Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

Ο Mulder, η Scully, ο Mahmoud Ahmadinejad και το Ολοκαύτωμα

Πόσο θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει μια συμμαχία ναζιστών, εκπροσώπων της Κu Κlux Κlan και φονταμενταλιστών μουσουλμάνων; Η απάντηση είναι εύκολη: καθόλου. Οι μεταφυσικές τους προκαταλήψεις και το θρησκευτικό τους μίσος ενώνονται κατά καιρούς να αντιμετωπίσουν έναν από τους πολλούς κοινούς φανταστικούς τους εχθρούς – το σιωνισμό. Έτσι και τις επόμενες μέρες θα συναντηθούνε ξανά, αυτή τη φορά στο συνέδριο που οργανώνει το υπ. Εξωτερικών του Ιράν στην Τεχεράνη, για να αποδείξουν (όπως προαποφάσισε ο πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad) ότι το ολοκαύτωμα δεν υπήρξε ποτέ.

Το BBC αναμεταδίδει:

President Ahmadinejad expects that research will conclude that the Holocaust is dubious on one hand and that the figure of six million Jews, who were allegedly killed in the Nazi detention camps, is a great exaggeration. There is general agreement that the conference will agree with President Ahmadinejad's viewpoint, otherwise he will lose credibility among Iranians.
Η κυβέρνηση του Ιράν εμφανίζει τη διοργάνωση του συνεδρίου ως απάντηση στη στάση πολλών Ευρωπαϊκών χωρών που απαγορεύουν την άρνηση του ολοκαυτώματος και στην προσβολή που δέχτηκε το Ισλάμ από τα σκίτσα του Μωάμεθ που κυκλοφόρησαν πριν κάποιους μήνες. Τώρα, τι σχέση έχει το ολοκαύτωμα με το Ιράν και τα σκίτσα ενός Δανού γελοιογράφου, δε μπορώ να γνωρίζω. Η απάντηση βρίσκεται μονάχα στο θολωμένο μυαλό των συνέδρων που περνάνε τη ζωή τους μέσα στα σκηνικά των X-files ή κρυμμένοι μέσα λευκά σεντόνια.

Το συνέδριο αυτό είναι η πιο ταιριαστή απάντηση στους Ευρωπαίους νομοθέτες που αποφάσισαν να απαγορέψουν κάθε συζήτηση περί του ολοκαυτώματος και να τιμωρούν με φυλάκιση τους αρνητές του. Η απαγόρευση αυτή είχε το φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα να δημιουργήσει ελεύθερο πεδίο στους εγκληματίες της Τεχεράνης να το εκμεταλλευτούν.

Κι αντί να συζητάμε ανοιχτά (εκτός φυλακής), και οι απόψεις των αρνητών του ολοκαυτώματος να γελοιοποιούνται από τη δύναμη της ιστορικής αλήθειας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη μαύρη αγορά για τους Αλ Καπόνε των ιδεών. Τι θα απαντήσουν τώρα οι νομοθέτες μας στους φασίστες υπέρμαχους της λευκής φυλής και τους φανατικούς ισλαμιστές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία; Θα είναι μάλλον υποκρισία να δηλώσουν σοκαρισμένοι.

4 σχόλια:

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Ε; Τι άκυρο ήταν το αποπάνω;

GS: Κι αντί να συζητάμε ανοιχτά (εκτός φυλακής), και οι απόψεις των αρνητών του ολοκαυτώματος να γελοιοποιούνται από τη δύναμη της ιστορικής αλήθειας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη μαύρη αγορά για τους Αλ Καπόνε των ιδεών.

Εξαιρετική φράση!

Ανώνυμος είπε...

και όχι μόνο αυτό αλλά να διαιωνίζεται το μίσος ,δηλητηριάζοντας ακόμη περισσότερο τις επερχόμενες γενεές. Γιατί πότε άλλοτε θα πήγαινει αυτή η γραφική φιγούρα, ο τέως αρχηγός της ΚΚΚ στο Ιράν να κάνει ομιλία απευθυνόμενος αποκλειστικά σε Ισλαμιστές;;;;; Αυτά τα σκηνικά του παραλογισμού είναι που με ανησυχούν περισσότερο, γιατί αρχίζουν να προβάλλουν μία επερχόμενη λογική νέων διαχωριστικών γραμμών όχι με το Σιδηρούν Παραπέτασμα αλλά με το Μεταξωτό φερετζέ , οι διαφορές και το μίσος που έφερε η προπαγάνδα όλο και γιγαντώνονται απομακρύνοντας τις 2 παρατάξεις. Είδωμεν.....

Σκεπτικιστης είπε...

S G, πολύ ωραίο άρθρο!

Και δυστυχώς το παράδειγμα που αναφέρεις δεν είναι το μοναδικό να μας θυμίζει το τι μπορεί να συμβεί όταν η ελευθερία του λόγου θυσιάζεται στον βωμό της «πολιτικής ορθότητας». Ο Δυτικός κόσμος μας τελευταία δείχνει πολύ πρόθυμος να παραβλέψει τις θεμελιώδεις αρχές του για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ακόμα χειρότερα η μελέτη ή η γνώση της ιστορίας απαξιώνεται με βασικό επιχείρημα την - αναμφισβήτητη - σχετικότητα της. [Έχω συναντήσει αρκετούς Γερμανούς, απόλυτα δημοκρατικούς ανθρώπους, που απορρίπτουν την ιστορία με βασικό επιχείρημα το ότι είναι ατελής, στην πραγματικότητα όμως λόγω της ντροπής τους για το πρόσφατο παρελθόν τους. Δεν μιλάω όμως για αυτούς εδώ, αλλά για την γενικότερη τέτοια τάση στον Δυτικό κόσμο]. Η ιστορία απομονώνεται από την σύγχρονη πραγματικότητα και πολιτική, με υπεραπλουστεύσεις του τύπου «είναι για τους ιστορικούς». Ή γράφεται επιπόλαια από τις κραυγές των ΜΜΕ. Έτσι όμως είμαστε καταδικασμένοι να οδηγούμαστε σε άδικες, προσωρινές «λύσεις» και να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Και το πιο επικίνδυνο: δημιουργούμε πολίτες που είναι απλά πειθήνια όργανα των εκάστοτε ηγετών τους.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Χτές το βράδυ, στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μπόρεσε και το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει κάτι αντίστοιχο με το συνέδριο στο Ιράν.

Τα χτυπήματα στη ΝΥ της 11 σεπτεμβρίου γίνανε με τη συμμετοχή των Αμερικανικών υπηρεσιών με στόχο να εξυπηρετήσουν την παγκοσμιοποίηση και... το Ισραήλ.

Τρελά πράγματα!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock