Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

7 παρατηρήσεις μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η θέση μου ήταν από την αρχή ενάντια στην άσκηση του veto για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ή και σε οποιονδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό. Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, η κυβέρνηση άσκησε το δικαίωμα της χώρας μας να σταματήσει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και επιστρέφει από τη σύνοδο παρουσιάζοντας το γεγονός αυτό ως εθνική νίκη.

7 σύντομες σκόρπιες παρατηρήσεις:

1. Η κυβέρνηση, καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, παρουσίασε την άσκηση του veto ως επίτευξη των στόχων της χώρας μας. Αναρωτιέμαι. Ήταν ο στόχος αυτής της ιστορίας η άσκηση του veto ή η επίτευξη συμφωνίας με τη γειτονική χώρα; Κι αν η άσκηση του veto αποτελεί επιτυχία, πως θα ορίζαμε την αποτυχία;

2. Να ομολογήσω ότι ήταν όντως επιτυχία η αποφυγή της οξύτητας και η διατήρηση της νηφαλιότητας – κυρίως από πλευράς της υπ. Εξωτερικών.

3. Το ατυχές είναι ότι, γι’ ακόμη μια φορά, γαργαλίστηκε το αντιαμερικανικό ένστικτο των Ελλήνων – ίσως ετούτη τη φορά για να στηρίξουμε το προφίλ του πρωθυπουργού ως νικητή μπροστά στην ‘αυτοκρατορία του κακού’.

4. Κάθε μέρα που περνάει με τη γειτονική χώρα εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ, η σταθερότητα αυτής της χώρας κινδυνεύει – άμεσα ή έμμεσα, λίγο ή πολύ. Φαντάζομαι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μια τέτοια αστάθεια δεν είναι προς όφελος ούτε της εξωτερικής μας πολιτικής, ούτε και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

5. Όλες αυτές τις μέρες, αρκετοί δημοσιογράφοι, καθώς και στελέχη της διπλωματίας μας, αποδώσανε στο σύνολο του λαού της γειτονικής χώρας τις όποιες ακρότητες παρατηρήθηκαν. Αυτή όμως η στάση είναι προφανώς λάθος και αποτελεί αδικαιολόγητη γενίκευση. Όπως άλλωστε δε θα ήταν λογικό να αποδοθούν σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό ακρότητες τύπου Άνθιμου και ΛΑΟΣ.

6. Πρέπει τώρα – όσο πιο γρήγορα γίνεται – να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί ο διάλογος και να καταλήξουμε σε μία λύση. Πριν επικρατήσουν τα πιο αντιδραστικά ένστικτα στη γειτονική χώρα και γίνει αδύνατος ο διάλογος.

7. Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα.» Σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω έντονα. Ο ‘κομματικός ανταγωνισμός’ αποτελεί το βασικό κορμό της δημοκρατίας μας. Το ζήτημα του ονόματος της FYROM δεν είναι σημαντικότερο από το ασφαλιστικό, τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η χώρας μας ωφελείται όταν ακούγονται όλες οι απόψεις, όταν υπάρχουν έντονες διαφωνίες, όταν λειτουργεί ο πολιτικός διάλογος, όταν ακούγεται η αλήθεια.

Η διακήρυξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετικά:

We recognise the hard work and the commitment demonstrated by the former Yugoslav Republic of Macedonia 1 to NATO values and Alliance operations. We commend them for their efforts to build a multi ethnic society. Within the framework of the UN, many actors have worked hard to resolve the name issue, but the Alliance has noted with regret that these talks have not produced a successful outcome. Therefore we agreed that an invitation to the former Yugoslav Republic of Macedonia will be extended as soon as a mutually acceptable solution to the name issue has been reached. We encourage the negotiations to be resumed without delay and expect them to be concluded as soon as possible.
Ας ακολουθήσουμε τη διακήρυξη, κι ας προσπαθήσουμε να βρεθεί η λύση ‘as soon as possible.’

41 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Δεν χρειάζεται να πω ότι ήμουν κατά του βετο αλλά δεν με πείθει και η επιχειρηματολογία περί μελλοντικής αποσταθεροποίησης της χώρας και των Βαλκανίων. Τα Βαλκάνια τα είναι πάντα ασταθή τουλάχιστον για όσο καιρό η ΕΕ δεν αποφασίσει να ασκήσει κυριαρχικό ρόλο στην περιοχή κι αφήνει γιαυτό πεδίο δόξης λαμπρο στους Αμερικανούς. Είναι σαφέστατο ότι δεν είμαι εναντίον του βέτο μόνο αλλά και εναντίον της ανάπτυξης κάθε ρωσικής, θρησκόληπτης, ανελεύθερης, κοσμοκρατορίας αλλά εκεί θα δοκιμαστεί η Ένωση.

Έξω οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια.(---> γέφυρα προς την Αριστερά. :-Ρ)

Ανώνυμος είπε...

e nai eprepe na ka8omastan pali kala paidia gia na mhn mas kanei nta nta o 8eios George

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει τώρα – όσο πιο γρήγορα γίνεται – να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί ο διάλογος και να καταλήξουμε σε μία λύση. Πριν επικρατήσουν τα πιο αντιδραστικά ένστικτα στη γειτονική χώρα και γίνει αδύνατος ο διάλογος.


dhladh kai an den mpoun ta skopia, ti kako 8a sumbei se mas?

Ανώνυμος είπε...

"e nai eprepe na ka8omastan pali kala paidia gia na mhn mas kanei nta nta o 8eios George"

Εσείς από το άρθρο αυτό καταλάβατε;;;

περιούσιος είπε...

Νομίζω ότι για μια φορά δεν ήταν εντελώς αδικαιολόγητος ο αντιαμερικανισμός μας. Όταν βλέπουμε μια χώρα με αλυτρωτικές βλέψεις (μια ματιά στο Σύνταγμά τους αλλά και τους σχολικούς χάρτες τους πείθει περί τούτου)να υποστηρίζεται από της Η.Π.Α., τότε οι αντιδράσεις σε βάρος των Η.Π.Α. δεν είναι και εντελώς αδικαιολόγητες. Άλλωστε, οι Η.Π.Α. δεν σταμάτησαν στιγμή να σπρώχνουν τα Σκόπια, ώστε αυτά να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Και η αντίδραση δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά υποστηρίχθηκε και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Υ.Γ. Δεν είμαι αντιαμερικάνος αλλά κάποιες φορές η αντίδραση στις κινήσεις τους δεν είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Κοινώς, δεν ασπάζομαι τον απόλυτο αντιαμερικανισμό αλλά αναγνωρίζω ότι οι παρεμβάσεις των Η.Π.Α. στη χώρα μας στο κοντινό παρελθόν είναι λογικό να προκαλούν αντιδράσεις.
Υ.Γ.2 Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι οι Σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ αναγνώρισαν το δικαιό μας στο θέμα των Σκοπίων (άλλωστε "Μακεδονία" τα αποκαλούν). Απλά έκριναν ότι οι Η.Π.Α. παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην Ευρώπη και αντέδρασαν κατά τρόπο, που στην παρούσα φάση είναι υπέρ μας.

Def Leppard Fan είπε...

@ αθηναίος
Συμφωνώ μαζί σου. Πρεπεί με καθέ τρόπο να επιδιώξουμε την εισόδο των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ. Αν και κατά την γνώμη μου η εισοδός στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων θα ητάν ενά καλό πρώτο βήμα για την εξομαλύνση των σχεσέων μας με τα Σκόπια

Ανώνυμος είπε...

eksakolou8w na mhn katalabainw giati prepei na mpoun ta valkania sto Nato h sthn EE

Unknown είπε...

Μα αρκεί να συμφωνήσουν στην ονομασία...

Εμείς δεν έχουμε καένα λόγο να κάνουμε κινήσεις :)

Στα αποτελέσματα των αποφάσεών τους υπόκεινται

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος
Το θεμά δεν είναι αν θα μας κάνει νταντα ο Μπους, το θεμά είναι ποτέ θα αποβαλλούμε την ψωροπερηφανεία που είναι υπερβολική σε εμάς.
Ξέρετε τι με ενοχλεί περισσοτερό;
που τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης θα προβαλλούν την Ελλάδα ως την φτωχή, πλην τιμιά προσφυγοπούλα, που τα εβαλέ με την "σατανική αυτοκρατορία". Λες και ποιό σημαντικό ητάν να φανούμε μαγκές απεναντί στους Αμερικάνους και οχί να λυσούμε το προβλήμα με τα Σκοπία.
Οπώς και να έχει, το θεμά είναι να μπει η FYROM στην ΕΕ. Ετσί και το κρατός αυτό, που καλώς ή κακώς μας συμφερεί να υπάρχει,θα σταθεροποιηθεί και θα εκλείψει αυτός ο λεγομενός αλυτρωτισμός των Σκοπίων. Αν ειμάστε αρκετά ηλιθίοι για να βαλούμε βετό στην ενταξή τους στην ΕΕ μόνο και μόνο για λόγους εσωτερίκης κατανάλωσης, τοτέ ειμαστέ ιατρική περίπτωση και η επιστήμη σηκώνει τα χερία ψηλά...
Η εντάξη στο ΝΑΤΟ θα ητάν ενά πολύ καλό πρώτο βήμα. Ελά ομώς που δεν μπορούμε να δουμέ περά από την μυτή μας και κυρίως την ψωροπερηφάνεια μας.

DrStein είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DrStein είπε...

1.Μια επιτυχία δεν αναιρεί άλλη επιτυχία (μεγαλύτερη ή μικρότερη) ή μια αλληλουχία επιτυχιών. Ο “στόχος της ιστορίας” δεν ήταν η άσκηση του veto άλλα μήπως το προϋποθέτει; (λέω εγώ τώρα....)

3. Τελείως άδικα μωρέ τους καημενούληδες.... Επίσης για αυτοκρατορίες και άξονες κακού κάποιος άλλος έχει μιλήσει....

4.Και γω δεν έχω κανένα πρόβλημα να αυτοπροσδιορίζεται ο πελάτης μου “βιαστής της κόρης μου” αρκεί να συνεχίσω να κάνω δουλειές μαζί του. Είναι πολλά τα λεφτά! Επίσης, ναι έχεις δίκιο για την σταθερότητα που προσφέρει το NΑΤΟ... Όταν οι καλοί σύμμαχοι ετοιμάζονταν για θερμό επεισόδιο ένα τηλεφώνημα και ένα φύσημα του αγέρα που παίρνει σημαίες έσωσαν την κατάσταση. Και δόξα το Θεό we're back in business.


7. “Ο κομματικός ανταγωνισμός που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να μείνει μακριά από τα εθνικά θέματα”, είναι ο κομματικός ανταγωνισμός του στιλ: “Είμαι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, αλλά για να εκμεταλλευτώ τις συγκυρίες μπας και κερδίσω 1-2% τώρα που βγαίνουν οι φοιτητές στους δρόμους, θα βρω μια μπούρδα πρόφαση και θα αποχωρίσω με το κόμμα μου από τη βουλή και την ψηφοφορία.” και που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

H πραγματικότητα είναι ότι μόνο η ΕΕ είναι μοχλός για συμφωνία.Οι ΗΠΑ θα υπογράψουν διμερή συμφωνία με την οποία θα εγγυώνται την ασφάλεια των Σκοπίων και αυτό δεν θα διαφέρει πολύ από το να είναι στο ΝΑΤΟ.
Δεν πιστεύω ότι θα δεχθούν σύνθετη ονομασία αφού θα έχουν εξασφαλισθεί από τους Αμερικανούς.
Το ερώτημα είναι άλλο : Εναντίον ποίων τους εξασφαλίζουν οι Αμερικανοί;Eμείς δεν έχουμε διάθεση να τους επιτεθούμε.Είναι πρόθυμοι οι Αμερικανοί να συγκρουσθούν με τους Αλβανούς για λογαριασμό τους όταν έχουν επενδύσει τόσα πολλά στον φιλοαμερικανισμό των Αλβανών με το Κόσοβο;

Ανώνυμος είπε...

an to kratos auto sta8eropoih8ei entos EE kai apobalei ton alutrwtismo tou tote shmainei oti ektos EE to fobomaste opote dikaiwneis ton Samara.
Gia to an mas sumferei h uparksh twn Skopiwn einai kai pali 8ema pros suzhthshn.

Ανώνυμος είπε...

1. Αναμφιβολά το βετό ήταν νική του Καραμανλή. Δυσκολά ομώς θα μπορούσε να με πείσει κανείς ότι ειναί εθνική επιτυχία. Κατά την αποψή μου απλά καθηστερούμε το αναπόφευκτο. Αν τα Σκοπία μουλαρώσουν και προσφύγουν στον ΟΗΕ
,με αφορμή την παραβασή από εμας της ενδιαμεσής συμφωνίας, μαλλόν την πατήσαμε.
2. Ευτυχώς αποφυγάμε τις κορώνες και τις υστερίες. Δεν μπορούμε να πουμέ το ιδιό για τα ΜΜΕ και στις δύο χώρες.
3. Οφείλουμε να κοιταξούμε τα συμφεροντά μας και οι Αμερικάνοι τα δικά τους. Κατά την αποψή μου δεν εχεί νοημά να δηλώνει κανείς αντιαμερικάνος. Τετοιές αποψείς μάλλον μας πάνε πισώ παρά μπροστά.
4. Κατά την γνώμη μου τα Σκοπία ειναί σωστό να μπούν στο ΝΑΤΟ και κυρίως στην ΕΕ. Συμφερεί την χώρα μας να διατηρήθει το status quo που ισχύει τώρα και να ενισχυθεί μεσώ της εντάξης. Κατά την γνώμη μου είναι ζοφερότερο το ενδεχομένο να διαλύθει το κράτος και το μισό να προσαρτηθεί στην Βουλγαρία και το αλλό μισό στην Αλβανία, αν αποσταθεροποιήθει, παρά να ... ταπεινωθούμε εθνικά.
5. Για τα ΜΜΕ ειπάμε. Υπερβολές και λαικίσμος.
6. Νομίζω ομώς οτί με την στάση μας δυσχαιρενούμε τον διαλόγο με τις λεγόμενες κοκκίνες γραμμές μας. Ειναί βλακεία να επιμένουμε το νεό ονομά να είναι για όλες τις χρήσεις.
7. Παντού χωράνε κομμάτικοι ανταγωνισμοί. Εδώ τα κομμάτα διαφωνούν για πιο σοβαρά θεμάτα οπώς η οικονομία και η παιδεία για το σκοπιανό δεν θα διαφωνίσουμε;

doctor είπε...

Δεν έχασαν και τίποτα οι γείτονές μας που δεν μπήκανε στο ΝΑΤΟ.
Κι εμείς που είμαστε τι καταλάβαμε;
Όμως, αν μια μέρα πούμε όχι στην Ε.Ε. τότε θα φανεί το πόσο "κολλημένοι" είμαστε διότι έχουμε πει ΝΑΙ στην ένταξη της Τουρκίας που είναι περισσότερο εχθρός από την ΠΓΔ Μακεδονία.
Κατανοούμε φαντάζομαι την σχιζοφρένεια της εξωτερικής πολιτικής.
Τι κερδίσαμε από το Βέτο;
Έναν ακόμη εχθρό...

doctor

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Νομίζω, ο doctor έχει απόλυτο δίκιο: ‘Τι κερδίσαμε από το Βέτο;
Έναν ακόμη εχθρό...’

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχασαν και τίποτα οι γείτονές μας που δεν μπήκανε στο ΝΑΤΟ.
Κι εμείς που είμαστε τι καταλάβαμε;


mhpws 8a 8elate sto sumfwno ths barsobias?

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται για το Μακεδονικό διαβάστε παρακάτω:
Τσίπρας ο επικίνδυνος ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ. Άλλα λέμε από μπρος και γι'άλλους δουλεύουμε από πίσω! Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! . Ο ΣΥΡΙΖΑ ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων του Μπους .Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!
Εδώ μπορούν να ενημερωθούν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και μισθωτοί του Μπους...για τις σχέσεις των Σκοπιανών με τους φασίστες και τον Hitler!

Ενημερωθείτε για το Μακεδονικό Ζήτημα από ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... που ΔΕΝ τα παίρνουν από τον Σόρος κάτω από το τραπέζι! Δείτε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό video YouTube εδώ!

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ σήμερα έχει να κάνει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα εταιριών που ελέγχονται από τα γεράκια της κυβέρνησης Μπους που βιάζεται να κλείσει τις συμφωνίες πριν την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ


Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Ένας από τους πρωθυπουργούς των Σκοπίων, ο Κίρο Γκλιγκόροφ δηλώνει στην TV ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ΔΕΝ σχετίζονται με τον Αλέξανδρο. Ο τέως "ΥΠΕΡ-ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ξαφνικά ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ κι ΟΧΙ Μακεδόνας, μετακομίζει στην Βουλγαρία και πλεόν πολιτεύεται εκεί.Διαβάστε αναλυτικά εδώγια να καταλάβετε με τι κωμικούς διαπραγματευόμαστε την ειρήνη στα Βαλκάνια.
Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Οι Σκοπιανοί μπαίνουν ΜΟΝΟ με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά. Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Οι Σκοπιανοί σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς προπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!
Στο ίδιο μοτίβο και η ENCARTA του Γκέιτς (!) από τον οποίον αγοράσαμε 70.000 (!!!) άδειες windows με 10% έκπτωση μόνο.Είναι και το άλλο 10% για τα ποσοστά των "σερβιτόρων".

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου σταθερά καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , τα ΣΚΟΠΙΑ και τον Τζορτζ Σόρος;

Για μερικές δεκαετίες το ΚΚΕ έδινε αγώνα για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης (!)
παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Έλληνες Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;
Σήμερα η κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ...γύρισε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία του ΚΚΕ και στήριξε τις Ελληνικές Θέσεις κερδίζοντας της καρδιές των Μακεδόνων!

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Τέλος σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ! Θα καταλάβετε για ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κάποιοι ΔΗΘΕΝ Δημοκράτες!

Ανώνυμος είπε...

H εθνική ταυτότητα αυτού του κράτους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αλυτρωτισμό. Δεν μπορεί να σταθεί "μακεδονική" ταυτότητα ιστορικά χωρίς να βασίζεται στη "γενοκτονία" και τον διωγμό των "Μακεδόνων" από την ελληνική Μακεδονία καθώς και την υποτιθέμενη καταπίεση της ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Η αλλαγή του ονόματος δε θα μας απαλλάξει από τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι η διάλυση της FYROM.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα Μακεδόνα, είσαι ένα ηλίθιο φασιστοειδές, ένας ακόμα Γραικοναζί.

Ανώνυμος είπε...

@ doctor
Δεν έχασαν και τίποτα οι γείτονές μας που δεν μπήκανε στο ΝΑΤΟ.
Κι εμείς που είμαστε τι καταλάβαμε;

Δεν νομιζώ οτί εχείς δικιο. Αν δεν ειμαστάν στο ΝΑΤΟ και ειχαμέ την Τουρκία μονή ΝΑΤΟικη δυναμή να αλωνίζει στο Αιγαίο θα ειχαμέ προβλήμα.

@Ελλην Μακεδόνας
Βάστα τα αρμάτα Μακεδονομάχε! Αλήθεια ολοί εσείς οι "Μακεδόνες" γιατί δεν αναφερέτε ότι ολή η Μακεδονία τρωεί από τα Σκοπία (αφού ολές οι επιχειρήσεις της Μακεδονίας εχούν μετακομήσει εκεί); Πολύ θα σας συμφερέ φασιστόμουτρα να γινεί νέο εμπάργκο στην FYROM να πλουτίσει παλί η Θεσσαλονίκη από το λαθρεμπόριο

Dorotheos είπε...

Αυτό που αποδεικνύουν τα παραλειπόμενα και η διακήρυξη της συνόδου και ό,τι πιο χοντροκομμένα δηλώνει ο Bush είναι ότι τα Σκόπια αποτελούν ένα ακόμα πιόνι στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Δύσης σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Τα συμφέροντα αυτά μπορεί να είναι οικονομικά με το άνοιγμα νέων αγορών, δημιουργία ενεργειακών κόμβων, κτλ. ή έμμεσα-πολιτικά στα πλαίσια της νεο-ιμπεριαλιστικής διαμάχης με τη Ρωσία και των συσχετισμών που αναπτύσσονται. Το ΝΑΤΟ είναι βέβαια το άρμα προώθησης, ο νεροκουβαλητής τέτοιων ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, όπου οι μικρότερες χώρες μπορεί να ακούσουν καμιά κατσάδα, να φάνε καμιά καρπαζιά ή, καμιά φορά, να γίνει το χατίρι τους - αν αυτό δεν συνιστά κάποια σημαντική τροχοπέδη.

Το πως θα ονομαστεί αυτό το πιόνι των Σκοπίων, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ και τη Δύση, δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία. Το ζήτημα της ονομασίας είναι μια technicality, μια τυπική λεπτομέρεια, ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ξεπεραστεί, ό,τι και να κράζουν στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο ο Καραμανλής, ο Gruevski, οι παρατρεχάμενοί τους και τα αξιοθρήνητα ΜΜΕ μας. Περιττό να προσθέσω ότι αν σήμερα οι ΗΠΑ επιθυμούν τη διατήρηση της σταθερότητας και συνοχής του κράτους της Μακεδονίας, μεθαύριο μπορεί να επιβάλλουν τη διάσπασή του. Όπως επίσης αποτελούν λεπτομέρεια (για τις ΗΠΑ και τη Δύση) τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου και των ελλήνων ή Σκοπιανών επιχειρηματιών από αυτήν ή την άλλη μεριά των συνόρων.

Τα παραπάνω σχόλια βέβαια δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την ηλιθιότητα "Ελλήνων-Μακεδόνων" ή "Σλαβο-μακεδόνων" εθνικιστών.

Ανώνυμος είπε...

Το veto ήταν σωστό ως μέτρο πίεσης στους Σλαβομακεδόνες για να τους δώσουν να καταλάβουν πως δεν έχουν δικαίωμα να μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας. Ας αποδεχτούν ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλιώς δεν θα μπουν ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή ένωση ποτέ.

Δεν είναι υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης να μεριμνά για την σταθερότητα του κράτους των Σκοπίων. Δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε από τον παράλογο εθνικισμό τους, μπορούμε ωστόσο να περιορίσουμε τη δυνατότητα τους να χρησιμοποιούν την ονομασία της χώρας τους ως μέσο για τον προπαγανδισμό υπέρ των εθνικιστικών τους θέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση όσα έχουν ειπωθεί, νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις. Από τι νιώθουμε οτί απειλούμαστε περισσότερο, από το ενδεχόμενο να διαλύθει το κράτος αυτό και την πιθάνη ενδυνάμωση της Αλβανίας και της Βουλγάριας ή από τα Σκόπια, που έχουν αλυτρώτικες τάσεις και είναι αδύναμα τώρα αλλά κανεις δεν μας εγγύαται τι θα συμβεί στο μέλλον; Το κράτος αυτό τελίκα μας συμφέρει να υπάρχει; Τι είναι προτιμότερο, πολιτική ισχύος ή κατευνάσμος; Και ποίο σημαντίκο ,κατά την γνώμη μου, μπορεί μεσώ της διπλώματιας αυτό το εχθρίκο σ'έμας κράτος να γίνει προπύργιο του ελλήνικου οικονομικού αλλά και πολιτιστικού επεκτατισμού στα Βαλκάνια; Εγώ εχώ δώσει τις απαντήσεις μου. Ας δώσετε και εσείς τις δικές σας

Ανώνυμος είπε...

@Αντικειμενιστής
"Δεν είναι υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης να μεριμνά για την σταθερότητα του κράτους των Σκοπίων."


Σαφώς και δεν είναι υποχρέωση της αλλά μπορεί να είναι προς το συμφέρον της. Κάτι που συνήθως αποτελεί υπέρτερο κίνητρο της κατ'εξαναγκασμό υποχρέωσης.

Αν και στις διεθνείς σχέσεις, λέξεις όπως υποχρέωση και δικαίωμα έχουν άλλη σημασία. Μιας και δεν υπάρχει κεντρική αρχή με επαρκή δυνατότητα βίας για να επιβάλλει το πρώτο ή το δεύτερο. Οι διεθνείς σχέσεις απαρέγκλητα καθορίζονται από τα τρέχοντα συμφέροντα των χωρών και τη μελλοντική εξέλιξη τους. Είναι φανερό ότι μάλλον σπάνια οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα έχουν το χαρακτήρα σωστού η λάθους ή πόσο μάλλον δικαίου και άδικου. Πώς μπορεί άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο όταν το αποτέλεσμα δεν πρόερχεται από την ερμηνεία κάποιου καθολικού κανόνα αλλά από τη συνιστώσα που προκύπτει με τη διαμόρφωση όλων των επί μέρους συμμαχιών.

Ανώνυμος είπε...

Η απόψεις του άρθρου λησμονούν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες – Μακεδόνες και μη – που για πολλούς και σημαντικότατους και όχι κυρίως ιστορικούς λόγους, δεν συμφωνούν να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με οποιοδήποτε τίτλο που έχει μέσα στο όνομα Μακεδονία. Το ότι η πλειοψηφία των κομμάτων έχει αυτή την άποψη δεν λέει και πολλά, διότι τα κόμματα αυτά και ιδίως το Πασοκ & η ΝΔ δεν είπαν σαφώς στο εκλογικό σώμα ΠΡΙΝ από τις τελευταίες εκλογές ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια με σύνθετο όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Συνεπώς, εάν το κάνουν θα το κάνουν χωρίς την συναίνεση πάρα πολύ μεγάλου μέρους του Ελληνικού Λαού και σίγουρα της μεγάλης πλειοψηφίας που κατοικεί στην Βόρειο Ελλάδα. Συνεπώς, εάν όντως είμαστε Δημοκρατία όπως νομίζουμε, δύο λύσεις υπάρχουν. Ή το δημοψήφισμα ή νέες εκλογές όπου τα κόμματα με την θέση αυτή για σύνθετη ονομασία θα πάρουν νέα εντολή.

Πόρω απέχω από το να είμαι οπαδός του ΛΑΟΣ ή του Παπαθεμελή, αλλά εάν τα κόμματα κλείσουν το θέμα χωρίς αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ προσωπικά και όσοι σκέπτονται σαν και εμένα, θα έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρήσουν την πράξη αυτή Εθνοπροδοσία και δοσιλογισμό. Αντίθετα εάν κινηθούνε δημοκρατικά και πείσουν την πλειοψηφία έστω (για τέτοια θέματα θα έπρεπε να υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία) του Ελληνικού λαού, δεν θα έχουμε δικαίωμα να πούμε κάτι τέτοιο. Εάν όντως η πλειοψηφία των κομμάτων με την άποψη αυτή αντικατοπτρίζει και την άποψη της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού θα είναι πανεύκολο να πείσουν και να πάρουν την έγκριση του για την σύνθετη ονομασία. Γιατί λοιπόν φοβούνται να την θέσουν και στην κρίση των πολιτών;

Apprentice είπε...

1. @ Ανώνυμε 4:28, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

2. Τα Σκόπια δεν πρόκειται να μπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ή άλλως, θα κολλήσουν στα Κριτήρια της Κοπενχάγης. Από τις τελευταίες εκθέσεις που έγιναν (2007), η ΕΕ απεφάνθη ότι τα Σκόπια έχουν κάνει κάποια σχετική πρόοδο, αλλά είναι ακόμη μακρυά από την εκπλήρωση των κριτηρίων. Κάθε σοβαρή συζήτηση, δεν τοποθετείται πριν το 2012-13. Βγάζετε τα συμπεράσματά σας.

3α. Την ενδιάμεση συμφωνία την έχουν προσβάλλει πρώτα τα Σκόπια με τον αλυτρωτισμό τους, όπως και με την επικίνδυνη, εξαιρετικά εξελιγμένη επιχείρηση προπαγάνδας, που διασπείρει μίσος και παραπληροφόρηση σε πρωτοφανή βαθμό και είναι η αιτία των εθνικιστικών τους εξάρσεων.

3β. Πέραν τούτου, βάσει αυτής της ενδιάμεσης συμφωνίας μετά το '95 τα Ελληνικά κεφάλαια επένδυσαν στη γείτονα, σε βαθμό που να στηρίζουν σήμερα την οικονομία τους. Δεν πρόκειται να προσφύγουν πουθενά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ακόμη και να κερδίσουν κάτι διπλωματικά (που αποκλείεται εκ των πραγμάτων), έχουν αυτοκτονήσει οικονομικά.


Ας μην είμαστε ηττοπαθείς και να μην φοβόμαστε να πατήσουμε όσο μπορούμε στα πόδια μας. Τα διπλωματικά παιχνίδια ξένων στη γειτονιά μας είναι πολύ επικίνδυνα, ας αντιμετωπιστούν όμως με όση ψυχραιμία και δύναμη διαθέτουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα' πρεπε να χαριζόμαστε κι' από λίγο κάθε φορά.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και δεν είναι υποχρέωση της αλλά μπορεί να είναι προς το συμφέρον της. Κάτι που συνήθως αποτελεί υπέρτερο κίνητρο της κατ'εξαναγκασμό υποχρέωσης.

Ωραία, ποιο συγκεκριμένο συμφέρον έχει η Ελλάδα από τη σταθερότητα της ΠΓΔΜ; Έχουμε συμφέρον από την ύπαρξη ενός κράτους που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε διαρκώς είναι υπεύθυνο για ανθελληνική προπαγάνδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης;

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@6/4/08 23:15, Ανώνυμος
Έχω την αίσθηση ότι το πολίτευμα της χώρας μας δεν είναι ‘Λαϊκή Δημοκρατία’, αλλά ‘Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία’.
Η πλειοψηφία ούτε έχει, ούτε θα έπρεπε να έχει, λόγο για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας. Γι αυτό εκλέγουμε αντιπροσώπους, γι αυτό έχουμε δικαστήρια. Γι αυτό ακριβώς το λόγο επιμένουμε στη διάκριση των εξουσιών. Αν και, το ζήτημα της μορφής του πολιτεύματός μας είναι πολύ περίπλοκο και σημαντικό για να το συζητήσουμε εδώ. (Υπόσχομαι μελλοντικό post για το ζήτημα.)

@Αντικειμενιστής
«Ωραία, ποιο συγκεκριμένο συμφέρον έχει η Ελλάδα από τη σταθερότητα της ΠΓΔΜ;»
Επιχειρηματική και πολιτική ειρήνη στην άμεση γειτονιά μας. Σταθερότητα στην περιοχή για την ελεύθερη κι ανεμπόδιστη ανάπτυξη οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δυο ειδών σταθερότητες: η σταθερότητα του μολυβιού που είναι όρθιο σε ένα τραπέζι και η σταθερότητα του πλοίου στη θάλασσα. Στην πρώτη περίπτωση το μολύβι πέφτει όταν πάρει μια μικρή απόκλιση από τη θέση του, ενώ στη δεύτερη το πλοίο επαναφέρεται στην ισορροπία.

Αν η ΠΓΔΜ είναι σαν πλοίο τότε το καθεστώς της θα αντέξει στο βέτο και οι αμοιβαία επωφελείς οικονομικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν. Αν είναι σαν το μολύβι, τότε πραγματικά ό,τι και να κάνουμε στο τέλος θα διαλυθούν.

Ανώνυμος είπε...

Η πλειοψηφία ούτε έχει, ούτε θα έπρεπε να έχει, λόγο για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας. Γι αυτό εκλέγουμε αντιπροσώπους, γι αυτό έχουμε δικαστήρια. Γι αυτό ακριβώς το λόγο επιμένουμε στη διάκριση των εξουσιών.


πω πω αν το λεγατε στους Ελβετους θα σας ετρωγαν ζωντανο. και οχι μονο σε Ελβετους

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενιστή υποθέτεις ένα πολύ απλό μοντέλο για να στηρίξεις την υπόθεση σου. Δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα είδη ισορροπίας όταν έχεις πάνω από δύο διαστάσεις. Φαντάσου ένα ανάποδο κωδονοειδές τρισδιάστατο σχήμα με πολλαπλά τοπικά ελάχιστα.


Αν υπάρχει εξάρτηση της ισορροπίας της μια χώρας από την ισορροπία της άλλης τότε η κατάρρευση της πρώτης μπορεί να επιφέρει δραστικά ή έστω επαρκώς αρνητικά αποτελέσματα στη δεύτερη.

Για πιο απτά παραδείγματα:
-Διακοπή της απευθείας επικοινωνίας μέσω ΠΓΔΜ στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και στους διαδρόμους προς κεντρική Ευρώπη.
-Πτώση των μεταξύ μας οικονομικών συναλλαγών.
-Αλλαγή συνόρων που δημιουργούν νέες καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε εκ των πρότερων αν είναι επωφελείς ή όχι (αντί για 3 κράτη στα βόρεια έχουμε μια "Μεγάλη Αλβανία" και μια "Μεγάλη Βουλγαρία").
-Πτώση της διεθνούς εμπιστοσύνης και αισθήματος ασφάλειας προς τη χώρα μας για επενδύσεις, τουρισμό, δανειοδότηση.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@Ανώνυμος (15:48)
1. Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω ως μοντέλο δημοκρατίας το Ελβετικό.
2. Ακριβώς για να αποφύγω καταστάσεις που η εκάστοτε πλειοψηφία μπορεί να ήθελε να με ‘φάει ζωντανό’, γι αυτό ακριβώς ζητάω την προστασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Άλλο πράγμα η δημοκρατία, άλλο πράγμα η οχλοκρατία.

@Αντικειμενιστής
Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε και το ανάποδο. Το κράτος χρησιμοποιεί δικούς μας πόρους για να εμποδίσει τη γειτονική χώρα να ονομαστεί όπως θέλει, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αστάθειά της ως χώρα. Δικαιολογείται η στάση αυτή του κράτους στα πλαίσια του αντικειμενισμού;

Ανώνυμος είπε...

-Διακοπή της απευθείας επικοινωνίας μέσω ΠΓΔΜ στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και στους διαδρόμους προς κεντρική Ευρώπη.

Υπάρχουν εναλλακτικοί διάδρομοι προς την κεντρική Ευρώπη.

-Πτώση των μεταξύ μας οικονομικών συναλλαγών.

Μιλάμε για μια χώρα που έχει οικονομικό μέγεθος το 1/20 της Ελλάδας. Ακόμα και αν εξαφανιστεί από το χάρτη η Ελλάδα θα επιζήσει. Ούτως η άλλως οποιαδήποτε αναταρραχη στην ΠΓΔΜ θα κρατήσει το πολύ μερικά χρόνια. Είναι προτιμότερο να μειωθούν οι οικονομικές συναλλαγές για μερικά χρόνια παρά να πλήττονται τα συμφέροντά μας ες αεί από την ύπαρξη ενός κράτους επιθετικά διακείμενου προς την Ελλάδα.

-Αλλαγή συνόρων που δημιουργούν νέες καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε εκ των πρότερων αν είναι επωφελείς ή όχι (αντί για 3 κράτη στα βόρεια έχουμε μια "Μεγάλη Αλβανία" και μια "Μεγάλη Βουλγαρία").

Ούτε η Αλβανία ούτε η Βουλγαρία μας δημιουργούν όσα προβλήματα μας δημιουργεί η ΠΓΔΜ. Εάν δεν μπορέσει να αναμορφωθεί αυτό το κράτος είναι προτιμότερο να διασπασθεί, αφού άλλωστε η αλήθεια είναι πως πρόκειται για περιοχή κατοικούμενη από Αλβανούς και Βουλγάρους. Αυτή ίσως είναι η πιο μακροχρόνια ευσταθής λύση.

-Πτώση της διεθνούς εμπιστοσύνης και αισθήματος ασφάλειας προς τη χώρα μας για επενδύσεις, τουρισμό, δανειοδότηση.

Ίσα ίσα εάν η Ελλάδα έκανε στροφή 180 μοιρών σε ένα ζήτημα και δεχόταν de facto τις Σκοπιανές θέσεις θα παρουσίαζε τον εαυτό της ως μια αδύναμη και ασυνεπή χώρα.

Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε και το ανάποδο. Το κράτος χρησιμοποιεί δικούς μας πόρους για να εμποδίσει τη γειτονική χώρα να ονομαστεί όπως θέλει, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αστάθειά της ως χώρα. Δικαιολογείται η στάση αυτή του κράτους στα πλαίσια του αντικειμενισμού;

Σε ποιους πόρους αναφέρεσαι; Τα έξοδα του Υπουργείου Εξωτερικών; Μα, ο Αντικειμενισμός δεν αρνείται πως μια χώρα θα έχει εξωτερική πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Μα ειστε σοβαρος θεωρειτε την Ελβετια οχλοκρατικο κρατος? Απλα εκει εχουν αναγνωρισει στους πολιτες την ωριμοτητα να αποφασιζουν για τα θεματα που τους αφορουν.
Αν θεωρειτε την Ελβετια προτυπο αποτυχημενου κρατους τι να πω, οριζουμε διαφορετικα την επιτυχια. Εκτος και αν εσεις προτιματε το πολυ σεκουλαριστικο και λιμπεραλ Γαλλικο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Η πλειοψηφία ούτε έχει, ούτε θα έπρεπε να έχει, λόγο για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας

oute o Metternich den 8a to elege

Ανώνυμος είπε...

Ας τα δουμε λιγο χυχραιμα.

1)Δεν ειναι αναγκαια και ικανη συνθηκη για το καλο της Ελλαδας η σταθεροτητα στα Βαλκανια. Μια χαρα ζουσαμε παρολους τους Γιουγκοσλαβικους πολεμους. Μια χαρα ζησουμε και αν τα Σκοπια διαλυθουν.

2)Μας συμφερει να πονταρουμε σε μια ανερχομενη Αλβανια η σε ενα κρατος το οποιο οδευει προς διαλυσην?

3)Η οποια υποκρισια, αυτοι που υποστηριζαν τους Νατοικους βομβαρδισμους στο Κοσσοβο φοβουνται τωρα οψιμως την Μεγαλη Αλβανια. Φωναζαν καποιους απο εμας Σερβοπληκτους, τωρα μας λενε να υποστηριζουμε τα Σκοπια ως αναχωμα σε μια Μεγαλη Αλβανια την οποια υποστηριζαν τοτε.

4)Το να εχουμε περιφερειακους εχθρους δεν μας λεει και κατι. Σαφεστατα καλυτερα θα ηταν να μην ειχαμε, αλλα δειτε και την Τουρκια η οποια εχει χωρες εχθρικες σε ολη της την περιμετρο. Και βετο βαζει και ευρωπαικο εδαφος κατεχει παρανομα και στα παλαιοτερα των υποδηματων της γραφει αποφασεις του ΟΗΕ. Θεωρει κανεις την Τουρκια απομονωμενη?

5)Οπως και να το κανουμε εχουμε στα βορεια συνορα μας δυο αναθεωρητικα κρατη και ειναι περιεργο καποιοι να εγκαλουν την Ελλαδα που
α)ουδεποτε εθεσε μειονοτικα ζητηματα ενω καλλιστα θα μπορουσε να κανει.
β)ουδεποτε διεκδικησε εδαφος και εβαλε χαρτες των αλησμονητων πατριδων σε σχολικες αιθουσες.
γ)ειναι η μονη πραγματικη δημοκρατια, ενταγμενη σε ολους τους ελιτ οργανισμους.

6)Καποιοι πιστευουν πως η εξωτερικη πολιτικη μοιαζει με αυτα που κανουν οι γιατροι χωρις συνορα. Η Ελλαδα εχει πολιτικη για τα ελληνικα συμφεροντα.

7)Η Ελλαδα εχει αμυντικο στρατιωτικο δογμα. Αλλοι εχουν τα casus belli.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ΠΛΑΚΑ μερικοί ΕΔΩ ΜΕΣΑ!
Οι επιχειρήσεις στα Σκόπια είναι κατά πλειοψήφία από τη ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία είναι στο 36% και αν πλούτισαν μερικοί ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ πετρελαίου κατά το εμπάργκο... οι Σκοπιανοί είχαν γονατίσει...και ΜΟΝΟ τότε αναγκάστηκαν να αλλάξουν το σύνταγμά τους που μιλούσε για την απελευθέρωση των "Μακεδόνων" από τις γειτονικές χώρες!

Επειδή μιλάμε για Μακεδονία εδώ μέσα... κι επειδή το http://macedonia-greece.blogspot.com βγαίνει 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στο google στο λήμμα "macedonia" από 70.000.000 αποτελέσματα ... επιτρέψτε μου, και ως Μακεδόνας, να έχω ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ άποψη για το Μακεδονικό και πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από αυτούς που για την Μακεδονία ενημερώνονται από τον Κυριακάτικο Τύπο.
Όλοι έχουν άποψη για την Μακεδονία, η Σάρα και η Μάρα θα αποφασίσουν κι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό.

Spartacus και Def Leppard ... από σεξ...τίποτα έτσι; "Σφεντόνα" το κάνατε το πετσάκι. Φασίστες είναι και ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ που ευνοούν την ενδυνάμωση των φασιστών λόγω της ηλιθιότητάς τους και χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Οι εξελίξεις θα έχουν σχέση με τα συμφέροντα του Μπους ,Τσένυ και Ραμσφελντ. Κι εννοώ τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους συμφέροντα στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ, τα ΟΠΛΑ και τις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. Καίγονται να κλείσουν τις μπίζνες τους ΠΡΙΝ αλλάξει η ηγεσία στις ΗΠΑ και χάσουν το πλεονέκτημα να διαπραγματεύονται με τις πλάτες μίας υπερδύναμης. Το Κόσοβο και το όνομα των Σκοπίων ήταν τα ανταλλάγματα για να τους ξεβρακώσουν. Στο ΕΘΝΟΣ δημοσιεύθηκε μία καλή έρευνα για να καταλάβετε για ποια "υστεροφημία" καίγεται ο Μπους
Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ
Και μην το φιλοσοφείτε πολύ ... τα δολάρια καθορίζουν την τύχη των Βαλκανίων. Τώρα που τα πολλά δολάρια βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας... βρήκαμε τις "σύμμαχους" ΗΠΑ ... ΑΠΕΝΑΝΤΙ μας!

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενιστή, δεν μίλησα για κατάρρευση ούτε για εξαφάνιση. Μίλησα για πτώση.

Είναι άλλο να λες οι επιπτώσεις είναι μικρές και άλλο να λες πως δεν υπάρχουν ή τα οφέλη αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις.

Και εννοείται συμφωνώ απόλυτα με τη στάση της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Αν και η κουβέντα έχει τελειώσει προ πολλού στο thread δεν μπορώ να μην απαντήσω στο "μαργαριτάρι" του σεξουάλα Ελλήνα Μακεδόνα. Υποθέτω ότι για να λες πραγμάτα τύπου "από σεξ τίποτα" εσύ ο ιδιός πρεπεί να θεωρείς τον εαυτό σου γκομενοβοσκό/πάσα με χαρέμι και διαφορετική γυναίκα καθέ βράδυ. Έκτος από τα ατελείωτα γελία που μου προκάλεσε, το post σου αποδεικνύει ότι δεν είσαι Ελλήν Μακεδόνας, αλλά ο κλάσσικος ανασφαλής/φασίστας/πιθηκοείδης Ελλήναρας που πουλάει μούρη και μαγκία με φτήνα σχόλια τύπου "Σφεντόνα το κάνατε το πετσάκι" για να καλύψει την ελλειψη παιδειάς του. Εκτος από το να ανεβάσεις τα επίπεδα σεξουαλικότητας του thread σε επίπεδα...ΚΚΕ μας προσφέρεις και κάποια "επιχειρήματα" (Ο Θεός να τα κάνει). Μας λες ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στα Σκόπια προέρχονται από την Νοτία Ελλάδα. Πραγμά που είναι απολύτα φυσικό καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εχούν την έδρα τους στην Αθήνα. Αυτό ομώς δεν αναιρεί το γεγόνος ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις της Μακεδονίας την έχουν κανεί για Βουλγαρία και Σκόπια. Φυσίκα ως Μακεδόνας το ξέρεις αυτό ασχετό αν μας κάνεις τον ηλίθιο. Επίσης μας λες ότι το εμπάργκο ητάν επιτύχημενο επείδη οι Σκοπιανοί υποχώρησαν στο θέμα του Συνταγματός τους. Δεν βλέπω ομώς να τους κόπηκε ο αλυτρώτισμος. Πιθανόν ο εγκέφαλλος σου να μην γίνεται να το επεξεργάστει αλλά μόνο ισχυρά οικονομικά συμφεροντα που θα δένουν σφικτά τις δυο χώρες μπορούν να τον αποτρέψουν. Μόνο με την ενταξή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει αυτό. Φυσικά έσυ ως "Μακεδόνας" θα υποστηρίξεις να βαλούμε βετό και έκει. Δικαίωμα σου είναι να είσαι ηλίθιος. Δεν υποχρεούται η εξωτερική πολιτική μας να ακολούθει την ηλιθιοτητά σου. Σκεψου ολά αυτά και θα δεις πως αν κάποιος έχει πλάκα αυτός είσαι εσυ

Ανώνυμος είπε...

τελευταίε ανώνυμε

εγραψές Ο Ελλην Μακεδόνας προφανώς να μην έχει την νοητική ικανότητα να κάνει ανα΄λυση γεγονότων.

Αλλά τέτοια υποκείμενα αποτελούν απόδειξη ότι ο Δαρβίνος έχει δίκιο. Η εξέλιξη τους πέρασε και βρίσκονται ακόμη κάποια σταδία πίσω..

Όπως είπες είναι δικαίωμα του να είναι ηλίθιος.

ξέρετε είναι αστείο που λέτε να αλλάξουν το ονομά και όχι την εθνικότητα.

Πάλι Μακεδόνες θα λέγονται. Ξυπνάτε ρε το παιχνίδι χάθηκε το 93..

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock