Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2006

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!


Πριν λίγες ημέρες η Βουλή των Ελλήνων ιδιωτικοποιήθηκε στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποιημένης λαίλαπας που σαρώνει το μικρό γαλατικό χωριό. Το γεγονός απωσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από παλιομοδίτες δημοκρατικούς, ευσυνείδητους εισαγγελείς και νομοταγείς πολίτες. Ο νέος ιδιοκτήτης της Βουλής είναι ο ιδιώτης Στρατούλης.

Κάποιοι όμως δεν θα κάτσουν φρόνιμα. Κάποιοι δεν θα υποταχθούν στα κελεύσματα της νέας τάξης. Κάποιοι έχουν κρανιώσει πολύ άγρια.

Ιδιώτες του Συνασπισμού, no pasaréis!

ΥΓ: Άρ. 160 ΠΚ – Διατάραξη συνεδριάσεων. 1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει την διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής ή κάποιας επιτροπής της ή την διαταράσσει προκαλώντας θόρυβο ή αταξία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

12 σχόλια:

Roark είπε...

Οι συνδικαλΗστές του δημοσίου και των κρατικών επιχειρήσεων έχουν συνηθίσει εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίζουν οτιδήποτε δημόσιο ως προσωπικό τσιφλίκι τους. Γι'αυτό θεώρησαν απόλυτα λογικό να συμπεριφερθούν ανάλογα και στο Κοινοβούλιο.

Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε και την εξαίρεση στην προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, τον Νίκο Γεωργιάδη.

Ανώνυμος είπε...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη;
Μήπως μπορώ να πάρω το franchise για την Μύκονο;
Θα μπεί στο χρηματιστήριο;
Παρακαλώ κύριε Στρατούλη απαντήστε μου να πάρω εορτοδάνειο η θα την κρατήσετε μόνο για εσας?

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα και η νοοτροπία που καταγράφει, είναι λυπηρά φαινόμενα. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που βιώνουν οι πανεπιστημιακοί ή από την υποβάθμιση της ζωής μας όταν κλείνουν οι δρόμοι από διαδηλώσεις, καίγονται και καταστρέφονται περιουσίες κτλ.

Ο θεσμικός τσαμπουκάς είναι μια ιδεολογία με βαθιές ρίζες στον τόπο μας. Από τις καταλήψεις των Λυκείων, στις καταλήψεις των Σχολών, στην τρομοκρατία κατά των καθηγητών, στην προσβολή του Κοινοβουλίου: τί να καθόμαστε να κάνουμε διάλογο και πολιτισμένη αντιπαράθεση επιχειρημάτων όταν η βία και ο τσαμπουκάς έχουν αναγνωριστεί από τα ΜΜΕ και τα κόμματα ως αποτελεσματικά εργαλεία πολιτικών διεργασιών!

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα στη συνέχεια την τηλεοπτική αντιπαράθεση του Στρατούλη με το Γεωργιάδη της ΝΔ.
Τι καφρίλα έτσι; Έφτασε ο Στρατούλης να κάνει και δηλώσεις "όταν οι πολίτες νοιώθουν ότι καταπιέζονται τα δικαιώματά τους ,τότε σαφώς και θα διαμαρτυρηθούν" αλλά το πιο ωραίο ήταν που είπε "προφανώς ο κος Γεωργιάδης δεν έχει δουλέψει να δει πως βγαίνει το μεροκάματο..."

Για θυμίστε μου κύριε δουλευταρά Στρατούλη:
1. Οι εργατοπατέρες των ΔΕΚΟ σαν και σας αν θυμάμαι καλά δε δικαιούνται μειωμένο ωράριο;
2. Κάτι συνάδελφοί σας του ΟΤΕ δε ζήτησαν υπέργογκες αποζημιώσεις για εθελουσία έξοδο από τον ΟΤΕ επειδή "δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία;"
Κύριε Στρατούλη κατεβείτε από το ρετιρέ να δείτε εσείς πως βγαίνει το μεροκάματο.

Ανώνυμος είπε...

Αν έχει τους αδένες ο κος Στρατούλης ο κάθε κος Στρατούλης- ας πάει στον ιδιωτικό τομέα να δουλέψει, και να κόψει τις αυνανίες.

Αρκετά πιά με τον κάθε invalid ου συμπεριφέρεται στη χώρα του σαν στρατός κατοχής. Ελεος!!!

mantz είπε...

Και η "Αυγή" σπεύδει -με αφορμή τις γραφικότητες Πολύδωρα- να παράσχει κάλυψη και στον εν λόγω κύριο.

Έθεσε... εκτός νόμου τον ΣΥΝ: "Έκνομοι Αλαβάνος και Στρατούλης".

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Το μοναδικό πράγμα που δεν θα κάνω θα είναι να υπερασπιστώ τον Στρατούλη. Τον θεωρώ ότι είναι λειψός στην επιχειρηματολογία, εργατοπατέρα, και κολλημένο σε περασμένα εργαλεία ανάλυσης της κοινωνίας. Επίσης να δηλώσω ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαι πεπεισμένος για τον αν η κίνηση των συνδικαλιστών του ΣΥΝ είναι νόμιμη ή έκνομη, καλή ή κακή. Τα μανιχαϊστικά μακριά από μένα.
Εντούτοις δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τον γραφικό Γεωργιάδη ως φωτεινή εξαίρεση. Δεν μπορώ επίσης να αποδεχτώ τη συλλήβδην λογική των διαδηλώσεων. Όπως δεν χαρακτηρίζει ο πραίτωρ Πολύδωρας την λογική της ΝΔ έτσι και δεν μπορούμε να βάζουμε όλες τις διαδηλώσεις στο ίδιο τσουβάλι. Και φυσικά τίθεται θέμα δικαιωμάτων και από τη μία αλλά και από την άλλη πλευρά.
Επίσης θέλω να μου πείτε σας παρακαλώ πότε η σημερινή κυβέρνηση έδειξε δείγματα ότι την ενδιαφέρει ο διάλογος και η πολιτισμένη αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Να σας θυμίσω ότι εχθές από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι "εμείς είμαστε η πλειοψηφία και εμείς θα αποφασίσουμε".
Είμαι προφανώς κατά στην σημερινή λογική του δημοσίου. Είμαι όμως και εμφανώς κατά σε οποιαδήποτε προσπάθεια χωρισμού των εργαζομένων, και όχι των εργατοπατέρων, ανάμεσα στους καλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους και στους κακούς δημόσιους. Άλλωστε ρετιρέ υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα. Και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ανισότητα σε σχέση με το δημόσιο.
Παρεπιπτόντως και διευκρινιστικά. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος.

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Μιχαλάκης:δεν είμαι πεπεισμένος για τον αν η κίνηση των συνδικαλιστών του ΣΥΝ είναι νόμιμη ή έκνομη

Μιχαλάκη, όλα καλά και συζητήσιμα, αλλά το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που σου παρέθεσα (και ισχύει εδώ και 55 χρόνια!) δεν σου λέει τίποτα; Αν είχαν μπουκάρει στην Βουλη με προσκλήσεις της ΝΔ κακοί αιμορουφήχτρες βιομήχανοι και ωρύονταν "νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου" θα εξακολουθούσες να μην είσαι πεπεισμένος αν η "κίνησἠ" τους ήταν "νόμιμη ή έκνομη";

Στην Βουλή των Ελλήνων διαλέγονται μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτες του ελληνικού λαού και κανείς άλλος, όσο δίκαιο ή αδικο και αν έχη. Είναι τόσο απλό.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Αθ.Αναγνωστόπουλος: Δεν κρατάω δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και δεν μίλησα για αιμορουφήχτρες βιομηχάνους. Τέτοιους χαρακτηρισμούς απόδωσέ τους σε παλαιο- και νεο- κομμουνιστές και όχι σε μένα.
Ο κανονισμός της Βουλής είναι σαφής. Γι' αυτόν τον κανονισμό γνωρίζεις πολύ καλά ότι συνδράμανε και η Δεξιά και η Αριστερά. Θεωρώ όμως ότι όπως έκνομη είναι η κίνηση των συνδικαλιστών, αλλό τόσο έκνομη (όχι νομικά αλλά συνειδησιακά) είναι η απουσία του πρωθυπουργού από την Ώρα του Πρωθυπουργού.
Και για να γίνω αντιληπτός με αυτό που είπα. Έκνομη, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής είναι η κίνηση τους. Έκνομη, σύμφωνα όμως με τις δυνατότητες που δίνει η δημοκρατία και η συνείδηση των πολιτών, πιθανόν να μην ήταν.

Δεν υποστηρίζω ότι έχω το αλάθητο. Δεν υποστηρίζω ότι αυτοί έχουν το αλάθητο. Είναι γεγονός όμως ότι η κυβέρνηση πιο εύκολα διαλέγεται με τους "κακούς αιμορουφήχτρες βιομηχάνους" παρά με τους εργαζομένους (και δεν μιλάω για τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καν νομιμοποιητική βάση, αλλά για τον ευρύτερο κόσμο της εργασίας).
Εκεί νομίζω ότι είναι το πρόβλημα και όχι σε τακτικίστικες κινήσεις στυλ Στρατούλη.

Roark είπε...

Δεν ήταν έκνομη με βάση τον Κανονισμό της Βουλής. Ήταν έκνομη με βάση τον Ποινικό Κώδικα, άρα δεν ήταν μέσα στις δυνατότητες που δίνει η Δημοκρατία και απορώ πώς υπάρχει δημοκρατική συνείδηση να την δικαιολογεί (αυτήν την προσβολή της Δημοκρατίας).

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλάκη, ο Σωκράτης για σένα δε λέει τίποτα; Ή δεν είναι αρκετά προοδευτικός; Ο Σωκράτης, φίλε μιχαλάκη, ήπιε το κώνειο, γνωρίζοντας ότι ήταν μια άδικη απόφαση, από ένα άδικο δικαστήριο. Κι όμως μας δίδαξε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. Αν δεν σου αρέσει βέβαια ο νόμος, ο δρόμος είναι γνωστός: σχηματίζεις πολιτικό κόμμα, ζητάς την ψήφο του ελληνικού λαού, αν σε ψηφίσει τότε σχηματίζεις κυβέρνηση και έτσι αλλάζεις το νόμο. Κάθε τι άλλο είναι ύποπτο, και σίγουρα όχι δημοκρατικό

Διονύσης είπε...

Είναι τεράστια ξευτίλα να εισβάλλουν τραμπουοειδή μπουλούκια στο κοινοβούλιο με το έτσι θέλω για ένα ζήτημα τής πλάκας όπως είναι αυτό τού ΟΤΕ. Ο κύριος Στρατούλης θα έπρεπε να περάσει το βράδυ στο αυτόφωρο να δει τι ωραία που είναι. Ακτιβιστές τής Κηφισιάς.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock