Δευτέρα, Απριλίου 04, 2005

Αχτιδες φωτος στην ανωτατη παιδεια

Για να μην γκρινιαζουμε συνεχως, ιδου και ενα καλο νεο απο τον Εκονομιστ. Μια πολυ ενδιαφερουσα τεχνικη που ανεπτυξε ο Δρ. Κώστας Μπάλας απτο Πολυτεχνειο Κρητης θα χρησιμοποιηθει για να αναλυσει και να δημιουργησει ψηφιακα αντιγραφα του Κωδικα του Σινα (η αρχαιοτερη Βιβλος που υπαρχει ακομα). Το δυσκολο δεν ειναι βεβαια να φωτοτυπησει κανεις τις σελιδες, αλλα να διακρινει κατω απο τα επιστρωματα διαδοχικων σημειωσεων και διορθωσεων το αρχικο κειμενο. Για αυτον τον λογο θα χρησιμοποιηθει η τεχνικη του Δρα. Μπαλα, την οποια πρωτοσχεδιασε για ιατρικες εφαρμογες.

Το Πολυτεχνειο Κρητης παντα ειχε μια καλη φημη και ελπιζουμε να συνεχισει να αριστευει. Το θεμα ειναι ομως να μην μεινουμε μονο σε καποια "νησια αριστειας" (islands of exelence) σε μια θαλασσα μετριοτητας για την οποια μιλουσε ο Εκονομιστ σε μια μελετη που ειχε κανει για την Ελλαδα.

Θα παιρνει αραγε ο Δρ. Μπάλας τα κονδυλια που του χρειαζονται για την ερευνα του, χωρις να χανεται σε εναν λαβυρινθο περιπλοκων, διαπλοκων και γνωριμιων? Υπαρχει αξιοκρατια ωστε ο καθε νεος αξιολογος επιστημονας να υποβοηθηται στο δυσκολο εργο του?
Ας ελπισουμε στο μελλον να μην μας φαινεται περιεργη η αναφορα ενος ελληνικου ΑΕΙ σε ενα διεθνες, υψηλης σταθμης ΜΜΕ...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock