Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Υπερβολική γραφειοκρατία στις υιοθεσίες;

Έχουμε κανένα δικηγόρο στην παρέα να μας πει την άποψή του για αυτό;:
Ένα σημαντικό πρόβλημα με τις υιοθεσίες.

Συνήθως δεν ασχολούμαι ενεργά με τέτοιου είδους πράγματα ("ενεργοποιηθείτε" κλπ), αλλά το συγκεκριμένο μου κίνησε το ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω ότι ο νόμος μάλλον είναι φτιαγμένος έτσι, ώστε να δυσκολεύει το εμπόριο βρεφών, όμως εδώ μιλάμε για παιδιά από τα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επίσης καταλαβαίνω ότι αν ο νόμος χαλαρώσει, θα πρέπει πραγματικά να εμπιστευτούμε τους λειτουργούς των ιδρυμάτων (και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) ότι γενικά θα μείνουν αμέτοχοι σε αυτό το εμπόριο. Θα ήταν ουτοπικό να υποθέσω ότι δε θα υπάρξει κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα, οπότε το θέμα είναι αν, από νομικής πλευράς, μια αλλαγή του νόμου θα λύσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι δημιουργήσει.

Το εμπόριο βρεφών είναι για πολλούς (απαισιόδοξους ή ρεαλιστές; δεν ξέρω) το εμπόριο του μέλλοντος. Η υπόθεση δεν είναι απλή στο μυαλό μου.

Δεν είμαι κανείς νομικός για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη και πραγματικά θα ήθελα να ακούσω κάποιον πιο ειδικό. Ή και οποιοδήποτε επιχείρημα, υπέρ ή κατά.

4 σχόλια:

Kensai είπε...

Το ερώτημα είναι αλλού. Προτιμάμε μέτριους γονείς ή παιδιά σε ιδρύματα;

Αν χαλαρώσει ο νόμος σίγουρα κάποια παιδιά μπορεί να πηγαίνουν σε λιγότερο από ιδανικούς γονείς (για εμπόριο δε συζητάμε, ελπίζω να δημιουργηθεί ένας watchdog MKO να τα επιβλέπει αυτά τα πράγματα), αλλά δεν είναι ήδη καλύτερο απ'το μεγαλώνουν τα παιδιά σε ιδρύματα;

Ποιός έχει τους «τέλειους» γονείς να επιμένει για «τέλειες» υιοθεσίες; Ας είμαστε ρεαλιστές...

(σημείωση: απ'τη φύση της η "γραφειοκρατία" είναι αρνητικό χαρακτηριστικό οποιασδήποτε πράξης, δεν υπάρχει «καλή γραφειοκρατία»)

Thrass είπε...

Πρόσεξε τι εννοώ, Κensai:
AΝ μια χαλάρωση του νόμου οδηγήσει έμμεσα σε περισσότερες βρεφοκλοπές, ΤΟΤΕ ίσως ο νόμος δεν πρέπει να χαλαρώσει.

ΥΓ.Δεν το σκεφτόμουν ως καλή και κακή γραφειοκρατία, αλλά ως αναγκαία και μη αναγκαία. Εκτός αν εννοείς ότι και το "αναγκαία γραφειοκρατία" δε στέκει. Ελπίζω να στέκει, γιατί αλλιώς θα πρέπει να βρω άλλη έκφραση για το χαρτομάνι που είναι αναγκαίο (υπάρχει και αυτό).

Kensai είπε...

Αν συγγραφεί νόμος που δυνητικά ανεβάζει τις «βρεφοκλοπές» τότε απλά δεν θα είναι καλός νόμος, σ'αυτό δε σηκώνουμε αμφιβολία.

Όσο για τη γραφειοκρατία για μένα είναι σαν τις ακαθαρσίες. Ξέρεις καλές ακαθαρσίες; Ίσως κάποιες είναι απαραίτητες για λίπασμα αλλά κανείς δεν τις θέλει δίπλα του αν υπάρχουν valid alternatives. :)

xpan είπε...


Όσο για τη γραφειοκρατία για μένα είναι σαν τις ακαθαρσίες. Ξέρεις καλές ακαθαρσίες; Ίσως κάποιες είναι απαραίτητες για λίπασμα αλλά κανείς δεν τις θέλει δίπλα του αν υπάρχουν valid alternatives.


όπως για παράδειγμα οι νόμιμες εξαγορές βρεφών.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock