Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Παρότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση , μοιάζει να μην μπορεί να ξεπεράσει τις «προοδευτικές» ιδεολογικές της αγκυλώσεις. Αν λοιπόν έχετε ακόμη την ψευδαίσθηση πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω είδηση από τη σημερινή "Καθημερινή" :

"Ενα σχέδιο που ουσιαστικά δεν αίρει το καμποτάζ στην κρουαζιέρα προωθεί το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που συναντήθηκε χθες με την κ. Λούκα Κατσέλη, το σχέδιο προβλέπει ότι τα κρουαζιερόπλοια με σημαία κρατών εκτός Ε.Ε. θα υπογράφουν σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και θα δεσμεύονται μεταξύ άλλων ότι θα απασχολούν και έναν ελάχιστο αριθμό Ελλήνων ναυτικών. Πρόκειται για μια ελληνική πατέντα, που διατηρεί τους περιορισμούς στην κρουαζιέρα, με αποτέλεσμα να χάνονται άνω του 1 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομία."

Μάλλον δεν είχε και τόσο άδικο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος όταν σε πρόσφατη ομιλία του διαπίστωνε : «Είναι προφανής σήμερα η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται… Αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας θα συρρίκνωνε την εξουσία τους-άρα και τα προνόμια τους»

2 σχόλια:

Μανώλης Στειακάκης είπε...

Η φιλοσοφική και πρακτική προέκταση του (απόλυτα ορθού)σχολίου είναι ότι
α) Γιατί το ελεύθερο εμπόριο (υπηρεσιών) είναι επωφελές μεταξύ κρατών της ΕΕ και όχι με τρίτα κράτη;
β) Γιατί η κατά τα άλλα αυστηρή ΕΕ δεν λέει τίποτα γιά τον νόμο που κάνει αντιεπιστημονική διάκριση σε κοινοτικά και μη πλοία και πληρώματα;
Μανώλης Στειακάκης ( info@kede.gr )

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Έτσι είναι. Νομίζω, πως κάποια στιγμή , πρέπει οι Έλληνες φιλελεύθεροι να αφήσουν τους ύμνους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και να ανοίξει επιτελούς μια συζήτηση , για το αν πράγματι η συμμετοχή στην Ε.Ε. βοήθησε ή όχι την υπόθεση του φιλελευθερισμού στη χώρα. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο(http://good-intentions09.blogspot.com/2010/03/nigel-farage.html)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock