Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Ορίστε το εθνικό σας θέμα κ.Καραμανλή!

Λίγες μέρες αν περίμενε ο κ.Καραμανλή θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στις εκλογές με ένα πραγματικό εθνικό θέμα και όχι με μια συνταγματική εκτροπή. Με θέμα την ανεπάρκεια του κράτους και την κυβέρνησης σε μια κατάσταση ανάγκης όπως βρίσκεται η χώρα όλο το καλοκαίρι.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην περάσουμε όμως και τον Καρατζαφέρη σε λαϊκισμό, ε? Tόσο γρήγορα συμπεράσματα ούτε σε παράθυρο του Mega δεν βγάζουν (που λέει ο λόγος).

Roark είπε...

Τα συμπεράσματα δεν χρειάστηκε αυτή η εθνική η καταστροφή για να βγουν. Είχαμε όλο το καλοκαίρι για να την διαπιστώσουμε.

Η επιλογή όμως να πάμε σε εκλογές εν μέσω έκτακτων συνθηκών και με την απειλή τέτοιων καταστροφών, και να εκτραπεί προς τα κει η προσοχή του κρατικού μηχανισμού, συνεπάγεται ευθύνες. Γιατί μεγενθύνει καταστροφές αλλά γιατί και οδηγεί σε μια προεκλογική περίοδο όπου το κλίμα κάνει είναι αδύνατο να τεθούν στο κοινό τα πολιτικά ζητήματα και αυτό να αποφασίσει με νηφαλιότητα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα όλο το καλοκαίρι. Όχι να τρέχει για εξυπηρετηθούν τελικά οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και των διαχειριστών του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν απασχολημένη να μοιράζει ψηφοδέλτια υποψηφίων βουλευτών.

Προφανώς οι κυβερνώντες το ήξεραν (όπως και ότι επρόκειτο να ξεσπάσουν 150 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στο ίδιο εικοσιτετράωρο) και παρόλα αυτά επιδίωξαν το πολιτικό κέρδος (!!) που προκύπτει από τέτοια τραγωδία.

Επίσης δεν ήξερα ότι ο αυριανισμός ζει και βασιλεύει. Μπράβο.

Roark είπε...

Tο εκλογικό επίδομα στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική γιατί νομίζεις δίνεται; Στην κατάσταση που βρίσκεται όλη η Ελλάδα όλο το καλοκαίρι, η απασχόληση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι η κύρια δουλειά τους ή η δουλειά για την οποία λαμβάνουν αυτό το επίδομα; Η επιλογή μεταξύ των δύο ήταν πολιτική και την έλαβε ο κ.πρωθυπουργός.

Εμείς αντίθετα λέμε:

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει κατακρίνει την επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές με μια ουσιαστικά συνταγματική εκτροπή. Σήμερα, που η κατάσταση στην Πελοπόννησο αγγίζει τα όρια της εθνικής καταστροφής, η Φιλελεύθερη Συμμαχία ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μια ομαλή προεκλογική περίοδος και να γίνει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος και ταυτόχρονα να λαμβάνονται νηφάλιες πολιτικές αποφάσεις με την Δυτική Πελοπόννησο να καίγεται και να μετρά νεκρούς.

Η απόφαση για αναβολή των εκλογών αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους δεκάδες νεκρούς αυτής της τραγωδίας και τις οικογένειες τους. Επίσης, θα επιτρέψει στον κρατικό μηχανισμό να αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που καίνε όλη Ελλάδα εδώ και μήνες.

Η πρόταση αυτή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ουσιαστικής έννοιας και ποιότητας της Δημοκρατίας μας, επιτρέποντας στον πολίτη να προσέλθει στις κάλπες σωστά ενημερωμένος, μετά από έναν εκτεταμένο δημόσιο διάλογο και με την νηφαλιότητα που απαιτεί η κορυφαία στιγμή του πολιτεύματός μας.

Ανώνυμος είπε...

Καμμια αναβολη εκλογων δεν θα ηταν παρα το πληρες σμπαλιαρισμα ενος κρατους που παραπαιει εδω και 3 χρονια απο τοτε που ανελαβε η ΝΔ την διακυβερνηση της Χωρας!
1. Απογραφη και βασικος μετοχος
2. Ολυμπιαδα για αστυνομικους αντι θεατες
3. Αρμεγμα των ασφαλιτικων Ταμειων απο το ιδιο το Κρατος
4.Εγκαταλειψη της Ελλαδας στο ελεος της φωτιας χωρις καν τη δυνατοτητα προστασιας της ατομικης ιδιοκτησιας αλλα και της ιδιας της ζωης των κατοικων μακρυα απο την πρωτευουσα.
Κυριε Καραμανλη ηρθε πια η ωρα να αποχωρησετε, πριν ξεφυγει η Χωρα απο καθε δυνατοτητα ελεγχου και συγκρατησησς απο την κατρακυλα στην οποια την οδηγησε η παραταξη σας για τελευταια φορα στην συγχρονη ιστορια του Ελληνικου Εθνους!

Ανώνυμος είπε...

Πααα-σοκ, πααα-σοκ.

Ανώνυμος είπε...

roark:

Έχει όμως τέτοια δυνατότητα ο πρόεδρος της δημοκρατίας? Φαντάζομαι γνωρίζετε ότι με την Συνταγματική Αναθεώρηση του 1985, οι αρμοδιότητές του περιορίστηκαν δραστικά (για παράδειγμα, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί αίτημα του πρωθυπουργού για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όσο διάτρητη και αν είναι η επιχειρηματολογία στην οποία εδράζεται, όπως φέτος).

Πάντως για το επίδομα στην Πυροσβεστική υπηρεσία, εγώ ήξερα πως βασίζεται στην λογική ότι η εκλογική περίοδος αποτελεί κατάσταση συνεχούς επιφυλακής (όπως αντιμετωπίζεται στον Ελληνικό στρατό) και όχι σε ανακατεύθυνση των αρμοδιοτήτων της. Αν κάνω λάθος, εξηγείστε μου παρακαλώ ποιές είναι οι "μικροπολιτικές σκοπιμότητες" στις οποίες διατέθηκαν οι δυνάμεις της ΠΥ.

Οι επικρίσεις μου οφείλονται στο ότι μπήκα στο e-roosters περιμένοντας να διαβάσω ψύχραιμες, λογικές σκέψεις για τα αίτια της καταστροφής (και προτάσεις για να αποφύγουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον), και όχι στριγγές καταγγελτικές ρητορείες για το "σάπιο σύστημα εξουσίας" που "ασχολείται με την προεκλογική εκστρατεία και τα ρουσφέτια αντί να
σβήνει τις φωτιές". Φωνές που ξύνουν τον πάτο του λαϊκιστικού βαρελιού μπορούμε να βρούμε σε αφθονία στα υπόλοιπα κόμματα. Από σας περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Roark είπε...

Έχουμε κατ'επανάληψη μιλήσει και για τα αίτια των πυρκαγιών, και για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται, και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης και σε επίπεδο πολιτικό.

Το μέγεθος αυτής της καταστροφής (το μέγεθός της δεν έχει προηγούμενο, μιλάμε για εθνική καταστροφή) δεν μας επιτρέπει να εστιάσουμε σε επιμέρους πτυχές πρωτού υπάρχει ένας σοβαρός απολογισμός. Μας επιτρέπει όμως να κρίνουμε πολιτικές ενέργειες, πολιτικές αποφάσεις και πολιτικές ανεπάρκειες.

Ναι, οι αρμοδιότητες του Προέδρου είναι ψαλιδισμένες. Πιθανόν μια αναβολή να μην βρει νομικό έρεισμα. Εμείς όμως οφείλουμε να επισημάνουμε την πολιτική ανωμαλία (εκλογές εν μέσω κατάστασης εκτάκτου ανάγκης), και να ζητήσουμε από τους υπεύθυνους της ανωμαλίας να βρουν λύση.

Μικροπολιτική σκοπιμότητα είχε η επιλογή του πρωθυπουργού για εκλογές. Από κει και πέρα η διαδικασία των εκλογών δεσμεύει τεράστιες δυνάμεις του κράτους και ειδικά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (την τεράστια κινητοποίηση που απαιτείται την καταβαίνεις από τον όγκο των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αναγκάζεσαι να εμπλακείς συμμετέχοντας). Η κινητοποίηση του κρατικού που απαιτεί η αντιμετώπιση μιας τέτοιας έκτασης κατάσταση ανάγκης όπως πυρκαγιές δεν μπορεί να συνδυαστεί με την ανάγκη κινητοποίησης για τις εκλογές.

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, όποιος είχε "παππούδες που κινδυνεύουν", θα είχε χρόνο και διάθεση να στέλνει μηνύματα σε φόρουμ αυτή την στιγμή? Μάλλον πρόκειται για κομματικό γεωσκώληκα που περιμένει "οφέλη" ως βρωμερό όρνεο, παρά για πληγέντα που πνίγεται από αγανάκτηση για την καταστροφή.

Όσο για τα περί "φλώρων" κλπ, άστο καλύτερα. Ο καθένας μπορεί να παριστάνει το σκληρό αντράκι πίσω από μια οθόνη.

Ανώνυμος είπε...

Surprise, surprise, το πέτυχα!

"Ευάγγελος Πολυμερόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας." Αλλιώς, nievskii.

Ανθρώπινα σκουπίδια που πάτε να βγάλετε ψήφους πουλώντας αντιπολίτευση πάνω στα πτώματα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Με άλλα λόγια Νievskii μας λες ότι ο Καραμανλής είναι "ηθικός αυτουργός" της δολοφονίας αυτών των ανθρώπων στις φωτιές!.. Και είσαι αλήθεια ο υποψήφιος βουλευτής της ΦΣ που αναφέρει ο από πάνω?

Αυτό είναι το επίπεδο που θα φέρει στον πολιτικό διάλογο η ΦΣ? Μέχρι της αλητείας να πολιτικολογείτε για Φαλούτζα (μήπως και Άουσβιτς) πάνω στους νεκρούς? Kαι μιλάτε εσείς για παλαιοκομματισμό των υπόλοιπων σχηματισμών? Πάντως σε κυνική εκμετάλλευση της τραγωδίας ούτε ο πιο αμοραλιστής "επαγγελματίας της πολιτικής" δεν πιάνει μία μπροστά σ΄αυτά που διάβασα σήμερα. Καλές ψήφους.

-Γιάννης Μαγκριώτης,
Πτολεμαίδα

edit : διορθώσεις

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν η σιωπή. Δεν ήξερα καν πως ν’ αντιδράσω. Μ’ έπιασε απελπισία που είμαι τόσο μακριά και δε μπορούσα να κάνω τίποτα να βοηθήσω τόσους ανθρώπους που υποφέρουν. Όσο περνούσε όμως η ώρα, η απελπισία έγινε οργή και δεν κατάφερα τελικά να διατηρήσω τη σιωπή μου.

Όταν οι φλόγες σβήσουν θα έρθει η ώρα να αναζητήσουμε νηφάλια τις ευθύνες για τη μεγάλη αυτή καταστροφή. Να σκεφτούμε πως θα βοηθήσουμε τα θύματά της. Να σκεφτούμε το πώς μπορούμε καλύτερα να προετοιμαστούμε στο μέλλον ώστε να μη βρεθούνε ποτέ ξανά συμπολίτες μας σε τέτοια απόγνωση. Να κάνουμε αναλύσεις, εκτιμήσεις, σχέδια.

Τώρα όμως είναι η ώρα της οργής.

Αν δε διαμαρτυρηθούμε τώρα, τότε πότε; Τι ακριβώς πρέπει να γίνει ακόμα για να σπάσουμε τη σιωπή μας; Δεν είμαστε κοντά στη φωτιά να βγούμε στους δρόμους και να βοηθήσουμε. Είμαστε δυστυχώς πολύ μακριά και το μόνο που μας απομένει είναι οι λέξεις. Και δε θα τις πνίξουμε για να αισθάνονται καλυτέρα οι απολογητές της ΝΔ. Όχι τώρα. Όχι ετούτη τη φορά.

Ανώνυμος είπε...

"Πάντως σε κυνική εκμετάλλευση της τραγωδίας ούτε ο πιο αμοραλιστής "επαγγελματίας της πολιτικής" δεν πιάνει μία μπροστά σ΄αυτά που διάβασα σήμερα"

Χαλαρώστε λίγο κ. Μαγκριώτη. Από τις υπερβολές του Nievskii (που τουλάχιστον πιθανώς να έχει και τη δικαιολογία ότι μιλάει εν βρασμώ - εάν πράγματι κάηκε το χωριό του- και μάλλον αυτή τη στιγμή μιλάει περισσότερο ως κοινός πολίτης παρά ως υποψήφιος βουλευτής) πάμε τώρα στο άλλο άκρο να έχουμε εσάς να μιλάτε περί αλητείας(!) και αμουραλισμού ολόκληρης της ΦΣ! Ακόμη και προς τον Nievskii (Πολυμερόπουλο) να απευθυνόσασταν πάλι οι χαρακτηρισμοί είναι υπερβολικοί. Αλλά εσείς το ξεσκίσατε το θέμα βάζοντας μέσα όλη τη ΦΣ!

Εννοείται φυσικά ότι οι χαρακτηρισμοί "φλώρος" κτλ. που προήλθαν από τον Nievskii είναι ανούσιοι και επίσης δεν προσφέρουν τίποτα στη συζήτηση.

S G είπε...

Γιωργο συμφωνω απολυτα μαζι σου, η οργη ειναι μεγαλη, ειδικα εμας που ειμαστε στο εξωτερικο, ανημποροι να κανουμε κατι.

Αλλα βρισκω χυδαια οποιαδηποτε προσπαθεια αποκομισης πολιτικου οφελους απο αυτο το θεμα, ειδικα απο τα χειλα του Γιωργακη Π.

Δεν μπορω να πω τιποτα αλλο, ειμαι πολυ οργισμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός απολογήθηκε για την νουδού σ'αυτή την συζήτηση? Αλλά ξέχασα, οι strawmen έρχονται πολύ βολικοί όταν θέλουμε να λαικίζουμε χωρίς αντίλογο.

Αφού εξάλλου ξεκαθαρίσατε ότι σκοπός σας δεν είναι η σοβαρή εκτίμηση και συζήτηση για την κατάσταση, αλλά η εκτόνωση της holier-than-thou οργής που σας διακατέχει, ε λοιπόν εκτονωθείτε ελεύθερα και γράψτε ότι σας κατέβει. Μπορεί να μην λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα με κραυγές και χαζές λουλουδάτες πρόζες, αλλά πόσο πιθανό ήταν να συμμετάσχει η φις στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος έτσι κι αλλιώς?

Προφανώς εκλάβαμε την παρουσία σας πιο σοβαρά απ'ότι σκοπεύατε οι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Από όση επαφή έχω εδώ και αρκετό καιρό με το e-rooster και με τη ΦΙΣ (που σε ένα βαθμό φαίνεται να κυοφορήθηκε εδώ) δεν περίμενα την αντίδραση του κ. Πολυμερόπουλου.

Κι αυτό γιατί τα άτομα εδώ πάντοτε μου βγάζουν μία αίσθηση ρομπότ. Ο Roark που αν δεν κάνω λάθος είναι το username του προέδρου της ΦΙΣ, είναι τελείως ζόμπι του ορθού λόγου και το πιο θυμικό που μπορείς να πάρεις από αυτόν είναι ένα ημιειρωνικό ποστ-ξεπέτα σαν αυτό εδώ.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που βλέπω ανθρώπινη αντίδραση εδώ και τη βλέπω με πολύ συμπάθεια ακόμη κι αν χρειάστηκε να καεί κάτι δικό τους (και η μισή Ελλάδα μαζί) για να τους βγει. Ο Roark συνεχίζει βέβαια να θυμίζει μηχανή λογικής.

Ανώνυμος είπε...

Η άμεση αντίδραση της Φ.Σ. στην φυσική καταστροφή και το αίτημά της για αναβολή εκλογών δείχνουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την πραγματική επαφή που έχει με τον κόσμο. Αυτή η ενέργεια ήταν επιβεβλημένη όχι για να κερδηθούν κάποιες ψήφοι λαικίζοντας αλλά για να καταδείξει ότι ο Καραμανλής αλλά και οι υπόλοιποι δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να βοηθήσουν τον λαό σε δύσκολες καταστάσεις κρυπτόμενοι πίσω από νομικίστικες δυσκολίες δήθεν.
Κύριοι που κατηγορείτε την Φ.Σ. για λαικισμό, δηλ. η χώρα είναι δέσμια μιας απόφασης που πάρθηκε από την κυβέρνηση και δεσμεύει τον κρατικό μηχανισμό σε γραφειοκρατικές προεκλογικές διαικπεραιωτικές ενασχολήσεις και δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς ;
Ε όχι. Να βρουν λύση και να σωθεί η χώρα.
Ξέρετε τί λένε οι άνθρωποι στη γειτονιά και στο χωριό; "Εδώ ο κόσμος καίγεται και .........."

Για βγείτε λίγο πιο έξω από την τρύπα σας. Ποιός θα βοηθήσει αυτόν τον κοσμάκη ; Ο δημοτικός ή νομαρχιακός υπάλληλος που τρέχει να ετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους ; ή η αστυνομία ; ή το Υπουργείο εσωτερικών που οι υπηρεσίες του χορεύοθν αποκλειστικά στον ρυθμό των εκλογών και δεν σου απαντούν σε οποιοδήποτε μικρό ζήτημα κι αν έχεις ; Ποιός θα κάνει καταμέτρηση των ζημιών; Ποιός κύριε Ανώνυμε; Και μας λέτε ότι δεν πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές!
Ναι ο Καραμανλής είναι ο ηθικά υπεύθυνος επειδή μας ενέπλεξε σε μια ανόητη εκλογική διαδικασία και σήμερα μας στερεί τη δυνατότητα να σώσουμε τη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Τί πρέπει να γίνει για να αφυπνισθούν ; Να καεί και το δικό τους σπίτι;
Ακριβώς Μάκη , κάποιοι "χτενίζονται" και γαία πυρί μιχθήτω. Οι 50 τόσοι νεκροί θα αποτελούν αιώνιο όνειδος για το σάπιο κράτος και αυτούς που το διαφεντεύουν και αυτή τη στιγμή τρώγονται για το ποιός θα το καταλάβει. Ντροπή! Έρμε λαέ!!
Μπράβο στην Φ.Σ. για την άμεση αντίδραση.

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Veritech μας αδικείς όταν μας αποκαλέίς ρομπότ και ζόμπι του ορθού λόγου. Τί πιο πραγματικά ανθρώπινο από τον ορθό λόγο; Πώς αυτό μπορεί να αποτελεί ψόγο ιδιαίτερα για ένα πολιτικό κόμμα που οφείλει να είναι ψύχραιμο και ορθολογικό;
Γιατί εκλήσσεσαι λοιπόν από μια αντίδραση που πιάνει το σφυγμό και την αγωνία του κόσμου; Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους και όχι για να κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αυτό είναι ανθρώπινη ορθολογική αντίδραση και συνεπής με την ιδεολογία μας και με τη μέχρι τώρα πορεία μας.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μόνο που σε αυτή την συζήτηση (με εξαίρεση ίσως τις απαντήσεις του Περλίκου) είδαμε πολλή επίκληση στο συναίσθημα και καθόλου ορθό λόγο. Ίσως βέβαια για την Φιλελεύθερη Συμμαχία τα "Karamanlis-Bush-Killer", "δεξιούληδες", "πηδήξου φλώρε", και "έχετε μάνες με τηγάνια" (!), να είναι η εικόνα του ορθού λόγου.

Ανώνυμος είπε...

Giannhs, αυτά που είπε ο Nievskii δεν είναι τίποτα μπροστά σ'αυτά που εσύ εκστόμισες περί "αλητείας, τυμβωρυχείας, αμοραλισμού κλπ" καθώς και ο Ανώνυμος περί " ανθρώπινων σκουπιδιών , ορνέων και σκουληκιών". Οι προβοκάτορες αξίζουν απαντήσεων υποτίμησης και εξευτελισμού. Όσοι διαβάζουν κρίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μάλλον δυσκολεύονται να διαβάσουν τα μηνύματα σε χρονολογική σειρά. Σε κάθε περίπτωση, είναι παράξενη η αυτιστική αντίδραση με την οποία αντιμετωπίζουν πολλά μικρά κόμματα την κριτική. Λες και η ΦΙΣ είναι τόσο απειλητική για το σάπιο πολιτικό σύστημα που χρειάζεται την επιστράτευση "προβοκατόρων" για να αντιμετωπιστεί.

Για να μην αφήσω δε παραπονεμένο τον... νταή της ΦΙΣ, υποψήφιο βουλευτή κύριο Πολυμερόπουλο, πληροφοριακά λέγομαι Ευρυβιάδης Αναστασόπουλος και διαμένω στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Εγώ από την πλευρά μου, κύριε Πολυμερόπουλε, δεν θα σας στείλω να "πηδηχτείτε", καθώς στην περίπτωσή σας θα επρόκειτο περισσότερο για ευχή παρά για προσβολή.

Κάποιος είπε για νομαρχιακούς υπαλλήλους που καταρτίζουν εκλογικούς καταλόγους αντί να βοηθούν τον κοσμάκη (παραδοσιακά οι υπάλληλοι των ληξιαρχείων ασχολούνται με την κατάσβεση πυρκαγιών και την καταγραφή ζημιών σε περιόδους κρίσης). Ευτυχώς που δεν είστε λαϊκιστές.

Υπόσχομαι να μην κάνω άλλη "προβοκάτσια". Καλή συνέχεια στον προεκλογικό σας αγώνα. Ο καθένας έχει, φαντάζομαι, τις προτεραιότητές του.

George Bourchas είπε...

Η διάλυση της Βουλής και η προσφυγή σε εκλογές υποκρίπτει μικροπολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης, δεν συνιστά, όμως, με κανένα τρόπο συνταγματική εκτροπή.
Συνταγματική εκτροπή αντιθέτως συνιστά η αναβολή των εκλογών.

Άλλωστε, ουδεν κακόν αμιγές καλού. Παρέχεται η ευκαιρία στους πολίτες σε λίγα εικοσιτετράωρα να καταδικάσουν τον πολυσυλλεκτικό δικοματισμό, που στηρίζει την νταβαντζίδικη εθνιστική κλεπτοκρατία.

Roark είπε...

Πού ακριβώς βλέπετε δραστηριότητες προεκλογικού μας αγώνα αυτή τη στιγμή; Ότι ήταν προγραμματισμένο έχει αναβληθεί, και ζητήσαμε (όπως και πολλά κόμματα μετά από μας) να αναβληθεί όλη η διαδικασία. Μην τρελαθούμε κιόλλας.

Και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
Παπαρήγα, Αλαβάνος, Καραμανλής, Παπανδρέου, έχουν την κύρια πολιτική ευθύνη για τους εμπρησμούς

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω δίνουν έμφαση στις ευθύνες της πυρόσβεσης και όχι στους εμπρηστές. Σχεδόν όλοι αποσιωπούν τον πολιτικό χαρακτήρα των εμπρησμών και ως χθες έκλειναν το στόμα όποιου το έκανε. Όλοι τους αρνούνται να κινητοποιηθούν και να κινήσουν το λαό για την άμυνα στους εμπρηστές για τη σύλληψη τους και για την αποκάλυψη των εντολέων τους. Όλοι τους εκμεταλλεύονται τις πυρκαγιές, τα πτώματα και τα αποκαΐδια για να πραγματοποιήσουν τα πολιτικά τους σχέδια και τις πάγιες προτάσεις τους.

Το φαινόμενο πήγε στην άκρη του και η ουσία του αποκαλύφθηκε. Δεν έχουμε πια να κάνουμε με αυτόματους τάχα εμπρησμούς από το πιο ζεστό καλοκαίρι του αιώνα γιατί στο ίδιο ζεστό καλοκαίρι πριν από έναν αιώνα δεν κάηκε η Ελλάδα. Δεν έχουμε να κάνουμε με οικοπεδοφάγους γιατί οι οικοπεδοφάγοι δεν συντονίζονται πανελλαδικά, δεν καίνε δυσπρόσιτες οροσειρές (Γράμμος), δεν καίνε δομημένες εκτάσεις και εντός σχεδίου (ολόκληρα χωριά και οικοπεδοποιημένες περιοχές όπως Ραφήνα, Λαγονήσι, Πολιτεία), και κυρίως δεν καταστρέφουν το κάλος απέραντων περιοχών αφαιρώντας όλη την αξία της γης που υποτίθεται ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν. Τέλος δεν βάζουν το βράδυ (και όχι το μεσημέρι που είναι δυνατοί οι άνεμοι) νέες φωτιές τη μια δίπλα στην άλλη σε πελώριες εκτάσεις (και όχι σε συγκεκριμένα σημεία) την ώρα που οι πυρκαγιές ήδη καίνε ανθρώπους ζωντανούς.

Τέτοιοι μεθοδικοί εμπρηστές δεν είναι απλοί ασυνείδητοι οικοπεδοφάγοι. Είναι αδίστακτοι εγκληματίες που εκτελούν κεντρικές πολιτικές εντολές.

Κατηγορούμε τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο ότι κρύβουν συστηματικά από το λαό από την αρχή του καλοκαιριού τον πολιτικό χαρακτήρα των εμπρησμών και μάλιστα αποφεύγουν να μιλήσουν καν για εμπρησμούς. Ειδικά ο Καραμανλής μέχρι χθες, όταν μετά τους 50 νεκρούς ξεσηκώθηκε όλη του η κυβέρνηση για να τον υποχρεώσει να παραδεχτεί ότι υπάρχει σχέδιο εμπρησμών, έπνιγε τη φωνή των βουλευτών και των υπουργών του που τολμούσανε να μιλήσουν για πολιτικούς εμπρησμούς. Όσους το τόλμησαν τους παρέδωσε στη χλεύη της αντιπολίτευσης (Γιακουμάτος) και τους απομάκρυνε από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Τους κατηγορούμε όλους αυτούς επειδή θεωρούν εδώ και μήνες την πυρόσβεση σαν το κύριο ζήτημα και όχι την πληθώρα των πυρκαγιών, και δεν κάνουν κεντρικό ζήτημα, συνήθως δεν λένε τίποτα, για την ανάγκη αντίστασης στους εμπρηστές. Έτσι αποπροσανατολίζουν το λαό και τον κάνουν να περιμένει τους πυροσβέστες (που δεν μπορούν ποτέ ακόμα και αν είναι τριπλάσιοι να επέμβουν σε εκατοντάδες εστίες) και όχι να παλεύει όσο μπορεί οργανωμένα και ο ίδιος, να επιτηρεί μαζικά την περιοχή του, να αναζητά τους εμπρηστές και να απαιτεί την σύλληψη και την τιμωρία τους. Ήδη έρευνα της πυροσβεστικής αποδεικνύει πως όχι μόνο μένουν ασύλληπτοι οι εμπρηστές όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ακόμα χειρότερα δεν καταδικάζονται ποτέ ουσιαστικά γιατί οι πράξεις τους στα γρήγορα χαρακτηρίζονται αμέλεια.
Κι όμως όχι μόνο δίνουν αποκλειστικά έμφαση στην πυρόσβεση και όχι στους εμπρησμούς τα 4 κόμματα, αλλά απαιτούν πολιτικές εκκαθαρίσεις των πολιτικών προϊσταμένων της πυρόσβεσης ή ανέχονται το αίτημα των υπόλοιπων για πολιτικές εκκαθαρίσεις. Και γενικότερα βάζουν πολιτικά αιτήματα πάνω στις πυρκαγιές και εξαιτίας των πυρκαγιών. Όποιος όμως στηρίζει πολιτικά αιτήματα πάνω στους εμπρησμούς ενώ αρνείται να τους χαρακτηρίσει πολιτικούς, τότε αυτόματα επωφελείται αυτός από τους εμπρησμούς και τουλάχιστον γίνεται αντικειμενικός σύμμαχος των εμπρηστών.

Κάθε δημοκράτης είναι μετά από αυτά υποχρεωμένος να αντιταχθεί σε όλα αυτά τα αιτήματα που πατάνε πάνω στους εμπρησμούς και σε όλους όσους τα προβάλουν πάνω στα πτώματα των ανθρώπων και των δασών. Επίσης είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον βαθύτερο υποκινητή αυτού του τερατώδους εγκλήματος στηριγμένος στα στοιχεία της πολιτικής ανάλυσης.

Το ένα βρώμικο αίτημα είναι η εκκαθάριση των υπουργών που αποτελούν το πολιτικό επιτελείο της πυρόσβεσης. Όποιος το προβάλει χωρίς να δίνει έμφαση στους εμπρηστές αλλά στην πυρόσβεση βοηθάει αντικειμενικά τους όποιους πολιτικούς εμπρηστές να εκκαθαρίζουν το πολιτικό και διοικητικό επιτελείο της πυρόσβεσης και γενικά το εσωτερικό της εκάστοτε κυβέρνησης. Ειδικά το αίτημα της εκκαθάρισης, του πολιτικού προϊστάμενου της πυροσβεστικής, του Πολύδωρα, είναι πάγιο αίτημα των ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ, ιδιαίτερα του δεύτερου, όπως και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τελευταία προβάλλεται το αίτημα της εκκαθάρισης και των άλλων δύο. Ο Καραμανλής από την άλλη πάγια και επιδεικτικά καλύπτει μόνο τους ίδιους τους πυροσβέστες της πρώτης γραμμής αλλά ποτέ τους πολιτικούς τους και τους διοικητικούς τους προϊστάμενους. Ειδικά τον Πολύδωρα που τόλμησε και κατηγόρησε τον ΣΥΝ ότι συγκαλύπτει τους κουκουλοφόρους τον εξαφάνισε.

Το άλλο αίτημα που στηρίζεται στις πυρκαγιές είναι ακόμα πιο στρατηγικής σημασίας. Πρόκειται για την απαίτηση να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 24. Η μη αναθεώρηση είναι πάγιο αίτημα του ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ αλλά τελευταία όλο και πιο έντονα του ΠΑΣΟΚ και γίνεται με το επιχείρημα ότι αν αυτό συμβεί θα μετατραπούν οι δασικές εκτάσεις σε οικοδομήσιμες. Σύμφωνα με το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ οι φωτιές μπαίνουν από τους οικοπεδοφάγους για να αξιοποιήσουν την επερχόμενη αλλαγή του άρθρου 24 και να μετατρέψουν τάχα τις δασικές εκτάσεις σε μη δασικές εκτάσεις και έτσι να χτίσουν πάνω σε αυτές. Στην πραγματικότητα το σημερινό άρθρο 24 δεν εμποδίζει τις πυρκαγιές αλλά τις βιομηχανικές και τουριστικές επιχειρήσεις να βρουν γη σε εντελώς μη δασικές εκτάσεις. Το άρθρο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας που τόσο την έχουν εμποδίσει με κάθε «οικολογικό» πρόσχημα γενικότερα για χρόνια το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Είναι εντελώς ενοχοποιητικό πολιτικά για τα δύο αυτά κόμματα ότι πάνω στα απανθρακωμένα πτώματα βγαίνουν να απαιτήσουν από τον Καραμανλή να δεσμευτεί ότι δεν θα αναθεωρήσει το άρθρο 24. Είναι σαν να εκβιάζουν ότι όλη η χώρα θα καεί αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Και ο Καραμανλής όπως σε όλα τα ζητήματα που βάζουν τα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει επί μήνες για να υποστηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 24, ούτε μια λέξη ενάντια στους εμπρηστές ώσπου όλη η κυβέρνησή του και η Ελλάδα τον υποχρέωσαν να υπαινιχθεί, μόνο μετά τους 50 νεκρούς, ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο εμπρησμών.

Τέλος το τρίτο πολιτικό αίτημα που εδράζεται στις πυρκαγιές και έχει σχέση με τα άλλα δύο, αίτημα πολιτικής εκτροπής και φασισμού είναι η απαίτηση του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και του Καρατζαφέρη από την αρχή του καλοκαιριού να γίνει πολιτικό Συμβούλιο Αρχηγών όλων των κομμάτων υπό την προεδρία του Παπούλια για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Αυτό το αίτημα το υποβάλανε αυτοί πριν οι πυρκαγιές αποκτήσουν τόσο εκτεταμένο και δολοφονικό πανελλαδικό χαρακτήρα λες και ξέρανε ότι θα αποκτήσουν. Σε κάθε περίπτωση πιάστηκαν από τις πυρκαγιές για να ζητήσουν να αυτοκαταργηθεί η κυβέρνηση πάνω σε μια εθνική καταστροφή και για να αντικατασταθεί πρακτικά από μια αντισυνταγματική κυβέρνηση τάχα άτυπης «εθνικής ενότητας» όπου τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμα και μόνα τους τα τρία μειοψηφικά, θα μπορούν να επιβάλουν τη πολιτική θέλησή τους στην κυβέρνηση. Δηλαδή θα μπορούν και την αναθεώρηση του άρθρου 24 να καταργήσουν και την πολιτική των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών να ποδηγετούν, και να τους παύουν και να τους ορίζουν. Δηλαδή θέλουν να κάνουν την κυβέρνηση της χώρας μια «ανεξάρτητη διακομματική αρχή», όπως έχουν κάνει με όλες αυτές τις «ανεξάρτητες» αρχές που τελικά είναι εξαρτημένες από το βέτο τους, δηλαδή από τους ίδιους. Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ απορρίπτουν προς το παρόν αυτήν την απαίτηση. Πάλι καλά γιατί αν υπέκυπταν, εκτός από την αυτοκατάργησή τους, θα δημιουργούσαν ένα προηγούμενο που θα καταργούσε τελικά τις πιο στοιχειώδεις αρχές της αστικοδημοκρατικής διακυβέρνησης. Οι δολοφονικοί εμπρησμοί αξιοποιούνται λοιπόν για τη συνταγματική εκτροπή, για το φασισμό.

Μπορούμε ύστερα από αυτά να πούμε ότι οι δολοφονικοί εμπρησμοί είναι αντικειμενικά δεμένοι και ενισχύουν πολιτικά φασιστικές και οικονομικά σαμποταριστικές πολιτικές. Τέτοιες πολιτικές μόνο ένας ιμπεριαλισμός προωθεί: Είναι ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός που χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες τα δυο εντελώς υποταγμένα σε αυτόν κόμματα, το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΝ και τελευταία τον αρχιφασίστα Καρατζαφέρη για να προωθήσει την αντιευρωπαϊκή στρατηγική του στη χώρα. Μαζί του σε αυτή τη στρατηγική έχει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς Παπανδρέου- Καραμανλή που και οι δύο εκκαθαρίζουν και μαχαιρώνουν πισώπλατα τα κόμματά τους και τα εκκαθαρίζουν από όσους αντιστρατεύονται την ενότητα με τον ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ αντίστοιχα. Είναι αυτός ο ανερχόμενος μιλιταριστικός ιμπεριαλισμός που με το βιομηχανικό σαμποτάζ θέλει να χτυπήσει το πιο παραγωγικό και πιο ευρωπαιόφιλο κομμάτι του κεφάλαιου της χώρας, εκείνο που είναι στραμμένο στην παγκόσμια αγορά. Στόχος του είναι να ξεκόψει τη χώρα από το δυτικό ευρωπαϊκό καπιταλισμό, να την ενώσει με τους ανατολικής προέλευσης κρατικοαρπακτικούς ολιγάρχες Μπόμπολα, Κόκκαλη, Μυτιληναίο, Γερμανό, να τη σκλαβώσει με τους ενεργειακούς αγωγούς του και να τη σύρει στον παγκόσμιο πολεμικό άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν. Είναι αυτή τη Ρωσία που πιο ανοιχτά από όλους υποστηρίζει ο νέος ανερχόμενος φασιστικός αστέρας Καρατζαφέρης τον οποίο όλες οι άλλες ηγεσίες σπρώχνουν να μπει στη Βουλή. Είναι τη Ρωσία που υπηρέτησε με θέρμη επί δεκαετίες ο σημερινός πρόεδρος Δημοκρατίας σαν ΥΠΕΞ του Α. Παπανδρέου. Ο Παπούλιας είναι ο μόνος ηγέτης χώρας που στάθηκε δίπλα στο νεοναζί γενοκτόνο Πούτιν για να τον υποστηρίξει στις πυρηνικές του απειλές κατά της Ευρώπης.
Είναι αυτός λοιπόν ο γενοκτονικός ιμπεριαλισμός, ο πιο προβοκάτορας όλων των εποχών ο βασικός εξωτερικός ύποπτος για τη ναζιστικού τύπου επίθεση με φωτιές στην Ελλάδα. Είναι αυτός που αποδειγμένα βρίσκεται πίσω από τη σφαγή-προβοκάτσια στο Μπεσλάν, από την ανατίναξη-προβοκάτσια των πολυκατοικιών της Μόσχας, και ο μόνος στρατηγικά ωφελημένος από την προβοκατόρικη σφαγή των δίδυμων πύργων.
Κάτω από το παραπάνω σκεπτικό μια σύσκεψη υπό την προεδρία του Παπούλια για τις φωτιές με την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τον Παπανδρέου και υπό τις ευλογίες του Καρατζαφέρη είναι μια συνάντηση μαφιόζων για να επιβάλουν την τάξη. Όπως είναι και στεφάνωμα στους εμπρηστές η μη αναθεώρηση του άρθρου 24. Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σε όλες αυτές τις σκοτεινές ηγεσίες και να συντρίψει τις πολιτικές τους. Για να σώσει τη γη του, τα σπίτια του και τη ζωή του από τους εμπρηστές έχει μόνο μια λύση: Να απομονώσει αυτούς που αξιοποιούν πολιτικά τους εμπρησμούς, να αυτοοργανωθεί κατά ομάδες εθελοντών κάθε μέρα με βάρδειες παντού στη χώρα, να κυνηγήσει τους εμπρηστές, να τους παραδώσει στην αστυνομία και να απαιτήσει να βρεθούν οι εντολείς τους. Το κυριότερο που πρέπει να κάνει είναι να περιφρουρεί τις παραγωγικές δυνάμεις, την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία της χώρας. Αν τα κάνει αυτά δεν θα χρειάζονται πολλοί πυροσβέστες για να σβήνουν τις όποιες φωτιές. Θα έχει να κάνει με μια μάχη με τη φύση, με λίγους οικοπεδοφάγους, και άπληστους γιδοβοσκούς. Αυτοί δεν απειλούν τη χώρα με υποδούλωση και θάνατο.


Αθήνα,26 Αυγούστου 2007

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗς ΟΑΚΚΕ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Η ανωτέρω ανακοίνωση δεν αντέχει σε καμία συζήτηση...Η τεράστια ιδεολογική σύχγυση είναι προφανής.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το άρθρο 24 δεν εμποδίζει την ανάπτυξη, ούτε το δασολόγιο, ούτε το κτηματολόγιο. Αντιθέτως η τροποποίηση του μπορεί να σημαίνει την οριστική παράδοση της προσπάθειας για δασολόγιο-κτηματολόγιο, τα οποία είναι αναπτυξιακά μέσα αλλά επιστημονικά, οπότε δεν τα εκτιμάτε δεόντως όταν εμφανώς προτιμάτε εξουσιαστικά και κατασταλτικά μέσα. Κάποιους "βιαστικούς
αναπτυξιολόγους" δεν τους αρκεί η φθηνή αγροτική γή να φυτέψουν και να κτίσουν θέλουν δασική ακόμη φθηνότερη για να αποψιλώνουν την πανίδα.
Μάλλον δεν αρκούν οι εξυπνακίστικες μηδενιστικές αναλύσεις όταν εξαιρουμένω των Συντ. άρθρων και των πολιτικών δεν απομένει παρά η τάμπουλα ράζα της ελέω προπαγανδιστικής φθοράς της πολιτικής επιστήμης.
...Θυμίζει "πρωτόκολλα σοφών" ικανά να παρασύρουν πρόβατα και μάζες, διότι παραμερίζει βάσανα και εμπόδια με επιδίωξη να χαρίσει συμφορές.

Ναυάγιο είπε...

Ήταν μοιραίο οι ιστορικές συγκυρίες να οδηγήσουν σε τελείως λάθος δρόμους. Αν οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τα μέσα Οκτώβρη , θα γινόταν ο ίδιος ντόρος;
Φωνάζουμε όλοι για την έλλειψη οργάνωσης ,πόσοι πολίτες όμως δεν ήξεραν ήδη για την ελλειπή συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης κοντά στα δάση αλλά απάντησαν με το "δε βαριέσαι;" .Πόσοι αγρότες κάνουν αποψίλωση πριν το καλοκαίρι; Δε θα μπορούσα φυσικά να πω ποτέ ότι όσες ευθύνες έχει το Υπ. Δημ. Τάξεως έχουν και οι πολίτες. Είναι όμως πολύ ανησυχητικό (για να μην πω τίποτα άλλο) σε περιόδους κρίσης να ανταλάσσουμε κατηγορίες αντί να είμαστε ενωμένοι.
Άντε να βγάλουμε και ένα προεκλογικό σύνθημα "από τις στάχτες της παλιάς Ελλάδας, θα γεννηθεί η νέα".

Ανώνυμος είπε...

Εμεις οι πολιτες που εδω και χρονια ειμαστε ανενεργοι δεν φταιμε?

Που ειτε φοροδιαφευγουμε ειτε ενθαρρυνουμε την φοροδιαφυγη? Που σαν προβατα παρακολουθουμε δισεκατομμυριουχους δημοσιογραφους να συνομιλουν με δισεκατομμυριουχους καλεσμενους τραγουδιστες και ηθοποιους και υποκριτικα να διαμαρτυρονται γιατι η πολιτεια δεν εχει τα μεσα να σβησει τις φωτιες?

Ποσοι απο εμας αφιερωνουμε λιγο ελευθερο χρονο για εθελοντικη δραση? Μπραβο στους εθελοντες πυροσβεστες - πρωτιστως εσωσαν τις ψυχες τους και μετα τα δεντρα.

Ποσοι απο τους συμμετεχοντες στο διαλογο για την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση (κομματα, εκπαιδευτικοι, μαθητες) εβαλαν θεματα περιβαλλοντικης εκπαιδευσης / διαχειρισης κρισεων στο τραπεζι? Το ασυλο μας μαρανε.

Γιατι δεν υποστηριζουμε πολιτικες αποκεντρωσης? Με ερημα χωρια και κοινοτητες των 100 κατοικων στην υπαιθρο πως θα βρεθουν οι ποροι (εμψυχοι και υλικοι) για προστασια?

Αν δεν μαθουμε να λειτουργουμε σαν κοινωνια συλλογικα ετοιμαστειτε για ακομα χειροτερα. Ας γινει τουλαχιστον αυτη η καταστροφη αφορμη να αλλαξουμε καποιες συμπεριφορες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεχομένως να φταίει το μικρό της ηλικίας σας αλλά θα έπρεπε να γνωρίζατε πόσες ΔΕΚΑΔΕΣ φορές άλλαξαν τους εκλογικούς νόμους οι εκάστοτε κυβερνήσεις (με αρχηγό το ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτονομία χωρίς να την δικαιούνται. Δεν έτυχε να ακούσετε τον Τριανταφυλλόπουλο να μιλάει για τις Ελληνοποιήσεις σε "δύσκολες" περιοχές; Δεν έτυχε να ακούσετε πόσοι ΧΙΛΙΑΔΕΣ ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες προσελήθφησαν ,εκτός ΑΣΕΠ, με 5ετή σύμβαση προεκλογικά; Κι εσείς βρίσκετε περίεργο που ο Καραμανλής επέλεξε να τελειώνει με τις εκλογές σπρωγμένος από τα ΜΜΕ που "καίγονται" να ανεβάσουν τους τζίρους τους από τις προεκλογικές καμπάνιες; Και δεν σας κρύβω ότι την "μπηχτή" του Γιακουμάτου
ότι "ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ" ΔΕΝ την θεωρώ "εξωγήινη". Και πριν καεί όλη η Ελλάδα ο Καραμανλής επίσπευσε τις εκλογές, παρόλο που ούτε οι Νεοδημοκράτες ήταν έτοιμοι. Ούτε κι αυτοί πρόλαβαν να πάρουν τους δρόμους και τα καφενεία για δημόσιες σχέσεις, ούτε ήξεραν ποιοί θα θα κατέληγαν στις λίστες των ψηφοδελτίων. Πάντως αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τους 74 νεκρούς ήταν σίγουρα τα ΜΜΕ, που μας κρατούσαν μεταξύ καπνού, φωτιάς και διαφημίσεων αποσμητικών, μας ενημέρωσαν ΨΕΥΔΩΣ ότι είχε καεί η Αρχαία Ολυμπία, οι εφημερίδες έκαναν δραματικά φωτομοντάζ (Παραθέτω μερικά links http://www.cpress.gr/article.php?art=42879 από την CITYPRESS και http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fmedia%2Efeed%2Egr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20070726%2Flow%2Fassets%5FLARGE%5Ft%5F942%5F113829%2EJPG από το ΕΘΝΟΣ, καθώς και από τα ΝΕΑ http://www.tanea.gr/Default.aspx?d=20070817 και πάλι το ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fmedia%2Efeed%2Egr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20070817%2Flow%2Fassets%5FLARGE%5Ft%5F420%5F118782%2EJPG όπου μπορεί να δει κανείς πως φουντώνουν οι φλόγες ΤΕΧΝΗΤΑ. Υπάρχει και σχετικό video http://www.youtube.com/watch?v=oZndw43d9Fs Και διαβάζοντας το ΕΘΝΟΣ όπου υπάρχει μία κατά μέτωπο επίθεση προς τη ΝΔ ... καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Αν με ρωτήσετε για το αν υπάρχουν άνθρωποι που θα έβαζαν φωτιές για πολιτικούς λόγους αλλά και για λόγους τηλεθέασης...θα σας απαντήσω...ΦΥΣΙΚΑ! Οι νεκροί της 17ΝΟΕ ήταν παρόμοιες "παράπλευρες απώλειες" μίας συγκεκριμένης πολιτικής. Μήπως είδατε κανέναν πολιτικό να δακρύζει για τα ΔΙΣ που "έφαγαν" από τον κοσμάκη με το στημένο χρηματιστήριο; Όσο για το μπάχαλο στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων είναι πρωτόγνωρο για το Ελληνικό κράτος; Δεν πιέστηκαν λόγω των εκλογών αλλά λόγω των ΜΜΕ. Δεν τους "τάισαν" καλά και τώρα τους "γαυγίζουν"! Κι έχει πλάκα, γιατί "πουλάει" στους ψηφοφόρους, να τα ρίχνεις όλα στον υπουργό και στους αρχηγούς. Όμως γνωρίζετε ότι 20 χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που διόριζε Δημοσίους Υπαλλήλους και μάλιστα σε εποχές χωρίς ΑΣΕΠ.Ξεχνάτε ότι οι υπουργοί έρχονται και φεύγουν και συνήθως ΟΥΔΕΜΙΑ επαγγελματική σχέση έχουν με το αντικείμενο των υπουργείων που διοικούν. Ξεχνάτε ότι στο Ελληνικό Δημόσιο διορίστηκαν ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ των Ελλήνων, και διανοητικά και ηθικά. Ή δεν έχετε διαπιστώσει ότι οι Δημ.Υπάλληλοι τα έχουν ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ, διότι ουδέποτε τιμωρήθηκε κάποιος για ΒΛΑΚΕΙΑ. Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικοί της Ελλάδος είναι αυτοί που η κοντόφθαλμη και χαζοχαρούμενη Ελλάδα επιλέγει. Η δε Φιλελεύθερη Συμμαχία , έχει μπροστά μερικά "παιδάκια" που βιάζονται να μεγαλώσουν και τον George Soros από πίσω, προκειμένου να προωθούν την φιλοσκοπιανή πολιτική του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ http://e-rooster.gr/author/voskopoulos , του φίλου του και μέλους του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ κ.Βασιλειάδη και φυσικά των άλλων γνωστών "Ελλήνων" όπως ο κ.Δημητράς και ο κ.Δήμου. Κύριε Φώτη Περλικέ, ετών 29, έχετε συνείδηση που "κολυμπάτε" ή απλά το βλέπετε ως ένα άκρως αποδοτικό οικονομικά "παιχνίδι";
Με εκτίμηση,
Έλλην Μακεδών

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πήγατε στα καμμένα για προεκλογικό αγώνα κύριε Πολυμερόπουλε-Nievskii? Κρίνοντας από την απαίτησή σας "να σας ζητήσουμε συγγνώμη γιατί ψηφίσαμε (?) τον Καραμανλή που "έκαψε το χωριό σας", έτσι φαίνεται. Ευχαριστώ για την πρόσκληση "να γράψω στο forum της ΔΑΠ", που δείχνει πόσο "φιλελεύθερα" αντιμετωπίζουν την κριτική είναι οι αυριανιστές του περιθωριακού σας χώρου.

Και συγχαρητήρια για το μεγαλειώδες ποσοστό σας των... 97 ψήφων σε μια περιφέρεια 187.000 χιλιάδων ψηφισάντων. Αλήθεια οι Φιλελεύθεροι του Στέφανου Μάνου τόσες ψήφους είχαν πάρει στην περιφέρειά σας το 1999? Αλλά έτσι πληρώνεται ο λαϊκισμός πάνω σε πτώματα και η κανιβαλλική πολιτική αλητεία.

Και μιας και σας αρέσουν οι... μεταφορικές ύβρεις. Μεγαλύτερο fuck off (Ελληνιστί, άντε και γαμηθείτε) από την εκλογική σας... επιτυχία δεν θα βρείτε ούτε και να το ψάξετε, αγαπητέ βρωμερέ γεωσκώληκα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ διασκεδαστικό! Μπαίνω στην σελίδα μετά από καιρό, καθαρίζοντας τα bookmark μου, και βλέπω ότι ο κύριος Πολυμερόπουλος, αφού περιέλουσε τους συνομιλητές του με οχετό ύβρεων, ήρθε κατόπιν εορτής (και... μουλωχτά) να σβήσει τα εν λόγω μηνύματά. Τελικά οι "νταήδες των πληκτρολογίων" διακατέχονται από την ίδια ακριβώς θρασυδειλία με τους "νταήδες" της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς για σας, κύριε Πολυμερόπουλε, υπάρχουν και οι μηχανές αναζήτησης που κρατούν cached αντίγραφα των σελίδων.

Ένα τέτοιο μεγαλείο εμβριθή, ψύχραιμου και ανεκτικού πολιτικού λόγου δεν μπορεί να διαγράφεται, αλλά πρέπει να μένει κτήμα ες αει. Το ανασύρω λοιπόν από τα κατάστιχα του διαδικτύου και το επαναφέρω για την τέρψη και μόρφωση των αναγνωστών.

At 25/8/07 23:46, Nievskii said...

Ένα σύντομο σχόλιο από κάποιον που οι παππούδες του είναι ακόμα παγιδεύμενοι από φλόγες 50 μέτρα από δυο βενζινάδικα 5 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω.
Προς πρώτο Ανώνυμο: άντε πηδήξου φλώρε. Έλα στη φωτιά να μιλήσεις αν σου βαστάει, γιατί η γενναιότητά σου σταματάει στο κατώφλι που σε περιμένει η μάνα/γυναίκα/γκόμενά σου με το τηγάνι.
Δεν περίμενα ποτέ ότι τις είκονες που βλέπαμε στη Φαλούτζα με τους απανθρακωμένους στα κονβόυ θα τις ξαναζούσα στο χωριό μου.Ο Καραμανλής είναι ο Μπους της Ελλάδας. Τώρα περιμένω από στιγμή σε στιγμή να δω τα 1000 άτομα που έχουν παγιδευτεί σε Στροβίτσι, Μουντρά, Μοφκίτσα χωρίς διαφυγή από πουθενά, μέσα στο δάσος τι θα κάνουν. Πάει το χωριό μου. Πέρασε στη ιστορία με την Φαλούτζα και την Κάνδανο. Hier lag Neohorion.

At 26/8/07 09:46, Nievskii said...

Εγώ είμαι στην Αθήνα και δεν μπορώ να κάνω τπτ όσο οι παππούδες μου είναι αποκλεισμένοι στο χωριό: Ιωάννης Γεωργίου Φελούκας και Αντωνία Φελούκα το γένος Νικολοπούλου, χωριό Νεοχώρι. Έτσι για να ξεχνώ πώς περνά η ώρα περνώ την ώρα μου στο ίντερνετ και βλέπω τηλεόραση 24 ώρες το 24ωρο.
Όταν πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά είχε κλείσει ο δρόμος από παντού και στο Θολό, 2 χλμ πιο πέρα που μπόρεσαν να φύγουν έφυγαν με αποβατικά του ναυτικού. Οι υπόλοιποι συγγενείς σε Μοφκίτσα είναι τραγικά αποκλεισμένοι.
Το όνομα μου είναι προσβάσιμο σε όλους και δεν προσπάθησα να το κρύψω. Το ονοματάκι σου φλώρε δεν είναι προσβάσιμο σε κανέναν. Άντε και πηδήξου λοιπόν και πάλι.

Ξαμολήθηκαν οι δεξιούληδες στα φόρα για να μας πείσουν ότι για τόσους θανάτους φταίει η τύχη. Η απάντηση είναι η απάντηση του Ελευθερίου Βενιζέλου:
«Να αντικρύζωμεν τα πράγματα ως έχουν. Οχι αισθηματολογικώς. Να είμεθα θετικοί. Να αφήσωμεν τους θρύλους. Να αποφεύγωμεν τα "και στην Πόλη με το καλό"! Να το πάρωμεν απόφασιν, ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ "Θεός της Ελλάδος"! Ενας είναι ο Θεός δι' όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα»

At 3/9/07 18:55, Nievskii said...

Μόλις γύρισα από τα καμμένα,οπότε και έχασα κάποιες ερωταποκρίσεις. Δεν θα πω τίποτα. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, λέει ο λαός. Και λίθοι κεκράξονται. Η ευθύνη ξέρω ποιου δεν είναι πάντως: δική μου και των υπόλοιπων παιδιών που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο εδώ μέσα.

Εγώ από την πλευρά μου, κύριε Πολυμερόπουλε, δεν θα σας στείλω να "πηδηχτείτε", καθώς στην περίπτωσή σας θα επρόκειτο περισσότερο για ευχή παρά για προσβολή
Αποκτώντας ένα πρόσωπο όλα είναι πιο εύκολα. Αν ο κύριος Αναστασόπουλος είναι κάποιος/ένας από τους ανωνύμους ( ανήκετε όλοι στην ίδια ομάδα όπως λέει και η ξανθιά το πρωί;) σε αυτόν προσωπικά οφείλω συγγνώμη για την έκφραση. Ευχαρίστως να την επαναλάβω. Σε μένα οφείλει μια συγγνώμη για τον Κωστάκη που ψήφισε και έστειλε το χωριό μου στην χώρα του Ποτέ-δεν-υπήρξε.
Υ.Γ. Το πηδήξου έχει την έννοια του αμερικάνικου fuck off. Εννοείται ως προσβολή, αλλά ως προσβολή του τύπου "πήγαινε στο site της ΔΑΠ να γράψεις αν έχεις να πεις κάτι κι όχι εδώ μέσα"...Οι οπαδοί της σεξουαλικής οικονομίας και του Βεργή μπορούν να το εννούν ως ευχή, εγώ όχι.
Υ.Γ.2 Ένα μιρκό σχόλιο. Σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνοι είναι οι δήμοι για να δώσουν τις αποζημιώσεις. Έλα όμως που οι δήμαρχοι είναι πράσινοι στις πληγείσες περιοχές. Οπότε είδαμε το φαινόμενο πρώτα να στείνεται κομματικά γραφεία για αποζημιώσεις στο νοσοκομείο Πύργου και μετά οι υπεύθυνες δηλώσεις να κατατίθενται κατευθείαν στις τράπεζες. Αν έστω και λίγο η Δεξιά στην Ελλάδα ξεχνούσε ότι είναι Δεξιά και τηρούσε το νόμο, δεν θα είχαμε την τόσο μεγάλη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Γιατί και οι ΟΤΑ θα το χρησιμοποιούσαν για κομματικούς λόγους. Αλλά δεν θα έδινα αποζημιώσεις σε κατοίκους Καλαμαριάς και Ιωαννίνων που πήραν το τριχίλιαρο για να πάνε να ψηφίσουν.

---------

Υποκλίνομαι στο εύρος και το βάθος του πολιτικού σας λόγου. Αν πάντως εξακολουθείτε να ντρέπεστε για αυτά που γράψατε, καλύτερα να ζητήσετε καμμία συγγνώμη, παρά να προσπαθείτε... κρυφά και αθόρυβα να εξαλείψετε τα ενοχοποιητικά στοιχεία. :-D

Nievskii είπε...

Υποκλίνομαι στο εύρος και το βάθος του πολιτικού σας λόγου. Αν πάντως εξακολουθείτε να ντρέπεστε για αυτά που γράψατε, καλύτερα να ζητήσετε καμμία συγγνώμη
Μα το παραθέτεις φίλε μου:
Αποκτώντας ένα πρόσωπο όλα είναι πιο εύκολα. Αν ο κύριος Αναστασόπουλος είναι κάποιος/ένας από τους ανωνύμους ( ανήκετε όλοι στην ίδια ομάδα όπως λέει και η ξανθιά το πρωί;) σε αυτόν προσωπικά οφείλω συγγνώμη για την έκφραση
Δεν μου αρέσει να τσακώνομαι. Μετανιώνω όταν τσακώνομαι άσκοπα. Ντρέπομαι όταν τσακώνομαι, ακόμα και αν έχω δίκιο. Το να τσακώνομαι με ανθρώπους που την ημέρα της μεγάλης καταστροφής μπήκαν να βρίσουν την ΦΣ είναι άσκοπο. Τι να πω για κάποιον που την ημέρα της τραγωδίας το μόνο που κρατάει είναι ότι πρέπει να βρίσει την ΦΣ; Ανωνύμως. Και να βρίζει προσωπικά ανθρώπους που επλήγησαν. Καταλαβαίνω ότι είναι νεοδημοκράτης πωρωμένος. Δεν του προσφέρω κάτι με τον να τον βρίσω. Πιστεύει ότι οι νεκροί καήκαν για να εκθέσουν την ΝΔ. Είναι άσκοπο και κακό να βρίζεσαι με ανωνύμους που μπήκαν να σε βρίσουν. Φταίω κι εγώ. Όποιος είχε τη γενναιότητα να μπει με το όνομά του δεν τον έβρισα. Εσύ μας έβρισες με το καλημέρα, αλλά συγγνώμη δεν ζήτησες. Αυτή είναι η γενναιότητά σου που εγκαλείς του άλλους για απουσία της; Δεν τους αξίζει στους ανωνύμους, ούτε σε σένα - που δεν σε έβρισα- η ύβρις, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Θα έρθει η ώρα που θα βιώσουν την προσωπική τους τραγωδία, όταν λ.χ. τους παρατήσει η γυναίκα τους γιατί δεν τους αντέχει, όταν χτυπήσει αμάξι το παιδί τους και πάνε στο φοβερό δημόσιο νοσοκομείο που έχει φτιάξει η ΝΔ, όταν πάθουν εγκεφαλικό και τους ταΐζουν με το κουταλάκι σαν βρέφη και τους φορούν μπεϊμπιλίνο, πράγματα που βλέπω καθημερινά στη δουλειά, κι εκεί θα έρθει ο καθένας να δει που τον οφέλησε η ΝΔ και το τι του προσέφερε στη ζωή του. Τουλάχιστον δεν θα έχουν ανώνυμους να τους βρίζουν ως αλήτες. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Δεν έδοσα συνέχεια στο θέμα. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι ανώνυμοι. Ζήτησα συγγνώμη για να τελειώνει το θέμα και ως ομολογία ότι κακώς δυναμίτισα το κλίμα. Με έκπληξή μου είδα κάποιος να απαντά μετά από καιρό. Αποφάσισα λοιπόν να σβήσω σχόλια-που ήδη είχαν γίνει quote-για τελειώνει οριστικά το θέμα. Αφού θέλεις συνέχεια όμως άκου:

Καταστράφηκαν μερικά ή ολικά δεκάδες χωριά

75 άνθρωποι απανθρακώθηκαν - έχει καεί ποτέ γνωστός σου ζωντανός; Θα σου άρεσε να καείς ζωντανός;

Έγινε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές ποτέ στην Ελλάδα

Οι ζημιές στην οικονομία ανέρχονται σε τεράστια ποσά

Κάηκε το χωριό μου

Καταστράφηκαν ελιές και μανταρινιές μου-που φύτεψα με κόπο με τον πατέρα μου

Για τρεις ημέρες έζησα με την αγωνία των παππούδων που έμεναν 50 μέτρα μακριά από 2 βενζινάδικα, όπου οι φλόγες έφτασαν όταν πήγα να δω σε απόσταση 20 μέτρων

ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ! ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ


Τέτοια εμπάθεια δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου. Μπήκες εξαρχής να με πεις αλήτη, χωρίς να σε βρίσω, και ότι καπηλεύομαι την προσωπική μου τραγωδία. Μετά αμέσως με είπες ψεύτη-ότι τα λεώ ψέμματα ότι το χωριό μου κάηκε,και άρα εσύ καλώς και μας είπες αλήτες. Μπήκες να τσακωθείς μετά από 3 μήνες, ενώ ποτέ δεν τσακώθηκα μαζί σου (ή μήπως ήσουν κι εσύ κάποιος από τους ανώνυμους;). Δυστυχώς και τα δικά σου γραπτά μένουν:

Αυτό είναι το επίπεδο που θα φέρει στον πολιτικό διάλογο η ΦΣ? Μέχρι της αλητείας να πολιτικολογείτε για Φαλούτζα (μήπως και Άουσβιτς) πάνω στους νεκρούς? Kαι μιλάτε εσείς για παλαιοκομματισμό των υπόλοιπων σχηματισμών? Πάντως σε κυνική εκμετάλλευση της τραγωδίας ούτε ο πιο αμοραλιστής "επαγγελματίας της πολιτικής" δεν πιάνει μία μπροστά σ΄αυτά που διάβασα σήμερα. Καλές ψήφους.

Λυπάμαι για σένα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock