Τα αποτελέσματα της τελευταίας μας δημοσκόπησης, για το κατά συμφωνείτε να επιτραπεί συνταγματικά η δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, ήταν και πάλι εντυπωσιακά. Επί συνόλου 134 ψήφων:
- Ναι. Θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία ιδιωτικών, κερδοσκοπικών ιδρυμάτων: 51%
- Ναι. Αλλά μόνο με την μορφή ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ: 25%
- Όχι. Τα προβλήματα των ΑΕΙ μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεταρρυθμίσεις χωρίς να θιγεί το δημόσιο μονοπώλιο: 23%
- Δεν ξέρω/Δεν ασχολούμαι/Δεν απαντώ: 1%
Είναι ενθαρρυντικό ότι 76% των αναγνωστών μας αναγνωρίζει την ανάγκη ίδρυσης παράλληλων ιδιωτικών ΑΕΙ δίνοντας στους νέους περισσότερες επιλογές εκπαίδευσης και περισσότερες διαξόδους επαγγλματικής κατάρτισης. Ασφαλώς η δημοσκόπησή μας δεν πληρεί κανένα επιστημονικό κριτήριο και δεν είναι καν ενδεικτική των τάσεων της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως ένα παλμός των πολιτών του ελληνικού διαδικτύου που επισκέπτονται την σελίδα μας και δείχνει ότι το διαδίκτυο αφήνει περιθώρια ανάπτυξης και έκφρασης προοδευτικών και φιλελεύθερων τάσεων, που αλλιώς ασφυκτιούν στην άγονη ελληνική πραγματικότητα.
Ψηφίστε στην νέα μας δημοσκόπηση περι των πυρηνικων του Ιραν
9 σχόλια:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί αυτοί που θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι είναι αυτοί που εναντιώνονται περισσότερο; Αυτοί δεν είναι άλλοι απο τους φοιτητές.
Το ξέρει το ανέκτοδο που λέει: "Να οργαναθούμε λίγο ρε παιδιά, να οργανωθούμε"; Γι'αυτό!
Οποιοσδηποτε απο εμας που εχασαν το "τραινο" στα 17 τους θα συμφωνουσε.
Δε νομιζετε; (ανεξαρτητα απο την κερδοσκοπία)
εγω δεν το ξερω το ανεκδοτο!
καλο το 76% αν και εγω θα περιμενα πιο κοντα στο 100%. Ισως σε αυτην την δημοσκοπηση ψηφισαν και αρκετα ατομα που δεν ειναι ακριβως τακτικοι αναγνωστες...
Ούτε εγώ το ξέρω το ανέκδοτο. Ξέρω όμως πως στην ταινία "Γυναίκες Δηλητήριο" (νομίζω) σε κάποια φάση που πάνε κάποιοι να κάνουν ομαδικό έρωτα με σβηστά φώτα, μέσα στο σκοτάδι ακούγεται μια αντρική φωνή να λέει: "Να οργανωθούμε ρε παιδιά, έχω φάει τρεις και δεν έχω ρίξει κανένα"... :-)
Συγνώμη αν έγινα λίγο "χυδαίος" άλλα ενδέχεται το ανέκδοτο να έχει βγει απο την ταινία, και τέλος πάντων θα ήθελα να μάθω τι θέλει να πει ο Roark λέγοντας πως σχετίζεται με την παρατήρησή μου (αν και νομίζω πως κάτι έχω στο μυαλό μου, άλλα δεν είμαι και 100% σίγουρος)
Ναι αυτό το ανέκδοτο έλεγα, δεν ήξερα ότι είναι από ταινία (μου είχε επισημανθεί από έναν αναγνώστη σε email).
Αν το καλοσκεφτείτε, μια ζωή στην Ελλάδα φωνάζουν υπέρ των προνομίων οι αδικημένοι γιατί έχουν την απατηλή ελπίδα ότι θα βρεθούν κερδισμένοι!!
Όμως τελικά αυτοί καταλήγουν με τα ψίχουλα, τα οποία γίνονται το άλλοθι των διαχειριστών του αναδιανεμητικού μηχανισμού στο όνομα των αδικημένων που φωνάζουν, εξασφαλίζοντας για τους εαυτούς τους προνόμια, χρήματα και εξουσίες.
Ο ελληνικός λαός τηρούσε πάντα πιστά τα ήθη και τα έθιμα. Ένα από αυτά είναι και το έθιμο της κατάληψης κάθε φορά που βγαίνει ένα νομοσχέδιο από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν έχει σημασία τι γράφει μέσα ,ποιες θα είναι οι μακρυπρόθεσμες συνέπειες αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται αγώνας αγώνας διαρκείας που είναι και η απάντηση στην Υπουργό Παιδείας. Έτσι σκέφτονται οι "αγωνιστές" φοιτητές που έχουν καταντήσει πιο γραφικοί και από τα στενά της Ερμούπολης.
Περιμένετε και από Σεπτέμβρη θα ξεθαφτεί το ιερό τσεκούρι του πολέμου. Άντε γιατί πολύ χαλαρώσαμε μη μας πούνε και φυτά.
Η Ελλάδα, αυτή η περίεργη και αντιφατική χώρα από τη μια δεν αφήνει να λειτουργήσουν πραγματικά ιδιωτικά ή μη κρατικά πανεπιστήμια από σοβαρούς επενδυτές - ιδρυτές, από την άλλη αφήνει με μεταξικό νόμο να λειτουργούν "κολλέγια" χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κανένα κριτήριο λειτουργιας, με απλήρωτους καθηγητές τα πιό πολλά (με ποιό ηθικό κάνει μάθημα ο άλλος και τι διδάσκει όταν κυνηγάει ταυτόχρονα και τα ψίχουλα που ΔΕΝ του δίνουν, πέστε μου εσείς), και κατα τα άλλα όλοι είμαστε μια χαρά.
Στην παραπάνω περιγραφή φυσικά δεν εμπίπτουν ένα ή δύο, άντε τρία σχολεία που όλοι τα ξέρουμε και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και -ναι- της αγοράς. Μιλάω για τριόροφα στο κέντρο της Αθήνας που τα αποκαλούμε "κολλέγια".
Μάλιστα, πιθανόν οι ιδιοκτήτες τους να είναι περισσότερο αντίθετοι από κάθε άλλον στην εμφάνιση πραγματικών ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατι βέβαια, δεν θα πάει ο άλλος στο "ιδρυμα" της περιοχής Ομονοίας πχ αλλά θα προτιμήσει να πάει κάπου που από την όψη και την παρουσία φαίνεται να είναι σχολείο.
Τα "ολίγον έγγυος" δεν χωράνε στην Εκπαίδευση. Και θα έπρεπε να λογοδοτήσουν και οι Άγγλοι και οι άλλοι ξένοι οι οποίοι τόσα χρόνια έχριζαν σαν "παραρτηματα" πανεπιστημίων τους ιδρύματα αμφιβόλου ποιότητος και εκπαιδευτικής προσφοράς.
Και πριν μου απαντήσετε οτιδήποτε άλλο κύριοι σχολάρχες, πέστε μας αν πληρώσατε τους καθηγητές σας για το μήνα που πέρασε. Εχουμε 4 Μαίου σήμερα αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν το κάνατε, κάντε το έτσι για αλλαγή. Ισως έτσι νοιώσετε λίιιιιγο περισσότερο άνθρωποι, κάτι που μάλλον οι πιό πολλοί από εσάς το έχετε ξεχάσει εδώ και καιρό, από τότε που τα κορόϊδα συνέρρεαν να γραφτούν και η συγκεκριμένη αγορά σκανδαλωδώς συγχωρούσε τα λάθη, τις παραλείψεις και τα ελλείματα επαγγελματισμού σας... 'Επρεπε βλέπεις πάση θυσία να "σπουδάσει το παιδί" Business και Marketing και "Computer" χαχαχα !!!
Αλλά, όπως τοχετε καταλάβει εδώ και λίγα χρόνια, έχει ο καιρός γυρίσματα...
Και να ήταν μόνο τα κολλέγια- παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων....γιατί τα φροντηστήρια μέσης εκπαίδευσης- ξένων γλωσσών;
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ίδιοι φοιτητές που σήμερα λένε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μετά τις σπουδές τους κάνουν master σε Αγγλία ή Αμερική; Δηλαδή το σύνθημα είναι : όχι στα ελληνικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Αλλά τόσο μαλάκες είναι και τόσο κοπάδι πάνε που τους (μας) αξίζει αυτή η τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τρέχουν μετά όλοι στην Αγγλία για master που εδώ δεν υπάρχουν.
Όπως λέγανε και παλιότερα στη γραμμή του κόμματος κάποιος είναι αόματος.
Δημοσίευση σχολίου