Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Διαγωνισμός Milton Friedman

ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ
MILTON FRIEDMAN

(Υποβολή εργασιών μέχρι 16 Απριλίου 2007)

Με αφορμή τον θάνατο, στις 16 Νοεμβρίου 2006, του Νομπελίστα και κορυφαίου Διανοητή Milton Friedman η CHECK POINT διοργανώνει ειδικό διαγωνισμό.

Μίλτον Φρίντμαν:
Ο ηγέτης της Σχολής του Σικάγου, η ζωή του και η θεωρία του

Πέθανε την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, σε ηλικία 94 χρόνων, ο αμερικανός οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, τιμημένος με το Νόμπελ Οικονομίας του 1976

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ οικονομολόγος της ελεύθερης αγοράς Μίλτον Φρίντμαν πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νεοφιλελεύθερου κέντρου ερευνών «Ινστιτούτο Κάτο». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο κ. Φρίντμαν πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από το σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Μίλτον Φρίντμαν γεννήθηκε το 1912 στη Νέα Υόρκη από εργατική οικογένεια Ουγγροεβραίων μεταναστών. Το 1933 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, από όπου αποχώρησε σύντομα λόγω του έντονου κλίματος αντισιμιτισμού που επικρατούσε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια εργάστηκε για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως σύμβουλος σε ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών το 1942 συνέστησε μία Κεϊνσιανή πολιτική φορολογίας ωθώντας στην κατασκευή του συστήματος φορολόγησης δια της παρακράτησης από την μισθοδοσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αυτοβιογραφία του σχολιάζει ότι ήταν πλήρως Κεϊνσιανός εκείνη την εποχή.

Το 1946 απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια. Στη συνέχεια έγινε Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, από το 1946 έως το 1976, οπού συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην δημιουργία μίας προικισμένης κοινότητας διανοούμενων που κέρδισε την απονομή αρκετών βραβείων Νόμπελ, γνώστης ως «Σχολή του Σικάγο». Ο ίδιος βραβεύθηκε με το βραβείο Νόμπελ των οικονομικών το 1976.

Ο Φρίντμαν ήταν ο εμπνευστής της μονεταριστικής σχολής στα οικονομικά. Αντίθετα με τους Κεϊνσιανιστές που υποστήριζαν τις συνεχείς παρεμβατικές μικροδιορθώσεις στην οικονομία, ο Φρίντμαν υποστήριζε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς γενικούς κανόνες στην προσφορά χρήματος για τον περιορισμό του πληθωρισμού και να αφήνονται οι τιμές ελεύθερες να προσεγγίσουν τα φυσικά τους επίπεδα. Ο Φρίντμαν πίστευε ότι όχι μόνο οι περισσότερες κρατικές παρεμβάσεις ήταν αντιπαραγωγικές για την οικονομία, αλλά και ότι ήταν αντίθετες με τις αξίες μιας ανοιχτής κοινωνίας ελεύθερων ατόμων, συνδυάζοντας άρτια τα οικονομικά με την πολιτική πράξη και την καθημερινότητα.

Επίσης, γνωστές προτάσεις του ήταν η αντικατάσταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας με έναν αρνητικό φόρο εισοδήματος, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής και η αντικατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης με ένα σύστημα κουπονιών απευθείας στους μαθητές, οι οποίοι μετά θα επιλέγουν ελεύθερα όποιο εκπαιδευτήριο προτιμούν, προωθώντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, χωρίς να παραγκωνίζεται η συμμετοχή του κράτους και ο δωρεάν χαρακτήρας της.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CHECK POINT
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ MILTON FRIEDMAN

Η εταιρεία CHECK POINT με αφορμή τον θάνατο, στις 16 Νοεμβρίου 2006, του κορυφαίου διανοητή και νομπελίστα Milton Friedman προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο "Ειδικός Διαγωνισμός CHECK POINT εις μνήμην MILTON FRIEDMAN". Σκοπός του διαγωνισμού είναι η απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στον Milton Friedman μέσω της μελέτης και διάδοσης του έργου του.

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η συγγραφή πρωτοτύπων εργασιών με αντικείμενο το έργο, τις ιδέες και τις αρχές του Milton Friedman. Οι εργασίες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και η θεματολογία τους πρέπει να εστιάζει σε συγκεκριμένες πτυχές της ζωής και του έργου του Milton Friedman, επιλογής του διαγωνιζομένου.

Οι εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 100 σελίδες A4, γραμματοσειρά Arial, μέγεθος 11, διάστιχο 1,5. Οι εργασίες θα πρέπει να υποβληθούν σε MS Word format στην Ελληνική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορεί να είναι νέες και νέοι ηλικίας έως και 25 ετών και πρέπει να υποβάλλουν την εργασία τους, συνοδευόμενη από υπογεγραμμένη Αίτηση Συμμετοχής μέχρι και τις 16 Απριλίου 2007. Συστήνεται η Αίτηση Συμμετοχής να υποβληθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού να ενημερώνει τους διαγωνιζομένους σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Για την διευκόλυνση των διαγωνιζομένων μία σειρά επιλεγμένων έργων-δημοσιεύσεων του Milton Friedman θα βρίσκεται διαθέσιμη, προς μελέτη, στα γραφεία της CHECK POINT. Πρόσβαση στην υποστηρικτική βιβλιογραφία με τα έργα του Milton Friedman θα έχουν μόνο οι διαγωνιζόμενοι που έχουν υποβάλλει Αίτηση Συμμετοχής κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία της εταιρείας.

Οι εργασίες θα κριθούν από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και στελεχών επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 16 Ιουνίου 2007, στον διαδικτυακό τόπο της CHECK POINT (www.checkp.info) ενώ οι βραβευθέντες θα ειδοποιηθούν και προσωπικά. Θα βραβευθεί 1 εργασία και θα απονεμηθούν 2 έπαινοι.

Οι βραβευθείσες εργασίες θα εκδοθούν σε ειδική έκδοση από την CHECK POINT.

Σε όλους του βραβευθέντες θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα.

Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται και από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τύπου Laptop (Notebook), scanner , εκτυπωτή, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 6-7 MPixel, μία (1) συμμετοχή στο πενθήμερο Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της CHECK POINT Επιθεωρητών ISO 9001 καθώς και μια σειρά βιβλίων-εκδόσεων CHECK POINT. Συνολική αξία 3.000 ευρώ.

Οι δύο πρώτοι έπαινοι συνοδεύονται, έκαστος, από μια (1) συσκευή i - pod (σκληρού δίσκου), ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 6-7 MPixel, μία (1) συμμετοχή στο πενθήμερο Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της CHECK POINT Επιθεωρητών ISO 9001 καθώς και μια σειρά βιβλίων-εκδόσεων CHECK POINT. Συνολική αξία, ανά έπαινο, 1.500 ευρώ.

Η εταιρεία CHECK POINT διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του διαγωνισμού καθώς και όλων των υποβληθέντων εργασιών. Δύναται να δημοσιεύσει και αναδημοσιεύσει, χωρίς περιορισμούς, τις εργασίες και τα στοιχεία των νικητών σε οποιαδήποτε μορφή (έντυπη είτε ηλεκτρονική). Δύναται να τροποποιήσει ποιοτικά και ποσοτικά τα βραβεία του διαγωνισμού. Διατηρεί, επίσης, το δικαίωμα ανάκλησης ή αναστολής του διαγωνισμού.

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό παρέχονται από την Γραμματεία της CHECK POINT, Λ. Βουλιαγμένης 346Α, 17342 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-99.45.945, fax 210-99.40.408, email:admin@checkp.info, www.checkp.info.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στον διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην CHECK POINT το έντυπο "Αίτηση Συμμετοχής" το οποίο παρέχεται από την διαδικτυακό τόπο της CHECK POINT (www.checkp.info) ή από την Γραμματεία της εταιρείας (Λ. Βουλιαγμένης 346Α, 173 42 Αγ. Δημήτριος τηλ. 210-99.45.945, fax 210-99.40.408).

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock