Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

Κρατισμός : Η...εναλλακτική απάντηση της "ριζοσπαστικής" και "ανανεωτικής" Αριστεράς στην κρίση


Ο "Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου", το κόμμα που προεκλογικά ζητούσε το διορισμό 100.000 Ελλήνων στο Δημόσιο για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, καταθέτει νέες , ρηξικέλευθες, εναλλακτικές αλλά και υπεύθυνες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση :

"-Να τεθούν υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, με άμεση διεκδίκηση τη διαμόρφωση του πυλώνα των τριών τραπεζών.

-Αμφισβήτηση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων - Επιβολή φόρου Τόμπιν και άλλων αντίστοιχων μέτρων - Ακύρωση απελευθέρωσης αγορών σε συνδυασμό με την εφαρμογή αναπτυξιακής και βιομηχανικής πολιτικής και κλαδικών πολιτικών σε κρίσιμους τομείς.

-Αγωνιζόμαστε να μπει τέλος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και των ΣΔΙΤ.... Προωθούμε σταδιακά μια στρατηγική ανάκτησης από το Δημόσιο –με νέους προοδευτικούς όρους ανάπτυξης, ανασυγκρότησης, επενδύσεων και αποτελεσματικότητας, και με όρους κοινωνικής ιδιοκτησίας και εργατικού ελέγχου, διαφάνειας και κοινωνικής εξυπηρέτησης– των πιο κρίσιμων στρατηγικών κλάδων και επιχειρήσεων της οικονομίας (π.χ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, κοινωφελή αγαθά και υπηρεσίες, συγκοινωνίες, υποδομές, λιμάνια κ.λπ).

-...αύξηση της φορολογίας των ΑΕ στο 45%, διεύρυνση της φορολογικής βάσης προς τα μεγάλα εισοδήματα."

Η ...εναλλάκτικη απάντηση του "Συνασπισμού" στην κρίση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο αδιέξοδος, χρεωκοπημένος κρατισμός της Μεταπολιτεύσης, σε ενισχυμένη συσκευασία, αλα Τσάβεζ! Εμπρός, για τον δημοκρατικό δρόμο προς την κοινωνική δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό!

4 σχόλια:

spyridon44 είπε...

- Περιμένω.....τις Εκλογές !!!
- Πόσοι θα ψηφίσουν Σύριζα και "συνεργάτες" ????

- Τουλάχιστον το ΚΚΕ δεν λέει ανοησίες !!!!!

gm2263 είπε...

Εγώ επίσης προτείνω:

-Κλείσιμο όλων των malls (εκτός από αυτά στα οποία κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ο κος Τσίπρας και η κατασκευαστική του εταιρεία ενδέχεται να έχει συμφέροντα)και κάψιμο τους και διοργάνωση σε ανοιχτούς χώρους συναυλιών ενώ τα λαομίσητα malls θα καίγονται.

-Δημόσιες εκτελέσεις επιχειρηματιών και παραδειγματική μάλιστα εκείνη του Βγενόπουλου και της οικογένειας του ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν.

-Εκτέλεση όλων όσων μιλάνε μια Ευρωπαίκή και ξένη γλώσσα εκτός από τα Ισπανικά (γλώσσα της Κουβανικής επανάστασης και των διαρκείας 10 ωρών λόγων του Κάστρο), ιδίως δε όσων μιλάνε Αγγλικά (με αμερικάνική προφορά) Γαλλικά και Γερμανικά, κατά το παράδειγμα του Πολ Ποτ και των Βιετκόνγκ μόλις κατέλαβαν την εξουσία και ξαναγύρισαν το κοντέρ στο year zero.

-To Κόκκινο Βιβλίο του Μάο να διδάσκεται στα σχολεία σαν η νέα Βίβλος, εφόσον κάποτε ο αρχηγός του θαυμαστού αυτού κόμματος είχε δηλώσει θαυμαστής του εν λόγω κυρίου σε σχολικό περιοδικό που φιλοξενείται σαν
ένθετο σε μεγάλη "προοδευτική" εφημερίδα.


...και από εκεί και πέρα βάλετε ότι γουστάρετε με το μυαλουδάκι σας...

Anastasios είπε...

Ενώ των «φιλελευθέρων» ποια είναι η αντιπρόταση? Μείωση των φορολογικών συντελεστών (το κράτος δεν χρειάζεται να έχει αναδιανεμητικό ρόλο, θα το αναλάβει η αγορά), ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας (το μεροκάματο να προσεγγίσει το κινέζικο για να γίνουμε ανταγωνιστικοί) και ιδιωτικοποιήσεις όλων εκτός στρατού και αστυνομίας, γιατί ο Έλληνας ιδιώτης επιχειρηματίας είναι πιο αποδοτικός…

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις, αν πιστεύεις πως το σύστημα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο, δεν είναι όλα όσα προτείνει αρνητικά.

Βλέπεις, η βιωσιμότητα απαιτεί την τοπική ανάπτυξη και η κοινωνία χρειάζεται να κινείται ενιαία και όχι ατομικά...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock