Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

Επιλογές από το Σχέδιο Μάρσαλ

«3.710 συνδικάτα για 500.000 μισθωτούς .Δυσανάλογα πολλά σε σχέση με όσους εκπροσωπούν, έχουν εξελιχθεί σε κομματικά παρακλάδια χρηματοδοτούμενα από το το κράτος.»
-από την Καθημερινή

Εγώ θα πρότεινα ο αριθμός των συνδικάτων να αυξηθεί στις 500.000, δηλαδή κάθε μισθωτός και συνδικάτο. Θα είχαμε τουλάχιστον τρία οφέλη:

1) Αυτόματα θα αυξανόταν ο αριθμός των προέδρων κατά 496.290. Αυτό θα ήταν μια νέα και σημαντική προοδευτική κατάκτηση.

2) Επιτέλους όλες οι αποφάσεις θα ήταν ομόφωνες

3) Θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα η ταξική πάλη με τις προσωπικές ανάγκες κάθε μέλους. Έχεις να πας ένα σύντομο ταξίδι; Τράβα μια 48ωρη. Αρχίζει το ευρωπαϊκό; Τράβα μια κυλιόμενη 24ωρη.


" Έχω πέσει και εγώ θύμα του Διαδικτύου. Πριν από πολύ καιρό κάποιοι διοχέτευσαν βίντεο με προσωπικές στιγμές μου στο Ίντερνετ. Δεν ήταν ένα και δύο, ήταν αρκετά βίντεο που είχα γυρίσει με δικούς μου ανθρώπους.»
-Τζούλια Αλεξανδράτου

Κυρία Αλεξανδράτου δεν είστε θύμα του διαδικτύου, είστε θύμα του εαυτού σας. Αν τα
βίντεο δεν ήταν ένα και δυο αλλά αρκετά και τα γυρίσατε όχι με έναν ή δύο αλλά με αρκετούς ‘δικούς' σας ανθρώπους τότε δεν μιλάμε για προσωπικά βίντεο αλλά για κινηματογραφικές παραγωγές.
Το ότι διαφημίζεται και προσθέτετε τα δικά σας σκουπίδια στη μεγάλη χωματερή του δημόσιου βίου με τόση ευκολία και χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής αυτό σημαίνει ότι έχετε ρίξει την αξιοπρέπεια σας πολύ χαμηλά – ίσως κάπου χαμηλότερα και από το δολάριο.

"Σε πάνω από 4.000 λακκούβες πέφτουν καθημερινά οι πολίτες στην Αττική, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές στα οχήματα.»
-από την Καθημερινή

Ναι αλλά αυτό που πραγματικά μετράει είναι ποιος δήμος κάνει τα καλύτερα πάρτι, έχει τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα κτλ.

«Με «ταυτότητα» το κρέας.»
-από τον Ελεύθερο Τύπο

Σε αυτή την «ταυτότητα» θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος, το είδος του ζώου, το βάρος, η τιμή πώλησης και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία δήλωση και δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση για την μη αναγραφή του θρησκεύματος.

«Είχε εντοπίσει ένα απόσπασμα στον Στράβωνα, στο οποίο υπήρχε αναφορά σύμφωνα με την οποία η λύση του αινίγματος ίσως να βρισκόταν στην Κεφαλονιά. Η θεωρία του θέλει την ομηρική Ιθάκη να είναι εκεί που βρίσκεται η σημερινή Παλική, το δυτικό κομμάτι της Κεφαλονιάς.»
-από την Καθημερινή

Ανεξάρτητα από αυτά που λένε οι καθηγητές, η λύση θα πρέπει να δοθεί στον ΟΗΕ. Όταν ο κ. Μάθιου Νίμιτς τελειώσει με το Μακεδονικό τότε μπορεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση. Ίσως η Παλική να συμφωνήσει σε μια σύνθετη ονομασία, όπως, Νέα Ιθάκη ή Δυτική Ιθάκη ή Δε γουστάρουμε τσου Αργοστολιότες Ιθάκη. Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση στο όνομα είναι σίγουρο ότι η Ιθάκη θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Κεφαλλονιάς στην υπερνομαρχία Ιονίων Νήσων.

Το Σχέδιο Μάρσαλ είναι η εβδομαδιαία στήλη που γράφω στην Κεφαλλονίτικη εφημερίδα ΠΕΝΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άστα αυτά που θέλεις να αυξήσεις τα συνδικάτα. Το όνειρό σου και των άλλων φιλελευθέρων θαμώνων εδώ είναι να βγει αστυνομικός νόμος που απαγορεύει λαοσυνάξεις πέραν των 2 ατόμων. Συν αυτό, ατομικές συμβάσεις με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, σε κλειστούς φακέλους που να μην γνωρίζουν και αυτοί τι υπογράφουν και το μαρτυρήσουν στις λαοσυνάξεις του όχλου. Αυτό θα πει ελευθερία, όχι να μας καταδυναστεύουν σκοτεινές, σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες του παρελθόντος.

Ντροπαλός είπε...

Οδυσσέας λυόμενος...πολιτική δεσμώτ*ς
;-)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, νομίζω ότι υπερβάλλεις όσον αφορά τον φιλελευθερίσμο. Το πρόγραμμα της Φιλελευθέρης Συμμάχιας προτείνει λύσεις για τα προβλήματα του συνδικαλισμού σήμερα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, φιλελευθεροί και μη, είναι απαραίτητος ο ισχύρος συνδικαλισμός για να μην καταντήσουμε σαν την Κινα.
ΥΓ.Μην ξεχνάς ότι σκοτεινή κομμουνιστική χώρα (έστω κατ' επίφαση) είναι η Κίνα οπού δεν υπάρχουν συνδικάλιστικα δικαίωματα. Νομίζεις ότι στις κομμούνιστικές χώρες υπάρχει δικαίωμα διαμαρτήριας? Αντίθετα οφιλελευθερίσμος είναι που επιτρέπει την διαμαρτυρία.

Panagiotis Atmatzidis είπε...

Το σχόλιο για την Τζούλια Αλεξανδράτου μου φαίνεται εντελώς άτοπο. Τι σχέση έχει με οτιδήποτε άλλο, κυρίως με την πολιτική;

Το τι κάνει και με πόσους το κάνει είναι δική της δουλειά. Από την στιγμή που δεν ήθελε οι προσωπικές της στιγμές να βγουν με αυτόν τον τρόπο στο διαδίκτυο καλά κάνει και το λέει η κοπέλα, που είναι το πρόβλημα σου; Το ότι έκανε SEX με πάνω από 200 άτομα και τραβούσε βίντεο με όλους; Επικοινωνείς;

Δεν γνωρίζω τις πολιτικές σου πεποιθήσεις αλλά αν δεν είσαι άκρα (δεξιά/αριστέρα, διάλεξε.. και τα δύο σκατά είναι) τότε μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock