Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2006

Ξερεις τι σημαινει πεινα?

Ειδα κατα κακη μου τυχη τον Γ.Τραγκα στην τηλεοραση να πεταει ατακες που προωθουν την βια και τις εκβιαστικες διεκδικησεις των ναυτεργατων, με αυτη την απαισια φωνη του:

Οταν 80% του λαου πειναει, η κυβερνηση παιρνει το μερος του κεφαλαιου

Γιατι εγω ημουν σιγουρος οτι αυτοι που πραγματικα δεν εχουν δουλειες, αυτοι που πραγματικα πεινανε, ή οι κακομοιροι τυποι που εχουν αποκλειστει σε κατι νησακια, ενα πραγμα θα ευχοντουσαν εκεινη την στιγμη:

Να μαθει αυτος ο απαισιος ανθρωπος τι σημαινει πεινα...
(ή τουλαχιστον να χασει την δουλεια του, που τοσο ανευθυνα εξασκει)

Γιατι ποιον ακριβως λαο υποστηριζεις, οταν στηριζεις μια απεργια που εχει βλαψει ολους τους κατοικους νησιων της χωρας?

ΥΓ υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ του ζηταω μια χαρη, διεκδικω, απαιτω και εκβιαζω. Καποιος που θελει να λαμβανει περισσοτερο απ'οσο παραγει, καποιος που παει να φαει λεφτα απο την τσεπη των Ελληνων, θα επρεπε να ζηταει μια χαρη, οχι να εκβιαζει. Διαβαστε ας πουμε αιτημα:

Εξασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για εργασία και άμεση απορρόφηση όλων των προσφερομένων για εργασία ανέργων Ελλήνων ναυτεργατών

μα καλα, που ακουστηκε τετοιο πραγμα! Πρεπει να προσλαβουμε ολους οσους θελουν να γινουν ναυτεργατες??? Πρεπει ο κατοικος της Κοζανης πχ, που δεν εχει πατησει ποτε σε λιμανι, να πληρωσει απο την τσεπη του ολους οσους θελουν να δουλευουν στο λιμανι Ηρακλειου ας πουμε? Μα ποιος ανθρωπος που ειναι στα συγκαλα του υποστηριζει τετοια αιτηματα?

ή ακουστε αυτο εδω απο τον ΓΓ. της πανελληνιας ενωσης ναυτικων

Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία του εισοδήματος, που είναι 6% για τους αξιωματικούς και 3% για τα κατώτερα πληρώματα, μειώνοντας τους μισθούς.

! Απαιτουν πληρη απαλλαγη απο την φορολογια? Καλα διαβαζω? Θελουν να μην πληρωνουν καθολου φορους? Γιατι θα επρεπε να ενδιαφερεται εστω και ενας Ελληνας για ενα ατομο που θελει να μην πληρωνει καθολου φορους?

16 σχόλια:

Roark είπε...

Εγώ προτείνω, αν θέλουν να έχουν όλοι όσοι δηλώνουν ναυτεργάτες δουλειά, να μπούνε σε λίστες αναμονής όπως έχει το κράτος εμάς τους γιατρούς ή τους εκπαιδευτικούς.

Όσο για αίτημα του μηδενισμού του φόρου εισοδήματος είναι μια παράλογη, ανήθικη και άδικη απαίτηση απέναντι στο σύνολο των φορολογούμενων πολιτών (που θα κληθούν να πληρώσουν και τους δικούς τους φόρους).

libertarian είπε...

Και γιατί θα έπρεπε να έχει αυτά τα προνόμια αυτή η συγκεκριμένη ομάδα; Γιατί να μην υπάρχει άμεση απορρόφηση όλων των προσφερομένων μηχανικών υπολογιστών ή όλων των προσφερομένων κηπουρών; Να κάνουμε ότι γίνεται και με τα αγροτικά προϊόντα που επιδοτούνται, οι αγρότες αντί να παράγουν αυτά που ζητάει η αγορά παράγουν αυτά που επιδοτούν οι γραφειοκράτες... αποτέλεσμα να μένουν απούλητα τα μπαμπάκια και μετά να τα αγοράζει το Κράτος και να τα κάνει τπτ... να τα πετάει. Το ίδιο και με την εργασία... αντί οι άνθρωποι να ψάχνουν δουλειές που ζητάνε άλλοι άνθρωποι, δεν θα ψάχνουν για άλλες δουλειές όταν δεν υπάρχει σε έναν τομέα... θα μας εξαναγκάζουν να τους προσλάβουμε σε συγκεκριμένο τομέα (άσχετα με την προσφορά και την ζήτηση) και θα κάθονται. Γιατί δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν όλοι όσοι προσφέρουν εργασία. Αν πχ υπάρχει ανάγκη για 10 κηπουρούς δεν μπορείς να πάρεις 100, αναγκαστικά κάποιοι δεν θα κάνουν τπτ. Να προσλάβει το δημόσιο λοιπόν αμέσως όλους τους μηχανικούς πληροφορικής... άντε μην κλείσουμε καμιά εθνική μέχρι τα Χριστούγεννα.

libertarian είπε...

"Γιατί δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν όλοι όσοι προσφέρουν εργασία." εννοώ μια συγκεκριμένη εργασία πχ κουρέας ή οτιδήποτε, ανεξάρτητα από την προσφορά και την ζήτηση για αυτήν την εργασία.

valentin είπε...

Εγώ πιστεύω ότι οι μόνοι προκλητικοί εν προκειμένω είναι οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, η κυβέρνηση.

Πάντως μια απορία: αν το κράτος επεμβαίνει υπέρ των αφεντικών όπως τώρα με την επιστράτευση αυτό είναι οκ για τη φιλελεύθερη άποψη; Γιατί αν είναι οκ τότε νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι δεν είναι με το λιγότερο κράτος αλλά με το λιγότερο κοινωνικό κράτος και με το περισσότερο κατασταλτικό κράτος.

just asking...

S G είπε...

ας αφηνε ελευθερο το κρατος τις επιχειρησεις να απολυουν οποιον δεν κανει την δουλεια του, ας τηρουνταν οι νομοι που λενε οτι δεν μπορεις να βιαιοπραγεις και να εμποδιζεις καποιον να κανει την δουλεια του (οπως τυπικα κανουν οι απεργοι δερνοντας οσους δεν θελουν να απεργησουν) και δεν θα υπηρχε ποτε αναγκη για την επιστρατευση...

ΥΓ λιμπε, πληροφορικαριος εισαι? δεν το χα παρει ειδηση...

Thrass είπε...

Γιατί αν είναι οκ τότε νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι δεν είναι με το λιγότερο κράτος αλλά με το λιγότερο κοινωνικό κράτος και με το περισσότερο κατασταλτικό κράτος.

Αφού οι απεργοί δέρνουν τους απεργοσπάστες, το δίκαιο θα ήταν να μπουν φυλακή, πιστεύω. Πέραν τούτου, προσωπικά δε θα διαμαρτυρηθώ αν δω τίποτα ματ να δέρνουν αυτούς που δέρνουν τους απεργοσπάστες. Αλλιώς θα πρέπει να παρατήσουμε όλοι τα γράμματα και να ξημεροβραδιαζόμαστε στις παλαίστρες.

Αν δεν μπορεί το κράτος να προστατεύσει τους εργαζόμενούς του από τη φυσική βία, ειδικά όταν προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, τότε ήδη δε μιλάμε για οργανωμένο κράτος. Που φυσικά δεν είμαστε.

Αυτό δε σημαίνει "περισσότερο κράτος", valentin. Μιλάμε για καταπάτηση του βασικού δικαιώματος να μην μπορεί ο κάθε μαλάκας ή έξυπνος να έρχεται και να σε πλακώνει στο ξύλο, επειδή έτσι του κάπνισε. Τέτοιου είδους δικαιώματα συνήθως οι φιλελεύθεροι τα σέβονται, τολμώ να πω.

Αλλά μιλάω για τον εαυτό μου κι όχι εκ μέρους όλων εδώ μέσα, έτσι;

libertarian είπε...

Βασικά δεν χρειαζόταν η επιστράτευση (είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο μέτρο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε εξαναγκάσει να δουλέψεις, αυτό λέγεται δουλεία), απλά έπρεπε να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων που ήθελαν να δουλέψουν. Δικαίωμα όχι όπως το εννοούν οι αριστεροί, δικαίωμα όπως αυτό στον έρωτα. Όπως δεν πρέπει να παρεμποδίζει ένας τρίτος δύο συναινούντα άτομα να ανταλλάξουν συναισθήματα και σωματικά υγρά :-) έτσι δεν έχει δικαίωμα ένας απεργός να εμποδίσει να ανταλλάξουν μισθό και εργασία δυο άλλα άτομα. Απεργία σημαίνει το δικαίωμα να μην δουλέψεις, όχι να εμποδίζεις τους άλλους να εργαστούν. Αν τηρηθεί αυτό (οι τραμπούκοι που ξυλοκοπούν στην κυριολεξία τους συναδέρφους τους πρέπει να συλλαμβάνονται, ακριβώς όπως θα έπρεπε να συλληφθεί αν κάποιος στον δρόμο με άρχιζε στο ξεκάρφωτο με ένα δοκάρι σαν αυτά που κρατάνε τα ΚΝΑΤ στις πορείες.) το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με φιλελεύθερο τρόπο, δίχως επιστρατεύσεις κτλ. Πχ κάποιοι θα ήθελαν να δουλέψουν, οι ιδιοκτήτες μπορεί επίσης να έβαζαν κανα μπόνους για όσους δουλέψουν.... έτσι θα υπολειτουργούσε μεν το λιμάνι με το ελάχιστο προσωπικό που θα μπορούσαν να προσελκύσουν αν όντως έχει μεγάλη στήριξη η απεργία αλλά θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι βασικές ανάγκες των πολιτών στα νησιά. Από την άλλη οι απεργοί θα συνέχιζαν την απεργία, οι εργοδότες τους κάθε ημέρα που θα περνούσε θα χάναν τρελά λεφτά σε αντίθεση με τους απεργούς που μπορούν να σφίξουν το ζωνάρι για λίγο, και αν έχουν κάνει μια ψιλοκαβάτζα μπορούν να τραβήξουν μέχρι και έναν μήνα την απεργία. Αν τα αιτήματα τους ήταν λογικά αργά ή γρήγορα θα υποχωρούσαν οι εργοδότες τους, αν ήταν εντελώς παράλογα (όπως αυτό με την πρόσληψη όλων όσων θέλουν να δουλέψουν ως ναυτεργάτες*) μέσα σε έναν μήνα το πολύ οι απεργοί θα αναγκάζονταν να επαναπροσδιορίσουν τα αιτήματα τους και να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις ώστε να φθάσουν σε έναν συμβιβασμό.

Πάταξη του τραμπουκισμού λοιπόν είναι η λύση, όχι η επιστράτευση.

*δλδ αν και τα 10.000.000 των ελλήνων θελήσουν να δουλέψουν σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να προσληφθούν; :Ρ

valentin είπε...

Όσα αναφέρθηκαν στην πραγματικότητα σημαίνουν την κατάργηση των συνδικάτων και του δικαιώματος στην απεργία. Απεργία χωρίς περιφρούρησή της δε γίνεται, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι σπάει η συλλογικότητα και η απόφαση του συνδικάτου δεν έχει ισχύη.

Με ενδιαφέρον παρακουλουθώ τη κριτική στη βία που ασκούν τα συνδικάτα. Να φανταστώ ότι αυτή η ευαισθησία υπάρχει και για τη βία που ασκείται από την αστυνομία;

Καταδικάζεται και ο εκβιασμός του εργοδότη ότι άμα απεργήσεις θα σε απολύσει;

libertarian, αυτά που προτείνεις είναι οι συνήθεις απεργοσπαστικές τακτικές των αφεντικών.

Το ότι η κυβέρνηση επέλεξε κάτι ακόμα πιο δυναμικό έχει να κάνει με το ότι θέλει να κάνει συνολική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και να διαλύσει τα συνδικάτα.

Ελευθερίες μόνο για τα αφεντικά δηλαδή...

libertarian είπε...

Απεργία χωρίς περιφρούρησή της δε γίνεται, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι σπάει η συλλογικότητα

Τι εννοείς περιφρούρηση; Μαντρώνεις όσους έχουν το ίδιο επάγγελμα με εσένα; Ποιος σου είπε ότι θέλω να ανήκω στην "συλλογικότητα" σας και στις αποφάσεις που παίρνετε εσείς για εμένα; Αν γουστάρω να δουλέψω και υπάρχει κάποιος που θέλει να μου προσφέρει δουλειά και εσύ με εμποδίσεις αυτό σημαίνει κατάργηση του δικαιώματος στην εργασία.

Να φανταστώ ότι αυτή η ευαισθησία υπάρχει και για τη βία που ασκείται από την αστυνομία;

Μα αυτό δεν έκανα λέγοντας ότι η επιστράτευση είναι δουλεία; Από την δική μας πλευρά θα βρεις σίγουρα κάποιους που θα ασκήσουν κριτική στην αστυνομική βία όταν αυτή υπάρχει, από τους αριστερούς δεν θα βρεις κανέναν που να κριτικάρει την βία των απεργών, θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να ασκούν βία στους συναδέλφους τους για να κερδίσουν προνόμια σαν και αυτά που αναφέρει ο SG.

Ελευθερίες μόνο για τα αφεντικά δηλαδή...

Ελευθερίες για τα άτομα... ο καθένας να κάνει ότι θέλει το σώμα του. Απεργία επαναλαμβάνω σημαίνει αποχή από την δουλειά όχι παρεμπόδιση και ξυλοδαρμός των συναδέλφων που δεν συμμετέχουν. Ας δώσουμε πρώτα το σωστό νόημα των λέξεων και ίσως μετά να βρούμε την άκρη.

J95 είπε...

Τι εννοείς περιφρούρηση; Μαντρώνεις όσους έχουν το ίδιο επάγγελμα με εσένα; Ποιος σου είπε ότι θέλω να ανήκω στην "συλλογικότητα" σας και στις αποφάσεις που παίρνετε εσείς για εμένα; Αν γουστάρω να δουλέψω και υπάρχει κάποιος που θέλει να μου προσφέρει δουλειά και εσύ με εμποδίσεις αυτό σημαίνει κατάργηση του δικαιώματος στην εργασία.

Έχω ακούσει πολλούς απεργοσπάστες να το λένε αυτό, αλλά ούτε έναν που να χάρισε π.χ. στη UNICEF τα λεφτά της αύξησης όταν αυτή κερδήθηκε.

J95 είπε...

Και αυτό το θεωρώ γλοιώδες.

Εκεί καταντήσαμε: Ο Άγιος Απεργοσπάστης...

libertarian είπε...

το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό το επιχείρημα αλλά δεν μου λέει τπτ, δεν αλλάζει κάτι, εξακολουθεί να μην έχει δικαίωμα ένας κάφρος να σπάει στο ξύλο ένα άλλο άτομο που θέλει να εργαστεί, και απεργία να σημαίνει αποχή από την εργασία.

Harry Peitsinis είπε...

J95
Έχω ακούσει πολλούς απεργοσπάστες να το λένε αυτό, αλλά ούτε έναν που να χάρισε π.χ. στη UNICEF τα λεφτά της αύξησης όταν αυτή κερδήθηκε

And this gives an excuse for physical violence????
U call this an argument??

valentin είπε...

Άρα καταδικάζεται φαντάζομαι και η βία που άσκησε η κυβέρνηση με την αστυνομία; Ή σε λίγο θα μας πουν ότι η βία τους ήταν και αμυντική.

Εξάλλου σε αυτή την απεργία εγώ μόνο κάτι τύπους είδα από τη αστυνομία και το λιμενικό να δέρνουν. Και κάτι "αγανακτισμένους" αγρότες να κάνουν ντου. Που ήταν η βία των απεργών;

Harry Peitsinis είπε...

Αν η αστυνομία άσκησε βία για να προστατεύσει τους απεργοσπάστες από το λυντσάρισμα καλώς την άσκησε.

Αν πούλησε απλά νταιλικι διχως λογο και αιτια στους απεργους που απλά φωνάζαν συνθηματα απ τη γωνια τους τότε κακώς την άσκησε.

Τόσο δυσκολο είναι;;

Ανώνυμος είπε...

Για το ότι ο Τράγκας είναι λαϊκιστής αυτό δε χρειάζεται καν σχολιασμό.
Όταν η ΔΕΗ απεργεί μένεις χωρίς ρεύμα; Όταν απεργούν οι γιατροί μένεις χωρίς νοσοκομεία; Γιατί λοιπόν ένα παιδί στη Νάξο δεν πίνει γάλα;
Τώρα για την καταστολή από τους μεν και τους δε, σίγουρα η βία (φυσική και κοινωνική) δεν είναι καλό πράγμα. Ούτε ο Γερμανός φορτηγατζής που προσπαθεί να μπει με το ζόρι στο καράβι, ούτε τα ΜΑΤ να δίνουν στο παλατάκι ραντεβού για ξύλο αλλά ούτε και τα οργανωμένα μπλοκ των ΚΝΑΤ που έσπευσαν να ξεθάψουν το τσεκούρι του πολέμου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ακραίων απόψεων. Και στη μέση μπαλάκι ο πολίτης περιμένει ακόμη στο λιμάνι.
Πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο και των μεν και των δε; Γιατί να μην είχαν γίνει δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας; Αυτό δεν είναι κοινωνική βία; Μια κοινωνική ομάδα να ρυθμίζει τη ζωή μιας άλλης; Γιατί να μην μπορούν οι αγρότες να προωθήσουν τα προϊόντα τους; Δηλαδή αν οι διανομείς πετρελαίου κάνουν απεργία το χειμώνα τι θα έπρεπε να γίνει;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock