Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Η απαγόρευση της άλλης κουκούλας

Η Γαλλική εθνοσυνέλευση ανακοίνωσε την Τρίτη την σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την πιθανότητα ποινικοποίησης της ισλαμικής burqa σε δημόσιους χώρους. Κατόπιν νομοθετικής πρωτοβουλίας 32 βουλευτών υπό τον κομμουνιστή αντιπρόσωπο Andre Gerin και ανοιχτής στήριξης του Γάλλου προέδρου η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση απαγόρευσης ενός "συμβόλου περιφρόνησης της γυναικείας ελευθερίας και αξιοπρέπειας".


Στο μυαλό των ανθρώπων αυτών υποθέτω πως υπάρχει η παρακάτω λογική κατασκευή: "Η burqa μειώνει την προσωπικότητα, προσβάλει τις αρχές μου. Επομένως η γυναίκα που επιλέγει να την φορέσει, είτε λόγω κοινωνικής πίεσης είτε από προσωπική επιλογή, δεν είναι πραγματικά ελεύθερη. Πρέπει λοιπόν να την απελευθερώσουμε στερώντας της την επιλογή."


Αν σταθούμε λίγο παραπίσω όμως, διαπιστώνουμε πως το επιχείρημα αυτό δεν αποτελεί μια θεωρητική κατασκευή αλλά ένα πρακτικό εργαλείο, του οποίου την πατρότητα δεν διεκδικεί ο Nicolas. Η δια της απαγόρευσης διαφύλαξη της ελευθερίας χρησιμοποιείται αδιάλειπτα και καταφανώς à la carte προκειμένου να εξαλειφθεί οτιδήποτε οι εκάστοτε κήνσορες της δημόσιας ηθικής θεωρούν μειωτικό και ασύμβατο με τον δικό τους αξιακό κώδικα: από την πορνεία μέχρι την ευθανασία και την απελευθέρωση του εργασιακού ωραρίου.


Με την απλοϊκή αυτή κατασκευή κατορθώνουν με αριστουργηματικό τρόπο να παρεμβαίνουν δραστικά στην σφαίρα ελευθερίας του πολίτη, επικαλούμενοι δήθεν φιλελεύθερες αρχές. Και δυστυχώς λίγοι είναι οι πολίτες που στην καθημερινότητα τους ασχολούνται με την διαφορά του νόμιμου από το ηθικό, του προσωπικού από το πολιτικό και του ποινικού κολασμού από την κοινωνική αποδοκιμασία. Ας μην μας παραξενέψει λοιπόν αν κάποια μέρα δούμε τις ανελεύθερες αυτές πρακτικές να αντιγράφονται και από τους καθ’ ημάς νεόφωτους πολιτικούς, στο όνομα μιας αγχώδους και αποσπασματικής πολιτικής αφομοίωσης του τελευταίου μεταναστευτικού ρεύματος.

58 σχόλια:

Thrass είπε...

Συμφωνώ με κάθε λέξη. (Εκτός από τη φράση "αριστουργηματικό τρόπο": άλλη μια απαγόρευση είναι, πόσο πιο φανερή έπρεπε να είναι η καταπίεση; )

Τα τελευταία χρόνια το μυαλό μου έχει πάρει ανάποδες. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω γίνει ένας κοινός συνωμοσιολόγος ή αν πράγματι συμβαίνουν όλα όσα νομίζω ότι συμβαίνουν.

Από το 2005 και την υπόθεση με τον πρόεδρο του Χάρβαρντ και μετά, άλλαξα πλήρως άποψη για τα βιβλία τού Όργουελ: Το 1984 δεν ήταν τέχνη και δεν ήταν προειδοποίηση, ήταν textbook algorithm.

Κάποτε έγραφα για τσιπάκια στους εγκεφάλους μας κι όλοι με βρίζανε, αλλά τα RFID chips υπάρχουν ήδη (έστω κι αν δεν είναι ακόμα για τον εγκέφαλο) και μάλιστα οι πολίτες τα επιλέγουν από μόνοι τους: ούτε καν χρειάστηκε να επιβληθεί με τη βία η έναρξη χρήσης τους!

Κάποια στιγμή είτε θα τα χάσω τελείως είτε θα σταματήσω να το σκέφτομαι για να μην τρελαθώ. Μέχρι τότε, η ερώτησή μου είναι: Αυτό το πράγμα που συμβαίνει με τις αλλεπάλληλες απαγορεύσεις, τις κάμερες, το υποχρεωτικό tracking και τα τσιπάκια, πώς σταματάει;

spyridon44 είπε...

Ας το δούμε αλλοιώς,
- Οι σημερινές Ταυτότητες (όσοι έχουν παγκοσμίως) στα δημοκρατικά κράτη έχουν ως στοιχειο ταυτοποιήσεως μόνον το πρόσωπο.
-Επομένως, η απόκρυψις του προσώπου είναι η μόνη δικαιολογία για απαγόρευση των διαφόρων "κουκούλων".
- Κατά τα άλλα, συμφωνώ οτι η θρησκεία δεν πρέπει να αναφέρεται ως κριτήριο.
- Και, ναι, συμφωνώ επίσης οτι τέτοιες απαγορεύσεις είναι εξάσκηση για καταπίεση.
- Ωστόσο είμαι πολυ πιό αισιόδοξος απο τον thrass, ίσως λόγω του ότι έχω διαβάσει και άλλα βιβλία εκτός απο το 1984.
- Εν ολίγοις, η ανθρώπινη φύσις, απο κάποιο σημείο και μετά "μπαχαλοποιεί" κάθε ομορφοποιημένη ή ηθικοποιημένη κατάσταση.
- Οταν βάλλουν "ολοι' τσιπάκι , τότε να δεις τί τραγέλαφος θα γίνει.....

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη να επικροτησουμε το καθεστως της γυναικειας καταπιεσης?

spyridon44 είπε...

Δεν επικροτώ καμμία μορφή καταπίεσης - μην με κάνεις δικηγόρο του διαβόλου - χειρότερη καταπίεσις είναι η επιβολή απο τρίτους "που αυτοί ξέρουν τι είναι καλό για μένα".......

Ανώνυμος είπε...

Ναι το να σεβεσαι την γυναικα σου, θα στο επιβαλω με το ζορι. Λεγεται ανθρωπινο δικαιωμα για την γυναικα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο. Ουσιαστικά η απαγόρευση της μπούρκας αποτελεί την επιβολή μιας ηθικής φιλοσοφίας σε ανθρώπους που δεν την ασπάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναλεω σε οσους δεν ακουν, τα δικαιωματα της γυναικας, του παιδιου και του καθε ανθρωπου θα επιβληθουν με το ζορι, οπως με το ζορι η πολεοδομια οριζει οτι πρεπει να αφηνεις ακαλυπτο

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά λοιπόν ας κάνουμε τα στραβα μάτια και στην κλειροδεκτομή που θα θελήσει να κάνει κάποιος στην κόρη του, κι αυτό ανήκει στον "πολιτισμό" του, κι αυτό είναι κομμάτι της "ελευθερίας" του!

Ανώνυμος είπε...

Τη μπούρκα επιλέγουν να τη φοράνε από μόνες τους οι μουσουλμάνες.

spyridon44 είπε...

Γιατί τόσοι "ανώνυμοι" //? τόσο φοβερά και τρομερά είναι αυτά που λέγονται ??????
- Αν λέμε οτι εγκρίνουμε την βία για να καταργηθει η -τομή , τότε , εγκρίνουμε και την παρέμβαση τρίτων για την επιβολή της "δημοκρατίας".......

Thrass είπε...

Σπυρίδωνα,
Μακάρι να έχεις δίκιο, τι άλλο να πω. Η μπαχαλοποίηση όμως δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε, είναι; Όλες οι απαγορεύσεις αντιμετωπίζουν αδράνεια στην αρχή, αλλά το πρόβλημα είναι πώς αντιμετωπίζονται από τις επόμενες γενιές, που μπορεί να τις συναντήσουν ως "δεδομένες".

Αν έχεις δίκιο για το λόγο με την ταυτοποίηση μέσω προσώπου, αναμένω στο μέλλον απαγόρευση της γενειάδας και υποχρεωτικό ξύρισμα κάθε πρωί, σαν το στρατό. Δεν κάνω πλάκα.


Πρώτε ανώνυμε,
Τι διαφορά έχει η επιβολή τής μπούρκας από την απαγόρευση της μπούρκας; Και στις δύο περιπτώσεις, η μουσουλμάνα γυναίκα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει!

spyridon44 είπε...

Thrass,
Ευχαριστώ για την απάντηση - είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι μου "βγαίνει" πάντα....
- Δεδομένων . όμως, της ελεφαντίασης των Νόμων - άνευ πρακτικής εφαρμογής - , το μόνο που θα μείνει στις επόμενες γενιές είναι η νοοτροπία των αυθαιρέτων (κτισμάτων και πράξεων), άσχετα πόσο δικαιολογημένες είναι πολλές φορές..
- Είπα οτι το πρόσωπο είναι η ΜΟΝΗ δικαιολογία, αλλά έχεις δίκιο στο τι παραλογισμούς μπορεί να οδηγήσει...
- Λοιπόν, λίγη ευγένεια - έστω και υποκριτική - θα κάλυπτε πολλά .... , ή, μάλλον, περισσότερη κοινωνική μάρφωση...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον Σπυριδωνα εισαι 60ετων η κορη σου μολις εχει τελειωσει πανεπιστημιο, μαστερ κλπ και ερχεται ενα πρωι σπιτι σου με τον Αχμετ απο το Σουδαν να παντρευτουν. Δινεις εσυ ως προοδευτικος την ευχη σου και πανε στον μουφτη και παντρευονται.
1 χρονο αργοτερα μαθαινεις οτι η κορη σου η Σαβουλα ειναι με μπουρκα, η εγγονη σου η Σπυριδουλα κλειτοριδοκομμενη και οτι ο Αχμετ το παιζει πολυ γαμιας και δερνω και αμα λαχει τις βαραει μια Σαρια στην μαπα.
Παιρνεις την καραμπινα για να δει τον Αλλαχ ο Αχμετ η δεν την παιρνεις

spyridon44 είπε...

Εγώ , που δεν είμαι ανώνυμος, απαντώ,
- Πού ξέρεις , μπορεί να πάρω την καραμπίνα - εδώ την παίρνουνε για 10 εκατοστά χωράφι οι ευγενείς της επαρχίας....
- Επομένως, ακούω, προτάσεις...
- να κλειδώσω την κόρη μου ???
- να πάω σύνορα να σκοτώνω μετανάστες /?
- Οταν τελειώνουν τα λογικά επιχειρήματα, αρχίζουν οι επικλήσεις προσωπικού χαρακτήρα ...
- Αιδώς αργείοι...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον επειδη η ανωνυμια δημιουργει επιχειρημα λεγομαι Κωστας Πασαρης, εσυ τι προτεινεις σε αυτην την κατασταση που σου περιγραφω

Κομφούκιος είπε...

Οποιος είν' έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.

Ακούστε κύριοι:

1. Εδώ δεν έχουμε ΑΠΛΑ ένα θέμα ηθών, εθίμων (κατά το Γαλλικό moeurs et coutumes) και παραδόσεων που χαρακτηρίζουν μια εθνότητα, η οποία, όπου και αν βρίσκεται έχει δικαίωμα, λέμε εμείς οι "πολιτισμένοι" του Δυτικού Κόσμου, να τηρεί στο πλαίσιο της εθνικο-θρησκευτικής της ταυτότητας. ΟΥΔΕΙΣ, νομίζω, θα διαφωνούσε εδώ.

2. Εδώ έχουμε μιά ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ. Γιά παράδειγμα, εμείς στον Δυτικό Κόσμο, καλώς ή κακώς, έχουμε (απο)δεχτεί, και ουδέποτε αμφισβητούμε, την πολυγαμία ώς παραβατική συμπεριφορά. Εξ ου και οι ΗΠΑ κυνηγούν διαρκώς ορισμένους από τους Μορμόνους που διαιωνίζουν αυτό το θεσμό. Είναι αν θέλετε taboo. Σωστά;;;;;;
Και παρότι σε όλο το Δυτικό Κόσμο η μοιχεία είναι καθημερινή πρακτική και αποποινικοποιημένη, η πολυγαμία είναι εκτός νόμου και ουδείς τολμά να αμφισβητήσει τον σχετικό νόμο ως καταστρατηγούντα τις ανθρώπινες ελευθερίες!
Κάνω λάθος;

3. Εμείς, όμως, του Δυτικού Κόσμου, αποδεχόμαστε το δικαίωμα άλλων Πολιτισμών να τηρούν διγαμία και πολυγαμία στο πλαίσιο των Κρατικών τους Νόμων και θρησκευτικών δοξασιών ΚΑΙ τους επιτρέπουμε, οσάκις φιλοξενούνται στις χώρες μας να τηρούν το έθιμο της πολυγαμίας μέχρις ότου ζητήσουν να γίνουν πολίτες της Δύσης, οπόταν υποχρεούνται να σεβασθούν τους Νόμους του Δυτικού Κόσμου.

4. Αντιθέτως, πολλές Αραβικές χώρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ δια ροπάλου σε μας τους Δυτικούς να τηρήσουμε ακόμα και αθώες καθημερινές μας πρακτικές, όπως να πιούμε 1-2 ποτήρια κρασί στο δείπνο (που μας προστατεύει και από έμφραγμα μυοκαρδίου), απαγορεύουν στις συζύγους μας να κυκλοφορήσουν ασκεπείς, απαγορεύουν στα παιδιά μας να συνεχίσουν την Παιδεία τους στις χώρες τους μετά την ηλικία των 12 ετών, απαγορεύουν, απαγορεύουν, απαγορεύουν..... Ακόμα ΚΑΙ σε επισκέπτες, διότι το θεωρούν ΠΡΟΣΒΟΛΗ. Και δικαίωμά τους!!! ΚΑΙ δικαίωμά τους!!
ΑΛΛΑ, έχω εξ ίσου ΚΑΙ εγώ κάθε δικαίωμα, "μέσα στο σπίτι μου", να επιβάλλω δικούς μου κανόνες, τουλάχιστον για όσους τρίτους επιθυμούν να ΓΙΝΟΥΝ μόνιμοι κάτοικοι ή να αποκτήσουν ολωςσδιόλου ιθαγένεια. Θα μου πείτε, "Μα δεν πρέπει εγώ ο υποτίθεται πολιτισμένος Δυτικός να τους δώσω γεύση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε στη Δύση και να τους επιτρέψω να εφαρμόζουν τις ιδιαιτερότητες της κουλτούρας τους;"

5. Η απάντηση είναι "ΝΑΙ" εάν ΕΤΡΕΦΑΝ σεβασμό γιά τις άλλες κουλτούρες. Και εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως υπάρχουν δυό κουλτούρες που όχι μόνο δεν αλλάζουν και ουδέποτε θα αλλάξουν
ΑΛΛΑ
επιμένουν και θα επιμένουν να αλλάξουν ΚΑΙ τον υπόλοιπο κόσμο στα μέτρα τους.
Αυτές οι δυό κουλτούρες είναι:
Α. Οι φανατικοί, αγράμματοι, ακροδεξιοί, θρησκόληπτοι, κρυπτο-αλκοολικοί, Λευκοί ρατσιστές του Νότου των ΗΠΑ που λατρεύουν να μισούν και ΖΟΥΝ για να μισούν τους Αφροαμερικανούς, τους Γιάνκηδες, τους ετερόδοξους κοκ και
Β. Οι ΜΗ-εκκοσμικευμένοι (non-secularized) Μουσουλμάνοι, δλδ η πλειοψηφία των Αραβικών λαών που θεωρούν την γυναίκα ΣΚΕΥΟΣ ηδονής [γι αυτό πρέπει να είναι σκεπασμένη ώστε να μην ερεθίζεται σεξουαλικά ο ξένος άντρας που την βλέπει στο δρόμο (!!!!)] που ΔΕΝ έχει δικαίωμα στον σεξουαλικό οργασμό (διότι τότε γίνεται πόρνη), που αποθανατίζουν δια λιθοβολισμού την κόρη τους επειδή από κακή της τύχη βιάσθηκε από κάποιον!!!! κλπ κλπ κλπ.

6. Η φιλοσοφία, λοιπόν, τόσο των θρησκολήπτων του Νότου των ΗΠΑ (με τα ιδεολογικά κινήματα Reagan, Bush, Jerry Falwell, Pat Robertson και άλλων τηλευαγγελιστών),
ΑΛΛΑ
και των μη-εκκοσμικευμένων Μουσουλμάνων
είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ έστω και δια τής βίας της ιδεολογίας τους τόσο στην διοίκηση του Κράτους όσο και στην καθημερινή πρακτική ΟΛΩΝ των Λαών οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, εξ ου και ο όρος DOMINIONISM.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι βέβαιο ότι οι δυό μεγαλύτεροι κίνδυνοι στην Παγκόσμια Κοινότητα είναι
1) ο φανατικός κόσμος των επικινδύνων απατεώνων/θρησκολήπτων τύπου Bush υιού και
2) ο φανατικός κόσμος των ΜΗ-εκκοσμικευμένων Μουσουλμάνων.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΡΘΑ ΠΡΑΤΤΕΙ η ΓΑΛΛΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κομφουκιος τα ειπε ολα

Κωστας Πασαρης

libertarian είπε...

"Λεγεται ανθρωπινο δικαιωμα για την γυναικα"

Μόνος σου έδωσες την απάντηση, η γυναίκα έχει δικαίωμα να φοράει ότι θέλει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τις το απαγορεύσει, ούτε ο άνδρας της, ούτε το Κράτος.

Το αν είναι επιλογή της δεν μπορείς να το γνωρίζεις εκ των προτέρων και άρα το μόνο πράγμα που έχεις δικαίωμα να κάνεις είναι να έχεις μηχανισμούς στους οποίους θα μπορεί να απευθυνθεί αν την εξαναγκάζει κάποιος με την βία να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Erratum στο αρχικό κείμενο του Post

"Με την απλοϊκή αυτή κατασκευή κατορθώνουν με αριστουργηματικό τρόπο να παρέμβουν δραστικά στην σφαίρα ελευθερίας του πολίτη,"
->
"Με την απλοϊκή αυτή κατασκευή κατορθώνουν με αριστουργηματικό τρόπο να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ δραστικά στην σφαίρα ελευθερίας του πολίτη,"

Εχει μεγάλη σημασία να χρησιμοποιούμε ΣΩΣΤΑ Ελληνικά. Περίπου 99 στους 100 Ελληνες (και 100% των δημοσιογράφων) κάτω των 40 αδυνατούν να αντιληφθούν την ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ή ΔΙΑΡΚΗ μέλλοντα χρόνο ή υποτακτική.


Παραδείγματα:

Στο προσεχές συνέδριο του Κόμματος Α θα συμμετάσχουν και ομόλογοί τους άλλην Ευρωπαϊκών χωρών (= μια φορά, άρα μέλλων στιγμιαίος)

Από τούδε και στο εξής στις οργανώσεις του Κόμματος Α θα συμμετέχουν και αγρότες (μέλλων διαρκείας)

Ανώνυμος είπε...

Η Γαλλία εξ αρχής δεν έπρεπε να επιτρέψει να εισέλθουν 5 ΕΚ μουσουλμάνοι στο έδαφος της. Τώρα πια της μένουν 2 επιλογές: Η βίαια αφομοίωση και εκκοσμίκευση των μουσουλμάνων ή η εγκαθίδρυση ενός άτυπου απαρτχάιντ.

Ανώνυμος είπε...

Καλα κρασια λιμπερταριαν, αν κινδυνευει να την λιθοβολησουν σιγα μην παει. Ακουσες για την μουσουλμανα στην Ιταλια που την σκοτωσαν οι δικοι της γιατι ειχε γκομενο?

Theodore είπε...

Κομφουκιε να αγιασει το στομα σου. Οπως βλεπω ακομα κανεις δεν σχολιαζει αυτα που λες. Ετσι ειναι. Αν λες τα πραγματα με το ονομα τους, η ταση ειναι να κανουν την παπια...

Manoliscus είπε...

Προσωπικά μου είναι αρκετά δυσάρεστη η συναναστροφή με ένα άτομο που καλύπτει το πρόσωπο του με burqa. Όπως επίσης δυσάρεστο μου είναι και το θέαμα ενός πολιτειακού οργάνου ή ενός θρησκευτικού λειτουργού με γυαλιά ηλίου, ή ενός σχολιαστή ο οποίος επιλέγει την ευκολία της ανωνυμίας.

Από εκεί και πέρα η ζητούμενη αποκάλυψη καθίσταται προσφορότερη εφόσον πρώτα το ίδιο το άτομο κατανοήσει πως είναι η επίδειξη και όχι η απόκρυψη του προσώπου του που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη και την αμοιβαία ανοχή.

Λόγος δεν πέφτει ούτε στον φανατισμένο του μπαμπά ούτε στο τμήμα ηθών. Η άποψη του κομφούκιου περί συγκρούσεως των πολιτισμών αδυνατεί να σταθεί σε ένα απλό crash test ούτε με το νομικό δέον ούτε με το πραγματικό γίγνεσθαι. Ας αρχίσουμε από το απλό πως και η πολυγαμία αναγνωρίζεται στην Ευρώπη και το κρασάκι του μπορεί να πιει στο Ντουμπάι.

Όσο για το erratum, ευχαριστώ για την διόρθωση. Έχετε δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Κομφούκιε χώσε και για το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Cuius regio euius religio ta alla poy leei o komfoukios deixnoun vathia agnia

Κομφούκιος είπε...

@ Ανώνυμος

1) Cuius regio eius (όχι euius) religio

2) Mιάς και έκανες το κόπο θα πεις εδώ στα παιδιά ΤΙ σημαίνει ο όρος verbatim, πως και γιατί εφαρμόστηκε και σε ποιά χώρα ισχύει αυτή η αρχή ακόμα και σήμερα(έτσι επειδή αυτό δεν το γράφει η Wiki)

3) Θα μας πεις ΤΙ σχέση έχει το cuius regio eius religio με την παρούσα συζήτηση και ειδικά τα επιχειρήματά μου

4) Θα μας πεις σημείο προς σημείο ΠΟΙΑ είναι τα δηλωτικά άγνοιας.

ΤΕΛΟΣ, όταν θα συζητείς μαζί μου, θα παύεις να φέρεσαι ως κακόπιστος Αραβο-πασόκος και θα γίνεσαι gentleman του Manhattan

Κομφούκιος είπε...

@ Manoliscus

Παρακαλώ σε συζητήσεις μαζί μου, ΟΧΙ γενικολογίες, αοριστίες και γεννηματικούς βερμπαλισμούς. I am allergic to intellelctual fraudulence.

Μιλήσατε γιά το Dubai. To Dubai είναι ένα εκκοσμικευμένο Μουσουλμανικό Εμιράτο. ΕΙΝΑΙ σαφές στο κείμενό μου πως ΔΕΝ βάζω μονοκονδυλιά και ΔΕΝ μιλώ γιά όλους τους μουσουλμάνους ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ γιά τους ΜΗ-εκκοσμικευμένους. Εχω φίλους Μουσουλμάνους, άτομα ΑΝΩΤΑΤΟΥ επιπέδου, ειρηνιστές, μετριοπαθείς και υψηλής αισθητικής, που είναι κυρίως Πέρσες, Τούρκοι, Λιβανέζοι και Ιορδανοί.

Είπατε, αν κατάλαβα σωστά, ότι η Ευρώπη επιτρέπει την πολυγαμία στους πολίτες της;;;;;
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ.
Από όσο θυμάστε, ίσως, η Ελλάδα, αμέσως ΠΡΙΝ την είσοδό της στην τότε ΕΟΚ, υποχρεώθηκε να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ και ξέρετε γιατί;;;

ΔΙΟΤΙ μέχρι τότε υπήρχαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ελλήνων στην Δυτική Εΰρώπη που είχαν συνάψει Πολιτικό Γάμο ενόσω ήσα ήδη παντρεμένοι και με παιδιά στην Ελλάδα, αλλά ο Ελληνικός Νόμος δεν μπορούσε να τους αγγίξει επιδή στην Ελλάδα μέχρι τότε αναγνωριζόταν ΜΟΝΟ ο θρησκευτικός γάμος. Ετσι, κατάφερε τελικά ο Νόμος να αρπάξει όλους αυτούς τους ΔΙΓΑΜΟΥΣ Ελληνες, εγκατεστημένους σε Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία και αλλού.

Ατουταλέρ (Αυλωνίτης)

Manoliscus είπε...

@κομφούκιος
Πραγματικά αξιόλογη η προσπάθεια των διανοητικών σας λεονταρισμών. Σας καλώ όμως να διαβάζετε προσεκτικότερα τα όσα γράφω, καθώς το e-rooster blog δεν ενδείκνυται για sermons.

Υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν μεν την τέλεση δεύτερου γάμου ως προσκρούουσα στην δημόσια τάξη, αναγνωρίζουν όμως και παρέχουν κάλυψη στις δημιουργηθείσες στο εξωτερικό πολυγαμικές οικογένειες μορμόνων ή μουσουλμάνων.

Ως προς το ευεργετικό για το μυοκάρδιο σας κρασάκι, αναφέρεστε σε "πολλές Αραβικές χώρες", οι οποίες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ δια ροπάλου σε μας τους Δυτικούς να τηρήσουμε ακόμα και αθώες καθημερινές μας πρακτικές". Αναρωτιέμαι ποιές νά 'ναι αυτές οι άλλες αραβικές χώρες που έχετε κατά νου, πέρα από τις όποιες "αλλεργιογόνες γενικολογίες, αοριστίες και γεννηματικούς βερμπαλισμούς" μου.

Κομφούκιος είπε...

Στην Σαουδική Αραβία απαγορευόταν διά ροπάλου, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, όταν την επισκέφθηκα
1) η κατανάλωση του αλκοόλ
2) η κυκλοφορία ασκεπών γυναικών, ακόμα και διπλωματών Δυτικών χωρών
3) η παράταση παρουσίας τέκνων χριστιανών και πολιτών της Δύσης γενικότερα με την παρέλευση του 12ου έτους ηλικίας, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τους με τα παιδιά των εντοπίων.

Κομφούκιος είπε...

"Υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν μεν την τέλεση δεύτερου γάμου ως προσκρούουσα στην δημόσια τάξη, αναγνωρίζουν όμως και παρέχουν κάλυψη στις δημιουργηθείσες στο εξωτερικό πολυγαμικές οικογένειες μορμόνων ή μουσουλμάνων."

1. To παραπάνω μακροσκελές σχόλιό μου έχει μιά Α συνειρμική ακολουθία. ΓΙΑΤΙ αγαπητέ κύριε αποφεύγετε να ασχοληθείτε με τα κομβικά σημεία αλλά ασχολείσθε με τα επί μέρους;;;;;

2. Αναφέρεσθε στην περίπτωση νομίμως (βάσει νόμων χώρας προέλευσης) πολυγαμικού μουσουλμάνου που αφικνείται σε Ευρωπαϊκή χώρα. Προφανές ότι στην περίπτωσή του ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά, δλδ ΔΕΝ θεωρείται παραβατικός.
Θα ήθελα, όμως, να μου παρουσιάσετε ΜΙΑ έστω μιά χώρα της Ευρώπης που όρκισε ως ΠΟΛΙΤΗ της άτομο με πολλές συζύγους ΚΑΙ αναγνώρισε ΚΑΙ τις συζύγους ως ΝΟΜΙΜΕΣ. Προσέξτε, δεν μιλάω για δικαίωμα διαμονής ενός ήδη πολυγαμικού μουσουλμάνου, ΑΛΛΑ για πολιτογράφηση ενός πολυγαμικού μουσουλμάνου ΣΥΝ την αναγνώριση όλων αυτών των συζύγων KAI ως Ευρωπαίων Πολιτών (in their own rights) ΚΑΙ ως νομίμων συζύγων του ιδίου Ευρωπαίου Πολίτη.

Θα ήθελα ΠΟΛΥ να το μάθω.

arabo-pasokos είπε...

Pos na sizitisei kaneis me ton zampouni toy Manhattan aftos pistevei oti oi mousoulmanoi einai kakoi vromikoi kai vlepoun tis gynaikes os skevos idonis tis pidane kai apo piso synexeia kanoun poly othomaniko poy sto evropas legetai greek sex i saoudiki arabia einai 25 myria katoikoi kai kybernaei apolytos vasilias oxi dimokratia oi araves einai 300 kai oi mousoulmanoi 1 dis oi dytikoi pernane tin zoi toys me mia kai mono gynaika mas les kai den exoyn gomenes poy kaka kai to alkool araviki leksi! apagorevetai mono se elaxistes xores saoudiki arabia afghanistan ante kana oman apagorevmena narkotika paizoun xalara stis arabikes xores se poses xores tis dysis einai elefthera ta narkotika mono to alkool prepei na einai elefthero ta narkotika poy kaka ekmavlizoyn tin neolaia prepei na ta kovoume emeis oi politismenoi sta mikra tzoglania o michael jackson pethane apo nomimes ousies axaxaxaxaxaxa allo stereotypo ksereis na mas peis? dipla se efsevi mousoulmano tha zouses i tha toy travouses karabina syntagmatiko dikaioma opos kanoun oi politismenoi dytikoi ratsistes tha ton xarakones tha ton ekleines sto guantanamo?

Κομφούκιος είπε...

@ manoliscus

Μόλις ερριξα γρήγορη ματιά στην Wiki. Πηγαίνετε στο λήμμα "prohibition" όπου θα δείτε πόσες και ποιές Αραβικές, Μουσουλμανικές χώρες απαγορεύουν την χρήση alcohol για όλους, ποιές μόνο για εντοπίους.

Ανώνυμος είπε...

Κοιταχτε κυριοι οσοι θελουν να βλεπουν τον μεσαιωνα, τις κλειτοριδοεκτομες, την κακοποιηση εντος και εκτος και σπιτιου μπορουν να φιλολογουν αιωνες για τα δικαιωματα του καθε βαρυ και ασηκωτου μουσουλμανου που δερνει την γυναικα του και ειναι στην κρατικη προνοια λογω ανικανοτητας και αγραμματοσυνης.
Τα πραγματα ειναι απλα ως πολιτισμενη κοινωνια ενευ εισαγωγικων δεχομαστε να υπαρχουν νησιδες πληθυσμων στις οποιες δεν εφαρμοζεται το στοιχειωδες κεκτημενο των ανθρωπινων δικαιωματων?

Ανώνυμος είπε...

Ο κωδικας ενδυμασιας μπορει να θεωρηθει περιοριστικο των ανθρωπινων δικαιωματων.
Μα την λογικη των ουλτρα φιλελευθερων, ναι.
Η μπουρκα δεν ειναι για το ντρες κοουντ της Γαλλιας

Ανώνυμος είπε...

Τα πραγματα ειναι απλα ως πολιτισμενη κοινωνια ενευ εισαγωγικων δεχομαστε να υπαρχουν νησιδες πληθυσμων στις οποιες δεν εφαρμοζεται το στοιχειωδες κεκτημενο των ανθρωπινων δικαιωματων?

Όπως για παράδειγμα να μην διώκεται η αποπλάνηση ανηλίκου; Νομίζω ότι μια τέτοια νησίδα ονομάζεται Ζεφύρι και δεν βλέπω να ενοχλείται κανείς από την ύπαρξη της.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτο αποτελει δικαιολογια να μην εφαρμοστουν γενικα?
Κλασσικη δικηγοριστικη ατακα

Κομφούκιος είπε...

ΚΑΙ για να κάμω ακόμα σαφέστερη την θέση μου.

Ακόμα ΚΑΙ τους ΜΗ-εκκοσμικευμένους Μουσουλμάνους τους σέβομαι βαθύτατα. Εχουν κάθε δικαίωμα στα ήθη και έθιμά τους, στα τραπεζομάντηλα στο κεφάλι, στην απλυσιά. Εχουν κάθε δικαίωμα να κάθονται στο πάτωμα, να τρώνε με τα δάκτυλα και να ουρούν χωρίς να πλένουν τα χέρια τους μετά!

ΑΛΛΑ ΟΧΙ

να έρθουν στην ΕΥΡΩΠΗ να πολιτογραφηθούν και να ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ τα παιδιά τους, τους Ευρωπαίους πλέον βάσει δικαίου αίματος πολίτες, ΕΜΦΥΣΩΝΤΑΣ τους ΜΙΣΟΣ εναντίον της ΕΥΡΩΠΗΣ ή έστω απλή περιφρόνηση για την κουλτούρα της - όποια και νάναι αυτή, καλή κακή, it is immaterial in the context of this discussion!

ΑΥΤΑ είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ!!!!!!!

Ουδείς θα σκεφτόταν να αρνηθεί σε μετανάστες το δικαίωμα να τηρούν και εφαρμόζουν (ακόμα και με επιχορηγήσεις των χωρών φιλοξενίας, ίδε Canada) τα ΗΘΗ και ΕΘΙΜΑ τους. Ισα-ίσα, αυτό είναι ΚΑΛΟ και ενδεικτικό του πλουραλισμού μιάς κοινωνίας ΚΑΙ της ικανότητάς της να απορροφά πολιτισμικά τους μετανάστες.

ΑΛΛΑ

1) Δεν θα επιτρέψω
περιφρόνηση, και μάλιστα επιδεικτική, του δικού μου πολιτισμού μέσα στο σπίτι μου (προς ΤΙ η "επίσκεψη" τότε, ε;;; Οταν πηγαίνεις κάπου που μισείς ή περιφρονείς ΠΡΟΦΑΝΩΣ κουβαλάς αλλότρια κίνητρα - σωστά;;;), και
2) Πολύ περισσότερο, ΔΕΝ θα επιτρέψω επιβολή μιάς άλλης κουλτούρας πάνω μου, ειδικότερα δε μέσω (δυνητικής) ΒΙΑΣ και (δυνητικής) ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τα συμβάντα της Αγγλίας ΔΕΝ προέκυψαν με παρθενογένεση. Σημειώσαρε δε ότι οι βομβιστές ΔΕΝ ήσαν παιδιά περιθωριοποιημένων ή μη ενσωματωμένων πενόμενων μεταναστών. Au contraire, ήσαν πετυχημένοι μεσοαστοί, αλλά αναθρεμένοι σε πλαίσιο ωμού, αδρού, ιδεολογικού ΑΝΤΙ-ΔΥΤΙΚΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

it is immaterial in the context of this discussion!

Σφαλμα, η αρνηση της Ευρωπης να δεχτει οτι η κουλτουρα μας ειναι ανωτερη γιατι παρεχει μεγαλυτερη ελευθερια, ευημερια δηλαδη μετρησιμα αποτελεσματα, ανοιγει τον δρομο στον πολιτιστικο σχετικισμο.
Αν βγαζουν καποιοι καντηλες και αρχισουν τους ρατσισμους να πανε να ζησουν στην Παπουα-Νεα Γουινεα και οχι στην Πραγα η το Βερολινο

Κομφούκιος είπε...

Το ΘΕΜΑ εδώ ΔΕΝ είναι η μπούρκα, είναι δυνητικά, επαναλαμβάνω δυνητικά, ο (πιθανός) φανατισμός από τον οποίο (μπορεί να) εμφορούνται αυτά τα άτομα.

ΟΛΟΙ μα όλοι οι εκκοσμικευμένοι μουσουλμάνοι που προσωπικά γνωρίζω δεν συμφωνούν με την αρχή της μπούρκα, χωρίς να την καταδικάζουν. Αυτό, βεβαίως, ΔΕΝ σημαίνει πως όσοι/όσες κάνουν χρήση της είναι φανατισμένοι, δυνητικοί τρομοκράτες. ΟΜΩΣ είναι βέβαιο πως ΟΛΟΙ οι δυνητικοί τρομοκράτες προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της "μπούρκα".

ΚΑΙ μέσα στο σπίτι μου ΔΕΝ θα γίνουν "πειράματα" μήτε έχω την οικονομική ευχέρεια να ξοδεύω τεράστια ποσά του προϋπολογισμού μου για προστασία από δυνητικούς τρομοκράτες γεννημένους στη χώρα μου.

ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!

Φώφη, batista-peron-apateon-curie είπε...

Aμάν πιά.
Ηρθε πάλι αυτό το τέρας του Μανχάταν να μας ταράξει και να κακολογίσει το Γιώργο μας που από αγάπη για την Ελλάδα και τον άνθρωπο θυσιάζεται για να μας σώσει από το βούλιαγμα;

arabo-pasokos είπε...

oi amerikanoi se ti ilikia pinoun alkool? oi perissoteres aravikes xores epitrepoun to alkool me ton ena i ton allo tropo liges eksaireseis to kovoun teleios oxi kati xeirotero apo ameriki
http://www.youtube.com/watch?v=j9RWVEAQeC0
http://www.youtube.com/watch?v=kVetzqSNWpI&feature=related
ta mounoxeila ta kovoun xristianoi kai mousoulmanoi sta koritsakia stin afriki min lete xazomares me poses gynaikes pernoun oi dytikoi tin zoi toys ta narkotika epitrepontai stin dysi? yparxei gynaikeia kakopoiisi stin dysi? to velgio kai i aftstria pou einai? ti kanoun ekei sta paidakia ton michael jackson giati ton kakopoiouse o pateras toy itan mousoulmanos?

arabo-pasokos είπε...

stin agglia ama thelo na pio bira 11-30 to vradi boro?

Ανώνυμος είπε...

Oι μουσουλμάνοι φίλοι μου μούχουν επανειλημμένα τονίσει ότι αυτοί οι φανατισμένοι τύποι, όπως οι suicide bombers έχουν τελείως διαστρεβλωμένη εντύπωση του Κορανίου και ασεβούν με μοναδική ευκολία και έναντι των ομοδόξων και ομοθρήσκων τους.
Εδώ, για να πάρουμε μια γεύση περί φανατισμού, με βάση του ποιός είναι ο διάδοχος του Μωάμεθ, αυτοί έχουν χωρισθεί σε σέχτες και σκοτώνονται με λύσσα μεταξύ τους. Ακόμα, έχουν αναγάγει το Κοράνι (μέσα από δικές τους τρελές ερμηνείες) σε εργαλείο μισαλλοδοξίας και απόρριψης παντός διαφωνούντος.
Είναι, vis-a-vis στον φανατισμό, το ισοδύναμο των Ku-Klux-Klan ers του Αμερικανικού Νότου. Αυτοί οι άνθρωποι, κατά την γνώμη ομοθρήσκων τους, έχουν πάψει προ πολλού να ανταποκρίνονται στην κοινή λογική.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μη παρθούν μέτρα για προστασία των Λαών από παλαβούς;;;

Ασφαλώς και θα υπάρξουν περιπτώσεις κατάχρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο προστασίας του ευρύτερου κοινού συμφέροντος.

C' est la vie. Aτυχώς, but c' est la vie.

Αν δεν τους αρέσει ας ΜΗΝ έρχονται στην Ευρώπη. Εσείς δε που έχετε πρόβλημα με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έχετε παρά να πάτε να μείνετε στη Ραμάλα ώστε να απολαμβάνετε καθημερινά ίδίοις όμμασι τον "πολιτισμό" τους.

Ανώνυμος είπε...

arabo pasoke

kopse ta narkwtika

Κομφούκιος είπε...

Προσωπικά δέχομαι ότι πολλοί από τους υποστηρικτές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εδώ μέσα είναι καλοπροαίρετοι. Απλά είναι ανιστόρητοι και έχουν μάθει τόσα χρόνια ουδέποτε να σκέπτονται συνεπειοκρατικά.

Τους ερωτώ, λοιπόν, ΓΙΑΤΙ ο ιδρυτής του σύγχρονου Τουρκικού Κράτους πεφωτισμένος Κεμάλ Ατατυρκ, που θεωρείται διεθνώς πολιτική ιδιοφυϊα ανάλογη του Βενιζέλου, κατήργησε τον φερετζέ;;;

ΓΙΑΤΙ άραγε;;;;;

ΓΙΑΤΙ εκκοσμίκευσε το νεοπαγές Τουρκικόν Κράτος;;;;

Τα σκεφθήκατε ποτέ όλα αυτά;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι αν δεν το εκανε, η Τουρκια θα ηταν σαν την Σαουδικη Αραβια απλουστατο. Ο εκσυγχρονισμος περναει απο την καταργηση των μεσαιωνικων καταλοιπων. Ξερετε κανεναν δυτικο να φοραει πανοπλια η κολαν?

Κομφούκιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κομφούκιος είπε...

Να ξαναπώ ό,τι προείπα. Πολλοί από σας σκέπτεσθε αφελώς όταν συζητείτε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνετε τελείως ανιστόρητη προσέγγιση και αρνείσθε να χειρισθείτε τις συνέπειες της ελευθεριότητας/επιτρεπτικότητάς σας.

Το λοιπόν, μέχρι το φονταμενταλιστικό κίνημα του Khomeini, στα late 70s, δεν έβλεπες, στην Δύση τουλάχιστον,
μουσουλμάνες γυναίκες με μπούρκα. Η μακαρίτισσα Benazir Bhutto, φοιτήτρια τότε στο Harvard αργότερα πρωθυπουργός του Πακιστάν, ντυνόταν όχι μόνο στο Δυτικό πρότυπο αλλά προκλητικά, αισθησιακά θα έλεγα [και της πήγαινε διότι ήταν πολύ όμορφη και αφθάστου κομψότητας]. Αυτό ήταν και το ενδυματολογικό style/ύφος όλων των Περσίδων της μεσαίας και άνω τάξης που συναντούσες στα campuses Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών πανεπιστημίων.

Ο φονταμενταλισμός, λοιπόν, των μουσουλμάνων συμπίπτει με το κίνημα του ΑΙΜΟΣΤΑΓΟΥΣ Khomeini που,στην αρχή, παρουσιάσθηκε ως σωτήρας των Περσών από την "τυραννία" του Σάχη! Συμπίπτει δε χρονικά (περί το 1980) με την δημιουργία στον διαβολικό Νότο των ΗΠΑ του Κινήματος της Moral Majority (Ηθικής Πλειοψηφίας) του απατεώνα τηλευαγγελιστή Jerry Falwell και την out of the blue and context δήλωση του (τότε) νεοεκλεγέντος προέδρου Ronald Reagan, "I am a born-again Christian".

ΑΥΤΑ τα φαινόμενα οδήγησαν σε μιά χωρίς προηγούμενο πόλωση, και κλιμάκωση μίσους και δυσπιστίας, ενόσω απαξάπασα η Δύση παρακολουθούσε με απόλυτη ΑΜΗΧΑΝΙΑ!!!

Είκοσι ένα ακριβώς χρόνια αργότερα, είχαμε την Καταστροφή των Διδύμων Πύργων.

ΚΑΙ ΜΗ μου πει κανείς ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες αποφάσισαν και επέλεξαν, εν αιθρία και μιά νυκτί, την μπούρκα με την ελεύθερη βούλησή τους!!!!!!!!!!!
THIS WOULD BE THE APOTHEOSIS of naivete'.

Conclusion: Οποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!

Εδώ Manhattan. Καλή νύχτα σε όλους.

Κομφούκιος είπε...

Παρακαλώ σημειώσατε ότι το υπό ανωνύμου σχόλιο της 29/06/09, στις 23:10 είναι δικό μου. Ευχαριστώ

Idem

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Κομφούκιο σχετικά με τους κινδύνους του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Διαφωνώ ότι οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με νομοθετικές παρεμβάσεις. Στην Ελλάδα δεν έχουμε προβλήματα με την μουσουλμανική κοινότητα για τον απλό λόγο ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι λίγοι (10% επί του συνόλου των μεταναστών). Αν το ποσοστό τους φθάσει αυτό ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, καμία ενδυματολογική νομοθεσία και καμία παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική μας ζωή δεν πρόκειται να αποτρέψει την κοινωνική σύγκρουση.

Nievskii είπε...

Να απαντήσω κιεγώ στον Manoliscus γατί αρχίζω να αισθάνομαι ναυτία με όσα διαβάζω για απειλές και άλλες αηδίες που γράφονται από πάνω κατά κόρον.

Επικρατεί γενικά ένα στερεότυπο στην Δύση για τις γυναίκες που καταπιέζονται στον μουσουλμανικό κόσμο κλπ. Σε κάποιο βαθμό είναι αληθινό, σε κάποιο βαθμό είναι μούφα. Συνοδεύεται συχνά από ρατσιστικής διάθεσης ιδεολογήματα και άγνοια της πραγματικότητας. Γιατί πού αλλού υπάρχουν εκατομμύρια πορνογραφικά sites για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες και trafficking γυναικών σε τραγικό βαθμό παρά στις δυτικές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα; Πέρασε απαρατήρητη η ατάκα της Σέχτας "οι νταβάδες και οι μαστροποί απ΄ την Νιγηρία που ελέγχουν την πορνεία των ομοεθνών τους γυναικών στα πεζοδρόμια δεν διαφέρουν καθόλου απ΄ τους αντίστοιχους Έλληνες «συναδέλφους» τους0". Οι νταβατζήδες και οι πόρνες από την Μπενίν του Έντο, αλλά οι πελάτες Έλληνες!

Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν βοήθεια. Αλλά αυτές δεν είναι αυτές που κυκλοφορούν ελέυθερες και μόνες τους έξω. Δεν είναι αυτές που πάνε σχολείο και πανεπιστήμιο. Είναι αυτές που έρχονται λ.χ. στο Παρίσι σε ηλικία 15 χρονών για να γίνουν οι παράνομες τρίτες γυναίκες ενός 50χρονου από το Μάλι και δεν ξέρουν την γλώσσα και δεν βγαίνουν από το σπίτι. Αυτές έχουν ανάγκη προστασίας. Και γι'αυτό νομοσχέδια όπως της Μπούρκας δεν κάνουν τπτ. Είναι φασιστικά κατασκευάσματα που χαϊδεύουν τα αυτιά των ρατσιστών, τπτ άλλο: "εμείς είμαστε(για την Γαλλία ποιο σωστό ήμασταν) χριστιανοί, να πάτε στην πατρίδα σας να τα κάνετε αυτά"...

Ανώνυμος είπε...

Παρένθεση: Νιέφσκι, έχεις πάει ποτέ με γυναίκα;

Nievskii είπε...

Αν παίζαμε σε κακή αμερικάνικη ταινία αλά porky's, θα σου έλεγα ναι, με την μάνα σου. Μην δίνεις τόσο εύκολες τρολλο-ντρίμπλες! Με απογοητεύεις. Μπορείς και καλύτερα. Ξαναπροσπάθησε. Αλλά δεν είμαστε σε τέτοια ταινία, οπότε δεν έχει νόημα να πω κάτι τέτοιο, έχει; Ούτε έχω καμιά όρεξη να εμπλακώ σε παιχνίδι προσβολών μαζί σου. Και η αλήθεια είναι ότι δεν την ξέρω την γυναικούλα και δεν μου φταίει σε τπτ! Αλλά επίσης, επειδή ζούμε στην σύγχρονη εποχή, μου κάνει εντύπωση ότι δεν ρωτάς επίσης αν έχω πάει με άνδρα. Όντως, δεν είμαι gay και χαίρομαι που αναγνωρίζεις έτσι τον αδιαμφισβήτητο "ανδρισμό" μου, αφού δεν με ρωτάς αν έχω πάει ποτέ με άνδρα! Πράγμα όμως που πρέπει να σε ρωτήσω εγώ: έχεις πάει ποτέ με άνδρα;

Ανώνυμος είπε...

Νιεφσκι πετας συνεχως μαλακιες την μια πισω απο την αλλη και οι ανταπαντησεις ειναι εξισου γελοιες, αλλα τωρα σε παραδεχομαι οτι του την ειπες.

Nievskii είπε...

That's not the point, is it? Το πρόβλημά μου δεν είναι να βγω από πάνω. Το θέμα είναι να μπορεί να γίνει και κάποια κουβέντα με επιχειρήματα, καλά, κακά, άσχημα, γελοία, δεν έχει σημασία: αλλά επιχειρήματα. Όλοι έχουμε να μάθουμε από αυτό. Αν όλη η κουβέντα αναλώνεται σε προσβολές χάνεται το νόημα. Έχουν πλάκα οι αντεγκλήσεις σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν φτάνει αυτό. Οκ, κανείς δεν παρεξηγείται, κανείς δεν τα παίρνει στα σοβαρά, αλλά κάνω εδώ και την έκκλησή μου σε όλα τα ανώνυμα troll του rooster: όποιος θέλει να συζητήσουμε εδώ είμαστε. Απαντώ σε όλους όσοι μιλάνε, ανεξαρτήτως τόνου, προσβολών κ.ο.κ. Όλοι πολιτισμένοι ,βάγβαγοι δεν ξέρω εγώ τι έχουμε τον τρόπο μας να μιλάμε. Αλλιώς θα χανόταν η ζωντάνια της κουβέντας αν βάζαμε περιορισμούς στον τρόπο. Το politically correct σκοτώνει την κουβέντα. Ο ανώνυμος λ.χ. με την γυναίκα θα μπορούσε να πετάξει μια μπηχτή, αλλά θα μπορούσε και να πει τι βρίσκει λάθος σε αυτό που διαβάζει. Αυτό είναι ασυγχώρητο, όχι αν θα μου πει καμιά μαλακία ή όχι.

spyridon44 είπε...

Κ.Πασαρη,

- Δικηγόρος πρέπει να είσαι - μου γύρισες την πάσα -.
- Αν ήξερα την "τελική" λύση, θα ήμουν ή καφενόβιος ή πολιτικός - αυτοί μας σώζουν.....
- Επειδή όμως - κατα τύχην, δεν παρεξηγώ - έκανες διάνα, άκου,
- Δεν περιμένω μορφωμένα παιδιά σαν την κόρη μου (έχω και γιούς και εγγόνια) να την "πατήσουν' με κανέναν Αχμέτ - αν και το μισό Σουδάν είναι χριστιανικό.
- Αλλά, άν ως γυναίκα δεν βρίσκει "γ....." εδώ - όπως λες - ίσως φταίμε οι υπερ-προστατευτικοί γονείς που , στην ουσία, ευνουχίζουμε τα παιδιά μας.
- Επειδή κάποια χρόνια πρίν το πρόβλημα της μετανάστευσης ήταν αντίστροφο, πρέπει να ομολογήσω οτι τους καταλαβαίνω τους μετανάστες, δεν "αναχαιτίζονται" με οποιοδήποτε μέτρο, αλλά και δεν χύνω δάκρυα άν υποφέρουν.
- Οι καλοί και εργατικοί επιβιώνουν θαυμάσια σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
- Παρεπιμπτόντως, σου έχει τύχει Αλβανός (ή Βούλγαρος ή ρώσσος) ζητιάνος ???.
- Ενα ωραίο σιωπηλό μέτρο είναι να τους βγάζουμε "χαρτιά" να πανε να αλωνίζουν σε όλη την ΕΕ.....

Ανώνυμος είπε...

"Νιεφσκι πετας συνεχως μαλακιες την μια πισω απο την αλλη και οι ανταπαντησεις ειναι εξισου γελοιες, αλλα τωρα σε παραδεχομαι οτι του την ειπες."

Μού κλασε μια μάντρα.

C A Hassapoyannes είπε...

χααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

Τhis is exquisite. I'd never heard this expression before.

χαααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock