Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2005

Το ασφαλιστικο συστημα και η μυωπια των Ελληνων

Οι Ελληνες γενικα εχουν μια πολυ αισιοδοξη σταση για το μελλον. Γιαυτο και σπανιως προετοιμαζονται για μελλοντικα προβληματα και καταστροφες. Ομως η αναβλητικοτητα μας και η ανοργανωσια μας, απειλει την Ελλαδα με ενα τεραστιο προβλημα, το γιγαντιαιο ελλειμμα του ασφαλιστικου συτηματος. Οι αριθμοι ειναι λιγο πολυ γνωστοι. Τουλαχιστον στους ειδικους. Υποτιθεται οτι αυτοι οι ειδικοι πρεπει να το εξηγησουν και στο κοινο, ωστε να παρει τα μετρα του και να επιτρεψει και στην κυβερνηση τις απαραιτητες κινησεις.
Ομως οχι! Αυτο που δεν ειχα ποτε φανταστει, ειναι οτι ακομα και ανθρωποι που ξερουν το προβλημα, αδιαφορουν τοσο πολυ για τη λυση του. Διαβαζουμε λοιπον στην Ελευθεροτυπια οτι η κυρια μαζα των μισθωτων δεν θα παρει συνταξη μεχρι το 2020. Αρα, βγαζει το παρανοικο συμπερασμα ο "ειδικος" της εφημεριδας, το ασφαλιστικο δεν κινδυνευει μεχρι τοτε! Και δεν χρειαζεται καμμια αλλαγη στο συστημα μεχρι το 2020!

Εγω αναρωτιεμαι, αυτος ο ειδικος θα εκλεβε ποτε απο τα παιδια του 20% του εισοδηματος τους? Γιατι τιποτε αλλο δεν προτεινουν οι "ειδικοι" και τα συνδικατα απο αυτο! Συνεχιστε να δινετε συνταξεις χωρις κανενα μετρο και οριο και οταν χρεοκοπησει το συστημα, αφηστε τις γενιες του μελλοντος να πληρωσουν τα σπασμενα!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock