Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στις εκλογές!

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβίου επιβλήθηκαν στούς πολίτες μέσω μιας άθλιας μεθόδευσης που καταρρακώνει τους θεσμούς και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πολιτική. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, μόλις τέσσερεις μήνες από το ιδρυτικό της συνέδριο καλείται να συμμετέχει στις εκλογές αυτές με ελάχιστους πόρους αλλά με απόλυτη πίστη στις φιλελεύθερες αρχές και προτάσεις της. Η πολιτική κατάθεση, στις εκλογές αυτές, των φιλελεύθερων προτάσεων αποτελεί πολύ σημαντικότερο ζήτημα από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα και για αυτό το λόγο η Φιλελεύθερη Συμμαχία, αν και οργανωτικά ανέτοιμη, είναι ιδεολογικά και προγραμματικά πανέτοιμη να ζητήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες που αναγνωρίζουν ότι οι λύσεις δεν μπορούν να προέλθουν από αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα. Ταυτόχρονα, η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί αποδοκιμασία των αντιδημοκρατικών κομμάτων της άκρας δεξιάς και αριστεράς, δηλαδή όλων αυτών που θέλουν να εκμεταλλευτούν την διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών για να προωθήσουν τον εθνικισμό και τον σκοταδισμό, τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της ελεύθερης αγοράς.

Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία εκτός από ψήφο διαμαρτυρίας είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για αλλαγή πορείας, είναι ψήφος στο μόνο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας που στο πρόγραμμά του προτείνει πλήρεις, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του πολίτη. Είναι θετική ψήφος και σε κάθε περίπτωση δεν είναι χαμένη ψήφος. Αντίθετα, χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στα κόμματα που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα αδιέξοδα των τετραετιών που πέρασαν.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μη προσθέσουν, με άλλη μια χαμένη ψήφο, άλλη μια χαμένη τετραετία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να υποστηρίξουν το μόνο πολιτικό κόμμα που δεν συγκροτήθηκε από φθαρμένα πολιτικά στελέχη που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία ενισχύει ένα νέο κόμμα πολιτών και όχι επαγγελματιών πολιτικών, που χωρίς δεσμεύσεις και υπολογισμούς πολιτικού κόστους, μπορούν να πετύχουν αυτό που σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο.

31 σχόλια:

Roark είπε...

Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο εκτενέστερα αυτό το ουσιαστικά πολιτικό πραξικόπημα που έγινε, το οποίο ευτελίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και απαξιώνει τους θεσμούς της.

Το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν τελειώς γελοίο, όχι διότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι εθνικής σημασίας, αλλά διότι δεν συνιστούν εθνικό θέμα που προέκυψε ξαφνικά και απαιτεί ο λαός να πάρει θέση μέσω νέας εντολής. Υπήρχαν ως εξίσου σημαντικά ζητήματα και πριν 3,5 χρόνια όταν η ΝΔ πήρε την εντολή να κυβερνήσει (και τα σπατάλησε μέσα στην αδράνεια και την διαφθορά).

Ως πολίτης αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος από την συμπεριφορά του πρωθυπουργού, και με ενοχλεί πολύ να έχω για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δείχνει τέτοια περιφρόνηση απέναντι στους θεσμούς, μπροστά στις μιρκοπολιτικές του σκοπιμότητες.

Σκοπιμότητες που επεκτείνονται και στην συγκάληψη και στην αδιαφάνεια. Ένας πρωθυπουργός με το ελάχιστο ηθικό ανάστημα, θα περίμενε τουλάχιστον 1 εβδομάδα να κατατεθεί το πόρισμα για το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει εδώ και ένα 6μηνο την ελληνική κοινωνία πριν ζητήσει νέα εντολή για να συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις" του. Πώς ζητάει να του εμπιστευτούμε την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού διαλύοντας την Βουλή μερικές μέρες πριν το πόρισμα για την κακοδιαχείριση των ταμειών;

Πέρα όμως από τον πρωθυπουργό, ο δεύτερος συνυπεύθυνος για τον εξευτελισμό των θεσμών είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέγραψε την διάλυση της Βουλής χωρίς να συντρέχει ουσιαστικά λόγος.

Οι τακτικές αυτές έχουν στόχο φυσικά απλά να κλέψουν την ψήφο του ελληνικού λαού, σε εκλογές-εξπρές χωρίς την δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, αντιπαράθεσης και ενημέρωσης. Είναι δείγμα σήψης ενός πολιτικού συστήματος που φοβάται όλο και περισσότερο τους πολίτες του.

Derek είπε...

μπορούμε να βρούμε κάπου τους συνδυασμούς, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των υποψηφίων ανά περιφέρεια? (ένα .pdf για παράδειγμα)

xpan είπε...

μέσα στη διαφθορά, τις πυρκαγιές, τα πορίσματα για την κακοδιαχείριση των ταμείων κλπ, το καλύτερο τρικ για να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη ειναι οι εκλογές.

Roark είπε...

Οι συνδυασμοί θα είναι έτοιμοι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παρ'ότι έχουμε αρχίσει την κατάρτισή τους από τον Μάρτιο ουσιαστικά είναι προφανές ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι έτοιμοι άμεσα με αυτού του είδους την μεθόδευση για την προκήρυξη των εκλογών. Θα είναι όμως έτοιμοι εντός των προθεσμιών.

Το δράμα που τράβηξα με τους άσχετους υπάλληλους του Πρωτοδικείου Πειραιά για να τους εξηγήσω τα αυτόνητα (παραίτηση λόγω κωλύματος βάση του αρθ.56 του Συντ.) αξίζει άλλο ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στον roark έχω να πω ότι προφανώς ο πρωθυπουργός διάλυσε την βουλή πριν την διευθέτηση του πορίσματος διότι απλά δεν ήθελε να δημοσιευτεί "how far the rabbit hole goes"... με το συγκεκριμένο θέμα. Αναδάσωση πάνω από τα καμμένα ομόλογα με πρόωρες εκλογές....

Κρίμα που η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν έχει το χρόνο να προετοιμαστεί ώστε να αντιπαραταχθεί κατάλληλα στα μεγάλα κόμματα και να ακουστούν σε έκταση οι φιλελεύθερες ιδέες στον τόπο επιτέλους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν προφανές. Ας μην ονειρευόμαστε ότι
το μεγάλο εκλογικό σώμα θα αλλάξει mentality μέσα σε ελάχιστες μέρες που του απομένουν ανάμεσα σε διακοπές, επιστροφής στον εργασιακό του τομέα και στην ψήφο του.

Μια χαρά είναι η Ελλάδα για διακοπές τελικά. Ως εκεί...

Unknown είπε...

Μήπως να σταματούσατε τουλάχιστον κι εσείς όπως και οι άλλοι να παίζετε με την λεξούλα ελευθερία; Γιατί ουδεμία σχέση έχουν οι ιδέες σας με δαύτη και με τον πολίτη. Μόνο το εμπόριο η οικονομία και η ελεύθερη ασυδοσία σας ενδιαφέρει, όπως και όλους τους πολιτικάντηδες μας... Άλλο ένα κόμμα διαφθοράς του χρήματος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ήθος να δω αν θα φέρει κάποιος, κάποτε…

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κακώς μπήκε η πρόσκληση για ψήφο στην ΦΣ ως ψήφος διαμαρτυρίας κατά ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Θα έπρεπε να κατεβαίνει στις εκλογές για να παρουσιάσει τις ιδέες της. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται απλώς ως κόμμα διαμαρτυρίας.

kouk είπε...

Βέβαια darthiir, η φιλελεύθερη συμμαχία δεν έχει σχέση με την ελευθερία ενώ με την ελευθερία έχουν σχέση το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Φυσικά μας ενδιαφέρει το εμπόριο και η οικονομία, σημαντικότατες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι και είναι σημαντικό να είναι ελεύθερες. Τώρα όσον αφορά τον ισχυρισμό σου ότι είμαστε κόμμα "του χρήματος" το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι... μακάρι :-)

Ανώνυμος είπε...

Το εκλογικο πραξικοπημα της ΝΔ δειχνει τα πολιτικα αδιεξοδα στα οποια εχει πλεον περιελθει το συνολο του πολιτικου κοσμου της Χωρας.Η λυση ειναι καθε αλλο παρα η διασπαση της διαμαρτυρομενης ψηφου με τη δημιουργια ολλων νεων δηθεν φιλελευθερων συνασπισμων .
Η ανατροπη της ΝΔ μπορει σημερα να γινει μονο απο το πασοκ στο οποιο αντιπολιτευση θα κανουμε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!!!

George Bourchas είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
"Η λυση ειναι καθε αλλο παρα η διασπαση της διαμαρτυρομενης ψηφου με τη δημιουργια ολλων νεων δηθεν φιλελευθερων συνασπισμων".
........................

Η ψήφος διαμαρτυρίας στρέφεται εξίσου και κατά του ΠΑΣΟΚ. Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο εντονότερα θα καταδείξει τη χρεωκοπία και τα αδιέξοδα της νταβαντζίδικης εθνικιστικής κλεπτοκρατίας στην κυριαρχία της οποίας οδήγησε ο δικομματικός πολυσυλλεκτισμός.
Όταν για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία κατέρχεται αυτόνομα στις εθνικές εκλογές λιμπεραλιστικό κόμμα, έστω και με καθόλου αιχμηρό και τολμηρό λιμπεραλιστικό πολιτικό λόγο, αποτελεί πολιτικό καθήκον η στήριξή του από κάθε λιμπεραλιστή.

Ανώνυμος είπε...

"Η ανατροπη της ΝΔ μπορει σημερα να γινει μονο απο το πασοκ στο οποιο αντιπολιτευση θα κανουμε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!!"

Αν δεν βγεις πεζοδρόμιο και δεν κάνεις πιάτσα, μάλλον βαυκαλιζόμενος (διαδικτυακός) ιδεολόγος θα παραμείνεις και ουχί πολιτικός...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν βγεις πεζοδρόμιο και δεν κάνεις πιάτσα, μάλλον βαυκαλιζόμενος (διαδικτυακός) ιδεολόγος θα παραμείνεις και ουχί πολιτικός...

Βγήκαμε ήδη στο πεζοδρόμιο εδώ και μερικές εβδομάδες και η εμπειρία είναι συναρπαστική. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Αισθανόμαστε ως πολιτικοί με όλη τη σημασία της λέξης.
Στην πράξη αποκτάς υπόσταση και αισιοδοξία και απαλλάσεσαι από φοβίες και αναστολές.
Εμπρός όλοι να διαδώσουμε τις ιδέες μας και να ζητήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας. Τα πρώτα δείγματα και εμπειρίες είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

sblatsios είπε...

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά τι ποσοστό επιδιώκεται να πάρετε στις εκλογές;

Πάνω από 1%;

Αν είναι να γίνονται κόντρες στα ποσοστά με τον Λεβέντη και το κόμμα των κυνηγών καλύτερα θα ήταν να μην συμμετέχει η ΦΣ στις εκλογές. Θα ήταν προτιμότερο να ετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές παρά να ρεζιλευτεί σε αυτές.

Και τέλος πως θα πορευτεί στις εκλογές όταν πρακτικά δεν έχει αντιπροσώπευση πουθενά;

Δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχουν τα άτομα να στελεχώσουν επαρκώς τα ψηφοδέλτια και τέλος το πιο σημαντικό δεν υπάρχει προοπτική...

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Αρχικά να σημειώσω ότι ψηφοδέλτια θα υπάρξουν παντού, υπάρχουν αρκετά άτομα που μας βοηθούν και θα έχουμε παρουσία σε όλη τη χώρα.
Όσο αφορά το αν υπάρχει προοπτική και το αν θα ρεζιλευτούμε: Προοπτική θα υπάρξει αν δουλέψουμε αρκετά και μετά τις εκλογές. Η πορεία μας δε σταματάει την 16η Σεπτεμβρίου. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σιγά-σιγά θα ξεπεράσουμε και τη μαύρη τρύπα της ανωνυμίας που βρισκόμαστε σήμερα.
Ρεζίλι δε γίνεται κανείς με τη συμμετοχή του στις εκλογές, όποιο ποσοστό κι αν πάρει. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι ο λόγος ύπαρξης των κομμάτων και ανεξάρτητα από την εκλογική τους επιτυχία, θα εκπροσωπήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών τους ψηφοφόρους που θα τους εμπιστευτούν. Άλλωστε, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και δεν γίνεται κανείς ρεζίλι προσπαθώντας ευθέως να θέσει την πολιτική του πρόταση ενώπιον των συμπολιτών του. Αυτό τον χρόνο είχαμε, αυτά τα ελάχιστα ευρώ είχαμε και μ'αυτά έπρεπε να πορευτούμε.
Την ίδια ώρα όμως έχουμε τον ενθουσιασμό των μελών και φίλων και την απόφαση να κάνουμε "πεζοδρόμιο".
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και θεωρώ επιτυχία ότι το μήνυμά μας θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Για σκεφτείτε το! Σε κάθε τμήμα να δει ο κόσμος το ψηφοδέλτιό μας! Τεράστιο κέρδος κατά τη γνώμη μου το οποίο θα αρχίσει να κεφαλαιοποιείται με σωστή δουλειά από την επόμενη μέρα των εκλογών.
Μην ξεχνάμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε και θα μείνουμε και θα επιτύχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Από χθές συμπληρώθηκαν ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, οπότε η ΦιΣ κατεβαίνει κανονικά στις Εκλογές. Του συνδυασμούς θα τους βρείτε στην ιστοσελίδα της ΦιΣ, στην κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ

Roark είπε...

Όσοι συμμετέχουμε ξέρουμε καλά ότι ξεκινήσαμε έναν πολιτικό μαραθώνιο, όχι ένα πολιτικό σπριντ εντυπώσεων. Λειτουργούμε και παλεύουμε με συναίσθηση των περιορισμών μας. Τα εμπόδια υπάρχουν για να τα υπερβούμε.

sblatsios είπε...

Ωραία όλα αυτά αλλά μετράει πάντα το αποτέλεσμα...

Το να στελεχώσεις ψηφοδέλτια απλά "φυτεύοντας" 2-3 άτομα σε κάθε περιφέρεια δεν είναι λύση...

Το να κατέβεις στις εκλογές και να πάρεις 0,7% πάλι δεν είναι λύση αλλά καπρίτσιο...

Το να "κατέβεις" στο πεζοδρόμιο δεν σημαίνει ότι ανεβαίνεις στην συνείδηση αυτού που ψηφίζει...

Κόμμα το οποίο δεν έχει φυσική παρουσία μέσα στον πολιτικό χώρο το πολύ πολύ να αλιεύσει μερικές ψήφους διαμαρτυρίας και τίποτε παραπάνω.

Κόμμα του οποίου οι ιδέες δεν φτάνουν στην κοινωνία (και δυστυχώς αυτό συμβαίνει με την ΦΣ, σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν ξέρουν καν την ύπαρξή της) απλά δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν πυρήνα σταθερών ψηφοφόρων.

Σκέφτηκε κανένας από την διοικούσα επιτροπή την επόμενη μέρα των εκλογών;

Με τέτοιες κινήσεις αποδυναμώνεται η όποια δυναμική θα μπορούσε να υπάρχει στον χώρο. Σε τι θα μπορεί να ελπίζει ένα κόμμα που πήρε 0,7%; ακόμη και μία αύξηση του ποσοστού του κατά 30% σημαίνει ότι πάει μετά από μία 4ετία στο 0,9%. Είναι αυτό προοπτική;

Παράλληλα δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για την βιωσιμότητα της ΦΣ μιας που το μόνο που θα καταφέρει με την κάθοδο στις εκλογές θα είναι να εξαντλήσει τα αποθέματά της σε στελεχιακό υλικό αλλά και σε χρήματα.

Τι θα μπορούσε να γίνει...

Θα ήταν προτιμότερο να κατεβεί πιο έτοιμη και με περισσότερες αξιώσεις με αξιώσεις σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση με στόχο το 3% παρά να πέσει στην "λούμπα" του συναγωνισμού με το κόμμα κυνηγών και τον Λεβέντη. Αν μη τι άλλο με τέτοια ποσοστά (που πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πολύ μικρότερα)κατατάσσεσαι αμέσως στην συνείδηση των ψηφοφόρων στην ομάδα των "γραφικών" των εκλογών.

Βλέπετε καλός ο ενθουσιασμός αλλά το θέμα είναι να υπάρχει και λογική σε αυτό που κάνει κάποιος. Να υπάρχει σχεδιασμός σε βάθος χρόνου στην πορεία ενός πολιτικού σχηματισμού και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Να υπάρχει το θάρρος όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάτι να κάνει πίσω.

Δυστυχώς μετά τις παλινωδίες τον ΑΑ και ΣΜ με τις αλλοπρόσαλλες συνεργασίες, που σίγουρα στοίχησαν στον φιλελεύθερο χώρο, βλέπω να γίνεται ακόμη ένα λάθος που θα πάει πίσω την όποια προοπτική του χώρου...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ blichkrieg ,
Ο κουβάς που μέσα βράζουν τα πολύ μικρά κόμματα και που φοβάσαι ότι κι εμείς θα καταλήξουμε , δεν ορίζεται από το εκλογικό ποσοστό κάθε κόμματος. Τα κόμματα αυτά δεν είναι μικρά επειδή δεν έχουν προβολή ή χρήματα ή είναι οργανωτικά ανέτοιμα. Είναι μικρά διότι αυτό που προτείνουν δεν ενδιαφέρει τον λαό.
Εμείς όμως έχουμε μια ιδεολογία πανίσχυρη και ό,τι ποσοστό και να πάρουμε δεν θα είμαστε στον κουβά της ανυποληψίας. Κι ένα μωρό όταν γεννιέται και δεν έχει νοητικές ικανότητες ,δε μπορεί να καταταγεί στους νοητικά ελλειμματικούς ανθρώπους.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να "γεννηθούμε" και οπωσδήποτε θα περάσουμε από το στάδιο των λίγων ψήφων ( αν και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει τελικά ο κόσμος ), αλλά αυτό με κανένα τρόπο δεν πρέπει να το δούμε αρνητικά.Κάθε ψήφος θα είναι κερδισμένη με σκληρή δουλειά. Κάθε ψήφος που θα πάρουμε θα είναι και μια αναπνοή και νέα μέλη θα μας πλαισιώσουν εξ αιτίας αυτής της έκθεσης που έχουμε.
Όσον αφορά το στενά πολιτικό ζήτημα η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχεις αν δεν εμφανιστείς. Αν δεν κατεβαίναμε τώρα θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα που σε φοβίζει την επόμενη φορά.
Μακάρι να ήταν τα πράγματα καλύτερα από θέμα χρόνου , χρημάτων κλπ. όπως λες , αλλά έτσι είναι η ζωή!!!
Εκτιμώ πάντως ότι οι άνθρωποι του διαδικτύου θα μας ψηφίσουν μαζικά δίνοντας τον τόνο σ'αυτές τις εκλογές.
Εμπρός λοιπόν στον ωραίο αγώνα με αισιοδοξία για τη ΝΙΚΗ.

sblatsios είπε...

Μπορείς να μου διευκρινήσεις το τι θεωρείς νίκη;

Το ποσοστό του 0,7 είναι νικηφόρο;

Ανώνυμος είπε...

Υπό το πρίσμα των δεδομένων συνθηκών, και το 0,3% θα είναι μια εντυπωσιακή νίκη-αρχή.

sblatsios είπε...

Ωραία λοιπόν το 0,3% είναι νίκη...

Ποια προοπτική δίνει σε έναν χώρο το 0,3%;

Πόσες τετραετίες θέλει το 0,3% για να γίνει 3%;

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν με ποια λογική κατεβαίνει η ΦΣ στις εκλογές. Σε τι αποσκοπεί μία τέτοια κίνηση.

Καταγραφή δυνάμεων υπό τις παρούσες συνθήκες ΔΕΝ μπορεί να γίνει.

Σοβαρό εκλογικό αποτέλεσμα ΔΕΝ μπορεί να επιτευχθεί.

Ούτε καν σαν πόλος έλξης ψήφων διαμαρτυρίας δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αν από την άλλη θέλετε απλά να περιθωριοποιηθεί ο φιλελεύθερος χώρος πιστεύω ότι ήδη το έχετε πετύχει! Το καταφέρατε καλύτερα ακόμη και από τους ΣΜ και ΑΑ που προκειμένου να έχουν κοινοβουλευτική παρουσία συμμαχούσαν με όποιον να είναι! Το καταφέρατε καλύτερα και από όλους αυτούς που έχουν καταντήσει τον χαρακτηρισμό νεο-φιλελεύθερος πολιτική μομφή...

Έχετε κατατάξει τον χώρο ανάμεσα στα γκρουπούσκουλα της αριστεράς και τους γραφικούς πολιτικάντηδες.

Συγχαρητήρια λοιπόν για την απόφασή σας να κατεβείτε στις εκλογές, καλό αγώνα στους υποψήφιους βουλευτές, αλλά προσωπικά δεν δύναμαι να συμμετέχω σε τέτοιο τσίρκο...

George Bourchas είπε...

Ο/Η Blitzkrieg είπε...
"Αν από την άλλη θέλετε απλά να περιθωριοποιηθεί ο φιλελεύθερος χώρος πιστεύω ότι ήδη το έχετε πετύχει! Το καταφέρατε καλύτερα ακόμη και από τους ΣΜ και ΑΑ που προκειμένου να έχουν κοινοβουλευτική παρουσία συμμαχούσαν με όποιον να είναι!"
.......................

Πολύ σωστά κατακρίνετε τις προηγούμενες προσκηνυμένες εισοδιστικές πρακτικές του Μάνου, του Ανδριανόπουλου και λοιπών.
Από την εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού "οι φιλελευθεροι μη έχοντας πολιτικούς συμμάχους, υποχρεώθηκαν να ενσωματωθούν στις ισορροπίες ισχύος και συμφερόντων θυσιάζοντας τις αρχές τους"(Κιτρομηλίδης).
Εσείς γιατί μας προτρέπετε να κάνουμε το ίδιο; Με τη λογική σας θα έπρεπε οι λιμπεραλιστές στην Ελλάδα να εξακολουθήσουν άλλα τόσα χρόνια να ενσωματώνονται στις ισορροπίες ισχύος και συμφερόντων θυσιάζοντας τις αρχές τους.

sblatsios είπε...

Εγώ είπα ότι από την στιγμή που η ΦΣ δεν είναι έτοιμη για εκλογές καλύτερα να μην συμμετέχει αυτή την φορά, ώστε να κάνει οικονομία δυνάμεων μέχρι την επόμενη φορά. Δεν είναι κακό να κάνεις στην άκρη σε τέτοιες περιστάσεις...

Όσα για τα περί ενσωματώσεων τα ξέρουν καλύτερα κάποιοι στην ΦΣ που στις προηγούμενες εκλογές έκαναν αγώνα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. (προς τιμήν σας κε Μπουρχα είχατε κρατήσει μία πολύ υγιή στάση τότε)

Θαυμάστε τους...

http://www.bulls.gr/read_op.php?m=2,13&oid=1034

sblatsios είπε...

Και φυσικά αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα.
Όσοι σύχναζαν στο ελεύθερο βήμα των φιλελευθέρων εκείνη την εποχή θα θυμούνται και άλλα φυντάνια...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Blitzkrieg επιμένετε με έναν ανεξήγητο φανατισμό και μας καταγγέλλετε ότι βλάπτουμε τον φιλελευθερισμό. Έχετε ένα ύφος λες και είστε ο ιδιοκτήτης του !! Νισάφι πια!
Σας τα είπα όλα πιο πάνω. Κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή από ένα κόμμα πολιτών χωρίς προίκα. Αυτοί είμαστε και θεωρούμε ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα που θα ακούσουν το μήνυμά μας.
Λυπάμαι αλλά δεν διακρίνω ειλικρινές ενδιαφέρον για την τύχη του φιλελευθερισμού στην τοποθέτησή σας. Αν είχατε τέτοιο ενδιαφέρον θα είχατε συμμετάσχει στην προσπάθειά μας .
Μην ασχολείστε λοιπόν μαζί μας , δεν είστε ο θεματοφύλακας του φιλελευθερισμού αλλά ένας καναπεδάκιας (στην καλύτερη περίπτωση ) και αφήστε αυτούς που έχουν τουλάχιστον guts να επιχειρήσουν. Όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι και η προσπάθεια να σπείρετε ηττοπάθεια μόνο γέλιο προκαλεί . Όπως είπα νίκη είναι κάθε ψήφος κι ο αγώνας μας θα είναι μακρύς αλλά ωραίος .
Θα τα πούμε πάλι στο άμεσο μέλλον και προβλέπω νάχετε καταπιεί τη γλώσσα σας.

George Bourchas είπε...

At 26/8/07 17:06, Blitzkrieg said...
"Όσα για τα περί ενσωματώσεων τα ξέρουν καλύτερα κάποιοι στην ΦΣ που στις προηγούμενες εκλογές έκαναν αγώνα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. (προς τιμήν σας κε Μπουρχα είχατε κρατήσει μία πολύ υγιή στάση τότε)"

.........................

Πίστευα και εξακολουθώ πάντοτε να πιστεύω στην αυτόνομη πολιτική παρουσία των λιμπεραλιστών στην Ελλάδα. Από την ώρα που κάποιοι αποφασίζουν να σηκώσουν το κομματικό λάβαρο του λιμπεραλισμού στην Ελλάδα, θεωρώ πολιτικό μου καθήκον μου να τους ψηφίσω, έστω κι αν τους έχω περάσει γενεές δεκατέσσερεις για το πολιτικό τους πρόγραμμα. Αυτό που προέχει για μένα τούτη την ώρα είναι η υπεράσπιση της πολιτικής αυτονομίας του λιμπεραλισμού στην Ελλάδα. Ας κερδηθεί τουλάχιστον αυτή τούτη τη φορά κι ας διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού. Όλα τα άλλα έπονται.

sblatsios είπε...

Κύριε Blitzkrieg επιμένετε με έναν ανεξήγητο φανατισμό και μας καταγγέλλετε ότι βλάπτουμε τον φιλελευθερισμό. Έχετε ένα ύφος λες και είστε ο ιδιοκτήτης του !! Νισάφι πια!
-----------------------------------------

Δεν καταγγέλλω κανέναν. Απλά λέω την άποψή μου όπως την έλεγα και το 2004 και νωρίτερα . Αν σας πειράζει τόσο πολύ να ακούτε άλλες απόψεις τότε μάλλον δεν είστε και τόσο φιλελεύθερος...

sblatsios είπε...

Σας τα είπα όλα πιο πάνω. Κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή από ένα κόμμα πολιτών χωρίς προίκα. Αυτοί είμαστε και θεωρούμε ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα που θα ακούσουν το μήνυμά μας.
Λυπάμαι αλλά δεν διακρίνω ειλικρινές ενδιαφέρον για την τύχη του φιλελευθερισμού στην τοποθέτησή σας. Αν είχατε τέτοιο ενδιαφέρον θα είχατε συμμετάσχει στην προσπάθειά μας .
-------------------------------------

Και καλώς έγινε το κόμμα. Απλά αυτό που λέω (και προφανώς δεν θέλετε να καταλάβετε) είναι ότι το κόμμα δεν ήταν έτοιμο να κατεβεί στις εκλογές.
Όσο για τα περί συμμετοχής μου κλπ κλπ θα σας έλεγα ότι εφόσον δεν με γνωρίζεται μάλλον παραφέρεστε...

sblatsios είπε...

Μην ασχολείστε λοιπόν μαζί μας , δεν είστε ο θεματοφύλακας του φιλελευθερισμού αλλά ένας καναπεδάκιας (στην καλύτερη περίπτωση ) και αφήστε αυτούς που έχουν τουλάχιστον guts να επιχειρήσουν.
--------------------------------------

Πω πω με καταλάβατε, είμαι ένας καναπεδάκιας. Αφήνω λοιπόν τους άξιους θεματοφύλακες με τα guts να οδηγήσουν το κόμμα στην εκλογική νίκη του 0,3%.

Απλά για την πληροφόρησή σας ασχολούμαι ΕΝΕΡΓΑ με την πολιτική από το 1989. Ήμουν παρόν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις εθνικές - φοιτητικές στο πλάι οποιουδήποτε σχηματισμού πρέσβευε τον φιλελευθερισμό.
Προφανώς όμως όλα αυτά δεν σας λένε τίποτε μιας που όποιος σας ασκεί κριτική είναι καναπεδάκιας...

sblatsios είπε...

Όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι και η προσπάθεια να σπείρετε ηττοπάθεια μόνο γέλιο προκαλεί . Όπως είπα νίκη είναι κάθε ψήφος κι ο αγώνας μας θα είναι μακρύς αλλά ωραίος .
Θα τα πούμε πάλι στο άμεσο μέλλον και προβλέπω νάχετε καταπιεί τη γλώσσα σας.
--------------------------------------

Αν την λογική την ονομάζετε ηττοπάθεια τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον ειρμό των σκέψεών σας.

Τα περί αγώνων "ωραίων και ρομαντικών" θυμίζουν ακριβώς την φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα αριστερά γκρουπούσκουλα που θέλετε να μιμηθείτε. Είστε λοιπόν σε καλό δρόμο.

Όσο για τα γέλια κρατάω μερικά (πικρά δυστυχώς) για την επομένη των εκλογών. Γιατί άλλη μία ευκαιρία θα έχει πάει χαμένη...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock