Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2008

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ήταν επιτυχής

...χάρις τους "αντιεξουσιαστές". Η αντισυγκέντρωση τους στην ίδια πλατεία είχε ως αποτέλεσμα τα χθεσινά επεισόδια κάνοντας δώρο έτσι στα Χρυσά Αυγά διαφήμιση χιλιάδων ευρώ. Την προβολή που απέκτησαν λόγω των οδομαχιών και των καταστροφών ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν την φανταζόντουσαν. Αν δεν πήγαιναν οι "αντιεξουσιαστές" εκεί, τα Χρυσά Αυγά θα παρέμεναν στην αφάνεια που ήταν, για τους περισσότερους πολίτες ουσιαστικά δεν υπήρχαν. Εγώ μάλιστα νόμιζα ότι είχε διαλυθεί αυτή η οργάνωση εδώ και καιρό, τώρα 11.000.000 έμαθαν την ύπαρξη της.

Όχι μόνο έμαθαν την ύπαρξη της αλλά πολλοί θα την δουν με συμπάθεια, γιατί ήταν θύματα επίθεσης τα μέλη της. Αυτήν την φορά, τις άλλες που είναι οι θήτες δεν τις γνωρίζουν οι τηλεθεατές αλλά και αν τις μάθουν υπάρχει περίπτωση λόγω των προκαταλήψεων που έχει η ελληνική κοινωνία να προσηλυτίσει η οργάνωση πολλούς από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση βγαίνει κερδισμένη η Χ.Α. από την προβολή που της προσφέρουν οι "αντιεξουσιαστές".

Την επόμενη φορά λοιπόν αντί να καταστρέψουν τις ατομικές μας περιουσίες (αλλά και την δημόσια, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Οι φορολογούμενοι πάλι) και να εμποδίζουν τους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν, καλύτερα να κάνουν έναν έρανο μεταξύ τους και να δωρίσουν τα λεφτά απευθείας στην Χ.Α. Δεν χρειάζεται αν θέλουν να την διαφημίσουν να διαχέουν το κόστος και στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας. Δυο ομάδες κάφρων με μπλε-λευκές και κόκκινες-μαύρες σημαίες κρατούσαν υπό ομηρεία την πόλη μας. Την επόμενη φορά παιδάκια δώστε ραντεβού σε κανέναν αγρό να παίξετε, η πόλη μας δεν είναι πεδίο μάχης. Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία.

ΥΓ: αντιεξουσιαστές τρόπος του λέγειν, με τις καταστροφές ενισχύουν την εξουσία του Κράτους εφόσον οι πολίτες θα θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερο από αυτό για την προστασία των περιουσιών και της σωματικής τους ακεραιότητάς. Βάλτε κάμερες, σκυλιά ότι χρειάζεται για να μας απαλλάξετε από τους κάφρους θα είναι το αίτημα της κοινωνίας. Αυτός είναι ο δρόμος προς το Αστυνομικό Κράτος. (βαλτοί είστε ρε; :-Ρ)

ΥΓ2: Χωρίς πλάκα τώρα η μόνη λύση είναι η απομόνωση αυτής της ομάδας και η ιδεολογική κατατρόπωση. Αυτός είναι πιο κατάλληλος τρόπος για να πάψουν να στρατολογούν νέα μέλη. Τα καφριλίκια μόνο καλό τους κάνουν.

64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την απορία σου για το ποιος θα πληρώσει τις ζημιές, διάβασε αυτό που έχει μπει αλλού στο rooster:

Στην Ελλάδα δεν αποδίδονται punitive damages. Όταν συγκρούονται αναρχικοί με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, το ποιος φταίει είναι αδιάφορο: μερικές φορές μπορεί να είναι και προφανές, όπως σήμερα που η αστυνομία βοηθούσε ακροδεξιούς να επιτεθούν σε διαδηλωτές ενάντια στα μεταλλαγμένα στην Κλαυθμώνος, δηλαδή μακριά από το σημείο της αντιδιαδήλωσης των αριστερών και δεν τους συνελάμβανε με το που κατάφευγαν ανάμεσά στους αστυνομικούς παρά το κατάφωρα άδικο της πράξης τους - όπως μαχαιρώματα.

Και προφανής να είναι η αιτία και πάλι, το γεγονός ότι η αστυνομία εμπλέκεται στα επεισόδια, σημαίνει ότι συμμετέχει σε αυτά. Σε όλα τα σοβαρά κράτη, όχι στην Ελλάδα, το κράτος θα τιμωρηθεί με αντίστοιχη αποζημίωση που υπερβαίνει την απλή αποζημίωση, θα αποδοθεί δηλαδή punitive damage. Έτσι, αν εγώ είχα ένα μαγαζάκι στην Στουρνάρη και μου το έσπαγαν κάθε τρεις και λίγο, δεν θα ζητούσα λεφτά από τους εμπλεκόμενους αναρχικούς, αφού είναι οικονομικά αφερέγγυοι, αλλά από το εμπλεκόμενο κράτος, ως οικονομικά φερέγγυο. Αυτό είναι ο πραγματικός σεβασμός στην περιουσία.

Αν ήμουν η κυρά-Κατίνα θα φώναζα για το κράτος που δεν με προστατεύει. Αν ήμουν πολίτης μιας χώρας που σέβεται τους κατοίκους της θα ζητούσα τα λεφτά από το κράτος, που ενώ πληρώνω φόρους για να συντηρεί τον διπλό αριθμό αστυνομικών κατά κεφαλήν από την δεύτερη επόμενη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αστυνομικών, αδυνατεί να με προστατεύσει.

Υ.Γ. Έτσι, για την ιστορία οι αναρχικοί δεν κατέβηκαν σε αυτήν την πορεία, όπως είχαν ανακοινώσει εδώ και μέρες. Από τους αναρχικούς κατέβηκε στις πορείες μόνο η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Και αυτά που είδαμε, την αστυνομία να παίρνει υπό την προστασία της παρακρατικούς για να επιτίθενται σε τρίτους - θυμίζω ότι οι εικόνες που είδαμε ήταν από διαδήλωση ενάντια στα μεταλλαγμένα, όπου οι αστυνομικοί συνοδεία παρακρατικών επιτέθηκαν - είναι ντροπή. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Θεμιστοκλέους, όπου δεν είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, όταν ομάδες νεοναζί επιτέθηκαν απρόκλητα σε διαδηλωτές, με την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας πάλι... Γι'αυτό δεν θα τιμωρηθεί κανείς; Δεν ζούμε σε κράτος νόμου; Οι νόμοι δεν είναι νόμοι για όλους, και για την αστυνομία, ειδικά για την ατυνομία; Μήπως και εσύ είσαι ένας ακόμα "αγανακτισμένος πολίτης"; Τελικά, με βάση όσα γράφεις ποια αστυνομία περιμένεις να πιάσει αναρχικούς; Η ανίκανη, δημοσιοϋπαλληλική και παρανομούσα αστυνομία; Με κραυγές δεν πιάνονται αναρχικοί. Ούτε μπρούμε να υιοθετήσουμε την λογική των αριστερών ότι οι αναρχικοί είναι προβοκάτορες, αφού δεν ακολουθούν κομματικές γραμμές. Οι αναρχικοί στην Ελλάδα εξυπηρετούν ένα σκοπό: να αποδεικνύουν πόσο ανίκανο-όταν αδυνατεί να τους πίασει-και πόσο αυταρχικό-όταν φορτώνει κατηγορίες μαϊμού σε συμπαθούντες-είναι το Ελληνικό κράτος. Όποιος φωνάζει για τους αναρχικούς, δεν έχει καταλάβει ακόμα σε ποιο κράτος ζει ή περιμένει τον Κωστάκη με τον Χηνοφώτη (καλά, ο Πολύδωρας έφυγε νωρίς) να τους πιάσει...

libertarian είπε...

"Τελικά, με βάση όσα γράφεις ποια αστυνομία περιμένεις να πιάσει αναρχικούς;"

Περιμένω να σταματήσουν να κάνουν καραγκιοζιλίκια στο κέντρο της Αθήνας οι "αναρχικοί". Αυτός είναι ο σκοπός του άρθρου. Αν τύχει και το διαβάζει κάποιο από τα παιδάκια που ήταν εχτές εκεί ίσως καταλάβει ότι πέτυχε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελε να πετύχει (αν τα Χρυσά Αυγά ήταν ο στόχος).

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς να πω ότι είναι εντυπωσιακό που τα βλέπετε όλα με βάση το κέρδος...
Τέλος πάντων απότι κατάλαβα έχω εντύπωση ότι δεν έχετε πλήρη εικόνα των γεγονότων... Η χρυσή αυγή είχε καλέσει πορεία στις 7 το απόγευμα. Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολές επιθέσεις σε αναρχικούς, μετανάστες κτλ από άτομα της χρυσής αυγής είχαν πει να έκαναν συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι. Όμως αυτό που έγινε είναι ότι στο σημείο εκείνο πολύ πριν τις 2 είχαν παει άτομα της χρυσής αυγής από το πρωι.. και είχαν καταλάβει τον χώρο που θα έκαναν συγκέντρωση οι αναρχικοί σωματεία κτλ... Οπότε λογικό ήταν... να συγκρουστούνε... Όταν έγινε η σύγκρουση κάπου εκεί κοντά έκανε πορεία άλλη ομάδα κυρίως αναρχικών ενάντια στα μεταλλαγμένα ή υπέρ των βιολογικών... (δεν θυμάμε τώρα) Με το που έγιναν τέτοια επεισόδια ιδιαίτερα από την στιγμή που υπήρχαν και μαχαιρώματα και ιδιαίτερα από την στιγμή που συμμετείχαν και τα ΜΑΤ μαζί με τους ναζί πήγαν στο σημείο για να βοηθήσουν...
(Αν και δεν συμφωνούσα με τους όρους που γινόταν η πορεία... και γενικότερα έχω αρκετές διαφωνίες για τις συγκρούσεις... όταν είδα τα ΜΑΤ μαζί με τους χρυσαυγίτες... ήταν απίστευτα προκλητικό...και αν ήμουν αθήνα κατα μεγάλη πιθανότητα... θα είχα κατέβει... τουλάχιστον στην απογευματινή πορεία)
Τώρα κατα πόσο κερδισμένη βγαίνει η χρυσή αυγή πολύ αμφιβάλω... Όσο για το βιβλίο αν και δεν το έχω διαβάσει.. από την περιγραφή είναι τραγικά εκτός πραγματικότητας...

υγ.Είναι πραγματικά "εντυπωσιακό" που την στιγμή που βλέπεις ματ με ναζί να συνεργάζοντε... αντί να βγείτε να σχολιάσετε αυτό επιτείθεστε στους αναρχικούς...

libertarian είπε...

"Είναι πραγματικά "εντυπωσιακό" που την στιγμή που βλέπεις ματ με ναζί να συνεργάζοντε... αντί να βγείτε να σχολιάσετε αυτό επιτείθεστε στους αναρχικούς..."

Ο λόγος που δεν σχολιάζω την συνεργασία ματάδων και αστυνομικών είναι γιατί δεν με εκπλήσσει. Είναι γεγονός ότι πολλοί από τους ματάδες ήταν μέλη ή συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και αν δεν γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει αυτή οι οργάνωση κάποιοι από αυτούς εκεί, το γεγονός ότι είχαν ελληνικές σημαίες στα καδρόνια τους δεν τους πάει να τους χτυπήσουν, είναι brainwashed, ότι έχει σημαία επάνω είναι αυτόματα καλό (ακόμα και αν είναι αντιτιθέμενο προς το καλό της χώρας αρκεί να τους το παρουσιάσεις τυλιγμένο στην γαλανόλευκη για να το χάψουν). Θα τους αναλάβουν τα media, εμείς έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα κατορθόματα της αστυνομίας κατα καιρούς σε αυτό το blog. Εγώ αυτό που στηλιτεύω είναι η ηλιθιότητα κάποιων που νομίζουν ότι κάνουν καλό ενώ στην πραγματικότητα κάνουν κακό. Για τους καμένους Χρυσαυγήτες δεν θρέφω ελπίδες ότι μπορεί να αλλάξουνε μυαλά, κάποια από τα παιδάκια όμως που συμμετείχαν στις οδομαχίες εχτές ίσως καταλάβουν ότι είναι λάθος η βία και η καταστροφή ξένων περιουσιών.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος παρατήρησε (έστω και δειλά) ότι οι ΑΣΚΟΠΕΣ κομματοκοποιημένες διαδηλώσεις μικροπολιτικής της αριστεράς... ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τη χώρα μας να κατεβάζει τα σώβρακά της σε Αμερικάνους και άλλους εχθρούς των ατομικών ελευθεριών. Χάρη στη 17 ΝΟΕ εγκρίθηκαν τρομο-νόμοι, ... η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει μυστικές συμφωνίες για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ υπόπτων στο Γκουαντάναμο,υποχρεώθηκε να επιτρέπει στους Αμερικάνους να κάνουν ότι θέλουν εντός Ελλάδος, πληρώσαμε μερικά δις για άχρηστα συστήματα παρακολούθησης και τώρα χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ... ενεργοποιούνται 6000 κάμερες. Αν τώρα βάλουμε κάτω να δούμε ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ όλες αυτές ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ και στημμένες εξεγέρσεις-τρόμπα-τρομπαρίζομαι... ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ. Εκ του αποτελέσματος... οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ... είναι η σύγχρονη αριστερά που ζει το δικό της πολυτεχνείο ανά δύο μήνες ... με την ελπίδα να κάτσει στις καρέκλες της εξουσίας και να προσφέρει στην κοινωνία μας ότι προσέφερε η αριστερά σε όλα τα πρώην κομμουνιστικά κράτη που είχαν την ατυχία να γνωρίσουν στην πράξη το "δημοκρατικό" καθεστώς για το οποίο σκοτώθηκαν εκατομμύρια κοσμάκη.
Κι αν ποτέ δνε συλλαμβάνουν μερικούς "δημοκράτες" είναι γιατί ... το πολιτικό κόστος που προκαλεί μία φωτογραφίας ενός "αγωνιστη-my ass" με χειροπέδες είναι πολύ μεγαλύτερο από την απώλεια μίας ψήφου ενός επιχειρηματία που θα πεθάνει από την πείνα γιατι του έκαψαν το μαγαζί.
Οι πολιτικοί ζυγίζουν τις δύο καταστάσεις... κι έτσι προτιμούν 50 κατεστραμμένες επιχειρήσεις... παρά τον Λαμπράκη να μιλάει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ όλη μέρα για τους "Χουντικούς" αστυνομικούς.
Παρεπιπτόντως... σήμερα το ΜΕΓΚΑ είχε 1 ώρα ρεπορτάζ για τους Χρυσαυγίτες και ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για την υπόθεση SIEMENS και τα 60.000.000 ΕΥΡΩ που τσέπωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
ΕΓΚΥΡΗ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ για τους Ελληνοπίθηκους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι η χρυσή αυγή κέρδισε κάτι... Για τους αναρχικούς που συγκρούστικαν κέρδισαν... και έχασαν... το πως θα το εκμεταλευτούν από εδώ και πέρα θα καθορίσει το αθροιστικό κέρδος κτλ πάντως σε ουσία έχασαν ως προς την ελευθερία αλλά κέρδισαν πιστεύω αριθμιτικά... έστω και αν περιχαρακόθηκαν απέναντι στην κοινωνία. Πάντως από την στιγμή και έγινε αυτό με τα ΜΑΤ και τους Χρυσαυγίτες δεν μπορώ να τους κατηγορίσω για πολλά πράγματα...
υγ.Σοβαρές καταστροφές περιουσίας(εκτός από ότι ξήλωσαν για να πετάξουν ή κάποιους κάδους που έκαψαν) απότι άκουσα δεν έγιναν...(έτσι άκουσα στα κανάλια τουλάχιστον) η αντιπαράθεση περιορίστικε στην σύγκρουση.

Ανώνυμος είπε...

Μονο στην Ελλαδα και σε λοιπες τριτοκοσμικες χωρες εξακολουθουν τα ΜΜΕ [ΜΕΓΑ κυριως],ο τΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχαμενοι να θεωρουν τους αφιονισμενους οπαδους [ταγματα εφοδου] των πολ-ποτ, σταλιν, τσαουσεσκου, μπακουνιν κλπ. 'δημοκρατικους πολιτες που εχουν το αναφαιρετο δικαωμα' να καταστρεφουν την Αθηνα μας για να ..διαμαρτυρηθουν για μια περιθωριακη συγκεντρωση ανοητων ακροδεξιων για ενα καθολου περιθωριακο θεμα, εκτος και αν οι 3 Ελληνες αξιωματικοι που σκοτωθηκαν στα Ιμια ηταν ..αρειανοι! Οσο για την αποζημιωση κατεστραμμενης περιουσιας γιατι απο το κρατος αγαπητε μου? Οταν ..συλλαβουν [χα-χα!] καποιο απο τα κ..λοπαιδα ας την παρουν νομοθετικα απο τον κρατικοδιαιτο πλουσιο επαγγελματια προοδευτικο αριστερο μπαμπακα της Εκαλης του 11% στον ΣΥΝ!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχω την αίσθηση -το λέω ευγενικά- ότι όλη την ευθύνη τη ρίχνεις στους αριστεριστές ακι τους παραδίπλα προβοκάτορες-κουκουλοφόρους. Πέραν τούτον, νόμιζα ότι οι τραυματίες είναι αριστεριστές -τουλάχιστον αυτή ήταν η εικόνα και η πληροφόρησή μου.

libertarian είπε...

Την ευθύνη για την τσάμπα διαφήμιση των Χρυσών Αυγών φυσικά και την ρίχνω στους αριστεριστές. Σε ποιους να την ρίξω; Θα γνωρίζαμε ότι είχαν κάνει εκδήλωση; Όχι, για τον ίδιο λόγο που ούτε πέρσι το πήραμε πρέφα. Τέτοια προβολή η εκδήλωση των ανεγκέφαλων δεν θα έπαιρνε ποτέ δίχως τους άλλους τους κεφάλες.

Η εκδήλωση τους πιστεύω ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.

Γιώργος είπε...

Οι συγκρούσεις φρικιών-αστυνομίας είναι τόσο συχνές και σφοδρές διότι τα χαρακτηριστικά τους είναι ανάλογα με αυτά των συρράξεων μεταξύ οπαδών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων.Πρόκειται για διαρκή "ιδεολογική" σύγκρουση κι' απ' τις δυο πλευρές.
Στην ελληνική αστυνομία κυριαρχεί ,από παλιά και συνεχίζει, συγκεκριμένη ιδεολογία ,παραπλήσια με αυτήν της χρυσής αυγής σε ότι αφορά τα βασικά της χαρακτηριστικά (εθνικισμός, μισαλλοδοξία, μιλιταρισμός, rambo attitude),έχει διαμορφωθεί άτυπη ιεραρχία και άτυπος κώδικας συμπεριφοράς "ιδρυματικού τύπου",πράγματα που -ελλείψει άλλης άμεσης επιλογής- οι πολιτικοί προιστάμενοι ανέχονται ή και καλλιεργούν.
Το άσκοπο ξύλο που έπεσε το βράδυ ,εκ του ασφαλούς κατόπιν εορτής σε μη επιτιθέμενους, και οι εκατό προσαγωγές, εγγυώνται μια ανάλογη συνέχεια, προσεχώς στις οθόνες σας.

Ανώνυμος είπε...

@libertarian διάβασες καθόλου το σχόλιο μου??? γιατί αν το διάβασες και εξακολουθείς να λες το ίδιο... εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείς τους αριστερους*... Στην τελική θεωρώ απαράδεκτο... να σχολιάζουμε μόνο την βια από την μια μεριά... όταν σου επιτήθετε ο άλλος... ακόμα και με μαχαίρια... δεν μπορείς να το παραβλέπεις και να κατηγορείς τους αμυνόμενους.... δηλαδή αν η φιλελέυθερη συμαχία έκανε μια παρέμβαση και της επιτεθόταν τα ΜΑΤ με τους χρυσαυγίτες... σας μαχαίροναν θα καθόσασταν με σταυρωμένα χέρια??? (Μην μου πεις τώρα για παραμύθια περι δικαιωσύνης και δικαστηρίων... γιατί ξέρουμε πιστεύω και οι δυο ότι... τέτοιες συμπεριφορές έχουν την άτυπη κάλυψη... ) Γιατί είναι δικαιολογημένη η επίθεση των ματ και όχι των αναρχικών???

*Καλό είναι παρεπιπτόντως να μην χρησιμοποιούμε τον όρο αριστεριστές γιατί είναι βρισιά.... (άσχετα που τον χρησιμοποιούν τα κανάλια... για οποιονδήποτε αριστερό εκτός του ΚΚΕ)

Roark είπε...

Σε αυτήν την σύγκρουση δεν υπάρχουν αθώοι. Και 2 μεριές πήγαν προετοιμασμένες (φαίνεται από τον εξοπλισμό τους) να παρανομήσουν. Εκτός όμως από το "αλά Λαυρίου" ραντεβού (που όλοι το είχαμε πληροφορηθεί σε αφίσες και ανακοινώσεις και των δύο), έχουμε και την τραγική εικόνα της αστυνομίας που ουσιαστικά πήρε θέση υπερ των φασιστών και τους βοήθησε στην διενέργεια παράνομων πράξεων σε βάρος των αντιπάλων τους. Πέρα από τα πολιτικά χουλιγκάνια και τα προβλήματα που δημιουργούν, η στάση των θεσμοθετημένων οργάνων του κράτους να βοηθούν και να καλύπτουν την ακροδεξιά πρέπει να αναδειχθεί.

Ανώνυμος είπε...

tin efthini gia tin proboli tis xrisis augis tin exei i tileorasi
i opoia filoksenei tous adiprosopous tis me diafores aformes
kai stis 28 oktobriou eixan parelasi stis othones mas . To kerdos gia tous aristerous / anarxikous einai oti fanike gia proti fora toso kathara stin dimosia
sfaira oti to komma xrusi augi (gia na min xexniomaste ) einai ena paramagazo tis astynomias me oti symainei auto gia to kyros tis deuteris . As min ksexname oti o arxigos tou kommatos autou einai katidakasmenos bombistis kai atutoxrona ksaderfos tou proin yfipourgou amunas tou opoiou o aderfos eixe piastei me 10 kila ekrixtika sto spiti tou. Episis o kurios pou einai ekprosopos autou tou kommatos eixe etairia pou poulouse eksoplismo stin astunomia
mazi ne ton kurio babyli . Kai na min ksexname oti to 2002 katibikan mazi me to laos stis nomarxiakes ekloges. Legodas to apla den milame gia mia omada perithoriakon neonazi alla gia ena organomeno parakratiko morfoma to opoio xrisimopoietai apo tin ekastote kubernisi?(me erotimatiko) gia diaforous logous. Episis oi en logo exoun synergasti me ton kurio pleuri o opoios eblekete stin ypothesi zaxopoulou alla kai sto paradikastiko mias kai eixan brethei lefta sto logiarsmo tou apo ton kalousi (ta dikaiologise bebea
alla teteies gnorimies mallon tuxaies den einai.kai to gaitanaki pou akolouthei auto. Kexagioglou diktio 21 otsalan , kaneli , zouraris , lykourezos , karabelias
laos , boridis klp . Sigoura den exoun oloi anamiksi ston idio bathmo , alla i yaprksi enos parakedrou eksousias einai faneri
to opoio malista exei podaria se ola ta megala kommata.
kai edo tithaite to megalitero erotima otan adimetopizeis mia summoria apeuthinese stis astunomikes arxes . Otan oi idies oi astunomikes arxes kai to kratos
droun san i einai mia summoria tote
ti kaneis?
ps1 an oi aristero/anarxikoi den eixan ta ropala na prostateusoun ton eauto tous posous nekrous i traumaties tha eixan . Dustixos i tropi ton pragmaton oxi mono dikaionei tin ropaloforia alla malon tin epivalei os metro autoprostasias stis sygedroseis .
ps2 elpizo oti se ena pio fileleuthero kathestos teteia fainomena tha itan safos pio periorismena .

Ανώνυμος είπε...

@spk Έχεις απόλυτο δίκιο.... δεν μπορούμε να βλέπουμε μια σύγκρουση και να κατηγορούμε τους αναρχικούς την στιγμή που οι χρυσαυγίτες και ΜΑΤ προκάλεσαν μαχαιρώματα...

Να τονίσω επίσεις ότι ναι μεν τέτοια πλάνα μπορεί να φαίνοντε πρώτη φορά στην τηλεοραση... αλλά για όσους κατεβαίνουν στις πορειες... συμβαίνει πολύ συχνά χρυσαυγίτες κτλ να δρουν υπο την κάλυψη των ΜΑΤ... υπήρχαν παρόμοιες καταγγελίες και σε φοιτητικές πορείες.. και εγώ προσωπικά είχα δει άτομα ντυμένα με πολιτικά να επιτείθοντε και να κρύβοντε ύστερα πίσω από την αστυνομία...

υγ.Αν και είμαι εναντίων των περισσότερων συγκρούσεων θεωρώ ότι όσοι κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις πρέπει να είναι εν μέρη προετοιμασμένοι και για σύγκρουση..(με ότι αυτό συνεπάγεται...) στο indymedia μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών με αστυνομικούς μαζί... πριν επιτεθούν...

Ανώνυμος είπε...

υγ. ακόμα εξοργιστικό είναι όταν μέλος της χρυσής αυγής στο μεγκα χθες το βράδυ αναφερόμενος σε αυτούς που μαχαιρώθηκαν... το δικαιολόγησαν ότι ο ένας είχε ξανασυληφθεί και ο άλλος ήταν αλβανος!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=823982
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=823735
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=823733
πάρτε και αυτά

Ανώνυμος είπε...

Μου δημιουργειται η αισθηση οτι η ατιμωρητη και ανενοχλητη χρονια καφριλα των αναρχικων βρισκει ευηκοα ωτα σε αρκετους ακομα πλην των τηλεδημοσιογραφων κλπ προοδευτικων! Ολο και καποια δικαιολογια βρισκετε για τα ..παιδια των μολοτωφ [αληθεια η ριψη της ειναι αποπειρα δολοφονιας 'η οχι?].Μια το κακο κρατος,μια οι ανεγκεφαλοι ακροδεξιοι,μια η ατιμη κοινωνια και παει λεγοντας. Οταν διαβασα οτι πουλμαν με αναρχικους εφτασαν απο την Αθηνα στο ..Αμυνταιο [με την υποστηριξη του ΣΥΡΙΓΓΑ] για να ..διαδηλωσουν εξω απο το σπιτι συνοριοφυλακα ζητωντας απο το αστικο κρατος την παραδειγματικη τιμωρια του γιατι σκοτωσε αλβανο εμπορο ναρκωτικων στα συνορα ολα εξηγουνται. Καλα κρασια συντροφοι!

MetroGuardian είπε...

Το ζήτημα είναι ποιός φταίει περισσότερο ή το γεγονός ότι δύο ομάδες που εκφράζουν μια οικτρή (σε αριθούς) μειοψηφία του Ελληνικού λαού μπορούν να επιβάλλουν τη θέληση τους στους υπόλοιπους.

Γιατί οι αναρχικοί ή η Χρυσή Αυγή που είναι το 0.013% του εκλογικού σώματος κάνουν κουμάντο στην Αθήνα?

Ακριβώς γιατί οι militant αυτές ομάδες έχουν την ηθική υποστήριξη ευρύτερων πολιτικών ή ιδεολογικών συγκεντρώσεων. Δηλαδή, ομάδες που εγκρίνουν τουλάχιστον τους λόγους για τους οποίους γίνονται τα συγκεκριμένα έκτροπα, όπως είναι τα αριστερά κόμματα. Αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν ή δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους. Και βλέπουμε το τραγικό φαινόμενο να βγαίνουν εκπρόσωποι ή προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ για να καλύψουν αναρχικούς, κουκουλοφόρους, να τους δικαιολογήσουν ηθικά, να κατηγορήσουν την "πουλημένη" αστυνομία, που είναι πάντα με τους άλλους, και τα παιδιά δεν φταίγανε, οι άλλοι αρχίσανε πρώτοι και εμείς πηγαίναμε για "ειρηνική" εκδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης, ιμπεριαλισμού, [insert wooden word here], και απλά βρεθήκαμε να έχουμε καδρόνια και πέτρες μαζί μας.


Για τη Χ.Αυγή, ευτυχώς φανερά δεν συμπαραστέκεται κανείς. Αλλά είμαι βέβαιος ότι μέλη του ΛΑΟΣ, ή ακραίοι της ΝΔ χαίρονται για την ύπαρξη αυτής της ομάδας και για τους λόγους που υποκινούν της δράση της.


Έτσι λοιπόν, αντί να τους πάρει ο διάολος όλους και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή, καθόμαστε και αναρρωτιόμαστε ποιός έφταιγε και ποιός έριξε την πέτρα πρώτος. Ήμαρτον, πραγματικά!

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε??? προσθέτουμε και καμιά λέξη παραπάνω για να δικαιολογηθούμε???

"αλβανο εμπορο ναρκωτικων στα συνορα ολα εξηγουνται"
αναφέρομε στην λέξη έμπορο ναρκωτικών...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=808733


και εντάξυ μην κάνουμε τα στραβά μάτια... ξέρουμε με τι ευκολία... τα διαμάντια της ελληνικής αστυνομίας επιτειθοντε κτλ σε μετανάστες μόνο και μόνο επειδή αλβανοί...

Ανώνυμος είπε...

Yannos σίγουρα... γιαυτό οι αναρχικοί λένε τους ΚΚΕδες ΚΝΑΤ... :-p

libertarian είπε...

"@libertarian διάβασες καθόλου το σχόλιο μου??? γιατί αν το διάβασες και εξακολουθείς να λες το ίδιο... εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείς τους αριστερους*"

Ποιο ακριβώς σημείο του σχολίου σου δείχνει ότι δεν φταίνε οι αριστεροί; Πήγαν εκεί επειδή ήταν οι άλλοι; Ήταν σχεδόν 100% ότι θα έχουμε οδομαχίες; Ήταν 100% ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να το δει όλη η Ελλάδα; Πραγματικά πιστεύεις ότι δεν κέρδισαν τπτ έχοντας τόσο τηλεοπτική χρόνο και εμφανίσεις σε παραθυράκια;

Το ότι βγαίνουν από τις γραμμές των αστυνομικών για να κάνουν τις επιθέσεις τους και μετά επιστρέφουν εκεί για να προστατευτούν είναι γνωστό. Νομίζω πρώτη φορά το άκουσα στην τηλεόραση το '96 στα παραδοσιακά επεισόδια του πολυτεχνείου.

"tin efthini gia tin proboli tis xrisis augis tin exei i tileorasi "

Φίλε μου μας δουλεύεις; Είδες τι έγινε; Δεν έχει σημασία ποιες ομάδες ήταν για την τηλεόραση σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση,Θα μπορούσε να είναι Amigάδες εναντίον PCάδων, Ολυμπιακοί εναντίον Παναθηναϊκών κλπ για τα media. Το ίδιο θα τους προβάλαν εκείνη την βραδιά. Έχουν υποχρέωση απέναντι στους πελάτες τους να τους ενημερώσουν τι έγινε και γιατί. Οι υπαίτιοι αυτής της αναπάντεχης διαφήμισης των εθνικιστών ήταν οι αριστεροί, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπεται αυτό. Δεν ήταν κατά λάθος εκεί, πήγαν επειδή ήταν οι άλλοι και αυτό είχε ως συνέπεια αυτό που λέω στο post.

Ανώνυμος είπε...

file libretarian ta knalia paiozun oti theloun kai opoion theloun ,den
einai i proti fora pou blepoume tous xrusaugites stin tileorasi , stis 28 oktombriou me pia aformi bgenan stis tileoraseis kamia . Den bgenei opoios
thelei stin tileorasi kapios prepei na se kalesei. i fileleutheri summaxia giati den paizei pouthena ?
Pelates tis tileorasis den einai oi theates alla oi diafimizomenoi den yparxei kapia amesi oikonomiki sunalagi metaksi tou theati kai tou kanaliou. Sto kato kato tis grafis
den kathorizodai ola meso tis tileorasis i tou internet eidika oso afora tis politikes organoseis.
As min ksexname oti i xrisi augi eixe kapote kai diki tis ekpobi se mikro kanali parola auta i eppiroi tis tsin elliniki koinonia einai [polli mikroteri apoautin ton anarxikon.
ps1 Oi sxeseis metksi kke kai anrxikon einai kakistes gia osous den to kseroun malista prin duo treis mines eixan peksei kai polli ksuslo stin thesaloniki sta panenpistimia .O syn exei ligo kalyteres sxeseis me ena kommati auton alla oso pernaei o kairos kai autes xanodai. O laos kai i nd adithetos exoun stenotates diasyndeseis me tin xa afou kai eklogikes symergasies yparxoun kai metagrafes mellon apo ti mia organosi stin alli.

Ανώνυμος είπε...

kai mia eikona pou ta leei ola http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/dsc01469.jpg
o stoxos einai mia pao tis organoseis pou kalouse ekeini tin bradia

Ανώνυμος είπε...

ειναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς συνέχεια, την υποσυνήδητη ασυλία που απολαμβάνει ο αριστερός φασιμός στην ελλάδα. Στο λογικά διατυπωμένο αρχικό μύνημα η συντρπτική πλειοψηφεία αρνείται να βάλει διπλα-δίπλα δεξιούς και αριστερούς φασίστες. Αυτό δεν ειναι ρατσισμός?

MetroGuardian είπε...

Στην κατοικία γνωστού αριστερού βρέθηκαν 10 περίστροφα, 30 πιστόλια, 2.435 φυσίγγια, 168 φυσίγγια πολεμικού όπλου, 2,900 κάλυκες φυσιγγίων, 451 βολίδες φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, 25 γεμιστήρες κ.α. Σιωπή από τα ΜΜΕ… Αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές.

http://xryshaygh.wordpress.com/2008/01/30/patra/


ας βάλουμε όλοι links από αξιόπιστες πηγές...

Ανώνυμος είπε...

@yannos Τι είναι ποιό αξιόλογο??? Φώτο και βιντεο που δείχνουν χρυσαυγίτες και ΜΑΤ μαζί??? ή ένα άρθρο της χρυσής αυγής???
προφανώς πρόκειτε... για κάποια είδους μυοπεία που χτυπάει τους φιλελευθερους... (έστω και επιλεκτικα...)
Μπορείτε μια χαρά να αναλώνεστε στον διαδίκτιο κτλ... και με ένα κάρο άλλα θεωρητικά ζητήματα.... αλλά είτε σας αρέσει είτε όχι... αυτός είναι ο ρόλος της αστυνομίας..και του κράτους...στην πράξη... και στην πράξη έχουμε δει... διαχρονικά το κράτος και το παρακράτος να είναι ένα... όποτε χρειαστεί...
Τέλος μπορείτε να λέτε ότι θέλετε.. αλλά τουλάχιστον όσοι κατεβαίνουν στο δρόμο τα βλέπουν.. αυτά τα πράγματα μπροστά τους...

Όταν σου επιτήθετε ο άλλος σόρρυ κιόλας αλλά θα είσαι μαλάκας αν κάτσεις... και τον κοιτάς.. βέβαια εσείς την επίθεση την νομιμοποιείτε... (αφού έχουμε "δημοκρατια"!!!) και η άμυνα είναι καταδικαστέα....

υγ.Με την στάση των αναρχικών ως προς την αντισυγκέντρωση το έχω δηλώσει και πριν ότι διαφωνώ αλλά το θεωρώ απαράδεκτο να βλέπουμε την κοινή επίθεση ματ χρυσής αυγής ... και να καταμερίζουμε και στις 2 μεριές ίσες ευθύνες...

Ανώνυμος είπε...

@xamogelo

βρε φιλε για σκέψου λίγο. Η αστυνομία εχει χρόνια προβλήματα με την γνωστή αλητεία των κουκουλοφορων. Και οι μαγαζάτορες, ιδίως περι του πολυτεχνείου έχουν μαλλον το ιδιο μένος. Και το "ο εχθρός του εχθρου ειναι φιλος" θα μπορουσε ιδιαίτερα να εξελιχθεί στο εχθρός του εχθρου ειναι σύμμαχος ή ουδέτερος (ιδίως αν δεν ξεσπά τακτικά πάνω στις περιουσίες των πολιτών όπως η αριστερά εδω και δεκαετίες). Προσωπικά αν οι πολίτες του κέντρου της αθήνας κάναν ταμείο εναντίων της γνωστής αλητείας, μάλλον θα συνειδητοποιούσαν οτι τα λεφτα τους θα πιάναν τόπο μονο αν κάναν outsourcing στην χρυση αυγή. Η αστυνομία ειναι ανίκανη να επιτελέσει οποιοδήποτε έργο πέραν αυτου της καταπολέμησης της ανεργίας. Οποιοι της καταλογίζουν οποιοδήποτε σχεδιο ειναι απλά ανόητοι.

Ανώνυμος είπε...

από την άλλη οι κάμερες σε δημόσιους χώρους δεν μπορουν να χρησιμοποιηθούν απο τις αρχές αλλα κάθε αποσπασματική φωτογραφία ειναι αποδεικτικό στοιχείο στα λαικά δικαστήρια.

Ε ρε σταλιν που σας χρειάζεται ...
(ο χίτλερ μάλλον ειναι light για την περίπτωσή σας)

Ανώνυμος είπε...

ας βάλουμε όλοι links από αξιόπιστες πηγές..

Συμφωνώ. Εγώ βρήκα αυτό ας πούμε, όπου συζητάνε μέλη της Χρυσής Αυγής μεταξύ τους και λένε για ληστείες, ξυλοδαρμούς, ρουφιανέματα και άλλες ευαγείς δραστηριότητες πρώην και νυν μελών της Χρυσής Αυγής, όπως οι κύριοι κύριοι Περίανδρος και Κουσουμβρής, πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης που κατέληξαν άδοξα στην φυλακή, αφού "κάποιος" μέσα από την "εθνική" οργάνωση τους κατέδωσε, αμέσως μετά την αποχώρησή τους από την οργάνωση -στην περίπτωση του Κουσουμβρή μετά από δυο μέρες.

Θα συμφωνήσω με τον spk ότι είναι μεγάλη ξεφτίλα το "σπρώξιμο" των ακροδεξιών από τα κανάλια. Ο,τιδήποτε μαύρο, ακραίο και αντιδραστικό τα κανάλια το προωθούν και φυσικά πελάτες τους είναι οι διαφημιζόμενοι, όχι τα υποκείμενα της διαφήμισης, οπότε το κάνει διπλά ύποπτο το σπρώξιμο αυτό. Η εξήγηση είναι απλή. Στην Ελλάδα τα κανάλια δεν υπάρχουν για να κάνουν τηλεόραση, αφού τα περισσότερα λειτουργούν με ζημιές και δεν λειτουργούν με χρηματοοικονομικά κριτήρια αμιγή. Υπάρχουν για να σπρώχνουν επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Ας θεωρήσει ο Κωστάκης ένα ακόμα δώρο των καναλιών απέναντί του αυτό το αέναο λιβάνισμα των ακροδεξιών. A propos, για την εμπλοκή του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, τι έχουν βγάλει τα κανάλια μέχρι τώρα; Γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα από τα δελτιά ειδήσεων. Να υποθέσω ότι τους ξέχασαν;

Υ.Γ. Αν πίστευα ότι οι αναρχικοί είναι προβοκάτορες, θα ήμουν αριστερός ή ΠΑΣΟΚος. Αλλά δεν είμαι τίποτα από τα δυο. Και για τους δυο οι αναρχικοί είναι ενεργούμενα της αστυνομίας "για να αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα" και άλλα φαιδρά σοσιαλιστικά. Έχει σκεφτεί κανείς ότι ενδεχομένως έχουν άλλη ατζέντα, δική τους οι αναρχικοί;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γενίκευση ότι η αριστερά ξεσπά πάνω στις περιουσίες.... που πιστεύω δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα...
Υπάρχουν διάφορα είδη βιας που απότι βλέπω αποδίδοντε όλα στους αναρχικούς-αριστερούς...(η γενίκευση από μόνη της είναι λάθος...) κάτι που στην πράξη δεν ισχύει

υπάρχει καταρχάς πολιτικοποιημένη βια και απολιτικ βια... Υπάρχει βία που καταστρέφεις.. και βια ενάντια στην βια που δέχεσαι... όλα αυτά απότι βλέπεις αποδίδοντε από τα κανάλια στους αναρχικούς-αριστερά κάτι που δεν ισχύει...

Ιδιαίτερα για το απολιτικ κομάτι υπάρχει μεγάλο κομάτι που κατεβαίνει στις πορείες μόνο και μόνο για επεισόδια... και ουδεμία σχέση έχουν με κάποιο ιδεολογικό χώρο...
Το ουσιαστικό ζήτημα... τουλάχιστον κατα την άποψη μου.. είναι ότι η αστυνομία - κράτος δεν είναι ανίκανη... απλώς το εκμεταλευεται σε μεγάλο βαθμό... και όταν δεν υπάρχει το δημιουργεί και από μόνη της....
Όταν σε πορείες(και καμιά φορά στον δρόμο) η αστυνομία ξυλοκοπεί όποιον βρε μπροστά της... ωθεί τον άλλο την επόμενη φορά που θα κατέβει να επιτεθεί...αυτός ενάντια στην αστυνομία κτλ...

Τώρα για τους υπενιγμούς ότι ίσως να ισχύει ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο καλύτερος μου φίλος... πιστεύω ότι η φώτο που παράθεσε ο spk μιλάει από μόνη της... και απαντάει πλήρως... ούτοσιάλως δεν χρειάζεται να πάμε μακριά... η ιστορία του τόπου μας... είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα...

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα υπέπεσε στην αντίληχή μου αυτή η επιφυλλίδα του Βέλτσου που εκφράζει καλύτερα τις αντιλήψεις περί πολιτικής ή μη των αναρχικών:

Είτε - είτε
Του Γιώργου Βέλτσου

ΟΠΟΙΟΣ προς στιγμήν θέλει να καταλάβει πού το πάνε οι αντιεξουσιαστές δεν έχει παρά- θέτοντάς τους το ερώτημα «ποια είναι η πολιτική σας;»- να μπει στη θέση αυτού που εισπράττει κατοπτρικά την απάντηση: Ποια είναι (η δική σας) πολιτική;
Τότε θα δει πως τα πράγματα δεν είναι και για τον ίδιο τόσο απλά, διότι αυτό είναι η Δημοκρατία: Αντιφάσεις και συμβιβασμοί. Τον λίθο λοιπόν που πετάνε οι αναρχικοί ας τον ρίξει πρώτος ο αναμάρτητος. Το δακρυγόνο θα πέσει είτε κλάψει για το ανεπάγγελτο της νεότητάς του, είτε για το γεροντικό του Ασφαλιστικού.

Τώρα, στο προκείμενο, νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει η φιλελεύθερη απάντηση στην καταστροφή των περιουσιών, και αυτή είναι η εισαγωγή του μέτρου των punitive damages. Δεν μπορεί επί 8 ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας να είναι κλειστό λόγω μαχών, λες και είμαστε το Τσαντ, και να μας λέει, κοροϊδευοντάς μας, ο Ρουσσόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση "μπορούσαμε και καλύτερα". Σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν, θα πρέπει να τραβάμε ξεγυρισμένες αγωγές στον εμπλεκόμενο στα επεισόδια κράτος και να ζητάμε τιμωρητική αποζημίωση. Εάν δε αποδειχτεί ότι υπήρχε και δόλος - όπως είναι πολύ πιθανό στα προχθεσινά επεισόδια - ή βαρεία ανικανότητας, θα πρέπει να ζητείτε και η προσωπική δέσμευση της περιουσίας του αξιωματούχου που είναι υπεύθυνος. Επιχειρήματα του στυλ "οι αναρχικοί τα άρχισαν" δεν είναι αποδεκτά, αφού δεν είμαστε στο δημοτικό, όπου η μόνιμη δικαιολογία όταν μπλέκαμε σε καυγάδες ήταν "ο γιωργάκης με χτύπησε πρώτος". Ή σαν τον ποδοσφαιριστή που ρίχνει κουτουλιά στον αντίπαλο γιατί του "έβρισε την αδελφή" και αξιώνει να μην αποβληθεί από το παιχνίδι.

Να το ξαναπούμε: δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει τον υψηλότερο-πλην Κύπρου και Μάλτας-αριθμό αστυνομικών κατά κεφαλή στην Ευρώπη και να μην μπορεί να προστατέψει την περιουσία των πολιτών της. Ή θα πρέπει να αρχίσει το κράτος να αποδίδει punitive damages ή εμείς πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους φόρους που αναλογούν στην αστυνομία. Το ότι δεν μπορούσα να πάω στο κέντρο της πόλης το Σάββατο χωρίς να κινδυνεύσω, ξέρω που οφείλεται: σε αυτούς που δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά. Θεωρώ απαράδεκτο περιορισμό της ελευθερίας μου και ειλικρινά δεν με νοιάζει ποιος το ξεκίνησε. Ξέρω όμως ποιος φταίει. Ελπίζω μόνο να μην γίνεται και επίτηδες.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει νόμο που να διέπει τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων και να καθορίζει υπό ποιές προυποθέσεις ένα κόμμα μπορεί να τεθεί εκτός νόμου γιατί δεν το θέλουν τα κόμματα της αριστεράς.
Οι κραυγές κατά της Χρυσής Αυγής ποτέ δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προτάσεις κατά της πολιτικής βίας γιατί στην πραγματικότητα εκείνο που θέλουν οι οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς είναι η εξάλειψη της ακροδεξιάς και η διατήρηση του μονοπωλίου της αριστερής "επαναστατικής" βίας.
Είναι λίγο δύσκολο να περιμένει κανείς περισσότερα σε μία χώρα όπου το τρίτο κόμμα,το ΚΚΕ μιλά ακόμη για δικτατορία του προλεταριάτου,όπου μέχρι πρότινος οι τρομοκράτες της 17Νοέμβρη θεωρούνταν λαικοί αγωνιστές και εάν δεν υπήρχαν αμερικανικές πιέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμη θα ήσαν ελεύθεροι,όπου τα διάφορα ΕΑΑΚ χρησιμοποιούν βία στα πανεπιστήμια και όπου οι αναρχικοί καίνε κατ εξακολούθησιν το κέντρο της χώρας.
Για τους αριστερούς που δυσανασχετούν με την βία της Χρυσής Αυγής υπάρχει μία πολύ απλή ερώτηση: Δέχεστε να ψηφισθεί νόμος που να ορίζει: "Πολιτικό κόμμα ή οργάνωση που ασκεί βία ή ενθαρρύνει βίαιες δραστηριότητες διαλύεται";
Aν δεν το θέλετε πάψτε να μας ζαλίζετε με τα αντιφασιστικά σας γιατί είναι υποκριτικά.

Ανώνυμος είπε...

Yparxei teteio plaisio apo to 1974
ola ta politika kommata upoxreoudai na upakoun sto sydagma etsi kai allios. i 17 noembri na thimiso oti den einai nomimi organosi
kai oute pote ypirkse . As mou ypodiksei o apo pano pio komma stin ellada den pisteuei stin politiki bia
giati ego den ksero kanena edos tou koinobouleiou toulaxiston . Ektos an ennoei tin nd tou kalaboka kai ton teffa . Na thimiso stous sinomilites oti o monos pou exei kataferei na dolofonisei kapion se
ekpedeutiko idrima itan ipsilo stelexos tis onned kai legotan kalabokas , itan kai eksosxolikos
kai dolofonise kathigiti tou sxoleiou o opoios aneksartita an kapios symfonei mazi tou pethane yperaspizomenos tous mathites tou oi opooi dexodousan epithesi apo eksosxolikous. perisi maxairosan kata tin diarkeia mias genikis suneleusis enan kniiti . I epithesi egine apo melli tis dap to epiase kai mia kamera enos kinitou
paixtike kai sta kanalia. kamia sulipsi kamia katadiki i organosi tou den ofeile na ton dosei stin astunomia. Alla auti yparxei mono gia tous aristerous kai tous albanous afou os gnoston mono autoi biaiopragoun. Otan oi astunomikoi skotonoun ksilo9kopoun apagagoun
biazoun kleboun trapezes tote ti ginete? auto den einai problima?
Xthes pigan 25 atoma sto nosokomeio
afou den sunelifthei kaneis , tote pios ftaei oi anarxikoi i i kubernisi. Afou apo tous prosaxthedes den proeksipse gia kapion kati tote pos dikaiologoudai
i mia douzina ksilokopimenoi . afou itan athooi pos kateliksan ston euagelismo. I douleia tis astunomias pia einai na stelnei opoion den goustarei sto nosokomeio ? Etsi fanike to sabbatto toulaxiston

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμε τα κόμματα για να κατέβουν στις εκλογές αποδέχοντε έστω τυπικά την νομιμότητα... οπότε αυτό που λες δεν ισχύει...

Τώρα εγώ αναρωτιέμαι... τι στο καλο... πριν κάμποσες μέρες... βλέπαμε στην TV ματ με ναζί να επιτείθοντε... υπάρχουν στο παρελθόν ένα σωρό καταγγελίες για συνερργασία ματ με ναζί... επιθέσεις σε μετανάστες-βασανηστήρια κουκουλώματα κτλ... και αναρωτιέμαι... μετά από όλα αυτά... βλέπω... στο e-rooster ένα άρθρο που κατηγορεί τους αναρχικους για την διαφήμιση της χρυσής αυγής... ουτε μια λέξη για την στάση της αστυνομίας... και λίγο παρακάτω στα σχόλια... οι περισσότεροι.. μιλάνε με συνδέσεις με την αριστερά και ΚΚΕ κτλ.... και το στοιχειωθετούν με γενικά και αόριστα κάποιες δηλώσεις... χωρίς (προφανώς) να έχουν κατέβει σε καμιά διαδήλωση... γιατί αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα τα έλεγαν αυτά...

Το κεντρικό θέμα που θα έπρεπε να μας σοκάρει... ή τουλάχιστον να αποτελεί θέμα συζήτησης δεν είναι η στάση 200 αναρχικών-αριστερών που στην τελική βρισκόταν υπο αμυνόταν.... αλλά η στάση ενός συντεταγμένου κράτους στο πλευρό των ναζί... που στην τελική ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις απόψεις που επικρατουν στην αστυνομία και κατεπέκταση για την αντιμετόπιση μεταναστών και οποιουδήποτε πολίτη που δεν εμπίπτει στα κριτήρια... των νεοναζί...
Παρόλα αυτά η συζήτηση βλέπω στράφηκε στην δικτατορία του προλεταριάτου... καμιά σχέση με το θέμα.. εγώ τουλάχιστον αποχωρώ από την συζήτηση... μιας και είτε από προκατάληψη είτε από άγνοια(της καθημερινής στάσης της αστυνομίας)... είναι χάσιμο χρόνου...

libertarian είπε...

"στο e-rooster ένα άρθρο που κατηγορεί τους αναρχικους για την διαφήμιση της χρυσής αυγής..."

Εσύ ποιον θεωρείς δλδ υπεύθυνο για την προβολή αυτής της οργάνωσης;

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείτε να αλλάξετε θέμα. Η συνεργασία της Αστυνομίας με τα εθνίκια είναι ένα θέμα (σημαντικό και γι' αυτό προβάλετε από τα mainstream media), το αποτέλεσμα της αντισυγκέντρωσης είναι ένα άλλο (κανείς δεν μιλάει γι' αυτό). Την εκδήλωση δεν την έκαναν για τον χαβαλέ, αποσκοπούσε στην προβολή της οργάνωσης, οι "αντιεξουσιαστές" τους έβγαλαν στα φώτα της δημοσιότητας και μπορεί να τους έκαναν και συμπαθείς στον average joe που δεν ασχολείται με την πολιτική, και ακούει ότι οι άλλοι πήγαν να τους χαλάσουν την εκδήλωση για τα Ίμια. Πραγματικά αν έκανα κάποια συζήτηση με κάποιον πριν τα επεισόδια για την Χρυσή Αυγή θα υποστήριζα ότι έχει διαλυθεί, έτσι ήξερα, τους έβγαλαν από την αφάνεια. Συγχαρητήρια...

MetroGuardian είπε...

@xamogelo
εγώ τουλάχιστον αποχωρώ από την συζήτηση


Καλά κάνεις, εξάλλου ήσουν και εκτός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Απορίες:

- Υπάρχει ηθική στη βία;
- Κόμματα που ηθικά συμπαραστέκονται στη βία, δεν είναι κατακριτέα; Δεν πρέπει να αποδοθούν σε αυτά ευθύνες ηθικής αυτουργίας;
- Από που κι ως που οι αριστεροί-αναρχικοί αντίπαλοι με τους φασίστες;
- Αν μετά από 25 χρόνια "αριστερής" διακυβέρνησης έχουμε ακροδεξιά στοιχεία στα ΜΑΤ, παρακαλώ να στείλετε το σενάριο στο Χόλιγουντ για να γυριστεί ταινία. (Βέβαια θα σπάσετε το εμπάργκο των σεναριογράφων, αλλά αφού δεν ανήκετε στο σωματείο τους δεν υπάρχει πρόβλημα...)

Όλα αυτά είναι προφάσεις στις αμαρτίες, για να "ξεμουδιάσουν" κάποια παιδάκια, που απ' ότι φαίνεται δεν έχουν πρόβλημα να κυνηγήσουν "τον άρτο τον επιούσιο". Τώρα το ποιός τους ταϊζει, είναι κι αυτό ένα καλό ερώτημα.

ΥΓ. Επειδή ξέρω ότι μπορώ να παρεξηγηθώ, τα σχόλια αφορούν όλες τις συγκρουόμενες παρατάξεις...

Ανώνυμος είπε...

H δήλωση στον Άρειο Πάγο από πλευράς των κομμάτων ότι σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα δεν σημαίνει τίποτε από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστικό όργανο να ελέγξει την αλήθεια της δηλώσεως. Και η Χρυσή Αυγή έχει υποβάλει τη δήλωση και μετά κυκλοφορεί με σβάστικες και ναζιστικές προκηρύξεις.
Μόνο κάτι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν υπέβαλαν τη δήλωση για να το παίξουν επαναστάτες αλλά και αυτές δεν έπαθαν τίποτε γι αυτό.
Χρειάζεται η θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου ή άλλου οργάνου με δικαιοδοσία να ελέγχει κατά πόσον ένα κόμμα ή μία οργάνωση χρησιμοποιεί βία.
Εάν ευρεθούν και μεγάλα κόμματα ένοχα βίας να τιμωρηθούν και αυτά.
Η βία όμως περιλαμβάνει και τις καταλήψεις που είναι οικειοποίηση ξένης περιουσίας και φθορά και καταστάσεις όπως η έφοδος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για να διαλύσουν το ΔΣ που θα αποφάσιζε τη συνεργασία με την RWE ή τα ξεβρακώματα των εργαζομένων στα λεωφορεία παλιότερα.
Αμφιβάλλω πολύ κατά πόσον τα μεγάλα κόμματα θα χρησιμοποιούσαν βία αν δεν υπήρχαν πρώτα οι παρανομίες των μειοψηφιών.

Ανώνυμος είπε...

Auto pou parathrw egw einai oti h koinh prosoxh strefetai twra apo tin perifhmh Zaxopouliada, stis odomaxies
metaksy twn idiwn kai twn idiwn. Einai pio theamatikes oi pyrkagies, oi kapnoi, to ksylo, o xamos, apo thn tsonta... Eimaste oloi tv junkies.

Ανώνυμος είπε...

Αν μετά από 25 χρόνια "αριστερής" διακυβέρνησης έχουμε ακροδεξιά στοιχεία στα ΜΑΤ, παρακαλώ να στείλετε το σενάριο στο Χόλιγουντ για να γυριστεί ταινία. (Βέβαια θα σπάσετε το εμπάργκο των σεναριογράφων, αλλά αφού δεν ανήκετε στο σωματείο τους δεν υπάρχει πρόβλημα...)

Φίλε πρέπει να είσαι έντιμος και όταν συνομιλείς με άλλους να διαβάζεις τα post των συνομιλητών σου. Στην προκειμένη περίπτωση ή δεν διάβασες το post του spk και ή είσαι τσαπατσούλης, οπότε κακώς μιλάς αφού έχεις άγνοια των γεγονότων ή το διάβασες και κάνεις πώς είμαστε βλάκες και ξεχάσαμε μετά από 20 posts τι γράφτηκε, αλλά να θυμάσαι ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια, ή δεν σε ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν χρειάζεται να μιλάμε και μπορείς να βγάζεις τους μονολόγους σου μπροστά στον καθρέφτη. Ιδού λοιπόν η φωτογραφία βγαλμένη από σενάριο του Χόλιγουντ κατ'εσέ. Πρέπει να είμαστε τυφλοί οι υπόλοιποι που είδαμε την συνεργασία αστυνομικών και ακροδεξιών το Σάββατο. Πρέπει να είναι τυφλοί όλοι οι ρεπόρτερ που το είδαν. Πρέπει να είναι τυφλή τελικά όλη η Ελλάδα που είδε αυτό που εσύ δεν είδες ή θέλεις να μας πείσεις ότι δεν είδαμε.

GreekForum είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα του ποστ. Το πρόβλημα (της κατανόησης) έγκειται στη γνωστή παρανόηση περί προθέσεων και αποτελεσμάτων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι (οι "αριστεροί" εν προκειμένω) δεν μπορούν να δεχθούν ότι μια πράξη τους (ή ομοϊδεατών τους) μπορεί να έχει αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό των προθέσεών τους. Αδυνατούν να κρίνουν τις ενέργειές τους βάσει του αποτελέσματος και τις κρίνουν βάσει των καλών (κατά τους ίδιους) προθέσεων. Οτιδήποτε παραπέρα φαίνεται να τους μπερδεύει ή να τους προκαλεί σύγχυση.
Η ανοησία τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που ξέρουν(;) τον τρόπο που λειτουργεί η τηλεόραση.

Τώρα, περί των σχέσεων Αστυνομίας και ακροδεξιάς δεν έχω καμία αμφιβολία (παλιά ομολογώ ότι τα θεωρούσα παραμύθια αυτά).
Πριν μερικά χρόνια έτυχε να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο όπου ο εισηγητής -διδάσκων στις σχολές της Αστυνομίας μεταξύ άλλων- σε στιγμές χαλαρότητας μας έλεγε με περηφάνια ότι ήταν "φυλετιστής" (αρνείτο να χρησιμοποιήσει τη μη ελληνική λέξη "ρατσιστής"...) και μάλιστα οργανωμένος σε σχετικές ομάδες. Φανταστείτε τώρα εσείς 18χρονα αμόρφωτα ή ανώριμα παιδάκια που πρωτομπαίνουν σε μια Σχολή, να έχουν τέτοιους τύπους να τα διαμορφώνουν... Και μη μου πείτε ότι ήταν τυχαίο πως ο συγκεκριμένος δίδασκε εκεί...

Andrew είπε...

Για να υπάρχουν καλοί χρειάζονται αναγκαστικά και κακοί. Εχει νομίζετε το 90% της Ελλάδας την ικανότητα να αντιληφθεί ό,τι και οι 3 ομάδες (αστυνομία, ΧΑ, αναρχικοί) είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους και όλα μαζί τροφοδοτούνται από το επίσημο κράτος?

Τώρα το ό,τι η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της (άσχετα αν σε αριθμό είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ως προς τον πληθυσμό της Ελλάδας, με εξαίρεση τα μικρά κράτη) θα ήταν αξιοπερίεργο αν κάποιοι άλλοι τομείς/υπηρεσίες που ελέγχονται από το Ελληνικό κράτος ήταν αποδοτικοί.

libertarian είπε...

Ιδού ένα από τα αποτελέσματα της αντισυγκέντρωσης των "αντιεξουσιαστών"...

Ανώνυμος είπε...

h ellada einai h monh xwra sthn opoia

1)politiko komma (suriza) epidukneiei proklhtikh adiaforia sthn bia kai dinei kalupsh se trampoukous. apo oti fainetai den einai tyxaio blepe Boutsh.
2)300 trampoukoi exoun kanei abato ta eksarxeia
3)suzhteitai gia to an h astunomia 8a prepei na oploforei h na askei bia klp.
4)politiko komma o suriza praksikophmatika diakoptei sunedriash tou koinobouliou.
5)efhmerides kaluptan tromokratikh organwsh ideologika. thn lene elue8erotupia
6)me thn aneparkeia ths astunomias na askhsei nomimh bia enantion twn trampoukwn, eksw8oun to meso ellhna na zhtaei perissotera katastaltika metra.
7)exei panepisthmiako asulo aniatwn trampoukwn

kai oti kai na lete o kosmos eipe gia ta MAT na agiasei to xeri tous kai den polueskase epeidh maxairw8hkan duo trampoukoi apo allous trampoukous. proswpika egw den eskasa ka8olou

Ανώνυμος είπε...

@Ευάγγελος Πολυμερόπουλος

Το ότι δεν αντέχεις την αλήθεια είναι δικαίωμα σου. Το να ζεις σε εικονική πραγματικότητα είναι επίσης δικαίωμα σου. Το να φωνάζεις και να βρίζεις όμως είναι τελείως απαράδεκτο, και δεν έχει σχέση με φιλευθερισμό.

Σε ένα θα σου απαντήσω μόνο. Αν σε ένα αστυνομικό τμήμα δούμε τον Πρωταθλητή τότε θα βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι ΜΑΤατζήδες είναι γαύροι κι άρα όταν πηγαίνουν να επιβάλουν την τάξη στο ΟΑΚΑ έχουν από χέρι λάθος, κι έχουν συμπράξει με τους Ολυμπιακούς;

Εμένα δε μου λέει τίποτα η φωτό. Γεγονός είναι ότι κάθε κόμμα προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του στις δημόσιες υπηρεσίες. Μια από αυτές είναι κι η αστυνομία. Μετά από 25 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θες να πεις ότι οι ΜΑΤατζήδες είναι χρυσαυγίτες; Κι ότι για να μετατεθείς στα ΜΑΤ σου ζητούν πιστοποιητικό Χρυσαυγιτού; Και θες να σε πάρω στα σοβαρά;

Και τότε γιατί ο εκπρόσωπος των κατώτερων αστυνομικών είναι ΠΑΣΟΚατζής; Που σημαίνει ότι έχουν την πλειοψηφία στην ΕΛΑΣ (Καμία σχέση με ΔΣΕ βέβαια). Εκτός κι αν οι ΠΑΣΟΚατζήδες δε γουστάρουν ΜΑΤ και τα προνόμια που έχουν; Γιατί έχουν αρκετά προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Αλλά ούτε κι αυτό το ήξερες...

Για μια πιο ενδελεχή απάντηση δες κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ αντιπροσωπευτική σκηνή. Και η Ελευθεροτυπία παρούσα. Να κλείσουν τα γραφεία της χρυσής αυγής. Η γνωστή ιδιάζουσα αντίληψη περι δημοκρατίας.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=8083512

Εδω η εξήγηση.
http://e-roosters.blogspot.com/2008/02/blog-post_05.html

six1eight είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
six1eight είπε...

Λίγος Μαρίνος να ανάψουν τα αίματα.

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=13110&m=A10&aa=3

Λιγα γενικά σχολια για την αριστερά και την πρόοδο.

Ανώνυμος είπε...

makris kai kuriazis anoikoun stin nd
oi opoioi einai kai oi proedroi ton megaliteron kai isxuroteron syndikalistikon organon tis astynomias . Opote auta peri pasokikis astunomias einai malakies .
To site tis xrusis augis itan prorto kai prin ta episodeia. Oson afora tin nomimotita xerete eseis kamia nomimi
sygedrosi me pistollia fotobolidon kai maxairia , i opoia malista pragmatopiitai 10 ores prin tin prokathorismeni poreia . Xerete [polla politika komata pou na exoun brethei opla kai ekriktika sta grafeia tous kai ana yparxoun akoma
Alitheia o eisageleas itan ekei giana appagilei katigoreies ston panousi gia tin simaia , gia tous maxairomenous tou sabbatou kamia dioksi den ypirkse giati arage? Sto kato kato tis grafis oi synaspismenoi aneksrtita ama tous sybathoi kapios i oxi den exoun maxairosei kanenan akomi , adithetos tous tin exoune pesei oi en logo arketes fores. Alitheia poses katalipseis anarxikon yaprxoun sta eksarxia opoios brei ton arithmo kerdizei

Ανώνυμος είπε...

Το ότι δεν αντέχεις την αλήθεια είναι δικαίωμα σου. Το να ζεις σε εικονική πραγματικότητα είναι επίσης δικαίωμα σου. Το να φωνάζεις και να βρίζεις όμως είναι τελείως απαράδεκτο, και δεν έχει σχέση με φιλευθερισμό.

Ποιος φωνάζει και βρίζει;!!;; Το να προσπαθείς να θυματοποιήσεις τον εαυτό σου είναι δείγμα ανωριμότητας και αδυναμία επιχειρημάτων. Με έβρισαν(πότε;ποιοι;), οπότε έχω και δίκιο. Εύγε! Το επιχείρημα ότι οι μπάτσοι είναι Πασόκοι, άρα εμείς είμαστε τυφλοί και ηλίθιοι όταν βλέπουμε να συνεργάζονται με τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής καταπέφτει αυτόματα από τις εικόνες που είδαμε όλοι. Για την ιστορία για μένα φιλελευθερισμός=σεβασμός της ιδιοκτησίας=punitive damages. Για σένα φιλελευθερισμός=συνεργασία με ναζιστές,κλείσιμο του κέντρου της μεγαλύτερης πόλης της χώρας για 10 ώρες,ατιμωρησία μαχαιροβγαλτών και εκτεταμένες καταστροφές περιουσίας μετά από επεισόδια που συνεπικουρούσε/αρνούνταν να αντιμετωπίσει η αστυνομία. Διαλέγεται και παίρνεται φιλελευθερισμό. Προσωπικά εγώ προτιμώ τον πρώτο.

Και τότε γιατί ο εκπρόσωπος των κατώτερων αστυνομικών είναι ΠΑΣΟΚατζής; Που σημαίνει ότι έχουν την πλειοψηφία στην ΕΛΑΣ (Καμία σχέση με ΔΣΕ βέβαια). Εκτός κι αν οι ΠΑΣΟΚατζήδες δε γουστάρουν ΜΑΤ και τα προνόμια που έχουν; Γιατί έχουν αρκετά προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Αλλά ούτε κι αυτό το ήξερες...

Επειδή δεν ξέρω ποιος ήξερε τι, να τι έγραψε άλλος συνομιλητής:

makris kai kuriazis anoikoun stin nd oi opoioi einai kai oi proedroi ton megaliteron kai isxuroteron syndikalistikon organon tis astynomias . Opote auta peri pasokikis astunomias einai malakies .

Και θες να σε πάρω στα σοβαρά;

Ποοιος θα έπρεπε να ρωτά ποιον τελικά μετά από τόσες και τέτοιες κραυγαλέες διαστρεβλώσεις και παραλείψεις στοιχείων. Το κάνεις επίτηδες, θεωρώντας τους αναγνώστες του site μειωμένης αντίληψης υποκείμενα; Εγώ πιστεύω ότι οι αναγνώστες μπαίνουν σε αυτό εδώ το site γιατί έχουν ψαχτεί λίγο καλύτερα από αυτούς που μπαίνουν στο site της Χρυσής Αυγής για να βρουν απαντήσεις. Εσύ πιστεύεις ότι οι αναγνώστες είναι ανίδεοι και αστοιχείωτοι. Κάνεις λάθος.

Σύνδρομο είπε...

Οι (Α)ναρχ υποτίθεται ότι αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς σύνορα, αστυνομία, και γενικά υποτίθεται ότι θέλουν να κτίσουν μια ελεύθερη (sic) κοινωνία.

Στην πραγματικότητα καμία σχέση… Για ελευθέρια δεν το συζητάμε καν, γιατί δεν μπορεί να κτιστή ούτε πάνω στη βία ούτε πάνω δογματικές απόψεις.
Για αυτό με τα σύνορα βλέπε «κινήματα ενάντιων της παγκοσμιοποιήσεις».
Και για το «έξω οι μπάτσοι» βλέπε τι στάση τους μόνιμος νομιμοποιεί την ασυδοσία και τι βία της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αυτά που γράφω ισχύουν για ένα μεγάλο μέρος των «οργανωμένων»…

Ανώνυμος είπε...

organomenoi+ anarxikoi? Siga min pairnoun ke grammi apo tin KOBA re file

Ανώνυμος είπε...

gia na doume ti lene kai oi idioi oi anarxikoi peri tou zitimatos

http://www.anarchy.gr/index.php?option
=com_content&task=view&id=196&Itemid=1

http://www.babylonia.gr/read.php?id=160
http://www.babylonia.gr/read.php?id=162

http://halastor.blogspot.com/2008/02/blog-post_7221.html
http://www.geocities.com/anarchist_assembly/gr/pro_antif.htm

adi loipon na bazoume sto stoma allon ta dika mas logia as tous akousoume prota .

Ανώνυμος είπε...

Λέτε κ. Πολυμερόπουλε:
για μένα φιλελευθερισμός=σεβασμός της ιδιοκτησίας=punitive damages.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ιδιότυπος και μάλλον απλοϊκός φιλελευθερισμός -εκτός, φυσικά, αν δε γνωρίζετε την έννοια του συμβόλου της ισοδυναμίας. Το πρόβλημα με τους περισσότερους 'Ελληνες φιλελεύθερους, κατ' εμέ, είναι η φανατική και ανούσια προσήλωση σε έννοιες που νομίζουν ότι πηγάζουν από το φιλελευθερισμό. Και το νομίζουν διότι η σχέση τους με την πολιτική θεωρία είναι απολύτως επιδερμική και αποσπασματική. Αυτό επιβεβαιώνει και ο δικός σας παραπάνω αφορισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ρε φίλε, αφού εσύ έχεις κάτι περισσότερο από επιδερμικές γνώσεις, δεν μας λες και δυο λογάκια να μας διαφωτίσεις και εμάς γιατί τα παραπάνω δεν είναι φιλελεύθερα; Εκτός και αν είσαι τόσο εχέμυθος με αυτά που ξέρεις που τα κρατάς μυστικά, μαζί με το ονοματάκι σου.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς, το όνομά μου δεν σας αφορά - θα μπορούσα να επιλέξω ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο όπως οι περισσότεροι εδώ. Όσο παραμένω κόσμιος δεν έχω υποχρέωση να γράφω με το πλήρες όνομά μου και όσο δεν επιθυμώ να εκλεγώ βουλευτής ή κάτι παρεμφερές δεν έχω λόγο να το κάνω. Απόψεις σχολιάζουμε εδώ και όχι πρόσωπα ή βιογραφικά.

Επί της ουσίας, το μόνο που έχετε να κάνετε για να διαπιστώσετε το ατυχές του σχήματός σας είναι η αναστροφή της φοράς. Τότε θα έχουμε το εξής παράδοξο σχήμα: punitive damages=σεβασμός της ιδιοκτησίας=φιλελευθερισμός. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε απαραιτήτως ένα τέτοιο σχήμα, και αφού με ρωτάτε, εγώ θα πρότεινα κάτι σαν φιλελευθερισμός=σεβασμός της προσωπικής αυτονομίας+ανεκτικότητα+ατομική ιδιοκτησία+νόμοι μη-μοραλιστικοί. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε και ουδέτερο κράτος, αντι-πατερναλισμό κλπ. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο σχήμα που δε θα χρησιμοποιούσα εγώ προσωπικά, αλλά αν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω κάτι τέτοιο θα προέκυπτε μάλλον. Προφανώς, το παραθέτω εντελώς πρόχειρα - απαιτείται χρόνος και διάθεση που δε διαθέτω για κάτι αφενός μεν πολύπλοκο, αφετέρου δε καταδικασμένο σε αποτυχία εκ των προτέρων.
Σε κάθε περίπτωση, όταν σε κάθε συζήτηση εδώ στο ρούστερ δεν παραλείπετε να μας εξηγείτε (προσέξτε παρακαλώ ότι το β' πληθυντικό γράφεται με ε) ποιος είναι ο σωστός φιλελεύθερος δρόμος, τι θα έκανε ένας φιλελεύθερος κοκ, θα πρέπει, νομίζω, να δέχεστε και τον αντίλογο.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε απαραιτήτως ένα τέτοιο σχήμα, και αφού με ρωτάτε, εγώ θα πρότεινα κάτι σαν φιλελευθερισμός=σεβασμός της προσωπικής αυτονομίας+ανεκτικότητα+ατομική ιδιοκτησία+νόμοι μη-μοραλιστικοί. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε και ουδέτερο κράτος, αντι-πατερναλισμό κλπ. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο σχήμα που δε θα χρησιμοποιούσα εγώ προσωπικά, αλλά αν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω κάτι τέτοιο θα προέκυπτε μάλλον.

Μιλάμε για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και ποια είναι η φιλελεύθερη πρόταση απέναντι στην δεδομένη κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει φιλελεύθερη πρόταση; Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια πρόταση διαφορετική. Λυπάμαι, αλλά η παραπάνω εξίσωση δεν είναι παρά ένα γενικόλογο ευχολόγιο. Τι είναι η πατρίδα μου, μην είν' οι κάμποι, μην είν' τα βουνά κ.ο.κ. Αυτές οι γενικολογίες είναι τα αποτελέσματα της στρεβλής δημόσιας παιδείας δεκαετιών που μας πιπιλάνε το μυαλό από παιδιά για να γράφουμε "εκθέσεις ιδεών". Έτσι, τηρήθηκε πλήρως η εχεμύθεια και στο όνομα και στις προτάσεις. Αγνόω πλήρως, όπως και κάθε καλόπιστος αναγνώστης τι προτείνεται πέραν του να γίνουν πιο βίαιοι οι αστυνομικοί. 2 μαχαιρωμένοι και πόσα ανοιγμένα κεφάλια δεν φτάνουν; Πόσο πιο βίαοι πρέπει να γίνουν, ώστε την επόμενη φορά να κλείνει το κέντρο της πρωτεύουσας για μέρες, όχι ώρες;

Συγκεκριμένα για τις καταστροφές πρότεινα κάτι που δεν πρότεινε κανείς στην τηλεόραση, στα blogs κλπ., αλλά πήγε να κάνει ο εμπορικός σύλλογος αθηνών με την μήνυσή του κατά παντός υπευθύνου - και της αστυνομίας συμπεριλαμβανομένης. Ατυχώς, ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός νομικός, η νομοθεσία δεν δίνει τέτοιες δυνατότητες. Αν πιστεύουμε στην ύπαρξη ενός κοινωνικού συμβολαίου, καιρός είναι να αρχίσουμε να προτείνουμε και ρήτρες για την παραβίαση αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε σε αυτό το ύφος και δεν έχω σκοπό να 'τσακώνομαι' στο διαδίκτυο. Θα ξεκαθαρίσω μόνο τα εξής και θα αποχωρήσω:
1) Να γράψω ως Τραλαλαλίτσας, Τρελοκοτσιδού ή κάτι τέτοιο για να λυθεί το ζήτημα με την ανωνυμία; Διότι, απ' ό,τι βλέπω, η συντριπτική πλειονότητα γράφει σε τούτο το μπλογκ με ψευδώνυμο. Πρέπει να στείλω βιογραφικό με φωτογραφία και πιστοποιητικό φρονημάτων για να γράψω τη γνώμη μου με κόσμιο τρόπο;
2)Μην κάνετε το κλασικό σφάλμα των συζητητών του διαδικτύου. Δεν με γνωρίζετε και, συνεπώς, δεν έχετε ιδέα για τις σπουδές μου. Περιοριστείτε, λοιπόν, σε αυτά που βλέπετε, γιατί μπορεί και να πέφτετε έξω.
3) Ευχολόγιο; Που είναι οι ευχές και τα λόγια του αέρα; Σας είπα εξ αρχής ότι το σχήμα ήταν ατυχές τόσο ως επιλογή όσο και ως εφαρμογή. Μόνο και μόνο για να σας δείξω πως, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσατε να 'σώσετε' κάτι από την επιλογή διά μίας καλύτερης εφαρμογής, σας προσέφερα αυτό το σχήμα, τονίζοντας ότι είναι μάταια αυτή η προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, το δικό μου σχήμα εξηγεί καλύτερα σε έναν αδαή με τι 'ισοδυναμεί' ο φιλελευθερισμός.
3) Εσείς, όμως, θέλατε μάλλον να μας πείτε τι συνεπάγεται -και όχι με τι ισοδυναμεί- ο φιλελευθερισμός σε υποθέσεις σαν την συγκεκριμένη (βίαια επεισόδια και καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας). Συνεπώς, το σύμβολό σας δε θα έπρεπε να είναι αυτό της ισοδυναμίας, αλλά της συνεπαγωγής.
4) Δεν είναι καθόλου ανάγκη να είναι κανείς φιλελεύθερος για να δέχεται την αποζημίωση σε αυτές τις περιπτώσεις. Ακόμα και κατά της ατομικής ιδιοκτησίας να είναι κανείς μπορεί να συμφωνήσει μαζί σας! Σκεφτείτε το λίγο και θα το διαπιστώσετε κι εσείς.
5) Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας με πρόθεση είναι ποινικό αδίκημα και, φυσικά, αποζημιώσεις προβλέπονται και επιδικάζονται. Ο συνδυασμός των δύο, όταν εφαρμόζεται με τη δέουσα αξιοπιστία ο νόμος, μου φαίνεται αρκετός για να αποτρέψει τους ταραξίες. Μην ξεχνάτε ότι α)η βεβαιότητα μίας ποινής αποτρέπει περισσότερο από την βαρύτητά της και β)οι punitive damages είναι ολίγον επικίνδυνη έννοια -ειδικά για έναν φιλελεύθερο. Δεν είναι μόνο επί της αρχής προβληματικό το μέτρο αλλά και στην πράξη μπορεί να "ξεφύγει" η κατάσταση και να τιμωρούνται συγκεκριμένες συμπεριφορές συγκεκριμένων ομάδων αυστηρότερα από φαινομενικά πανομοιότυπες συμπεριφορές άλλων. Αν σας 'σπάσω' το αυτοκίνητο επειδή παρενοχλήσατε την σύντροφό μου, πρέπει να χρεωθώ με κάτι περισσότερο από την ποινική μο καταδίκη και την επανόρθωση των ζημιών; Αν το κάνω γιατί με πλήρωσε ένας άλλος γείτονας; Αν το κάνω επειδή είμαι αναρχικός και με αυτόν τον τρόπο εκφράζω την ιδεολογία μου; Αν το κάνω επειδή βιάσατε την ανήλικη κόρη μου και ξέσπασα στο όχημά σας ενώ ήθελα να ξεσπάσω επάνω σας; Αν θέλετε να είστε πρακτικός δώστε μας τα υπέρ της πρότασής σας σε σχέση με το υπάρχον σύστημα και τα κριτήρια για την εφαρμογή της δικής σας πρότασης. Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουμε και την πρόταση για τα επεισόδια. Επιτέλους καλόδεκτη μια κριτική για το τι προτείνω. Μέχρι τώρα αφορούσε το σύμβολο της ισοδυναμίας. Ας δούμε και την αντιπρόταση, γιατί κάτι περισσότερο από περισσότερη αστυνομική βία δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα. Τα κριτήρια της πρότασής μου είναι απλά: κλείνει το κέντρο και γίνονται επεισόδια επί 8 ώρες; Κάποιος θα πληρώσει την ζημιά και θα πληρώσει τόσα λεφτά όσο να σιγουρέψουμε ότι δεν θα το ξανακάνει. Το ότι μπορεί να αμύνεται το κράτος και άλλα φαιδρά που ακούμε-ναι,με 2 μαχαιρωμένους διαδηλωτές και πόσα ανοιγμένα κεφάλια-είναι αδιάφορο. Επί 30 χρόνια το κέντρο της Αθήνας κλείνει για ώρες και γίνεται θέατρο συγκρούσεων μεταξύ παρακρατικών και αστυνομίας. Πόσα χρόνια αμύνεται το κράτος; Αν λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε, ας μας δοθεί η δυνατότητα να μην πληρώνουμε την αστυνομία και να πληρώνουμε κατευθείαν τους αναρχικούς-ε,σε 30 χρόνια θα είχαν καταφέρει καλύτερα να μας προστατεύσουν από την αστυνομία. Αλλά δεν μας δίνεται η δυνατότητα, μας δίνεται; Φυσικά, για όσουν γνωρίζουν, υπάρχουν και "αντιεξουσιαστές" "αναρχικοί" που ασκούνται με το σπορ της προστασίας νυχτερινών μαγαζιών στα Εξάρχεια, αλλά γιατί να ασχοληθεί με αυτό η αστυνομία; Στο έργο αυτό τα έχει καταφέρει μια χαρά, ώστε και η προστασία να ανθεί και να έχουμε, χάρη σε αυτήν την πρακτική που έχουν ασκήσει στο παρελθόν ακόμα και αστυνομικοί, έναν αρκετά υψηλό δείκτη ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Αλλά έχουν γίνει και ΕΔΕ. Ευτυχώς. Θα απολύσουν και τους τύπους που έβγαλαν ταυτότητα στον Στεφανάκο.

Επειδή δεν ξέρω το έχει δει κανένας, έχει δει κανείς διαδηλώσεις στο εξωτερικό; Έχω δει αστυνόμο στην Αγγλία να παίρνει κατά μέρους κατώτερο ΜΑΤατζή άγγλο και να τον επιπλήττει εντονότατα για λεπτά, επειδή πήγε να πιαστεί με διαδηλωτή, πράγμα απαράδεκτο για επαγγελματία. Στον αντίποδα, αν πιστέψουμε τους υποστηρικτές του βαθέως κράτους, η αστυνομία στην Ελλάδα αντιδρά επειδή οι μαχαιρωμένοι από ακροδεξιούς βιάζουν τις κόρες των ΜΑΤάδων πάνω στα καπώ των αμαξιών μας, γι'αυτό κι εξάλλου αφήνει τους μαχαιροβγάλτες να κυκλοφορούν αναμεσά μας και τα αμάξια μας να καίγονται για να καθαριστούν από την ανόσια πράξη του βιασμού...

Για να επισφραγίσουμε την κουβέντα ας δούμε τις "διαφορετικές" προτάσεις:

φιλελευθερισμός=σεβασμός της προσωπικής αυτονομίας+ανεκτικότητα+ατομική ιδιοκτησία+νόμοι μη-μοραλιστικοί.

Τουτέστιν:
*ανεκτικότητα=>στους μαχαιροβγάλτες, στους άλλους ξύλο
*σεβασμός της προσωπικής αυτονομίας=>κλείσιμο του κέντρου της πρωτεύουσας της χώρας για 10 ώρες και απαγόρευση διαδήλωσης επί ποινεί μαχαιρώματος
*ατομική ιδιοκτησία=>ο σεβασμός της στην προκειμένη περίπτωση είναι αυταπόδεικτος. Περισσότερα μαχαιρώματα=>περισσότερος σεβασμός της ιδιοκτησίας(και της προσωπικής αυτονομίας που αναφέρθηκε)
*νόμοι μη-μοραλιστικοί=>όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι απέναντι στους νόμους-βλ. αστυνομία που "αμύνεται" μια ζωή και δεν πρέπει να πληρώνει αποζημιώσεις, ΜΑΤατζήδες που δεν απολύονται για σοβαρότατες παραβάσεις, διοικητές που γίνονται ΕΔΕ και ως δια μαγείας καθαρίζονται, μαχαιροβγάλτες που επειδή κρατάνε-παρανόμως!-ελληνικές σημαίες έχουν το δικαίωμα να μαχαιρώνουν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.

Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό στην χώρα που θεωρεί λ.χ. τα βασανιστήρια απλή προσβολή προσωπικότητας, αλλά ναι για τον αδαή, η ελληνική αστυνομία είναι φιλελεύθερη;!;!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, ομολογώ ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω πλέον και έκανα πολύ άσχημα που ασχολήθηκα. Ας μείνουμε στο συμπέρασμα ότι εγώ είμαι αδαής που πιστεύει ότι η αστυνομία είναι φιλελεύθερη (τι είναι φιλελεύθερη ατυνομία άραγε;) και θέλει να τη δει να δέρνει κι άλλο κι εσείς σοφός θεωρητικός του φιλελευθερισμού που ξέρει να προτείνει κι όμορφες πρακτικές λύσεις. Αμέσως μετά, ας καβαλήσουμε τα διαστημόπλοιά μας κι ας φύγουμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ευχαριστώ για το διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

2 αντιφασιστικά Blogs που θα συζητηθούν:

www.antifagr.tk

www.antifa-gr.tk

Ανώνυμος είπε...

I have recently tried to find a good vendor of e-cigarettes. A friend recommended [url=http://www.insanereleases.info/greensmokeb.html]Green Smoke[/url] According to their website this is how they described their product:
"Green Smoke offers supreme Electronic cigarettes with disposable cartridges that produce the highest smoke volume in the industry. With a variety of flavors and nicotine levels, Green Smoke's™ patented product offers convenience and performance that is unmatched. Green Smoke™ products have been independently tested for safety."
I'm thinking of buying them. Anyone else have experience with this cigarette?

Ανώνυμος είπε...

ultram interactions with other drugsbuy buspar cheapest pills

[url=http://www.bebo.com/buylevitraonline1]buy levitra cheap online[/url]

Ανώνυμος είπε...

Hi everyone! I don't know where to begin but hope this site will be useful for me.
In first steps it's very good if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks in advance and good luck! :)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock