Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2005

Εκτός πραγματικότητας το πολιτικό σύστημα

Ορισμένοι (δυστυχώς λίγοι σε αριθμό) από τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν δημόσια τη γνώμη τους από τα μμε, όπως ο Γ. Κύρτσος σε αυτό το άρθρο του, καταλαβαίνουν ότι η πορεία της χώρας είναι κατευθείαν προς ένα αδιέξοδο.
Η αναβλητικότητα, η άσκηση (λέμε τώρα...) πολιτικής με μόνο γνώμονα τις σφυγμομετρήσεις, η έλλειψη μακροπρόθεσμων στόχων, το 'περίμενε να ξεθυμάνει το πράμα και θα δούμε...' (φυσικά από 'γιωτάδες' πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει και δεν έχουν 'αγχωθεί' ποτέ τους), η πλήρης αδυναμία στο να τεθούν προτεραιότητες, οι βλακώδεις - απλοϊκές απόψεις περί διαφθοράς (βλέπε π.χ. βασικός μέτοχος) που δε δικαιολογούνται ούτε σε μαθητή γυμνασίου και η αξιολόγηση με βάση συγκρίσεις της σημερινής κατάστασης με το παρελθόν (αντί για σύγκριση με τις άλλες χώρες, τις οποίες πρέπει σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον να βρούμε το πώς θα τις ανταγωνιστούμε) είναι, πιστεύω, ο σίγουρος μπούσουλας για το δρόμο αυτό - τον οποίο ένδοξα, ανερυθρίαστα, αδιάφορα και χαλαρά πορεύεται η ελλάδα.

4 σχόλια:

Harry Peitsinis είπε...

σε γενικές γραμμές τα πράγματα ειναι οπως τα λες αλλά διαφωνω με τον τιτλο. Δεν ειναι το πολιτικο μας συστημα εκτος πραγματικοτητας αλλα η πολιτική των διαχειριστων του και αυτο νομιζω οτι ειναι σε τελική ανάλυση το πνευμα των λεγομενων σου.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει όπως τα λες είναι αλλά έχουμε ελπίδες. Πολλές από τις χώρες που είναι μπροστά από εμάς τεχνολογικά είναι σε χειρότερη μοίρα, τρανταχτό παράδειγμα η Ιταλία.

patsio είπε...

συμψωνώ με την άποψη σου...αλλά να θεωρούμε και τον Κύρτσο ως 'φάρο' της δημοσιογραφίας ο οποίος λέει με θάρρος και παρησσεία την άποψη του- αυτός που άλλα έλεγε και άλλα λέει ανάλογα με το 'μαγαζί' το οποίο κάθε φορά εκπροσωπεί, το θεωρώ αν μήτι άλλο άτοπο- γιατί το θέμα δεν είναι μόνο τι λέει ή τι γράφει κάποιος, αλλά και το τι κάνει και είναι σε όλους μας γνωστό τι κάνουν τόσα χρόνια στην χώρα μας οι 'Κυρτσοι'...

ultrasonic15 είπε...

Δεν είμαι υποστηρικτής κανενός. Ούτε του Κύρτσου, ούτε του Μύρτσου (ε ρε κάτι ξενίχτια που 'χε κάνει αυτό το παιδί όταν ήταν στην ομάδα του λιμανιού...).
Πάντως τον άνθρωπο τον έχω ακούσει από τότε που έφυγε απ' τον Ελ. Τύπο σε διάφορες περιπτώσεις και (ούτε γνωρίζω με λεπτομέρειες την πορεία του, από πού ακριβώς προέρχεται ιδεολογικά κλπ.) έχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη και υγιή ματιά από διάφορους άλλους βλάκες που ακούγονται στα ελληνικά μμε.

Δεν είναι ανάγκη να πιστεύω και να συμφωνώ πάντα με ό,τι λέει ο οποιοσδήποτε. Αλλά εδώ συμφωνώ. Ακόμα και ο Μητσοτάκης (φτου φτου φοτυ) μπορεί να πει αλήθεια καμιά φορά - δεν είναι σοφό να παραβάλλουμε πάντα την άποψη κάποιου με το ίδιο το πρόσωπο και τελικά γι' αυτό και μόνο το λόγο να την απορρίπτουμε,

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock