Τετάρτη, Απριλίου 15, 2009

Το παλαιό καθεστώς και οι KMFDM



Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, έχουν γίνει αρκετές μνείες από τα ελληνικά ΜΜΕ για την αγάπη του δυστυχή αυτόχειρα μαθητή για το συγκρότημα των KMFDM. Δεν μπορούμε πάντως να πούμε ότι υπήρξε ιδιαίτερη πίεση για λογοκρισία του συγκροτήματος, πράγμα το οποίο είναι λίγο-πολύ λογικό, αν σκεφτούμε ότι στην Ελλάδα μπορείς να ζητάς δημόσια την εκτέλεση συμπολιτών μας στην βάση του διαφορετικού θρησκεύματος και τα δικαστήρια να το βρίσκουν σύννομο. Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν συνοψίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες:
α)το φαινόμενο αυτό είναι ξένο προς την Ελλάδα
β)η μουσική των KMFDM πιθανόν να είναι υπεύθυνη για το ξέσπασμα του νεαρού

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι το φαινόμενο είναι ξένο, πέρα από τους προφανείς ρατσιστικούς υπαινιγμούς - μην ξεχνάμε ότι ο νεαρός ήταν μετανάστης από την Γεωργία, έστω και ελληνικής καταγωγής - δεν είναι παρά μια άθλια ταυτολογία: κανένας πραγματικός έλληνας δεν μπορεί να διαπράξει τέτοιο έγκλημα, άρα το φαινόμενο δεν μπορεί ποτέ να είναι ελληνικό. Πέραν βέβαια από τους προφανείς μόνιμους δράστες, την κακή Δύση με τις σατανικές επιρροές της, αυτοί που προωθούν ένα τέτοιο επιχείρημα ξεχνούν τους πραγματικούς εφευρέτες του φαινομένου: τους Μαλαίους, αφού το αμόκ ήταν αρχικά τρόπος αυτοκτονίας των Μαλαίων. Προφανώς η Μαλαισία δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητή σαν στόχος των αποτυχημένων ιδεολογημάτων που προωθούνται δεξιά-αριστερά. Επίσης, αν και δεν είναι και τόσο προφανές σε όλους μας πώς ένας 19χρονος μπορεί να αποκτήσει τόσο εύκολα πρόσβαση σε τέτοιο οπλοστάσιο, το οποίο δεν δίσταζε να επιδεικνύει, αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να κατηγορήσουμε κάποιον που είχε πραγματικά ευθύνες, και όχι κάποιον, απέναντι στον οποίο έχουμε απλά ιδεολογικές ενστάσεις.

Όσον αφορά τώρα, το επιχείρημα ότι η μουσική των KMFDM προκάλεσε το αμόκ, αυτό διαβάζεται και ανάποδα. Άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις έχουν σοβαρά προβλήματα και υφίστανται, συνήθως, έντονη περιθωριοποίηση. Με το να ασχολούνται με δυνατή, θυμωμένη μουσική, όπως οι KMFDM, μπορούν να εκφραστούν/εκτονωθούν μέσω της μουσικής, να γνωρίσουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και να αισθανθούν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, αν δεν υπήρχαν οι KMFDM, μπορεί να είχαμε πολλαπλάσια τέτοια περιστατικά.

Και ερχόμαστε στην καρδιά του συντηρητικού τρόπου σκέψης, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση. Εάν το παιδί μας ακούει KMFDM θα γίνει μισάνθρωπος, θα αρπάξει μια καραμπίνα και θα σκοτώσει κόσμο. Αν το παιδί μας βλέπει ομοφυλόφιλους στην τηλεόραση θα ασπαστεί και αυτό την ομοερωτική επιθυμία - προφανώς για έναν συντηρητικό δεν έχει διαφορά το να είσαι gay από το να σκοτώνεις κόσμο. Αλλά εδώ βρίσκεται το βασικό πρόβλημα αυτής της επιχειρηματολογίας: για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Αν όμως ισχύει η δύναμη του αρνητικού παραδείγματος, πράγμα που μπορούμε όλοι λίγο-πολύ να συμφωνήσουμε, πρέπει να μας εξηγήσουν οι συντηρητικοί γιατί το θετικό παράδειγμα δεν μπορεί να επιδράσει, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να το ακολουθήσουν και αν, τελικά, υπάρχει ποιο είναι αυτό.

Δεν είναι τίποτα άλλο λοιπόν όλη αυτή η συζήτηση, από την ομολογία μιας αποτυχίας. Κάνε όπως λέω, όχι όπως κάνω. Τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε μια έξαρση της βίας στην χώρα. Υπήρξαν διάφορες προσπάθειες ερμηνείας, από γελοιωδέστατες συγκρίσεις με το 1944, μέχρι πολύ πιο προβληματισμένα κείμενα. Όλα όμως, εν όψει και όσων ακολούθησαν έχασαν τον κοινό παρονομαστή. Την ομολογία της αποτυχίας. Κληρονομούμε μια χώρα αποτυχημένη, ηθικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει αυτήν την κατάσταση. Πολλοί μπορούν να ισχυριστούν, βάσιμα, ότι ο νεαρός αυτόχειρας δεν είχε την πρόθεση να κάνει κάποια ιδιαίτερη δήλωση όσον αφορά τα αδιέξοδα της δημόσιας σφαίρας του βίου, πολλώ δε μάλλον οι αναρχικοί που πρωτοστατούσαν τον περασμένο Δεκέμβριο στα επεισόδια βίας. Αλλά αυτό που δείχνει ακριβώς την αποτυχία δεν είναι οι πράξεις μεμονωμένων ατόμων, αλλά αυτή καθαυτή η αντίδραση του παλαιού καθεστώτος.

50 σχόλια:

Unknown είπε...

Το ότι το φαινόμενο είναι «ξένο» δεν σημαίνει πως κανένας έλληνας δεν μπορεί να το διαπράξει, αλλά ότι η εμφάνισή του έγινε για πρώτη φορά εκτός. Και για την ακρίβεια μπορεί άνετα να συνδεθεί με μεταβολές νοοτροπίας που επιτελέστηκαν νωρίτερα σε άλλα κράτη και μόνο πρόσφατα στην Ελλάδα. Άλλωστε όλα τα φαινόμενα έχουν αιτίες και μόνο οι κοντόφθαλμοι στέκουν στα φαινόμενα αυτά καθ’ εαυτά και όχι στις αιτίες.
Φυσικά το γεγονός ότι η προσπάθεια να γενικεύσεις apriori μια φράση με τρόπο που να υποτιμά την νοημοσύνη ενός έθνους (ελληνικού) και το κατατάσσει έτσι στους «ρατσιστές», αποτελεί από μόνη της έναν ανθελληνικό ρατσισμό δε σου περνάει από το μυαλό. Σωστά: Οι άλλοι (και μάλιστα αυτοί που δε «σ’ αρέσουν») είναι ρατσιστές, όχι εσύ. Για πάρτ’ αλλιώς.

Όσο για τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και του μιμητισμού είναι δεδομένοι και εν ισχύ, όσο και αν δεν μας αρέσει. Και πάλι αυτό φυσικά δεν αποδεικνύει την ισοδυναμία: ακούω KMFDM, θα γίνω δολοφόνος. Φυσικά λοιπόν και μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και το αν θα αρπάξει κάποιος μια καραμπίνα καθορίζεται από πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι η μουσική. Πράγματα που θα καθορίσουν ακόμα και το τι επίδραση θα έχει η κάθε μουσική επάνω στο άτομο, ακόμα και το κατά πόσο θα γίνει αποδεκτός ένας τύπος μουσικής ή εν γένει δραστηριοποίησης από το άτομο.

Ανώνυμος είπε...

Nievskii, euxaristo polu gia auto to arthro! Eimai megalos fan ton KMFDM kai den eixa kan parei xampari oti anaferthikan sta plaisia tis epithesis ston OAED. Genika sumfono me osa les parapanw.

Darthiir, ousiastika auto pou les sti teleutaia paragrafo enisxuei akrivos osous pistevoun tin sunepagogi 'listens to KMFDM'=>'becomes killer'. Mporei men esu na les "ta pragmata einai pio poluploka" alla ousiastika i epipleon poluplokotita den akuronei to athlio epixeirima ton suntiritikon. Isos pisteueis oti kathista pio duskoli tin uperaspisi tis sunepagogis, alla mallon upotimas ti thelisi ton anthropwn gia apodiopompaious tragous. Antitheta loipon, theorontas oti "oi mixanismoi xeiragogisis kai mimitismou" einai "dedomenoi kai en isxu" oxi mono dikaiologeis alla kai entharuneis ton kosmo na uiothetisei tetoies athlies eksigiseis gia ta fainomena pou tous dusarestoun. To apotelesma einai i misalodoksia.

xamogelo είπε...

Βασικά θα συμφωνήσω ως προς τον Darthiir για τον χαρακτηρισμό "το φαινόμενο είναι ξένο" Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ρατσιστικό υπόβαθρο. Εγώ τουλάχιστον αν και δεν το παρακολούθησα το περιστατικό από ΜΜΕ δεν μου φέρνει στο μυαλό κάτι ρατσιστικό. Το εκλαμβάνω σαν κατι που εμφανίζετε για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία. Βέβαια δεν παρακολούθησα τα ΜΜΕ πως το παρουσίασαν και μπορεί να κάνω και λάθος.
Για το KMFDM προφανώς και δεν σημαίνει ότι η μουσική τον οδήγησε εκεί πέρα αλλά δεν σημαίνει επίσης ότι αποτρέπει τέτοια φαινόμενα... Η μουσική που επιλέγει κάποιος είναι περισσότερο σύμπτωμα παρά η αιτία. Ίσως βέβαια ανατροφοδοτεί μια υπάρχουσα κατάσταση... αλλά κάλλιστα στην θέση της όποιας μουσικής θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή διαφωνία μου με το άρθρο πέρα από τα παραπάνω. Αν και ο χαρακτηρισμός αναρχικοί τον δεκέμβρη είναι λίγο άστοχος... (δεν άνηκε η πλειοψηφία κάπου)

Nievskii είπε...

Για το ξένο του φαινομένου αμφιβάλλω. Για ανθρώπους που αυτοκτονούν παίρνοντας τους εχθρούς τους μαζί, διαβάζουμε στα ελληνικά σχολεία από τον Σαμψών στον ναό του Δαγών και τον Λεωνίδα με τους 300 μέχρι την αυτοθυσία του Σαμουήλ στο Κούγκι, του Γιωργάκη Ολύμπιου στην Μονή Σέκου και τον darling της ακροδεξιάς ανύπαρκτο ήρωα Κουκίδη που έπεσε με την σημαία στην Ακρόπολη. Προσοχή δεν ταυτίζω την πράξη του νεαρού με όλους τους παραπάνω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, με την ίδια λογική του φταιξίματος των KMFDM, μήπως έφταιγαν τα βιβλία της ιστορίας που ο νεαρός αποφάσισε να κάνει ένα last stand; Γιατί στο βασανισμένο του μυαλό, ο Πατμανίδης έβλεπε την πράξη του σαν μια τελευταία ηρωική διακήρυξη αρχών και όχι σαν εκπλήρωση των στίχων των KMFDM.

Nievskii είπε...

Και φυσικά οι KMFDM λένε το αντίθετο από αυτό που έκανε ο νεαρός:

Now listen up kid - It ain't cool to shoot up your school!

Kouk, κι εγώ γούσταρα τους KMFDM, τουλάχιστον το 1993-94 δεν υπήρχαν και πολλές μπάντες με αυτόν τον ήχο και βλέπαμε ακόμα και τους NIN με μισό μάτι ως...φλώρους - τόσο ξέραμε.

Για την σημασία της μίμησης: συμφωνώ ότι είναι σημαντική για την ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αυτό δεν αναιρεί το βασικό επιχείρημα του άρθρου ότι αυτή η ομολογία δηλώνει αποτυχία ως έλλειψη θετικών παραδειγμάτων. Υπάρχουν και θετικά εκτός από αρνητικά παραδείγματα. Όταν ένας προβληματισμένος νεαρός δεν βρίσκει ούτε ένα θετικό παράδειγμα γύρω του, αυτό σημαίνει αποτυχία της όλης κοινωνίας.

Harry Peitsinis είπε...

To άρθρο είναι αναμφισβήτητα εύστοχο,αν και όπως παρατηρεί και ο συγγραφέας, οι φωνές για την "απαγόρευση" τέτοιων συγκροτημάτων δεν διαθέτουν αξιοσημείωτη πολιτική ισχύ (ακόμα).

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στη δολοφονία καθεαυτή που συνιστά αναμφίβολα την εκδήλωση μιας αρρωστημένης ψυχοσύνθεσης.

Οι διάφοροι δημοσιολόγοι, οι καθηγητάδες της πλάκας και οι εκπορνευμένες πένες των εφημερίδων σπεύδουν να αποδώσουν κατηγορίες στα Επιφαινόμενα: στο ίντερνετ (γιατί δημοσίευσε φωτογραφίες ο αυτόχειρας), στην βία της τηλεόρασης, στο ρόκ και πιθανώς στον καπιταλισμό (το τελευταίο ανεπιβεβαίωτο yet).

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις. Η αλήθεια για αυτό το νεανικό έγκλημα θεωρώ ότι βρίσκεται στις εσωτερικές κοινωνικές σχέσεις της σχολικής κοινότητας, στο bullying , και τις βάρβαρες συμπεριφορές μεταξύ συνομηλίκων,που μένουν ατιμώρητες από τους ανθρώπους που πληρώνουμε για να επιτηρούν την σχολική κοινωνία.

Η κοινωνία των παιδιών είναι μια κοινωνία όπως όλες, με την εσωτερική της παραβατικότητα, τις αυθόρμητα δημιουργημένες παραδόσεις και στερεότυπα, τις ενδογενείς της δομές και ιεραρχίες.

Ο παιδαγωγός σε μια τέτοια κοινωνία δεν είναι απλώς ένας ακόμα δημόσιος υπάλληλος που θα βαράει κάρτα 9-2 και θα γυρνάει σπίτι κατόπιν. Ο παιδαγωγός είναι ταυτόχρονα δάσκαλος, επιτηρητής, φύλακας και ψυχολόγος.Κάθε μορφή παραβατικότητας που πληγώνει ένα νεαρό παιδί μέσα στο σχολείο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και δυναμικά.Αλλιώς η κατάσταση οξύνεται και καταντά "ζούγκλα του μαυροπίνακα"

Το τραγικό τέλος του νεαρού της φωτογραφίας είναι το τέλος μιας πολύπλοκης διαδρομής που σίγουρα πέρασε από κάμποσες καμπές,οι οποίες μείναν ανεκμετάλλευτες από τους παιδαγωγούς. Αυτό ας μας γίνει μάθημα για το μέλλον.

Παιδαγωγός δεν είναι όποιος περνάει ΑΣΕΠ. Η αξία πρέπει να αποδεικνύεται και να κρίνεται κάθε μέρα,κάθε ώρα,κάθε στιγμή.

Panos Konstantinidis είπε...

> Για το ξένο του φαινομένου
>αμφιβάλλω. Για ανθρώπους που
>αυτοκτονούν παίρνοντας τους εχθρούς
>τους μαζί, διαβάζουμε στα ελληνικά
>σχολεία από τον Σαμψών στον ναό του
>Δαγών και τον Λεωνίδα με τους 300

Αχαχαχαχαχα λολ, κορυφαίο. Μου συγκρίνεις το Λεωνίδα που αυτοκτόνησε για να σώσει την Ελλάδα με έναν παρανοϊκό πιτσιρικά που την είδε δολοφόνος/θεός. Αχαχαχαχααχ καλό ρε μάγκα, να 'σαι καλά για τις ατέελιωτες ώρες γέλιου πυο μας προσφέρεις λολ.

Στέργιος είπε...

Τα όσα απίστευτα ακούστηκαν και ακούγονται ακόμα, με συνέχεια και τον Παλαιοκώστα δείχνουν την παθολογία τόσο των μέσων ενημέρωσης όσο και μεγάλου τμήματος αποδεκτών τους.

Έβλεπα απίστευτες λεπτομέρειες ακόμα και τεχνικές των όπλων λες και αν ξέραμε τον αριθμό και το έτος κατασκευής του περιστρόφου (Τατιάνα) θα λύνονταν κάποιο πρόβλημα.

Αυτό πάλι με τη μουσική, δεν το άκουσα αλλά άντε τώρα να αρχίσει η λογική της κατά συρροής ενοχοποίησης πραγμάτων και όχι πράξεων και προσώπων. Μετά τη κουκούλα φαίνεται ότι έχει ρεύμα αυτό το κόλπο.

Εγώ είχα τη τύχη να ακούσω και το εξής φοβερό για τους ξένους: εντάξει, όχι πως δεν έχουμε και Έλληνες που κάνουν δολοφονίες αλλά οι δολοφονίες των Αλβανών είναι οι χειρότερες όλων! Δηλαδή έχουμε καλές και κακές δολοφονίες! Δεν ξέρω αν αυτές οι διαφορές βγήκαν από ερωτηματολόγιο προς τους νεκρούς αλλά παράγουν την ανάγκη να έχουμε νόμους και φυλακές για καλούς και κακούς δολοφόνους, ε, να μην είμαστε ίδια και όμοια!

Εγώ δεν θα αθωώσω ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε το σχολείο, ούτε τη κοινωνία και την οικογένεια, ούτε και το σύστημα που αφυδατώνει την ανθρώπινη δραστηριότητα και υποτάσσει τα πάντα στο μεροδούλι-μεροφάι ή στο χρήμα. Αλλά όλα έχουν τα όρια και πρέπει να ερευνούμε βαθιά τις αιτίες και όχι να εξορκίσουμε το κακό και να αυτοαθωωνόμαστε.

Για όλους αυτούς που τάχα τρίβουν τα μάτια τους σαν να μην είχαν γίνει εγκλήματα στη χώρα πριν, το μέλλον τους επιφυλάσσει πολλές άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί το έγκλημα θα διογκώνεται εν όσο όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τις βαθιές αιτίες. Ας ρίξουν και καμιά ματιά στις προηγμένες κοινωνίες. Εικόνα του μέλλοντός μας είναι…

Δεν θα μπω σε άλλες αναλύσεις γιατί ο καθένας μπορεί να έχει πολύ διαφορετικές θέσεις αλλά το ζήτημα είναι να μη συρόμαστε σε γελοίες έως ρατσιστικές τοποθετήσεις για να κουκουλώσουμε την αλήθεια. Από κει και πέρα ο καθένας με τις θέσεις και τις απόψεις του αλλά επί του πρακτέου και όχι επί του φανταστικού.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μην μπλέκεται την πούτσα με την βούρτσα! Αν είστε ΚΑΡΑ-ΑΣΧΕΤΟΙ από την μουσική που κυκλοφορεί (κυρίως στις underground διαδρομές της) δεν σας φταίνε οι άλλοι να λέτε εντελώς κουλά πράγματα...οι kmfdm είναι θυμωμέμη μουσική;!!!...χαχαχα...τι τρελό γέλιο είναι αυτό;...ασχολούμε με την μουσική 20 χρόνια και στα συτιά μου το συγκεκριμένο group είναι φλώρικα ακούσματα γιά να ξεκαβλώνουν άσχετοι πιτσιρικάδες!...τέλος πάντος, υπάρχουν μουσικές με σκοτεινό υπόβαθρο και προορισμό (σίγουρα όχι οι συγκεκριμένοι) αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα μας φταίξει η μουσική επειδή κάποιος είχε σκατά αντί γιά εγκέφαλο...κακό ψόφο στο μαλάκα...
ας κοιτάξουν να συμμορφώσουν κάποιοι τις κοινωνικές δομές (οι φωστήρες μας) και ας αφήσουν τα παραμύθια γιατί το χάνουν το παιχνίδι!...
...darkambientmartial 4 ever...χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο nievskii απ' τον ΣΥΡΙΖΑ το 'σκασε;

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξαν διάφορες προσπάθειες ερμηνείας, από γελοιωδέστατες συγκρίσεις με το 1944, μέχρι πολύ πιο προβληματισμένα κείμενα.Ναι μιλάμε για πολύ προβληματισμό, επιπέδου προκηρύξεων "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς".
Και btw η σύγκριση με τα παλαιά ήταν απολύτως λογική, τη χρησιμοποιούσαν κι οι ίδιοι οι τρομοκράτες.

Nievskii είπε...

Ανώνυμε δεν θα πω ότι η συκοφαντική δυσφήμιση είναι αδίκημα τιμωρούμενο με φυλάκιση, αφού δεν είναι δικό μου θέμα και δεν με αφορά. Απλά πες στον j95 ότι είναι τρομοκράτης να δεις τι γέλιο θα ρίξει. Τρομοκράτης με blog. Αυτά ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας δεν τα λέει.

@Πανο Κωνσταντινίδη

Ευχαριστώ, αφού με την από την μεριά σου αδυναμία κατανόησης 3 γραμμών κειμένου, μου δίνεις επιχειρήματα για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

Niefksi mas xarizeis wres wres ateleiwtes stigmes geliou. Akous ekei o Lewnidas idios kai omoios me ton psuxakia

Nievskii είπε...

...το ελληνικό σχολειό πάσχει και στην διδασκαλία των νέων τεχνολογιών: σκεφτείτε ότι μετά από τόσα χρόνια που το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που γράφουν greeklish. Alt+shift, ή αν έχεις τόσο μεγάλη δυσκολία να γράφεις την ελληνική γλώσσα υπάρχουν θαυμάσια εργαλεία για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Niefski

kata bash se auto to blog apeu8unesai se an8rwpous pou exoyn kana 2 ptuxia, exoun mia stoixeiwdh kritikh skepsh kai den einai koino Alabanou. Opote ase tis eksupnades me ta Greeklish, giati den sou pernaei isws apo to mualo oti kapoios mporei na grafei apo to Oslo, to Reyjkavic h thn Honolulu. Mexri tote susxetise esu ton kaue psuxakia me thn akrodeksia me ton idio tropo pou to KKE 8a susxetizei me ton kapitalismo tis allergies

Panos Konstantinidis είπε...

@Nievskii

παρακαλώ φίλε μου. Με άτομα σαν κι εσένα τώρα καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα έχει ξεπέσει σε τέτοια κατάντια.

χαμογελο είπε...

@Nievskii γενικότερα σε θεωρώ από τους ποιο λογικούς που γράφουν σε αυτό το blog... άσχετα που διαφωνούμε πιστεύω στα περισσότερα θέματα... όμως το επιχείρημα σου σύγκριση Σαμψών και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι παρατραβηγμένο... αυτό που εννοούν (τουλάχιστον αυτό που καταλαβαίνω εγώ) με το όρο ξένο φαινόμενο... είναι ότι δεν έχει ξανασυμβεί στα σχολικά δεδομένα του νεώτερου ελληνικού κράτους να πάει κάποιος μαθητής στο σχολείο και να αρχίσει να πυροβολεί αριστερά δεξιά. Είπαμε να κάνουμε κριτική αλλά να μην χανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι που γράφετε εδώ ζείτε σε γειτονιές αμιγώς ελληνικές και δεν έχετε επαφή με το τι συμβαίνει με τη νεολαία των γκέτο. Έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να εξαπλώνεται σε αυτά τα παιδιά και κυρίως ανάμεσα στους Ρώσους και όσους προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ μια υποκουλτούρα βίας. Εκεί που παλαιότερα είχαμε μόνο το οικονομικό έγκλημα (ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, συγκρούσεις για τον έλεγχο περιοχών), τώρα έχουμε τη βία για τη βία. Νεαροί που αν και από εργατικές οικογένειες δεν έχουν ανάγκη να εργάζονται, με μοντέρνα ρούχα, αλητεύουν στους δρόμους και επιδίδονται σε περιθωριακές συμπεριφορές, όπως βιαιοπραγίες και κυνομαχίες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ίσως να μην έχει σχέση με αυτό το φαινόμενο, όμως η κουλτούρα της βίας στη νεολαία των γκέτο είναι πρόβλημα πραγματικό που πρέπει να φωτιστεί, να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κάτι τέτοια αηδιαστικά και στρατευμένα δημοσιεύματα όπως του Nievskii που σπεύδουν να προκαταλάβουν ως ρατσιστικό κάθε συνειρμό που συνδέει τα καινοφανή φαινομένα νεανικής βίας με την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας έχουν σκοπό να καταστήσουν πολιτικά ορθό ταμπού την αναζήτηση των αιτιών του προβλήματος εξασφαλίζοντας έτσι τη διαιώνιση του.

Τι τον νοιάζει άλλωστε το Nievskii και τους ομοίους του; Οι μόνοι μετανάστες που θα συναντήσουν στην πραγματική τους ζωή είναι οι κηπουροί και οι υπηρέτριες τους.

Nievskii είπε...

Ρε παληκάρια, αντί να βρίζετε πεθαμένους και να ασχολείστε με την τελική λύση του "φυλετικού προβλήματος" στα Λιόσια και την Ζοφρυά - που μόνο εσείς τα ξέρετε τόσο καλά, οι άλλοι πέσαμε από τον πλανήτη Άρη - Μεγάλη Εβδομάδα που είναι, δεν έχετε να κυνηγήσετε κανένα Εβραίο, ξέρετε, από αυτούς που σταυρώσαν τον - Εβραίο κατά τ'άλλα - Χριστούλη;

@xamogelo

Δεν διαφωνούμε στην διατύπωσή σου, θα συμφωνήσω μάλλον με μια τέτοια διατύπωση, αλλά αν τα παληκάρια από πάνω είχαν διαβάσει άλλο μάθημα στο ελληνικό σχολειό από την ιστορία της 6ης Δημοτικού, αφού τα παιδάκια στο σχολειό κάνουν και το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, θα μπορούσαν να διαβάσουν και 1 γραμμή από κάτω:

Προσοχή δεν ταυτίζω την πράξη του νεαρού με όλους τους παραπάνω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, με την ίδια λογική του φταιξίματος των KMFDM, μήπως έφταιγαν τα βιβλία της ιστορίας που ο νεαρός αποφάσισε να κάνει ένα last stand;

Είναι προφανές ότι το κείμενο αναφέρετε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Θα δώσω ένα παράδειγμα: τον 17ο αιώνα υπήρχαν ομάδες προτεσταντών που ήθελαν να απαγορεύσουν την Βίβλο(!) γιατί θεωρούσαν ότι διέφθειρε την νεολαία με τις άφθονες σκηνές σεξ και βίας που περιέχει, τουλάχιστον η Παλαιά Διαθήκη. Αν λοιπόν επεκτείνουμε την απαγορευτική λογική επ άπειρον θα βρούμε πολλά παραδείγματα όπου μπορούμε να πούμε τουλάχιστον ότι η κουλτούρα της βίας ξεκινά εν μέρει από το σχολείο, όπου τα παιδιά εθίζονται στο να ακούνε πράξεις που έχουν να κάνουν με αυτοθυσία, νεκρούς ήρωες κλπ. Αλλά αυτά προφανώς είναι εκτός ορίων και δεν πρέπει να τα πιάνουμε στο στόμα μας, γιατί είμαστε προδότες και πράκτορες του Σόρος...

Και για μεν τον Σαμψών αν παρατήρησες δεν νοιάζεται κανένας ώστε να απαντήσει, αφού απορρίπτουν συνειδητά την εβραϊκή κληρονομία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, για δεν τον Λιονάιντας που βλέπουν να πολεμάει σε φασιστικά καρτούν του Χόλιγουντ τον κακό - και μαύρο - Ζέρξης όλοι "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους" (άλλη μια ιουδαιοχριστιανική έκφραση).

Στο δια ταύτα, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ομολογία της αποτυχίας τους. Δεν μπορούν να αρθρώσουν πραγματικό λόγο οι δυνάμεις της συντήρησης και αρκούνται απλά να δαιμονοποιούν τους άλλους:

Κάτι τέτοια αηδιαστικά και στρατευμένα δημοσιεύματα όπως του Nievskii που σπεύδουν να προκαταλάβουν ως ρατσιστικό κάθε συνειρμό που συνδέει τα καινοφανή φαινομένα νεανικής βίας με την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας έχουν σκοπό να καταστήσουν πολιτικά ορθό ταμπού την αναζήτηση των αιτιών του προβλήματος εξασφαλίζοντας έτσι τη διαιώνιση του.Πρόσεξε λ.χ. την χρήση του όρου στρατευμένου από οπαδούς της συλλογικής απάντησης στους αναρχοάπλυτους και τους πράκτορες του Σόρος. Μαζικά στη συζήτηση μπαίνουν όχι για να συζητήσουν και να αρθρώσουν έστω ένα επιχείρημα, αλλά για να πουν πόσο (αυτο)ικανοποιούνται με αυτά που διαβάζουν εδώ μέσα, πώς συνεισφέρουμε στην παρακμή της "αιώνιας" Ελλάδας, αν ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και στον Επαναστατικό Αγώνα, και πώς εμείς προκαταλαμβάνουμε την συζήτηση με το να την ανοίγουμε καν και να απορρίπτουμε με ευκολία το βαθύτερο αίτιο του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από το φυλετικό πρόβλημα. Η έλλειψη επιχειρημάτων καλύπτεται με ένα ασαφές "αποτυχημένη πολιτική" χωρίς περισσότερο προσδιορισμό, αφού είναι politically incorrect να πεις ότι θέλεις να διώξεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν κάνει την Ελλάδα σπίτι τους τα τελευταία 20 χρόνια και ότι η Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου κοινοτικές οδηγίες, αποφάσισε να μην κάνει πλήρη και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει ή/και γεννηθεί στην Ελλάδα, αφού η μεταναστευτική πολιτική προσδιορίζεται ακόμα στην Ελλάδα από το jus sanguinis, το δίκαιο του αίματος.

xamogelo είπε...

"Προσοχή δεν ταυτίζω την πράξη του νεαρού με όλους τους παραπάνω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, με την ίδια λογική του φταιξίματος των KMFDM, μήπως έφταιγαν τα βιβλία της ιστορίας που ο νεαρός αποφάσισε να κάνει ένα last stand; "

ok το προσπέρασα καταλάθος λόγο κεκτημένης ταχύτητα :-p

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο καταπέλτης της Λαμπρινής Θωμά στο skai.gr:
http://www.skai.gr/master_story.php?id=116348

" Λες και αρκεί να στοιβάξεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μακριά απ’ την πατρίδα τους, σε αναζήτηση αβέβαιης εργασίας και σε άθλιες συνθήκες, για να φυτρώσει πολυπολιτισμός. Αυτός ο κύριος όμως, για να σημαίνει κάτι και να μην καταντά κενό διαφημιστικό σλόγκαν, έχει προϋπόθεση την συνάντηση πολιτισμών. Κάτι αδύνατον όταν οι λαθρομετανάστες έρχονται ακριβώς αποστερούμενοι τον πολιτισμό τους, σαν «ανθρώπινο δυναμικό» προς εκμετάλλευση. Τα γκέτο, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αναπόφευκτα. Και δημιουργήθηκαν. "Να το εκτυπώσει ο Nievskii και να κοιμάται με αυτό στο προσκεφάλι του μέχρι να συνέλθει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε δεν θα πω ότι η συκοφαντική δυσφήμιση είναι αδίκημα τιμωρούμενο με φυλάκιση, αφού δεν είναι δικό μου θέμα και δεν με αφορά. Απλά πες στον j95 ότι είναι τρομοκράτης να δεις τι γέλιο θα ρίξει. Τρομοκράτης με blog. Αυτά ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας δεν τα λέει.Ούτε εγώ θα πω ότι η διαστρέβλωση των λεγομένων μου (σαφή για άτομα μέσης νοημοσύνης) είναι ένδειξη ένδειας επιχειρημάτων, αν όχι και συνολικά πνευματικής τοιαύτης.
Δεν περίμενα περισσότερα βέβαια.

Nievskii είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη σε όλους και να προσθέσω, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας! Το έχει αποδείξει εξάλλου ο θρυλικός Κώστας Μπαρμπής στο κανάλι του προέδρου (του Καρατζαφέρη, ντε!)όπου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Μαρία ήτο ελληνίς της Παλαιστίνης και ονομάζετο Μαρέα. Να ευχαριστήσω επίσης τον ανώνυμο από πάνω για τα καλά του λόγια: δεν σε λένε κάθε μέρα ηλίθιο χωρίς σοβαρό λόγο - φυσικά και στο υπόλοιπο κοινωνικό περίγυρό του θα έχει εξίσου μεγάλη επιτυχία και δημοφιλία, ξεκινώντας τον λόγο του όταν λ.χ. απευθύνεται σε εκπροσώπους του γυναικείου φύλου με το "μωρή μαλακισμένη". Γιατί; Μα, φυσικά, γιατί έτσι!

Κάτι ενδιαφέρον που με παρότρυνε να ξαναγράψω στο θρεντ είναι κάποιες καινούριες πληροφορίες που υπέπεσαν στην αντιληψή μου. Όσο ξεκαθαρίζει το τοπίο φαίνεται ότι ο νεαρός μάλλον δεν άνηκε σε συμμορία, οπότε δεν έχουμε και ιδιαίτερο λόγο να συζητάμε για το τι γίνεται στο Μενίδι και στην Πλατεία Θεάτρου. Αλλά εδώ που προκύπτου σημαντικοί παραλληλισμοί είναι ότι ο νεαρός εμπνεόταν πιθανότατα από τον ναζισμό. Αν αυτό ισχύει, τότε το περιστατικό σαφώς και δεν είναι το πρώτο: έχουν προηγηθεί οι φόνοι μέρα μεσημερι με καραμπίνα του, μέλους της Χρυσής Αυγής, Καζάκου, του οποίου παρεπιμπτόντως συνήγορος ήταν ο τωρινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Μαρκογιαννάκης - έχει υπερασπιστεί και άλλα παληκάρια αυτός και ο αδελφός του στην Κρήτη, όπως τον Νυκτάρη - από τα Ζωνιανά ντε! - αλλά αυτό είναι για άλλο θρεντ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ιδεολογία, ο εθνικισμός με τις ρατσιστικές του παραλλαγές, που μπορεί να εμπνεύσουν για εγκλήματα – το έχουμε δει εξάλλου και στο παρελθόν πολλές φορές.

Αλλά ερχόμαστε πάλι στην αποτυχία που έλεγα πιο πάνω: ποιο είναι τελικά το πρότυπο που οδηγεί σε πλήρωση την ζωή των ατόμων, το θετικό πρότυπο που ακολουθούν τα νέα άτομα για να βγαίνουν από τα αδιέξοδά τους; Φυσικά και δεν εννοώ τον φιλελευθερισμό: ο φιλελευθερισμός δεν είναι παρά πολιτική ιδεολογία. Αλλά για όλους όσοι ισχυρίζονται ότι είναι αυτό και κάτι παραπάνω, για όλους όσοι μας στέλνουν σε προβιομηχανικές κοινότητες αίματος και χώματος, πού είναι οι επιτυχίες τους; Ή και για τις αποτυχίες τους φταίνε πάλι οι άλλοι;

Ανώνυμος είπε...

Αστο ρε Νιεφκσκι, η φιλη σου η Κουρτοβικ υπερασπιζοταν τους αγωνιστες Ξηρους, ο αγωνιστης Τσοβολας τον Θεμο και ολοι οι καλοι δικηγοροι πλην του "κακου" Μαρκογιαννακη υπερασπιστηκαν το αφαν γκρατε της ελληνικης κοινωνιας.
Γενικως η προσπαθεια σου να συνδεεις το οτιδηποτε με δεξιους, μπατσους κλπ ειναι απολυτη αποδειξη της πνευματικης σου μωριας.
Νιεφσκι στο ξαναλεω εδω δεν εχεις να κανεις με ανθρωπους ανευ κριτικης σκεψης, δεν ειναι κοινο Αλαβανου που ηδονιζεται να σκεφτεται το επομενο καμμενο περιπολικο. Θα σου συνιστουσα μια ψυχολογικη υποστηριξη γιατι απο οτι φαινεται σε αντιθεση με πολους που τους εμεινε κουσουρι πεφτοντας στο πηγαδι, εσενα θα σε μαλωσε κανας δεξιος μικρο

Nievskii είπε...

Φίλε μου χρόνια πολλά, γιορτάζεις σήμερα, και είπες να μοιραστείς τις ευχές σου και την γλυκύτητα του πνευματικού σου λόγου, ως Έλλην και ως άνδρας, πάνω απόλα. Κάτι ενδιαφέρον πάντως που παρατηρώ στο γραπτό σου είναι ότι η διδασκαλία της κριτικής σκέψης στα σχολειά δεν φαίνεται να περιλαμβάνει και την διδασκαλία των τόνων. Αλλά αλήθεια, πες μου πού το ήξερες ότι είμαι κολλητός της Κούρτοβικ, του Τσοβόλα(ξέχασες τον άλλο συνήγορο, τον καθηγητή της χούν...Επανάστασης Κατσαντώνη, αλλά τέλος πάντων) και του Θέμου - με ξεσκέπασες: στην πραγματικότητα είμαι ο Γιάννης Αδριανός. Για την ιστορία πάντως, η Κούρτοβικ δεν είναι υπουργός δημοσίας τάξης, ούτε έχουν πιάσει τον προσωπικό της φρουρό με 1k κόκα πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Χουντιζουμε Νιεφσκακο? Η χουντα εγινε για σενα επανασταση? Μπραβο φιλελευθερισμο

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ιδεολογία, ο εθνικισμός με τις ρατσιστικές του παραλλαγές, που μπορεί να εμπνεύσουν για εγκλήματα – το έχουμε δει εξάλλου και στο παρελθόν πολλές φορές.Πράγματι, σε όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες παγκοσμίως παρατηρείται τόνωση των εθνικιστικών ή θρησκευτικών (όταν η κοινωνία υποδοχής είναι αλλόθρησκη) συναισθημάτων. Αυτό έχει και την καλή του πλευρά, γιατί δίνει κίνητρο στους μετανάστες να διακριθούν μέσω της εργασίας τους. Δημιουργεί όμως και προβλήματα ενσωμάτωσης.

Όσο για το νεοναζισμό δεν είναι η μοναδική ιδεολογία που μπορεί να εμπνεύσει εγκλήματα, ούτε είναι σοβαρό το ποσοστό των εγκλημάτων που διαπράτονται από νεοναζί --σε αντίθεση με τους μετανάστες που είναι υπεύθυνοι για το 42% των ανθρωποκτονιών.Τώρα γιατί κάποιοι σαν τον Nievskii μας κοπανάνε συνέχεια τα εγκλήματα των νεοναζί ενώ κάνουν την πάπια για τα εγκλήματα των μεταναστών δεν οφείλεται φυσικά στο ότι είναι ψυχοπονιάρηδες. Οφείλεται στο ότι δεν τους καίγεται καρφάκι για την κοινωνία αλλά παρακινούνται μόνο από την ακόρεστη επιθυμία τους για ακόμα φθηνότερους δούλους.

Υ.Γ. Επειδή κάποιος ζωγραφίζει σβάστιγγες στο θρανίο του δε σημαίνει ότι είναι νεοναζί. Μάλλον σημάδι απόρριψης των κοινωνικών συμβάσεων είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nievskii είπε...

Χουντιζουμε ΝιεφσκακοΕννοείται!

ούτε είναι σοβαρό το ποσοστό των εγκλημάτων που διαπράτονται από νεοναζίΚι όμως είναι εξαιρετικά υψηλό: πέρα από τις ρατσιστικές επιθέσεις που είναι αρκετές - την διετία 2006-2007 νομίζω υπήρχαν 70 καταγεγραμμένες - χώρια αυτές που δεν καταγράφονται - υπάρχουν και τα εγκλήματα που συμμετέχουν οι νεοναζί που έιναι πολλά: σκεφτείτε ανθρώπους όπως το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου Κουσουμβρή - που τον πιάσαν για ληστεία τράπεζας - τον άλλο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Περίανδρο με την δολοφονική επίθεση εναντίον φοιτητή κλπ. Οι νεοναζί είναι λίγοι, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς αυτοί ή μόνο αυτοί: είναι το παρακράτος, ως οργανωμένη προσπάθεια νόθευσης του δημοκρατικού ιδεώδους. Το κράτος δεν θέλει να είναι υπόλογο στους πολίτες και να υπάρχει ανοιχτός διάλογος, οπότε έχει άπειρη ανοχή στο παρακράτος - και το οργανωμένο έγκλημα - μηδενική δε σε όσους πιστεύει ότι το απειλούν - δείτε λ.χ. την επίθεση χθες των βράδυ αφηνιασμένων γουρουνιών εναντίον άσχετων φοιτητών.

Το κράτος δεν θέλει να συζητήσει βασικά προβλήματα και βάζει μπροστά την αστυνομία. Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω ότι μόνο η αστυνομία είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πώς η κυβέρνηση η τωρινή θέλει να ρίχνει τις ευθύνες μόνιμα σε άλλους για την πολιτική της. Αυτό δεν θα λυθεί με λίγη, πολλή ή καθόλου αστυνομική βία. Γενικά δεν θα λυθεί όσο έχουμε Μαρκογιαννάκηδες και Πολύδωρες στο τιμόνι, για να αναφερθούμε μόνο στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Θυμάται κανείς την ατάκα του Μαρκογιαννάκη λ.χ. που ήθελε το 2004, όντας υφυπουργός δημοσίας τάξης, να καθαρίσει την Αθήνα από τους ναρκομανείς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Γενικά, για να δούμε και τι λένε σε πολιτισμένες κοινωνίες για την σχέση δημοσίων υπαλλήλων/αστυνομικών-πολιτών δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε τους πολυδώρειους praetores urbani λ.χ. με το τι λένε στην Βρετανία: σε police must be 'servants not masters' says head of watchdogΕντυπωσιακό δεν είναι ότι δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε κάποια πράγματα μόνοι σας, αλλά ότι περιμένετε οι άλλοι να συμφωνούν σε όλα και να αναπαράγουν τα δικά σας επιχειρήματα μέχρι κεραίας. Για τα "εγκλήματα" των μεταναστών δεν χρειάζεται να πω κάτι: μιλάνε συνέχεια τα ΜΜΕ. Σκεφτείτε ότι τα κανάλια λένε συνέχεια: "Αλβανός λήστεψε τράπεζα" ή "μουσουλμάνος κακοποίησε την γυναίκα του" αλλά δεν λένε λ.χ. ποτέ "Έλληνας λήστεψε τράπεζα" ή "χριστιανός ορθόδοξος κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα". Κατανοώ λοιπόν ότι επηρεάζεστε και καταπίνετε αμάσητα και αναπαράγετε άκριτα τα όσα λένε τα ΜΜΕ. Έτσι κι αλλιώς, η σκληρή εγκληματικότητα, και ποιο συγκεκριμένα οι δολοφονίες, είναι κατά μεγάλο ποσοστό ελληνική υπόθεση. Σκεφτείτε λ.χ. ότι το 10% των συζυγοκτονιών στην Ελλάδα διαπράττονται από αστυνομικούς - το 0,5% του πληθυσμού - και σεκφτείτε πού είδατε τελευταία φορά να συζητιέται στην τηλεόραση. Πότε ήταν η τελευταία φορά που συζητήθηκε στα ΜΜΕ το θέμα λ.χ. της κακοποίησης γυναικών πλην των εμετικών καταγγελιών της δεξιότατης Δορκοφίκη;

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να λέμε και να γράφουμε την πεπατημένη: για όλα φταίνε οι μετανάστες, το πρόβλημα είναι φυλετικό - το κατώτερο Ντι-εν-έι των υπανθρώπων έναντι του γονιδίου των Ελ κλπ. Τέλος πάντων, θα δεχτώ ότι όποιος ζωγραφίζει σβάστικες δεν είναι κατανάγκην ναζί, εξάλλου γι'αυτό έγραψα ότι πιθανόν να εμπνέεται από κάτι τέτοιο, αλλά τα άλλα περί φυλετικών τι να πω; Η ζωή και η πραγματικότητα η ίδια έχει ξεπεράσει και τις αντιλήψεις αυτές εδώ και καιρό. Μια αποτυχία δεν είναι λιγότερο αποτυχία αν επαναλαμβάνουμε εν είδει mantra ότι έλεγε ο Χίτλερ το 1929. Τότε μπορούσε να πείσει κόσμο. Η έλλειψη στιβαρών ιδεολογικών προτύπων, ανάμεσα σε άλλα, είναι μια από τις αιτίες της αποτυχίας του σημερινού ελληνικού κράτους. Διαπιστώσεις υπάρχουν πολλές, σοβαρές προτάσεις καμιά. Αν λοιπόν διώξουμε όλους τους μετανάστες έξω από τα σύνορά μας, τότε, εκτός του να βουλιάξει το ΑΕΠ και να καταρρεύσει το ΙΚΑ, δεν θα έχουμε προβλήματα. Όποιος το πιστεύει αυτό, μπορεί να πιστέψει τα πάντα.

Υ.Γ. Για τον Μαρκογιαννάκη και το C4I, θα πει κανείς; Ή όποιος το πει είναι ανόητος και αγράμματος, όπως αποκάλεσε ο Μαρκογιαννάκης τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λινό;

Ανώνυμος είπε...

"ούτε είναι σοβαρό το ποσοστό των εγκλημάτων που διαπράτονται από νεοναζί"

Κι όμως είναι εξαιρετικά υψηλό
Πές μας πόσο είναι αυτό το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό λοιπόν να το μάθουμε κι εμείς οι νυχτωμένοι. Αν δεν ξέρεις σημαίνει ότι παραπληροφορείς σκοπίμως.

Για τα "εγκλήματα" των μεταναστών δεν χρειάζεται να πω κάτι: μιλάνε συνέχεια τα ΜΜΕ. Σκεφτείτε ότι τα κανάλια λένε συνέχεια: "Αλβανός λήστεψε τράπεζα" ή "μουσουλμάνος κακοποίησε την γυναίκα του" αλλά δεν λένε λ.χ. ποτέ "Έλληνας λήστεψε τράπεζα" ή "χριστιανός ορθόδοξος κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα".

Τα ΜΜΕ της φαντασίας σου μπορεί. Τα ελληνικά ΜΜΕ λένε πάντα την εθνικότητα των δραστών όταν είναι Έλληνες. Μάλιστα σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων δημοσιεύουν ονόματα και επαγγέλματα (χτες βγάλαν την υπόθεση ενός παπά και έκαναν ρεπορτάζ στο χωριό του). Λίγες οι περιπτώσεις που δεν αναφέρουν εθνικότητα και αυτές όταν ο δράστης είναι αλλοδαπός. Επίσης το ότι θεωρείς τους φόνους, τους βιασμούς και τις ληστείες εγκλήματα εντός εισαγωγικών φανερώνει ότι δεν έχεις καμία αξιοπιστία ως συνομιλητής.

Τα straw man περί DNA και Ελ ξέρεις που να τα βάλεις.

Ανώνυμος είπε...

χαχχχαχα γελαμε παλι. Εγινε ο Περιανδρος η κολυμπηθρα που ξεπλενονται τα παντα. Δεν λεω πως ειναι αθωος, ενας απεχθης τραμπουκακος ειναι αλλα ο καθε αριστερουλης στην αναμπουμπουλα των επιχειρηματων θα βρει παντα τον Περιανδρο. Βεβαια τσιμουδια για Βουτση, Μαζιωτη, Δημητρακη και λοιπα καλοπαιδα της δημοκρατικης Ελλαδας στα οποια τα ΜΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΒΟΥΤΣΗ. Και βεβαια παλι το γνωστο παρακρατος με το οποιο βεβαια για να ειμαστε και ιστορικα ακριβεις ο μονος που τα εβαλε μαζι του ηταν ο νυν "ακροδεξιος" Σαρτζετακης αλλα ψιλα γραμματα.
Για τα αλλα Νιεφκσι οτι οι μπατσοι οτι περα πο το οτι πωλουν την ηρωινη (απιστευτη καλτ ταινια με τον Καραγιωργη) πηρες μια ανακοινωση απο τα αντικειμενικοτατα ,ο Μαρξ να κανει, Ιντιμιντια οτι οι μπατσοι σκοτωνουν τις γυναικες τους, στον αστρονομικο αριθμο των 20 γυναικων μεσα σε διαστημα 10 ετων α και μαζι οτι βρωμαει τεστοστερονη ο τοπος. Σε οποια γυναικα δεν αρεσει τεστοστερονη οι δονητες ειναι μαι αρκετα καλη λυση καθως και το εκ της Λεσβου ορμωμενο πλακω.....
Παντως η πλακα ειναι οτι ο ανθρωπος Δομη, πανσοφος Νιεφσκι με γνωσεις για Μακεδονικο, αεροπλανα εσχατως και για εγκληματολογια χρησιμοποιει για πηγες
Γουικιπεδια, Ιντιμιντια, Κουλογλου, ολη η αντικειμενικοτητα μαζεμενη σε αυτα τζανεμ.

Nievskii είπε...

Καταρχάς να πω ότι δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι είστε οπαδοί του Καραγιώργη, του Ψάλτη, του Γκουσκούνη κ.ο.κ. Εκτός του ότι το επίπεδο φαίνεται – από τα επιχειρήματα, έως το γούστο στις ταινίες – είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο από οπαδούς της Νέας Δημοπρασίας: ο πρωθυπουργός και πρώην υπουργός πολιτισμού δεν ήταν που είχε βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2004 τον Γιώργο Μυλωνά τον σκηνοθέτη των αριστουργημάτων «Ο βιασμός μιας μοναχής», «Φυλακές ανηλίκων 2», «Αγόρια στην πορνεία» «Αλάβιου Μήτσο», «Τζακ ο καβαλάρης», «Το πρωί στο σχολείο, το βράδυ στα μπουζούκια», «H γκομενάρα από το Μέτσοβο», «Ο άρχοντας της λιγούρας», «Ο αγκαλίτσας λαγωνικό», «Ο αλήτης και ο μπάτσος», «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν», «Ο καβαλάρης των FM stereo», «Ο άρχοντας της λιγούρας», «Εδώ και τώρα αγγούρια», «Ο παρθενοκυνηγός», «Πράσινα μπλε και κόκκινα καρύδια», «Ο παρθενοφάγος» ; Μετά φυσικά ο πρωθυπουργός τον διόρισε και στο Μουσείο Κινηματογράφου και φυσικά για στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων, όπου λίγο-πολύ ο Μυλωνάς και οι κολλητοί του κόβουν επιταγές στους εαυτούς τους και πετάνε ψίχουλα σε σπουδαίους δημιουργούς. Πάντως δεν ανησυχώ για τον πολιτισμό. Ο πρωθυπουργός έχει βάλει σε αυτήν την υπεύθυνη θέση τον πρώην γκόμενο της Άννας Βίσση.
Αλλά, επειδή το θέμα μας είναι το σχολειό και η ανεπάρκειά του, να προσθέσω ότι μερικά παιδάκια εκτός από τους τόνους δεν μαθαίνουν και απλή αριθμητική και στατιστική στο σχολειό, όπως παρακάτω λ.χ.:
στον αστρονομικο αριθμο των 20 γυναικων μεσα σε διαστημα 10 ετωνΣτην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο 100-120 ανθρωποκτονίες, συνήθως γύρω στις 110. Φέτος, χάρη στην αποτελεσματική αστυνόμευση που μας παρέχει η κυβέρνηση φέτος θα ξεπεράσουμε μάλλον τις 170-180 ,νούμερο που είχαμε να πιάσουμε από το μεγάλο ξεκαθάρισμα της νύχτας το 1994-1996. Βέβαια 5 τουλάχιστον από αυτές πέρυσι ήταν έργο της ΕΛΑΣ: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 3 νομιστεράκια στην Πέτρου Ράλλη και ο Abdukarim Yahya Idris. Σε σύνολο λοιπόν σε 20 χρόνια χοντρικά 2,000 δολοφονιών, οι συζυγοκτονίες δεν ξεπερνούν το 10%, γύρω στις 200, αφού η πλειοψηφία των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα έχει να κάνει με την νύχτα – κατά σύμπτωση οι Νυκτάρηδες που υπερασπιζόταν ο Μαρκογιαννάκης έχουν να κάνουν και με την νύχτα, αλλά είπαμε ότι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Έτσι λοιπόν, όταν το 0,5% του πληθυσμού διαπράττει το 10% των συζυγοκτονιών, το νούμερο δεν είναι απλά μεγάλο, είναι τρομακτικό. Το αντίστοιχο στους μετανάστες που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού και το 17% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού θα ήταν οι μετανάστες να διαπράττουν το…340% των εγκλημάτων.
Όσον αφορά την ακροδεξιά εγκληματικότητα, τον Κουσουμβρή γιατί τον ξεχάσατε; Τις τουλάχιστον 70 καταγεγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις; Τι γράφουν οι ίδιοι οι ακροδεξιοί για την εμπλοκή τους με το κράτος και σε εγκληματικές δραστηριότητες, μπορείτε να το δείτε πάντως εδώ , για να σας λυθούν οι απορίες. Φυσικά και οι αναρχικοί συμμετέχουν σε έκνομες δραστηριότητες. Πριν φτάσουμε καν στις τράπεζες, δεν σας περνάει από το μυαλό ότι και τα άπειρα γκαζάκια, εμπρησμοί κλπ. είναι μορφή εγκληματικότητας; Ή είστε οπαδοί της Ulrike Meinhof που έλεγε «πέτα μια πέτρα και είναι παραβατικότητα, πέτα χίλιες πέτρες και είναι πολιτική πράξη»; Δεν καταλαβαίνω την προσπάθεια συμψηφισμού που επιχειρείτε: οι αναρχικοί ληστεύουν τράπεζες, οι ακροδεξιοί ληστεύουν τράπεζες, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα(;;;!!!;;). Όταν ακούγεται λ.χ. το σύνθημα που γράφει κάποιος από πάνω ότι «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη» δεν λέγεται γιατί οι μπάτσοι κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους άλλους ναρκέμπορες – σαν αυτούς που έχει υπερασπιστεί κατά καιρούς, λ.χ. Βλαστούς, ο δηλωμένος οπαδός της θανατικής ποινής στους ναρκέμπορες Μάκης Βορίδης. Λέγεται για να σταματήσει το εμπόριο αυτό. Και για το τέλος, λίγος Δερμεντζόγλου από τον σημερινό "αριστερό" Ελεύθερο Τύπο.

Ανώνυμος είπε...

Νιεφσκι η γραφικοτητα σου δεν εχει οριο και επειδη ανταγωνιζομαι την βλακεια νομιζω πως θα χασω.
Τεσπα τωρα μπλεκεις τον Μυλωνα, για την πληροφορηση σου εχει γυρισει και το Φυλακες Ανηλικων 1. Εσυ τζανεμ με το υπερυψηλο σου επιπεδο και επειδη εισαιπαραΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ δες τις ανοησιες της Γαλλικης Νουβελ Βαγκ, τυπου Μαριενμπαντ, τα ατελειωτα πλανα του Αγγελοπουλου, αν και εσυ με το υψηλο σου επιπεδο που εβριζες τοτε με τις πυρκαγιες κανοντας μικροπολιτικη πανω απο τα αποκαιδια. Κρατα το επιπεδο σου με τις Φαλουτζες και την εμετικη μικροπολιτικη που εκανες πανω απο τα αποκαιδια και ασε εμας να βλεπουμε το Ηταν Αξιος του Γκουσγκουνη. Τα υψηλα νοηματα της Ελληνορθοδοξης τσοντας δεν πιανονται απο υπερ και παρα-μορφωμενους σαν εσενα.
Τωρα για τα αλλα ημουν απολυτα κατανοητος, οπως Βαγγελακη ο καθε αριστερουλης σε καθε αναμπουμπουλα θα ανασυρει τα φαντασματα του Περιανδρου και του παρακρατους ετσι και εγω θα θυμιζω Δημητρακηδες, Βουτσηδες και Τσουτσουβηδες. Οσο για τα ΜΜΕ το τουμπεκι που εκαναν το ονομα του Βουτση μηπως και θιχτει το ονοματακι της αγιας οικογενειας Βουτση και του αγιου κομματος Συριζα, δεν το πολυσχολιασες. Αντιθετα για τον Καλαμποκα και τον Περιανδρο μαθαμε μεχρι και που μενουν. Ας αφησω το αλλο για τα μεσα οτι σε συμπλοκες μεταξυ τραμπουκων δεξιων η αριστερων, τα δημοκρατικα ΜΜΕ μιλανε για συμπλοκες αντιεξουσιαστων και ακροδεξιων και οχι για συμπολοκες μεταξυ ακροασριστερων και ακροδεξιων. Γιατι θα μας κανει νταντα η Παπαρηγα επειδη τολμησε ο Παγκαλος να πει τα αυτονοητα και γιατι θα μας χαλασει το αριστερο γλυκακι που ταιζουμε τον κοσμο απο το 1974 και εντευθεν.
Αλλα ρε παραμορφωμενε στοιχειωδη μαθηματικα επρεπε να σου λενε οτι σε ενα συνολο το πληθικο αθροισμα των υποσυνολων δεν μπορει το ποσοστο να ξεπερναει το 100%.
Τα αλλα για Μαρκογιαννακηδες κλπ σου απαντησα, η φιλεναδα σου η Κουρτοβικ και οι αλλοι υπερασπιστηκαν τους 17Ν, για αυτους τουμπεκι παλι.
Νιεφκσι δες καμια τσοντα να ξελαμπικαρεις, γιατι Φαλουτζα γινεται στο κεφαλι σου

Ανώνυμος είπε...

Από το μπλογκ του Περαστικού:

"Έχω αναφερθεί ξανά στην ατυχία να ζεις σε πεζόδρομο στο κέντρο, στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση έχει υπερβεί πλέον από κάθε όριο. Μια ομάδα δέκα έως είκοσι νεαρών ατόμων, γυμνασιόπαιδα-λυκειόπαιδα, κάθε εθνικότητας, μαζεύεται κάθε απόγευμα-βράδυ μπροστά από την πολυκατοικία και δημιουργούν με τα ουρλιαχτά και την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους μια αφόρητη κατάσταση.

[...]

Έχω πάψει από καιρό να νοιώθω ότι ζω σε σπίτι, σε εστία, σε άσυλο, αφού δεν απολαμβάνω οικιακής γαλήνης και ποιότητας ζωής. Θεωρώ την οικία μου υπνωτήριο και προσωρινό κατάλυμα. Θα μου πεις, από φιλοσοφικής άποψης, όλα τα σπίτια αυτό είναι, σωστό και αυτό.

[...]

...δεν έκανα τίποτα, τους φώναξα ότι δεν μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο σε αυτό το χώρο διότι προκαλούν φθορές και μπορεί να κάνουν κάποια ζημιά, έτσι ακριβώς. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Με απείλησαν. «Ύψωσες τη φωνή σου, στη θέση σου θα πρόσεχα.»
http://perastikos.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html

Διαβάστε το για να καταλάβετε αυτό που έρχεται.

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nievskii είπε...

Επειδή ένας φίλος ρώτησε κιόλας για την εγκληματικότητα των ακροδεξιών, speak of the devil, σήμερα έπεσα σε ένα καινούριο καταπληκτικό κατόρθωμα των ελλήνων ακροδεξιών:

Τον ξυλοδαρμό 19 Πακιστανών σε μόλις 15 μέρες με σιδηρογροθιές από οργανωμένες ομάδες καταγγέλλει στο tvxs ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ. Οι οργανωμένες ομάδες, έστηναν μπλόκα με μηχανές τις πρωινές ώρες που οι Πακιστανοί πήγαιναν στη δουλειά τους.

Φαίνεται ότι αν κάποιος παραπληροφορεί, αυτός δεν είμαι εγώ! Ο λόγος πάντως που συχνά-πυκνά τα γενναία φασιστάκια την πέφτουν σε Πακιστανούς και όχι σε άλλες εθνότητες λ.χ. τους πολυπληθέστερους Αλβανούς είναι ότι οι Πακιστανοί δεν απαντούν στις προκλήσεις, όπως όταν σε μια άτυχη στιγμή οι γενναίοι έλληνες νεοναζί πριν κάτι χρόνια την έπεσαν στους άστεγους Κούρδους στην Πειραιώς - τώρα έχουν φύγει από εκεί - και οι Κούρδοι άρχισαν να τους κόβουν με ξυράφια τους λευκούς πισινούληδες.

Για την ιστορία, το Φυλακές Ανηλίκων 1 το έχει σκηνοθετήσει ο μακαρίτης ο Ντίμης Δαδήρας, ο Μυλωνάς έχει γράψει το σενάριο. Αυτός δεν πρόλαβε να γίνει κριτής στα κρατικά βραβεία ποιότητας κινηματογράφου... Μια πρόκληση: ευκαίρως-ακαίρως δείτε το τι κάνει η ΝΔ με το θέμα του Βατοπαιδίου και πάρτε το πιο ακραίο πράγμα που έχω γράψει και μετά σκεφτείτε και πείτε μου ποιος κάνει μικροπολιτική από τους δυο. Ή και πιο απλά πράγματα: δείτε την πρόσφατη απόφαση να μπαίνουν οι ταρίφες στους λεωφορειόδρομους και να αυξηθεί 100% το κόμιστρο και πάρτε ό,τι πιο ακραίο έχω γράψει και πείτε μου ποιος από τους δυο σας κάνει για μικροπολιτική. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι ΚΚΕ, ούτε αριστερός, οπότε δεν έχω ανάγκη και να απαντήσω, αφού απευθύνονται σε οπαδούς του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Οι ερωτήσεις αυτές μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά εδώ και εδώ. Οι οπαδοί της ΝΔ όμως πρέπει σοβαρά να απαντήσουν για το χείλος της καταστροφής που έχει φέρει το κόμμα αυτό την χώρα. Αλλά όπως ο υπουργός των φουρ σήζονς Στυλιανίδης πήγαινε στα μπουζούκια την ημέρα που καιγόταν η χώρα ολόκληρη, έτσι και αυτοί θα το γλεντάνε στην υγεία των κορόιδων, με τα δικά μας λεφτά πάντα. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική: σκεφτείτε την Λούκα Κατσέλη Υπουργό Οικονομίας και τον Πολυζωγόπουλο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nievskii είπε...

Ωπ, τώρα πήρα πρέφα και το παρακάτω καταπληκτικό: ετσι και εγω θα θυμιζω Δημητρακηδες, Βουτσηδες και ΤσουτσουβηδεςΜε συγκίνησες ανώνυμε! Μετά τις βιντεοκασέτες του '80 μια ακόμα νοσταλγική αναφορά στην εποχή της βάτας και της περμανάντ. Ο Χρήστος Τσουτσουβής, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς το 1985. Μας χωρίζουν μόλις 24 χρόνια από τον θάνατο του Χρήστου Τσουτσουβή, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη η επίκληση του Τσουτσουβή: μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η ΝΔ μας γύρισε τουλάχιστον 24 χρόνια πίσω, με τον άκρατο κομματισμό, τις ρεμούλες, την κατάργηση της αξιοκρατίας, τον διαχωρισμό των πολιτών σε νομιμόφρονες και μη, την εκτίναξη του ελλείμματος, τον λαϊκισμό, την καθυπόταξη της δικαιοσύνης, την αναβίωση της τρομοκρατίας κ.ο.κ. Όπισθεν ολοταχώς όπως είχε πει ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, με την ΝΔ είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να πιάσουμε την λίθινη εποχή αν κάτσει λίγο ακόμα. Θα ξεκινήσουμε με την Τρικούπεια χρεωκοπία του 1893.

Ανώνυμος είπε...

Nιεφσκι δικαιωθηκα, με την βλακεια δεν μπορεις να κερδισεις. Εισαι ο νικητης

Nievskii είπε...

Ρε αδερφές δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επιθετικότητα. Ευκαίρως-ακαίρως διαβάζω: "με την βλακεια δεν μπορεις να κερδισεις", "Νιεφκσι δες καμια τσοντα να ξελαμπικαρεις", "αλλα ρε παραμορφωμενε η γραφικοτητα σου δεν εχει οριο και επειδη ανταγωνιζομαι την βλακεια", "σε οποια γυναικα δεν αρεσει τεστοστερονη οι δονητες ειναι μαι αρκετα καλη λυση καθως και το εκ της Λεσβου ορμωμενο πλακω....."(μούνι συμπληρώνω εγώ στον βαρύ και ασήκωτο ανδρισμό του παραπάνω) και τέλος το αγαπημένο μου, ένα σύφυρμα από την πηγάδα του Μελιγαλά και το Χριστοδούλειο κουσούρι: θα σου συνιστουσα μια ψυχολογικη υποστηριξη γιατι απο οτι φαινεται σε αντιθεση με πολους που τους εμεινε κουσουρι πεφτοντας στο πηγαδι, εσενα θα σε μαλωσε κανας δεξιος μικροΣτο διαδίκτυο γράφουμε, δεν λύνουμε τις διαφορές μας στο Ψυχικό! Τέλος πάντων, αφού σε κόβω ότι γουστάρεις '80s και είσαι ψιλοκολλημένος με την εποχή του Κοστέλο, των Duran Duran και της Αλλαγής, αφιερωμένο εξαιρετικά ένα τραγουδάκι που γράφτηκε το 1986, λίγο μετά την δολοφονία Καλτεζά για τα γεγονότα τότε. Bonus track η απόδειξη ότι ο Καρατζαφέρης είχε δίκιο και είναι βια και όχι βία.

Nievskii είπε...

Τώρα το πρόσεξα το ορθογραφικό λάθος. Είναι ρε αδερφέ και όχι ρε αδερφές(sic) που δίνει λάθος μήνυμα: σαν την ταινία του Χάρρυ Κλυνν όπου ο Χάρρυ Κλυνν ως δεσπότη στον άμβωνα φωνάζει στο κήρυγμα: "αδελφοί!" και απαντά από κάτω ο Χάρρυ Κλυνν με ξανθιά περούκα και φούστα "εδώ είμαι άγιε πατέρα!"...

Ανώνυμος είπε...

Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια να στο κανω λιανα. Γυναικα που δεν της αρεσει η τεστοστερονη, ειναι γυναικα που δεν γουσταρει τους ανδρες. Τα ανδρικα χαρακτηριστικα ειναι προιον τεστοστερονης, δεν χρειαζεται να ειναι κανεις γιατρος για να το ξερει.
Γκεγκε?
Αρα δυο τινα, κακοπηδηγμενη η λεσβια. Γκεγκε παλι? Για την δευτερη εχουμε ενα σεβασμο καθοτι βρε αδερφε επελεξε οτι δεν γουσταρει το παραδοσιακο. Για την πρωτη μαλλον ας κοιταξει η ξενερωτη την μαπα της στον καθρεφτη.
Και ναι μ'ασρεσουν οι Ντουραν-Ντουραν, πειραζει?
Και επιθετικοτητα καμια, απλα μια μικρη συμβολη στην κριτικη κατα της βλακειας. Ας το κανουμε και λιγο Φαλουτζα το μπλογκ μονο το καθε χωριο της Πελοποννησου θα εχει αυτην την τιμη?

Nievskii είπε...

Γυναικα που δεν της αρεσει η τεστοστερονη, ειναι γυναικα που δεν γουσταρει τους ανδρεςΔηλαδή θα άρεσε - τυχαία λέμε - στην γυναίκα σου να την δέρνεις; Να την πυροβολάς; Μην μπερδεύεις την κακοποίηση με τους παραδοσιακούς ρόλους που μπορεί να υποδύονται οι έλληνες άνδρες. Στο κάτω κάτω της γραφής και σε κοινωνίες που δεν έχουν τον ελληνικό ματσίσμο μια χαρά την βρίσκουν οι άνθρωποι και χωρίς να χύνουν οξύ σε λαιμούς γυναικών και να τους το πετάν στο πρόσωπο - αυτό το κάνουν στο Πακιστάν, όχι στην Σουηδία, διαλέγεις και παίρνεις σε ποια χώρα θέλεις να μοιάσεις. Η κακοποίηση δεν δείχνει ακριβώς τεστοστερόνη και ακριβώς γι'αυτό το λόγο στις φυλακές που επικρατεί πολύς ματσίσμο δεν στέλνουν αυτούς που κακοποιούν γυναίκες/βιαστές/παιδεραστές μαζί με τους ποινικούς γιατί οι ποινικοί τους βιάζουν, τους σκοτώνουν κλπ. - μάλιστα τους στέλνουν τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη.

Και ναι μ'αρέσουν οι Ντουραν-Ντουραν, πειραζει;Δεν είπα κάτι τέτοιο, το αντίθετο, αν πρέπει προσωπικά πάντως να διαλέξω κάτι από 80ς θα προτιμήσω ας πούμε τους New Model Army και τους Fields of the Nephilim.

Το μπλογκ κάντο Φαλούτζα - δεν είναι δικό μου εξάλλου! - δεν σου κάνει εντύπωση ότι απαντώ στον καθένα προσωπικά στα θρεντ που ανοίγω, γράφει επώνυμα/ανώνυμα; Δεν χρειάζεται να μας φάει και η σοβαροφάνεια, αν αυτό είναι που εννοείς συμφωνώ. Αλλά κάνε μια διάκριση: αν το blog γίνει Φαλούτζα, μπορεί την επομένη να βγούμε για μπίρες και να μην τρέχει τίποτα. Τα λεκτικά πυρά δεν σκοτώνουν! Αλλά το χωριό μου δεν ξαναγίνεται, οι απανθρακωμένοι δεν ανασταίνονται προ της Δευτέρας Παρουσίας και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν θα ξαναπερπατήσει, δεν θα ξαναερωτευτεί - για να θυμηθούμε και τον Παπαδιαμάντη - και δεν θα αντικρίσει ξανά το φως της ημέρας. Αυτό είναι το Κακό που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και γι'αυτό δεν φταίει η κακιά η ώρα, δεν φταίει μια άτυχη στιγμή, δεν φταίει η δυσμενής συγκυρία και οι εχθροί της χώρας. Φταίνε αυτοί που όταν έπρεπε να κάνουν το καθήκον τους και φάνηκαν πολύ λίγοι. Πάντως για την αστυνομία δεν ξανανοίγω το στόμα μου: είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από μένα!

Ανώνυμος είπε...

Προς Φιλελεύθερη Συμμαχία: Τι γράφει το άτομο από πάνω? Δεν κάνετε κάνα "αλκοτέστ" εκεί στο κόμμα?

Nievskii είπε...

Φαντασία μηδέν! Μια σουρεαλιστική εικόνα: πληκτρολόγηση υπό την επήρεια μέθης - πράγμα λίγο-πολύ αδύνατο λόγω της έλλειψης του απαιτούμενου συντονισμού κινήσεων για την πληκτρολόγηση στην μέθη - και μια επίκληση στην - άσχετο - μαμά ΦΣ να μου τραβήξει το αυτάκι. Μην μπερδεύεις αγαπητέ ανώνυμε τον ολοκληρωτισμό που ασπάζεσαι ανεπιφύλακτα με την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. Τα κόμματα δεν αγκαλιάζουν κάθε πτυχή της ζωής μας και δεν μας διαγράφουν για τον τρόπο που σκεφτόμαστε, εκτός αν το κόμμα λέγεται ΚΚΕ λ.χ., εξ ου και το παλιό σύνθημα "χωρίς γραμμή ο ΚΝίτης δεν γαμεί" - μπορώ να διαβεβαιώσω το αξιότιμο αναγνωστικοό κοινό ότι ισχύει κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις. Αν πάλι περιμένεις να μάθεις πώς να ζεις και πώς να σκέφτεσαι από το κόμμα που ψηφίζεις τότε έχεις πραγματικό πρόβλημα στην ζωη σου. Αν αντιπαθείς απλά την ΦΣ, απλά αυτό δεν είναι επιχείρημα! Προσπάθησε ξανά.

Σημειολογικά να προσθέσω ότι το επιχείρημα για την μέθη είναι και τετριμμένο εδώ και 2,000 χρόνια μόλις: το χρησιμοποιούσαν οι Ιουδαίοι που άκουγαν στους Αποστόλους στην Πεντηκοστή, για να τους απαξιώσουν, λέγοντας ότι είναι μεθυσμένοι. Τώρα εγώ δεν έχω σχέση με τους Αποστόλους - αυτοί ήταν Μεγάλοι Άνθρωποι - αλλά η απάντηση που έδωσαν οι Απόστολοι ήταν πολύ απλή: είναι πολύ πρωί για να είμαστε μεθυσμένοι. Τέλος πάντων, ακόμα και το να γράφεις μεθυσμένος είναι προτιμότερο από το να είσαι τυφλός οπαδός του κάθε κόμματος. Και να το υπερασπίζεις με επιχειρήματα δημοτικού: "κοίτα τον Γιωργάκη! μα καλά πώς είσαι έτσι! στα μούτρα σου ρε! εσύ του μοιάζεις!"

Ανώνυμος είπε...

Νιεφσκι, επιτηδες διατηρω τον διαλογο, λες απιστευτα συνεχως. Συνεχισε την καλη δουλεια

Ανώνυμος είπε...

Nievskii mipos kapnizeis horto me amfetamines pes mas kai mas ti pairneis na ftiahtoume oloi mazi na moirastoume ti xara soy please apokalypse to mystiko sou

Ανώνυμος είπε...

LOL!

Ανώνυμος είπε...

Νιέφσκι θεέ πάρε την ΠΑΕ. Τώρα μην περιμένεις να μπώ καν στον κόπο να σου απαντήσω. Η ψυχιατρική έχει πλέον λόγο.
Έβαλα και τόνους για να μην λες, μπουμπούκι μου, όπως λέει και η Μανωλίδου. Και επίτηδες ανέφερα την Μανωλίδου μήπως και αρχίσει ένα νέο αντιδεξιό παραλήρημα. Το περιμένω πως και πως

Ανώνυμος είπε...

Βλάκα ανώνυμε της 23/4/09 16:31, τις Φυλακές Ανηλίκων 1 τις σκηνοθέτησε ο Ντίμης Δαδήρας που έχει κάνει και την ωραία τσόντα Μικαέλα με το ίνδαλμά σου τη Μιμή Ντενίση. Ούτε στην μαλακοκουλτούρα δεν σκίζεις ιδιαίτερα...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock