Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2007

Η Αλέκα και οι αυταπάτες

Από τις δήλωσεις της ΓΓ του ΚΚΕ:

Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.
Λέει πολλά ενδιαφέροντα και αντιφατικά η Αλέκα σην ομιλίας της (ρίχτε μια ματιά στο link). Αλλά το συγκεκριμένο όμως απόσπασμα είναι ξεχωριστό διότι α) αναγνωρίζει την αξία και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανάγκη παροχής διεξόδων και πέρα από το κρατικό πανεπιστήμιο (για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν) β) αναγνωρίζει ότι οι νέοι και οι γονείς τους πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν μετά το Λύκειο τις σπουδές τους (αυτές που θέλουν). Κι όμως ενώ εδώ αναγνωρίζει το δικαίωμα της επιλογής, παραδέχεται ότι το έκανε η ίδια πράξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο αναγνώριζει ότι μπορούν να γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ ακόμα και με καλύτερο επίπεδο αποφοίτων στην αγορά από τα δημόσια, συνεχίζει παρακάτω αρνούμενη να τα αναγνωρίσει. Και ο τίτλος του κειμένου: "καμία αυταπάτη"...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο λέει ότι δεν γίνεται ισότιμο ένα πτυχίο "κολεγίου" με ένα παν/μιου με το έτσι θέλω. Με το deree εννοούσε ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις απ' τον κανόνα. Παρότι οι εξαιρέσεις υπάρχουν και μάλιστα η ίδια διάλεξε μια τέτοια για το παιδί της ΔΕΝ σημαίνει ότι θα αλλάξει και την πολιτική της.

Πρώτα οι εισακτέοι αυξήθηκαν κατακόρυφα, άνοιξαν σχολές με λεφτά από ΕΠΕΑΕΚ κτλ χωρίς σχέδιο και σοβαρή στελέχωση, μετά τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ σε μια νύχτα, χωρίς σχέδιο και καθηγητές. Τώρα να κάνουμε τα κολλέγια Παν/μια, τα ΙΕΚ πανεπιστήμια και γιατί όχι να πάρουν όλοι οι έλληνες πτυχίο!

Αφού είμαστε οι πιο έξυπνοι του κόσμου να μην έχουμε όλοι το χαρτάκι μας; Αλλά το βίτσιο θα πληρωθεί και όχι μόνο από την τσέπη αυτών που το ζητούν.....

Ανώνυμος είπε...

"γιατί όχι να πάρουν όλοι οι έλληνες πτυχίο!"

Έλα ντε? Γιατί όχι? Δηλαδή είναι καλύτερα να καταδικάζεται κάποιος να μείνει στις γνώσεις που απέκτησε στο Λύκειο? Εγώ λέω, όσο περισσότεροι μορφώνονται τόσο το καλύτερο.

Και βέβαια η αντίδρασή σου φανερώνει τους λόγους ύπαρξής της. Η όλη ιστορία γίνεται για να περιοριστεί τεχνητά ο αριθμός πτυχιούχων ώστε όσοι έχουν πτυχίο να έχουν λιγότερο ανταγωνισμό και άρα υψηλότερες αποδοχές, εις βάρος βέβαια αυτών που δεν καταφέρνουν να μπουν στη δημόσια σχολή της αρεσκείας τους και δεν έχουν οικονομικά τη δυνατότητα να σπουδάσουν έξω, όπως σωστά είπε και η ΓΓ πριν τα κάνει γιαλατζί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Κατ' αρχήν να σημειώσω για άλλη μια φορά την υποκρισία και την αμηχανία του πολιτικοοικονομικού συμφύρματος (γιατί σύστημα αυτό το νεοελληνικό μπάχαλο αποκλείεται να είναι), όπου μέσα στην ιδεοληπτική σχιζοφρένεια της η Κα Γενική Γραμματεύς του πιο πεθαμένου κοινωνικοπολιτικού συστήματος που γέννησε ποτέ ο κόσμος, έστειλε τα παιδιά της να σπουδάσουν στο πιο αντίθετο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, πολιτικά και ιδεολογικά, που υπάρχει απέναντι στην χρεοκοπημένη και καταρρέουσα ιδεολογία που ακόμα σε πείσμα της λογικής πλέον αυτή πρεσβεύει. Δικαίωμα της αρκεί να μην προκαλεί με την αντιφατική στάση της.

Τι να πω; Να γελάσω; να φωνάξω ΝΤΡΟΠΗ, μπροστά στην τόση υποκρισία;
Όσον αφορά για τα τρίχρονης διάρκειας κολέγια, η ΕΕ θα μας αναγκάσει να πιούμε σύντομα το πικρό ποτήρι της αναγνώρισης τους ενώ στρουθοκαμηλικά οι ίδιοι που τα βρίζουν τα άφηναν να λειτουργούν χωρίς έλεγχο τόσα χρόνια, προφανώς θεωρώντας προς τούτο αρμοδιότερο το… Βρετανικό υπουργείο παιδείας. Εκείνου του οποίου οι αρμόδιοι και οι υπάλληλοι αλωνίζουν τόσα χρόνια κάτω από τη... μύτη των Ελληνων ομολόγων τους εν μέσαις Αθήναις , κάνοντας τη δουλειά του Ελληνικού υπουργείου παιδείας, αξιολογώντας δηλαδή τα παραρτήματα των Βρετανικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Α, ρε λουφαδόροι νεοέλληνες, με τα έτσι και τα αλλιώς, τους "χώσαμε" πάλι τα κορόιδα τους κουτόφραγκους :).

Θα μου πεις βέβαια, εδώ δεν... αξιολογούμε τα "δικά μας" για τα "άλλα" θα νοιαστούμε; Και άμα λάχει, κορόιδο ηλίθιε λαέ, στέλνουμε και τα παιδιά μας στα πιο καλά από αυτά. Δεν έχουμε καν την ηθική ευαισθησία να πούμε στους ευγενείς βλαστούς μας "είτε θα στρώσεις το πισινάκι σου να περάσεις Πανελλήνιες, είτε θα πάς έξω. Σε ιδιωτικό κολέγιο δε σε στέλνω, δε γίνεται να ισχύουν άλλα για σένα και άλλα για τον υπόλοιπο κόσμο, θα ξεφτιλιστώ". Αλλά μήπως περίσσεψε η τσίπα από τους αφελείς ψηφοφόρους τους οι οποίοι ανέχονται τέτοια κοροϊδία χρόνια τώρα, για να έχουν αυτοί; Μια σαπίλα, ένας εσμός αλληλοεμπαιζόμενων και αλληλοκοροϊδευόμενων ανθρώπων είναι, πιστή αντιγραφή της νεοελληνικής πραγματικότητας, γιατί να ντραπούν και οι μεν και οι δε;

Βέβαια η κα Παπαρήγα δεν επεδίωξε για τα παιδιά της κάποιο τρίχρονης διάρκειας κολέγιο. Οοοοχι! Τα πήγε και στο ανεγνωρισμένα καλύτερο από αυτά, στο μέσης διάρκειας τεσσάρων ετών φοίτησης, το…Deree (the American College of Greece, παρακαλώ!!!), οπότε περνάμε και το… σκόπελο της τρίχρονης φοίτησης που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τα παιδιά του λαουτζίκου του οποίου ναι μεν απαιτούμε την ψήφο αλλά όχι και να βρωμίσουν και τα χνώτα μας μαζί του… Σου λέει, εδώ στην πρώην ΕΣΣΔ μέχρι και… ιδιωτικά τραίνα είχαν οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας, δεν μπορούμε εμείς να στείλουμε τα παιδιά μας στα μαυροκόκκινα τσαντίρια των νεοελληνικών πανεπιστημίων έτσι όπως τα έχουν καταντήσει οι αφελείς οπαδοί μας. Τι, ίσα κι' όμοια είμαστε;

Τώρα βέβαια, το ότι το Deree είναι το άντρο του μισητού καπιταλισμού αυτό μετράει μόνο για τα κορόιδα που αφιονίζουμε για να "αγωνίζονται" και να τρώνε ξύλο από την αστυνομία έτσι δεν είναι κυρία Γάμα-Γάμα (ΓΓ); Άσε τους κάφρους τους οπαδούς μας να τρώνε το ξύλο και εμείς να καλοπερνάμε, κάπως έτσι το έχουμε δει το πράγμα, μου φαίνεται... Και καλά κάνετε, γιατί όχι αφού υπάρχουν ακόμα κορόιδα;

Πάντως αν είναι έτσι τότε μάλλον ομοϊδεάτες είμαστε. Και εγώ απόφοιτος του τρισκατάρατου είμαι κυρία μου, και τα ίδια σκέπτομαι για το κόμμα σας και τους οπαδούς σας οπότε no problem, μάλλον τα βρίσκουμε, τι κι' αν εσείς είσαστε η Γάμα-Γάμα του ΚΚΕ (το κόμμα σου λαέ), όλα διορθώνονται. Έτσι όπως πάτε, άντε με το καλό να σας δούμε στο μέλλον και σε καμιά συγκέντρωση μας, θα είναι χαρά μας.

Όπως είπε και μια ψυχή:

"Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί… οι την κάμηλον καταπίνοντες το δε κώνωπα δυϊλίζοντες… "

Και για να σοβαρευτούμε. Την ουσία παιδιά, την ουσία μην ξεχνάτε, και εδώ ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία. Και τα ίδια φυσικά ισχύουν για τα παιδιά του κου Ευθυμίου, πρώην υπουργού Παιδείας επί ΠΑΣΟΚ. Και αυτά από το... τρισκατάρατο αποφοίτησαν...

Έχουν κάνει αποικία κατα πως φαίνεται στο... τρισκατάρατο Deree οι βλαστοί της "ηγεσίας" της "προοδευτικής" και "δημοκρατικής" παράταξης πλέον, ενώ οι γονείς τους ωρύονται στα "παράθυρα" των οκτώ. Και κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να τους πιστευουν...

S G είπε...

χεχε πολυ καλη περιπτωση αυτη η συνεντευξη. Η Παπαρηγα πρεπει να ειναι καλη περιπτωση μελετης, ο μισος της εγκεφαλος δεχεται να στειλει την κορη της σε ενα ιδιωτικο ιδρυμα (και σιγουρα ευχεται να αναγνωριζεται ευρεως ο τιτλος σπουδων) και ο αλλος μισος πιστευει ακομα σε καποια θολη ιδεα οτι τα ιδιωτικα ιδρυματα ειναι οργανα του διαβολου...

κατα τα αλλα φυσικα συμφωνω με τον κωστα...

Ανώνυμος είπε...

Μα προγανώς και δε θα γίνουν τα κολλέγια και τα ΙΕΚ, πανεπιστήμια σε μια νύχτα εάν αλλάξει το σύνταγμα. Χωρίς να είμαι νομικός ή να έχω ιδιαίτερες γνώσεις νομίζω οτι θα χρειαστεί να ψηφιστεί κάποιος νόμος που να καθορίζει τις προϋποθέσεις και το τρόπο λειτουργίας των νέων(και παλιών) πανεπιστημίων.

Τι εννοείς anonymous όταν λές "...η ίδια διάλεξε μια τέτοια για το παιδί της ΔΕΝ σημαίνει ότι θα αλλάξει και την πολιτική της". Τι είναι η πολιτική στάση κάποιου? Ρούχο που όταν το βλέπεις σε κάποιον άλλο το σχολιάζεις αρνητικά αλλά όταν είναι να το φορέσεις εσύ τότε βρίσκεις τα θετικά του?

Ακόμη 2 σχόλια.
α) Μα προφανώς και δε θέλουμε και δε πρέπει να πληρώνουμε για την τρέλα του καθενός. Γι'αυτο θα πρέπει να υπάρξουν διδακτρα στα πανεπιστήμια ώστε όποιος θέλει να έχει κάποια πανεπιστημιακή μόρφωση να μπορεί καταβάλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο(σημ. Το να μπεις στο πανεπιστήμιο δε σημαίνει ότι θα το τελειώσεις κιόλας). Φυσικά αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα τότε θα μπορεί να συμμετέχει σε ενα σύστημα πανελληνίων εξετάσεων το οποίο θα εξετάζει ποιος απο τους συμμετέχοντες είναι αρκετά ικανός ή πολλά υποσχόμενος ώστε να του δίνει το δικάίωμα να σπουδάσει δωρεάν από κρατική χορηγία. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία θα επιχορηγεί ένα μίνιμουμ αριθμό μελλοντικών γιατρών γιατι πολυ απλά τους χρειάζεται για να λειτουργήσει και δε θα επιχορηγεί 5000 μελλοντικούς δασκάλους ή 250 μελετητές του μεσαιωνικού θεάτρου ώστε να 'σπουδάζουν' τζάμπα, κάθε χρόνο.

β)Πήγα και διάβασα το άρθρο στον ('φτου') Ριζοσπάστη. Και τι διαβάζω στο τέλος? Ότι το ΚΚΕ τώρα ενδιαφέρεται και για την διάσωση της ελληνικής γλώσσας. Μάλιστα η ΓΓ φτάνει να λέει το εξής "...Καταρχήν επίσημα και στα εγχειρίδια που δίνονται στους δασκάλους για το πώς θα κάνουν το μάθημα, η Γλώσσα ανάγεται σε μέσο επικοινωνίας". Κι εγώ ο αφελής μη κουμουνιστής ρωτώ, η γλώσσα πότε ήταν κατι διαφορετικό από καθαρό μέσο επικοινωνίας?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Ανώνυμος είπε...

"Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.

Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.

Βεβαίως, δεν μπορούμε να παραπέμψουμε τις σπουδές των παιδιών μας μετά από 10, 20 χρόνια που μπορεί να συμβεί κάτι καλύτερο. Ο καθένας θα προσπαθήσει. Μήπως δε στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια για να μπουν στο Πανεπιστήμιο; Δεν καταδικάζει το ΚΚΕ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αλλά το θεσμό των φροντιστηρίων. Και μπορεί εν πάση περιπτώσει να "συμβιβάζεσαι" και να στέλνεις το παιδί σου στο φροντιστήριο, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω για να παλέψεις."

H πληρης δηλωση

MetroGuardian είπε...

Η πλήρης δήλωση είναι ακόμα χειρότερη.

Βέβαια από την άλλη στην Σοβιετική Ένωση δεν θα ανοίγαμε επιχείρηση, έτσι δεν είναι?
Κατ'αναλογία λειτουργεί και το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Παίζει με τους κανόνες.
Γι'αυτό και είχε και έχει ορισμένες επιχειρήσεις (νομίζω δεν πάνε τόσο καλά τώρα τελευταία), που συνεργάζονται και με καπιταλιστές και δεξιούς.

Αλλά ο καπιταλιστής πουλάει και το σκοινί που θα τον κρεμάσουν, έτσι δεν είναι?

Πραγματικά βλέπω με ενδιαφέρον την Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, να αγωνιά για τους μισθούς, τις συντάξεις, την ανεργία, την εργασιακή καταπίεση, και την φθορά της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι η Γ.Γ. πλανάται οικτρά. Δεν δύναται να λύσει το πρόβλημα χωρίς να πληρώσει μεγάλο αντίτιμο. Αντίτιμο σε ελευθερία, έκφραση, αποδοτικότητα, πρόοδο, δημοκρατία.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι παρόλο την φαινόμενη υποκρισία (είναι μόνο στη λογική όμως και όχι στον άνθρωπο - καθώς χωρίς ντροπή το παραδέχεται δημόσια), πιστεύω ότι είναι απόλυτα ειλικρινής στα συναισθήματα της και δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει κανέναν.

Σε αντίθεση με τους αρχηγούς των δύο επιρατέστερων κομμάτων που προτάσσουν τα ίδια προβλήματα με το ίδιο πάθος. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτοί και η φάρα τους σκέφτονται μόνο το τομάρι τους. Το ανατρεπτικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι αυτό δεν αρκεί για να αποτρέψει τα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει η δημοκρατική διαδικασία και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Άρα, κάποιος που καπνίζει και παράλληλα είναι και εις γνώσιν των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος μπορεί να γίνει μια μέρα αρχηγός κόμματος;

Roark είπε...

Ένας καπνιστής μπορεί να καπνίζει με πλήρη επίγνωση των συνεπειών του καπνίσματος στον εαυτό του, μπορεί να γίνει αρχηγός κόμματος, αλλά δεν θα είναι και πολύ πειστικός ως αρχηγός αν με ένα τσιγάρο στο χέρι ζητάει την συνταγματική κατοχύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με Κώστα και Roark. Επιτέλους ας καταλάβουν όλοι ότι πρόοδος χωρίς ελευθερία δε γίνεται και είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι, στη χώρα μας τη στερούμαστε σε πολλά πράγματα. Άμα θέλει κάποιος να πάει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο πρέπει να μπορεί να πάει, δε μπορείς να του το απαγορεύσεις...απλό δεν είναι ρε παιδιά? Όλα τ' άλλα είναι θεωρίες...

Νισάφι ποια με τους αναρχο-κομμουνιστο-σοσιαλιστο-ανένταχτους-whatever που βγαίνουν μέρα παρά μέρα σε πορείες-καταλήψεις και κυβερνούν επί δεκατίες υπογείως αυτή τη χώρα και τα 'χουν ρημάξει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σχολιάσω την ουσία. Για μένα είναι αυταπόδεικτη η ανάγκη ανταγωνισμού μέσα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, πρώτα μεταξύ των ίδιων των δημοσίων ιδρυμάτων και μετά μεταξύ των όποιων ιδρυμάτων.

Απλά να παρατηρήσω ότι κατά την άποψή μου κατακρίνουμε την Αλέκα Παπαρήγα για ηθικούς λόγους, όχι για πρακτικούς. Έχει την άποψή της, έχει την πολιτική της, είναι επικεφαλής κόμματος, κρίνεται. Από όλους μας. Είναι όμως πολύ τραβηγμένο να ψέγουμε μια επιλογή της που κατά την άποψή δεν της ανήκει και ούτε θα έπρεπε. Το παιδί της έπρεπε να αποφασίσει (δεν ξέρω αν το έκανε) πού και τί θα σπουδάσει. Το παιδί της θα είναι υπεύθυνο για αυτήν την επιλογή. Και το δικό του δικαίωμα στην επιλογή δεν μπορεί επ' ουδενί να περιορίζεται από την πολιτική, κομματική ή όποια άλλη άποψη του γονιού της. Αλίμονο!
Επιπλέον, σε γενικότερο επίπεδο, έχω την άποψη ότι οι πολιτικοί και οι ηγέτες κρίνονται για τα λόγια και τα έργα τους που έχουν σχέση με την πολιτική, όχι για την προσωπική τους ζωή. Καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο. Το δικαίωμα αυτό δεν αναιρείται για κάποιον που είναι πολιτικός. Και μη μου πείτε για τη γυναίκα του καίσαρα διότι επί Καισάρων πολλά στραβά γινόταν...

Σημ.: Καμία αντίρρηση δεν έχω στην κριτική προς το ΚΚΕ και τη ΓΓ της ΚΕ του. Πολύ περισσότερο προς την πολιτική του. Απλώς θεωρώ ότι η κριτική έχει όρια, τα οποία είναι η προσωπική ζωή του καθενός...

Roark είπε...

Μα δεν την ψέγουμε για την επιλογή της. Για την πολιτική ανακολουθία της την ψέγουμε. Και δεν είναι μόνο το ότι σπούδασε στο Deree η κόρη της ως ενήλικας, αλλά και ότι σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο ως μαθήτρια (άρα με επιλογή του γονέα).

Ακόμα και αν δεν υπήρχε η πρόταση που λέει ότι σπούδασε και το παιδί της. Η ανακολουθία των δηλώσεών της παραμένει αυτούσια.

Ανώνυμος είπε...

Αν η Παπαρ. στείλει το παιδί της στο Deree γλύφει τους Αμερικάνους. Αν δεν το κάνει είναι φασίστρια και αδιάλλακτη.

Φυσικά και δεν μπορούν να πάρουν όλοι πτυχίο, και όχι επειδή θέλω να κατοχυρώσω επαγγελματικά δικαιώματα, απλά επειδή κάποιο πρέπει να κάνουν και δουλειές που δεν καλύπτονται από πτυχίο ή απλά δεν θέλουν να σπουδάσουν άλλο βρε αδερφέ.

Είναι άλλο πράγμα η ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση και είναι άλλο πράγμα ο μηδενισμός της. Αν θες πτυχίο πρέπει να διαβάσεις, και αν δεν τα κατάφερες με το Λύκειο υπάρχει και το ΕΑΠ.

Η κύρια ένστασή μου στα ιδιωτικά δεν είναι η ύπαρξη τους αλλά η ανυπαρξία ελέγχου τους. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε τι θα γίνει δείτε τα ιδιωτικά σχολεία και θα καταλάβετε. Δύο καλά για 10 που απλά μοιράζουν χαρτάκια για 6500 ευρώ του χρόνο.

Οι μαλακίες του Beverly Hills έλληνα φοιτητή με μια φράπα, που θα δουλέψει μετά τα 30, θα βολευτεί στο στρατό κτλ και τελικά θα διοριστεί στο δημόσιο μετά από γλύψιμο μιας ζωής [δικό του και των γονέων του] είναι αυτή που πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα.

Roark είπε...

Το θέμα δεν είναι το πώς θα ελέγχονται τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Προφανώς θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο και αξιολόγηση (όπως ακριβώς θα έπρεπε και τα δημόσια).

Το θέμα είναι ότι η ΓΓ του ΚΚΕ, αναγνωρίζει ένα απο τα θεμελιώδη επιχειρήματα για την ύπαρξη ιδιωτικών ΑΕΙ το οποίο άπτεται ατομικών ελευθεριών: το δικαίωμα της επιλογής. Ένα δικαίωμα που όχι μόνο αναγνωρίζει στις δηλώσεις της, αλλά το έκανε και πράξη (αλλά και να μην το έκανε, το ίδιο θα ίσχυε). Από κει ξεκινάει το παράλογο και η αναντιστοιχία με το ζητάει να μην γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ. Διότι θέλει την απαγόρευση όλων των ιδιωτικών ΑΕΙ, ακόμα και αν πληρούν τα κριτήρια (και πιο πάνω αναγνωρίζει ότι μπορούν να τα πληρούν κάποια) παρά το ότι ταυτόχρονα αναγνωρίζει το δικαίωμα της επιλογής και την ανάγκη διεξόδων.

AdHoul είπε...

Θεωρώ την κριτική προς την Παπαρήγα λίγο άτοπη.. Αν και προσωπικά θεωρώ την ιδεολογία του ΚΚΕ τραγική, την ΚΝΕ και την ΠΚΣ άστα να πάνε, εδώ μιλάτε για τις σπουδές της κόρης της.

Η κόρη της -ΕΠΕΛΕΞΕ- να πάει στο Deeree.. Κακώς κάποιοι λέτε "την έβαλε". Δεν κατάλαβα δηλαδή πότε θα ήταν συνεπής η Παπαρήγα, όταν της απαγόρευε ας πούμε επειδή η ίδια είναι κομμουνίστρια να πάει στο Deeree? Αυτό θα ήταν καλύτερο?

Για μένα η πιο απαίσια κατάληξη της κόρης της θα ήταν ας πούμε να έμπαινε σε μία δημόσια πανεπιστημιακή σχολή, και να γινόταν η κλασική ΠΚΣίτισσα: όλη μέρα καφεδάκι-τσιγαράκι-άραγμα στα τραπεζάκια της παραταξούλας(ΠΚΣ-ΚΝΕ) και φλυναφήματα περί επανάστασης και καπιταλιστικής λαίλαπας.

Και σε τελική ανάλυση μπορεί η ίδια να μην είναι κομμουνίστρια. Τι μανία αυτή δηλαδή επειδή είναι η μάνα της πρέπει να είναι και αυτή?

Τουλάχιστον η κοπέλα επέλεξε αφού δεν την έπαιρνε να πάει στο δημόσιο να πάει σε ένα από αυτά τα κολλέγια, το Deeree (τώρα τι καταξιωμένο μου λέτε μερικοί δεν ξέρω εγώ ότι μπαίνουν όσοι δεν καταφέρνουν να μπουνε σε καμιά σχολή στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο).

Το ότι το παραδέχεται η Παπαρήγα και το ότι το επιτρέπει ως επιλογή στην κόρη της πολύ θετικό το βλέπω εγώ και μπράβο της..

Τα υπόλοιπα ως κόμμα-ιδεολογία-πολιτική γραμμή, τραγικά.

αυτά.

zanat0s είπε...

Politicians are salesman.. They try to sell products that they, themselves may decline to adopt or use. It is up to their voters education and critical thought to decided if they are willing to buy a product, the salesman doesn't use.
Like a great philosopher once said, Stupidity is invicible....

http://zanat0s.typepad.com

Ανώνυμος είπε...

indeed it is...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση. Αλλοιώς οι οπαδοί του κόμματος και ιδίως οι μείρακες με την μετεφηβική τριχοφυΐα που τρέχουν πάνω-κάτω και γράφουν χιλιόμετρα στην άσφαλτο υπερασπίζοντας τους αναχρονισμούς τους θα έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν ότι εμπαίζονται, όταν μαθαίνουν ότι τα παιδιά του ιδεολογικού τους φάρου (ή ενός από τους ιδεολογικούς τους φάρους) φοίτησαν στο "τρισκατάρατο".

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω: Σε μια εκπομπή ένας παρουσιαστής μίλησε αόριστα για το ότι "το παιδί ανώτατου στελέχους κόμματος της αριστεράς, είναι απόφοιτο ενός εν Ελλάδι πανεπιστημιακού ιδρύματος". Γιατι δεν κατονόμασε; προς τι η αισχύνη; υπήρχε περίπτωση να διωχθεί; Τι φοβόταν; Δημοκρατία δεν έχουμε;

Προς ενημέρωση σας, τα παιδιά του κου Ευθυμίου αλλά και του κου Σημίτη έχουν επίσης φοιτήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα "το άρθρο" στο "τρισκατάρατο" κολέγιο της Αγ. Παρασκευής.

Για να μην ξεχνιώμαστε.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock