Στην προσπάθειά τηε να βρει η ελληνική ακροδεξιά πάτημα στην πρακτική έστω και μιας χώρας για να δείξει κάπως ότι αυτό που προτείνει είναι όντως συμβατό με ένα σύγχρονο αναπτυγμένο κράτος και όχι με την Βόρειο Κορέα ή κάτι άλλο παρεμφερές, συχνά-πυκνά φέρνει στην συζήτηση το παράδειγμα της Αυστραλίας - μια χώρα που παρεπιμπτόντως το 2% του πληθυσμού είναι μετανάστες από την Ελλάδα! Ανάρπαστο λ.χ. έχει γίνει σε blogs, fora, αλλά και από αρχηγούς κομμάτων το γνωστό πλαστό κείμενο που αποδίδεται ψευδώς στον σημερινό πρωθυπουργό της Αυστραλίας Rudd, ενώ πιο πριν αποδιδόταν ψευδώς στον πρώην πρωθυπουργό Howard. Τώρα που πλησιάζουν πάλι οι εκλογές στην Αυστραλία και το μεταναστευτικό φιγουράρει στην προεκλογική συζήτηση, πληθαίνουν πάλι τα μέσα που αναμεταδίδουν το μεταναστευτικό ως αγκάθι για την Αυστραλία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Καταρχάς να πούμε ότι η μετανάστευση όντως αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης στην Αυστραλία. Τα θέματα που προτείνονται συνήθως στις εκλογές στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια είναι από την μεν μεριά των Εργατικών τα νοσοκομεία και η χρηματοδότησή τους, από δε την μεριά των Συντηρητικών η μετανάστευση. Αλλά ας δούμε όμως λίγο τα νούμερα. Η Αυστραλία είναι μια χώρα που είχε 5,000,000 κατοίκους το 1940 και σήμερα έχει 22,000,000. Υπολογίζεται ότι το 2050 θα έχει 36,000,000 κατοίκους. Η πλειοψηφία αυτής της αύξησης οφείλεται σε ένα φιλόδοξο προγράμμα μετανάστευσης που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας μετά τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Αυστραλία δέχεται ετησίως γύρω στους 250,000 μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων μετά από λίγα χρόνια αποκτά και την υπηκοότητα της χώρας. Επίσης, η Αυστραλία δέχεται ετησίως 14,000 αιτούντες άσυλο, ενώ η αρμόδια υπηρεσία προτείνει να αυξηθούν οι θέσεις για τους αιτούντες άσυλο στους 20,000 ετησίως. Η Αυστραλία έχει δεχτεί από την ανεξαρτητοποίησή της 750,000 πρόσφυγες και το ποσοστό αποδοχής των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο είναι στο 90%, τόσο κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης των Συντηρητικών, όσο και της διακυβέρνησης των Εργατικών.
Αν κάνουμε μια πρόχειρη αναγωγή στα καθ'ημάς, η Ελλάδα θα έπρεπε να δέχεται ετησίως περί τους 125,000 μετανάστες για να εξομοιωθεί ο ρυθμός υποδοχής μεταναστών της με αυτόν της Αυστραλίας. Ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα είναι περίπου 900,000 άτομα και επειδή αυτή η εισροή αυτή έγινε στο διάστημα των τελευταίων 20 ετών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ετήσια μετανάστευση που εισρρέει στην Ελλάδα είναι γύρω στα 45,000 άτομα, κοινώς το 1/3 αυτής της Αυστραλίας. Να πούμε ταυτόχρονα όμως ότι ενώ το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας συνεχίζεται αμείωτο, η Ελλάδα έχει πάψει να είναι χώρα προορισμού μεταναστών. Κι ενώ ο πληθυσμός της Αυστραλία έχει 4πλασιαστεί τα τελευταία 65 χρόνια, και προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα 1,5 φορά, ο πληθυσμός της Ελλάδας σε κάποιες προβολές προβλέπεται να μείνει στάσιμος ή και να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, ακριβώς επειδή η ροή των μεταναστών είναι τόσο μικρή ώστε να μην μπορεί να αντιρροπήσει την φυσική γήρανση του πληθυσμού.
Στο άσυλο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα: για να φτάσουμε τους Αυστραλούς θα έπρεπε να έχουμε δεχτεί τα τελευταία 65 χρόνια τουλάχιστον 350,000 πρόσφυγες (μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός της Αυστραλίας ήταν μικρότερος όταν δεχόταν μεγάλο αριθμό από αυτούς). Θα έπρεπε να δίνουμε άσυλο τουλάχιστον σε 7,000 άτομα τον χρόνο. Αντιθέτως, η Ελλάδα έχει ενά απίστευτα χαμηλό ποσοστό αποδοχής των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο που είναι σταθερά κάτω του 1% ή αλλιώς γύρω στα 100 άτομα τον χρόνο. Αν το συγκρίνουμε το ποσοστό αυτό με το 90% της Αυστραλίας, ανεξαρτήτως του ιδεολογικού προσανατολισμού της κυβέρνησης της χώρας, καταλαβαίνουμε ότι αν στην Αυστραλία κυβερνά ο νόμος. Για την Ελλάδα πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
Μήπως πάλι στον σεβασμό των εθνικών παραδόσεων των κατοίκων από διάφορες χώρες καταγωγής η Αυστραλία πάει πίσω; Γιόρτασαν οι Έλληνες του Sydney της 25η Μαρτίου φέτος στις 22 Μαρτίου. Μαζέυτηκαν γύρω στα 20,000 άτομα στην όπερα του Sydney και άλλα 30,000 άτομα λίγο πιο πέρα στο Darling Harbour. Την δε 25η Μαρτίου, ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν στα κυβερνητικά κτήρια της πολιτείας New South Wales, της οποίας το Sydney είναι πρωτεύουσα. Φαντάζεστε τώρα δεκάδες χιλιάδες Αλβανούς να μαζεύονται να γιορτάσουν κάπου στην Αθήνα την εθνική τους εορτή, χωρίς να τους λέει κάποιος πράκτορες ξένου κράτους, χωρίς να αμφισβητεί την αφοσίωσή τους στην κοινή υιοθετημένη πατρίδα, αλλά ακόμα χειρότερα αλβανικές σημαίες να κυματίζουν στον Δήμο Αθηναίων και την Νομαρχία Αττικής; Επίσης, οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι είναι ελεύθεροι να αναρτούν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, χωρίς να τους παρενοχλεί κανείς. Πόσο εύκολο θα ήταν για αλβανικής καταγωγής κάτοικο της Ελλάδας να αναρτήσει την αλβανική σημαία στο μπαλκόνι του;
Τελικά, η Αυστραλία για τι ακριβώς αποτελεί δικαιολογία;
12 σχόλια:
Iaponia, Israil. 2 krati pu mu erxontai etsi proxeira sto myalo, pros diapsefsi tu apisteftu isxirismu su oti kai kala den yparxei ute ena politismeno kratos ston kosmo pu na min dexetai maziki tritokosmiki metanastefsi.
Oson afora to provlima tis giransis kai meiosis tu plithismu, exo me vasi ti logiki su tin idaniki lisi: as afisume tus turkus pu einai 80 ekatomyria na gemisun oli tin elada opos gemisan ti ditiki thraki, to provlima tha lithei se mia nyxta mesa, den xreiazetai na ferume metanastes apo afriki kai pakistan.
H "proxeirh anagwgh" paravlepei fysika to gegonos pws h Ellada exei ~60 fores mikroterh ektash apo thn Australia kai ~30 fores megalhterh pyknothta plh8usmou.
Paravlepei epishs to gegonos pws h Australia logw gewgrafikhs 8eshs exei terastia euxeria na elegxei toso th nomimh pros authn metanasteush oso kai thn ypodoxh prosfygwn.
Symplhrwnw telos pws h nomimh metanasteush sthn Australia ginetai me point system basei proswpikwn xarakthristikwn kai prosontwn, enw sthn Ellada ginetai me post facto nomimopoihseis ergatikou dynamikou xamhlhs poiothtas.
H Αυστραλία δεν κατοικείται στην πλειοψηφία της, αφού είναι μια αφιλόξενη έρημος, κατοικείται μόνο μια πολύ μικρή έκταση στα ανατολικά παράλια και νότια και δυτικά γύρω από το Περθ. Η Northern Territory λ.χ. με έκταση 1,500,000 km2 έχει 220,000 κατοίκους και θα παραμείνει να έχει τόσους για τον ίδιο λόγο που θα μείνουν ακατοίκητοι οι Πόλοι και η Σαχάρα. Για σύγκριση, στο Sydney που κατοικεί το 1/4 του πληθυσμού της Αυστραλίας, 5,500,000, αυτοί κατοικούν σε μια έκταση όση η Αττική. Δεν είναι ακριβώς ευρυχωρία κάτι τέτοιο.
H Ιαπωνία έχει 2,500,000 μετανάστες δηλωμένους χωρίς να πολυψάξω για το πόσους πάρανομους έχει και είχε την ιδιαιτερότητα να έχει μεταπολεμικά σύνορα με χώρες με τις οποίες πλην Ν.Κορέας βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ αποτελούσε και χώρα προέλευσης μεταναστών, όχι χώρα υποδοχής. Δεν είναι και τόσο ξεχωριστή η περίπτωση της Ιαπωνίας λοιπόν. Το Ισραήλ πάλι έχει δεχτεί μετανάστες από κάθε δυνατή τριτοκοσμική χώρα από την Ρουμανία μέχρι το Ιράν και τα τελευταία 30 χρόνια έχει δεχτεί και το 1/6 του πληθυσμού του σε Ρώσους χριστιανούς που τους βάπτισε Εβραίους, όπως το Μεσαίωνα βάπτιζαν το κρέας ψάρι. Για να μην πω για τους μούφα Εβραίους από την Αιθιοπία κ.ο.κ. Μπορούμε κι εμείς να δίνουμε υπηκοότητα σε όλους και να τους βαπτίζουμε Έλληνες υπηκόους χωρίς να χρειαστεί να ψάχνουμε εάν γονιμοποιήθηκαν από τον Σείριο και τους Ελ όταν τους έκαναν οι γονείς τους ώστε να βαπτίσουμε κι εμείς το κρέας ψάρι. Η Αυστραλία πάντως αυτό κάνει: τους δίνει την υπηκοότητα και είναι Αυστραλοί. Πολύ απλό. Τώρα τι point system επιλεκτικό είναι αυτό στην Αυστραλία όταν δέχεται 250,000 ανθρώπους τον χρόνο ο Θεός και η ψυχή του point system. Για να χωράει 250,000 ανθρώπους τον χρόνο δεν πρέπει να είναι και τόσο επιλεκτικό. Τα σύνορα της Αυστραλίας δεν είναι και τόσο ευκολοϋπεράσπιστα αφού έχει τεράστια θαλάσσια σύνορα που μπαίνει όποιος θέλει, γι'αυτό και έχει πολλές βάρκες με αιτούντες άσυλο - θυμίζει κάτι αυτό;
Μια τελευταία απορία: επειδή η εναρκτήρια πρόταση του άρθρου μιλάει για τα επιχειρήματα της ελληνικής ακροδεξιάς, να υποθέσω ότι μιλάω με δηλωμένους ακροδεξιούς;
Πρώτον: η Νότια Καλιφόρνια και οι Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι σε μεγάλο ποσοστό έρημος αλλά έχουν τεράστιο πληθυσμό. Δόξα τω θεώ υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για την εκμετάλλευση σχετικά αφιλόξενων περιοχών του πλανήτη. Ούτε βέβαια είναι ζήτημα "χώρου" αλλά συνδυασμού χώρου και φυσικών πόρων. Μια χώρα όπως η Αυστραλία έχει υπερπολλαπλάσιο χώρο και πόρους από την Ελλάδα και η αναγωγή με βάση τον πληθυσμό είναι απλοϊκή.
Δεύτερον, η Αυστραλία επιλέγει τους μετανάστες της τόσο με βάση κριτήρια υγείας όσο και με συγκεκριμένο point system.
http://www.immi.gov.au/skilled/
http://www.immi.gov.au/allforms/health-requirements/
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/points-test.htm
Τα σύνορα της Αυστραλίας δεν είναι και τόσο ευκολοϋπεράσπιστα αφού έχει τεράστια θαλάσσια σύνορα που μπαίνει όποιος θέλει, γι'αυτό και έχει πολλές βάρκες με αιτούντες άσυλο - θυμίζει κάτι αυτό;
Καμιά σχέση δεν έχουν τα σύνορα της Αυστραλίας με τα Ελληνικά. Δεν μπορεί κάποιος να πάει στην Αυστραλία με "βάρκα" στο μεγαλύτερο τμήμα των θαλάσσιων συνόρων της. Το μόνο προσβάσιμο μέρος είναι αυτό με την Ινδονησία.
Η Αυστραλία δέχεται πολύ μικρότερο αριθμό παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα (http://article.wn.com/view/2010/04/09/Australia_suspends_new_asylum_claims_from_Afghanistan_becaus/) δεν αναγνωρίζει refugee status στους Αφγανούς, τη στιγμή που εμείς συζητάμε για το πως πρέπει να φροντίζουμε τους καημένους τους Αφγανούς που έρχονται στην Ελλάδα γιατί δήθεν διώκονται.
Μια τελευταία απορία: επειδή η εναρκτήρια πρόταση του άρθρου μιλάει για τα επιχειρήματα της ελληνικής ακροδεξιάς, να υποθέσω ότι μιλάω με δηλωμένους ακροδεξιούς;
Όσο ακροδεξιοί είναι οι Αυστραλοί που είναι επιλεκτικοί στους μετανάστες που θα δεχτούν, τους περνάνε από ιατρικές εξετάσεις και δεν κάνουν post facto νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών ως κύριο μέτρο μεταναστευτικής πολιτικής.
ΥΓ:
Δύο τάξεις μεγέθους μικρότερη η άφιξη προσφύγων στην Αυστραλία από την Ελλάδα.
http://www.theaustralian.com.au/news/people-profiteers/story-e6frg8yx-1225774087375
Total asylum-seeker arrivals for the calender year stand at 1181. On Monday, this figure prompted a frank admission to parliament by Immigration Minister Chris Evans that there was little evidence pointing to an easing of the refugee flow in the foreseeable future.
Evans and Home Affairs Minister Brendan O'Connor concede asylum-seeker numbers have steadily been rising but are still well below the 5516 who arrived in 2001, when the Howard government's deterrence regime was in full force.
γειά σας παιδιά,δείτε και ένα καινούργιο φιλελεύθερο blog http://taairetika.blogspot.com/
Καμιά σχέση δεν έχουν τα σύνορα της Αυστραλίας με τα Ελληνικά. Δεν μπορεί κάποιος να πάει στην Αυστραλία με "βάρκα" στο μεγαλύτερο τμήμα των θαλάσσιων συνόρων της. Το μόνο προσβάσιμο μέρος είναι αυτό με την Ινδονησία.
Ένα πράγμα που υστερούν τα ελληνικά σχολειά, είναι αυτό στo μάθημα της γεωγραφίας. Όπως η Αυστραλία έχει θαλάσσια σύνορα μόνο με την Ινδονησία, που έχει έκταση σαν την Ευρώπη παρεπιμπτόντως, η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία που είναι κάπου 3 φορές μικρότερη από την Ινδονησία. Γι'αυτό και επειδή η Ινδονησία είναι τόσο μεγάλη, αποτελείται από 17,5000 νησιά, είναι πολύ εύκολο να φτάσεις στην Αυστραλία μέσω βάρκας, όπως κάνουν και χιλιάδες Αφγανοί λ.χ. κάθε χρόνο.
Πρώτον: η Νότια Καλιφόρνια και οι Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι σε μεγάλο ποσοστό έρημος αλλά έχουν τεράστιο πληθυσμό.
Αυταπόδεικτο; Η Γιούτα λ.χ. που έχει έκταση δυο φορές σαν την Ελλάδα και έχει το 1/4 του πληθυσμού της κι αυτό σε μια χώρα με 30 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα...Αλλά γιατί μιλάμε για τις ΗΠΑ και περιοχές με μεσογειακό κλίμα όπως η Καλιφόρνια; Στην Αυστραλία τέτοιες περιοχές είναι μόνο το Περθ και η Αδελαΐδα. Για να μιλήσουμε σοβαρά, το 90% του πληθυσμού της Αυστραλίας είναι μαζεμένο σε 5 περιοχές: Περθ, Αδελαΐδα, Μπρίσμπεην, Σύδνεϋ, Μελβούρνη και άντε να βάλλουμε και το Κερνς. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερη κατανομή των μεταναστών στην έκτασή της, αφού τα 2/3 είναι μαζεμένες στην περιφέρεια και κάνουν χρήσιμες δουλειές, άρα, αν κατάλαβα καλά με "καλύτερη" κατανομή θα δεχόνταν περισσότερους μετανάστες η ελληνική (ακρο)δεξιά στην χώρα;
Δόξα τω θεώ υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για την εκμετάλλευση σχετικά αφιλόξενων περιοχών του πλανήτη.
Ποια; Γιατί λ.χ. η Σαουδική Αραβία λ.χ. με έκταση όσο η Δυτική Ευρώπη έχει το 1/20 του πληθυσμού της; Νομίζω εδώ αγκίζουμε τα όρια της μεταφυσικής...
Όσο ακροδεξιοί είναι οι Αυστραλοί που είναι επιλεκτικοί στους μετανάστες που θα δεχτούν, τους περνάνε από ιατρικές εξετάσεις και δεν κάνουν post facto νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών ως κύριο μέτρο μεταναστευτικής πολιτικής.
Με 250,000 μετανάστες δεν φαίνεται να είναι και πολύ επιλεκτικοί οι Αυστραλοί. Μην επαναλαμβανόμαστε: είναι διατεθειμένη η ελληνική (ακρο)δεξιά να δεχτεί 125,000 "υγιείς" μετανάστες τον χρόνο και 7,500 "ασθενείς" αιτούντες άσυλο;
Nievskii, μπορεί τα Ελληνικά σχολεία να μην διδάσκουν καλή γεωγραφία αλλά διδάσκουν δόξα τω θεώ καλά μαθηματικά και ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Αυστραλία είναι υποπολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό στην Ελλάδα, ακριβώς όπως αναφέρει η πηγή μου.
http://www.theaustralian.com.au/news/people-profiteers/story-e6frg8yx-1225774087375
Επομένως η υπόθεση σου πως η Αυστραλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν ανάλογη ροή λόγω γεωγραφίας απλά καταρρίπτεται από τα νούμερα.
Όσον αφορά τα 17.000 νησιά της Ινδονησίας αυτά είναι διασπαρμένα σε μια τεράστια έκταση και σίγουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την προσέγγιση της Αυστραλίας από την Ινδονησία, αφού οι δύο χώρες χωρίζονται από 100+ ναυτιά μίλια ανοιχτού Ωκεανού, δυο τάξεις μεγέθους παραπάνω δηλαδή από την εγγύτητα ορισμένων Ελληνικών νησιών από την Τουρκία.
Η ιδέα σου πως είναι το ίδιο εύκολο να διασχίσεις με "βάρκα" τη θάλασσα του Τιμόρ και π.χ. τα στενά ανάμεσα στη Λέσβο και την Τουρκία είναι απλά αγεωγράφητη και ανάξια λόγου.
Με 250,000 μετανάστες δεν φαίνεται να είναι και πολύ επιλεκτικοί οι Αυστραλοί.
Πρόκειται για ψευδοεπιχείρημα, αφού κάθε χρόνο μεταναστεύει παγκοσμίως υπερπολλαπλάσιος αριθμός του συγκεκριμένου αριθμού. Η Αυστραλία δέχεται με νόμιμες διαδικασίες και point system σχετικά υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό ενώ η Ελλάδα δέχεται με παράνομες διαδικασίες αυτοεπιλεγόμενο χαμηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό.
Μην επαναλαμβανόμαστε: είναι διατεθειμένη η ελληνική (ακρο)δεξιά να δεχτεί 125,000 "υγιείς" μετανάστες τον χρόνο και 7,500 "ασθενείς" αιτούντες άσυλο;
Να μην επαναλαμβανόμαστε, η Ελλάδα δεν έχει την έκταση, τους φυσικούς πόρους και τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Αυστραλία, επομένως οποιαδήποτε σύγκριση με αυτή είναι ανόητη και άστοχη.
Αυτή η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το συγγραφέα.
god bless you
Η ιδέα σου πως είναι το ίδιο εύκολο να διασχίσεις με "βάρκα" τη θάλασσα του Τιμόρ και π.χ. τα στενά ανάμεσα στη Λέσβο και την Τουρκία είναι απλά αγεωγράφητη και ανάξια λόγου.
Μπορεί κάποιος να διασχίσει κανείς με τα πόδια μερικές από τις πιο αφιλόξενες οροσειρές στον πλανήτη, διαδοχικά κράτη και χιλιάδες χιλιόμετρα, και δεν μπορεί να διασχίσει μια θάλασσα, που οι πρόγονοι των αβοριγίνων την διέσχισαν πριν 46,000 χρόνια, όταν η ναυτική τεχνολογία ήταν άγνωστη (συγκριτικά τα πρώτα πλοία στο Αιγαίο χρονολογούνται από το...3,000 π.Χ.). Οι αβορίγινες δεν έχτιζαν σπίτια, ούτε καν καλύβες, αλλά έφτιαχναν ποντοπόρα πλοία; Ασχολίαστο.
Ένας χάρτης της πληθυσμιακής κατανομής της Αυστραλίας του 2006, για να καταλαβαίνουμε και κάποια πράγματα βλέποντας τα κιόλας.
Για την ιστορία, οι μετανάστες από την Αφρική έρχονται στην Ελλάδα από την Λιβύη, ξεκινώντας από την μεγάλη Σύρτη ή και από Αίγυπτο, με καράβια, διασχίζοντας απόσταση μεγαλύτερη λ.χ. απότι η απόσταση Νέα Γουϊνέα-νησιά Τόρρες (εάν κάποιος καταλήξει στα νησιά Τόρρες είναι ήδη σε αυστραλέζικο έδαφος, δεν χρειάζεται να πάει στην Arnhem Land, που παρεπιμπτόντως ήταν το σημείο που πρωτόεφτασαν οι πρόγονοι των Αβοριγίνων χωρίς ποντοπόρα τεχνολογία, και αργότερα τον 17ο αιώνα πηγαινόερχονταν τακτικά οι κάτοικοι του Μακάσσαρ της Κελεύης για εμπόριο θαλάσσιων αγγουριών/τρεπάνγκ)
Μπορεί κάποιος να διασχίσει κανείς με τα πόδια μερικές από τις πιο αφιλόξενες οροσειρές στον πλανήτη, διαδοχικά κράτη και χιλιάδες χιλιόμετρα, και δεν μπορεί να διασχίσει μια θάλασσα, που οι πρόγονοι των αβοριγίνων την διέσχισαν πριν 46,000 χρόνια, όταν η ναυτική τεχνολογία ήταν άγνωστη (συγκριτικά τα πρώτα πλοία στο Αιγαίο χρονολογούνται από το...3,000 π.Χ.). Οι αβορίγινες δεν έχτιζαν σπίτια, ούτε καν καλύβες, αλλά έφτιαχναν ποντοπόρα πλοία; Ασχολίαστο.
Εξακολουθεις να παραβλέπεις τους αριθμούς που σαφώς δείχνουν πως η Ελλάδα έχει πολλαπλάσιο πρόβλημα στο Αιγαίο απ'ότι η Αυστραλία. Ας είναι.
Όσον αφορά τους προγόνους των αβορίγινων, δεν διέσχισαν την απόσταση που διαχωρίζει ΤΩΡΑ την Αυστραλία από τις πλησιέστερες νήσους, αλλά την απόσταση που την διαχώριζε από αυτές στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Ίσως είναι νέο για σένα, αλλά η επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονταν πολύ χαμηλότερα απότι είνα σήμερα σε αρκετές περιόδους του Ύστερου Πλειστόκαινου.
Επίσης οι πρόγονοι των Αβορίγινων είχαν χιλιάδες χρόνια για να καταφέρουν μια, δυό ή λίγες φορές να φτάσουν στην Αυστραλία. Το ότι μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι κατόρθωσαν να φτάσουν στην Αυστραλία μέσα σε διάστημα χιλιάδων χρόνων, και σε περιόδους γεωλογικό πιο πρόσφορες δεν επιβεβαιώνει σε καμιά περίπτωση τον ισχυρισμό σου πως η πρόσβαση στην Αυστραλία με πλωτά μέσα από την Ινδονησία είναι εύκολη και ανάλογη της πρόσβασης στα Ελληνικά νησιά από την Τουρκία.
Δημοσίευση σχολίου