Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2005

Καλα τι την θελουμε την στατιστικη υπηρεσια...

οταν υπαρχει το Mega Channel!

Γιατι πληρωνουμε σαν βλακες μαθηματικους, στατιστικους, ειδικους επιστημονες, αναλυτες, ερευνητες με ερωτηματολογια? Εδω το Μεγκα μπορει με ενα ρεπορταζ να τα ξεδιαλυνει ολα!

Στελνουμε εναν ασχετο ρεπορτερ, ρωταει μερικες θειτσες (που λεει κι ο νι-με), του λενε σημεια και τερατα, τα φουσκωνει οσο δεν παει και εχουμε ετοιμο το δελτιο ειδησεων.

-Τι εγινε κα. Μαρια, ποσο πηρατε τις ντοματες?
- (ταλαιπωρη φατσα, φωνη που τρεμει) Εδω παιδακι μου, μεχρι και 3% περισσοτερο. (ακολουθει σκηνη που η καμερα δεν επιασε)
Καλα τα πα κυριε δημοσιογραφε? Θα με βγαλετε στην ΤιΒι? Τι ωρα να πω σε ολο το σοϊ να με θαυμασει?

Την ιδια ωρα ο Τηλεπαρουσιαστης κοιτωντας την καμερα με νοημα:
- ΤΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ! 30% αυξησεις σε ολα τα προϊοντα*! Επιθεση κερδοσκοπων! Πουν το κρατος?

υφυπουργος ΝΔ: Αυτα ειναι αστεια. Για τις τιμες φταινε καποιοι ακαρδοι κερδοσκοποι και το ΠΑΣΟΚ που τους εθρεψε. Δηλαδη για ολα φταιει ο Σημιτης, που δεν εκανε την χωρα Σοβιετια, που δεν επεβαλε ελεγχο σε ολες τις τιμες! Εμεις θα τα φτιαξουμε ολα...

γελοιοι βουλευτες ΠΑΣΟΚ: Εμεις κατεβηκαμε σημερα στις λαϊκες, δειξαμε τις χαζοφατσες μας σε ολες τις καμερες, αναλυσαμε το φαινομενο σε βαθος και ξερουμε οτι η ΝΔ τα εχει σκατωσει. Πως αλλιως εξηγειται οτι ανεβαινουν οι τιμες στην χωρα μας? Και καλα τα τελευταια 20 χρονια, εφταιγαν οι Αμερικανοι, οι εξωγηϊνοι, η ΕΕ, οι ζουλου, το ακριβο πετρελαιο, οι καταθεσεις του Ανδρεα στην Ελβετια, το κακο ματι, η ατιμη κενωνια. Αλλα τους τελευταιους 18 μηνες δεν ειναι ξεκαθαρο οτι φταιει η ΝουΔου? Ε? Εεετσι....

οικονομολογος που ατυχησε να τα βλεπει ολα στην ΤιΒι του: ο μονος τροπος να σοβαρευτουν οι ανθρωποι σε αυτην την χωρα ειναι μια πυρηνικη βομβα στο κεντρο της Αθηνας. Τοτε να δειτε πως θα πεσουν οι τιμες (και ελπιζω και ο δεικτης βλακειας των ΜΜΕ που δεν ξερουν πως να γεμισουν τα δελτια ειδησεων)!

*τα προϊοντα που πιανουν τεραστιο κομματι της ιδιωτικης καταναλωσης και των οποιων οι τιμες πεφτουν συνεχως (κινητη τηλεφωνια, ιντερνετ, αυτοκινητα, ηλεκτρικες συσκευες, ρουχα, παπουτσια, επιπλα [καλα ναναι το ΙΚΕΑ], αεροπορικα ταξιδια...), για τα ελληνικα ΜΜΕ δεν ειναι προϊοντα αξια λογου. Τι να τα κανεις αυτα Ελληνα καταναλωτη, αν εχει ακριβυνει 20% ο μπακαλιαρος??? ε??? μου λες??

11 σχόλια:

libertarian είπε...

lol, to fai einai apo ta mikrotera e3oda moy edw, ola pane se logariasmoys (reyma, thlefwno etc) kai to enoikio. Den exw katsei na ta ypologisw alla pisteyw oti max 100eyrw mporei na einai ola kai ola ta e3oda moy gia trofh.

exw kati logariasmoys apo supermarket edw, para8etw:

0,50e ena paketo makaronia (4 merides)
1,25e saltsa ragkoy barilla (parapanw apo tessereis merides)
2e 2 litra xhmos sagkoyinh
1,38e ena mpoykali megalo gala
2,75e korn flakes gia proino (apo tis pio akribes mou agores :P)
1,14e pente mhla prasina (ena meta apo ka8e ena geyma)

alla pragmata apo alla magazakia sto peripoy.
0,50 miso kilo pswmi (h` ena kilo? den 8ymamai)
2 kila patates den gyrw sto 1,5e me 2e (den 8ymamai akribws)
4e 4 mrizoles xeirines (an 8ymamai kala)

kai genika ola osa agorazw kanoun apo 0.30e me 2e synh8ws, kai einai gia polla geymata.

Phantasmak είπε...

"ο μονος τροπος να σοβαρευτουν οι ανθρωποι σε αυτην την χωρα ειναι μια πυρηνικη βομβα στο κεντρο της Αθηνας"

Να μείνει όμως το Metropolis στην Ομόνοια και όλα τα Starbucks ναι; :)) Αν και τα Starbucks "χτυπούν" τα ροφήματα που πουλάνε περισσότερο. Για την πυρηνική βομβα το σκέφτηκα πριν χρόνια, αλλά για να φτιάξει τη ρυμοτομία του κέντρου της Αθήνας.

Libertarian, έχει και φτηνά τσιγάρα η Ελλάδα (ακόμη), πάλι καλά.

S G είπε...

καλα αν αρχισουμε να μιλαμε σοβαρα, η Ελλαδα εχει ακομα τις φτηνοτερες τιμες πανευρωπαϊκα σε ολα τα προϊοντα για τα οποια γκαριζουν οι θειτσες. Λαχανικα, φρουτα, βενζινη, ηλεκτρικο ειναι στην Ελλαδα παμφτηνα.

Και για την ανοδο των τιμων τους, εκτος των προβληματων της ελληνικης αγορας (ελλειψη ανταγωνισμου, κακες υποδομες που κατακερματιζουν τις αγορες) ευθυνεται βεβαια και η ΟΝΕ. Αφου τοχαν πει ξεκαθαρα, με την ΟΝΕ θελουμε να συγκλινουν οι τιμες στην ΕΕ. Αυτο σημαινει οτι θα πεσουν οι τιμες στα ακριβα (ηλεκτρονικα, επιπλα κτλ που ειναι πανακριβα στο Ελλαδα) αλλα θα ανεβουν οι τιμες στα φτηνα!

Ποτε θα καταλαβουν οι Ελληνες οτι δεν υπαρχει δωρεαν γευμα, καθε μας κινηση φερνει συνεπειες!

libertarian είπε...

err oi times einai Italias :P (pou einai ligo pio akribh apo thn Ellada)

ekana ena la8aki, ta spaghetti ekanan 0,35e, dld an hmoyn beggos (trwte makaronia, trone oi papoydes, trwne kai ta eggonia) 8a mporoysa na trefomai me 5,25 eyrw ton mhna, dld 0.17 cents thn hmera peripoy :P (mhn pw gia to rizi poy ena megalo koytaki bgazei poly perissoteres merides apo 4 poy bgazoyn ta spaghetti)

epishs eida mia diafhmish enos supermarket (coop) pou ena kilo mhla ekanan kati cents...

"διότι ποιός θέλει να πιει μεταλαγμένο γάλα ή να φάει μεταλαγμένα bagel"

egw :P giati prwton einai pio fthno kai deyteron einai tropopoihmeno pros to kalytero synh8ws, oxi pros to xeirotero se sxesh me ayto poy parexei h fysh ;-)

Giati einai pio fthno? Kyriws giati to "biologiko" einai pio "trendy" kai logiko einai na ay3anetai h timh toy se sxesh me to genetika tropopoihmeno.

S G είπε...

καλα ρωτηστε τον subterranean να σας πει μια αστεια ιστορια για το ποσα χημικα επιτρεπεται να εχει ενα "βιολογικο" προϊον και ποσα ενα κανονικο (τιπ: το βιολογικο επιτρεπεται να εχει πολλες φορες περισσοτερα χημικα)

κατα τα αλλα, οντως τα "οργανικα" εχουν καλυτερη γευση. Επειδη

α) ειναι υποτιθεται επιλεγεμενα οποτε δεν χρειαζενται να μοιαζουν τελεια. Ετσι δεν τα πασαλειβουν με κερι, δεν ειναι απεξω κατακοκκινα και μεσα χάλια κτλ Ειναι βασικα η μεση ντοματα στην Ελλαδα που φαινεται χτυπημενη και εχει τρομερη γευση σε αντιθεση με την μεση ντοματα στην Γερμανια που φαινεται σουπερ και εχει γευση νεροπλυματος.

β) ειναι θεμα price discrimation. Τα "οργανικα" ειναι λιγο καλυτερα, καθως απευθυνονται σε πιο ψαγμενους καταναλωτες. Αλλα ενω κοστιζουν δυο τρια σεντ παραπανω, το σουπερμαρκετ τα πουλαει 2 ευρω παραπανω! Διαλεξτε, γευση και να αισθανεσαι θυμα ή νεροπλυμα αλλα με γεματο πορτοφολι...

ΥΓ πραγματικα εχω παθει πολιτισμικο σοκ με την ελληνικη τηλεοραση :-)

Thrass είπε...

SG, τι έγινε, γύρισες Ελλάδα μόνιμα?

Θα ήθελα να σου πω ότι σε μερικά χρόνια θα συνηθίσεις, αλλά δυστυχώς εγώ δεν έχω συνηθίσει ακόμα μετά από 2.5 χρόνια επιστροφής (από USA).

Δε θα σου προτείνω να κλείσεις την TV αμέσως. Βλέπε για λίγο καιρό, πάρ' το απόφαση ότι εδώ πέρα αυτό είναι το μέσο επίπεδο και μετά κάνε ό,τι θες.
Δε θα σε βοηθήσει να καταλάβεις, αλλά τουλάχιστο θα σε μάθει να κρύβεσαι.

S G είπε...

οχι δεν εχω γυρισει μονιμα, αλλα ειμαι στην Ελλαδα πρωτη φορα τετοια εποχη, εδω και 7 χρονια, (για προσωπικους λογους) και με ιατρικη εντολη να μην πολυβγαινω εξω και να μην πολυδουλευω.

Ασε που λειπουν ολοι οι φιλοι/γνωστοι (οι οποιοι επισης για καποιον λογο 99% μενουν εκτος Ελλαδος). Ετσι κατεληξα να ανοιγω την τηλεοραση καθε μερα και να την κλεινω μετα απο 2-3 λεπτα φρικαρισμενος... τουλαχιστον οντως αρχιζω παλι να κατανοω τι σημαινει Ελλαδα.

θρασς καλυτερα παντως να μην συνηθισεις λεω γω, αν συνηθισεις συμβιβαζεσαι... καλυτερα να ζεις λιγο απεξω και να βλεπεις τα πραγματα πιο καθαρα.

S G είπε...

ΥΓ price discrimination εννοουσα πιο πανω βεβαια...

kouk είπε...

Καλέ Elvira, δεν έχει Bread and Circus εκεί πάνω; :P

Πάντος παιδιά στις Αμερικανικές πολιτείες το φαί είναι απλά πολύ καλό. Δεν συγκρίνεται ούτε σε τιμή ούτε σε γεύση με αυτά που τρώνε οι βόριοι. Στην Βοστόνη που έχω φάει κάτι πάει και έρχεται λόγω θαλασσινών αλλά κατά τα άλλα... άστα!

kouk είπε...

Μαθαίνω ότι το bread and circus αγοράστηκε από το whole foods market, οι συγγενείς μου στην Βοστώνη ψωνίζουν συνέχεια από εκεί και είναι αρκετά νόστιμα τα προϊόντα τους χωρίς να είναι παραλόγως ακριβά (για την Βοστώνη). Δεν είχα παρατηρήσει αυτό που λέει στο website ότι πουλάνε κυρίως οργανικά οπότε το πρότεινα σαν εναλλακτική :-(

Ανώνυμος είπε...

Yap,I know wholefoods.It is up Union Square,and it is not the easiest thing to climb there every time you need milk.There is a gourmet garage somewhere close too,in SoHo,but again it is a ten minute walk,again,too bad for shopping.
I live in between the two places...I do shop in both,but only when there is sufficient time to do so.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock