Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

Ελληνικά ΜΜΕ vs. Ισραήλ

Αντιλαμβάνομαι ότι διαπράτω μέγα ύβρη διατυπώνοντας μια θέση που έρχεται σε αντίθεση με τη κοινά αποδεχτή αλήθεια στην Ελλάδα για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Ως Έλληνας υποχρεούμαι κατά κάποιο τρόπο να ακολουθήσω την κοινή γραμμή που βλέπει πάντοτε το Ισραήλ ως θύτη και τους Παλαιστίνιους ως θύματα.
Αρνούμαι να ακολουθήσω αυτή την "λογική".

Δεν ξέρω αν η θέση μου θεωρείτε ακραία, πιστεύω όμως ότι το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποκτήσουν την δική τους πατρίδα. Πιστεύω και ελπίζω ότι αυτή την θέση, έστω και κρυφά, την ενστερνίζεται η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύω επίσης ότι από τότε που ανέκυψε το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι δύο πλευρές, Ισραηλινοί και Άραβες, έχουν διαπράξει λάθη και αδικίες.
Το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και δεν επιδέχεται τις εύκολες και πωρωμένες αναλύσεις.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η απίστευτα μονομερής και εχθρική στάση των ελληνικών ΜΜΕ απέναντι στο Ισραήλ. Στην ιστοσελίδα του το Πρώτο Θέμα δίνει την εντύπωση ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε λόγο των επικείμενων εκλογών στο Ισραήλ, λέγοντας "Το προεκλογικό παιχνίδι στο Ισραήλ για τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου παίζεται με φρίκη και αίμα, ενώ ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ δήλωσε κυνικά ότι «υπάρχει εποχή ηρεμίας και εποχή για μάχη και τώρα βρισκόμαστε σε εποχή μάχης»."

Ενώ η Ελευθεροτυπία παρουσιάζει ως αιτία τις κρίσης την θέληση των ΗΠΑ-Ισραήλ να καταστρέψουν την Χαμάς, "Το 2006, στα παλαιστινιακά εδάφη, η δημοκρατία φαίνεται ότι ξέφυγε από τις προδιαγραφές όταν έφερε στην εξουσία την ισλαμική οργάνωση/κόμμα Χαμάς." Το Έθνος με την σειρά του αρχίζει το ρεπορτάζ του με την εξής πρόταση "Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. " Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι "Η εκδίκηση του Δαυίδ".

Στο κατά τα άλλα σοβαρό δελτίο του Mega ο κατά τα άλλα "ανταποκριτής" από την Ουάσινγκτον Μ. Ιγνατίου βρισκόταν σε πραγματικό παραλήρημα μιλώντας συνεχώς για δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ και για την κατ΄αυτόν απίστευτη θέση της Ουάσινγκτον να μην τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. (Την ίδια στάση τηρεί και η Γερμανία, αλλά οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος σατανάς, και έτσι επιλεκτικά παραβλέπουν την στάση της Γερμανίας) Η πρώτη ερώτηση του παρουσιαστή κ. Στραβελάκη προς την υπουργό των Εξωτερικών κ. Μπακογίανη ήταν γιατί η Ελλάδα φαίνεται να τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μπορεί η Χεσμπολάχ και ακόμα και η κυβέρνηση του Ιράν να κριτικάρουν την Χαμάς για την κρίση, τα ελληνικά ΜΜΕ όμως τηρούν στάση βασιλικότερη του βασιλέως.

Παρακολουθώντας τα έχεις την εντύπωση ότι μια ωραία πρωία οι Ισραηλινοί αποφάσισαν, έτσι επειδή δεν τους αρέσει η Χαμάς, να ανοίξουν νέο λουτρό αίματος. Υπάρχει κοινό μέτωπο ΚΚΕ - ΣΥΝ - ΜΜΕ στο θέμα.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση το φταίξιμο ανήκει αποκλειστικά στην Χαμάς.

1) Η Χαμάς αποφάσισε μονομερώς την παύση της εκεχειρίας με το Ισραήλ στις 19 Δεκεμβρίου.
2) Ακόμα και κατά την διάρκεια της εκεχειρίας η Χαμάς έριχνε ρουκέτες μέσα στο Ισραήλ.
3) Υπήρχαν επί μακρόν, συνεχείς και ακατάπαυστες εκκλήσεις του Ισραήλ να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις που ποτέ δεν εισακούσθηκαν.
4) Η Χαμάς σκοπίμως έχει τοποθετήσει τις στρατιωτικές τις υποδομές και τους εκτοξευτήρες ρουκετών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
5) Αυτό που δεν ακούμε στα ελληνικά ΜΜΕ είναι ότι το Ίσραήλ στέλνει τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, και ασθενοφόρα στη Λωρίδας της Γάζας. Η Χαμάς αντίθετα εμποδίζει τους τραυματίες να φύγουν από την Γάζα προς στην Αίγυπτο, βάζοντας στην Αίγυπτο όρο που ξέρει ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί, δηλαδή να δεχτεί όλους τους Παλαιστίνιους, τραυματίες και μη.
6) Η Χαμάς, και επίσημα, δεν αποβλέπει στην δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους/έθνους αλλά καταρχήν στην καταστροφή του Εβραϊκού.

http://www.meticslexicon.blogspot.com

58 σχόλια:

Naxion είπε...

Την καλημέρα μου

Κατά πρώτον αναφορικά με το Ισραήλ... Δεν υπάρχει θέμα άμυνας όταν είσαι μονίμως ο επιτιθέμενος πιστός στο ρητό "η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα", ως δείγμα πολεμοχαρούς κι απάνθρωπης σκέψης. Όταν εγκλωβίζεις ανθρώπους στον ίδιο τους τον τόπο, όταν "γκετοποιείς" την κοινωνία τους, όταν με πρόφαση την άμυνά σου, καταστρέφεις τις υποδομές ενός λαού που προσπαθεί να ορθοποδήσει, όταν ως ο πλέον ισχυρός και στηριζόμενος σε πλάτες ισχυρών φίλων βεβηλώνεις κάθε έννοια ανθρωπιάς κι όταν στηρίζεσαι στα όσα στο παρελθόν έχεις βιώσει ή δεν έχεις βιώσει "χτίζοντας" το "μέλλον" σου, τότε απλά δεν είσαι έτοιμος να εισέλθεις ως μέλος σε μια ανθρώπινη κοινωνία και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις καν μέλλον.

Η Χαμάς και να μην υπήρχε, θα την είχε δημιουργήσει το Ισραήλ καθώς βολέυει τρισυπέροχα στα όποια σχέδιά του.

Χέρι χέρι βαδίζουν, δίνοντας η μία άλλοθι στην άλλη να καταδυναστεύουν του λαούς στην περιοχή...

Οι δε Παλαιστίνιοι ας ρίξουν μια ματιά στα έργα και ημέραι των όσων υποτίθεται βρίσκονται στην πλευρά τους και πρωταγωνιστούν με εμπρηστικές δηλώσεις και πράξεις στις καθημερινές εντάσεις, όσων ξεσηκώνουν σε ιερό πόλεμο και στέλνουν παιδιά, γυναίκες και άντρες στο θάνατο ως πιόνια στην άθλια σκακιέρα τους.

Το Ισραήλ χρειάζεται τη Χαμάς και τούμπαλιν, όπως και οι ΗΠΑ χρειάζονται την Αλ Κάιντα να υπάρχει πάντα ως φόβητρο και άλλοθι στις όποιες άνομες πράξεις τους...

Τα υπόλοιπα απλά για το θεαθήναι.

Unknown είπε...

Το θέμα της ύπαρξης του Ισραήλ και μάλιστα στο σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε παίρνει πολύ νερό και χωράει πολλή συζήτηση. Αναρωτιέμαι φυσικά γιατί ο θείος σαμ δεν έδωσε δικά του εδάφη αντί να καπηλευτεί εδάφη άλλων αλλά και αυτό τώρα είναι πολύ σοβαρή και μεγάλη συζήτηση για τα δεδομένα του παρόντος χώρου, το κατανοώ. Σίγουρα πάντως από την έναρξη και μετά διαπράχθηκαν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές, σωστά. Αλλά πάντα το πρόβλημα έχει ρίζες που πρέπει να λυθούν.
Λογικό είναι βέβαια οι άνθρωποι (και όχι οι κυβερνήσεις) να έχουν κάθε λόγο και να θέλουν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Φυσικά όμως δεν θα ζητήσω ποτέ από τον πατέρα των δολοφονημένων παιδιών να παραμείνει λογικός. Δεν γίνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, ούτε καν λογικό εδώ που τα λέμε, μην κοροϊδευόμαστε.
Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι στην σημερινή μικροκλίμακα φταίει η χαμάς, αν και ακόμα και αυτό χωράει πολύ συζήτηση μιας και υπάρχουν πολύ τρελαμένοι πατεράδες που δημιουργήθηκαν πριν μερικά χρόνια και πάει λέγοντας, ναι μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι και ο δημιουργός τους είναι το ίδιο το Ισραήλ. Αλλά ας δεχτούμε πως στη σημερινή μικροκλίμακα φταίει η χαμας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την έκταση της γενοκτονίας που πράττει (και επανέλαβαν σε κάθε παρόμοια περίπτωση) το ισραήλ, όπως φυσικά καμία από τις ενέργειες που έχουν γίνει σε παγκόσμια κλίμακα δεν δικαιολογούσαν όλες τις πράξεις του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ μιας και ασχολείσαι με αυτόν. Αντιθέτως θέριεψαν και μεγάλωσαν την διάθεση για αντίδραση. Είναι υπεύθυνες για την σημερνή κατάσταση, όσο και αν ψάχνουν αυτουργούς αλλού.

Athena Smith είπε...

Συμφωνω οτι το Ισραηλ εχει δικιο. Ειναι αδυνατον να δουμε τη δικη του πλευρα οταν υπαρχει αυτη η μονομερης παθιασμενη αντι-Εβραϊκη αντιμετωπιση.

Από το 1948 και μετα περιβαλλεται απο εχθρους που θελουν την καταστροφη του. Υπεστη επιθεσεις απο τους γειτονες το 1948, 1956, 1967 and 1973. Τοτε κατελαβε και τη λωριδα της Γαζας ως οτου το 2005 απεσυρθη διωχνωντας βιαιως τους ιδιους του τους κατοικους. Μολις απεσυρθη απο την Γαζα, αρχισαν οι επιθεσεις της Χαμας. Απο το 2005 και μετα εκτοξευσαν πανω απο 4500 ρουκετες εναντιον πολιτικων στοχων. Ενω οι ιδιοι τοποθετουσαν τα φυλακια τους αναμεσα σε σπιτια Παλαιστινίων για να προκαλεσουν τη παγκοσμια οργη οταν το Ισραηλ εντεπετιθετο.

Πριν απο 6 μηνες ειχαμε παυση πυρος, που εληξε αδοξα πριν δυο εβδομαδες οταν η Χαμας, και οχι το Ισραηλ, αρνηθηκε την παραταση της. Μεσα στις τελευταιες μερες η Χαμας εκτοξευσε πανω απο 400 ρουκετες ενεντιον πολιτικων στοχων.

Να εκτιμησω και να συμπαρασταθω στο κυμα οργης εναντιον των Ισραηλινων αν δω την ιδια οργη εναντιον των Χαμας που χρησιμοποιουν τους ιδιους τους τους κατοικους ως ασπιδα. Διαβαζω τα νουμερα προσεκτικα και βλεπω οτι η μειοψηφια των θυματων ειναι πολιτες. Ως πριν τρεις μερες περιπου απο τους 315 νεκρους, οι 51 ηταν πολιτες. Φυσικα ειναι τραγικο η απωλεια ζωης 51 κατοικων. Αλλα πιο τραγικο ειναι οταν η ιδια σου η κυβερνηση σε βαζει σε τοποθεσια που γνωριζει οται θα υποστει επιθεση. Ανακριβες ειναι το οτι επιτιθενται σε πολιτες αδιακριτως.

Και μερικες λεπτομερειες που δεν αναφεριυν τα ΜΜΕ. Το Ισραηλ εχει δωσει στη Γαζα απο τις αρχες του μηνος 10 τοννους τροφιμων, εργαλειων και φαρμακων. Επισης χορηγει το 70% του ηλεκτρικου στην περιοχη το οποιο διακοπτει η Χαμας για γνωστους λογους.

Πως θα αντιδρουσε ενα αλλο κρατος οταν η ιδια του η υπαρξη απειλειται συνεχως; Οταν οι ρουκετες εχουν φτασει 30 χλμ εξω απο την πρωτευουσα; Πως;
Πως να δωσεις σε εναν φανατισμενο λαο ενα τεραστιο κοματι γης οταν αυτος ο λαος θελει τη διαγραφη σου απο τον χαρτη και οταν –ως κρατος πλεον- θα μπορει να υπογραφει παντος ειδους συνθηκη με οποιονδηποτε για αποκτηση οπλισμου;

Αδυνατον να καταλαβω πως η Χαμας, που αρνηθηκε να ανανεωσει την παυση πυρος και που εκτοξευει πυραυλους εναντιον πολιτων εχει τοση πολυ συμπαθεια. Ο πολεμος δε παυει να ειναι οτι πιο ασχημο βλεπουμε, αλλα οταν απειλειται η υπαρξη σου απο εκλεγμενη τρομοκρατικη οργανωση, τι κανεις; Προσευχεσαι;

Athena Smith είπε...

Επισης η ιαφθορα που υπαρχει αναμεσα στους Παλιστινίους ειναι πρωτοφανης.Από το 1994 οταν δημιουργηθηκκε η Παλαιστινιακη Αρχη, Ο Αραφατ προηδρευσε της οικονομικης καταρευσης. Του εδοθησαν δισεκατομμυρια σε βοηθεια τα οποια κατασπαταλησε ενω αρκετα εκλεψε κι αυτος και το περιβαλλον του. Το ακαθαριστο εγχωριο προϊον εχει μειωθει κατα 70% ενω η διαφθρα εχει εισβαλλει παντου, οι υποδομες εχουν καταστραφει, και τα επιπεδα δημοσιας υγειας που το 1993 ηταν τα υψηλοτερα στον Αραβικο κοσμο, τωρα ειναι αναμεσα στα χαμηλοτερα.

Εχω γνωρισει απο κοντα μερικους Παλιστινιους που καταφεραν να φυγουν και να ερθυουν εδω, και μου περιγραφουν με τα χειροτερα λογια τοσο τις υποδομες τους ("ουτε γαϊδουρια δεν εχουμε")οσο και την εγχωρια διαφθορα.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Αθηνά, επίτρεψέ μου μερικά σχόλια:

"Υπεστη επιθεσεις απο τους γειτονες το 1948, 1956, 1967 and 1973"

Υπάρχουν και τα γεγονότα μετά το 1973 φυσικά. Υπάρχει και το 1982 και το 2006.

"Τοτε κατελαβε και τη λωριδα της Γαζας ως οτου το 2005 απεσυρθη διωχνωντας βιαιως τους ιδιους του τους κατοικους


Μετάφραση: το Ισραήλ ως εχθρική δύναμη κατοχής αποσύρθηκε μαζί με μερικούς εποίκους, που είχαν προσπαθήσει να αλλοιώσουν δημογραφικά την περιοχή. Πόσα εγκλήματα δικαιοδοσίας του ΔΠΔ υπάρχουν σε αυτήν την πρόταση;

"Ενω οι ιδιοι τοποθετουσαν τα φυλακια τους αναμεσα σε σπιτια Παλαιστινίων για να προκαλεσουν τη παγκοσμια οργη οταν το Ισραηλ εντεπετιθετο"

Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Η τακτική της Χαμάς βασικά είναι μια μορφή ανταρτοπολέμου. Το έκαναν οι κλέφτες, το έκαναν οι Ελασίτες, το έκανε ο Μάο, το κάνει και η Χαμάς.


"Το Ισραηλ εχει δωσει στη Γαζα απο τις αρχες του μηνος 10 τοννους τροφιμων, εργαλειων και φαρμακων"

10 τόνους για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους; Που το ίδιο το Ισραήλ επιλέγει να διακόπτη κάθε επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο;

"Πως θα αντιδρουσε ενα αλλο κρατος οταν η ιδια του η υπαρξη απειλειται συνεχως;"

Ότι απειλείται το Ισραήλ από την Χαμάς είναι το ίδιο με το να λέμε ότι απειλείται το ελληνικό κράτος από τους βανδαλοκαταληψίες της ΑΣΟΕΕ. Το Ιράν τότε τι συνιστά;

"Πως να δωσεις σε εναν φανατισμενο λαο ενα τεραστιο κοματι γης οταν αυτος ο λαος θελει τη διαγραφη σου απο τον χαρτη;"

Μήπως όμως θέλει την διαγραφή σου από τον χάρτη γιατί ο ίδιος ούτε καν υπάρχει σε αυτόν τον ίδιο χάρτη; Μήπως εσύ εκείνο που δεν θέλεις δεν είναι απλά να μην διαγραφής από τον χάρτη, αλλά να μην τον μοιραστής με άλλους;

"–ως κρατος πλεον- θα μπορει να υπογραφει παντος ειδους συνθηκη με οποιονδηποτε για αποκτηση οπλισμου;"

Είδαμε και η Κύπρος που είναι 50 χρόνια ανεξάρτητη πόσα όπλα της επιτρέπουν να αγοράση.

"Προσευχεσαι;"

Όχι, λύνεις το πολιτικό πρόβλημα. Δείχνεις ότι εννοείς στα αλήθεια ότι συμφωνείς με την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους και όχι στα λόγια, όπως συμφωνεί τάχαμου ο Ταλάτ με την "διζωνική και δικοινοτική". Αναγνωρίζεις την ετυμηγορία του παλαιστινιακού λαού στις εκλογές του 2006.

Dorotheos είπε...

Η Hamas, ως ισλαμική φουνταμελιστική οργάνωση, γεννήθηκε και ανδρώθηκε κατά κύριο λόγο ως αντίδραση στην κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Βρήκε φυσικά γόνιμο έδαφος στις απελπισμένες και καταπιεσμένες μάζες των Παλαιστινίων. Θα είχε, λοιπόν, ενδιαφέρον μια ιστορική ανάλυση της ανάπτυξης της κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ, από τη μια μεριά, και της γέννησης, εξέλιξης και δράσης ισλαμικών οργανώσεων, όπως η Hamas ή η Hezbollah από την άλλη. Να υπενθυμίσω ότι πριν κανα δυο χρόνια η Hamas κέρδισε 'fair & square' τις εκλογές που διοργάνωσαν και επέβλεψαν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γάζα δεν ήταν προβλέψιμο από τα τζιμάνια της Mossad και της CIA και αν, εν τέλει, ο ρόλος της Hamas εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ στην περιοχή και αποτελεί πρόσχημα για περαιτέρω σφαγές και γενοκτονία. Όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε και η Al-Qaeda ως πρόσχημα για τις εισβολές στο Ιρακ και το Αφγανιστάν.

Η περιγραφή της αιτίας και του αιτιατού αγγίζει τα όρια του παιδαριώδους στο άρθρο του Λιναρδάτου. Το ποιος "φταίει στη συγκεκριμένη περίπτωση" είναι μια ρηχότατη και ανιστόρητη αντιμετώπιση ενός σύνθετου προβλήματος - αλλά έχομε πλέον συνηθίσει σε τέτοιες ανιστόρητες και απλοϊκές 'αναλύσεις' εδώ πέρα.

Roark είπε...

Νομίζω ότι είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συζήτηση προϋποθέτει ως ειλικρινή βάση το δικαίωμα και των δύο λαών της περιοχής να συνυπάρχουν σε ανεξάρτητα κράτη. Αν ξεκινάμε από οποιαδήπτε άλλη αφετηρία, μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ή του ενός ή του άλλου, τότε η συζήτηση είναι καταδικασμένη. Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο στη χώρα μας.

Έχω πολλές φορές στο παρελθόν καταδικάσει τον ισλαμοφασισμό και τον φονταμενταλισμό που σήμερα εκφράζει η Χαμάς. Δεν φτάνει όμως αυτό. Δεν φτάει μόνο η Χαμάς. Είναι σωστές οι επισημάνσεις του άρθρου, αλλά οι ευθύνες πάνε μακρύτερα. Υπεύθυνοι για την ριζοσπαστικοποίηση των Αράβων της Παλαιστίνης και του τελικού εναγκαλισμού τους από τους σκοταδιστές τρομοκράτες της Χαμάς είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και όσοι εμπόδισαν τον λαό αυτό να σταθεί στα πόδια του.

Δεν υπάρχει κανένας λαός εκ γεννετής ανίκανος για πρόοδο. Σε συνθήκες απομόνωσης και περιορισμού οι πρώτες δυνάμεις της κοινωνίας που ατροφούν είναι η αγορά και οι παραγωγικές της τάξεις. Και ως συνέπεια αδυνατίζουν οι πολιτικοί εκφραστές του εκδημοκρατισμού της. Αυτό που χρειάζεται το παλαιστηνιακό κράτος δεν είναι απομόνωση συνδυασμένη με ελεημοσύνη διεθνούς βοήθειας (που τελικά καταλήγει στους διαχειριστές της εξουσίας και εκτινάσει την διαφθορά). Χρειάζεται ανοιχτά σύνορα και ελεύθερο εμπόριο. Μόνο τότε θα αμφισβητηθεί από την ίδια την κοινωνία των Αράβων της Παλαιστίνης ο καταστροφικός ρόλος της Χαμάς και των υπόλοιπων ισλαμοφασιστών. Οι αντίθετες πολιτικές μπορεί να δίνουν ένα προσωρινό αίσθημα ασφάλειας αλλά εξασφαλίζουν την ενίσχυση του ριζοσπαστισμού.

Όπως ακριβώς και το εμπάργκο στην Κούβα τελικά διαιώνισε το σάπιο και ανελεύθερο καθεστώς του Κάστρο.

Δεν βλέπω την πολιτική θέληση ούτε από την μεριά των κυβερνήσεων Ισραήλ, ούτε από την μεριά των άλλων αραβικών κρατών, ούτε φυσικά από την Χαμάς, για κάτι τέτοιο. Όλοι έχουν επενδύσει πολιτικά στην σύγκρουση και στην διαιώνισή της, με θύματα και τους δύο λαούς της περιοχής (και φυσικά περισσότερο σε αυτόν με τα λιγότερα μέσα).

Ανώνυμος είπε...

Είναι απόλυτα φυσικό η Χαμάς να χρησιμοποιεί τακτικες ανταρτοπολέμου απο την στιγμή που δεν έχει την δυναμη πυρος του Ισραηλ. Το έκαναν και οι ιδιοι οι Ισραηλινοι εναντιων των Βρετανων. Αυτος που ειναι ισχυρος έχει παντα και την μεγαλυτερη ευθυνη γιατι είναι αυτος που πρεπει να διαχειρισθει την δυναμη του με σοφροσυνη. Σαφως η Χαμας προβοκαρει διαρκως το Ισραηλ, ωστόσο το ίδιο το Ισραηλ έχει υπαρξει ασυνεπης στις δεσμευσεις του πχ να μην καταπαταει εδαφη Αραβων και να σταματησει τις επεκτασεις των Εβραϊκων οικισμων. Το ίδιο το Ισραηλ ριζοσπαστικοποιησε τον Παλαιστηνιακο λαο. Θα συμφωνούσα απόλυτα στην άποψη του κ. Λιναρδάτου εάν το Ισραηλ δεν χρησιμοποιουσε αυτη την παρανομη τακτικη καταπατησεως αραβικων εδαφων. Η ύπαρξη της Χαμας είναι σε μεγαλο βαθμο συνεπεια της στηριξης του Ιραν, το ότι εχει ομως αυτη την λαικη απηχηση που εχει ειναι αποκλειστικη ευθυνη του Ισραηλ. Όταν το Ισραηλ αρνιοταν την ύπαρξη ενός Παλαιστινιακού κρατους στα υπο κατοχη εδάφη θέλοντας να επιβάλει την θεληση της στην ΦΑΤΑΧ για ένα κρατος μη κυριαρχο, εξευτελίσζοντας τον παλαιστινιακο λαο και βομβαρδίζοντας τον Αραφατ στην Ραμαλα ήταν νομοτελιακο ότι αντι της ΦΑΤΑΧ θα εχει να αντιμετωπήσει την ΧΑΜΑΣ. Εάν αυτός ήταν ο στόχος τον πέτυχε...

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω την έλλειψη ιστορικής γνώσης πολλών από τους αριστερούς που σχολίασαν εδώ και βαφτίζουν το Ισραήλ παιδί του Θείου Σαμ. Μερικά στοιχεία

1. Πριν ακόμα δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ υπήρχαν Εβραίοι κάτοικοι στην περιοχή από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο πληθυσμός τους αυξανόταν λόγω της μετανάστευσης Εβραίων που έφευγαν από την Ευρώπη για να ξεφύγουν από τα διάφορα πογκρόμ επιστρέφοντας σε αυτά που θεωρούσαν ως πάτρια εδάφη, πολύ πριν το Ολοκαύτωμα.

2. Για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ οι Εβραίοι έκαναν αντίσταση και θρήνησαν νεκρούς εναντίων των Βρετανών (Δυτικών δηλαδή) αποικιοκρατών (με τους οποίους τα είχαν κάνει πλακάκια οι Άραβες) οι οποίοι έλεγχαν την περιοχή μετά την κατάρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

3. Το ψήφισμα του ΟΗΕ του 1947 προέβλεπε τη δημιουργία δύο κρατών, ενός Εβραϊκού και ενός Αραβικού, με την Ιερουσαλήμ να είναι διεθνή πόλη υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ. Το σχέδιο αυτό το είχαν αποδεχθεί οι Εβραίοι αλλά το αρνήθηκαν οι Άραβες οι οποίοι ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίων Εβραϊκών στόχων. Έτσι κλότσησαν οι ίδιοι οι Άραβες την ευκαιρία που τους δόθηκε να έχουν δικό τους κράτος.

4. Η Σοβιετική Ένωση αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ σχεδόν άμεσα. Η πρώτη κυβέρνηση ήταν από το Εργατικό κόμμα, ενώ στην κοινωνική και οικονομική οργάνωση κυριαρχούσαν τα ιδεώδη του ουτοπικού σοσιαλισμού ενώ μετά το Μαρξ είχαμε μια στροφή προς τον επιστημονικό σοσιαλισμό. Τα ιδεώδη αυτά βρήκαν εφαρμογή στα Kibbutz, τα οποία είναι κολλεκτιβιστικές αγροτικές κοινότητες στις οποίες κυριαρχεί ο κοινόβιος τρόπος ζωής.

Συμπερασματικά, το Ισραήλ κάθε άλλο παρά παιδί των ΗΠΑ ήταν, ενώ η κοινωνικο-οικονομική οργάνωση του Ισραήλ ήταν πιο κοντά στα ιδεώδη της Σοβιετικής Ένωσης παρά σε αυτά των ΗΠΑ.

Βέβαια το σημερινό κράτος του Ισραήλ έχει στραφεί πολύ περισσότερο προς τον καπιταλισμό, τον συντηριτισμό, και τον εθνικισμό. Η υποκρισία έγκειται στο ότι ενώ κάποιοι σχολιαστές κατηγορούν το Ισραήλ για την αύξηση του φονταμεταλισμού στα Παλαιστηνιακά εδάφη, κρατούν το στόμα τους κλειστό για το ότι αντίστοιχα η άκαμπτη πολιτική των Αράβων απέναντι στο Ισραήλ (η μεγαλύτερη μερίδα των Αραβικών κρατών μέχρι πρόσφατα αρνείτο να δεχθεί το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ) επί δεκαετίες οδήγησε αντίστοιχα στην στροφή του Ισραήλ που περιέγραψα και στην σκλήρυνση της στάσης του. Άρα κύριοι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ ναι, και τα δυο μέρη φταίνε, και οποιοσδήποτε χαϊδεύει τα αυτιά των Αράβων δαιμονοποιώντας το Ισραήλ είτε είναι ανιστόριτος, είτε μεροληπτεί.

elias είπε...

Οι φανατικοί της Χαμάς και οι φανατικοί του στρατιωτικού κατεστημένου του Ισραήλ, χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι τον ίδιο χορό. Το χορό της βίας, το χορό του αίματος. Και από αυτή την αθλιότητα και οι δύο έχουν να κερδίσουν και οι δύο κρατούν όμηρους τους λαούς τους. Επαγγελματίες του πολέμου τυλιγμένοι στην αιματοβαμμένη τους τήβεννο διεκδικούν πολιτικά αξιώματα. Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες είπε κάποιος

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

@ Naxion
"Το Ισραήλ χρειάζεται τη Χαμάς και τούμπαλιν, όπως και οι ΗΠΑ χρειάζονται την Αλ Κάιντα να υπάρχει πάντα ως φόβητρο και άλλοθι στις όποιες άνομες πράξεις τους."

Επειδή πρέπει στην κοσμοθεωρία σας πάντα οι κακοί να παραμένουν οι ίδιοι, είστε διατεθειμένοι να δικαιολογήσετε και να εξισώσετε όλους και όλα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι τα κακά παιδιά και επομένως όποιος τους πολεμά, είτε είναι θύμα, είτε στην καλύτερη περίπτωση μια από τα ίδια.
Κλασικό παράδειγμα ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που μέχρι η Γερμανία να κηρύξει τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ, οι απανταχού προοδευτικοί κήρυσσαν την ουδετερότητα τους και την ηθική ισότητα μεταξύ της Γερμανίας του Χίτλερ και της Αγγλίας του Τσόρτσιλ.

@ Darthiir the Abban
"Αναρωτιέμαι φυσικά γιατί ο θείος σαμ δεν έδωσε δικά του εδάφη αντί να καπηλευτεί εδάφη άλλων αλλά και αυτό τώρα είναι πολύ σοβαρή και μεγάλη συζήτηση για τα δεδομένα του παρόντος χώρου, το κατανοώ."

O Κώστας παραπάνω σας δίνει μια λεπτομερή απάντηση. θα πρόσθετα όμως ότι όπως και με το παραπάνω παράδειγμα με τον 2ΠΠ, οι προοδευτικοί ήταν θερμοί υποστηρικτές τους Ισραήλ, μέχρι που οι Σοβιετική Ένωση άρχισε να αναπτύσσει σχέσεις με τους Άραβες. Τότε, αργότερα, η αριστερά ανακάλυψε ότι υπήρχαν και οι Παλαιστίνιοι.

"Αλλά ας δεχτούμε πως στη σημερινή μικροκλίμακα φταίει η χαμας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την έκταση της γενοκτονίας που πράττει (και επανέλαβαν σε κάθε παρόμοια περίπτωση) το ισραήλ, όπως φυσικά καμία από τις ενέργειες που έχουν γίνει σε παγκόσμια κλίμακα δεν δικαιολογούσαν όλες τις πράξεις του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ μιας και ασχολείσαι με αυτόν."

Εσείς πως θα αποτρέπετε την επίθεση ρουκετών;

@ rebel@work
"Η Hamas, ως ισλαμική φουνταμελιστική οργάνωση, γεννήθηκε και ανδρώθηκε κατά κύριο λόγο ως αντίδραση στην κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Βρήκε φυσικά γόνιμο έδαφος στις απελπισμένες και καταπιεσμένες μάζες των Παλαιστινίων."

Εδώ βλέπουμε την γνωστή πρακτική η οποία αθωώνει την μία πλευρά με το να εξηγεί τις πράξεις της ως απλά αντιδράσεις στις πράξεις μιας άλλης. Από την μια υπάρχουν συμφέροντα, επιδιώξεις, κίνητρα, λάθη, αδικίες κτλ και από την άλλη μια οντότητα που απλώς αντιδρά αυτόματα και μηχανικά σε εξωτερικά ερεθίσματα. Για αυτό και μια απλοϊκή θεωρία θύματος και θύτη επιβάλλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

H θέση σου ότι "αρνείσαι να ακολουθήσεις την κοινή γραμμή που βλέπει πάντοτε το Ισραήλ ως θύτη και τους Παλαιστίνιους ως θύματα" δεν είναι ακραία. Είναι όπως το δήλωσες εξ αρχής: μεγάλη ύβρις.

Είναι, ακόμα, και θέμα άγνοιας ή αμνημοσύνης. Το Ισραήλ είναι που διαπράττει γενοκτονία, όχι η Παλαιστίνη. Και η δράση της Χαμάς δεν μπορεί να αποτελεί πρόφαση γι αυτό.

Τα ελληνικά ΜΜΕ σωστά κρίνουν και σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ ουδείς νοήμων αμφιβάλλει ότι αν το Ισραήλ δεν είχε την στήριξή τους, το πρόβλημα θα είχε λυθεί προ πολλού.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

(και όσοι σπεύδετε τόσο πρόθυμα να στηρίξετε την πολιτική του Ισραήλ, δώστε του και άφεση για την δολοφονίες των αμάχων μαζί με τις ευχές σας για ευόδωση των στόχων του, επ' ευκαιρία του νέου έτους)

Ανώνυμος είπε...

@Λιναρδατος
''Εσείς πως θα αποτρέπετε την επίθεση ρουκετών;''

Κατεδαφίζεις άμεσα όλους τους παρανομους οικισμους που δημιουργησες με υπουλο τροπο παρα τις δεσμεύσεις που είχες δώσει. Αποσυρεις τους εποίκους ακόμη και βίαια. Τιμωρείς παραδειγματικά τις βίαιες επιθέσεις εποίκων εναντίων αράβων που συχνά λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ.
Έτσι και την δημαγωγία της Χαμας αφοπλίζεις, και την στρατρολόγηση της μειώνεις και αποκτάς απόλυτα το ηθικό δικαιωμα να τσακίζεις με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο όποιο σου στελνει ρουκέτες και κατιούσα, κάτι που ίσως δεν χρειασθεί καν καθως πολυ πιθανον να το κανουν οι ιδιοι οι Παλαιστηνιοι.
Εφοσόν δεν έχουν γινει τα παραπάνω η Χαμάς είναι απλά το άλλοθι...

Dorotheos είπε...

@Linardatos

Ουσιαστικά μας λές ότι καλώς το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα και την πνίγει στο αίμα εκατοντάδων αθώων, ως αντίποινα για τις επιθέσεις των φουνταμενταλιστών. Ποια είναι τελικά η συνεισφορά και το νόημα αυτής της απλοϊκής 'θεωρίας' σου; Το προτείνεις και ως δόκιμη λύση του προβλήματος για κάθε τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ; Να αναγνωρίσουμε και κάποια νόμιμη ταρίφα: για κάθε Ισραηλινό ή Αμερικάνο θύμα τρομοκρατικής επίθεσης να σκοτώνουμε 7-10 Άραβες, όπως λίγο-πολύ γινόταν ως σήμερα;

Λύνει το πρόβλημα της τρομοκρατίας και χτυπάει το φουνταμενταλισμό; Όχι. Θέτει βάσεις κάποιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης λύσης; Όχι.

Ευτυχώς, τουλάχιστον έμμεσα παραδέχεσαι ότι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Hamas, και ο ισλαμικός φουνταμενταλισμός γενικότερα έχουν τις ρίζες τους αφενός στην ισραηλινή κρατική τρομοκρατία και ιμπεριαλισμό (πάντα στις στιβαρές πλάτες των ΗΠΑ) και, αφετέρου, βρίσκουν έδαφος στην απόγνωση και καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, που τέτοιες σφαγές ενισχύουν.

Naxion είπε...

@Λιναρδάτος
"Επειδή πρέπει στην κοσμοθεωρία σας πάντα οι κακοί να παραμένουν οι ίδιοι, είστε διατεθειμένοι να δικαιολογήσετε και να εξισώσετε όλους και όλα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι τα κακά παιδιά και επομένως όποιος τους πολεμά, είτε είναι θύμα, είτε στην καλύτερη περίπτωση μια από τα ίδια.
Κλασικό παράδειγμα ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που μέχρι η Γερμανία να κηρύξει τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ, οι απανταχού προοδευτικοί κήρυσσαν την ουδετερότητα τους και την ηθική ισότητα μεταξύ της Γερμανίας του Χίτλερ και της Αγγλίας του Τσόρτσιλ."


Σε μια σύρραξη, αγαπητέ, μη βιαστείς ποτέ να πάρεις το μέρος κάποιου.

Από αρχαιοτάτων ετών, ο ήρωας που σκότωνε το τέρας, έπαιρνε τη θέση του και δε θ' αλλάξει. Η γενιά του "Ολοκαυτώματος" δημιουργεί με τη σειρά της άλλα τόσα χωρίς αιδώ. Το να δείχνεις πυγμή όντας πανίσχυρος σ' έναν ξεβράκωτο λαό που ρίχνει πέτρες στα τείχη του αίσχους που τον έκλεισες μέσα (αόριστα το βου ενικό προς αποφυγήν παρεξήγησης) ή στα θωρακισμένα άρματα μάχης που ως εφιάλτες κόβουν βόλτες πέριξ των τειχών που κλείνουν τα όνειρά του, είναι δείγμα αλογίας και μόνο.

Όταν στοχεύεις με πύραυλο αξίας 1εκ $, ημίονο που σέρνει καρότσα με τον πατέρα και τα παιδάκια που κουβαλούν παλιοσίδερα να πουλήσουν γιατί δεν έχουν άλλον τρόπο να ζήσουν και το θεωρείς "παράπλευρες απώλειες" είσαι απλά άξιος της μοίρας σου.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλογα κτήνη της άλλης πλευράς που θα στοχεύσουν χωράφια ή κάποια οικία ισραηλινών εποίκων και απλά θα ανοίξουν με τρύπα στη στέγη, θεωρώντας το ως μέγα χτύπημα κατά του σιωνιστικού κράτους για να λάβει την απάντηση εντός ολίγου ο λαός "τους" από τα αρπαχτικά που θα ξερνούν φωτιά και μολύβι ώστε να μη θιχτεί το σκορ 1 προς 800...

Θες ειρήνη με το γείτονα? Πάψε να τον βλέπεις σαν εχθρό, και ισχύει για όλους. Κι όταν μοιράζεις αριστερά και δεξιά συγχωροχάρτια απλά γίνεσαι πιόνι της άθλιας αυτής σκακιέρας που στήθηκε σε βάρος δύο λαών που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν εν ειρήνη.

Τα υπόλοιπα περιττά

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@...Posted: 29 Dec 2008 11:46 PM CST

Δεν είναι θέμα ύβρεως αλλά λογικής...

Η πρότασή σου εξυπηρετεί τα συμφέροντα της προπαγάντας του Ισραήλ...

Το οτι η Ζάμας δεν συμφώνησε σε εκεχειρία είναι αποτέλεσμα άλλων βαθύτερων αιτιών που θα πρέπει να αντιληφθείς και εσύ και κάθε αναγνώστης εδώ...

Η Χαμάς βάλλεται όχι μόνο σαν διοίκηση αλλά και σαν έκφραση ενός πληθυσμού που την εξέλεξε..

Οι Εβραίοι δεν προσφέρουν καμία προοπτική στην λωρίδα της Γάζας...

Ποια η έννοια της διατήρησης ενός κράτους που αποτελεί εμπαιγμό της έννοιας του κράτους...;

Εάν εσύ ζούσες σε αυτό το κωμικό κράτος θα συμφωνούσες με τους δυνάστες σου...;

Θα συμφωνούσες με τους κλέφτες της γης σου...;

Θα συμφωνούσες με εκείνους που δεν σου αφήνουν να αναπνεύσεις και να ονειρευτείς ως άνθρωπος...;

Ας μην είμαστε κωμικοί...

Εδώ στο e-Rooster ειδικά ας μην είμαστε κωμικοί...

Μας διαβάζουν σοβαροί άνθρωποι και οχι το αληταριό των κουκουλοφόρων...

Οσο για τις "παθιασμένες αντιεβραικές αντιμετωπίσεις..." καλή σου νυχτα φίλε /η μου (Athena Smith)...και καλή σου τύχη διότι το ψέμα και η προπαγάντα έχουν τα οριά τους... και όσοι τα ξεπερνούν κάποτε πληρώνουν...

Ευχαριστώ τον Κώστα(ς) για την ενημέρωση... Κωστα(ς) μου δεν θα ξεχάσω να λαβω υπ'οψιν την ενημέρωσή σου που όμως δεν χρειάζομαι διότι δεν λέει απολύτως τίποτα... και δεν αντιμετωπιζει την λογική του Ισραήλ που είναι (ειπώθηκε σε προχτεσινό συμβούλιο...)ο ολοκληρωτικός εξανδραποδισμός των Παλαιστηνίων και εντός του Ισραήλ όπου ζουν 1.000.000 απο αυτους...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Διαβάστε το (Tuesday 30 December 2008)κείμενο του Robert Fisk: Leaders lie, civilians die, and lessons of history are ignored στην διεύθυνση:

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-leaders-lie-civilians-die-and-lessons-of-history-are-ignored-1215045.html

Εχει αξία διότι ο Robert Fisk γνωρίζει... και δεν αερολογεί...

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως αλλος ειναι ο σκοπος του αρθρου
Στην αριστεροκρατουμενη Ελλαδα, ανακλαστικα οτι και αν κανει το Ισραηλ ειναι εξ ορισμου κακο οπως εξ ορισμου κακο ειναι οτι κανουν και οι ΗΠΑ.
Απο κει και περα οι ευθυνες για το τι συμβαινει ειναι παισγνωστες. Το 1948 δημιουργηθηκαν δυο μη βιωσιμα κρατη ενα Παλαιστηνιακο και ενα Εβραικο χωρις συνεχομενα εδαφη και χωρις φυσικους πορους. Ηταν μονοδρομος για το Ισραηλ να γινει μεγαλο και στην συνεχεια να ειναι δικαιολογια για τους αραβες να γινει μια γενικευμενη πλιατσικολογια των παλαιστηνικαων εδαφων. Ας θυμηθουμε τι επεφυλασσαν οι Ιορδανοι στους Παλαιστηνιους στις ταραχες της ανατολικης οχθης.
Απο κει και περα βιωσιμο παλαιστηνιακο κρατος δεν προκειται να υπαρξει δηλαδη με στρατο, εναεριο χωρο κλπ και οσο πιο συντομα το συνειδητοποιησουν οι παλαιστηνιοι τοσο το καλυτερο. Απο την αλλη το Ισραηλ αντιμετωπιζει το φασμα μιας αραβικης δημογραφικης απειλης και βεβαια το γεγονος οτι η συμπεριφορα του ριζοσπαστικοποιησε πληρως τους παλαιστηνιους. Η λυση για τους παλαιστηνιους θα ηταν αντι να ανατιναζονται να απαιτουν ΠΛΗΡΗ πολιτικα δικαιωματα εντος Ισραηλ κατι που θα εκανε τον σκοπο τους πληρως ανεκτο ακομα και απο τον πλεον συντηρητικο αμερικανο

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληναράδες θα μισούν πάντα αους ισραηλίτες γιατί είναι καλύτεροί τους σε όλα.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@σαρδαναπαλος

Comment on:

“Νομιζω πως αλλος ειναι ο σκοπος του αρθρου
Στην αριστεροκρατουμενη Ελλαδα, ανακλαστικα οτι και αν κανει το Ισραηλ ειναι εξ ορισμου κακο οπως εξ ορισμου κακο ειναι οτι κανουν και οι ΗΠΑ… Η λυση για τους παλαιστηνιους θα ηταν αντι να ανατιναζονται να απαιτουν ΠΛΗΡΗ πολιτικα δικαιωματα εντος Ισραηλ κατι που θα εκανε τον σκοπο τους πληρως ανεκτο ακομα και απο τον πλεον συντηρητικο αμερικανο”

Δεν ανέφερα συγκεκριμένο σκοπό για το άρθρο...

Δυστυχώς το Ισραήλ ήδη δια μέσου της Υπουργού εξωτερικών εξετάζει την συνολική έξωση των εντός του δικού του ζωτικού χώρου Παλαιστινίων ακριβώς για να αποφευχθεί το δημογραφικό πρόβλημα...

Όμως η υπόθεση Ισραήλ είναι τελειωμένη...

Είναι απλά αστείο να μιλάμε για επιβίωση του Ισραήλ σε μια λαοθάλασσα αράβων ανεξαρτήτως των διαφορών τους...

Η Αμερική έκανε το μοιραίο σφάλμα να δει τους Άραβες ανταγωνιστικά, χρησιμοποιώντας τους αρχικά ενάντια στην Σοβιετική Ένωση... ) ανοίγοντας του ασκούς του Αιόλου...

Και με τη χρήση πυρηνικών πάλι τελειωμένο είναι το Ισραήλ διότι θα βλάψει και τη δική του πλευρά με τις ίδιες του τις πράξεις...

Το μόνο παρήγορο για τους Ισραηλινούς είναι οτι έχουν μια--δυο γενιές καιρό για να αποφασίσουν την έξοδό τους απο τα αποκαλούμενα πάτρια εδάφη... και καλή τους τύχη... ανα την γη και τους περιβάλλοντες πλανήτες που μας περιβάλλουν...

Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να έχουμε μισό εκατομμύριο εβραίους στην Ελλάδα...

Ευφυέστατοι είναι... εργατικοί είναι... δαιμόνιοι είναι ... καλό θα μας κάνουν και οχι κακό... αρκεί να μη σκεφθούν οτι είμαστε Παλαιστίνοι για αρχίσουν να μας βομβαρδίζουν....

Προς το παρόν ας διώξουμε τον Πρέσβη τους ως “persona non gratis” εις ένδειξη της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους στους Παλαιστινίους και βλέπουμε...

Μια απόφαση ανά φορά...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Δείτε το κείμενο εδώ για την Σπαρτιατοποίηση της Ισραηλινής ζωής που τελικά οδηγεί σε Σπαρτιατοποίηση και της Παλαιστηνιακής ζωής και θα έχει και συνέχεια...

http://bazioto.blogspot.com/2008/12/how-spartan-jew-was-born.html

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Μπαζιωτόπουλε,

είμαι σίγουρος ότι κάποιοι Σλάβοι πιθανόν να λένε το ίδιο και για το Νεο Ελληνικό κράτος. Τι θέλουν τώρα αυτοί σε Βαλκάνια που είναι Σλαβοκρατούμενα. Ας σηκωθούν να φύγουνε. Άντε ντε, πάρε τα μπογαλάκια σου και ετοιμάσου για τη μεγάλη έξοδο όπως ζητάς να κάνουν οι Ισραηλινοί. Ή δε σου αρέσει όταν είσαι εσύ ο ανεπιθύμητος?

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε και οι Έλληνες δαιμόνιοι είμαστε, κάπου θα βρούμε πατρίδα, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσουν ότι δε μας θέλουν εκεί και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για καινούργια.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο με συγκίνησε. Πραγματικά. Από εδώ κι εμπρός θα συνομιλώ στο διαδίκτυο μόνο με αμερικανούς δεξιούς/ακροδεξιούς. Γιατί όλα σ'αυτήν την ζωή είναι ζήτημα συνέπειας σε αυτά που πιστεύεις.

Οι Έλληνες δεξιοί/ακροδεξιοί θεωρούν φασιστικό το ισραηλινό κράτος που θεωρεί τρομοκράτες τους 15χρονους που πετούν πέτρες στα στρατά κατοχής της πατρίδας τους και τους πυροβολεί, ενώ θεωρούν δημοκρατικό το ελληνικό κράτος που πυροβολεί δεκαπεντάχρονο που πίνει αμέριμνος τον καφέ του γιατί έχει μακριά μαλλιά και δεν είναι ξυρισμένο σαν φασιστάκι. Οι αμερικανοί δεξιοί/ακροδεξιοί θεωρούν δημοκρατικό το ισραηλινό κράτος - η μόνη δημοκρατία στην Μέση Ανατολή... - που πυροβολεί 15χρονους "τρομοκράτες" και δημοκρατικό και το ελληνικό κράτος που πυροβολεί 15χρονους "τρομοκράτες". Συνεχίστε την καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

"Ευφυέστατοι είναι... εργατικοί είναι... δαιμόνιοι είναι ... καλό θα μας κάνουν και οχι κακό"

Ευφυέστατοι είναι οι Ασκεναζίμ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε καλή χρονιά...και ο Ομπάμα να βάλει το χέρι του...
:))

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

@ Kατερίνα σ-Μ
"Τα ελληνικά ΜΜΕ σωστά κρίνουν και σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ ουδείς νοήμων αμφιβάλλει ότι αν το Ισραήλ δεν είχε την στήριξή τους, το πρόβλημα θα είχε λυθεί προ πολλού."

Και η λύση θα ήταν η τελική λύση που ονειρεύεται ο πρόεδρος του Ιράν.

@ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΗΤΗ

"Κατεδαφίζεις άμεσα όλους τους παρανομους οικισμους που δημιουργησες με υπουλο τροπο παρα τις δεσμεύσεις που είχες δώσει. Αποσυρεις τους εποίκους ακόμη και βίαια. Τιμωρείς παραδειγματικά τις βίαιες επιθέσεις εποίκων εναντίων αράβων που συχνά λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ...."

Μάλλον ξεχνάτε ότι όταν ήταν να δώσει την Λωρίδα της Γάζας στους Παλαιστίνιους υπήρχαν φωνές στο Ισραήλ που έλεγαν ότι με την κίνηση αυτή το Ισραήλ δεν θα εξευμενίσει του Παλαιστίνιους και απλά θα δώσει την ευκαιρία να εκτοξεύουν ρουκέτες από την Λωρίδα.
Τώρα ξέρουμε ότι αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν
Μια υποχωρητική στάση δεν σημαίνει και απαραιτήτως ότι η άλλη πλευρά θα δράσει αναλόγως. Πολλές φορές μια τέτοια στάση εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας και παροτρύνει την άλλη πλευρά στην εντατικοποίηση της βίας.

@ rebel@work

Μακάρι να ήξερα την λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρω όμως τι δεν θα είναι η λύση. Μια διεθνής στάση που δικαιολογεί την στάση της Χαμάς, μια οργάνωσης που δεν ενδιαφέρεται για μια ειρηνική συνύπαρξη με το Ισραήλ.
Η Χαμάς δεν αναγνωρίζει και επίσημα πιστεύει στο τέλος του Ισραήλ. Δέν τους ενδιαφέρει καν μια λύση που θα ήταν η πιο γενναιόδωρη για τους Παλαιστίνιους.

@ Naxion

"Όταν στοχεύεις με πύραυλο αξίας 1εκ $, ημίονο που σέρνει καρότσα με τον πατέρα και τα παιδάκια που κουβαλούν παλιοσίδερα να πουλήσουν γιατί δεν έχουν άλλον τρόπο να ζήσουν και το θεωρείς "παράπλευρες απώλειες" είσαι απλά άξιος της μοίρας σου."\

Δεν είναι το Ισραήλ που στοχεύει τους άμαχους, αλλά η Χαμάς που τοποθετεί τις στρατιωτικές τις υποδομές και τους εκτοξευτήρες ρουκετών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτό το γεγονός επιμένετε να το αγνοείτε.

Αλήθεια γιατί δεν ακούμε τίποτα στα ελληνικά ΜΜΕ για τις εκκαθαρίσεις της Χαμάς στην Γάζα ενάντια σε κάθε Παλαιστήνιο που θεωρούν διαφωνεί μαζί τους;
Αυτοί οι Παλαιστίνιοι δεν μετράνε;
Μάλιστα ο αριθμός αυτών το θυμάτων ίσως να ξεπερνά των αριθμών των παράπλευρων απωλειών λόγο των βομβαρδισμών του Ισραήλ.

"Θες ειρήνη με το γείτονα? Πάψε να τον βλέπεις σαν εχθρό, και ισχύει για όλους."

Να το πείτε στη Χαμάς αυτό. Το Ισραήλ δέχεται την δημιουργία Παλαιστινιακής χώρας, η Χαμάς είναι εναντίον της ύπαρξης του Ισραήλ.


@ Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος

"Το μόνο παρήγορο για τους Ισραηλινούς είναι οτι έχουν μια--δυο γενιές καιρό για να αποφασίσουν την έξοδό τους απο τα αποκαλούμενα πάτρια εδάφη... και καλή τους τύχη... ανα την γη και τους περιβάλλοντες πλανήτες που μας περιβάλλουν..."

Τουλάχιστον ο κ. Μπαζιωτόπουλος είναι ειλικρινής. Ειρήνη = τέλος Ισραήλ.
Αυτή είναι και η επίσημη θέση της Χαμάς.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

At 31/12/08 18:20, Κώστας

Σχόλιο στο:

“είμαι σίγουρος ότι κάποιοι Σλάβοι πιθανόν να λένε το ίδιο και για το Νεο Ελληνικό κράτος. Τι θέλουν τώρα αυτοί σε Βαλκάνια που είναι Σλαβοκρατούμενα. Ας σηκωθούν να φύγουνε. Άντε ντε, πάρε τα μπογαλάκια σου και ετοιμάσου για τη μεγάλη έξοδο όπως ζητάς να κάνουν οι Ισραηλινοί. Ή δε σου αρέσει όταν είσαι εσύ ο ανεπιθύμητος?”

Κώστα, μάλλον δεν έχεις ιστορική μνήμη και οπωσδήποτε βασική ιστορική γνώση...

Η Ελλάδα δεν ακολούθησε τους Σλάβους αλλά προϋπήρχε οχι βεβαια ως ενωμένη χώρα όπως οι σημερινές. Ομως όλες οι αρχαίες πόλεις είχαν συγγενή ήθη και έθιμα και τους ίδιους θεούς (Δωδεκάθεο) που τους συνένωναν σε κοινές, έστω ελάχιστες, αποφάσεις και εκστρατείες όπως ο πόλεμος της Τροίας...

Έλληνας λεγόταν ο Αθηναίος αλλά Ελληνας και ο Θηβαίος και ο Κορίνθιος... και ο Σπαρτιάτης με μόνη ισως εξαίρεση τους Μακεδόνες που είχαν πρακτικά Ελληνική παιδεία αλλά επέμεναν στο να αποκαλούνται Μακεδόνες περισσότερο απο τους λοιπούς Ελληνες...

Συμπερασματικά, Ελληνες ήμασταν και προυπήρχαμε ιστορικά ακόμα και των Εβραίων...

Να σου θυμίσω φίλε μου οτι δυο κορυφαίοι Εβραίοι ιστορικοί πρόσφατα ανακοίνωσαν οτι δεν έχει βρεθεί η παραμικρή συνάφεια της Παλαιάς Διαθήκης με ιστορικά ευρήματα... ενω στην Ελλάδα δεν προλαβαίνουμε να ανακαλύπτουμε νέα ευρήματα απο των αρχαιοτάτων χρόνων... πολυ πριν την κλασική εποχή... Δες πρόσφατα ευρήματα στην Μακεδονία... απο τον 8ο αιώνα Π.Χ.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και να μη λέμε ανοησίες...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Συριζαίος που χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων...

Σχολιο στα:

“Οι Έλληνες δεξιοί/ακροδεξιοί θεωρούν φασιστικό το ισραηλινό κράτος που θεωρεί τρομοκράτες τους 15χρονους που πετούν πέτρες στα στρατά κατοχής της πατρίδας τους και τους πυροβολεί, ενώ…”

Αν και η κατάληξη του σχολίου σου με βρίσκει σύμφωνο τα εν των μεταξύ δημιουργούν ερωτηματικά...

Η Αστυνομία δεν είναι δύναμη κατοχής και η σύγκριση με το στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ που δεν σέβεται τίποτα και καμία συνθήκη διοτι γιαυτό ακριβώς φτιάχτηκε... συναλλαγή έγινε αν δεν το έχεις καταλάβει... Θα σας φτιάξουμε κράτος αλλα θα είστε με μας με τους κοσμοκράτορες... ήταν η συμφωνία...

Και μη ψάχνεις να βρεις τους κοσμοκράτορες στον Αμερικανικό λαό... Λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν πολύ μα πάρα πολύ λίγοι...

Να σου θυμίσω δε ότι αν το πολιτικό συνοθύλευμα που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ... έχει τέτοια τοποθέτηση για το Ελληνικό κράτος έχει τελειώσει... είναι ήδη νεκρό...

Μην βάζεις εσύ την ταφόπλακα σε αυτή την προσπάθεια αυτοκαταστροφής... δεν σου κάνει καλό... ούτε η κουκουλοφορία σου κάνει καλό...

grsail είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους.

Κοιτάξτε το: http://grsail.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Γιατί όπως λέμε μιά εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις ...

Ανώνυμος είπε...

Λιναρδατος
''Μια υποχωρητική στάση δεν σημαίνει και απαραιτήτως ότι η άλλη πλευρά θα δράσει αναλόγως. Πολλές φορές μια τέτοια στάση εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας και παροτρύνει την άλλη πλευρά στην εντατικοποίηση της βίας.''

Η ΄΄άλλη πλευρά΄΄ είναι οι Παλαιστινιοι και το διεθνες δικαιο. Το ότι εφτασε η ''αλλη πλευρά'' να είναι η Χαμας οφειλεται στην υπεροπτικη και αυταρχικη σταση του Ισραηλ που -θα επαναλάβω γιατι μάλλον κανετε πως δεν καταλαβαινετε- είναι αυτό που αρνηθηκε συνομιλησει εντιμα με την ΦΑΤΑΧ και αρνηθηκε να συζητησει και την προταση των αραβικων κρατων για λυση στην βαση των συνορων του 68 με ανταλαγμα την αναγνωριση απο τα αραβικα κρατη, κανοντας σαφες ότι δεν θελει να φυγει απο το συνολο των κατεχομενων αλλά απλά να δημιουργησει ελεγχομενα γκετο παλαιστινιων στα κατεχομενα και να οικιοποιηθει την υπολοιπη γη. Όλος ο πλανητης κινδυνευει να τιναχθει στον αερα επειδη ορισμενοι θεοπληκτοι εκει στην μεση ανατολη θεωρουν ότι εχουν θεικη αποστολη να κατεχουν το συνολο της παλαιστινης και οτι το συνολο της Ιερουσαλημ πρεπει να τους ανηκει. Επίσης πρεπει να καταλάβετε εσεις οι νεοσυντηρητικοι ότι η αποχωρηση του Ισραηλ απο τα κατεχόμενα, το σταμάτημα των εποικισμων και το να μην σκοτωνουν οι υπερορθοδοξοι εβραιοι ατιμωρητα παλαιστινιους δεν είναι ''υποχωρητική σταση'' αλλά η αυτονοητη υποχρεωση που έχει καθε πολιτισμενο κρατος, εν προκειμενου το Ισραηλ, προς τους παλαιστινιους την διεθνη κοινοτητα και το δικαιο και επίσης είναι το αποτελεσματικοτερο όπλο που έχει το Ισραηλ για να αποδυναμωσει την Χαμας και να την συντριψει ακομη και με την συμφωνη γνωμη της πλειοψηφιας των παλαιστινιων εφοσον αυτη συνεχισει και μετα την ιδρυση του παλαιστινιακου κρατους να ''πεταει ρουκετες''.

Ανώνυμος είπε...

Λιναρδατος
''Μια υποχωρητική στάση δεν σημαίνει και απαραιτήτως ότι η άλλη πλευρά θα δράσει αναλόγως. Πολλές φορές μια τέτοια στάση εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας και παροτρύνει την άλλη πλευρά στην εντατικοποίηση της βίας.''

Τα πράγματα κ. Λιναρδατο είναι ακριβως ανάποδα. Το να αποχωρησει το Ισραηλ από τα κατεχομενα και να σταματησει να φερετε στους παλαιστινιους ως τριτης κατηγοριας πολιτες, είναι σαφη ενδειξη αυτοπεποιθησης ότι δεν απειλειται η ύπαρξη του ακόμη και εαν κατα την αποχωρηση καποιοι φανατικοι πεταξουν μερικες αυτοσχεδιες ρουκετες ή κατιουσα. Επίσης αυτος που θα αποδυναμωθει σε αυτη την περιπτωση θα ειναι η Χαμας αφου θα είναι σαφες ότι δεν θα εχει ρολο υπαρξης. Αυτος είναι ίσως και ενας από τους λόγους που η Χαμας προβοκαρει το Ισραηλ, το οποίο με την σειρα του -είτε σκοπιμα ειτε αφελεστατα- παιζει το παιχνιδι της Χαμας. Στο άμεσο μελλον αυτος ο φαυλος κυκλος μπορει να σπασει μονο από το Ισραηλ και συγουρα οχι εξαθλιωνοντας και βομβαρδιζοντας τους Παλαιστινιους ...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΗΤΗ,

Σχόλιο στο:

"Το να αποχωρησει το Ισραηλ από τα κατεχομενα και να σταματησει να φερετε στους παλαιστινιους ως τριτης κατηγοριας πολιτες, είναι σαφη ενδειξη αυτοπεποιθησης ότι δεν απειλειται η ύπαρξη του ακόμη και εαν κατα την αποχωρηση καποιοι φανατικοι πεταξουν μερικες αυτοσχεδιες ρουκετες ή κατιουσα. Επίσης αυτος που θα αποδυναμωθει σε αυτη την περιπτωση θα ειναι η Χαμας αφου θα είναι σαφες ότι δεν θα εχει ρολο υπαρξης"

Ακριβώς... και απολύτως...

Οσοι το καταλάβουν αυτό έχουν καταλάβει τη λύση... αλλά δεν έχουν καταλάβει το πρόβλημα... ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ...

Επαναλαμβάνω:

ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ...

παρα μόνο διαιώνιση του προβλήματος...

Αγαπητέ μου Φιλελεύθερε Κρητικέ είσαι πολύ αγνός και πολύ έντιμος για να πιστεύεις οτι επιζητείται λύση...

Ανώνυμος είπε...

να θυμησω στους ανιστορητους οτι απο το 1948 που ιδρυθηκε το ισραηλ και μεχρι και το 1967 το ισραηλ δεν ειχε καμια στηριξη απο τις ΗΠΑ.παρολαυτα νικουσε σε καθε πολεμο με 3-4 αραβικες χωρες καθε φορα και χωρις να εχει καμια στρατιωτικη βοηθεια απο τις ΗΠΑ(ακριβως το αντιθετο μαλιστα,στην κριση του σουεζ οι ηπα στραφηκαν ανοιχτα κατα του ισραηλ και υπερ των αραβων).
Αρα το συμπερασμα ειναι οτι ακομα και αν αυριο οι ΗΠΑ σταματηζαν να υποστηριζουν το ισραηλ δεν σημαινει οτι θα σταματουσε τη συμπεριφορα που εχει (που για εμενα ειναι σε μεγαλο βαθμο σωστη) και ουτε βεβαια θα εξαφανιζοταν απο το χαρτη οπως ονειρευονται μερικοι εδω στο blog.


αθανασιος

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Ανώνυμος (αθανασιος)

Σχόλιο στο:

“να θυμησω στους ανιστορητους οτι απο το 1948 που ιδρυθηκε το ισραηλ και μεχρι και το 1967 το ισραηλ δεν ειχε καμια στηριξη απο τις ΗΠΑ… Αρα το συμπερασμα ειναι οτι ακομα και αν αυριο οι ΗΠΑ σταματηζαν να υποστηριζουν το ισραηλ δεν σημαινει οτι θα σταματουσε τη συμπεριφορα που εχει (που για εμενα ειναι σε μεγαλο βαθμο σωστη) και ουτε βεβαια θα εξαφανιζοταν απο το χαρτη οπως ονειρευονται μερικοι εδω στο blog…


Αθανάσιε, τις ονειρώξεις αδελφέ, τις αφήνω σε σένα... Kάνουν καλό στηn αρχή του έτους... Bοηθούν στο λεγόμενο ξεχαρμάνιασμα...

Το κράτος του Ισραἠλ δεν θα εξαφανιστεί όπως κακώς αναφέρεις παραφράζοντας άλλους εδώ αλλά θα αυτοκαταστραφεί σε βάθος χρόνου λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του...

Δεν θα εξαφανιστούν βέβαια και οι εβραίοι... Αυτοί θα συνεχίσουν να διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της τέχνης και της επιστήμης...

Όσο για το πως επιβίωσαν οι Ισραηλινοί στις αρχές της ίδρυσης του κράτους τους και κυρίως πριν απο αυτήν η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή...

Με τρομερή ενίσχυση όχι απο τις κυβερνήσεις των κρατών αλλά απο τους πολίτες (εβραίους) των κρατών...

Η ενίσχυση δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και τεχνολογική...

Να σου θυμίσω, μιας και διαβάζεις όπως υπονοείς, οτι κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, όταν ρωτήθηκε το άτυπο συμβούλιό τους στο ανεπίσημο αλλά υπαρκτό κράτος τους στην Παλαιστίνη, εάν έχουν να προτείνουν πως θα απομακρυνθούν οι πλέον των 300 χιλιάδων εβραίοι της Ουγγαρίας, απήντησαν οτι δεν τους ενδιαφέρουν παρά μόνο περίπου 2.300 άτομα κατάλογο των οποίων παρέδωσαν στις δυνάμεις του άξονα διότι μόνο αυτοί οι ελάχιστοι είχαν την τεχνογνωσία και την επιστημονική γνώση που απαιτούσε το υπό κατασκευή κράτος τους...

Του υπόλοιπους φίλε τους πούλησαν στον Χίτλερ... ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΙΤΛΕΡ... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ!!!

Πως σου φαίνεται αυτή η χυδαία νοοτροπία ενός λαού που πουλάει ακόμα και την «μάνα» του για τα λεφτά...;

Ανώνυμος είπε...

|"Του υπόλοιπους φίλε τους πούλησαν στον Χίτλερ... ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΙΤΛΕΡ... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ!!!"\

Kai p;oso ;epiase to kef;ali? Ghn;ikate gele;ioi me t;etoies malak;ies poy gr;afete.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Ανώνυμος,

Σχόλιο στο:

|"Τους υπόλοιπους φίλε τους πούλησαν στον Χίτλερ... ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ!!!"\

Kai p;oso ;epiase to kef;ali? Ghn;ikate gele;ioi me t;etoies malak;ies poy gr;afete”

Γελοίος φίλε είναι όποιος φοράει την κουκούλα της ανωνυμίας όπως εσύ για να μη μάθουμε τι μόσχος κρύβεται απο κάτω και όποιος είναι στραβός και αγράμματος μη έχοντας την παραμικρή ιδέα για τα ιστορικά ντοκουμέντα που δεν αμφισβητεί ούτε το επίσημο ισραηλινό κράτος...

Μήπως θες και τις πηγές για να καταπιείς την γλώσσα σου φίλε κουκουλοφόρε...

Όσο για το πόσο έπιασε το κεφάλι, τόσο χυδαίο αυτό ερώτημά σου πηγάζει απο την άγνοια των ελληνικών αφού η έκφραση... «σε πουλάω» σημαίνει «σε προδίδω» χάριν αλλότριων συμφερόντων...

Ανώνυμος είπε...

Kai toys "poylhsan" xoris hlik;h antamoib;h? A re papara, paei o kosmos xalse. oi aivreoi den einai ebraioi opvs tyos kserame. An einai na grafo tis malakies soy, timi kai kamari moy i agrammatosinh moy.

Ανώνυμος είπε...

Από το 1948 μέχρι το 1967 δεν υπήρχε κατοχή παλαινιστιακών εδαφών με βάση τα σύνορα του ΟΗΕ. Τι περίμεναν οι άραβες για να φτιάξουν το δικό τους κράτος δίπλα στο εβραϊκό, όπως προβλεπόταν? Προφανώς περίμεναν ότι θα κάνουν ντου οι γείτονες και θα πέταξουν όλοι μαζί τους ισραηλινούς στη θάλασσα. Ε δεν τους πέταξαν, αντιθέτως ηττήθηκαν κατά κράτος. Απο κει κι έπειτα, δεν υπάρχει πλέον προοπτική οριστικής επίλυσης του ζητήματος με βάση την αρχή των δύο κρατών. Στη Δυτ.Όχθη βρίσκονται ήδη μισό εκατ. έποικοι και αυξάνονται, ποιος θα τους διώξει αυτούς, επανάσταση θα γίνει, εδώ ολόκληρος Σαρόν -που κανείς δε θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για "προδοσία"- και δεινοπάθησε να αποσύρει κάτι λίγους από τη Γάζα, που είναι κι ερημότοπος, μετά έπαθε και ..εγκεφαλικό. Οι άραβες είχαν αρκετές ευκαιρίες, η τελευταία το 2000 σε Καμπ-Ντέιβιντ και Τάμπα, έπρεπε να πάρουν το σχέδιο και να φύγουν τρέχοντας, όχι να κάτσουν να το διαπραγματεύονται και να ζητάν εγγυήσεις, αλλά δυστυχώς ο Αραφάτ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Σας ευχαριστώ που προβάλετε την αλήθεια... Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Κύριε Πορτοσάλτε,

Με πολύ ενδιαφέρον άκουσα ακόμα μια φορά την παρουσίαση της κατάστασης απο τη μεριά σας που είναι αναμφίβολα η δικαιότερη που θα μπορούσα να περιμένω απο Ελληνικά μέσα ενημέρωσης και Ραδιοφωνικό σταθμό.

Το θέμα ασφαλώς δεν είναι εδώ το γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι αναξιόπιστα...

Το θέμα είναι οι πληροφορίες που σας έδωσαν μερικοί γενναίοι απο την λωρίδα της Γάζας, είτε εθελοντές είτε άλλοι...

Η τραγωδία που αποκαλύπτουν τα λεγόμενά τους, το ψεύδος του Ισραήλ, που δεν μπόρεσε ούτε ο Εβραίος Kοhen να αγνοήσει, είναι η τραγωδία στην σημερινή μας κοινωνία...

Εχω επανειλημμένα αναφέρει οτι η ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει για τους Παλαιστίνιους διότι το Ισραήλ δεν την επιθυμεί...

Αν την επιθυμούσε δεν θα είχε ήδη εγείρει θέμα εκδίωξης και των Παλαιστινίων που υπάρχουν μέσα στο Ισραήλ (εθνοκάθαρση) για λόγους δημογραφικούς...

Οι εβραίοι βλέπουν οτι σύντομα θα είναι μειοψηφία εντός και του ίδιου του κράτους τους...

Κανείς εβραίος πλέον δεν θέλει να αφήσει τη χώρα που ζει φυσιολογικά για να πάει στην κόλαση του Ισραήλ (αν και παράδεισος σε σύγκριση με την ζωή των Παλαιστινίων)

Οι εβραίοι έχουν πλέον γελοιοποιηθεί και αυτό είναι που πρέπει να προβληθεί και να κατανοηθεί απο τον Ελληνικό λαό...

Όμως δεν φταίει ο εβραϊκός λαός αλλά μερικά στρατοκρατικά καθάρματα που έχουν επιβληθεί εκεί ως ελίτ που προστάζει και καθορίζει τη ζωή όλων των υπολοίπων...

Το Iσραἠλ ποτέ δεν θα αναζητήσει ειρήνη διότι όπως σας είπε ο εθελοντής απο την Λωρίδα της Γάζας, καθημερινά και απρόκλητα βομβαρδίζει και επιτίθεται στους απλούς ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν...

Πρακτικά η Λωρίδα της Γάζας είναι ένα μεγάλο Παλαιστινιακό στρατόπεδο...

Επικροτώ αφάνταστα την πράξη του Θεόδωρου Πάγκαλου που επέστρεψε τα κρασιά στον Ισραηλινό Πρέσβη...

Ήταν μια γενναία προσβολή...

Όμως δεν αρκεί..

Εχω πει και θα επαναλάβω σε κάθε blog και σε κάθε site ότι ο Πρέσβης του Ισραήλ πρέπει να χαρακτηριστεί «persona non gratis» και να αποχωρήσει απο την Ελλάδα...

Δεν χρειαζόμαστε Πρέσβη απο το Ισραήλ... δεν τον έχουμε ανάγκη...

Τα εκκλησιαστικά εκεί ας τα ρυθμίσει η εκκλησία μόνη της... και το Πατριαρχείο μόνο του...

Δεν θα γινόμαστε ευχάριστοι στους στρατοκράτες του Ισραήλ χάριν στα συμφέροντα της εκκλησίας γελοιοποιώντας την αξιοπρέπεια του κάθε Ελληνα που βέβαια η εκκλησιαστικοί παράγοντες ουδέποτε είχαν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε εκτίμηση... (Τις πρόσφατες κλωτσοπατινάδες και τα μαλλιοτραβήγματα στον «Πανάγιο» Τάφο θα τα είδατε και θα αισθανθήκατε νομίζω την ίδια σιχαμάρα που αισθάνθηκα και εγώ...)

Να σημειώσω οτι το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να κρατά τα μνημεία και τους λειτουργούς τους στην Ιερουσαλήμ λόγω συναλλάγματος... Το 2008 είχε πάλι αξιοπρόσεκτη εισροή συναλλάγματος απο Χριστιανούς τουρίστες, κυρίως ορθοδόξους... Ας μην πέφτουμε επομένως στην παγίδα οτι οι Ισραηλινοί μας ενδιαφέρουν για την πολιτιστική μας συνεργασία... Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε για αυτήν...

Σας ευχαριστώ που προβάλετε την αλήθεια...

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ενημερώνομαι για το Ισραήλ από το εξαιρετικό μπλογκ του Philip Weiss.
http://www.philipweiss.org/mondoweiss/

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε σίγουροι ότι το κράτος του Ισραήλ έχει τα ηθικά θεμέλια της ύπαρξης;

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Μπαζιωτώπουλε,

όπως προϋπήρχαν αρχάιες ελληνικές φυλές στην δική μας περιοχή πριν το Ελληνικό κράτος έτσι και στην περιοχή του σημερινού Ισραήλ υπήρχαν Εβραικές φυλές από αρχαιοτάτων χρόνων (που γεννήθηκε και σταυρώθηκε ο Ιησούς?). Όπως οι Νεο-έλληνες αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, έτσι και η Εβραίοι αγωνίστηκαν ενάντια στη Βρετανική Αυτοκρατορία (για αυτό είχαν και τη συμπαράσταση των συμπασχόντων Κυπρίων). Όπως η ανεξαρτησία των Ελλήνων κερδήθηκε με παρέμβαση ξένων ισχυρών δυνάμεων και μάλιστα στρατιωτική (Ναυμαχία Ναυαρίνου) σε μια περίοδο που η επανάσταση είχε καταπνιγεί, έτσι και το Ισραήλ βασίστηκε σε πολύ μικρότερη στήριξη από ξένες δυνάμεις. Όπως το Ελληνικό κράτος προσάρτησε τα βόρεια εδάφη στα οποία κατοικούσαν και μη ελληνόφωνες πλυθυσμοί με κατακτητικούς πολέμους, κατά τους οποίους έγινε και εκκαθάριση ντόπιων σλαβόφωνων πληθυσμών και ανταλλαγές Τουρκόφωνων πληθησμών προκειμένου να γίνουν αυτές οι περιοχές εθνικά ομοιογενείς, έτσι και το Ισραήλ.

Επειδή λοιπόν ξέρω ιστορία πολύ καλά, μπορώ και βλέπω τις ομοιότητες μεταξύ της γέννησης και τον δύο κρατών. Όσο ιμπεριαλιστικό είναι το Ισραήλ, που κατέχει εδάφη πολύ πολύ μικρότερα του Ελληνικού κράτους, άλλο τόσο είμαστε και εμείς.

Τώρα τα άλλα που γράφεις για πωλήσεις στο Χίτλερ είναι τόσο γραφικά που είναι ανάξια σχολιασμού.

zanat0s είπε...

@ everybody

If my country was hit by rockets and normal life was disturbed then I would want my country to defend me against terrorists.

Israel has the right to defend itself and its citizens. stop being so arab friendly.

Nievskii είπε...

If my country was hit by rockets and normal life was disturbed then I would want my country to defend me against terrorists.

Ακριβώς. Επί 40 χρόνια βρέχει ισραηλινές βόμβες στα κεφάλια των Παλαιστινίων της Γάζας, και της Δυτικής Όχθης, πράγμα που μαζί με την στρατιωτική κατοχή, όσο να'ναι διαταράσσει την φυσιολογική ζωή. Να προσθέσουμε και την κρατική τρομοκρατία με την μορφή ταγμάτων θανάτου - σε αυτά συμμετείχε και ο σημερινός υπουργός άμυνας τους Ισραήλ Εούντ Μπαράκ, ήταν πρώην δολοφόνος για λογαριασμό του ισραηλινού κράτους δηλαδή - και συνεχών δολοφονιών με αδιάκριτους βομβαρδισμούς. Τώρα το κράτος που θεωρεί τόσο μεγάλη απειλή κάποιον που ήταν κουφός, τυφλός, νεφροπαθής και παραπληγικός σε αναπηρικό καροτσάκι, ώστε να σηκώνει ελικόπτερα για να τον βομβαρδίσει με ρουκέτες όταν γυρίζει από το τζαμί, τι να πω;


Βλέπετε οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών, επί δικαίων και αδίκων, δεν είναι καινούριο πράγμα. Αυτό που είναι καινούριο είναι ότι οι Παλαιστίνιοι απέκτησαν μόλις τώρα πυραυλική τεχνολογία για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τον στρατό κατοχής της πατρίδας τους, επιπέδου 'Β Παγκοσμίου Πολέμου, τις Κάτιουσες όπως τις έλεγαν τότε.

Αν λοιπόν θέλεις τόσο πολύ να βοηθήσεις τους αμάχους Ισραηλινούς κάνε έρανο εσύ και η κυβέρνησή σου για να δώσει στους Παλαιστινίους τα F16 και τους πυραύλους ακριβείας που χαρίζει στους Ισραηλινούς για να χρησιμοποιούν στην Γάζα, ώστε και οι Παλαιστίνιοι να σκοτώνουν μαζικά κόσμο με "ακρίβεια". Δεκταί θα γίνονται προσφοραί και απόσους αμερινατσολιάδες ζουν σε άλλες χώρες και το λέει πραγματικά η ψυχούλα τους.

stop being so arab friendly

Θα πιστεύουμε ό,τι γουστάρουμε. Εμείς είμαστε τυχεροί βέβαια. Τους Παλαιστινίους τους βομβαρδίζουν βέβαια και τους αποκλείουν από στεριά, θάλασσα και αέρα επειδή εξέλεξαν νόμιμη κυβέρνησή τους την Χαμάς και όχι ό,τι ήθελαν οι ξένες δυνάμεις που κατέχουν στρατιωτικά την πατρίδα τους.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Κώστας,

Σχόλιο στο:

« Όπως το Ελληνικό κράτος προσάρτησε τα βόρεια εδάφη στα οποία κατοικούσαν και μη ελληνόφωνες πλυθυσμοί με κατακτητικούς πολέμους, κατά τους οποίους έγινε και εκκαθάριση ντόπιων σλαβόφωνων πληθυσμών και ανταλλαγές Τουρκόφωνων πληθησμών προκειμένου να γίνουν αυτές οι περιοχές εθνικά ομοιογενείς, έτσι και το Ισραήλ….:

Καλή η ιστορική προσπάθεια Κώστα αλλά νόθα...

Η Ελλάδα δεν επεκτάθηκε σε μη ελληνόφωνους πληθυσμούς... αυτή είναι προπαγάντα ορισμένων κύκλων της αριστεράς πουλημένων στην Σταλινική λογική και στον Μπολσεβικισμό..., αλλα σε περιοχές που είχε παραδοσιακά και ιστορικά ισχυρότατη βάση και ουσιαστικό πληθυσμό...

Οι μη Ελληνόφωνοι πληθυσμοί ανταλλάγησαν και οι Ελληνες που ήλθαν ήταν πολύ λιγότεροι απο τους Ελληνες που υπήρχαν στις περιοχές που αφήσαμε λόγω ομοιογενοποίησης... η οποία παρεπιπτόντως μας έσωσε απο τα δόλια σχέδια της νέας Αμερικανικής πολιτικής να διασπούν τους λαούς...

Που αυτό αντιστοιχεί με την άθλια κατακτητική και μοχθηρή νοοτροπία των εβραίων σιωνιστών;

Που έκαναν ανταλλαγή πληθυσμών οι εβραίοι και απο ποια εδάφη... αυτά που δεν είχαν...

Απο το 70 μ.Χ οι εβραίοι ήταν ανύπαρκτοι στην Παλαιστίνη...

Ενεφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και με αγώνες που βόλευαν τους Άγγλους αρχικά και τους Αμερικανούς αργότερα έγιναν επίσημο κράτος... χάριν στον αποτροπιασμό που δημιούργησε στο δυτικό κόσμο ο εξανδραποδισμός τους απο τους Χιτλερικούς...

Εδώ ναι, υπάρχει κάποια συνάφεια με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους... Η σκοπιμότητα των ξένων είχε παρόμοια κίνητρα...

Όμως η Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα του διαφωτισμού και του πνεύματος...

Το Ισραήλ έγινε απο σκοταδιστές του πολέμου που τάχατες αποποιούνταν τις ευθύνες για το έγκλημα το Γερμανών Χιτλερικών ενω στην πραγματικότητα το υποδαύλισαν συστηματικά...

Όσο για τα ανάξια λόγου στοιχεία που λες ότι αναφέρω... απλά αποδεικνύεις ότι έχεις απόλυτη έλλειψη γνώσης του αντικειμένου ίδρυσης του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ...

Μόνο στην προσωπική βιβλιοθήκη μου υπάρχουν τουλάχιστον 100 σχετικοί τόμοι γραμμένοι απο εβραίους !!! ενώ το διαδίκτυο βοηθά να συμπληρώνω τα κενά...

Καλή σου χρονιά με υγεία και γνώση...

Άλλωστε η γνώση βοηθά πάντα την υγεία...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται οτι αυτοι που κατηγορουν κάποιους εδώ ώς Παλαιστινοτερους των Παλαιστινίων (όχι παντα άδικα)είναι μάλλον οι ίδιο Ισραηλινοτεροι των Ισραηλινων
Το παρακατω άρθρο της Haaretz για τους τελευταιους

Last update - 06:21 02/01/2009

Yossi Sarid / If you (or I) were Palestinian

By Yossi Sarid

Tags: Hamas, Israel News, Gaza, IDF

This week I spoke with my students about the Gaza war, in the context of a class on national security. One student, who had expressed rather conservative, accepted opinions - that is opinions tending slightly to the right - succeeded in surprising me. Without any provocation on my part, he opened his heart and confessed: "If I were a young Palestinian," he said, "I'd fight the Jews fiercely, even by means of terror. Anyone who says anything different is telling you lies."

His remarks sounded familiar - I had already heard them before. Suddenly I remembered: About 10 years ago they were uttered by our defense minister, Ehud Barak. Haaretz journalist Gideon Levy had asked him then, as a candidate for prime minister, what he would do had he been born Palestinian and Barak replied frankly: "I would join a terror organization."

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052057.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ


Την αποκλειστική ευθύνη για τον πόλεμο και τους θανάτους των αμάχων της Γάζας την έχουν οι ισλαμοναζιστές της Χαμάς. Αυτοί δεν κρύβουν ότι θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ από το χάρτη και στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής εξαπολύουν συστηματικά και εντελώς απρόκλητα πυραυλικές επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον των πόλεων του Ισραήλ, επιθέσεις που κλιμακώθηκαν πρόσφατα μετά τη λήξη της εκεχειρίας.
Η τακτική τους είναι να χρησιμοποιούν τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό σαν πολιτική ασπίδα των πυραύλων τους που τους εξαπολύουν από βάσεις που επίτηδες εγκαθιστούν μέσα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας. Έτσι θέτουν διαρκώς το Ισραήλ μπροστά στο εξής δίλημμα: Αν δεν προστατεύσει το έδαφός του και τους κατοίκους του από τους όλο και πιο μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους της Χαμάς είναι καταδικασμένο είτε να δεχτεί τον μαρασμό του, είτε να φέρει στην εξουσία τους ισραηλινούς επεκτατιστές-αρνητές του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους οι οποίοι θα το απομονώσουν παγκόσμια και θα το οδηγήσουν σε συντριβή. Αν απαντήσει με βομβαρδισμό των βάσεων της Χαμάς είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πολλά θύματα και μεταξύ των αμάχων οπότε το Ισραήλ θα κατηγορηθεί από τους ισλαμοναζιστές σαν αιμοδιψές τέρας που επιβεβαιώνει την αντισημιτική τους προπαγάνδα για την αναγκαιότητα της εξαφάνισής του από τον χάρτη. Επίσης σε κάθε περίπτωση, όποια δηλαδή απάντηση και αν δώσει το Ισραήλ, οι ισλαμοναζιστές της Χαμάς με την προβοκάτσιά τους θα προσπαθήσουν να απομονώσουν όσες παλαιστινιακές και αραβικές πολιτικές δυνάμεις θέλουν την συνύπαρξη του Παλαιστινιακού και του Ισραηλινού κράτους και την ειρήνη σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό χώρο.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να απαντήσει στους προβοκάτορες χτυπώντας τις θέσεις τους με το δεύτερο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι η ισλαμοναζιστική προπαγάνδα, που πίσω της έχει την παγκόσμια προπαγανδιστική μηχανή της μεγάλης προστάτιδας της Χαμάς, της Ρωσίας του Πούτιν, θα οργιάσει για μια ακόμα φορά σε μοντέρνο αντισημιτικό, δηλαδή σε τάχα αντισιονιστικό και αντιδυτικό μένος. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι η Ρωσία θα προχωρήσει παραπέρα τα πιόνια της στον χώρο των πετρελαίων και γενικότερα. Στην προκειμένη περίπτωση ο κύριος στόχος της ρώσικης διπλωματίας, είναι να εμφανιστεί σαν ο πιο αναγκαίος και πιο αποτελεσματικός ενδιάμεσος ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ και έτσι να αποσπάσει από τις ΗΠΑ την ηγεμονία στο κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, ΟΗΕ) που διαχειρίζεται ως τώρα την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Η επικείμενη ταυτόχρονη κυριαρχική παρουσία τριών ανθρώπων του Κρεμλίνου στην υποτίθεται δυτική πλευρά της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, της Χίλαρυ Κλίντον σαν υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, του Τόνυ Μπλερ σαν εκπροσώπου του ΟΗΕ για την «εγκαθίδρυση νέων παλαιστινιακών θεσμών» στη Δυτική όχθη και του Μαχμούντ Αμπάς σαν προέδρου της παλαιστινιακής αρχής, δίνει στη Ρωσία τρομακτικά πλεονεκτήματα απέναντι σε μια κυριολεκτικά παραλυμένη δυτική διπλωματία. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή ανάφλεξη για να μπορέσει ο εμπρηστής να εμφανιστεί σαν επικεφαλής των πυροσβεστών.

Από τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι μια νικηφόρα απάντηση στην προβοκατόρικη πολιτική της Χαμάς και του Κρεμλίνου δεν μπορεί σήμερα να προέλθει από μια οποιαδήποτε ισραηλινή αντίδραση αν δεν έχει προηγηθεί μία παγκόσμια πολιτική εκστρατεία διαφώτισης των λαών για το τι πραγματικά εκπροσωπεί η Χαμάς, το Ιράν, η Συρία και πίσω και πάνω από όλους αυτούς ο συντονιστής κάθε αιματηρής προβοκάτσιας στον κόσμο, ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός. Μια τέτοια εκστρατεία δεν είναι ωστόσο προ των θυρών γιατί οι δυτικές χώρες ικανοποιώντας τα πιο κοντοπρόθεσμα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά τους παραδίδουν τη μια μετά την άλλη τις χώρες του τρίτου κόσμου που δέχονται επίθεση από το σοσιαλιμπεριαλισμό, ανάμεσα τους και το Ισραήλ, στον δήμιο τους. Στην προκειμένη περίπτωση θα ρίχνουν σταδιακά την κύρια ευθύνη του πολέμου στο Ισραήλ, όπως έκαναν και στην περίπτωση της προβοκάτσιας της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Οι μόνες χώρες που έχουν αρχίσει να δίνουν πραγματικά πολιτικά πλήγματα στους ισλαμοφασίστες αρνούμενες να τους υποστηρίξουν ουσιαστικά στο προβοκατόρικο παιχνίδι τους είναι οι μεσανατολικές χώρες που απειλούνται από αυτούς, όπως είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Αυτή η τάση σταδιακά θα δυναμώνει όσο και να δουλεύει ακόμα μέσα στις αστικές τάξεις και στους λαούς αυτών των χωρών η ισλαμοναζιστική και σοσιαλιμπεριαλιστική γραμμή.

Αθήνα 29/12/2008

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Μπαζιωτώπουλε,

Λες

"Η Ελλάδα δεν επεκτάθηκε σε μη ελληνόφωνους πληθυσμούς... αυτή είναι προπαγάντα ορισμένων κύκλων της αριστεράς πουλημένων στην Σταλινική λογική και στον Μπολσεβικισμό..., αλλα σε περιοχές που είχε παραδοσιακά και ιστορικά ισχυρότατη βάση και ουσιαστικό πληθυσμό... "

Και ποιό είναι το αντικειμενικό κριτήριο που κάνει τη βάση ισχυρότατη και τον πληθυσμό ουσιαστικό? Προφανώς είναι προσωπική σου κρίση. Όσο για την αριστερή προπαγάντα που λες, η Πηνελόπη Δέλτα που έγραψε για τον ανταρτοπόλεμο με τους βουλγαρόφωνους πληθυσμούς στα "Μυστικά του Βάλτου" μόνο αριστερή δεν ήταν.

Λες ακόμα

"Απο το 70 μ.Χ οι εβραίοι ήταν ανύπαρκτοι στην Παλαιστίνη..."

Πόσοι δηλαδή ήταν και πόσοι θα έπρεπε να ήταν για να είναι υπαρκτοί? Επίσης προσωπική σου κρίση είναι χωρίς αντικειμενικό κριτήριο. Άρα μάλλον η δική σου ιστορική κρίση είναι νόθα και βαθύτατα επηρεασμένη από τον αντισημιτισμό σου.

Ειδικά μετά από αυτό

"Όμως η Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα του διαφωτισμού και του πνεύματος...

Το Ισραήλ έγινε απο σκοταδιστές του πολέμου που τάχατες αποποιούνταν τις ευθύνες για το έγκλημα το Γερμανών Χιτλερικών ενω στην πραγματικότητα το υποδαύλισαν συστηματικά..."

έγραψες! Προφανώς ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους, οπότε δεν έχει νόημα να το κουράζουμε. Όσοι διάβασαν κατάλαβαν. Έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία γιατί η γέννηση και ο θάνατος κρατών όπως και του Ελληνικού γράφεται όχι με βάση κάποιο αμφίβολο ιστορικό δίκαιο που δεν υπάρχει, αλλά με την επικράτηση των ισχυρών επί των λιγότερο ισχυρών. Καλή χρονιά.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Αυτόνομος μαοϊκός αντιιμπεριαλιστής είπε...

Σχόλιο στο:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ”

Φίλε κουκουλοφόρε, δεν ξέρω που το βρήκες αυτό το ΟΑΚΚΕ αλλά αν ζούσε ο Μάο σήμερα, θα σε είχε στείλει να σπας μερικές πέτρες να δεις τη γλύκα της δουλειάς...

Το να εμφανίζεσαι εδώ, σε ενα φιλελεύθερο περιβάλλον και να προβάλεις τις φασιστικές τοποθετήσεις σου με περίβλημα ψευτοαριστερού και αντιιμπεριαλιστή, που δεν ξέρει απο πούθε κλάνει το μπαρμπούνι, είναι μεγάλο επίτευγμα...

Θα κάνεις πολλούς να γελάσουνε...

Αει σαλάγα (όπως λέγανε και στο χωριό μου...) κατά μεριά Κίνας φίλε μπας και βρεις κανένα απο τα παλιά σου συντρόφια να το επιδεικνύουν οι Κινέζοι σε διάλυμα φορμόλης για να μη χαλάσει...

Όσο για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη θα σε προτείνω απλά οταν δεν ξέρεις να μη μιλάς... Η σιωπή είναι χρυσός για τους αγράμματους... Τους προσφέρει αξιοπρέπεια...

@Κώστας,

Ναι όσοι διάβασαν, κατάλαβαν...

Αυτό είναι και το νόημα της αντιδικίας μας ή αν προτιμάς του διαλόγου μας...

Δεν θα μπω επι της ουσίας αυτή τη φορά...

@ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΗΤΗ

Εξαιρετική η παρέμβασή σου...

Ευχαριστώ.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ,

Θαυμάστε...

Φοβερό υλικό... να μην ξεχάσω και δεν το αποστηθίσω...

« (OAKKE had once an alliance with the Macedonian minority activist party, Rainbow. It is known for its "Macedonian Slav minority" activism and its support to Macedonian Slavs living in Greece…)

Welcome to our page (http://www.oakke.gr/english1.htm)

We are a Marxist political party of Greece under the name OAKKE (Organization for the Reconstruction of the Communist Party of Greece).

OAKKE was established in 1985. We support that Russian imperialism is today the main threat for all humanity, just like Hitler was in the ‘30s-‘40s. Our objective is to reconstruct the Communist Party on the base of the proletariat’s revolutionary experience.

From 1985 we have participated in all national elections and euro-elections and we fight against the red-brown political current…»

Μήπως έχει κανείς φορμόλη να τους συντηρήσουμε διότι φοβάμαι οτι θα τους χάσουμε ως είδος σε εξαφάνιση...

Ανώνυμος είπε...

To Ισραήλ έχει ανάγκη τη διαιώνιση της κρίσης για να επιβιώσει. Όπως γράφει J. Raimondo:

Because Israel is almost entirely dependent on international support – and especially American support – for its very survival, without U.S. public opinion behind it the Jewish state would soon wither on the vine. What this means, in practice, is that a constant stream of pro-Israel propaganda must be directed at the American people in order to justify the high levels of financial and military aid that keep Israel afloat. What's more, the Israelis must constantly generate the urgency and immediacy of the need to support their country. They have succeeded in doing this by projecting a sense of continuing crisis. The idea that Israel is in danger, that unless we ship billions more in taxpayer dollars the Israeli state will sink beneath the waves of an unrelenting Arab assault, is constantly being pushed – and we wonder why the "peace process" is perpetually stalled.
http://www.antiwar.com/justin/?articleid=13978

Ανώνυμος είπε...

Σκέψεις ενός φιλόσοφου για τα θλιβερά γεγονότα
στη Λωρίδα της Γάζας


Ανοικτή επιστολή


Λένε πως η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα ενός πολέμου. Μάλλον είναι το πρώτο θύμα της κτηνωδίας. Αναγκάζεσαι να πεις ψέματα, ίσως ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό, όταν μετέχεις στην κτηνωδία. Δε θα αναγκαζόσουν, ωστόσο, να πεις ψέματα ευθύς εξαρχής σχετικά με έναν πόλεμο που θα ήταν πράγματι δίκαιος.

Με τον όρο «σιωνισμός» εννοώ την ίδρυση και ουσιαστικά την απαραίτητη άμυνα του κράτους του Ισραήλ περίπου με τα σύνορα που είχε το 1948. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που στο παρελθόν δικαιώθηκε με το Ολοκαύτωμα και σήμερα δικαιώνεται με την ύπαρξη μιας ιουδαϊκής πατρίδας. Με τον όρο «νεοσιωνισμός» εννοώ την αφαίρεση από τους Παλαιστίνιους, το μοναδικό αυτόχθονα λαό της ιστορικής Παλαιστίνης, τουλάχιστον της αυτονομίας τους στο τελευταίο πέμπτο κομμάτι της πατρίδας τους.

Ένας αξιοπρεπής ανθρωπισμός, η Αρχή του Ανθρωπισμού, δικαιώνει το Σιωνισμό. Καταδικάζει το νεοσιωνισμό. Τον καταδικάζει κάθετα. Δεν υπάρχουν δύο όψεις στην ιστορία ενός βιασμού που έχει πράγματι λάβει χώρα.

Ακούμε από τη νεοσιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ ότι με τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά της δημοκρατίας στη Γάζα, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ασκεί αυτοάμυνα. Σώζει τις ζωές των πολιτών της από επιθέσεις πυραύλων. Δεν είναι, όμως, αυτός ο σκοπός της.

Εάν η αυτοάμυνα ήταν πράγματι ο σκοπός της, τότε θα τον επιτύγχανε άμεσα υιοθετώντας τη λύση που προτείνεται για το παλαιστινιακό ζήτημα, κάτι που κάθε άλλο παρά περίπλοκο είναι. Θα απαρνούνταν το νεοσιωνισμό. Θα αποσυρόταν άνευ όρων, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, από ό,τι έχει απομείνει από την πατρίδα ενός άλλου λαού.

Ο υπερισχύων σκοπός του νεοσιωνισμού στη Γάζα σήμερα είναι ο ίδιος ο νεοσιωνισμός. Είναι η φαύλη ιδιοτέλεια. Ο σημιτισμός αυτός που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον αντισημιτισμό και σήμερα πια έχει αρχίσει να γίνεται εφάμιλλος με όσα διέπραξε ο αντισημιτισμός. Το κράτος του Ισραήλ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, και κυρίως κανένα απολύτως ηθικό δικαίωμα, να συνεχίζει να επιδιώκει την επίτευξη του υπερισχύοντος σκοπού του στη Γάζα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο σχεδιασμό που καταστρώνει για το νεοσιωνισμό, το Ισραήλ δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του από τους πυραύλους που χρησιμοποιούνται εναντίον του. Όποια κι αν είναι τα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, το Ισραήλ δεν έχει περισσότερα δικαιώματα να υπερασπίζεται τον εαυτό του από αυτούς τους πυραύλους από ό,τι είχε η χιτλερική Γερμανία να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τα στρατόπεδα θανάτου που διέθετε.

Αυτό στο οποίο έχει εμπλακεί το Ισραήλ φυσικά δεν είναι καν πόλεμος. Γιατί ένας πόλεμος, σύμφωνα με το συνειρμό στον οποίο παραπέμπει ο συγκεκριμένος όρος και είναι απαραίτητος, και μάλιστα είναι απαραίτητος για προπαγανδιστικούς λόγους, προϋποθέτει δύο πλευρές ανάλογης δύναμης. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα είναι κάτι διαφορετικό.

Οι Παλαιστίνιοι είναι αυτοί που πάντοτε είχαν κι έχουν ακόμα μέχρι σήμερα ηθικό δικαίωμα στην τρομοκρατία που ασκούν, στη δικαιολογημένη αυτοάμυνά τους κατά του νεοσιωνισμού σε ολόκληρη την περιοχή της ιστορικής Παλαιστίνης. Το επιχείρημα που στηρίζει την εν λόγω θέση, κι εν μέρει βασίζεται στην Αρχή του Ανθρωπισμού, καθίσταται πλέον απλούστερο.

Τεντ Χόντεριχ (Ted Honderich)
31/12/2008, Λονδίνο

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

@Ανώνυμος ( 6/1/09 02:47)

Πολύ καλή η παρέμβασή σου στα γεγονότα της Λωρίδας της Γάζας με την θέση του Τεντ Χόντεριχ (Ted Honderich) στη ανοικτή επιστολή του στις 31/12/2008 απο το Λονδίνο.

Είναι σημαντικό να διαβάζει κανείς τις θέσεις ανθρώπων που έχουν καθιερωθεί στα διεθνή μέσα αν και οι Ισραηλινοί δεν καταλαβαίνουν απο αυτά... δυστυχώς...

Για το λόγο αυτό σε παραπέμπω στην κριτική του Μιμη Ανδρουλάκη για την υπουργό εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι

Το «σκύλα» τα λεει όλα... αλλά διάβασε και τα υπόλοιπα...

Τζίπι Λίβνι

Η εντυπωσιακή «κεντρώα» ξανθιά, χορτοφάγος (!) και πρώην της Μοσσάντ μιλά σαν καταδρομέας σε καταδρομείς αλλά μάλλον θα καταγραφεί σαν η «σκύλα» της Μέσης Ανατολής που ρίσκαρε μια γενοκτονία για να γίνει Πρωθυπουργός. Το 2009 μπαίνει με το Ισραήλ και τη Χαμάς σε μια εξ' αντικειμένου αιματηρή «συμπαιγνία» για να επιβραδύνουν τους δείκτες στο ρολόι της ιστορίας, και να προκαταβάλουν τη νέα γεωπολιτική σκηνή. Ο Ομπάμα κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να ξοδέψει το κεφάλαιό του ούτε στα βουνά του Αφγανιστάν ούτε σε νέα Καμπ Ντέιβιντ αλλά να περικυκλώσει αυτήν τη μόνιμη εστία της αλληλοκαταστροφής με ένα μεγάλο ιστορικό συμβιβασμό με τους ορκισμένους «εχθρούς», με τους Ταλιμπάν, τους Σύριους και προπαντός τους Ιρανούς. Η οριστική επίλυση της ισραηλινής – παλαιστινιακής σύγκρουσης πρέπει να είναι η καταληχτική κίνηση στη σκακιέρα της περιοχής. Τι θα κάνει η Λίβνι όταν ο αμερικανός σπόνσορας θα της πει να επιστρέψει τα υψώματα του Γκολάν στη Συρία και να δώσει έδαφος στο ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης; Τι θα κάνει η Χαμάς όταν ο Ιρανός σπόνσορας θα της υποδείξει να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ;

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock