Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2005

Το προβλημα των Ελληνων

... ειναι οτι νομιζουν οτι μπορουν να εχουν αποψη για ολα.

ΥΓ νταξει σιγουρα εχουν κιαλλα προβληματα. Αλλα αυτο ειναι τοσο εντονο που το προσεξε μεχρι και ενας Πολωνος φιλος μου που ξερει το πολυ 10-15 Ελληνες. Και αυτη η νοοτροπια που βλεπεις σε καθε καφενειο (ας ημουν εγω πρωθυπουργος... ) δυστυχως φτανει και στους ιδιους τους πρωθυπουργους. Τοσο δυσκολο ειναι να παραδεχτουν αγνοια και να ρωτησουν καποιον που ξερει? Τοσο δυσκολο ειναι να σκεφτουν πριν μιλησουν?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η αλαζονία των Ελλήνων είναι ευθέως ανάλογη της ημιμάθειάς τους και της έλλειψης πληροφόρησης. H μονοδιάστατη πληροφόρηση όχι μόνο οδηγεί στην ομοιομορφία της άποψης αλλά και στην υπερβολική σιγουριά ότι γνωρίζουν την μια και μοναδική αλήθεια (που ταυτόχρονα αγνοούν όλοι οι άλλοι ...ηλίθιοι).

Άσχετο κι όμως σχετικό:
Μπορεί να αποδειχθεί ως το δυσκολότερο και όχι το πιο ασήμαντο έργο της ανθρώπινης λογικής να κατανοήσει ορθολογικά τα όριά της. Είναι ουσιαστικό για την ανάπτυξη της λογικής σαν άτομα να υποταχθούμε και να υπακούσουμε σε αρχές που δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα καταλάβουμε πλήρως, αλλά εν τούτοις από αυτές εξαρτάται η προαγωγή ακόμη και η διαφύλαξη του πολιτισμού μας.

F.A.Hayek

(Δεν έχω προσβαση από το δικό μου PC οπότε δεν κάνω login)

Andrew είπε...

H γνώμη είναι σαν την κωλοτρυπίδα. Ο καθένας μας έχει και από μία. Ακόμα η δική μας δεν βρωμάει, μόνο των άλλων βρωμάει.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Πιστεύουμε ότι ξέρουμε τα πάντα αλλά δεν ξέρουμε τίποτα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock