Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008

Happy Δημοκρατία Day του γιου


Αν και η Δικτατορία διέστρεψε όλη την ιστορία της οικογενείας μου, στέλνοντάς μας αλλού για αλλού, η σημερινή επέτειος μου προκαλεί θυμηδία όπως και όλη η ιστορία που λέγεται "Μεταπολίτευση", άλλως τε. Ίσως επειδή με τη λέξη αυτή, έχω συνδέσει κάθε κακοδαιμονία που υφίσταμαι στην καθημερινότητά μου. Η Βλάχου έλεγε ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου που οι πολίτες διάβαζαν εφημερίδες, η γελοία Χούντα των Συνταγματαρχών θα είχε πέσει σε δυο μέρες και επιτρέψτε μου να θυμίσω πως άσχετα αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τη μακαρίτισσα, είναι από αυτούς που δικαιούνται να ομιλούν για το θέμα, αντίθετα από κάτι άλλους εκ του ασφαλούς τιμητές του προοδευτισμού και του πολιτεύματος.

Για να'μαι πιο συγκεκριμένη, όταν ακούω τη λέξη "μεταπολίτευση" μου έρχεται στο μυαλό το ακόλουθο τραγούδι του 1974 για το φεστιβάλ της Γιουροβίζιον αν και δεν ξέρω (και βαριέμαι να ψάξω) πότε ακριβώς χρονολογείται. Πρό χούντας ή μετά;

Happy δημοκρατία day του γιού, then.Το άπαιχτο σκίτσο, είναι βέβαια του Δημήτρη Χατζόπουλου από τα σημερινά ΝΕΑ

2 σχόλια:

Athena Smith είπε...

Φυσικα η Βλαχου ειχε δικιο. Η δικτατορια επιβιωσε διοτι την στηριξε το 90% του λαου. Οσο δε για αυτους που εκτοπιστηκαν και φυλακιστηκαν, ενας ικανος αριθμος απο αυτους δεν ειχε δρασει καθολου εναντιον του καθεστωτος. Απλα ηταν αριστεροι.
Δυο παραδειγματα:
Επετειο της 21ης Απριλιου και η Ντοϋτσε Βελλε (που την ακουγαν χιλιαδες στη θεσσαλονικη) συνιστα να μη βγουμε απο τα σπιτια μας σε ενδειξη διαμαρτυριας.
Πλημμυρισε εκεινη την Κυριακη η παραλια απο κοσμο.
Το αλλο ήταν μια χαζοεκδηλωση της χουντας στο Καυτατζογλειο. Παλι ο σταθμος λεει "μη πατε."
Φισκα το Καυτατζογλειο, καρφιτσα δεν επεφτε.

Αν ζουσε η Βλαχου θα εβλεπε και αλλες αποκλειστικοτητες κατοπιν, που δεν εγιναν σε αλλα Δυτικα κρατη. Διαδηλωσεις για ταυτοτητες,εναγκαλισμοι με χασαπηδες Βαλκανιων, τριτοκοσμικες κοκορομαχιες με τη Μακεδονια (το κρατος), πρωτιες στην ξενοφοβια και αλλα πολλα.

Ανώνυμος είπε...

手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock