Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2009

Το ''Ακαδημαϊκό Παπαδαριό''

του Δευκαλίωνα Τσαγκαράκη

''Βραβείο Πριγκοζίν 2008''
Διεθνής διάκριση σε καθηγητή του ΑΠΘ για τη συμβολή του στη θεωρία του χάους

Για τη συμβολή του στη μαθηματική θεωρία των πολύπλοκων ανοικτών συστημάτων και του χάους, έναν τομέα όπου πρωτοστάτησε ο δάσκαλός του και νομπελίστας Ιλία Προγκοζίν, ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ Γιάννης Αντωνίου τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Πριγκοζίν 2008.
Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις στα Ελληνικά πανεπιστήμια που όμως δεν είναι άσχετες με τις παθογένειες του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το εν λόγω βραβείο δόθηκε σε ένα καθαρά θεωρητικό αντικείμενο όπως είναι η ΄΄μαθηματική θεωρία των πολύπλοκων ανοικτών συστημάτων και του χάους΄΄ δηλαδή σε βασική και όχι σε εφηρμοσμένη έρευνα. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ενώ παγκοσμίως έχουμε -ως χώρα- σχετικά καλά ποσοστά δημοσιεύσεων/κάτοικο είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην εφηρμοσμένη έρευνα και στην καινοτομία, για Spin off εταιρίες ούτε λόγος. Για το ακαδημαϊκό κατεστημένο η εφηρμοσμένη έρευνα είναι η απειλή.

Γιατί η εφηρμοσμένη έρευνα αντίθετα με την βασική μπορεί να αξιολογηθεί άμεσα και να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς τους ερευνητές της πλάκας που ταΐζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Βραβεία σαν το προαναφερθέν παρέχουν το άλλοθι σε όλο αυτό το κρατικοδίαιτο ΄΄ακαδημαϊκό παπαδαριό΄΄ που υπόσχεται -σε φοιτητες και λαό- την ''σωτηρία του πνεύματος'' ότι τάχατες κάνουν βασική έρευνα και δεν υποκύπτουν στον ''Βελζεβούλ'' της εφηρμοσμένης έρευνας που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ''τρισκατάρατης'' αγοράς.

Η βασική έρευνα είναι πράγματι σημαντική κυρίως όμως γιατί αποτελεί τα θεμέλια για την εφηρμοσμένη έρευνα που με την σειρά της θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη. Όμως για το ακαδημαϊκό όπως και το θρησκευτικό παπαδαριό κάθε οικονομική ανάπτυξη κάθε υλισμός είναι απαγορευμένος...όταν αφορά το ''ποιμνίο'' τους αλλά όχι τους ίδιους. Συμμάχους αν όχι συνεργάτες σε αυτό έχουν τα καθε λογής αριστεριζοντα ταγματα εφόδου που αλαλάζουν ΄΄έξω οι εταιρίες από τα πανεπιστήμια'' και για ''Κρατική παιδεία''.

Όλο αυτό το ''ακαδημαϊκό παπαδαριό'' βέβαια χρηματοδοτείται από το ''ποιμνίο'' (τους Έλληνες φορολογούμενους) το οποίο γράφει στα παλαιότερα τον υποδημάτων του και αντί να παράγει γνώση για ανάπτυξη της χώρας παράγει γνώση για ιδιοκατανάλωση. Παρότι πάσχει από προφανή Ιδρυματισμό και κόμπλεξ το παρασιτικό αυτό ''ακαδημαικο παπαδαριο'' αυτοϊκανοποιείται με το να θεωρεί ότι ανήκει σε κάποια ελίτ της κοινωνίας η οποία θεωρούν ότι έχει την υποχρέωση να τους ταΐζει. Ως πότε;...

24 σχόλια:

Unknown είπε...

Φυσικά…
Το «κομπλεξικό φασιστικό ιερατείο των φιλελεύθερων» δεν έχει ποτέ να πει μια καλή κουβέντα.
Βέβαια επιστήμη είναι κυρίως η βασική έρευνα και οι εφαρμογές της και όχι η στοχευμένη μπακαλική των εταιρειών - η εφαρμοσμένη έρευνα είναι παρακλάδι. Αλλά το «κοντόφθαλμο ιερατείο» φτάνει μόνο μέχρι τα σπινοφ, όραμα δεν έχει, μόνο να κατηγορεί δήθεν «ακαδημαϊκά παπαδαριά» χρησιμοποιώντας πομπώδεις φράσεις για να καλύψει την «μυωπική ιδεολογία του».

Unknown είπε...

** Όντας ακαδημαϊκός μηχανικός, έχω να καταγγείλω πως η έλλειψη του παρακλαδιού εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα είναι αποκλειστική ευθύνη των εταιρειών και της πολιτικής τους.

Ανώνυμος είπε...

Όντας ακαδημαϊκός μηχανικός -σε ποιο πολυτεχνειο και πως άραγε έχετε εκλεγεί;...-μπορείτε να μας πείτε το δικό σας ''Όραμα'' για την παιδεία; Μήπως ο πλήρης έλεγχος από την ΠΟΣΔΕΠ;
Και εάν είναι ΄΄φασιστικό΄΄ το ιερατείο των Φιλελευθέρων τι είναι το ακαδημαϊκό κατεστημενο που αντιδραει σε οποιαδήπτε αξιολόγηση και σε οποιοδήποτε ανταγωνισμό απο τα πανεπιστημια του Εξωτερικού. Μπορεί να θεωρείτε ότι έχουμε τα ''καλύτερα πανεπιστημια'' και ότι θα ''υποβαθμιστούν'' με τον ανταγωνισμό, ωστόσο οι διεθνείς κατατάξεις των Ελληνικων πανεπιστημίων άλλα λένε...

Chrysotheras είπε...

@ Δευκαλίων: "οι διεθνείς κατατάξεις των Ελληνικων πανεπιστημίων άλλα λένε..."

Όχι μόνο άλλα λένε, αλλά αποκαλύπτουν και τον καταλυτικά βρώμικο ρόλο του "παπαδαριού ντε'κόλ" -στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω φαίνεται πως ανήκει και ο ανωτέρω "μηχανικός"- και ευθύνονται κατα μέγιστο ποσοστό για τη κατάντια της "παιδείας" παρ'ημίν.

Το ψάρι βρωμά απ'το κεφάλι!!!

Dorotheos είπε...

"...τα καθε λογής αριστεριζοντα ταγματα εφόδου που αλαλάζουν 'έξω οι εταιρίες από τα πανεπιστήμια'"

Θα μπορούσες να μας αναφέρεις 1-2 παραδείγματα ιδιωτικών ελληνικών ή ξένων εταιριών που επεδίωξαν τη χρηματοδότηση εφαρμοσμένης έρευνας σε ελληνικό πανεπιστήμια και που αποτράπησαν από αυτά τα τάγματα εφόδου; Ή έστω 1-2 παραδείγματα επιτυχημένων, μακροπρόθεσμων ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν στο παρελθόν από ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Γράφει πιο πάνω ο σχολιαστής Darthiir the Abban:

“Βέβαια επιστήμη είναι κυρίως η βασική έρευνα και οι εφαρμογές της και όχι η στοχευμένη μπακαλική των εταιρειών - η εφαρμοσμένη έρευνα είναι παρακλάδι”.

Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη στο ελληνικό πανεπιστημιακό κατεστημένο. Φυσικά κανείς απ΄ αυτούς τους πανεπιστημιακούς «δάσκαλους» δεν είναι σε θέση να μας πει πώς τελικά σ’ αυτή τη χώρα θα παράγουμε προϊόν που μεγαλώνει την πίτα για όλους μας, γιατί το δύσκολο πάντα ήταν να φέρεις μαγειρεμένο φαγητό στο τραπέζι, ενώ είναι πολύ εύκολο να αναπτύσσεις θεωρίες περί μαγειρικής.

Όσο για το «ακαδημαϊκός μηχανικός» . . . . εγώ δεν καταλαβαίνω τον επιθετικό προσδιορισμό και σε κάθε περίπτωση όσοι αυτοπροσδιορίζονται έτσι μάλλον δεν είναι οι καταλληλότεροι για το σχεδιασμό κάθε μορφής ανάπτυξης που χρειαζόμαστε σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Rebelwork Μια μικρη αναζητηση στο google με την φραση ''εξω οι εταιρίες από τα πανεπιστημια'' θα σου δωσει απαντηση στο τι αποτρεπει τις εταιρίες-περαν του νομικου πλαισίου- να συνεργαστουν με τα πανεπιστήμια
Ένα θετικο παράδειγμα Ελληνικης εταιρίας που επενδυσε στην γνωση είναι η εταιρια Κορρες
http://anamorfosis.net/blog/?p=30
και η Nanophos
http://www.nanophos.com/Products_el.html?gclid=CPvQj8SH35cCFcsa3godrFOJCQ
Υπάρχει και η περίπτωση του ΙΤΕ Πατρων που παραγει πεπτίδια για λογαριασμό Αμερικανικης εταιρίας φαρμάκων για το AIDS για το οποίο δεν έχω το link
H μη επενδυση στην καινοτομία και την γνωση δεν οφειλεται μονο στα πανεπιστημια αλλά και στον συντηρητικό επιχειρηματικό κόσμο - που είναι κυρίως μεταπρατικός- και που δεν θέλει γενικά την ανοικτή αγορά και δεν επενδυει -εκτος ελαχίστων περιπτωσεων- ούτε στην γνωση ουτε στον άνθρωπο (εφαρμόζοντας το Ελληνικό ΄΄Βλαχομανατζμεντ΄΄ που λεει και ενας φίλος), καθως και στο γενικότερο αντιπαραγωγικό θεσμικό πλαισιο της χώρας, αλλά αυτο είναι άλλο κεφαλαιο...
Όσο για το τι μπορεί να κάνει ένα μη κρατικο πανεπιστημιο θα παραθεσω το Κολεγιο της Αμερικανικης Γεωργικής Σχολής όπου φοιτούν και πολλοι ξένοι φοιτητές.
http://www.afs.edu.gr/page/default.asp?la=2&id=123
Τώρα γιατί πολλοί Έλληνες και ξένοι επιλέγουν το συγκεκριμένο ιδιωτικο λύκειο και κολλεγιο -παρότι πληρωνουν δίδακτρα- και όχι κάποιο Ελληνικό Γεωπονικό ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ το αφήνω στην κρίση σας...

Dorotheos είπε...

Τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν είναι ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της καινοτομίας και της έρευνας από την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και, στο τέλος, νομίζω ότι δίνεις την απάντηση και καταλήγεις στο συμπέρασμα που προσδοκούσα:

"H μη επενδυση στην καινοτομία και την γνωση δεν οφειλεται μονο στα πανεπιστημια αλλά και στον συντηρητικό επιχειρηματικό κόσμο - που είναι κυρίως μεταπρατικός- και που δεν θέλει γενικά την ανοικτή αγορά και δεν επενδυει -εκτος ελαχίστων περιπτωσεων- ούτε στην γνωση ουτε στον άνθρωπο..."

Ανώνυμος είπε...

Rebelwork

Το ότι ο μέσος επιχειρηματίας στην Ελλάδα συχνά είναι συντηρητικός και επιφυλακτικός στην καινοτομία, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για την οικονομία της γνώσης στο άμεσο μέλλον. Την οικονομία της γνώσης δεν θα την αναπτύξουν οι πενηντάρηδες επιχειρηματίες του χθες αλλά οι 25χρονοι (και πολύ είπα) του σήμερα. Αυτό απαιτεί αλλαγή θεσμικού αλλά και...ψυχολογικού πλαισίου, όπου δεν θα δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα κι η καινοτομία και όπου θα πρέπει να γίνει αντιληπτο στους νέους ότι στην οικονομία του μέλλοντος δεν έχουν σημασία τα ''χαρτιά'' που έχεις αποκτήσει αλλά το περιεχόμενο τους και ότι η αποφοίτηση από ένα ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ οριοθετεί την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην αγορά τις γνώσεις και δεξιότητες τους και όχι την υποχρέωση του ''κράτους'' να τους βρει μια θεσουλα όπου θα κάθονται με ''1500 ευρώ κατωτατο μισθό'' όπως δημαγωγικά κραυγάζει το ΠΑΜΕ...

Γιώργος είπε...

Δεν νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τη βασική έρευνα (και παίρνουν βραβεία Πριγκοζίν, ή κάνουν δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά κύρους) έχουν κανένα πρόβλημα -ή τους λείπουν οι ικανότητες, αντίθετα είναι οι πιο κατάλληλοι- να ασχοληθούν με άξιες λόγου εφαρμογές, όταν υπάρχουν τέτοιες. (έχω καλύτερα παραδείγματα απο τον Κορρέ π.χ. epi LASIK).
Εσύ όμως μου φαίνεται ότι ζητάς να κοπούν κονδύλια π.χ. από έλληνες μαθηματικούς & φυσικούς παγκόσμιας κλάσης (στο IAS και στο MSRI είναι μαλάκες φαίνεται) προκειμένου να επιδοτηθούν -αδιακρίτως και επειδή το αντικείμενό τους σχετίζεται ( κατ' όνομα) με κάποιο κλάδο της οικονομίας- διάφοροι (επίσης κατ' όνομα) καθηγητές & λέκτορες, κάποιων δήθεν ΑΕΙ τυροκομίας και τα συναφή (πρώην ΤΕΙ με φοιτητές του 11 ή αργότερα και κολλεγίων με φοιτητές του 10 και κάτω) , για να κάνουν τη δουλειά του μηχανικού παραγωγής ή του τεχνολόγου τροφίμων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δεν έχω αντίρρηση -και το θεωρώ το μόνο ρεαλιστικό για τα μεγέθη της οικονομίας μας- να βοηθάει οικονομικά το υπουργείο ανάπτυξης, ακόμα και εμπειροτέχνες (που μπορεί να εφεύρουν π.χ. κάτι σαν το χούλα-χουπ ή το τάκα-τακα και να σπάσουν τα ταμεία του telemarketing) αλλά γιατί να ενταχθεί αυτό το πράγμα στον προυπολογισμό της παιδείας και μάλιστα εις βάρος της βασικής έρυνας?

Ανώνυμος είπε...

Alberich
Την μεθοδο του Παλικαρη που ανφερεις epi LASIK δεν την ανεφερα -αν και την σκεφτηκα ειμαι απο Ηρακλειο και το γνωριζω- γιατι απο οσο ξερω την ανέπτυξε στο Εξωτερικό, εδώ την εφαρμόζει.
Και μια που το ανέφερες -για να δεις το μεγεθος της Ελληνικης παρανοιας- έχει τυχει να παρακολουθησω συνέντευξη του Παλικαρη σε τοπικο πατσαβουροκάναλο όπου ο τοπικος δημοσιογραφισκος είχε το θρασος να κατακεραυνωσει τον Παλικαρη γιατι λέει συνεργαζόταν με κλινική της Τουρκίας και έτσι έδινε στους Τουρκους Ελληνική τεχνογνωσία (εννοώντας την μέθοδο epi LASIK που ο Παλικαρης ανακάλυψε στο εξωτερικό και έχει διαδοθει σε πολλες χώρες). Δεν φτανει που καποιοι αξιολογοι επιστημονες μας κανουν την χάρη και έρχονται -απο πατριωτισμο και μονο, άλλο κερδος δεν εχουν- να δουλέψουν στην Ελλάδα, έχεις και τον καθε Ελληναρα δημοσιογραφισκο να του την λεει και από πανω.
Ουφ μου το θυμισες και συγχυστικα...

Μην μπερδεύεις την τεχνικη εκπαίδευση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις -που παρεπιπτοντως είναι και αυτη ανεπαρκής και δεν καλυπτει τις αναγκες της Ελληνικης οικονομίας- με την καινοτόμο έρευνα που αναφέρω.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στην Βασική έρευνα, η οποία και αυτή θα πρέπει να αξιολογείται. Ωστόσο για μία χώρα με συγκεκριμένους πόρους θα πρέπει η έρευνα να συνδεθεί και με την ανάπτυξη. Θα μπορούσε ακομη η εφηρμοσμένη έρευνα να χρηματοδοτούσε την βασική έρευνα εάν -πολύ απλά- τα ίδια τα πανεπιστημια θεσμοθετούσαν ένα ποσοστό από τα έσοδα που θα έφερνε η εφηρμοσμένη έρευνα προς την κατευθυνση της Βασικής έρευνας.

Ανώνυμος είπε...

Alberich παλι σχετικα με τον Παλληκαρη που ανέφερες
Κοιταξτε την Ελληνικη νοοτροπία και το θεσμικο πλαισιο που αναγκαζονται ορισμενοι αξιολογοι επιστημονες να εργαζονται στην Ελλαδα:

http://www.dentnews.net/?p=803
Σκάνδαλο λεει γιατι Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης (Γ. Παλληκάρης) χειρουργούσε έναντι αμοιβής σε μεγάλο ιδιωτικό ΤΟΥΡΚΙΚΟ ιατρικό κέντρο! Αντιστοιχα ήταν τα δημοσιευματα στα τοπικα μεσα.
Δηλαδη ήταν σκανδαλο το ότι εφαρμοσε -και γιατι όχι με αμοιβη;- την έρευνα που ανακάλυψε!!!

Θυμάμε πολύ καλά στην συνεντευξη που ανεφερα προηγουμενως ότι είχε αφησει να εννοηθει ότι αισθάνετε πικραμένος και σκεφτόταν να φύγει από την Ελλάδα. Αυτή την συμπεριφορά επιφυλάσει το Ελληνικό συστημα σε αυτούς που κάνουν το λάθος να φέρουν σε αυτή την χώρα τεχνογνωσία πολυ υψηλής αξίας τοσο επιστημονικά όσο και οικονομικα...

Nievskii είπε...

Η κατηγορία απέναντι στον Παλήκαρη δεν είναι ότι χειρουργούσε στην Τουρκία μόνο. Αν χειρουργεί στην Τουρκία και αυτό δεν του το επέτρεπε η σύμβασή του με το ελληνικό κράτος, ε, δεν θα λυπηθώ κάποιον που παρανομεί εν γνώσει του. Επειδή είναι ο Παλλήκαρης πρέπει να παρανομεί πιο εύκολα από τους κοινούς θνητούς φαίνεται. Πένονται οι Έλληνες καθηγητές ιατρικής και πρέπει να τους βοηθάμε να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν παραβαίνουν τον νόμο. Κατά τ'άλλα οι μπάχαλοι φταίνε για την κατάντια του πανεπιστημίου.

Η βασική κατηγορία απεναντί του είναι ότι έδινε τίτλους με το όνομα του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι μεν τίτλοι από αυτές τις fellowships που έλεγε ότι έδινε έγραφαν πάνω Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα δε έσοδα τα κρατούσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του και τα έξοδα του προγράμματος χρεώνονταν στο πανεπιστήμιο. Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Αν ισχύει, βέβαια, δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία περίπτωση. Οπότε καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα του άρθρου από πάνω που με βρίσκει σύμφωνο: το βασικό πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου είναι οι καθηγητές του. Όχι μόνο αυτοί που κάνουν βασική έρευνα. Ούτε μόνο όσοι κάνουν εφαρμοσμένη έρευνα. Όλοι για την ακρίβεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δευκαλίωνας είπε:

¨....Τώρα γιατί πολλοί Έλληνες και ξένοι επιλέγουν το συγκεκριμένο ιδιωτικο λύκειο και κολλεγιο -παρότι πληρωνουν δίδακτρα- και όχι κάποιο Ελληνικό Γεωπονικό ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ το αφήνω στην κρίση σας...¨

Καλα βρε Δευκαλιωνα πολυ πλάκα εχεις!!!! Η αμερικανικη γεωργικη σχολή (με την οποια εχω και καποια σχέση... ισως εξηγήσω α΄λλη φορα..)
ειναι απλώς ενα τεχνικό λύκειο από το οποιο βγαίνεις μορφωμένος αγρότης (κατι σαν τις ΕΠΑΣ). εχει και ενα μεταλυκειακό τμήμα για κάποιεςπερεαίρω σπουδες! δεν δίνει πτυχιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!! Για ονομα του Θεού!!!!
Δλδ υπάρχουν μαθητες γυμνασίου που ειναι σε διλλημα για το αν θα πανε σε καποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ γεωπονιας ή στην Α.Γ.Σ.Θ (Αμερικάνικη γεωργικη σχολη Θεσαλλονικης);
Μήπως εκει στην Κρητη η Α.Γ.Σ.Θ. διαφημίζει οτι χορηγει πτυχία ισαξια των ΤΕΙ ή ΑΕΙ; οτι εχει τετοιο επίπεδο σπουδών;
Αν ειναι ετσι θα πρεπει να κανετε καταγγελια για εξαπάτηση και κοροιδία!!!!!
Δίνει απλώς ενα απολυτήριο λυκειου με επιπλεον αγροτικες γνωσεις. Σε αυτόν τον τομέακανει πολυ καλή δουλεια μιας και ειναι σχεόν το μοναδικο ΛΥΚΕΙΟ στην χώρα μας. Και το ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ του τμήμα επίσης ειναι πολυ καλό αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ πτυχιο ισαξιο των ΤΕΙ και ΑΕΙ!!!!!
Μην τρελαθούμε κιολας!! θα πάει ο απόφοιτος γυμνασιου , θα σπουδάσει 3 χρονια στο λυκειο αν θελει θ κανει και 2 χρονια μεταλυκειακό και θα εχει πτυχιο γεωπόνου ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!!!!
Εχω την εντυπωση οτι οποιος ειναι σε διλλημα μαλλον κατι κανει λάθος!!!!!!!
Η χαμηλής νοημοσύνης (πραγμα απίθανο) ή έχει κακη πληροφόρηση!!!
Γρηγόρης

Ανώνυμος είπε...

Anonymos είπε
΄΄Καλα βρε Δευκαλιωνα πολυ πλάκα εχεις!!!! Η αμερικανικη γεωργικη σχολή (με την οποια εχω και καποια σχέση... ισως εξηγήσω α΄λλη φορα..)
ειναι απλώς ενα τεχνικό λύκειο από το οποιο βγαίνεις μορφωμένος αγρότης (κατι σαν τις ΕΠΑΣ). εχει και ενα μεταλυκειακό τμήμα για κάποιεςπερεαίρω σπουδες! δεν δίνει πτυχιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ!!! Για ονομα του Θεού!!!!΄΄

Πρόσφατα μιλούσα με τον υπεύθυνο του Perrotis College ότι το συγκεκριμενο κολλεγιο τηρεί όλες τις νόμιμες προυποθέσεις και θα αναγνωριστεί ως ανωτατο ίδρυμα

Nievski
΄΄Αν χειρουργεί στην Τουρκία και αυτό δεν του το επέτρεπε η σύμβασή του με το ελληνικό κράτος, ε, δεν θα λυπηθώ κάποιον που παρανομεί εν γνώσει του΄΄

Μα αυτό είναι το εξωργιστικό, το ότι είναι παρανομο για εναν ερευνητη να βγάλει χρηματα από την ανακαληψη του την οποία επαναλαμβάνω ανακάλυψε στο εξωτερικό. Για ποιο λόγο λοιπόν να παραγει ένας ερευνητης καινοτομία στην Ελλάδα; Έχουμε σκεφτει άραγε τις αναπτυξιακες ευκαιρίες που χανονται για την χωρα εξαιτίας αυτού του πλαισίου; Και ποιούς ευνοεί αυτό το πλαίσιο; Μα τους ερευνητες της ''πλάκας'' το ''Ακαδημαϊκό Παπαδαριό''...

Ανώνυμος είπε...

Nievski
Για τις κατηγορίες που υπονοούνται στο αναρχικο σαιτ που οδηγει η παραπομπη σου επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.
Δυστυχως στην Ελλάδα είναι νόμιμο το νταβατζιλίκι σε υπέρτατη μορφή. Αυτός που παράγει είναι το μίασμα και ο νταβατζής ο ''προοδευτικός''.
Η λογική ΣΥΡΙΖΑ και θεσμοθετημένη....
Ακόμα και τα ποσά που υποτίθετε ότι ιδιωποιήθηκε -κάτι που δεν έχει αποδειχθεί- ο Παλλήκαρης -από την δική του ανακάλυψη για να μην ξεχνιώμαστε- είναι κλάσμα μόνο αυτών που θα του έδιναν μεγάλα πανεπιστημια του εξωτερικού για να τον έχουν στην δυναμη τους.
Απλά σκεφτείτε ποσοι αξιολογοι Ελληνες ερευνητες και ακαδημαϊκοί ΔΕΝ δραστηριοποιούντε στην χώρα λόγο αυτού του πλαισίου και τι θα μπορούσε να κερδίσει αυτή η χώρα εάν τους είχε υπό άλλο πλαίσιο.
Για τον Παλλήκαρη απορώ πάντως γιατί καθετε ακόμη στην χώρα...
Αλήθεια τι εξυπηρετούν όλες αυτές οι απαγορευτικές ρυθμίσεις που ισχύουν στα πανεπιστήμια αλλά και σε όλους τους τομείς της οικονομίας πέρα από το να εγκλωβίζουν την παραγωγικότητα;...
Ακόμη και η γενική απαγόρευση του Δ.Κ. που απαγορεύει στους Δ.Υ. να ασκούν άλλη οικονομική δραστηριότητα -παρα μονο με άδεια που σπάνια δίνεται- αυτο που κυρίως κάνει είναι να τους έχει εύκολη λεία του κάθε τοπικού πολιτικάντη φύλαρχου -τύπου Κεφαλογιάννη- στις καθε είδους ρουσφετολογικές παρεμβάσεις

Unknown είπε...

Darthiir μια που η βασική έρευνα δεν στηρίζεται από τις επιχειρήσεις ξέρεις μήπως ποιο είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον τομέα της Φιλοσοφίας και της Αναζήτησης Εξωγήινης ευφυίας;
Παραδόξως, σύμφωνα με τη άποψή σου, είναι "ιδιωτικό" και χρηματοδοτείται από επιχειρήσεις αδρά.
Επίσης μπορείς να μου πεις σε ποιο πρόγραμμα "ιδιωτικού" πανεπιστημίου μπορείς να βρεις το σύνολο της ελληνικής και βυζαντινής γραμματείας - πρόγραμμα που χρηματοδοτείται κυρίως από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία.
Αν θέλεις μπορώ να σε πληροφορήσω, επίσης , για ελληνική εταιρεία που χρηματοδοτεί βασική έρευνα - σε πανεπιστήμιο άλλης χώρας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί....

Nievskii είπε...

Για τις κατηγορίες που υπονοούνται στο αναρχικο σαιτ που οδηγει η παραπομπη σου επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.

Δεν υπονοούνται, λέγονται ευθέως και το άρθρο είναι αναπαραγωγή απευθείας από την εφημερίδα Νέα Κρήτη, που απλά δεν βρήκα το online link. Με το θέμα ασχολήθηκε και η Κρήτη TV. Κατά τ'άλλα η άσχετη απάντηση για το υπονοούμενο μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον Μήτρο και της Μαριγώ που λέει ο Μήτρος: "Μαριγώ θέλεις να γαμηθούμε;" "Άι, Μήτρο'μ, το'πιασα το υπονοούμενο".

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων - ΥΠΕΕ(πρώην ΣΔΟΕ) που έκανε την έρευνα και ο εισαγγελέας που ζήτησε το πόρισμα στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης είναι αναρχικοί αν κατάλαβα καλά. Εντάξει.

Ανώνυμος είπε...

Σας διαβασα ολους πολυ προσεκτικα. χωρις να θελω να κρινω κανεναν σας βρισκω τοσο επιθετικους οσο κ απολυτους. οσοι σπουδασατε σε ελληνικο πανεπιστημιο καλα ξερετε τι επικρατει... δεν χρειαζεται να πω εγω κατι παραπανω. Δηλαδη τι??? Θα ξεφευγαν τα ελληνικα εκπαιδευτικα ιδρυματα απο την ελληνικη πραγματικοτητα? Σαπιλα παντου κυριοι. Οστοσο ναι γινεται κ σοβαρη δουλεια καπου εκει μεσα.Υπαρχουν ανθρωποι που επελεξαν να αφιερωσουν τη ζωη τους στην επιστημη και σιγουρα δεν ειναι ενας απο αυτους ο κκ ακαδημαικος μηχανικος. κανονες της ζωης ειναι αυτοι. Ολα τα αλλα ειναι απλως ΟΥΤΟΠΙΑ για τα δεδομενα της χωρας μας. Μηπως εχω αδικο? Μπορει...
Οσο για τον καθηγητη Παλλικαρη τον "κλεφτη" οπως μερικοι χαρακτηρισατε θα πω αυτο.
Αν ειχες προβλημα στα ματια σου και εβρισκες ξανα το φως σου μαλλον Ιησου Χριστο θα τον ελεγες παρα απατεωνα. Αν παλι παρανομησε και εφαγε λευτα (34.οοοΕuro αστειο ποσο συγκριτικα με οσα ακουγονται απο Βατοπεδι μεχρι χρυσα παιδια)καλο θα ηταν να ψαξουμε να βρουμε τι οδηγει τους επιστημονες μας σε τετοιες συμπεριφορες γιατι ετσι ξεριζωνεις το κακο. προληψη κ οχι καταστολη. Στο κατω κατω μακαρι οσοι,στη χωρα τουτη, κλευουν τον ελληνα φορολογουμενο,μακαρι λεω, να προσεφεραν το 1% που προσφερει ο εν λογω κυριος.
Μανολης

Ανώνυμος είπε...

Nievski
Καταρχην Νεα Κρητη και Κρητη Τv είναι το ίδιο πράγμα, είναι ο ίδιος δημοσιογραφικός οργανισμός που καλο θα ήταν να μαθουμε και σε ποιον ανηκει
Το τι παρουσιάζει και το τι εξυπηρετεί η κάθε εφημερίδα στην Ελλαδα της εικονικής πραγματικοτητας είναι σχετικό.
Επέτρεψε μου να είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατι ζω στην κοινωνία του Ηρακλείου και γνωρίζω πράγματα που μπορώ να αναφέρω μονο προσωπικά.
(στο προσωπικο μου Blog)
Δεν ξέρω τι ήταν η υπηρεσία που έλεγξε την υποθεση και τι τελικα βρήκε. Η επιφύλαξη που έχω για τις εφημερίδες αφορούν και τις υπηρεσίες, ειδικά της εφορίας όπου γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει.
Όπως και να έχει δεν θα λύσουμε εδώ το θεμα της ενοχής ή μη του Παλλήκαρη καθώς είναι off topic και απλά θα υποβαθμιζε το θεμα που συζητάμε.
Ακόμη και εάν ο Παλλήκαρης έκανε ότι τον κατηγορούν το εξοργηστικό για μένα -και το σχετικο με το θέμα- είναι ότι στην Ελλάδα εάν ανακαλύψεις μία καινοτομία, την οικονομική εκμετάλευση της δεν θα την έχεις βασικά εσύ, αλλά οι νταβατζίδες...
Αντίθετα στην Ελλάδα το ακαδημαϊκο κατεστημένο αυτογονιμοποιείται (όλοι καταλαβαίνουμε πως)παράγωντας ''ακαδημαϊκά υβρίδια'' τύπου Darthiir...
Αυτά

Ανώνυμος είπε...

ο darthiir που χάθηκε ;

Ανώνυμος είπε...

...μπορεί και να ανακάλυψε ότι του έσπασαν το γραφείο του στο πανεπιστημιακό κτίριο που εργάζεται εκείνοι για τους οποίους έχει τόοοοοση επιλεκτική ευαισθησία, και όχι το «κομπλεξικό φασιστικό ιερατείο των φιλελεύθερων».

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

εεεε, για να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Ε΄φόσον τα πανεπιστήμια είναι "δημόσια" εμείς δεν είμαστε οι εργοδότες αυτών των κυρίων;

ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με το gm....

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock