Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

Such a difference a year makes...

χρονια μας πολλα παιδες!

Δεν ειχα τι να κανω βραδιατικα και τι ανακαλυψα? Το ιστολογιον μας εκλεισε εναν χρονο υπαρξης! Απο το ταπεινο* ξεκινημα μεχρι σημερα, εχουν γινει πολλα. Αλλαξαμε σχεδιο της σελιδας 2 φορες (νομιζω), φορτωθηκαμε... συγγνωμη, ειχαμε την τιμη να κερδισουμε αρκετα νεα μελη και ακομα περισσοτερους ενδιαφεροντες συνομιλητες, γερασαμε εναν χρονο, μαζεψαμε ρυτιδες, καψαμε φαια ουσια, περασαμε καλα.

Αλλα πραγματικα, ποσα πραγματα γινονται σε εναν χρονο. Θα ειχε πλακα να δουμε ποσες λεξεις γραφτηκαν σε αυτο το διαστημα. Τα αρθρα ηταν παντως 392, ενας καλος αριθμος! Αν δεν βαριεστε, δηλωστε μας εδω το αγαπημενο σας (ή το πιο ενοχλητικο...) αρθρο αυτου του χρονου. Το αρχειο μπορειτε να το βρειτε στην δεξια στηλη (μην μπερδευεστε με το αρχειο της αριστερης που ειναι το αρχειο της κυριως σελιδας). Αν μαζευτουν αρκετες ψηφοι, θα εχουμε και ανεπισημη απονομη βραβειου σε υποχθονιο καταγωγιο των ευρυτερων Αθηνων.

*οταν λεω ταπεινο το εννοω. τον πρωτο καιρο αν μαζευαμε τα στατιστικα μας θα ειχαμε απελπιστει. Ευτυχως δεν νοιαζομασταν αρκετα τοτε για να βαλουμε μετρητη επισκεψεων :-)

9 σχόλια:

S G είπε...

και η προσωπικη μου ψηφος: χμμ δεν ειμαι σιγουρος. Ξεθαψα αυτο το ωραιο για τον Χριστοδουλο. Ή ισως αυτο εδω για την διαγραφη χρεων των φτωχων χωρων? ή μηπως αυτο για ευστοχο σχολιο και τιτλο?

το μεγαλυτερο λαθος/γκαφα πρεπει να εγινε σε αυτο εδω :-)

ΥΓ απο τα ταπεινα δικα μου αρθρα ισως θα ελεγα αυτο εδω. για προσωπικους λογους, για λογους λακωνικοτητας και επειδη τελοσπαντων βαριεμαι να ξαναδιαβασω ολα τα αλλα κειμενα μου! :-)

Ανώνυμος είπε...

Γρήγορα πέρασε γμτ. Εμπρός για το δεύτερο κεράκι.

Έχετε γράψει πολλά καλά κείμενα, αλλά ομολογώ ότι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η seminal προβοκάτσια του SG περί παιδικής εργασίας =)

S G είπε...

χεχε ναι και μενα μου αρεσε οταν το γραφα :-) Να πω την αληθεια εγω ισως δεν θα το εβαζα στα καλυτερα λογω υπερβολικης ειρωνειας και υπερβολικα λιγης επιχειρηματολογιας. Οχι οτι δεν πιστευω στην αξια μιας καλης προβοκατσιας που λεει και ο Γιωργος :-) αλλα ολα πρεπει να ειναι σε σωστη δοση για να μην παθαινουμε αυτο που λεει ο αντιριξ.

Τωρα για τα αλλα που ειπες, το ερωτημα ειναι φανταζομαι αν επεσε η ποιοτητα των ατομων που εγραφαν και πριν ή αν απλα μπηκαν νεες γνωμες με τις οποιες δεν πολυσυμφωνεις. Αν ειναι το δευτερον, τοτε να πω οτι ηταν συνειδητη αποφαση φανταζομαι (γιατι δεν συμμετειχα ακριβως) και οχι τυχαιο. Ξερεις αν καταληγαμε να συμφωνουμε ολοι και να αλληλοσυγχαιρομαστε θα χαναμε την επαφη με την πραγματικοτητα. Ισως θα επρεπε να το εχουμε συζητησει λιγο περισσοτερο πριν το κανουμε, για τον οποιο λογο εχουμε φτιαξει και μια wiki τωρα, για να συζηταμε τετοια πραγματα.

ΥΓ για τον Γεωργιαδη, χωρις να τον ξερω προσωπικα, συμφωνω μαζι σου
ΥΓ2 γιατι αραγε δεν ψηφιζουν οι αρθρογραφοι μας? ντρεπεστε? :-) (καλα ξερω οτι ενας-δυο ειναι εκτος δικτυου αυτον τον καιρο, αλλα οι αλλοι?)

pinky and the brain είπε...

@sg: thx για την ψήφο :)

είναι σαφές οτι έχουν γραφτεί πολύ ωραία posts όπως και αλλού γι'αλλού posts. αυτά που ξεχωρισα και τα θυμάμαι είναι ένα για την παιδική εργασία (νομίζω δικό σου) και ένα του roark για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. τα ξεχωρίζω γιατί όχι μόνο είχαν επιχειρήματα αλλά και επειδή υποστήριζαν θέσεις που σπάνια ακούει κανείς στην ελλάδα.

εύχομαι καλή συνέχεια

kouk είπε...

Ίσως ντρεπόμαστε λίγο, ίσως είναι δύσκολο να διαλέξεις :-)

Πάντος όσον αφορά το πόσο συμπαγείς είναι οι απόψεις του blog (πριν και μετά την διεύρυνση) είμαι της άποψης ότι πάντα υπήρχε μια δυναμική απόψεων, κάτι που θεωρώ ευτύχημα. Σίγουρα με το να ανοίγεσαι κινδυνεύεις να αμβλύνεις το μύνημα σου, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά περισσότερο τα πολιτικά κόμματα. Εμείς δεν δρούμε ως πολιτικό κόμμα επομένως το να δίνουμε φωνή σε απόψεις ίσως λίγο ξεκομμένες από τον κορμό του erooster μας δυναμώνει. Πέραν του κορμού αυτό που πιστεύω έχει επίσης ενδιαφέρον, για εμάς αλλά και τους αναγνώστες του blog, είναι η εξερεύνηση των (άγνωστων) ορίων της φιλελεύθερης σκέψης. Για αυτό τον σκοπό οι "ξεκομμένες" φωνές είναι ευεργετικές.

Αν κάποιοι επιθυμούν μια πιο συντονισμένη και αναγνωρίσιμη φωνή τότε μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί κάτι νέο, παράλληλο με το erooster ;-)

S G είπε...

κουκ ξερες κατι και μας το κρυβεις? :-)

Roark είπε...

O konfet έχει νομίζω δίκιο στην ουσία των λόγων του. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αντίθετη τεκμηριωμένη άποψη. Το πρόβλημα είναι η αστήρικτη λαϊκίστικη άποψη. Είχαμε κάμποσα τέτοια κρούσματα και ελπίζουμε να τα εξαλείψουμε όχι με τον εύκολο δρόμο των αποκλεισμών αλλά με τον διάλογο και τα επιχειρήματα.

Harry Peitsinis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Harry Peitsinis είπε...

Παίδες εγώ θα συμφωνήσω με τον κουκ σ¨αυτό το θέμα. Είναι ανώφελο να περιορίζουμε αυτό το πλούσιο φόρουμ σε μερικές απόψεις(που στο κάτω κάτω μπορεί να μην καλύπτουν 100% ακόμα και μας). Αντίθετα μια εντελώς διαφορετική γνώμη μπορεί να συνεισφέρει τόσο στο γενικό διάλογο όσο και σε μας προσωπικά.Αλλωστε και πολλές δικές μας (εννοώ φιλελεύθερες για να μην παρεξηγηθω ότι πατρονάρω κάποιον) απόψεις μπορεί να φαίνονται αστήρικτες σε διαφωνούντες. Η λύση δεν ειναι ο αποκλεισμός αλλα η αντιπαράθεση και η πειθώ…

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock