Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2005

Ο Κίσινγκερ και η συνωμοσία κατά της Ελλάδος...

"Τρεις σκασίλες είχε ο κ. Χένρι Κίσινγκερ το 1974, μία εξ αυτών ήταν η Ελλάδα. Προφανώς, οι άλλες δύο ήταν οι κραταιές κομμουνιστικές ΕΣΣΔ και Κίνα, αλλά το μεγάλο του άχτι ήταν η χώρα μας, την οποία δεν μπορούσε να βρει τρόπο να καθυποτάξει.
...
Παρά τον προφανή παραλογισμό του, το ‘‘ντοκουμέντο’’ έγινε πανηγυρικά δεκτό από μια πλειάδα αναλυτών που έσπευσαν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο, να το επικαλεστούν ως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ της “ανάγκης” για “εθνική καθαρότητα” " - www.medium.gr

lol :-P Η περίφημη δήλωση Κίσινγκερ μου θυμίζει την περίπτωση της φάρσας με την λέξη draft.
--

Γεια σας.
Έκανα ένα πείραμα προσπαθώντας να διαπιστώσω πόσο εύπιστοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι. Για αυτό το σκοπό δημιούργησα ένα κείμενο με πλαστά στοιχεία και έλεγξα την αποδοχή του από το κοινό. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στην ακόλουθη διεύθυνση: http://cuzcar.blogspot.com/2005/02/blog-post_20.html Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να κατασκευάσει κανείς ένα μύθο παρά να τον ανασκευάσει. Ενώ συνήθως ακολουθούσα τον δύσκολο δρόμο της "ανασκευής" τώρα προσπάθησα να ξεγελάσω κάποιους μόνο και μόνο για να ελέγξω την ευπιστία τους.

Αυτό που έκανε δηλαδή ο Παναγιώτης ήταν να δημιουργήσει μια σελίδα όπου "αποδεικνύει" ότι η αγγλική λέξη draft είναι ελληνική. Το κείμενο του αναδημοσιεύτηκε από τον Μετανάστη, το Ελληνικό Βήμα και το Greek Portal . Η ιστορία αυτή μου θυμίζει την ιστορία με τον Carlos. O Josι Alvarez άρχισε το 1988 να διαυλίζει ένα πνεύμα 2000 ετών ονόματι Carlos. Ο Alvarez, σε συνεργασία με τον Randi, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αρκετή φήμη. Ακόμα και αφού αποκάλυψε την απάτη, αρκετά άτομα αρνήθηκαν να τον πιστέψουν (το σύνδρομο του πραγματικού πιστού που λέγαμε πιο πάνω).

Η "φάρσα" του Παναγιώτη δείχνει απλά ότι τα άτομα είναι έτοιμα να πιστέψουν ότι τους κολακεύει και συμφωνεί με τις προκαταλήψεις τους (στην προκειμένη περίπτωση, η ανωτερότητα της ελληνικής γλώσσας και κατ' επέκταση της ελληνικής φυλής και συνεπώς των ίδιων των ατόμων). Είναι αρκετά πιθανό το κείμενο του Παναγιώτη να ενισχυθεί περισσότερο από την ελληνιική διαδικτυακή κοινότητα, και να καταλήξει στο τέλος να θεωρείται ως εδραιωμένη αλήθεια (μια διαδικασία λεγόμενη και ως ενίσχυση από την κοινότητα). Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με το κείμενο για το Hellenic Quest το οποίο έχει κατακλύσει το δίκτυο. Μου φαίνεται όμως ότι όπως και στην περίπτωση του Carlos, ακόμα και τώρα που ο Παναγιώτης βγήκε μπροστά και αποκάλυψε την αλήθεια, το άρθρο του θα μνημονεύεται για αρκετό καιρό ακόμα. - Πηγή:http://www.skepdic.gr/Newsletters/newsletter2.htm

--

1 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Ένα παλιό δημοσίευμα του Ιού της ελευθεροτυπίας το οποίο αμφισβητεί την αυθεντικότητά της, αξίζει να το διαβάσετε εδώ.

Αναδημοσιεύθηκε από εδώ.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock