Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2005

το δέσαμε το...πλοίο

στο euro2day διαβάζω:

"Ο κύριος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης κατήγγειλε στην Βουλή ότι υπάρχουν λιμενεργάτες με ετήσιες αποδοχές της τάξης των 150.000 ευρώ!

Δηλαδή, δύο φορές τις αποδοχές του προέδρου της Δημοκρατίας και τρεις φορές τις αποδοχές ενός βουλευτή. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ένας για να απαντήσει στον κύριο υπουργό. Να τον πει ψεύτη.

Αντί αυτού, το περήφανο εργατικό κίνημα απαντά με ”αγωνιστικές κινητοποιήσεις”."

ωραίοι οι λεβέντες του πειραιά...

34 σχόλια:

dgalanis είπε...

επειδή ο αδελφός μου είναι λιμενεργάτης θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως προκειμένου να πάρουν τα όντως καλά λεφτά που παίρνουν από τη δουλειά τους δουλεύουν δυο και τρεις βάρδιες την ημέρα πολύ συχνά σκαρφαλωμένοι πάνω σε containers, κάτω από ήλιο και βροχή, μέρα και νύχτα εκτεθιμένοι σε χίλιους δυο κινδύνους και φυσικά πληρώνονται νυχτερινά, κυριακάτικα κλπ ... αν ο υπουργός δεν θέλει αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουν τόσο λεφτά ας προσλάβει και άλλους λιμενεργάτες προκειμένου να κάνουν μόνο μια βάρδια ... και τότε θα δει πως δεν είναι τελικά και τόσο πολλά αυτά που θα παίρνουν ... θέλω ακόμα να σου πως πως η πρόσληψη περισότερων λιμενεργατών είναι πάγιο αίτημα των εργαζόμενων στο λιμάνι ...

S G είπε...

μιλαμε σοβαρα τωρα?

με 150.000 ευρω προσλαμβανεις 6 εργατες τουλαχιστον! Οι καθηγητες πανεπιστημιου δεν βγαζουν καν 30.000 ευρω!!!!
Ντροπη!

Οσο για το παγιο αιτημα προσληψης νεων, γιατι εχω την εντυπωση οτι θελουν νεους χωρις μειωση αποδοχων για τους παλιους? Γιατι υποψιαζομαι οτι σαν νεους θα δεχοτυν μονο τιποτα φιλαρακια τους και οχι καποιους Πακιστανους πχ που θα κανουν την δουλεια με 15.000 ευρω και θαναι και χαρουμενοι?

dgalanis είπε...

αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα είναι πως παίρνουν πολλά λεφτά (τώρα το 150.000 το είπε ο υπουργός και δεν το παίρνω και πολύ στα σοβαρά) ... konfet μακάρι όλοι όσοι δούλευαν κάτω από τόσο σκληρές συνθήκες να έπαιρναν καλά λεφτά ... SG αυτές δεν είναι οι αποδοχές τους είναι τα λεφτά που παίρνουν επειδή δουλεύουν πολλές ώρες σαββατοκύριακα κλπ ... τώρα αν η λύση σε όλα είναι να φέρουμε μερικούς πακιστανούς που θα τα κάνουν όλα με 2 ευρώ εύχομαι να μην αντιμετωπίσεις ποτέ αυτόν τον ανταγωνισμό στο δικό σου επάγγελμα όποιο κι αν είναι

Roark είπε...

Αν είναι ένα ανοιχτό επάγγελμα όπου μπορεί ο καθένας να δουλέψει ελεύθερα, τότε όχι 150.000, 300.000 να πάρουν, εφόσον κρίνει η αγορά ότι τόσο αξίζουν οι υπηρεσίες και σκληρές συνθήκες εργασίας τους.

Το ζήτημα είναι όμως ότι μάλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δηλαδή έχουμε μια κλειστή συντεχνία που εκβιαστικά αποσπά προνόμια. Και αυτά τα προνόμια παλεύει να κρατήει ζητώντας την διατήρηση του "δημόσιου χαρακτήρα" των λιμανιών (δηλαδή του χεριούς τους στις τσέπες μας).

S G είπε...

εσυ ειπες οτι θελουν νεους εργατες, και γω σου λεω οτι δεν το πιστευω, δειχνοντας ενα παραδειγμα.

Τωρα για τον ανταγωνισμο, ευχομαι να ερθουν στο επαγγελμα μου (βασικα οι Ινδοι ειναι ηδη αρκετα δυνατοι). Και δεν προκειται ποτε να καταδεχτω να κλεψω την θεση καποιου που την αξιζει περισσοτερο απο μενα, που την κανει καλυτερα απο μενα. Ουτε θα παρακαλεσω ΚΑΝΕΝΑ κρατος να επεμβει. Ειμαι μονο οτι καταφερνω μονος μου, τιποτα αλλο. Και ολη η οικογενεια μου οσες γενιες ξερω, ποτε δεν ζητησε απο κανεναν χαρες. Δεν ξερω ποια ειναι η δικη σου ηθικη βεβαια...

"είναι τα λεφτά που παίρνουν επειδή δουλεύουν πολλές ώρες σαββατοκύριακα κλπ ... "

και γω σου λεω, αν προτιμουν να κανει καποιος αλλος την δουλεια, υπαρχουν τοοοοοσοι ανεργοι στην χωρα που θα δουλευαν για πολυ λιγοτερα που κατι δεν παει καλα με τους ισχυρισμους σου!

S G είπε...

επειδη ειπες οτι ο αδερφος σου ειναι του κλαδου, ελπιζω να μην παρεις τα λογια μου προσωπικα. Ειναι απολυτα δυνατον ο αδερφος σου να δουλευει σαν σκυλι και αληθεια να παραγει τοσο.

εγω λεω αυτο που ειπε και ο Ροαρκ, οταν ζητανε "διατηρηση του δημοσιου χαρακτηρα" ειναι μαθημαιτκα βεβαια οτι καποιοι απο αυτους θελουν να συνεχισουν να μου τρωνε τους φορους μου!

Greg είπε...

Είμαι άνω των 40 αλλά δείχνω 35 (όπως λένε..). Αθλητικός, υγιής (check up πρόσφατο), σκαρφαλώνω σαν τη μαϊμού, Πτυχίο Καποδιστριακού με λίαν καλώς, 6 χρόνια μεταπτυχιακά (τα 3 USA), Αγγλικά, Γαλλικά, Η.Υ., 20 χρόνια προϋπηρεσία (τα 4 σε διοικητικής ευθύνης θέσεις), ευχάριστη προσωπικότητα, παντρεμένος με παιδί, σοβαρός αλλά δυστυχώς καπνιστής... Ά, άλλο ένα μείον είναι ότι έχω υπηρετήσει τη θητεία μου κανονικά (Γκατζολία).
Ζητώ εργασία 2-βαρδη, 3-βαρδη με αμοιβή 150000 ευρώ το χρόνο. Έτσι κι' αλλιώς 50 ώρες τη βδομάδα δουλεύω (και τα Σαβ/κα). Συστάσεις από όπου και όποιον θέλετε.
Σας παρακαλώ πείτε σε κανα λιμενεργάτη, Οτε-τζή, Δεη-τζή, metro-τζή, εν ανάγκη σε κανα τραπεζικό να βοηθήσει. Ανάγκη μεγάλη! Ψυχικό θα κάνετε... Ο θεός να σας τα δώσει διπλά και τρίδιπλα!

pinky and the brain είπε...

η συνέχεια του άρθρου λέει:
"Επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έκαναν μία σημαντικότατη καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στον ΟΛΘ. Το σχετικό υπόμνημα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ”Επενδυτής”. Τι έκαναν οι συνδικαλιστές;

Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας των καταγγελιών του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ζήτησαν με εξώδικο στην εφημερίδα να μάθουν πώς το επίμαχο έγγραφο έπεσε στα χέρια της εφημερίδας!"

τα λιμάνια της χώρας είναι συντεχνίες. και τα πάγια αιτήματά τους είναι πάντα στη βάση του κρατάμε ότι προνόμια έχουμε επειδή δουλέψαμε 2 βάρδιες αλλά προσέλαβε και κανέναν να δουλεύω μόνο 1 αλλά να παίρνω ότι έβγαζα με τις 2. θα τραβήξουν τώρα ντάλα καλοκαίρι και καμιά απεργία έτσι για να μη ξεχνάμε "who's boss" και θα εκβιάζουν επειδή δουλεύουν σ/κ. δεν είναι οι μόνοι που δουλεύουν σ/κ. αντί να λένε "ευχαριστώ" που έχουν δουλειά με τον (θεωρητικό) ανταγωνισμό που έχει ο κλάδος τους από φτηνά εργατικά χέρια, σηκώνουν κεφάλι και τσαμπουκαλεύονται... εκ του ασφαλούς. όπως είπα στην αρχή, λεβέντες

dgalanis είπε...

παιδιά αν δεν κάνω λάθος ο ΟΛΠ είναι Ανώνυμη Εταιρεία...εισηγμένη στο χρηματιστήριο ... δεν γνωρίζω γιατί δεν προσλαμβάνει κι άλλους εργαζόμενους προκειμένου αυτοί που απασχολεί να μην χρειάζεται να κάνουν διπλοβάρδιες και να παίρνουν πολλά λεφτά ... αυτά μάλλον τα γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα που είστε καλύτεροι στα οικονομικά της ελεύθερης αγοράς. .. ποιός αλήθεια κρατάει κλειστό το μισθολόγιο αυτής της εταιρείας; πιστέψτε με δεν είναι οι λιμενεργάτες ... τώρα αν είναι να δουλεύω 24 ώρες το 24 και να παίρνω 2 ευρώ επειδή κάποιος άλλος θα έπαιρνε 1 και θάλεγε και ευχαριστώ μου ακούγεται το λιγώτερο φρικιαστικό ...

SG όχι δεν το πήρα προσωπικά ... δεν παίρνω τίποτα προσωπικά από αγνώστους ...

dgalanis είπε...

greg όταν θα ακροβατείς σε ύψος 40 μέτρων πάνω από φουρτουνιασμέν η θάλασσα στην άκρη ενός βρεγμένου από τη μπόρα container που γλυστράει σαν κόλαση επί 16 ώρες την ημέρα ίσως τα 150.000 να μη σου φαίνονταν πια και τόσο πολλά

Roark είπε...

Ο ΟΛΠ είναι δημόσια εταιρία όπως όλες οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Οι εργαζόμενοι μπαίνουν με ΑΣΕΠ και έχουν τα ίδια προνόμια (μονιμότητα κτλ) με τους συναδέλφους τους των άλλων ΔΕΚΟ. Είναι ένα κλειστό κύκλωμα, που εκβιάζει από την πολική εξουσία προνόμια και αποδοχές.

Λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, στο Πέραμα επίσης κάνουν δυσκολότατες δουλειές, και με πολύ συχνά εργατικά ατυχήματα. Κανείς δεν έχει τέτοιες αποδοχές, ούτε καν σκέφτηκε να τις ζητήσει!

Ο Κεφαλογιάννης είναι γνωστό νούμερο και συχνά δεν προσέχει τι λέει ή τα λέει μόνο για εντυπώσεις. Ωστόσο οι μισθοί στον ΟΛΠ είναι προκλητικοί, ακόμα και αν όλοι δεν βγάζουν 150.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OΛΠ AE κ. Aναστασόπουλος, το μέσο κόστος των λιμενεργατών στο λιμάνι είναι περίπου 83.000 ευρώ, ετησίως (η κλίμακα είναι από 60.000 έως 140.000 ευρώ).

dgalanis είπε...

roarκ στον ΟΛΠ ΔΕΝ μπαίνουν με το ΑΣΕΠ ...και ΔΕΝ είναι ΔΕΚΟ .... και είναι ΑΕ...και μακάρι όσοι εργάζονται πραγματικά κάτω από σκληρές συνθήκες στο Πέραμα να έπαιρναν πιο πολλά χρήματα , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οι λιμενεργάτες να παίρνουν λιγώτερα.

πίστεψέ με δεν θα σχολίαζα καθόλου το ζήτημα αν δεν είχα δει τον αδερφό μου να δουλεύει και δεν είχα πλήρη επίγνωση πως το 150.000 είναι απλά ένα προπαγανδιστικό επιχείρημα όσων θέλουν να φέρουν και στο λιμάνι τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα ...

talos είπε...

τα λιμάνια της χώρας είναι συντεχνίες. και τα πάγια αιτήματά τους είναι πάντα στη βάση του κρατάμε ότι προνόμια έχουμε επειδή δουλέψαμε 2 βάρδιες αλλά προσέλαβε και κανέναν να δουλεύω μόνο 1 αλλά να παίρνω ότι έβγαζα με τις 2

Όχι. Από όσο γνωρίζω το αίτημα ήταν να προσληφθεί κόσμος για να κοπούν οι υπερβολικές υπερωρίες (και άρα να *μειωθούν* τα λεφτά που παίρνουν), γιατί είναι εξουθενωτικές. Εικάζω λοιπόν ότι αντί να προσλάβει κανέναν για να μην πληρώνει τις τριπλοβάρδιες διπλές (και άρα να γλιτώσει λεφτά στο Ελληνικό Δημόσιο) ο άνθρωπος αυτός, που δεν έχει δουλέψει τίμια μια ώρα στην ζωή του, (μιας και κληρονόμησε την εκλογική πελατεία του μπαμπά του) τους κράτησε έτσι (σε βάρος του Ελληνικου δημοσίου) για να μπορεί να βγαίνει και να διεκτραγωδεί τα όσα παίρνουν.

Πάντως όταν το ωρομίσθιο των docworkers στην Αμερική (στο West Coast) είναι περί τα τριάντα $... και με τα μισά να αμοίβονται οι Έλληνες - και με καθημερινές υπερωρίες και διπλοβάρδιες (που πληρώνονται από +50% έως +100%), τα λεφτά που βγαίνουν είναι πολλά. Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας...

Για το Πέραμα: η ζώνη είναι παράδειγμα προς μίμηση μόνο αν ζηλεύει κανείς τα εργασιακά στάνταρ του τρίτου κόσμου.

Roark είπε...

Οι ΔΕΚΟ είναι ΑΕ!!!

ΔΕΚΟ είναι και ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ που είναι όλες ΑΕ στο χρηματιστήριο. Ο ΟΛΠ είναι ΔΕΚΟ που υπάγεται απ'ευθείας στο ΥΕΝ.

ΑΕ δεν σημαίνει (στην Ελλάδα) εφαρμογή ιδιωτικών χρηματοικομομικών κριτηρίων.

Οι διορισμοί στον ΟΛΠ γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Αντιγράφω από τα πρακτικά της Βουλής:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να διαβεβαιώσω τη Βουλή ότι ούτε μία πρόσληψη δεν έχει γίνει, πέρα από τους μετακλητούς υπαλλήλους, στους Οργανισμούς Λιμένων. Καμία.
Τώρα, υπάρχει μια πρόθεση να προσληφθούν εκατόν εξήντα πέντε εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και λόγω της αντίδρασης των εργαζομένων δεν έχει προχωρήσει ακόμα. Μάλιστα, οι διαδικασίες που τηρούνται, είναι οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, κύριε συνάδελφε, οι οποίες καμιά φορά είναι τόσο χρονοβόρες, που ξεκινάει τη διαδικασία η μια κυβέρνηση και ολοκληρώνεται στην επόμενη κυβέρνηση.


Ρίξε μια ματιά στο Google και θα πιστείς και μόνος σου.

dgalanis είπε...

roark με πληροφορούν πως μια από τις διαφωνιές των λιμενεργατών με τον κεφαλογιάννη είναι πως οι λιμενεργάτες ζητούν να προσληφθούν οι καινούριοι μέσω του ΑΣΕΠ ενώ ο κεφαλογιάννης θέλει να τους πάρει με 8μηνη σύμβαση ...ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα ; θα μάθω πιο πολλά και θα επανέλθω

talos είπε...

Related:

...A dockworkers slowdown last week created a backlog of unloaded cargo ships in Honolulu Harbor, but ships still were being unloaded here this weekend.

Tyrone Tahara, an ILWU business agent, said last night that some news reports about the pay Hawaii dockworkers receive are in error.

Such figures as $90,000, $120,000 or $130,000 a year are earned by some West Coast longshoremen, but $58,000 a year is more the average here, he said.

West Coast longshoremen work every day, and some put in up to 75 hours a week, Tahara said. "They've got more ships."


Hawaii dockworkers, on the other hand, might work 38 to 46 hours a week, he said...

S G είπε...

δεδομενου οτι το δολλαρια ειναι στο 1,25 περιπου και του οτι οι αμερικανικοι μισθοι γενικα ειναι πολυυυυυ υψηλοτεροι δικαιολογεις τους εργατες μας?

"και μακάρι όσοι εργάζονται πραγματικά κάτω από σκληρές συνθήκες στο Πέραμα να έπαιρναν πιο πολλά χρήματα , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οι λιμενεργάτες να παίρνουν λιγώτερα"

κιομως, σημαινει οτι το δημοσιο δημιουργει μια εστια διαφθορας πληρωνοντας τους εργατες του τοσο περισσοτερο απο τους ιδιωτικους (που ΣΙΓΟΥΡΑ εργαζονται παραπανω). Ειναι ανηθικο για τους αλλους, ειναι κλοπη απο τις τσεπες μας και ΚΑΝΕΙΣ δεν πηρε την αδεια μας να το κανει.

Οι μισθοι οριζονται απο την παραγωγικοτητα σου. Αν παιρνεις παραπανω καποιον αρμεγεις. Τελεια και παυλα!

Ειδικα οταν μιλαμε για τις ναυπηγοεπισκευαστικες ζωνες της Ελλαδας που ειναι απο τις λιγοτερο ανταγωνιστικες στον κοσμο. Οι εφοπλιστες μας προσευχονται να ειμασταν συγκρισιμοι, εστω και λιιιιγο χειροτεροι των Κορεατων για να ριξουν σε μας τα δις ευρω επενδυσεις που κανουν ετησιως, αλλα ειμαστε τοσο χαλια που αυτο ειναι ονειρο θερινης νυχτας.

GreekForum είπε...

...Και τι μέλλον έχει μια κοινωνία που πριμοδοτεί τόσο γενναιόδωρα τη χειρωνακτική εργασία (την έστω και σκληρή και ευσυνείδητη) αλλά περιφρονεί την εργασία της σκέψης. Είναι τυχαίο που μοιάζουμε με ένα έθνος αλλόφρονων τρεχαλατζήδων;

Greg είπε...

Σας παρακαλώ! Για 150000 θα σκαρφαλώνω στα 80 μέτρα χωρίς χέρια!... Αν το μάθουν οι Αμερικάνοι roofers (αυτοί που περπατάνε σε μιά ράγα στα 150 μέτρα!)θα λαθρομεταναστεύσουν.

Πέρα από την πλάκα όμως, θα τα άλλαζα όλα για έναν αδελφο σαν και σένα newmanifesto !

dgalanis είπε...

με κάνεις και κοκκινίζω ρε συ greg

S G είπε...

δεν προτεινε κανεις 2 ευρω την ημερα νιεφσκυ.
Για κανε εναν πολλαπλασιασμο 25 ευρω επι περιπου 22 εργασιμες τον μηνα επι 12 μηνες, ποσα βγαινουν? 6600 ευρω!!!! τι χασμα υπαρχει μεταξυ των 7000 πες και των 85.000! Ακομα και τα μισα να μπαινουν στην τσεπη του εργατη μιλαμε για 45.000 ευρω!! Ξερεις ποιος ειναι ο μισθος ενος καθηγητη πανεπιστημιου στην Ελλαδα Νιεφσκι?
(νομιζω ξερεις...)

Εξηγησε μου επισης πως ενας εστω ακραιος εργατης ειναι λογικο να βγαζει 150.000 ευρω...

S G είπε...

δεν εχω κανενα προβλημα ο καθενας να παιρνει οσο παραγει. Κιαν καποιος στην ελευθερη αγορα παιρνει τα διπλασια απο μενα με τις μισες σπουδες, το κανει επειδη το αξιζει, δουλευει παραπανω, εχει μεγαλυτερη ζητηση το επαγγελμα του ή για καποιον αλλο λογο.

ΕΧΩ ομως ΜΕΓΑΛΟ προβλημα να πληρωνεται καποιος απο μενα, με ολες τις ενδειξεις υπερβολικα (τι θελουν τις συντεχνιες και τους περιορισμους αν δεν οφελουνται με αυτους???) και να φωναζει απο πανω. Αντιλαβου?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ SG ΟΤΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

S G είπε...

α) δουλευετε σε δημοσια επιχειρηση η οποια και καλυπτει τυχον ελλειμματα σας

β) εχετε μονοπωλιακο ελεγχο σε μια δουλεια που αγγιζει ολους τους Ελληνες, καθως σχεδον ολο το εμποριο της χωρας περναει απο σας. Τις αυξημενες τιμες των μεταφορων, εξαιτιας σας, ποιος τις πληρωνει?

Αυτο ειναι το κλασικο προβλημα. Οταν καποιος ζητα αυξησεις που δεν δικαιουται, επειδη δεν παραγει τοσο, ποτε δεν σκεφτεται οτι καποιος αλλος θα πληρωσει τα σπασμενα! νομιζει οτι τα λεφτα πεφτουν απτον ουρανο! ΟΧΙ φιλε μου, ειτε κλεψεις 1 δραχμη απο 11 εκατομμυρια ανθρωπους, ειτε κλεψεις 11 εκ. δραχμες απο εναν, η κλοπη ειναι κλοπη!

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω sg ότι ο Ο.Λ.Π. ποτέ δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό,επιχορηγεί με αρκετά εκατομμύρια ευρώ τους παραλιμένιους δήμους,(Πέραμα,Κερατσίνι,Δραπετσώνα,Πειραιά),ενώ για κάθε μέρα λειτουργίας του λιμανιού το κράτος εισπράτει περίπου 4 εκ. ευρώ.Όσο για τα 150 χιλιάρικα εγώ δεν τα είδα ποτέ(για 543 βάρδιες το 2004 πήρα καθαρά 43 χιλιάδες ευρώ) Ευχαριστώ για το χρόνο σας και λυπάμαι αν σας κούρασα.

S G είπε...

αγαπητε ανωνυμε (ο αδερφος του μανιφεστο υποθετω?)

το μονοπωλιο σας οπως εξηγησα το πληρωνουν ολοι οι καταναλωτες, τις κακες υπηρσεις του ΟΛΠ τις πληρωνουν και οι τουριστες και γενικα βλαπτεται εμμεσα και η οικονομια της χωρας.

Αν δεν εχετε μονοπωλιο γιατι φοβαστε το ανοιγμα αλλων λιμανιων, την προσληψη αλλων εργατων κτλ??

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαστε αντιθετοι στις προσληψεις ΜΟΝΙΜΩΝ εργατων αλλα στις προσληψεις ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΜΗΡΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια είμαι συμβασιουχος λιμενεργάτης στον ΟΛΠ. Σε λιγες μερες απολύομαι. Μας πήραν για να τους σπάσει ο τσαμπουκάς και τα κάναν θάλασσα. Σε λίγες μέρες πάλι τους ιδιους μισθούς θα παίρνουν. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Μαγκιά τους που μπόρεσαν και πήραν και αύξηση με τη διαιτησία. Για όλα αυτά τι λέει άραγε ο υπουργός? Βγάλαμε χοντρη δουλεια χωρίς αποδόσεις και επιδόματα που παίρνουν οι μόνιμοι,και το ευχαριστώ ποιο είναι? Να μας πετάνε στο δρόμο για να πάρουν άλλους.Που είναι το σωματείο τους να μας υποστηρίξει? Μόνιμο και έμπειρο προσωπικό δεν θέλουν?

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν έχετε δει μισθούς εφοριακών. Ξεκινούν με 1500 ευρώ και μετά από 5 χρόνια μαίρνουν 1900 ευρώ.
Οι εκπαιδευτικοί με πτυχία κτλ παίρνουν πρώτο μισθό 950 ευρώ. Υποτίθεται ότι έχουν ενιαίο μισθολόγιο.
Εγώ στον ιδιωτικό τομέα με 1000 ευρώ τον μήνα με πτυχίο Πανεπιστημίου. Αρα φίλοι μου πιάσε το αυγό και κούρευτω. Οι καλοί μαθητές του σχολείου είναι οι χειρότερα αμοιβόμενοι. Αρε κουφάλα λυκειάρχη που μου έλεγες διάβασε να προχωρήσεις. Αν ήμουν κουμπούρας θα έβγαζα περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

Το ποστ είναι παλιό, τα προβλήματα παραμένουν.
Αντιγράφω από το in.gr χωρίς σχόλιο και πείτε μου εσείς τι καταλαβαίνετε.

"...και τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι απέχουν από τις υπερωρίες, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί έως και κατά 70% η παραγωγικότητα του λιμανιού."

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όλη την ανάπτυξη και την επιχειρηματολογία από δω κι από κει. Όσο και να μη θέλω να γίνω κακός, οι αμοιβές είναι προκλητικά υψηλές. Για να το πώ απλά, κάθε ένας χρόνος δουλειάς ενός λιμενεργάτη, αντιστοιχεί σε πέντε χρόνια δουλειάς ενός "φυσιολογικού" επαγγελματία. Από κει και πέρα, ότι και να μου λέτε είναι ανοησίες, εγώ καταλαβαίνω ότι δουλεύοντας 15 χρόνια σαν λιμενεργάτης, σταματάω μετά τη δουλειά αφού το έλυσα το πρόβλημα, έχω πάρχει και 3 διαμερίσματα και ζω από τα νοίκια. Η δεν είναι έτσι; Για σουμάρετε τις φορολογικές δηλώσεις των γωνιών σας επί 40 χρόνια με σημερινές τιμές, κι αν φτάσετε σε αυτό το νούμερο (~1.050.000), να μου πείτε...
Επίσης αν πιστέψουμε το θεϊκό ρητό "όσα και να βγάζεις, θα πρέπει να μπορείς να έχεις και το χρόνο να τα ξοδέψεις", ένας εργάτης τριπλοβάρδιας ή ακόμα και διπλοβάρδιας τα βάζει στην τσέπη κατά 100% λόγω της πολύωρης απασχόλησης, έχει κόστος εργασίας και επενδύσεων στη δουλειά του = 0 και το πολύ πολύ να τα χαλάσει κάθε Σάββατο στα μπουζούκια (που πάντα απορούσα από ποιόν συντηρούνται...)
Όσο για τα "πηθίκια", στο λιγνίτη της Πτολεμαϊδας, μέσα στον καρκίνο, είναι καλύτερα, αν θέλουν να πάνε, και να παίρνουν το 1/10...
Κι όσο σκέφτομαι ότι και κάτι σαν αυτούς εννοεί κι η Παπαρήγα σαν "αγωνιστές του μόχθου", ντροπή, και πάλι ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μην διαβάζω ανοησίες, ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θέλουν τάχα προσλήψεις. Όταν είχαν προκηρυχθεί νέες θέσεις, είχαν κατέβει σε απεργία, και κατάφεραν να παγώσουν τις προσλήψεις! Αντ' αυτού, δίνουν μεροκάμματα της πείνας σε αλλοδαπούς, οι οποίοι βγάζουν όλη τη δουλειά, και οι μόνιμοι απλά πληρώνονται με υπέρογκους μισθούς! Έχουμε κι εμείς γνωστούς στο λιμάνι και ξέρουμε πολύ καλά και από πρώτο χέρι τί γίνεται!

ellhnas poliths είπε...

τα 150 000 ξεχαστε τα στον ολπ..παιρνοθν 60-80 000 αλλα τα δουλευαν διπλοβαρδια τριπλοβαρδια γιατι τα καραβια εδιναν μπονους λεφτα αν εφεθγαν γρηγοροτερα απο το λιμανι!!κανενα κακο στην οικονομια τοθ κρατους !!απλα ολα αυτα γινονταν μεχρι το 2000.κοσμο θελουν οι λιμενεργατες..συμβασιουχους δεν θελουν,μονιμους θελουν!!ειχα παει να δω πολλες φορες πως δουλευουν για να εμπαινα..και δουλευουν μεσα σε ψυγεια με -20 βαθμους,τσουβαλια στη πλατη,βροχες και σκαρφαλωματα πανο απο 100 μετρα στα κοντεινερ και τσουβαλια καφε στη πλατη απο το καραβι ως την αποθηκη 800μετρα μακρια..ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ!!οσοι δουλευουν εκει ειναι αξιοι σεβασμου απο δυναμη και ψυχη..και χαμαληδες για την οικογενεια τους..γι αυτο παιρναν τοσα λεφτα..ο κεφαλογιαννησ εκενε προσληψη το θειο του 67 χρονον ανωτερο στον ΟΛΠ και μιλαει κιολας?παιδια μην κρινετε τους λιμενεργατες(ειδικα αυτους που δουλευουν με τα χερια εκει..) p.s την ελλαδα να φτιαξουμε..οχισφαξιματα μεταξυ μας μαγκες..

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock