Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Free Kareem!

Free Kareem!Όταν ο Abdel Kareem Soliman άσκησε κριτική από το blog του στην ηγεσία του πανεπιστημίου al-Azhar όπου σπούδαζε («το πανεπιστήμιο της τρομοκρατίας») και στην κυβέρνηση του Hosni Mubarak (τον αποκάλεσε δικτάτορα), το πανεπιστήμιο τον απέβαλε και κάλεσε τους εισαγγελείς να του ασκήσουν δίωξη.
Ακόμα και η ίδια του η οικογένεια τον αποκλήρωσε. Ο πατέρας του τον αποκάλεσε δημόσια (μια μέρα πριν τη δίκη) μαϊμού που μιμείται τους άθεους Δυτικούς και ζήτησε την εκτέλεσή του αν δεν μετανοήσει.
Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον Kareem σε 4 χρόνια φυλάκιση – 3 χρόνια για προσβολή του Ισλάμ και 1 για προσβολή του προέδρου Mubarak.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να συμπαρασταθεί στον αγώνα του Kareem. Η μπλογκόσφαιρα πρέπει να γεμίσει μυνήματα διαμαρτυρίας και οι κυβερνήσεις μας να ζητήσουν εξηγήσεις από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση για αυτή την απαράδεκτη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε επίσης το: Υπάρχουν και Χειρότερα...

10 σχόλια:

Chrysotheras είπε...

Σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις διεθνώς (έγιναν κινητοποιήσεις υπέρ του Kareem σε ΗΠΑ, Αγγλία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία...) στην ημεδαπή δεν πήρε το αυτί μου την παραμικρή αναφορά στην περιπέτεια του άτυχου αιγύπτιου blogger (εξαίρεση βέβαια το "e-rooster" και ο "so what!" - παρακαλώ διορθώστε με εάν μου διαφεύγει κάτι).

Είμαστε άραγε τόσο ομφαλοσκοπική και εσωστρεφής κοινωνία;...
ή έχουμε τόσο σπουδαία εσωτερικά προβλήματα που δεν έχουμε χρόνο για να δούμε παρα-έξω;

mantz είπε...

Υπέγραψα την έκκληση, έβαλα το banner στο blog μου και έστειλα σχετικό e-mail σε γνωστούς.

[Παρεμπιπτόντως, ομολογώ ότι με ενοχλεί κάπως πως όλες οι υπογραφές πάνε και στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ. Είναι σαν να δεχόμαστε ότι μόνο οι ΗΠΑ νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. (Ή είναι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί πράγματι να επηρεάσει;) Ωστόσο, αυτό είναι δευτερεύον εν προκειμένω.]

ΤΑΣΟΣ είπε...

Eχει τη συμπράστασή μου

libertarian είπε...

να στείλουμε mail στην Αιγυτπιακή πρεσβεία; Η Αίγυπτος εδώ στην Ιταλία κάνει κάθε χρόνο διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση για να αυξήσει τον τουρισμό της. Το ίδιο κάνει και στο CNN. Ο τουρισμός τους καίει. Όσο το θέμα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη διεθνή προβολή τόσο το καλύτερο. Αν σωθεί ο Kareem τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γλυτώσουν και οι μελλοντικοί kareem από την καταστολή του Αιγυπτιακού καθεστώτος.

Λίτσα Ανδρούτσου είπε...

«..τον αποκλήρωσε ». Ο κλήρος, όχι «ο κλύρος!»

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@Λίτσα Ανδρούτσου
I stay corrected. Thanks.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@Λίτσα Ανδρούτσου
Ούτε λέξη όμως για τον Kareem;

Ανώνυμος είπε...

Θα αποστειλω συμπαρασταση αλλα περιμενω απο τις ΗΠΑ να τραβηξουν το αφτι του τοπικου τους φιλου Μουμπαρακ και ισως να βομβαρδισουν το Καιρι οπως το Βελιγραδι του Μιλοσεβιτς.
Που ειναι οι Κοω Μπεντιτ, Μιχες και αλλοι που ουρλιαζαν για τους κακομοιρους Αλβανους αλλα τσιμουδια για το τι γινεται σε φιλοαμερικανικα καθεστωτα

Roark είπε...

Αυτό που εξηγεί την πλήρη αδιαφορία των Ελλήνων για τέτοιες ππαραβιάσεις, είναι πλήρης αδιαφορία τους για τα ατομικά δικαιώματα. Φορείς δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν είναι για τους περισσότερους Έλληνες τα άτομα αλλά τα σύνολα. Αντιλαμβάνονται την ελευθερία ως συλλογικό αγαθό και όχι ατομικό.

Έτσι μπορεί να αδιαφορούν για το τί κάνει ένα αντιδημοκρατικό ολοκληρωτικό καθεστώς στους πολίτες του, όπως το Ιράν, η Κίνα ή τώρα η Αίγυπτος, αλλά άμα πάει κάποιος να παρέμβει (ακόμα και στα πλαίσια του αιτήματος των υπογραφών που συλλέγονται) θα γίνει της κακομοίρας γιατί ξαφνικά έχουμε επέμβαση και παραβίαση της ανεξαρτησίας της Αιγύπτου και της ελευθερίας του αιγυπτιακού λαού (που μεταφράζεται στην "ελευθερία" της αιγυπτιακής κυβέρνησης να παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών).

Από όσους δεν αναγνωρίζουν το πρωτείο του ατόμου, δεν έχω απαίτηση να διαμαρτυρηθούν. Θα καταγγείλω όμως την υποκρισία και την ανακολουθία τους, όταν για ανάλογες περιπτώσεις προβούν σε διαμαρτυρίες, όταν αυτές εξυπηρετούν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

成人網站,A片下載,日本AV,做愛,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock