Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17, 2004

Εχασε την Εξπο 2008 η Θεσσαλονικη

Εγινε εχτες η ψηφοφορια για την Εξπο το 2008 και η Θεσσαλονικη εχασε, παιρνοντας μολις 12 ψηφους, απο την ισπανικη Θαραγοθα (Zaragoza). Καλυτερα! Μη μας παρεξηγησει ο αναγνωστης, δεν θελουμε το κακο της Θεσσαλονικης. Ομως αν κατι μας διδαξαν οι Ολυμπιακοι Αγωνες, ειναι οτι οι διεθνεις διοργανωσεις θελουν προσεκτικο σχεδιασμο και δεν ειναι παντα κερδοφορες.

Το τελευταιο που μπορει να ανεχτει η χωρα αυτην την στιγμη ειναι αλλα 4 χρονια σπαταλων, βιαστικων εργων τα οποια προοριζονται για μια χρηση και μετα μαρασμο. Χανοντας την Εξπο, η Θεσσαλονικη κερδιζει την ανεξαρτησια της. Τα ιδια χρηματα που ηθελε η κυβερνηση να σπαταλησει στην Εξπο, πρεπει τωρα να επενδυθουν σωστα, με μακροπροθεσμο οριζοντα και σε εργα που θα βοηθησουν την πολη ουσιαστικα, οχι εργα που θα μεγαλωσουν το γοητρο καποιου υπουργου.

Ας σημειωθει οτι η Εξπο ειναι μαλλον μια διοργανωση που δεν συμφερει την Ελλαδα γενικα. Αντιθετα με τους Ολυμπιακους Αγωνες η Εξπο στηριζεται σχεδον αποκλειστικα στον τοπικο τουρισμο, επισκεπτες για λιγες μερες απο κοντινες αποστασεις. Μεχρι να ανεβουν τα εισοδηματα στις γειτονικες μας χωρες και να βελτιωθουν οι οδικες προσβασεις προς Κεντρικη Ευρωπη, μια Εξπο στην Ελλαδα ειναι μια επενδυση που απευθυνεται σε πολυ μικρο κοινο και υποσχεται πολυ αβεβαιες αποδοσεις.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock