Σάββατο, Μαρτίου 05, 2005

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

"Σήμερα, συντήρηση είναι ο υπερβολικός κρατισμός που πνίγει την πρωτοβουλία. Προοδευτική αντίληψη είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων σ' ένα αντιγραφειοκρατικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Η συντήρηση παγιδεύει την επιχείρηση, ιδιαίτερα τη μικρή, στον κρατισμό, και στη γραφειοκρατία. Αντίθετα, η προοδευτική πολιτική θέλει τη διαφάνεια και την ευκολία της σχέσης με τον πολίτη. Ουσιαστική στήριξη της επιχείρησης είναι ο απογαλακτισμός της από το κράτος και η εγγύηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Συντήρηση είναι η υπερβολική φορολογία στα νοικοκυριά και στη μικρή επιχείρηση που μειώνουν την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Συντήρηση είναι οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που τιμωρούν την απασχόληση. Προοδευτική πολιτική είναι να ελέγξουμε τις κρατικές δαπάνες και την κατανάλωση, ώστε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη στα εισοδήματα, αλλά να βοηθήσουμε και να εγγυηθούμε την παιδεία, την υγεία, τη σύνταξη για όλους. Συντήρηση είναι οι πολιτικές που κρατούν στον κρατικό έλεγχο ζημιογόνες επιχειρήσεις. Προοδευτική πολιτική είναι η εξοικονόμηση αυτών των πόρων, για να επενδύσουμε στην παιδεία και την υγεία." Γ. Παπανδρέου

Ωραία τα λόγια και σωστά, τις πράξεις να δούμε.


"Ο Πρόεδρος του Κινήματος, μας έκανε την τιμή -πριν από 14 μήνες- να μας παραχωρήσει δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όχι για να γίνουμε σοσιαλιστές, αλλά για να μείνουμε αυτοί που είμαστε, να συνεχίσουμε να λέμε και να αγωνιζόμαστε για όσα πιστεύουμε.

Τηρήσαμε τη συμφωνία. Δεν γίναμε, ούτε παραστήσαμε ότι γίναμε Σοσιαλιστές. Συνεχίζουμε να λέμε και να αγωνιζόμαστε για όσα πιστεύουμε." Στ. Μάνος

Μακάρι στις επόμενες εκλογές να επαναλειτουργήσει το κόμμα των Φιλελευθέρων.

1 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Ο ΓΑΠ ξέχασε να πει "Αμήν". Έτσι δεν λένε στο τέλος των προσευχών; Ή, καλύτερα, "Μακάρι", όπως λένε και στο τέλος των ευχολογίων.

Σχετικά με το κόμμα των Φιλελευθέρων, όσο γρηγορότερα επαναδραστηριοποιηθεί, τόσο το καλύτερο.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock