Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2007

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει

Την Πέμπτη που μας πέρασε έγινε η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Στην εκδήλωση της ανακοίνωσης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο αντιπρόεδρος του ELDR και πρώην πρόεδρος των Ολλανδών φιλελεύθερων κ.Eenhoorn και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Μάνος. Επίσης διαβάστηκαν και χαιρετισμοί εκ μέρους του κ.Ανδιρανόπουλου και του κ.Μπουτάρη. Χθες έγινε η κατάθεση των υπογραφών στον Άρειο Πάγο. Από δω και πέρα πλέον ξεκινά η τελική φάση της προσυνεδριακής διαδικασίας που θα μας οδηγήσει στο ιδρυτικό συνέδριο στα τέλη Απριλίου, το οποίο θα οριστικοποίησει το πρόγραμμα και το καταστατικό και θα εκλέξει τα όργανα. H βασική ανακοίνωση:

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μια πραγματικότητα.

Ο νέος πολιτικός σχηματισμός είναι μια πρωτοβουλία πολιτών, και όχι πολιτικών, και φιλοδοξεί αφενός να αποκαταστήσει αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως έλλειμμα εκπροσώπησης των φιλελεύθερων ιδεών στην ελληνική πολιτική, αφετέρου να δώσει διέξοδο ελπίδας σε όσους σήμερα ασφυκτιούν από την κυριαρχία ενός γραφειοκρατικού, παρασιτικού και διεφθαρμένου κρατισμού που καταπατά τα ατομικά δικαιώματα, πνίγει την επιχειρηματικότητα και αναστέλλει την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί προσπάθεια προβληματισμένων πολιτών να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό κόμμα αρχών, ένα φορέα πολιτικής έκφρασης των φιλελεύθερων ιδεών, σε μια προσπάθεια παρέμβασης και ανατροπής στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Ξεκινά από την συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί σε κάθε πολίτη χωριστά να μην παραμένει αδρανής και αδιάφορος μπροστά στο σημερινό πολιτικό τέλμα, αλλά να αξιοποιεί τα μέσα που του παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι ώστε να ακουστούν και εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στον σχεδόν ομοιόμορφο κρατισμό της συντηρητικής παράταξης, των σοσιαλιστών και της αριστεράς, και απέναντι στο ιδεολογικό μονοπώλιο του φαιοκόκκινου μετώπου.

Οι φιλελεύθερες ιδέες στη χώρα μας έχουν βαθύτατες ρίζες, που ξεκινούν από τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, την Ελληνική Επανάσταση και τα Συντάγματα του Αγώνα.

Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την μακραίωνη παράδοση, τοποθετώντας και πάλι τις φιλελεύθερες προτάσεις στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική αρχή, οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της διάκρισης των εξουσιών, του πρωτείου του ατόμου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αυτοδιάθεσης, της θρησκευτικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας, αποτελούν τα θεμέλια της πολιτικής μας σκέψης. Με λίγα λόγια το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φιλελευθερισμού.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα βρούμε αρκετούς. Καταρχήν, όλους αυτούς που συγκροτούν τις ετερόκλητες ομάδες των νέων προνομιούχων, τους οποίους ενώνει ο αγώνας για την διατήρηση των προνομίων που κατοχύρωσαν μέσω της γιγάντωσης του κράτους σε βάρος της κοινωνίας. Αυτούς που καπηλευόμενοι το εύλογο αίτημα για προστασία των αδυνάτων, προπαγανδίζουν αιτήματα για ακόμα περισσότερο κράτος, ακόμη και στους τομείς που η παρουσία του αποδεδειγμένα έχει επιφέρει δεινά. Η περίπτωση σήμερα της παιδείας είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς.

Καλούμε όλους τους πολίτες που μοιράζονται μαζί μας κοινές αρχές, ιδέες ή ανυσηχίες για το μέλλον αυτής της χώρας, να συμμαχήσουν μαζί μας και να γίνουν κοινωνοί ενός οράματος για μια Ελλάδα ελεύθερη από τα δεσμά του κράτους και των παρασιτικών ομάδων που το λυμαίνονται, που σέβεται τις ατομικές ελευθερίες και απελευθερώνει τις δημιουργικές της δυνάμεις. Φίλες και φίλοι σήμερα ξεκινάμε.

Ένας άνεμος ελευθερίας θα διατρέξει ολόκληρη την Ελλάδα τα χρόνια που έρχονται. Θα πολεμήσουμε παντού και ανυποχώρητα, με όπλο μας τις ιδέες της ελευθερίας για να γίνει η πατρίδα μας μια άλλη Ελλάδα, μια ανοιχτή κοινωνία στην πρωτοπορία των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Όπως έλεγε και ο Βίκτωρ Ουγκώ:

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Θα υπάρξει και ανάρτηση των βίντεο της εκδήλωσης μόλις λυθούν μερικά τεχνικά προβλήματα

12 σχόλια:

Chrysotheras είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Stelios Frang είπε...

"της οποίας ο καιρός έχει φτάσει" αλλά και δεν έχει περάσει θα πρόσθετα εγώ... Έτσι μια ιδέα μου ήρθε :-)

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Καλή αρχή και πάντα επιτυχίες!

ioannisk είπε...

Καλή σας επιτυχία. Aν ο στόχος σας είναι πράγματι "μια ανοιχτή κοινωνία στην πρωτοπορία των προκλήσεων του 21ου αιώνα." θα είστε οι μόνοι.

ΕΡΜΗΣ είπε...

Μα καλά και παλαιότερα δεν είχε κάνει ο κ. Μάνος μια ανάλογη προσπάθεια η οποία έμεινε στην μέση;

Anarchocapitalist είπε...

O κύριος Μάνος άφησε το κόμμα στη μέση, αναστέλλοντας τη λειτουργία του, για πολλούς λόγους, ίσως και λόγω απογοήτευσης από τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές, τα οποία δεν ήταν επαρκή για έναν "πρωτοκλασσάτο" πολιτικό σαν τον ίδιο. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι κόμμα πολιτών που δημιουργείται για να καλύψει το κενό εκπροσώπησης των ιδεών του φιλελευθερισμού και της ανοιχτής κοινωνίας στην ελληνική πολιτική σκηνή, μακριά από πολιτικούς χειρισμούς και αδιαφανή συμφέροντα. Ενα κόμμα που ήρθε για να μείνει.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Συνεχίζοντας τα όσα γράφει ο Anarchocapitalist, εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε μας ενδιαφέρουν πολιτικές καριέρες. Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η διάδοση των ιδεών της ελευθερίας στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι (φορεμένες από το κράτος) αλυσίδες μας :-)

Roark είπε...

Ελπίζω σήμερα, το αργότερο αύριο να έχουμε έτοιμα και τα βίντεο της εκδήλωσης για όσους δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν.

Ιωάν/ν\νης είπε...

Βρε παιδιά, ολά καλά άγια κτλ. Τόσοι ικανοί άνθρωποι, δεν συμμαζεύετε και λίγο το website που μοιάζει να το έχει φτιάξει πρωτοετής φοιτητής που μόλις ανακάλυψε το Joomla, και νομίζει ότι έμαθε web-design...

Ήμαρτον πραγματικά, τέτοια προσπάθεια δυσφήμισης δεν έχω ξαναδεί. To e-roosters είναι αρκετά αξιοπρεπές, κάντε κάτι παρόμοιο τουλάχιστον.

avatar είπε...

Έχεις δίκιο Γιάννη. Ετοιμάζεται η νέα μορφή!

Ανώνυμος είπε...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock