Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Μήνυση κατά του blogme

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BLOGME
για το περιεχόμενο άλλου blog μέσα από τις σελίδες του

Μια υπόθεση διαδικτυακής λογοκρισίας, μετά την Σιγκαπούρη και την Κίνα, τώρα και στην Ελλάδα


Το Blogme.gr δέχτηκε αρκετά μηνύματα και ερωτήσεις σχετικά με την (προσωρινή) διακοπή της λειτουργίας του.
Παραθέτω τις απαντήσεις, αποφεύγοντας ωστόσο, προς το παρόν, την δημοσίευση ονομάτων και λεπτομερειών περί της υπόθεσης.
Ο Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος, η ΕΕΧΙ, τα Ελληνικά blogs και ο Διεθνής Διαδικτυακός Τύπος (ενασχολούμενος με θέματα πληροφορικής), θα ενημερωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λεπτομερώς για το θέμα και τα πρόσωπα, έπειτα από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Προσφάτως, δημόσιο πρόσωπο μήνυσε το Blogme.gr για δυσφήμιση και άσεμνο σατυρικό περιεχόμενο.
Το πρόσωπο αυτό σατιρίζονταν μέσα από τις σελίδες κάποιου άλλου blog, το οποίο ήταν καταχωρημένο στο directory του Blogme και στις υπηρεσίες ροής RSS. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ακολούθησαν: διαδικασία του αυτοφώρου, κατάσχεση του σκληρού δίσκου, παραμονή στο κρατητήριο και προσαγωγή στην εισαγγελία.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ / ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ:

Δίχως καμιά προηγούμενη ειδοποίηση από τον μηνυτή ( για λόγους διευθέτησης της υπόθεσης , εξηγήσεων τεχνικών η μή,) έλαβε στην έδρα μου, αιφνιδιαστική επίσκεψη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εν παρουσία εισαγγελέα.
(Όντας υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme, και μη έχοντας κάτι να φοβηθώ, ή να αποκρύψω, υπήρχαν δημοσιευμένα τα πλήρη στοιχεία μου- όπως και θα υπάρχουν μετά την επανέναρξη του site).
Αφού έγινε σχετική έρευνα, προανάκριση και κατάσχεση του σκληρού δίσκου, ακολούθησε σύλληψη.
Υπό τη συνοδεία των αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκα τέλος, στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ΓΑΔΑ.
Ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου (αποτυπώματα , σχετική απολογία, κλπ), προωθήθηκα για την διανυκτέρευση στα κρατητήρια.
Την επόμενη ημέρα, και έπειτα από την διαδικασία της φωτογράφησης, φορώντας χειροπέδες, όπως προβλέπει η διαδικασία, οδηγήθηκα στην εισαγγελία (Ευελπιδων), οπού διατάχτηκε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά του internet οπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα site συλογής πληροφοριών το οποίο τεχνικά δεν είναι δυνατόν να σχετίζεται με το περιεχόμενο των κατοχυρωμένων ιστοσελίδων.
Έως σήμερα, σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοια δίωξη από θιγόμενο πρόσωπο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Αναφορικά, ως πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουμε την Σιγκαπούρη και την Κίνα.
Οι περιπτώσεις των μηνύσεων ωστόσο, αφορούσαν τον ίδιο τον διωκόμενο που ήταν και ο ίδιος ο διαχειριστής του blog, και όχι το μέσο συγκέντρωσης των blogs και συλλογής πληροφοριών, καθώς είναι το Blogme.

Σημειωτέων, ότι ενώ κάποιοι χρήστες των blogs εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες του Google ώστε με λέξεις κλειδιά να εμφανιστούν αποτελέσματα με σκοπό να σατιρίσουν η να "δυσφημήσουν" διεθνή πρόσωπα όπως ο G. Bush, Ελληνικά κόμματα και υπουργούς, κανείς εξ αυτών δεν στράφηκε εναντίων του Google και των υπηρεσιών του, διότι το σκεπτικό είναι αφελές.
Σε αντίθεση με την περίπτωση του Blogme όπου υπάρχει ένα πρωτοφανές γεγονός νομικής αντιπαράθεσης.

Ο οποιοσδήποτε μέσος χρήστης του ιντερνετ , γνωρίζει τον αυτονόητο τρόπο λειτουργίας ενός οποιουδήποτε website συλλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme .
Γνωρίζει ποιο είναι το αντικείμενο του, καθώς γνωρίζει ότι σκοπός του είναι να συλλέγει πληροφορίες.
Επίσης, ξέρει πως είναι αδιανόητο να ευθύνεται κάποιο ανάλογο website για περιεχόμενο που δεν υπάρχει μέσα στο ίδιο website, αλλά σε άλλες απομακρυσμένες ιστοσελίδες ή blogs, όπου δεν έχει την ευθύνη της διαχείριση και δεν συνυπογράφει.

Οποιοσδήποτε επίσης μέσος χρήστης γνωρίζει ότι η περίπτωση ενός blog (προσωπικού ηλεκτρονικού ημερολογίου),αποτελεί αυτό που λέει η ίδια η λέξη: προσωπικό ημερολόγιο, έκφρασης και ιδεών. Και που διεθνώς, διακατέχεται από τους ίδιους ιδιαίτερους "κανόνες" προσωπικής ευθύνης των περιεχομένων και της ιδιωτικής έκφρασης, που το διαφοροποιούν από την απλή ιστοσελίδα.

Πιστεύουμε ότι το οποιοδήποτε θιγόμενο πρόσωπο, εάν δεν γνωρίζει, οφείλει να διερευνήσει και να ενημερωθεί, προτού προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να αναπαράγω αυτή τη στιγμή τους διαδικτυακούς "κανόνες" που διακρίνουν ένα blog, και την σχέση του η όχι, με ένα site συλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme.
Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, μια επίσκεψη στους όρους χρήσης ενός blog , ή της εταιρίας που το φιλοξενεί, ή του παρέχει τη δωρεάν εφαρμογή , μπορεί να του δώσει μια γρήγορη απάντηση.

Το αποτέλεσμα της επιλεκτικής αυτής ποινικής δίωξης, είναι το Blogme να γίνει το μοναδικό website συλλογής πληροφοριών, που σηκώνει το βάρος αυτής της ενέργειας, ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στο Ελληνικό και παγκόσμιο ιντερνερτ. Πολλά, εκ των οποίων, εμφανίζουν με διαφόρους τρόπους, αποτελέσματα του επίμαχου blog και με υπηρεσίες αποθήκευσης.
Τη στιγμή που το επίμαχο blog υφίσταται στα μεγαλύτερα ελληνικά sites συλλογής πληροφοριών, και ενώ το blogme είναι το μόνο το οποίο μηνύθηκε, ωστόσο δεν υποστηρίζω την ποινική δίωξη και αυτών. Το blogme ακολουθώντας την διεθνή δεοντολογία που διακρίνει τα sites συλλογής πληροφοριών, δεν φέρει καμία γνώμη τόσο για το συγκεκριμένο blog, όσο και για κανένα άλλο blog, καθώς και περιεχόμενο άλλης ιστοσελίδας που δεν συνυπογράφει.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η υπόθεση της μήνυσης εναντίων του Blogme συσχετίζετε άμεσα περί της ελευθερίας του τύπου και της κοινωνίας της πληροφορίας

Παραθέτουμε αποσπάσιμα από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31
του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας,
ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά. (Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο).

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.

Αρθρο 11

Απλή μετάδοση

1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:

α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,

β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και

γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μήνυση η οποία μου ασκήθηκε θεωρώ ότι θίγει το κύρος και την αξιοπρέπεια μου, τόσο σε προσωπικό και οικογενειακό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η κατάσχεση του σκληρού δίσκου οδήγησε στην επαγγελματική μου κατάρρευση (μιας προσωπικής επιχείρησης επιδοτούμενης από πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ) , με ανεπανόρθωτες επαγγελματικές και οικονομικές συνέπειες. Η αξιοπιστία μου κλονίστηκε έναντι των πελατών μου.

Πιστεύοντας ότι η μήνυση εξαπολύθηκε εναντίον του blogme λόγω άγνοιας και λάθους συσχετισμού του με το επίμαχο blog, καθώς και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος στον οποιονδήποτε θιγόμενο πολίτη να στραφεί νομικά προς υπεράσπιση του , το Blogme δεν θα προβεί σε καμία νομική κίνηση εντυπωσιασμού η αμυντικού χαρακτήρα, (όπως πχ η ψευδή καταμήνυση), πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, παρά μόνο μετά το πέρας αυτής.

Δεδομένου όλων των παραπάνω γεγονότων, που αντικατοπτρίζουν την παρούσα κατάσταση, το Blogme , δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες και τα πρόσωπα της υπόθεσης στον παγκόσμιο ιστό και στα ΜΜΕ,έπειτα από την ολοκλήρωση των προανακριτικών διαδικασιών και επιφυλάσσεται να ανταπαντήσει με κάθε νόμιμη ενέργεια, μετά το πέρας της εκδίκασης, δια την αποκατάσταση του, επιθυμώντας την λύση να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια .


Σημείωση e-rooster: Η υπογραφή του συγγραφέα αποσύρθηκε μετά από δική του παράκληση και όχι από καμία δική μας διάθεση τροποποίησης του κειμένου, το οποίο λάβαμε μέσω email και αναδημοσιεύσαμε αυτούσιο. Το παραπάνω κείμενο δεν παραβαίνει κανένα νόμο και δεν υπάρχει κανένας λόγος απόσυρσής του.

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε μας λέτε και ποιό δημόσιο πρόσωπο έκανε τη μύνηση και τι ακριβώς έγραφε το συγκεκριμένο blog?

Αθήναιος είπε...

Έχω μια φοβερή υποψία που ελπίζω να μη βγει αληθινή. Μέχρι τώρα κάποιος που πουλάει από την ΤΒ φυκια για μεταξωτες και θαυματουργές κορδέλλες, +ευλόγησον+ έχει απειλήσει (μέσω ε-μέηλ που έχει αποστείλει) με μήνυση μπλόγκερς που λινκάρουν συγκεκριμένο μπλογκ που τον σατιρίζει...

Summertime είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Summertime είπε...

Καλημέρα
στη συγκεκριμένη περίπτωση, δύσκολα μπορεί να σταθεί οποιαδήποτε κατηγορία νομικά. Αλλά αυτό θα το ξέρετε ήδη (θα σας το πει κι ο δικηγόρος σας, φαντάζομαι).

Για την περίπτωση δε, που η υπόθεση τραβήξει σε μάκρος, φροντίστε να απαντήσετε κι εσείς με αγωγή για επαγγελματική προσβολή, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, κύριε Τσιπρ.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιμένετε το πέρας των διαδικασιών (είμαι βέβαιος ότι θα σας διαφωτίσει σχετικά ο δικηγόρος).
Η υπόθεση μπορεί να τραβήξει σε μάκρος με δεδομένη την κατάσταση στα ελληνικά δικαστήρια, και σε περίπτωση που δικαιωθείτε, καλό είναι να ξέρετε ότι όσο νωρίτερα έχετε ανταπαντήσει με αγωγή, τόσο καλύτερο για σας, μια που από τη στιγμή που θα έχει κατατεθεί η αγωγή για αποζημίωση, αρχίζουν να τρέχουν τόκοι υπερημερίας - και αυτοί είναι... τοκογλυφικής φύσεως ξέρετε (έχω υπόθεση στα δικαστήρια εδώ και δέκα χρόνια που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί και έχω χάσει πια το μέτρημα με το τι χρήματα θα λάβω στο τέλος).

Καλή τύχη και μην ανησυχείτε
μπορεί η χώρα μας να μη φημίζεται για την προσαρμοστικότητα της στα νέα δεδομένα και τις τεχνολογίες (πόσω μάλλον στο δίκαιο του Ίντερνετ), αλλά αυτό είναι από τα άγραφα.

S G είπε...

χαχαχα μακαρι να ειναι αυτος ο κλόουν εθνικιστοτηελευαγγελιστης (πως τον λενε μωρε, μου διαφευγει τωρα).

Η υποθεση ειναι σιγουρα γελοια, αλλα τσαντιζομαι πολυ με το ελληνικο σχεδον ολοκληρωτικο δικαστικο συστημα!

Κρατηση μια νυχτα σε ενα απαισιο κελι! Χειροπεδες! Κατασχεση σκληρου δισκου! Τι διαολο δημοκρατια ειναι αυτη ρε παιδια, για ονομα του θεου! δηλαδη κανω και γω μηνυση στον Νικο δημου ας πουμε αν θελω και μετα θα τον κρατανε μια μερα στο κελι πριν του απαγγειλουν κατηγοριες!? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, πραγματικα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

δεν θα επρεπε πρωτα η αστυνομια να τσεκαρει αν ειναι εστω ευλογες οι κατηγοριες πριν βασανισουν ετσι εναν πολιτη!?

Roark είπε...

Εγώ πάντως έστειλα μια καταγγελία στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, για έχουν υπόψη τους τι σημαίνει ελευθερία του internet στην Ελλάδα. Προτείνω κι σε άλλους να κάνουν το ίδιο.
rsf_ΑΤ_rsf.org

Ανώνυμος είπε...

Roark πολύ καλή η έμπνευσή σου. Πιστεύω ότι όταν δοθεί η αρμόδια δημοσιότητα στο θέμα θα καταλάβει ο κόσμος την αδικία που συντελείται. Μα καλά αυτή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλάκα ιδρύθηκε; (ρητορική ερώτηση για να διοριστούν και άλλα βύσματα ιδρύθηκε) ,ούτε τη νομοθεσία που αφορά το αντικείμενό τους δεν γνωρίζουν.....
Ερώτημα: Ο συντάκτης του επίμαχου κειμένου είχε ανάλογες κυρώσεις;

S G είπε...

οκ βρηκα πως τον λενε: Λιακοπουλο. Μπορει κανεις να επιβεβαιωσει οτι αυτος εκανε την μηνυση?

ρορκ καλοι οι δημοσιογραφοι, αλλα ισως πρεπει και μεις να κανουμε κατι για αυτο...

Stathis είπε...

roark έκανες το πιο ουσιαστικό που μπορούσε να γίνει. Μπραβο

Αντώνιος είπε...

φίλτατε, είμαστε μαζί σου σε ό,τι μας χρειαστείς

Spinoza είπε...

Στο μεταξύ, αρχίζει τη Δευτέρα, το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Διαδίκτυο...

funEL είπε...

* φυσικά, κατά τη γνώμη μας, λίγο νοιάζει τον κ. Λιακόπουλο (εάν και εφ όσον είναι ο μηνυτής) η έκβαση της υπόθεσης στα δικαστήρια. Τον νοιάζει να βρει ΠΟΙΟΣ τον σατιρίζει... μετά έχει αυτούς άλλους τρόπους να τον εκπολιτίσει αλά Πούτιν, εκτός δικαστηρίων δυνατά και ελληνικά... πάντα κατά τη γνώμη μας φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Εν μεσω δημοκρατιας συμβαινουν και τετοια?
Κατα τα αλλα εξευρωπαιζομεθα...
Ας μαζεψουν καλυτερα τους τηλεκαφετζηδες απανταχου...

Ανώνυμος είπε...

Na pros8esw sto sxolio toy Summertime: se merikes periptwseis yparxei praktiko/dikovomiko ofelos va eivai kaveis kai katngoros para sketos katngoroymevos. Av etsi poyv oi dikngoroi, kavte to -- dev 8a sas pse3ei kaveis ws evtypwsio8nra.

Ανώνυμος είπε...

Προειδοποιήθηκα ότι το κείμενο που υπήρχε στην πρώτη σελίδα του blogme και που περιγράφω την κατάσταση της μήνυσης/σύλληψης , θα θεωρηθεί "υβριστικό"? για την αστυνομία και την εισαγγελία, εαν δε το κατεβάσω μέχρι αύριο το πρωί, όπου και θα παρέμβει εισαγγελέας.

Αν και δεν ανάφερα ποτέ ονόματα, αν και αναγνώρισα το δικαίώμα του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη (όπως της αντίθετης πλευράς) να κινηθεί νομικά, αν και δεν έθιξα ποτέ τις αρχές,( ισα-ισα υποστήριξα ότι ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν την διαδικασία που είναι η ίδια για όλους, ακόμα και αν δεν έχεις κάνει τίποτα, αν και δεν έθεσα ποτέ κανένα ζήτημα παρατυπίας) αναγκάζομαι να κατεβάσω το κείμενο μέχρι νεωτέρας.

Με αυτό το σκεπτικό αυτό συμπεραίνω, ότι όποιος από εσάς αναδημοσιεύσει η σχολιάσει στο blog του το αρχικό κείμενο ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο.
!!! ΕΛΛΑΔΑ 2006 !!!

Roark είπε...

Εμείς δεν είμαστε άγνωστοι, διότι μπορεί το blog μας να είναι σε αμερικάνικο δωρεάν server, αλλά το κυρίως site είναι σε ελληνικό και φυσικά δεν κρύβουμε τις ταυτότητές μας. Εφόσον είμαι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο και εγώ μπορεί να απειληθώ νομικά, ξεκαθαρίζω ότι δεν βλέπω λόγο να αποσυρθεί το παραμικρό μου έχουμε αναρτήσει (εκτός αν επιθυμείς να μην φαίνεται η υπογραφή σου ή μας ζητήσεις εσύ να αποσυρθεί το κείμενό σου γιατί φοβάσαι για σένα).

Ανώνυμος είπε...

Το τρεγελαφικο?????????????

Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ίντερνετ

Ραντεβού στην Αθήνα έχουν δώσει για την ερχόμενη Δευτέρα 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διακεκριμένες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις εργασίες του "1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Ίντερνετ" (Internet Governance Forum - IGF), που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου.

http://news.ert.gr/10/265551.asp

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα περισσότερο θόρυβο κάνει ο κάθε (συμπαθής μεν, υπό εκμετάλλευση εν αγνοία του δε) παππούς που λέει ότι δεν του φτάνει η σύνταξη και ο τηλεισαγγελέας ερωτά με ιταμό ύφος "ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" (η κάθε κυβέρνηση), παρά οι bloggers.

Περαστικά μας... Αλλά την αλήθεια ΔΕΝ πρόκειται να τη φιμώσετε κύριοι. Γιατι είμαστε πιό επικίνδυνοι από 10 μαστουρωμένα μειράκια στα Εξάρχεια. Είμαστε ο καλοήθης όγκος στο σηπώμενο νεόπλασμα που έχετε δημιουργήσει και κάθε μέρα και καινούριος κόσμος μας μαθαίνει και για πρώτη φορά στα χρονικά, βλέπει ότι υπάρχουν και άλλοι "γραφικοί", οραματιστές και ονειροπόλοι από τον λωτοφαγικό του περίγυρο, στον οποίο του κλείνουν το στόμα με ένα Mundai Tropheo σε 60 δόσεις και με κινητό Paparola με κάμερα 2 Μpixel από το μαγαζί με σήμα το κανίς σκυλάκι...

Μαζί σου, blogme.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Χαίρομαι που βρίσκω ένα liberal site. H atomikή ελευθερία και δικαιώματα παραβιάζονται πλέον και μέσω του ίντερνετ. Την στιγμή που καποιοι προαγουν τον ρατσισμο και την στηριξη στην τριτοκοσμικη ρωσσια και στο ισλαμ μας γινεται λογοκρισια στα προτυμα της Κινας, της Κουβας, του Patriot Act 1+2, κτλπ.

S G είπε...

μολις το προσεξα!

για ονομα του θεου blogme μην ακους τον καθε καραγκιοζη! δεν ειναι δυνατον να απειλει ο καθε ασχετος με βλακειες. Κανεις δεν εχει δικαιωμα να σε λογοκρινει, η ανακοινωση ηταν 100% νομιμη και πρεπει να την ξανανεβασεις αμεσως! δεν καταλαβαινω ποιος νομισε οτι η Ελλαδα εχει δικτατορια και σου ειπε αυτες τις ασυναρτησιες!

δυστυχως πολλοι στην Ελλαδα, ακομα και αστυνομικοι λενε πολλες βλακειες σχετικα με τον νομο, φυσικα μεχρι να σοβαρεψει το πραγμα και να μιλησουν με τον πρωτο δικηγορο. Κανε καταγραφη ολων των καταστασεων, αν μπορεις βγαζε και φωτογραφιες, εχε μαζι σου οσο το δυνατον περισσοτερους μαρτυρες και μην φοβασαι τιποτα. Αν χρειαστεις μαλιστα νομικη βοηθεια στειλε κανα μεηλ, απο δικηγορους αλλο τιποτα :-)

S G είπε...

παρεπιμπτοντως εχεις καθε νομιμο δικαιωμα να δημοσιευεσεις και το ονομα του μηνυτη καθως και του εισαγγελεα που χειριζεται την υποθεση (οσο φυσικα δεν ψευδεσαι).

αν πραγματικα εισαγγελεας σουχει πει τετοιες ασυναρτησιες σε καθε κανονικη χωρα θα επρεπε να φοβαται για την δουλεια του.

ο εκφοβισμος και η διαστρεβλωση του νομου δεν μπορει να περασει!

gb είπε...

Να γίνουμε όλοι μπλόγκμι, να αποδείξουμε ότι όλα είναι σάτιρα και κυρίως αυτά που προπαγανδίζει ο πωλών.
Noμίζω μία καλή αποτελεσματική υπεράσπιση μπορεί να γίνει με την δημοσίευση και τον σχολιασμό απ΄ολους τους μπλόγκερς της ελευθερίας της σάτιρας και ιδιαιτέρως αυτή που αναπαράγει ο Μυνητής με τις ελεύθερες πωλήσεις προπαγανδιστικού υλικού.
Αλωστε ο οποιοσδήποτε σατυρίζει, όπως όλοι μας, τον εαυτό του και το μορφωτικό επίπεδο του ιδίου και των ελλήνων τηλεθεατών.

Maria Velliou είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ?????????

ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΥΤΑ????

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ????

ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΕΙΔΗΣΗ, ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ!

SG, φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο στις συμβουλές σου.
Επίσης, απορώ, δεν είχε ο μηνυθείς τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με δικηγόρο, πριν ή έστω κατά τη σύλληψη?
Κι από πότε σύλληψη επ' αυτοφώρω και μάλιστα "μπουζούριασμα" με χειροπέδες (!!!!) για μια απλή "συκοφαντική δυσφήμιση"? (διότι απ' ότι κατάλαβα, αυτή είναι η κατηγορία. Ή μήπως όχι?)

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να ανακοινωθούν με τυμπανοκρουσίες τα ονόματα τόσο του μηνυτή όσο και των ασκούντων τη δίωξη, καθώς και οι λεπτομέρειες γύρω από το αντικείμενο της δίωξης. Είναι απόλυτα νόμιμο και αυτονόητο σε μια δημοκρατία.
Εδώ, κάποιος εχει καταλάβει κάτι λάθος. Κάποιο λάθος υπάρχει, πέρα από τη δίωξη καθ' αυτή, φυσικά. Αλλιώς, τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα και κατά τη γνώμη μου απαιτείται δυναμική κινητοποίηση.
Είμαι κι εγώ στη διάθεση της ομάδας για οποιαδήποτε ενέργεια-υποστήριξη. Αν έχετε αποφασίσει κάτι και δεν πρόλαβα να το δω, παρακαλώ ενημερώστε με.

Ανώνυμος είπε...

Μήνυση κατά του μηνυτή απ όλους που θίγονται για τον εκφοβισμο και τη καταστολή που επιχειρείται "για δυσφήμηση και άσεμνο σατυρικό περιεχόμενο",
όπως π.χ."έρχεται τό ξανθό γένος" καί τρέμουν οι ρωσοφοβικοί ...

gb είπε...

Μήπως ο φταίχτης και ο ωφελημένος είναι τα ίδια πρόσωπα με κοινή αναφορά και δια μέσω της ταλαιπωρίας τρίτων, του αγώνα και της ελευθερίας τους, πετυχαίνουν ασυλοποίηση δυσφημιστικών πρακτικών και άσεμνης ιδελογικής προπαγάνδας;
Νομίζω οι έλληνες εχουμε τις εμπειρίες και το θάρρος να αφήσουμε ελεύθερη τη προπαγάνδα αλλά να σατυρίσουμε και την φοβική καταστολή της.

gb είπε...

Αντιγράφω απο τον Δ. Σκάλκο,
"Τα όρια της ελευθερίας και το δικαίωμα να προσβάλεις"
.."Ας θυμηθούμε τον Isaiah Berlin, ο ποίος επισήμανε ότι, το βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπινων κοινωνιών είναι η σύγκρουση συμφερόντων και όχι η αυτόματη συναίνεση και συμφωνία. Τα άτομα καλούνται να επιλέξουν συχνά ανάμεσα σε αντικρουόμενες αξίες, πολλές φορές αξίες που οι ίδιοι αποδέχονται."

http://www.e-rooster.gr/articles/skalkos1.htm

Roark είπε...

Το τραγικό της ιστορίας είναι η σύλληψη και προσωπική και επαγγελματική ζημιά ενός ιδιοκτήτη RSS-συλλέκτη, από το τραγικό ελληνικό κράτος. Και διαβάζοντας τον e-lawyer κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι γκάφα, αλλά έχει νομική βάση στηριζόμενο σε έναν νόμο του 1911 περί "πηγής διακυνδύνευσης"!!!!!

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες της υπόθεσης, τις οποίες αγνοούμε. Δεν ξέρουμε ποιός έκανε την μύνηση, ούτε γιατί την έκανε. Μπορεί να μην είναι ο εμπορικός αντιπρόσωπος των όπλων Τέσλα και των Κοσμοσφαιρών. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε Έλληνας που μπορεί να προσβλήθηκε από το περιχόμενο οποιουδήποτε από τα τόσα των οποίνω τα RSS συλλέγει to blogme. Και μπορεί πράγματι να είναι το περιεχόμενο παράνομο (πχ πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει για έναν blogger που μια πρώην του για να τον εκδικηθεί έφτιαξε blog με προσωπικές του φωτογραφίες, και αυτός αντέδρασε νομικά για κατέβουν).

Στην υπόθεση υπάρχει λογοκρισία και απαράδεκτη επέμβαση του ηλίθιου ισοπεδωτικού κράτους. Αλλά αυτή αφορά όχι την λογοκρισία του περιεχομένου (για το οποίο δεν γνωρίζουμε τι και ποιόν αφορά), αλλά του RSS-συλλέκτη.

Η καλύτερη αντίδραση πιστεύω θα ήταν να συγγραφεί ένα κείμενο στα αγγλικά και στα ελληνικά και να μοιραστεί σε μονοσέλιδο φυλλάδιο μια από τις μέρες στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Διαδίκτυο (Δευτέρα λίγο χλωμό).

Ανώνυμος είπε...

Τον Μηνυτή ποιος θα τον μηνήσει για παραπλάνηση τηλεοπτικού κοινού, με σκοπό το κέρδος; Ποιος θα το μηνύσει για προσβολή της νοημοσύνης μας, με σκοπό… το κέρδος; Ποιος θα τον μηνύσει για παραπληροφόρηση… με σκοπό το κέρδος;

S G είπε...

προσβολη της νοημοσυνης δεν ειναι καποια παρανομη δραστηριοτητα. Εξαπατηση ομως με σκοπο την πωληση βιβλιων της πλακας ειναι.

Οποιοσδηποτε εχει αγορασει βιβλια με σκοπο να βρει πραγματικες αποδειξεις για τις ασυναρτησιες που υποσχεται ο Λιακοπουλος οτι αποδεικνυονται, μπορει ανετα να του τραβηξει μια μηνυση. Ξερω δικηγορο που κερδισε μια πολυ αντιστοιχη περιπτωση με καποιον αλλο τηλευαγγελιστη που μπουλουσε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Συνιστολόγοι, λυπάμαι που ίσως χαλάσω το πάρτι κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε άδικο. Το πράγμα είναι το λιγώτερο αμφίβολο. Ελπίζω να προλάβω να γράψω αύριο δυο τρία πραγματάκια. Μέχρι τότε προτείνω ευσεβάστως να αφήσετε ήσυχους τους φασίστες, τους αναλύστες και τους ζουίστες. Υπάρχει πάντα και η ρημάδα η altera pars.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλήστε λίγο.
Αν σας έβριζαν 24 ώρες το 24ωρο, αν σας δυσφημούσαν 24 ώρες το 24ωρο, αν σας πετούσαν λάσπη 24 ώρες το 24ωρο τι θα κάνατε εσείς; Αυτό δείχνει εμπάθεια προς το πρόσωπο του Λιακόπουλου. Αν δεν θέλετε να τον δείτε, μην τον βλέπετε. Αν δεν θέλετε να τον ακούσετε, μην τον ακούτε. Έχουμε την ελευθερία του λόγου. Λέει ο Λιακό ότι θέλει. Ας πει και ο funel ότι θέλει. Αλλά όχι υβριστικά...

Ανώνυμος είπε...

Discount RX Pharmacy - Cialis, Viagra, Levitra, Tamiflu. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://buypillscentral.com/buy-generic-viagra-online.html]Discount Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu Pharmacy Online[/url]. rx generic drugs. Cheapest drugs pharmacy

Ανώνυμος είπε...

But silent, there are splendidly known companies which be worthy of benefit words and created an splendid Cheap Discount Viagra Pharmacy On-line reputation.

Indiana είπε...

You have a very good blog that the main thing a lot of interesting and useful!
Buy Anti-Depressants Drugs

Unknown είπε...

To get an increased publicity to your facebook account, Persons expend funds to Buy Facebook Followers to very easily have exposure online. buy facebook followers

Unknown είπε...

Significantly more activities on facebook fan page captures more reputation. To do this, you need to acquire facebook video views on consistent basis. This may produce you profitable. facebook views

Unknown είπε...

These competitors involves lot many contests that are held on regular basis or occasionally and to succeed them you require to rack up highest facebook suches as on your ID. buy facebook usa likes

seo training institute είπε...

Worked as a Senior SEO & Digital & Social Media & Graphics Design & cpa & Drop shipping & Video Editing And Youtube & Web Design And Development & Affiliate Marketing trainer at BITM (BASIS Institute of Technology & Management) since 2014-2018. Successfully completed 50+ SEO batches, 20+
Affiliate Marketing batches and 30+ workshop on Freelancing under SEIP (Skills for Employment Investment Program).
Email Marketing Service
Free bangla sex video:careful
good post outsourcing institute in bangladesh

moumita είπε...

Nice and amazing post this one is, thanks for sharing… Top 10 Makeup Artists in Kolkata

Brukkevin είπε...

I trust you post again soon... Blade Runner 2049 Coat

Jobi είπε...

Great information about wilderness for beginners giving the opportunity for new people.
Organization 13 Coat

andrewjackson είπε...

Our the purpose is to share the reviews about the latest Jackets,Coats and Vests also share the related Movies,Gaming, Casual,Faux Leather and Leather materials available Akatsuki Bomber Jacket

mrbobystone είπε...

Hi , Thank you so much for writing such an informational blog. If you are Searching for latest Jackets, Coats and Vests, for more info click on given link-Philadelphia Phillies Jacket

eddielydon είπε...

Thanks for sharing such a informative blog with us thank you Kevin Smith Jay and Silent Bob Strike Back Trench Coat

George Mark είπε...

It's a really great and useful piece of information. Thanks, and please keep up the rewarding work. Daryl Dixon Vest

Jackets In Leather είπε...


We are looking for an informative post it is very helpful thanks for sharing it. We are offering all types of leather jackets with worldwide free shipping.
Black Leather Jacket
Leather Bomber Jacket
Mens Biker Leather Jacket
Western Leather Jackets

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock