Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2006

Αστυνομική Βία


… ως πότε θα την ανεχόμαστε; Αυτά τα άτομα παρανομούν και όμως μένουν ατιμώρητα. Κανείς δεν είναι πάνω από τον Νόμο, ούτε οι ίδιοι οι φύλακες του. Προπαντός αυτοί.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπερασπίζεται αυτούς τους προδότες της υπηρεσίας. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να καταδικάζει αυτά τα γεγονότα.

Judge Dredd δεν χωρούν στην αστυνομική δύναμη. Από την στιγμή που το έχουν ακινητοποιήσει το άτομο δεν έχουν δικαίωμα να το χτυπούν. Και όμως αυτή η τακτική πρέπει να προωθείται από άνωθεν. Δεν είναι δυνατόν να χτυπούν βάναυσα τα θύματα τους και να μην φοβούνται τις συνέπειες του Νόμου. Είναι συνήθης πρακτική να ξυλοκοπούν ακινητοποιημένα άτομα που πολλές φορές φορούν και χειροπέδες(*). Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν. Η παρανομία δεν καταπολεμείται με παρανομία όπως και η αδικία δεν μπορεί να πολεμηθεί με αδικία.

Περισσότερες φωτογραφίες του τόπου του εγκλήματος στο blog του xberliner.

Για ένα ηχητικό remix του συμβάντος στο blog Εξομολογήσεις Κανιβάλων.

(*)στιγμιότυπα ενός άλλου περιστατικού εδώ. (πηγή συνδέσμου)

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den perno to meros ton astinomikon, kai fisika den ipostorizo to sigekrimeno gegonos ...

apla ka8ome kai skeftome oti an eimoun stin 8esi tous, kai gia ores oloklires rixnane pano mou molotof, kandronia, petres kai me varousan me oti mpoukali evriskan mprosta tous ... ti 8a ginotan otan telika epeftan sta xeria mou ...

kai se anti8eti periptosi ... na piaso enan listi pou mpenei mesa sto spiti sou ... apili ta paidia sou, kai genika tin oikogenia sou ... pos 8a antidrasis otan kai an telika kataferis na ton akinitopoiisis? ...

diskola erotimata gia kapoiouos pou einai ektos, kai apla sxoliazoun ...

opote kataligo sto simperasma ... oti den 3ero ... apla den 3ero ... isos stin 8esi (leo isos) stin 8esi ton astinomikon na ekana ta idia ...

Γιώργος είπε...

@Vangelis
Αν δεν μπορείς αλλάζεις επάγγελμα.Δεν έίναι κατάλληλοι όλοι για όλα.Αμα θες να αντιδράς ως αγανακτισμένος άνθρωπος και όχι σαν όργανο, να απεκδυθείς πρώτα την εξουσία (και τα αξεσουάρ της καταστολής) διότι δεν δόθηκαν σε σένα προσωπικά.Και μένα δεν μου αρέσει η δουλειά μου- και δεν είμαι και δημόσιος υπάλληλος- αλλά παίζω με τους κανόνες.

libertarian είπε...

Απ' ότι άκουσα ο νεαρός δεν είχε σχέση με τα επεισόδια και ότι μάλιστα σε εκείνο το συγκεκριμένο μέρος δεν υπήρχαν επεισόδια. Ανεξάρτητα όμως από αυτό. Ο Νόμος τι λέει; Παρανομούν όταν χτυπούν ένα ακινητοποιημένο άτομο ή όχι; Αν έχουν αγανακτήσει μπορούν να αυτοδικήσουν; Μπορούν να είναι Judge Dredd, να συλλαμβάνουν, να δικάζουν και να εκτελούν επιτόπου την ποινή που επέλεξαν; Πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος, τελεία. Δεν έχει σημασία αν θεωρούμε ότι "καλά του έκαναν" ή ότι και εμείς τα ίδια θα κάναμε (πολύ πιθανό*).

* "It is in the nature of every application of violence that it tends toward a transgression of the limit within which it is tolerated and viewed as legitimate. Even the best discipline cannot always prevent police officers from striking harder than circumstances require, or prison wardens from inflicting brutalities on inmates." Ludvig von Mises - Omnipotent Government

Maria Velliou είπε...

Συμφωνώ με alberich και libertarian. Vangelis, αυτό που λες είναι η συνήθης δικαιολογία. Η πραγματικότητα είναι ότι η τακτική αυτή εφαρμόζεται συχνά στους πλέον αδύνατους, ήτοι ετοιμόροπα πρεζόνια και μικροδιακινητές ναρκωτικών, ξένους μικροπωλητές, μικροκλεφτρόνια.

Andrew είπε...

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα ο υπουργός που καλύπτει (και υποστηρίζει) τέτοιες καταστάσεις δεν θα ξαναέβγαινε ποτέ βουλευτής. Εφόσον (μια και πιθανότατα θα επανεκλεγεί) δεν έχουμε εκλογές νοθείας, ο λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και συνεπώς την κυβερνητική καταστολή που του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση είναι φυσικά πολύ πιό σύνθετη από τα δάκρυα των βολεμένων στα δελτία των 8:00.

Από τη μια έχεις δημόσιους υπαλλήλους στους οπoίους το Ελληνικό κράτος φέρεται όπως ακριβώς σε οποιοδήποτε εργάζεται γι' αυτό αλλά δεν μπορεί να το εκβιάσει. Του γ^$#$#ει τα ραμματα. Τον βάζει διπλοβάρδιες, τον τρέχει σε περίεργες υπηρεσίες, του τρώει αργίες και ρεπό, τον πληρώνει ψίχουλα και φυσικά, για να γλυτώσει τα λεφτά από τα κλεψιμέϊκα της συμμορίας των πολιτικών-επιχειρηματιών που το λυμαίνεται, δεν δίνει λεφτά για να τους εκπαιδεύσει.

Αποτέλεσμα, έχεις ένα αριθμό απολίτιστων (δύσκολα πτυχιούχος κοινωνιολογίας από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης θα πάει να καταταγεί στην ΕΛΑΣ), ανεκπαίδευτων αλλά και κακιασμένων ατόμων που όλοι τα βρίζουν, τα αποκαλούν μπάτσους, γουρούνια και δολοφόνους, τα έχουν στην κυριολεξία του κλώτσου και του μπάτσου και όλα αυτά χωρίς θεσμική θωράκιση από την πολιτεία που φοβάται μην τύχει και την κάνει "ντα" ο κάθε αιώνιος έφηβος μεσήλικας και υπερήλικας που υπεραμύνεται της "αριστεράς" και της εν πολλοίς κυριαρχούσας ιδεολογίας της, όπως και των αναρχοαυτόνομων "παιδιών" που παραστρατούν.

Έτσι, και επειδή φυσικά το συγκεκριμένο επάγγελμα χρειάζεται και μια συγκεκριμένη συγκρότηση και ωριμότητα την οποία φυσικά οι αστυνομικοί δεν έχουν και ούτε κανένας από τους παραπάνω τους ενδιαφέρεται αν έχουν, και μέσα στην αντάρα της μάχης όπου σου πετούν ξύλα, πέτρες και καδρόνια, εσύ πρέπει να κάθεσαι ατάραχος, ή να έχεις εκείνη τη στιγμή συγκρότηση και ηρεμία σκέψεων ανάλογη με εκείνη του βολεμένου εκατομμύριούχου τηλεπαρουσιαστή που ο τρυφερός πωπός του θα λερωνόταν αν αντί για την καρέκλα του καναλιού που τον καλοταϊζει βρισκόταν μέσα σε μια στολή με ασπίδα κι' ένα κράνος απέναντι σε αφιονισμένα, καλοταϊσμένα και καομαθημένα μειράκια που όσο εγώ έχω δεί το Χριστό μπροστά μου, άλλο τόσο έχουν αυτά νιώσει στο πετσί τους πραγματική καταστολή.

Δεν δικαιολογώ φυσικά το γεγονός υπό συζήτηση και η σχέση μου με τους ενστόλους περιορίζεται στην θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, εφόσον έχω μια μικρή αλλεργία σε εξουσίες τέτοιου τύπου και τα συναφή. Φυσικά και το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί.

Από την άλλη όμως, μήπως τελικά και οι "αριστεριστές" μας τα έχουν παραζαλίσει; Μήπως τελικά δεν είναι οι μόνοι που έχουν ευαισθησίες και υποφέρουν σε αυτή την άδικη και κακούργα "κενονία"; Μήπως τελικά με τις ηλίθιες ανεξέλεγκτες πράξεις τους μας φέρνουν κάθε μέρα πιό κοντά στον "σκαπανέα" και τον "αρχηγό" ο οποίος (επειδή η ιστορία κάνει κύκλους αλλά το ξεχνάμε μέσα στην πλαστινκ'ή ευδαιμονία του Mundai Tropheo στα 1200cc πληρωτέου στις 60 δόσεις) θα έρθει με την ευλογία της εξαθλιωμένης μάζας των €1000 μείον τις κρατήσεις την οποία την κυνηγάνε όλοι, από τον Σημίτη που επί κυβερνήσεων του τους έφαγαν οι επιτήδιοι τα λεφτά στο χρηματιστήριο, τον Αλογοσκούφη που τους πηδάει γιατι δεν μπορεί να πιάσει τους κλέφτες και να πάρει πίσω τα κλεψιμέϊκα, τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι τους καταταλαιπωρούν λες και είναι δυνάμεις κατοχής, και φυσικά τους γνωστούς-αγνώστους οι οποίοι μπορεί να σου κάψουν και το αμάξι τη λάθος ώρα και στιγμή μη βλέπωντας μπροστά τους από τα ληγμένα που έχουν πάρει...

Σαν αν μας τρώνε τα οπίσθια μου φαίνεται, ή με τα πολλά "κάτω η εξουσία" και λοιπές αυνανίες, ξεχνάμε τη ρήση των Κινέζων. "Πρόσεξε τι εύχεσαι γιατι θα σου τύχει"

Ελεος πιά... Αλλον κανείς δεν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιάννη που λέει και η "λαϊκή σοφία"...

Ανώνυμος είπε...

...και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, κατα τα άλλα συμφωνώ με τον libertarian, αλλά δυστυχώς, η αστυνομία απανταχού στον κόσμο χρησιμοποιείται για να δέρνει και όχι να δίνει γαρύφαλα. Ε, σε εμάς, αρκετοί δεν έχουν αποβάλλει τη σαδιστική νεοελληνική θρασυδειλία όπου αν σε βρούν κάπου μόνο σου και δεν τους αρέσει η φάτσα σου δεν θα περάσεις καλά, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε τέτοιες στιγμές έντασης σαν και αυτές που εξετάζουμε εδώ πέρα.

Εννοούνται δυστυχώς όλα αυτά.

libertarian είπε...

Η αστυνομία δεν υπάρχει για να κάνει διαγωνισμό τραμπουκισμού με τους κάφρους που καίνε τις περιουσίες των πολιτών. Υπάρχει για να συλλαμβάνει τους παρανομούντες. Άλλο το ξύλο όταν υπάρχει επιθετική αντίσταση και αυτοάμυνα και άλλο να ξυλοκοπείς μαζί με άλλα άτομα ένα άτομο που αιμορραγεί από τα χτυπήματα και που φωνάζει "Βοήθεια, βοήθεια σας παρακαλώ". Δικαιολογίες -αγανάκτηση, άδικη κενωνία και τα ρέστα- μπορούν να προβάλλουν και οι δύο πλευρές γι' αυτό και επικεντρώνομαι στο τι λέει ο Νόμος.

Συμφωνώ δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι αλλά κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό.

Γιώργος είπε...

@gm2263
Χαμηλοί μισθοί -αλλά βόλεμα εφ' όρου ζωής- σκληρή δουλειά- ναι, καλά (πέρνα από καμμιά οικοδομή)-σύμπλεγμα κατωτερότητας, αλλεργία για κάθε έκφραση αμφισβήτησης, φθόνος για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους καλοταϊσμένους κώλους, τους κουλτουριάρηδες και τα πορφυρογέννητα μειράκια.
Πως να μείνει κανείς ατάραχος.
Πρέπει πρώτα να μεταρρυθμιστεί η κοινωνία και μετά να απαιτήσει από την αστυνομία να λειτουργεί στα νόμιμα πλαίσια.

S G είπε...

καμμια απολυτως δικαιολογια. Καταλαβαινω ισως την αδρεναλινη οταν μαχονται και πεφτουν μολοτωφ να τους ξεφυγει κανα χτυπημα και να ειναι πιο δυνατο αποσο χρειαζεται.

Αλλα σε ακινητοποιημενο ατομο με χειροπεδες! Και δεν ειναι η πρωτη φορα διαολε, γινεται ολη την ωρα και κανεις δεν κανει τιποτα για αυτο!

Να χτυπας αοπλο ακινητοποιημενο ατομο ειναι ποταπο, ελεεινο και απαισιο. Μονο το τελευταιο κατακαθι μπορει να κανει κατι τετοιο και αντι να ζηταει συγγνωμη να προσπαθει να δικαιολογηθει και να το κρυψει ή να λεει μακαβρια αστεια του στυλ "επεσε μονος του πανω σε μια ζαρντινιερα".

Και αν "επεσε" ρε αποβρασματα, το ατομο ματωνει πρεπει να φωναξετε ασθενοφορο, οχι να τον τραβολογατε!

Φτανει πια, η αστυνομια πρεπει να εχει συστηματικο εσωτερικο ελεγχο και αυστηρη τιμωρια των παραβατων.

Και για μια ακομη φορα, λεω οτι αυτο πρεπει να γινει με την θεσπιση θεσμων, οχι απλα τωρα να επεμβει ο υπουργος και στην επομενη ευκαιρια να γινουν τα ιδια. Το "αισθημα ασφαλειας" των νοικοκυραιων δεν ειναι σημαντικοτερο απο τα ατομικα δικαιωματα εστω ενος πολιτη, ακομα και ενος που παρανομησε. Απαιτω απο ενα δημοκρατικο κρατος να το ξερει αυτο και να το σεβεται απολυτα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε συμφωνώ, τι να λέμε τώρα. Τη λεπτομέρεια περι χειροπέδων δεν την ήξερα αλλά δεν με εκπλήσσει... Απλά έχει τραβήξει πολύ αυτός ο κλεφτοπόλεμος και έχει δίκιο ο libertarian.

Δεν κάνουμε διαγωνισμό τραμπουκισμών εδώ πέρα, ούτε φταίει σε τίποτε ο κοσμάκης που αν δεν του σπάσουν το μαγαζί οι "γνωστοί άγνωστοι" κινδυνέυει από τους ανεκπαιδευτους πρέτορες του "Hagakure" Πολύδωρα.

Ρε τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΘΩ. ΟΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ , ΠΡΟ 10 ΗΜΕΡΩΝ , ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ. ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) ΣΤΑ ΓΚΟΥΝΤΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ¨ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ¨. ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΧΑΡΟ ΡΟΛΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ , ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ...ΑΥΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ

Ανώνυμος είπε...

Yparxoun kapoies leptomeroies oi opoies aksizoun focus kai den apasxolisan post and comments.
Oi asfalites egnwrizan oti tous travoun cameres, ktipousan sto pio fwtismeno simio sto opoio pigan epi toutou, ktl.
Profanws den afora ta kommata sto olon tous alla mallon sugrouseis gia to ar. 16
Yparxei pithanotita politikis provocatsias, oi apantiseis?
cui bono, cui manca.

Rodia είπε...

Υπάρχει το κομμάτι από τις ειδήσεις του ΜΕGA στο site
Bαβυλωνία για πληρέστερη ενημέρωση.

ultrasonic15 είπε...

Ό,τι χρειάζεται να ειπωθεί, ειπώθηκε από τον gm2263.

Ανώνυμος είπε...

Στράτος

Διάβασα με προσοχή όλες τις παραπάνω απόψεις και θα θελα να σταθώ σε ορισμένα σημεία.

1. "Αποτέλεσμα, έχεις ένα αριθμό απολίτιστων (δύσκολα πτυχιούχος κοινωνιολογίας από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης θα πάει να καταταγεί στην ΕΛΑΣ), ανεκπαίδευτων αλλά και κακιασμένων ατόμων"

Φίλε gm 2263 σίγουρα ένας πτυχιούχος κοινωνιολογίας της Χαιδελβέργης δεν θα πάει να καταταγεί στην αστυνομία για 1000 Ε το μήνα. Αν η κοινωνία θέλει πραγματικά ανθρώπους με προσόντα στην αστυνομία τότε αυτή πρώτη θα πρέπει να "απαιτήσει" (μέσω των πολιτικών της) υψηλούς μισθούς στους αστυνομικούς ώστε να ενθαρρυνθούν ικανά άτομα να γίνουν αστυνομικοί. Αντί αυτού για μια αύξηση τριών (3) Ε / μήνα !!! ξέσπασε σάλος ότι δήθεν η αστυνομία ευνοείται από το Κράτος...Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο θεσμός των Πανελληνίων έχει βελτιώσει αρκετά το επίπεδο των αστυνομικών και αυτό θα φανεί σε μερικά χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η εισαγωγή στη σχολή αξιωματικών αστυνομίας είναι πιο δύσκολη από την εισαγωγή σε πολλά θεωρούμενα "top" πανεπιστημιακά τμήματα και γενικά είναι μέσα στις πρώτες σχολές σε βαθμό δυσκολίας!

2."* "It is in the nature of every application of violence that it tends toward a transgression of the limit within which it is tolerated and viewed as legitimate. Even the best discipline cannot always prevent police officers from striking harder than circumstances require, or prison wardens from inflicting brutalities on inmates." Ludvig von Mises - Omnipotent Government"

Libertarian με αφορμή το ανωτέρω θέλω να επισημάνω το εξής:
ΟΛΟΙ ΜΑΣ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ την μόρφωση μας και την καλλιέργεια μας μπορούμε να γίνουμε υπέρμετρα βίαιοι σε βαθμό που μετά δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας. Θυμίζω ότι σύμφωνα με γυναικίες οργανώσεις, η κακοποίηση των γυναικών , είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο των φτωχών και λαικών στρωμάτων αλλά και των μορφωμένων και πλουσίων.
Εξάλλου η ίδια η αντίδραση των περισσότερων από εσάς στο περιστατικό του φοιτητή, δηλαδή η έντονη οργή σας και τα απαξιωτικά και ισοπεδωτικά σχόλια σε βάρος ΟΛΩΝ των αστυνομικών, παρόλο που δεν γνωρίζεται όλες τις πλευρές της ιστορίας, αποδεικνύει πόσο έυκολο είναι να χάσει κάποιος την ψύχραιμη θεώρηση των γεγονότων!(Παρόλο που θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους των αστυνομικών αντιδράσατε με τον ίδιο ακραίο τρόπο έστω και αν είναι λεκτικός)Γίνατε ένα με τα Μ.Μ.Ε που κατά τα άλλα όλοι καταδικάζετε (και σωστά) για τον τρόπο που (ορισμένα από αυτά)παρουσιάζουν τα γεγονότα!

3."Αν δεν μπορείς αλλάζεις επάγγελμα.Δεν έίναι κατάλληλοι όλοι για όλα.Αμα θες να αντιδράς ως αγανακτισμένος άνθρωπος και όχι σαν όργανο, να απεκδυθείς πρώτα την εξουσία"

Βαγγέλη καλά τα λές, όμως μην περιμένεις να δεις ρομποτ αστυνομικό (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον) όυτε καν ιδανικό αστυνομικό, αφού το ιδανικό είναι κάτι άπιαστο. Βελτιωμένο ναι αλλά και πάλι σε άμεση συνάρτηση με το κοινωνικό του περιβάλλον. Δεν είμαστε φυτευτοί σε αυτόν τον μάταιο κόσμο...

4. "η αστυνομία απανταχού στον κόσμο χρησιμοποιείται για να δέρνει και όχι να δίνει γαρύφαλα"

Σίγουρα ο ρόλος της αστυνομίας είναι άχαρος. Όμως σε κάθε δημοκρατική κοινωνία οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν τους κανόνες που όλοι οφείλουν να ακολουθούν και να σέβονται προκειμένου να είναι λειτουργική η συνύπαρξη τους. Η αστυνομία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από τον φορέα που έχει αναλάβει την προστασία αυτής της έννομης τάξης. Αν δεν σας αρέσει αυτή η έννομη τάξη, με δημοκρατικό τρόπο μπορείτε να την αλλάξετε ή να ζήσετε σε άλλη χώρα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που θέλουν την νομιμότητα. (Αυτό το σχόλιο ισχύει και για την περίπτωση του άλλου θέματος με τον φοιτητή στην Αμερική. Δεν σεβάστηκε τους κανόνες που΄όλοι οι άλλοι σέβονταν αλλά και θέσπισαν με αποτέλεσμα η ασφάλεια του πανεπιστημίου να τον βγάλει έξω. Μάλιστα επιτέθηκε με απίστευες ύβρεις εναντίον τους!!! Αυτό κανένας δεν το άκουσε??)

Ανώνυμος είπε...

Στράτος

Ξέχασα, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη είναι και από μένα απόλυτα καταδικαστέο...

libertarian είπε...

"Η αστυνομία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από τον φορέα που έχει αναλάβει την προστασία αυτής της έννομης τάξης. Αν δεν σας αρέσει αυτή η έννομη τάξη, με δημοκρατικό τρόπο μπορείτε να την αλλάξετε ή να ζήσετε σε άλλη χώρα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που θέλουν την νομιμότητα."

Το ίδιο λέμε απλά εγώ διευκρινίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση αυτοί που παραβιάζουν την έννομη τάξη είναι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Θα τιμωρηθούν ή θα την γλυτώσουν μόνο και μόνο επειδή είναι αστυνομικοί;

libertarian είπε...

και κάτι τελευταίο... το rule of Law δεν είναι αριστερίστικη "εφεύρεση". Είναι ένας από τους πυλώνες της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν δεν μιλάμε για απλούς αστυνομικούς αλλά για ασφαλίτες. Η "κατασταλτική" δουλιά των ασφαλιτών είναι να μπαίνουν σε πορείες, να το παίζουν διαδηλωτές και πολλές φορές να συλλαμβάνουν από μέσα από την πορεία. Δεν είναι οποιαδήποτε αστυνομικοί, είναι χαφιέδες αστυνομικοί. Πολλές φορές δημιουργούν και σκόπιμα επεισόδια εκ των έσω για να δικαιολογηθεί η επέμβαση των ΕΚΑΜ (τα πράσιμα ΜΑΤ). Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν έτσι.

Εγώ προσωπικά τους ασφαλίτες τους θεωρώ υπανθρώπους (δεν μιλάω γενικά για την αστυνομία) και αν δεν θες να είσαι σε τέτοιο επάγγελμα όπως είπε και συνομιλητή υπάρχει και η οικοδομή αλλά μάλλον δεν έχει μονιμότητα.

Όσο για τον αστυνομικό που έδειραν οι "μπάχαλοι" δεν πιστεύω ότι υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να τον επικροτεί γιατί είναι το ίδιο θρασύδειλος με αυτόν της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα ολίγα

Αλήθεια ξέρετε ότι στην πορεία της 17 /11/2006 ακόμη και απειλές από ασφαλίτες για να μην κατεβούν παιδιά στη πορεία. Όπως γνωρίζετε ότι όλα τα επεισόδια δεν τα ξεκίνησε το αναρχικό μπλοκ αλλά ξαφνικά όρμησαν τα ΕΚΑΜ στη στροφή του Χίλτον. Δεν είχε πέσει ούτε μία μολότοφ και ξαφνικά έπεσε ξύλο.
Αν αυτό για κάποιους είναι δημοκρατία
οκ μάλλον το νεοφιλελεύθερος το έχουν για ταμπέλα.

libertarian είπε...

"Πολλές φορές δημιουργούν και σκόπιμα επεισόδια εκ των έσω για να δικαιολογηθεί η επέμβαση των ΕΚΑΜ (τα πράσιμα ΜΑΤ)."

Απορία: Αυτό πως μπορείς να το γνωρίζεις; (εφόσον αναγνωρίζεις ποιος είναι ασφαλίτης γιατί δεν λες και στους άλλους να τον διώξετε πριν δημιουργήσει φασαρίες;)

Δεύτερον: Έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν επεισόδια; Οι μπαχαλάκιδες (που λέει και ο SG νομίζω) δλδ δεν πάνε για να τα σπάσουν; Όλες αυτές τις φορές οι ασφαλίτες καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά των πολιτών;

Τα ΕΚΑΜ πάντως γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι προκαλούν στον δρόμο τα άτομα που τυχαίνει να περνούν δίπλα από σταθμευμένη κλούβα. (τραβάνε μαλλιά, σε βρίζουν, και γενικά προσπαθούν να σε προκαλέσουν. Και δεν εννοώ σε εποχές που υπάρχουν πορείες ή επεισόδια στα τριγύρω.)

"Αν αυτό για κάποιους είναι δημοκρατία"

Για μένα σε μια Δημοκρατία όπου τηρείται το rule of Law οι αστυνομικοί συλλαμβάνονται όταν παραβιάζουν τον Νόμο και αυτό είναι το point του όλου post. Και επικεντρώνομαι ειδικά σε αυτό διότι όλα τα άλλα όπως το αν ήταν ή δεν ήταν στις φασαρίες ο νεαρός, κακοπληρώνονται ή είναι αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί κτλ δεν παίζουν ρόλο. Το θέμα είναι τι λέει ο Νόμος και αν αυτοί οι αστυνομικοί τον καταπάτησαν. Γιατί αντί να τους συλλάβουν επιτόπου οι καπελάδες να τους φορέσουν χειροπέδες και να τους πάνε αυτόφωρο, καθόντουσαν και παρακολουθούσαν το θέαμα. Επειδή ήταν συνάδελφοι είναι υπεράνω Νόμου;

"μάλλον το νεοφιλελεύθερος το έχουν για ταμπέλα."

Το "νεοφιλελεύθερος" είναι ταμπέλα. :-) (εγώ πάντως το έχω ως ταμπέλα στο blog μου :Ρ)

Ανώνυμος είπε...

Να επισημάνω ότι χάρη ΚΑΙ στο Internet δίνεται βήμα και στους αστυνομικούς οι οποίοι -και γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε που λέει και μια ψυχη- επί πολλά χρόνια ήταν εξίσου αποκλεισμένοι από τη mainstream κοινωνία όπως την όριζαν τα lifestyle έντυπα. Για χρόνια το να είσαι έμπορος κοκαϊνης και μέσα στην νύχτα και να εχεις "φάει" και κανα-δυο στη ζούλα αλλά να έχεις λεφτά και να είσαι "πρώτο τραπέζι" πίστα, ή με ρωσίδες και κόκες στα "prive" δώματα ενός club ήταν περισσότερο "in" από το να είσαι "μπάτσος" όπου όλοι απαιτούν να έχεις σαιξπηρική παιδεία και καλλιέργεια, αντιδράσεις αστρονάυτη ενώ γύρω πέφτουν οι μωλώτοφ, αλλά να πληρώνεσαι με μισθό ανειδίκευτου.

Δυστυχώς, ολοι το ξέρουμε ότι για να βελτιωθούν η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας χρειάζονται δύο πράγματα: Θέληση και χρήματα. Με αυτά, μπορεί να παρασχεθεί επαρκής εκπαίδευση ώστε να μην υπάρχουν αντιπαλότητες (σε όσους υπάρχουν, οι κατάσταση έχει εκλογικευθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια) μεταξύ πολιτών και ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί να αισθάνονται ότι γνωρίζουν αρκετά τα της άοπλης αλλά και ένοπλης μάχης αλλά και να πληρώνονται επαρκώς ώστε να μην αισθάνονται ότι κινδυνευουν για ψύλλου πήδημα και όταν γίνεται σύλληψη να έχουν τη ν συγκρότηση να μην ξεσπούν στον πρώτο τυχόντα άτυχο μακρυμάλλη με παπάκι που τους έτυχε μπροστά τους επειδή είναι φουρκισμένοι με αυτό που οι ίδιο νομίζουν ότι ο εκάστοτε άτυχος που έπεσε στα χέρια τους αντιπροσωπεύει.

Και φυσικά, η κοινωνία και όλος αυτός ο εσμός πανεπιστημιακών, "αριστεριστών", αιωνίων εφήβων των "παραθύρων των 8:00, και λοιπών αναχρονιστικών καταστάσεων και παραστάσεων, να αποφασίσει τι θέλει:

Η θα καθαρίσει το ίδιο το "φοιτητικό", "ακαδημαϊκό", "μαθητικό" "κίνημα" μόνο του την κόπρο του Αυγείου που έχει μαζευτεί στο εσωτερικό του, ή να απαγορευτούν αυτές οι περίεργες πορείες κάθε λίγο και λιγάκι που καταλήγουν να κάνουν την Αθήνα playground μεταξύ περιθωριακών και ματατζήδων. Μπουχτήσαμε τριάντα χρόνια το ίδιο βιολί. Δεν έχει δικαίωμα κανένας κερατάς να μου στερεί την ελευθερία μου να περπατώ και να κινούμαι στην πόλη μου επειδή εχει κάψες. Τελείωσε.

Κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της και το ηλίθιο κράτος που νομίζει ότι αφήνοντας ελεύθερους δέκα ακοινωνητους να τα σπάνε, θα κάνει το δικό του,είτε πρόκειται για να "περνάνε" νομοσχέδια στη ζούλα, είτε για να συντηρητικοποιείται περαιτέρω η φοβισμένη πλέμπα και να καθίσταται πιό ελέγξιμη. Γιατι φυσικά που να βρεί χρόνο ο μεγαλοδημοσιογράφος των παραθύρων να σχολιάσει την υπόλοιπη επικαιρότητα τη στιγμή που "τρέχει" το στημένο σόου με τις κάμερες απέναντι από το πολυτεχνείο και δέκα σκατόπαιδα αφήνονται να αλωνίζουν και να καταστρέφουν.

Think...

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω ποιά σκατόπαιδα, ποιό βήμα
ποιοί αστυνομικοί, τί γράφουν, σίγουρα όμως ο δημοσιογράφος Π.Μπουκάλας αποκαλύπτει περισσότερα στο ...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_5641_22/11/2006_206087

Ανώνυμος είπε...

Καμμία διαφωνία ανώνυμε, και η "Κ" αποδεικνύεται τελικά εφημερίδα που προσπαθεί να μιλήσει -και ως επί το πλείστον το καταφέρνει- τη γλώσσα της λογικής.

Ανώνυμος είπε...

Όπως εδώ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100047_22/11/2006_206174

Ανώνυμος είπε...

Στράτος

1 "Θα τιμωρηθούν ή θα την γλυτώσουν μόνο και μόνο επειδή είναι αστυνομικοί;"

Η απάντηση δόθηκε, οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο αστυνομικοί ήδη είναι ...σπίτι τους!

Θέλω όμως να τονίσω σε όσους ανησυχούν για τα περιστατικά αυθαιρεσιών από αστυνομικούς ότι η δημοκρατία μας ΔΕΝ κινδυνεύει από αυτούς... Η αστυνομία είναι η ΜΟΝΗ δημόσια υπηρεσία που έχει μηχανισμό αυτοκάθαρσης (Εσωτερικών Υποθέσεων) και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η υπηρεσία υπό την διοίκηση εισαγγελέα και όχι αστυνομικού κάνει πολύ σωστά τη δουλεια της! Θα χε ενδιαφέρον να γνωρίζατε πόσες περιπτώσεις διεφθαρμένων αστυνομικών πήγαν στη δικαιοσύνη...Επιφυλάσσομαι αν σας ενδιαφέρουν στοιχεία να τα ανακοινώσω.

Επίσης μια δημοκρατία που λειτουργεί σωστά έχει πολλους τρόπους να προφυλαχθεί από τους κακούς δημόσιους λειτουργούς και δεν πρέπει να ανησυχούμε λες και ξαφνικά εγκαταστάθηκε δικτατορία στη χώρα χωρίς να το καταλάβουμε. Μόνο ανασφάλεια αποδεικνύουμε με τέτοιες αντιδράσεις και έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς μας.
Δεν ισχυρίζομαι ότι η δημοκρατία μας λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο όμως νομίζω πιο πολύ κινδυνεύει από άλλους παράγοντες και όχι από αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά.(Νοοτροπία μας)

Ενδεικτικά παραδείγματα ανισσόροπης συμπεριφοράς:

-Πολίτες που δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους ύποχρεώσεις απαιτούν (θυμίζω την μεγάλη φοροδιαφυγή στη χώρα μας)βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών.

-Ανάβουμε τα φώτα στους διερχόμενους οδηγούς για να τους προειδοποιήσουμε για επικείμενο έλεγχο της τροχαίας και όταν την επόμενη ημέρα κάποιος ασυνείδητος οδηγός σκοτώσει το παιδί μας από υπερβολική ταχύτητα οριόμαστε για την έλλειψη του Κράτους...

Στις Σκανδιναβικές χώρες η συνεργασία με την αστυνομία θεωρείται επιπλέον προσόν για να βρει κάποιος δουλειά...διαφορά νοοτροπίας...διαφορά κοινωνίας!

Επαναλαμβάνω ότι οι κακοί αστυνομικοί και οι ψευτόμαγκες, πιστέψτε με, περιθωριοποιούνται πρώτα από μας...

Libertarian δεν αμφισβητώ ότι πολλές φορές προκαλούν οι ΔΙ.Α.Τ. αλλά ξανατονίζω ότι σε αυτά τα άτομα που το κάνουν αυτό δεν χρειάζεται να δίνουμε πολύ σημασία.
Αργά ή γρήγορα το σύστημα θα τους πετάξει "έξω".

2."Δεν είναι οποιαδήποτε αστυνομικοί, είναι χαφιέδες αστυνομικοί. Πολλές φορές δημιουργούν και σκόπιμα επεισόδια εκ των έσω για να δικαιολογηθεί η επέμβαση των ΕΚΑΜ (τα πράσιμα ΜΑΤ). Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν έτσι."

Κατγορηματικά σας λέω ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει... Μην βλέπετε συνομωσίες, τα πράγματα ως συνήθως είναι πιο απλά από όσο νομίζουμε!
Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια πολλές φορές ενσωματώνεται με τις πορείες προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δημιουργούν επεισόδια όχι για να τα προκαλέσει η ίδια φυσικά! Αυτό είναι θεμιτό, δεν είναι παράνομο.
Πολλά άτομα έχουν συλληφθεί σε ανύποπτες στιγμές επείδη διαπιστώθηκε με αυτόν τον τρόπο η συμμετοχή τους σε επεισόδια. Αυτα δεν ακούγονται από τα Μ.Μ.Ε.

ο g.m 2263 νομίζω ότι εντόπισε αρκετά στοιχεία της αλήθειας στο όλο θέμα.
Ωστόσο θα διαφωνήσω με το άρθρο του ΜΠΟΥΚΑΛΑ το οποίο θεωρώ εκτός πραγματικότητας και θα συμφωνήσω περισσότερο με το δεύτερο άρθρο (του ΠΑΠΑΧΕΛΑ).

Κάτι τελευταίο, αντί για "αστυνομική βία" που είναι ο τίτλος του θέματος (και θυμίζει λεζάντα από δελτίο των 20:00)μήπως ορθότερος είναι "Περιστατικό αυθαιρεσίας αστυνομικών"?

libertarian είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που τιμωρήθηκαν είναι η πίεση που υπήρξε από τα media και την αντιπολίτευση (και κυρίως το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που βγήκε στην δημοσιότητα).

(Η αντιπολίτευση υπερβάλλει, ανεξάρτητα αν υπάρχει δεξιά ή αριστερή Κυβέρνηση η αστυνομία συμπεριφέρεται το ίδιο, αυτό τουλάχιστον έχω διαπιστώσει τα τελευταία 12 χρόνια.)

Λέτε ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει στείλει πολλούς διεφθαρμένους αστυνομικούς στην Δικαιοσύνη, όμως πόσοι από αυτούς εμπλέκονται σε περιστατικά βίας όπως αυτό;

Πιστεύω ότι το ξύλο και η παρενόχληση των ατόμων που έχουν εμφάνιση "εχθρού" δεν θεωρείται από τους αστυνομικούς παράπτωμα (και ας έχει άλλη άποψη ο Νόμος).

Ο τίτλος είναι κατάλληλος διότι δείχνει ακριβώς αυτό που λέει. Δεν είναι μονάχα ένα περιστατικό αυθαιρεσίας αστυνομικών, η αστυνομία πάσχει από χρόνιο Bullying.

Σίγουρα δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί Bullies αλλά ένα κομμάτι συμπεριφέρεται έτσι (ιδιαίτερα αυτοί στις κλούβες).

Μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιστατικά που μου έχουν τύχει. Μιλάμε για δείγματα σε βάθος δεκαετίας :-) Όχι μόνο θεωρώ ότι δεν τα διώχνουν αυτά τα άτομα αλλά ότι μάλιστα ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Απαραδεκτη η κινηση, ειδαμε τους αστυνομικους να ξεκινουν τα επεισοδια, ειδαμε αστυνομικους με κουκουλες και μασκες, τι αλλο δηλαδη; να τους δουμε και να σκοτωνουν;

Ο ΓΑΠ ειχε δικιο που ζητησε την παραιτηση του υπουργου. Από την σύλληψη του μπλογκερ και την παγκοσμια ρομπα στο γεγονος της Θεσαλονικης, λες και δεν ξερουμε τι γινεται στα τμηματα; βασανηστηρια, εμποριο λευκης σαρκος (http://bhxos.tripod.com/mastropoi-arxiki.htm), εξεφτελισμος μεταναστων, μαγκιες, ξυλο αβερτα.

Σημερα τα ανακαλυψατε; Ολοι μας εχουμε προσωπικες εμπειριες, ολοι μας εχουμε ακουσει ιστοριες, απλως δεν μιλαμε!

Το παιδι που πιαστηκε κυριε ανώνυμε αστυνομε (καλο θα ηταν να μιλατε επωνυμα και να μην κρυβοσαστε πισω απο μασκες και φουλαρια οπως οι φιλοι σας) ειχε 20 μερες στην Ελλαδα και πηγαινε σε ΙΕΚ, σε 20 μερες σε μια ξενη χωρα δεν ξερεις που πανε τα τρια σου! Δειτε και λιγο το βιντεο το ΑΝΤ1 να δειτε την αλητεια των συναδελφων με τις ζαρτιερες κυριε(α) ανωνυμε αστυνομε, ειστε ολοι σας μια προκληση για την κοινωνια και την δημοκρατια και χαιρομαι που ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ βγηκε και τα ειπε σταρατα....ο υπουργος πρεπει να παραιτηθει πριν μας κανει περιγελο της Ευρωπης.



Οσο για τα λεφτα, μην κλαιγεσται αλλο....καποια στελεχη σε πολυεθνικες παιρνουν 700 και 750€ και ειναι δουλοι, αν δεν γουσταρετε την δουλεια σας παραιτηθητε και ζηστες ως κανονικος πολιτης και οχι ως τραμπουκος με γκλομπ.

Τέλος ασ διαβασεται και το αρθρο της ελευθεροτυπιας για την δικη κλαι βγαλτε συμπερασματα (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=96936220)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή "βρωμάει η δουλειά" που έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας μου και η φάση μπάζει από παντού (και οι αριστεριστές μας τα έχουν ζαλίσει αλλά και το τελευταίο που χρειαζόμαστε έιναι έξαλλοι και ανεξέλεγκτοι "πραίτορες" που έτσι και δεν έχεις τα κανάλια δίπλα σου θα σου ρίχνουν και δέκα "ψιλές" επειδή φοράς μπλούζα ροκ συγκροτήματος ή εχεις μακρύ μαλλί -που η μισή Ελλάδα κάτω των 25 έχει πλέον...) μήπως καλό θα ήταν να αντικαταστησει ο κος Καραμανλής τον "Hagakure" Πολύδωρα (μα καλα στα... γαριδάκια τους βρίσκει όλους αυτούς τους απίστευτους τύπους; ) και τη θεία Μαριέττα (και το μισό υπουργικό συμβούλιο καλά θατανε, τραγικά λίγοι είναι για τις απαιτήσεις των θώκων τους) μπας και γίνει κανένα μάθημα στα σχολεία και πριν θρηνήσουμε και κανένα νεκρό;

Κρίμα τον Κύπριο σπουδαστή πάντως λάθος άτομο στη λάθος στιγμή... Και κρίμα που μια ολόκληρη κοινωνία να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους ανίκανους και τους επιτήδειους.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

ultrasonic15 είπε...

Καλή η πρότασή σου gm2263.
Όμως σου έχω μια καλύτερη.
Όχι να αντικαταστήσει ο εν λόγω το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Αλλά να αντικατασταθεί ο ίδιος από μία απλή καρέκλα. Άντε, μια πολυθρόνα. Δίνω για τρίτη επιλογή τον Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πλήρως με τον Βαγγέλη.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock