Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

«Να φύγει η Δεξιά, αλλά και η δεξιά πολιτική»

«Να φύγει η Δεξιά, αλλά και η δεξιά πολιτική»
-Αλέξης Τσίπρας

Με όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς γεννιέται το ερώτημα αν κατοικεί στην χώρα που πολιτεύεται. Μιας και η ‘δεξιά’ πολιτική εφαρμόζεται από την ‘δεξιά’ κυβέρνηση, κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει πως μια ‘δεξιά’ κυβέρνηση αυξάνει το κράτος κάθε λεπτό που περνάει. Η κατά τα άλλα ‘δεξιά’ ΝΔ θα αυξήσει τις κρατικές δαπάνες φέτος με ρυθμούς 10%, όταν η όλη οικονομία αυξάνεται με ρυθμούς 3%. Μέσα σε μια οκταετία της ‘δεξιάς’ ΝΔ το κράτος θα έχει διπλασιασθεί σε όγκο. Αυτό το ‘δεξιό’ κράτος θα καταναλώνει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και θα χρειάζεται νέους και αυξανόμενους φόρους

Στα παραπάνω δεν έχω προσθέσει το δανεισμό που πραγματικά βρίσκεται σε στρατοσφαιρικά επίπεδα. Το ελληνικό δημόσιο δανείζετε περισσότερα από 84 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Για κάθε 100 ευρώ που δαπανά τα 45 τα δανείζετε.

Η γιγάντια αύξηση των δαπανών και ο ακατάσχετος δανεισμός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βλέπει τον κρατισμό ως λύση για το κάθε πρόβλημα. Μια πολιτική καθόλου δεξιά που η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς έχει υιοθετήσει και αποδεχτεί. Είναι μια πολιτική που σταδιακά δημιουργεί και διογκώνει προβλήματα.

Το μεγάλο κράτος θα χρειάζεται ολοένα περισσότερους και υψηλότερους φόρους, οι περισσότεροι και υψηλότεροι φόροι μειώνουν το κοινωνικό πλούτο και την οικονομική ανάπτυξη δημιουργώντας την ανάγκη στο κράτος να αυξήσει ακόμα περισσότερο τους φόρους. Είναι ένας φαύλος κύκλος το αποτέλεσμα του οποίου είναι η σταδιακή αύξηση της φτώχειας. Μια φτώχεια που ήδη κτυπά τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και που δυστυχώς θα επεκτείνετε και σε άλλα όσο ο καιρός περνάει. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας οι καλύτερες μέρες δεν βρίσκονται μπροστά αλλά πίσω μας.

Οι πολιτικές που προτείνει κ. Τσίπρας θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατεύθυνση της οικονομικής κατάρρευσης με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Η μεγάλη ειρωνεία της πολιτικής είναι ότι η αριστερά είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων στα οποία επιδιώκει τη λύση.

15 σχόλια:

Sakoulakis είπε...

Καλό είναι πάντως, όταν επιχειρηματολογούμε με νούμερα, να αναφέρουμε και πηγές.

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρέσει που πολλοί αναρωτιούνται αν η ΝΔ είναι δεξίο ή κεντροδεξιό κόμμα! Μάλλον στο λαϊκιστικό κέντρο εγώ θα την έβαζα...

Πετρος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι η αριστερά. Είναι η φτωχή ενημέρωση και παιδεία του κόσμου. Σε όλη την Ευρώπη την έχουν θέσει στο περιθώριο και εμείς ασχολούμαστε με κάποιον Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός Αλέξης λέει "δεξια" τριανταεφτά φορές τη μέρα για να τρομάζει τον πατέρα μου.
Αλλιώς, ο τίμιος γέρων, θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ...
Ξέρετε τώρα, ο Λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά και λοιποί σκελετοί της παλαιάς ντουλάπας με τα προικια της πολύφερνης γεροντοκόρης Αριστεράς...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει ρε παιδιά τουλάχιστον θα εχούμε μια ωραία φατσά να βλεπούμε. Ενώ παλία ολές αυτές τις παπάριες τις ακουγάμε σε πακέτο Παπαρήγα τώρα τις ακούμε σε πακέτο νεού, ωραίου Μεσσία.
ΥΓ. Παντώς απορώ που τόσα χρονία ο λάος αυτός δεν εχεί αναπτύξει αμύνες στον λαικισμό και τον μεσσιανισμό. Ακομή πιστεύουμε οτί μαλακεία μας λένε...

περιούσιος είπε...

Η φρασεολογία του κ. Τσίπρα αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα λαϊκιστικού λόγου ενός υποψηφίου χωρίς πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας ή, έστω, προτάσεων για τη διόρθωση των κακώς κειμένων της. Όταν, όμως, α) παίζεις πολύ στην τηλεόραση και σε βλέπει πολύς κόσμος έτσι νέο και ωραίο να λες πράγματα, που χαϊδεύουν τα αυτιά σου και β) έχεις πάρει με το μέρος σου πολλούς νέους, ιδίως από το Πανεπιστήμιο, οι οποίοι σε βλέπουν να τους τάζεις λαγούς με πετραχήλια, τότε είναι εύκολο να ανεβαίνεις στις δημοσκοπήσεις.
Πέτρο, η φτωχή ενημέρωση και παιδεία του κόσμου δεν είναι προνόμιο της Ελλάδος. Κοτζάμ Γαλλία ψήφισε την εξίσου λαϊκίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ και κατέστησε το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας δεύτερη δύναμη, ενώ στην ανεπτυγμένη Αυστρία στο πολύ κοντινό παρελθόν κυβέρνησε τη χώρα, έστω σε συνασπισμό με άλλο κόμμα, ο υπερλαϊκιστής Χάιντερ. Άρα φρονώ ότι δεν έχουμε το προνόμιο της φτωχής ενημέρωσης και παιδείας.

Bubbly είπε...

Προσωπικά δεν έχω κάνενα πρόβλημα με τον κύριο Τσίπρα!

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην βλακεία και χαζομάρα. Αλλώστε είναι αξίωμα ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Δυστυχώς η βλακεία είναι αρώστεια και δύσκολη... Το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας και το 85% των πολιτικών(τυχαίος αριθμός, βάζω μέσα το 7% του ΚΚΕ, 5% του συνασπισμού, το ΛΑΟΣ και το μεγαλύτερο ποσοστό της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) αλλά αυτοί που τους ψηφίζουν.

Το να λέω μπαρούφες είναι δικαίωμα μου και ελευθερία που πηγάζει από το σύνταγμα. Ο κίνδυνος αρχίζει όταν υπάρχουν υπόλοιποι που τις ακούνε και τις πιστεύουν.

Άρε Σινγκαπούρη που χρείαζεται στην Ελλάδα.

Nievskii είπε...

Η Σιγκαπούρη έχει την πιο κρατικά ελεγχόμενη οικονομία στην περιοχή. Αυτό θέλει και ο Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

Το ένα μετά το άλλο, κι άλλο άρθρο για τον Τσίπρα? Ξεκολλείστε.

Ανώνυμος είπε...

"Η μεγάλη ειρωνεία της πολιτικής είναι ότι η αριστερά είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων στα οποία επιδιώκει τη λύση."

Εδώ κόντεψα να πνιγώ στη μπύρα μου... Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η αριστερά φταίει και για το credit crunch, τις τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων, την υποτίμηση του δολαρίου, το αμερικάνικο χρέος, κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Να πω και εγώ κάτι, ως η ανώνυμη κυρα-τάδε:

Σιγά τον γκόμενο ρε παιδια!
Ε, δεν είναι και Μπραντ Πητ!

Ασε που αν ανοίξει το στόμα του...είδαμε τι γίνεται...

Βαρέθηκα ν'ακούω πόσο ωραίος είναι, λες και αυτό είναι Η δικαιολογία...λες και οι "ωραίοι" είναι για πολιτικη...

Dorotheos είπε...

"Μια φτώχεια που ήδη κτυπά τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και που δυστυχώς θα επεκτείνετε και σε άλλα όσο ο καιρός περνάει."

Ανεκδιήγητο το άρθρο, σουρρεαλιστικό και το να ακούει κανείς φερέφωνα της πλουτοκρατίας και απολογητές του οικονομικού συστήματος των κοινωνικών ανισοτήτων να κόπτονται για την αύξηση της φτώχιας.

Ο ανελέητος καπιταλισμός, όπως μάλιστα αυτός εκφράζεται από συντηρητικούς τραπεζίτες, στο πλευρό και την υπηρεσία των φτωχών, εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αυτού του ντουνιά. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!

doctor είπε...

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αποκαλύπτεται η ρηχότητα του πολιτικού λόγου του κ.Τσίπρα.
Αντί της σοβαρότητος του Κωνσταντόπουλου, προέκυψε ένας ακαθόριστος ιδεολογικός αχταρμάς από έναν θαυμαστή του ...Μάο!

doc

gm2263 είπε...

Οι Αγγλοσάξωνες λένε: "Give them enough rope and they will hang themselves". Δεν μπορώ να φανταστώ καμιά άλλη κατάσταση στην πολιτική σκηνή των τελευταίων 10 χρόνων που αυτό το αξίωμα να μην επαληθεύτηκε τόσο γρήγορα, όπως σε αυτή με τον Τσίπρα αλλά και τον ανερμάτιστο και ολίγιστο "Γιωργάκη" οι οποίοι έχουν αφήσει την μπάλα στο γήπεδο του Καραμανλή (που και αυτός κατά πως φαίνεται, "απλώς προεδρεύει").

Η χώρα χάνει τις ευκαιρίες τη μια μετά την άλλη διότι η πολιτική σκηνή έχει μεταβληθεί σε Μάπετ σώου. Για να παραφράσω το Τσώρτσιλ: "Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι δεν έβλαψαν τόσο πολύ τόσους πολλούς".

Το θέμα είναι οι υπόλοιποι τι κάνουμε...

Ethnikofrones είπε...

ο Τσιπρας και η αριστερά δεν μπορουν να δωσουν λυσεις πουθενα, ο τροπος με τον οποιο πολιτευονται οι αριστεροι αστερες τυπου τσιπρα ειναι γνωστοι. μεγαλη αναταραχη θαυμασια κατασταση δεν μας ελεγε. το οτι θα κατασρεψει την χώρα ειναι σιγουρο. το ποτε θα το καταλαβει η δηθεν προοδευτική νεολαια ειναι το ζητημα

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock