό οργανισμό των προσοδοθήρων ενός κρατικού μονοπωλίου, συγκεκριμένα του ΟΠΑΠ. Δηλαδή μιλάμε για παράσιτα εκ προοιμίου (ορίστε ένα δυστυχώς παλαιό άρθρο για τα κέρδη τους, αλλά μπορείτε να ρωτήστε οποιονδήποτε ασχολείται με το στοίχημα για τις μονοπωλιακά υψηλές τιμές του ΟΠΑΠ). Οπότε πιστεύω ότι το Όσκαρ θράσους τους αξίζει. Αρκεί βέβαια να μην τους περάσει (αλήθεια τι να κάνεις με τέτοιους τραμπούκους; που να βρεις το δίκιο σου εάν γίνεις το θύμα τους;)

Διαβάστε όλη τους την ανακοίνωση εδώ.

Κυριακή, Μαΐου 16, 2010

Ελληνική Οικονομία: η εποχή του ΔΝΤ...

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Νόμου (μαζί με τα Παραρτήματα, όπως δημοσιεύτηκε -όχι στη πρώτη σελίδα ως ώφειλε, αλλά κάπου χωμένο- στο web site του Υπουργείου Οικονομικών) που υλοποιεί την τετραμερή συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και Ελληνικής Κυβέρνησης για την "διάσωση"  της εθνικής οικονομίας, με τίτλο: 
"Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"

Αυτό που θα πρέπει κυρίως να προσέξετε σαν το πλέον "ζουμερό" είναι το Παράρτημα IV: "Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις της Οικονομικής Πολιτικής" που αποτελεί και τον κύριο άξονα πέριξ του οποίου θα περιστρέφεται από εδώ και στο εξής η οικονομία της χώρας. 
Καλούνται πάντες οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν την πιστή υλοποίησή του....

















Ακολουθεί παρακάτωι η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΔΝΤ με το σχετικό Μνημόνιο. 

Προσωπικά αμφιβάλλω εάν τούτο θα τηρηθεί (ως οφείλεται) κατά γράμμα ώστε να "ρέουν" ομαλά οι εκταμιεύσεις. Αλλά και και πάλι τίποτε δεν αποκλείεται, δηλ. να δούμε την σοσιαλιστική μας κυβέρνηση να καταφέρει να κυριαρχήσει στα ανακλαστικά της, και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα μέτρα που και η ΝΔ ακόμη "αδυνατούσε"!.. .


Κυριακή, Μαΐου 02, 2010

Γιατί κινδυνεύει το ευρώ;

Ο πραγματικός λόγος που η ελληνική οικονομική "γύμνια" έχει αναδειχθεί σε  αχίλλειο πτέρνα της ευρω-ζώνης και, σαν άλλη τροχιοδεικτική βολίδα, θα οδηγήσει τα υπόλοιπα PIIGS -και όχι μόνο- σε ανάλογες κινήσεις, δεν είναι άλλος από την προσπάθεια απόκρυψης της αληθινής γύμνιας του "βασιλιά" των fiat νομισμάτων.
Του αμερικανικού δολλαρίου!

Στην προσπάθεια διαφύλαξης του ψευδορόλου του δολλαρίου σαν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα (ρόλος κλεμμένος απο το 1971 με την κατάλυση της μετατρεψιμότητας σε χρυσό) και μπροστά στη απειλή που εσχάτως ορθώθηκε από την εμφάνιση του αντιπάλου δέους ενός εναλλακτικού παγκόσμιου νομίσματος με τη μορφή του ευρώ, η χώρα μας έπαιξε -εκούσα/ άκουσα- το ρόλο του 'καταλύτη'.

Εδώ θα πρέπει να ερευνηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος οι ευθύνες και οι ρόλοι, όχι μόνο της σημερινής ηγεσίας της Ευρώπης και των συμβουλατόρων τους, αλλά και των δικών μας ηγετών! 
Ποιός υπήρξε π.χ. ο ρόλος της πανίσχυρης Goldman Sachs -που σημειωτέον αυτές τις μέρες ερευνάται για οικονομικά αδικήματα από την Γερουσία των ΗΠΑ- και ποιές οι διασυνδέσεις της με τις ελληνικές κυβερνήσεις στη προσπάθεια "δημιουργικής λογιστικής" και απόκρυψης του χρέους της χώρας μας;

Ο Βασιλιάς US$ λοιπόν είναι γυμνός!
...αλλά, μην το μάθει το πόπολο διότι τότε ο Βασιλιάς κινδυνεύει!
Μετά ταύτα, ιδού λοιπόν πως πρέπει να είναι σήμερα ένα πραγματικό δολλάριο


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock