Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008

Happy Δημοκρατία Day του γιου


Αν και η Δικτατορία διέστρεψε όλη την ιστορία της οικογενείας μου, στέλνοντάς μας αλλού για αλλού, η σημερινή επέτειος μου προκαλεί θυμηδία όπως και όλη η ιστορία που λέγεται "Μεταπολίτευση", άλλως τε. Ίσως επειδή με τη λέξη αυτή, έχω συνδέσει κάθε κακοδαιμονία που υφίσταμαι στην καθημερινότητά μου. Η Βλάχου έλεγε ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου που οι πολίτες διάβαζαν εφημερίδες, η γελοία Χούντα των Συνταγματαρχών θα είχε πέσει σε δυο μέρες και επιτρέψτε μου να θυμίσω πως άσχετα αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τη μακαρίτισσα, είναι από αυτούς που δικαιούνται να ομιλούν για το θέμα, αντίθετα από κάτι άλλους εκ του ασφαλούς τιμητές του προοδευτισμού και του πολιτεύματος.

Για να'μαι πιο συγκεκριμένη, όταν ακούω τη λέξη "μεταπολίτευση" μου έρχεται στο μυαλό το ακόλουθο τραγούδι του 1974 για το φεστιβάλ της Γιουροβίζιον αν και δεν ξέρω (και βαριέμαι να ψάξω) πότε ακριβώς χρονολογείται. Πρό χούντας ή μετά;

Happy δημοκρατία day του γιού, then.



Το άπαιχτο σκίτσο, είναι βέβαια του Δημήτρη Χατζόπουλου από τα σημερινά ΝΕΑ

1 σχόλια:

Athena Smith είπε...

Φυσικα η Βλαχου ειχε δικιο. Η δικτατορια επιβιωσε διοτι την στηριξε το 90% του λαου. Οσο δε για αυτους που εκτοπιστηκαν και φυλακιστηκαν, ενας ικανος αριθμος απο αυτους δεν ειχε δρασει καθολου εναντιον του καθεστωτος. Απλα ηταν αριστεροι.
Δυο παραδειγματα:
Επετειο της 21ης Απριλιου και η Ντοϋτσε Βελλε (που την ακουγαν χιλιαδες στη θεσσαλονικη) συνιστα να μη βγουμε απο τα σπιτια μας σε ενδειξη διαμαρτυριας.
Πλημμυρισε εκεινη την Κυριακη η παραλια απο κοσμο.
Το αλλο ήταν μια χαζοεκδηλωση της χουντας στο Καυτατζογλειο. Παλι ο σταθμος λεει "μη πατε."
Φισκα το Καυτατζογλειο, καρφιτσα δεν επεφτε.

Αν ζουσε η Βλαχου θα εβλεπε και αλλες αποκλειστικοτητες κατοπιν, που δεν εγιναν σε αλλα Δυτικα κρατη. Διαδηλωσεις για ταυτοτητες,εναγκαλισμοι με χασαπηδες Βαλκανιων, τριτοκοσμικες κοκορομαχιες με τη Μακεδονια (το κρατος), πρωτιες στην ξενοφοβια και αλλα πολλα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock