Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

Έκκληση παράβασης καθήκοντος

"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας, Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του Eλληνικού Λαού".

Αυτά έλεγε ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και πριν 3 εβδομάδες Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης, κατά την ορκωμοσία του ως Υπουργός.
Χτες, με μια άμεση και χοντροκομμένη παρέμβαση στα της δικαστικής εξουσίας σχετικά με την παρακώλυση της κυκλοφορίας και τις καταλήψεις εθνικών οδών από αγρότες ανέφερε τα εξής:
"...Στο πλαίσιο αυτό κάνω έκκληση να μην υπάρξουν διώξεις, όπως έγινε στο παρελθόν."

Ο κ. Χατζηγάκης ως Υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι πριν 3 μόλις εβδομάδες είχε ως καθήκον να επιβλέπει την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την τήρηση των νόμων, ενώ τώρα, από άλλο πόστο, καλεί στη μη τήρησή τους και μάλιστα προειδοποιεί ("κάνει έκκληση") στους δικαστικούς να μην ασκήσουν διώξεις (να μην κάνουν το καθήκον τους δηλαδή).
Δεν δικαιούται κανείς να σκεφτεί ότι υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση στην παλαιότερη και στην τωρινή συμπεριφορά του; Όχι, μάλλον, δεν πρέπει να το δικαιούται ...
Αντιθέτως, δικαιούται κανείς να πει ότι ο κ. Χατζηγάκης θα γινόταν ένας πολύ καλός υπουργός σε μια δια-βαλκανική κυβέρνηση με τη συνεργασία του ΚΚΕ και άλλων μετα-οθωμανικών δυνάμεων.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις δεν εξυπηρετούν το γενικό και συλλογικό συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα μεμωνομένων ατόμων...

ellinaki είπε...

Στο πλαίσιο αυτής της διπροσωπίας, κάνω έκκληση να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Χατζηγάκη για παράβαση καθήκοντος

cerberus είπε...

Ελάτε τώρα guys. Απλά άρχισαν να μυρίζουν πολύ έντονα εκλογές (πανωλεθρία?), οπότε κ οι υπουργοί μας ακολουθούν την κλασική μέθοδο: ακατάσχετη παροχολογία κ ασύδοτος λαικισμός. Κ ο σώζων εαυτόν σωθήτω- μπας και ξαναβγούν υπουργοί........

Unknown είπε...

Άρμεγε λαγούς και κούρευε Χελώνες!!

Ανώνυμος είπε...

Μια υπενθύμιση για όσα ωραία γράφτηκαν εδώ μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=50520892,65358012,73260604,87304124

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικά τα λέει, οι "δυνάμεις της προόδου" που ονειρεύονται ρεβάνς των Δεκεμβριανών, συνήγοροι παλιών και νέων τρομοκρατών.
Η επανάσταση άργησε μια νύχτα πες τους.

doctor είπε...

Η αμετροέπεια, η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων και η κατά το δοκούν ερμηνεία φαινομένων και γεγονότων είναι ο κοινός παρονομαστής που χαρακτηρίζει όλη αυτή την πολύχρωμη πανδαισία λαϊκισμού που μας κυβερνά.
Ο νικητής είναι αυτός που θα χαϊδέψει τα αυτιά του μέσου νεοέλληνα.
Άλλοι του λένε ότι έχει δικαίωμα να κλείνει δρόμους, να κατεβάζει γενικούς ανενόχλητος, άλλοι ότι είναι εξωγήινος ή απόγονος ενδόξων προγόνων, άλλοι ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον του, άλλοι ότι σαν κι αυτόν δεν είναι άλλος...

doctor

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Πιάσ΄τάβγό και κάντο ..."γουλί", δλδ...

Καλό μεσημέρι

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock