Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2004

43 μέτρα πιο πάνω από τον πύργο του Άιφελ

Εγκαινιάσθηκε η υψηλότερη γέφυρα του κόσμου, ύψους 240 μέτρων (η κορυφή του υψηλότερου πυλώνα είναι 343 μέτρα!) και μήκους 2.460 μέτρων. Βρίσκεται στο «grand canyon» της Ευρώπης, την κοιλάδα Tarn της Γαλλίας και είναι μέρος της οδικής αρτηρίας που ενώνει το Παρίσι με την νότια Γαλλία και την Barcelona.
Το έργο αξίας 310 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου με πόρους της ιδιωτικής επιχείρησης Eiffage -που έχει τις ρίζες της στην επιχείρηση του Gustave Eiffel–, η οποία θα αναλάβει και την αξιοποίηση του για τα επόμενα 20 χρόνια. Η γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους, 3 χρόνια ακριβώς ύστερα από την στιγμή που τοποθετήθηκε πρώτη πέτρα.

ΥΓ: Μα γιατί κάθε, μα κάθε έργο που αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το δημόσιο ξεπερνάει πάντα το αρχικό budget και τον προβλεπόμενο χρόνο πραγματοποίησης του; Απλό, διότι δεν συμφέρει τους εμπλεκόμενους να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει. Όσο πιο αργά τελειώσει τόσο πιο πολλά χρήματα στην τσέπη τους. Μια ιδιωτική εταιρία δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει τέτοιες κουτσουκέλες διότι χαλάει η φήμη της και δεν βρίσκει πλέον πελάτες. (Γιατί ποίος προσλαμβάνει μια εταιρία για έργα αξίας εκατομμυρίων, ενώ γνωρίζει ότι θα του στοιχίσει παραπάνω και δεν θα είναι και στην ώρα τους έτοιμα;)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock