Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2006

Studio 60 on the Sunset Strip

Studio 60 on the Sunset StripΑν ανοίξεις την ελληνική τηλεόραση, εκφράσεις όπως ‘χαζοκούτι’, ‘αποβλάκωση’ και ‘σκουπίδια’ είναι αναπόφευκτες. Η μαγεία όμως του internet μας επιτρέπει πλέον να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να διαλέγουμε εμείς τη διασκέδασή μας – αν και ημι-νόμιμα κάποιες φορές.

Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο (κομματιού) της αμερικάνικης τηλεόρασης έχει φτάσει, και πολλές φορές ξεπεράσει, τον καλό κινηματογράφο. Σούπερ-στάρς, σκηνοθέτες πρώτης γραμμής, έξυπνα σενάρια, μεγάλα μπάτζετ, ...και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Κι όμως, στην (εκτός internet) Ευρώπη ούτε που το παίρνουνε χαμπάρι. Ζούμε μάλλον στη λάθος μεριά του ωκεανού.

Η αγαπημένη μου σειρά τα τελευταία χρόνια ήταν (έφτασε δυστυχώς στο τέλος της πέρυσι) το πολιτικό δράμα West Wing. Μια δημιουργία του σεναριογράφου Aaron Sorkin που φέτος παρουσιάζει το Studio 60 on the Sunset Strip και φαίνεται ότι θα γίνει η καινούρια μου μανία. Έξυπνοι και γρήγοροι διάλογοι (a Sorkin trademark), πολύ καλές ερμηνείες, top σκηνοθεσία. Κι αν δεν σας αρκεί αυτό, μια χωρίς οίκτο επίθεση στους μεσαιωνικούς χριστιανούς της εποχής μας. Αχτύπητη συνταγή.

Και το Studio 60 δεν είναι η μόνη τηλεοπτική παραγωγή που αξίζει συγχαρητήρια. Οι παραγωγές Weeds, Boston Legal, Numb3rs, Rome, Deadwood είναι δείγματα μιας τηλεόρασης που μπορεί να είναι διασκεδαστικότατη χωρίς να απευθύνεται σε αγράμματους βαρβάρους.

Υ.Γ. Προς όλους τους e-rooster φίλους: Ποιες είναι οι δικές σας τηλεοπτικές επιλογές;

12 σχόλια:

avatar είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο για την ποιότητα των νέων αμερικάνικων σειρών. Πραγματικά δεν έχεις τι να πρωτοδείς!

Οι δικές μου επιλογές:
1) 24: έχω δει τους πρώτους 4 κύκλους. Ο δεύτερος είναι ο αγαπημένος μου, ενώ ο τέταρτος είναι μάλλον ο χειρότερος ως τώρα αλλά παραμένει εξαιρετικός. Η μοναδική σειρά που με έχει κρατήσει σε τέτοια ένταση για 4 συνεχόμενους κύκλους (κι από ότι ακούω στον 5ο κύκλο οι ρυθμοί και οι ανατροπές παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα)

2) House MD: Όχι μόνο επειδή είμαι γιατρός. Η σειρά είναι απλά εκπληκτική!

3) Heroes: Εννοείται ότι ως φανατικός κομιξάς θα την λάτρευα. Προφανώς πολλά μοτίβα της τα έχω ξαναδεί (ή ακριβέστερα "διαβάσει") σε comics όπως το περίφημο Rising Stars αλλά ποτέ στην τηλεοπτική οθόνη και μάλιστα τόσο πετυχημένα.

Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρω το πολύ καλό CSI ενώ ακόμη δεν έχω μπει στο τριπάκι του Lost και του 4400 αλλά τα Χριστούγεννα, που θα έχω χρόνο θα κάνω ολοήμερες/ολονύχτιες προβολές σπίτι μου.

Derevirn είπε...

24 (η 5η σεζόν είναι όντως αρκετά καλή), Alias, CSI, Lost, Prison Break... Αυτά κυρίως!

avatar είπε...

Να προσθέσω επίσης ότι παρόλο που βαριέμαι αφόρητα την αυθεντική σειρά, έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το reimagination του Battlestar Galactica. Ένας λόγος παραπάνω ότι είμαι φανατικός οπαδός του Star Trek: DS9 με όλες αυτές τις φοβερές πολιτικές/διπλωματικές αναφορές του. Μερικά από τα αγαπημένα μου επεισόδια του DS9, τα έχει γράψει ο δημιουργός του νέου Battlestar Galactica. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το BG θεωρείται μία από τις πιο πολιτικοποιημένες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή στις Η.Π.Α.

S G είπε...

το γκαλακτικα ειναι οντως πολυ καλο, αν και εχω ακουσει οτι καποια στιγμη κανει κοιλια (εχω δει μονο τα πρωτα 7)

το 24 ειναι οντως κλασικο.

Το 6 feet under επισης πολυ εξυπνο, νομιζω αν υπηρχε τετοια ελληνικη σειρα σε ευρεια διαδοση θα ειχε κανει παρα πολυ φασαρια.

Αλλα γενικα ειμαι μαλλον οπαδος σειρων οπως Seinfeld, Simpsons/Futurama τελευταια βλεπω και Family Guy...

broccoli είπε...

το battlestar galactica κάνει μια κοιλιά προς το τέλος του πρώτου season.. μετά γίνεται ένας σεναριακός πανικός, αφήνονται τόσα ζητήματα ανοιχτά σε κάθε επεισόδιο που χάνεσαι. θίγει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και θρησκευτικά, ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα.
είναι καλό αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο..

απο medical series το grey's anatomy

keep them coming

libertarian είπε...

Αυτή την στιγμή τον Dr. House (House, M.D) και Scrubs :-)

Αυτά στην tv, από το δίκτυο βλέπω Sleeper Cell, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG, και surpise surpise Sex and the City :PpP (ξέρω, ξέρω είναι σαν να διαβάζεις cosmopolitan)

Roark είπε...

Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση (εκτός από ποδόσφαιρο).

Η μόνη σειρά που εδώ και χρόνια παρακολουθώ ανελλιπώς εδώ και χρόνια είναι το Southpark, αν και οι τελευταίες σειρές του έχουν αρχίσει να κουράζουν.

Από μίνι σειρές: Rome και Band of Brothers. Επίσης ότι αγγλική ιστορική μίνι σειρά μπορέσω να βρω (Sharpe, Hornblower, Henry V κτλ).

Από εκπομπές, η μόνη εκπομπή που δεν χάνω με τίποτα είναι το Topgear (το αγγλικό, όχι αυτό με την άθλια μεταγλώττιση στον Σκάι).

Derevirn είπε...

Band of Brothers... κορυφαίο, ειδικά αν παίζεις και Call of Duty!

Derevirn είπε...

Ξέρατε ότι το futurama θα επιστρέψει;

libertarian είπε...

Αν είναι όντως αληθινό τέλεια! :-)

Derevirn είπε...

Είναι, είναι:

Futurama gets new life on Comedy Central

avatar είπε...

Cool! :-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock