Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

Η δίκη του blogme

Στις 21 Ιουνίου 2007 ,ωρα 9πμ ,στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων, αυτό που πραγματικά εξετάζεται είναι το αν η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι σε θέση να αντιληφθεί έστω και ελάχιστα την τεχνολογική πραγματικότητα και να προστατέψει το άτομο και τις ελευθερίες του από το συνθλιπτικό βάρος ενός τεχνοφοβικού, καθυστερημένου κράτους που αδιαφορεί για δικαιώματα και ελευθερίες τσακίζοντας όσους δεν έχουν την ισχύ να του αντισταθούν.

Η χθεσινή ανακοίνωση του δημιουργού του blogme:

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής (όπως είχα δηλώσει άλλωστε και παλαιότερα ότι δεν θα επανέλθω στο θέμα εκτός και αν υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη),επανέρχομαι σήμερα, διότι επιτέλους έλαβα το κλητήριο θέσπισμα της ποινικής δίωξης,το οποίο ορίζει ως ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 21 Ιουνίου 2007 ,ωρα 9πμ ,στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αυτό αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για εμένα,κάτι που επιζητούσα άλλωστε μέσα από τις προηγούμενες μου δημοσιεύσεις, καθώς επιτέλους θα μου δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξω την αθωότητά μου ,να αποκαταστήσω το κύρος μου και να διεκδικήσω το όποιο δίκιο μου αντιστοιχεί, μέσα από νομικές διαδικασίες.

Η ιστορία εν συντομία.
Κατόπιν έρευνας της εισαγγελίας, γίνεται λόγος για συσχετισμό του προσώπου μου,με τον άγνωστο προς εμένα ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας funel.blogspot.com

Μεγάλη διάσταση στο κατηγορητήριο λαμβάνει η “εγκληματική ενέργεια μου” για τον σύνδεσμο που υπήρχε προς την ιστοσελίδα http://funel.blogspot.com, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ως γνωστόν το linking δεν απαγορεύεται πουθενά από το νόμο στις ελεύθερες χώρες.
(Στις 22/3/2007 η αναζήτηση στο Google για το site Funel στο Ελληνικό και διεθνές διαδίκτυο, εμφάνιζε 358.000 αποτελέσματα και 645 πραγματικές αναφορές – συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες )

H άλλη, και βασική “εγκληματική ενέργεια” που κατηγορούμαι , αφορά τα αποτελέσματα των εκτεταμένων κειμένων που εμφάνιζε ο News Agreegator του blogme.gr από την ιστοσελίδα http://funel.blogspot.com (τα οποία μάλιστα δεν αποθηκεύονταν πουθενά στον server του blogme.gr, σε αντίθεση με μεγάλα Ελληνικά (In.gr - Pathfinder-κ.α.) , και διεθνή sites (Google-Yahoo-κ.α.), τα οποία αποθηκεύουν το επίμαχο υλικό ,το οποίο συνεχίζει να είναι προσβάσιμο ακόμη και αν η επίμαχη ιστοσελίδα http://funel.blogspot.com πάψει να υπάρχει, η αλλάξει το κείμενο της.

Τα παραπάνω sites, όπως και πολλά άλλα, κολοσσοί στον χώρο της πληροφορικής (όπως το youtube.com - putafile.com) φιλοξενούν τα επίμαχα βίντεο στο server τους, ενώ το ίδιο κάνει με κείμενα και φωτογραφίες το blogger.com

Ουδείς υπεύθυνος προβληματίστηκε ότι εφόσον πρόκειται για “εγκληματική ενέργεια“,γιατί κινήθηκε μια πρωτοφανής για τα διεθνή δεδομένα διαδικασία,ενάντια στο blogme των 200 επισκεπτών την ημέρα, κι όχι σε αυτά με τις χιλιάδες/εκατομμύρια επισκέψεις,τα οποία διανέμουν και αποθηκεύουν το επίμαχο υλικό.Ποια είναι επίσης η πολιτική που διακρίνει το διεθνές διαδίκτυο για τέτοια θέματα ώστε να καταφέρουμε να πρωτοτυπήσουμε ως χώρα.

Έχοντας υπ’οψιν μου δικαστικές αποφάσεις χωρών μελών της ΕΕ,αλλά και των ΗΠΑ , που απαλλάζουν τους διαχειριστές χιλιάδων παρομοίων υπηρεσιών που λειτουργούν ελεύθερα στο διαδίκτυο,(όπως News Agreegators- Forums-Βlogs) από σχόλια και υβριστικές καταχωρήσεις τρίτων,καλούμαι να αποδείξω στο δικαστήριο,ότι σε μια χώρα η οποία ανήκει στην ΕΕ, και που δυστυχώς είναι ουραγός (βάση των επίσημων στοιχείων) σε θέματα διαδικτύου , η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αποτελεί προϊών εγκλήματος.
Κάτι που μόνο σε Ασιατικές χώρες με αυταρχικά καθεστώτα υπάρχει κάποιο προηγούμενο.

Για ευνόητους λόγους να μου επιτραπεί να μην δώσω περισσότερες πληροφορίες και αποδείξεις οι οποίες αντικρούουν τα υπάρχοντα στοιχεία του κατηγορητηρίου/ δικογραφίας, αφού θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία υπεράσπισης και θα κατατεθούν μόνο ενοποιων του δικαστηρίου.

Βεβαιώνω επίσης, ότι εμμένοντας στην αθωότητα μου , μη έχοντας να φοβηθώ κάτι, και επιθυμώντας το γεγονός να λήξει το ταχύτερο δυνατόν, δεν προτίθεμαι να επιδιώξω με οποιονδήποτε τρόπο και λόγο αναβολή-παράταση της δίκης , κάτι που ευελπιστώ να πράξει και η αντίθετη πλευρά η οποία υποστηρίζει την ορθότητα του κατηγορητηρίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς νομικούς: υπάρχει στην Ελλάδα η έννοια/θεσμός του amicus curiae? Αν ναι, πώς λειτουργεί; Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να υποβάλλουμε αναφορές στο δικαστήριο που να το βοηθήσουν να καταλάβει την τεχνική υπόσταση του ζητήματος και να το βοηθήσουμε στην κρίση του;

Πώς αλλιώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη υπεράσπιση του Αντώνη, ως κοινότητα; Θα βοηθούσε αν δημοσιεύονταν 3-4 καλά και κατανοητά άρθρα σε εφημερίδες που να εξηγούν πώς δουλεύει το RSS, τί είναι, και πώς το διαχειρίζονται οι υπολογιστές;

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Όχι, δεν υπάρχει, αν τον καταλαβαίνω καλά. Το δικαστήριο κρίνει κάθε φορά μια συγκεκριμένη υπόθεση με συγκεκριμένους διαδίκους, δεν εκδίδει ούτε γνωμοδοτήσεις ούτε θέτει νομολογιακά προδεδικασμένα, όπως στα αγγλόφωνα δίκαια. Εκείνο που μπορεί να γίνη είναι να καταθέση κάποιος ως μάρτυρας με ειδικές γνώσεις κατ' άρ. 203 ΚΠΔ για τον τρόπο λειτουργίας και τα τεχνικά ζητήματα του RSS.

Δεν ξέρω πού έχει αναθέσει την υπεράσπισή του ο blogme, δηλώνω πάντως διαθέσιμος να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Καταθερω μια αιρετικη αποψη για το ολο θεμα δεχομενος οτι δεν φταιει ο Blogme που εκανε απλα παραπομπη αλλα το σαιτ απο το οποιο παραγεται τα βιντεακια.
Προσωπικα θεωρω τον Λιακοπουλο ηλιθιο ατομο παρολα αυτα καποια βιντεακια τον οποιο παρουσιαζουν ως ναζι, με το να βαζουν εικονες του Χιτλερ οταν μιλαει η σκινχεντ να δερνουν δειχνοντας οτι αυτα που λεει δημιουργουν εθνικιστικα μιση η οτι εχει ταγματα ασφαλειας, με συγχωρειτε τοτε αλλα αυτο ειναι συκοφαντια αισχοστου ειδους.
Αντι να χτυπαει τις αποψεις Λιακοπουλου κανει αηθη επιθεση στο προσωπο που ελεος μπορει να ειναι οτι θελει αλλα ναζι δεν ειναι.
Θεωρω οτι η σατιρα-κριτικη εχει οριο στο σημειο που δεν ειναι εμπαθης και προπαγανδιστικη.
Πηγα στο σαιτ το οποιο δεν ειναι χιιουμοριστικο αλλα εμπαθες σαν να εχει ανοιξει πολεμο ο συντακτης του με τον Λιακοπουλο

Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...

Κανείς δεν υπερασπίζεται τον funel, που είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη απλώς βαρετός (ενώ ο Λιακόπουλος είναι τουλάχιστον αυθεντικός!). Υπερασπιζόμαστε απλώς την ελευθερία να παραπέμπης σε βαρετούς ή αυθεντικούς τύπους, αυτό είνσι όλο.

Ανώνυμος είπε...

Συμμεριζομαι το σχολιο σου, απλα η παρεμβαση μου ηταν για του στραβου το δικιο.
Σαφεστατα ο Blogme δεν φταει

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock