Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011

Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο με τανξ



Ακούω στα ΜΜΕ διαρκώς να λένε ότι χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία. Η εθνική κυριαρχία χάνεται μονάχα με τα τανξ, όχι με το να έχουν κάποιοι χρήματα σε κάποιο μακρινό πλανήτη ή πχ στην Γερμανία. Η ύπαρξη τους και μόνο δεν μας αφαιρεί την εθνική μας κυριαρχία, είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν είναι το ίδιο, το Κράτος μας εξακολουθεί να καταναλώνει περισσότερα από όσα έχει. Αν πέσει μια βόμβα και τους εξαφανίσει από τον πλανήτη δεν χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία. Αν θέλουν να δανείσουν το Κράτος μας και δεχθούμε να πάρουμε χρήματα με αντάλλαγμα κάποιες μεταρρυθμίσεις ή αν δεν δεχθούμε την ανταλλαγή και στις δυο περιπτώσεις ασκούμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν έχουμε κατοχή, κανείς δεν μας υποχρεώνει με την απειλή της βιας να κάνουμε το χ, αν αρνηθούμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την μη ύπαρξη τους, έλλειμμα.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ε όχι, εδώ και καιρό η ελευθερία χάνεται από το χρήμα. Το ίδιο και για κάθε μορφής κυριαρχία.
Το χρήμα κυριαρχεί αφου!
Τώρα άμα εθελοτυφλείτε σε όσα δεν βολεύουν τις κομπλεξικές "φιλελεύθερες" και εντελώς ανελεύθερες ιδέες σας...

diaprepwn είπε...

Θεωρώ πως χάνουμε μέρος από την εθνική μας κυριαρχία, από τη στιγμή που καμία επιλογή από τη στιγμή που μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης όχι οικειοθελώς, αλλά με την διπλωματική βία και τα μέτρα που απαιτούνται από εμάς να ενέχουν μια μορφή βίας (όπου βία βλέπε έλλειψη εναλλακτικών). Το θέμα της εθνικής μας κυριαρχίας ήρθε για να μείνει, όταν έχεις τόση ανάγκη την επόμενη δόση (για να συντηρήσεις το κρατικοδίαιτο σύστημα σου) είσαι πρόθυμος να παραχωρήσεις βραχονησίδες, υφαλοκρηπίδες και ότι δε μπορεί να σου αποδώσει άμεσα (πολιτικώς εκμεταλλεύσιμα) ωφέλη.

Οι αρχαίοι Αθηναίοι, μια από τις πλέον φιλελεύθερες κοινωνίες της ιστορίας, πίστευαν πως χωρίς οικονομική ανεξαρτησία, δε μπορεί να υπάρχει καμία άλλου είδους ανεξαρτησία, γι' αυτό και η αυτάρκεια ήταν μια από τις πιο σημαντικές αξίες του Αθηναίου πολίτη (αντιθέτα με το δικό μας θλιβερό παρόν)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πιστεύω ότι οι Γερμανοί παίζουν τον ρόλο του "κακού" που πολλοί Ελληνες χρειάζονται, δεν νομίζω όμως ότι θα ξεπεράσουν τα διαχρονικά φαβορί: τις ΗΠΑ και τους Εβραίους.

Η καλύτερη εκδίκηση θα ήταν να σταματούσαμε να αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα σταματήσουν να αγοράζουν Porsche, ειδικά τις Cayenne...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock