Πέμπτη, Δεκεμβρίου 27, 2007

Γιατί λέω όχι στο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα

Χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη και πολύ ενδεικτική λέξη για να περιγράψω τους πολιτικούς που διαλέγουν το "κουστούμι" από την ουσία για να επικοινωνήσουν με τους πολίτες. Αυτούς τους πολιτικούς τους ονομάζω "Μαυρογιαλούρους", για ευνόητους σε όλους λόγους. Δημόσια, έχω αποκαλέσει έτσι από το άλλο μου μπλογκ τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι από εδώ (Αθήναιου Βορβορυγμοί) τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ, και αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη λύπη γιαυτό, ότι πάλι ο Μαυρογυαλούρος θα μου ερχόταν ως συνειρμός μόλις θα άκουγα μια ακόμη "πρωτότυπη" πρωτοβουλία προσέγγισης των μπλόγκερ από νέο Έλληνα πολιτικό.

Κάνω copy-paste από το μπλογκ του Ματθαίου Τσιμιτάκη που φαίνεται να είχε και την ιδέα να διοργανώσει μια συζήτηση μπλογκερ με τον Αλέξη Τσίπρα αφού ο κ.Τσίπρας ενώ έχει δεχτεί προσκλήσεις από τα media τις έχει απορρίψει. Αυτό το τελευταίο θα το σχολιάσω εκτενώς αλλά θα το κάνω στο τέλος, τί σημαίνει δλδ υποψηφιος πρόεδρος κόμματος που είναι στο Κοινοβούλιο να φτύνει τους δημοσιογράφους που αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό σ'αυτή τη χώρα. Γράφει λοιπόν ο Ματθαίος Τσιμιτάκης:


Στην σημαντικότερη στιγμή της πολιτικής του διαδρομής ο (κατά πάσα πιθανότητα) μελλοντικός πρόεδρος του Συνασπισμού αποφασίζει να ανοίξει τα χαρτιά του στους χρήστες του internet απευθείας και όχι στα media (έχει αρνηθεί πάμπολλες προτάσεις), θέλοντας έτσι να σηματοδοτήσει και επικοινωνιακά την στροφή που έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει ο ΣΥΝ, προς τους νέους και τις νέες αλλά και τις άμεσες μορφές επικοινωνίας και πολιτικοποίησης. Είχα την χαρά να συζητήσω πρώτος μαζί του την πρόταση για μια ανοιχτή συνέντευξη, την οποία τώρα θέλω με την σειρά μου να απευθύνω προς όλους όσους ενδιαφέρονται στην μπλογκόσφαιρα. Κι επειδή η υποκειμενικότητα είναι εγγενές χαρακτηριστικό της παίρνω το θάρρος να την απευθύνω και σε αυτούς που αισθάνομαι σαν διαδικτυακή μου γειτονιά (τρόπον τινά), δηλαδή τους: arxediamedia, politikoblog, metablogging, reality-tape, vrypan, δίκτυο indy, oneiros, allufunmarx, οικολόγιο, δεμασάμερε , Αθήναιου Βορβορυγμοί και pestaola.

Ο Ματθαίος Τσιμιτάκης που πήρε αυτή την πρωτοβουλία, είναι ένας εξαιρετικά σοβαρος άνθρωπος κι ως εκ τούτου θεωρώ την πρόσκλησή του εξαιρετικά τιμητική και τον ευχαριστώ γιαυτήν ζητώντας του και δημόσια συγγνώμη για τον αποσπασματικό σχολιασμό κάποιου άρθρου του, οπωσδήποτε αυτό το σχόλιο που έκανα ήταν άστοχο και σχόλιο καφενείου και "κερκίδας". Όχι, δεν λέω πως είναι σοβαρός επειδή τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε επειδή γράφει στην "Καθημερινή". Η άποψή μου γιαυτόν, έχει σχηματιστεί αποκλειστικά διαβάζοντας τα άρθρα του. Τόσο η θεματολογία του οσο και ο τρόπος που τη διαπραγματεύεται, δείχνει άτομο που θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο για μια σειρά από θέματα που με καίνε ως πολίτη, π.χ περιβάλλον, ατομικά δικαιώματα κλπ. Να σημειώσω επίσης ότι έχω μια εξαιρετικά καλή γνώμη για τον Ματθαίο ενώ διαφωνώ ουσιαστικά μαζί του σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που θεωρώ ότι τα έχει καταλάβει εντελώς λάθος, όπως το ζήτημα της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων--αλλά με τη νέα χρονιά θα γράψω εδώ και στο rooster περί αυτού γιατί ως φιλελεύθερη με απασχολεί εξαιρετικά το πόσο λάθος έχει αντιληφθεί η αριστερά -που αποτελεί την κυρίαρχη ιδεολογία σ'αυτή τη χώρα- την ουσία της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων.

Η συνέχεια του ποστ και σχόλια στον "Αθήναιο".

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock