Σάββατο, Απριλίου 16, 2005

Εδω το γηπεδο, εκει το γηπεδο...

Ενα καλο νεο ειναι η διαφαινομενη χωροθετηση του νεου γηπεδου του Παναθηναικου στον Βοτανικο. Εως και οι δημαρχοι της περιοχης, που συνηθως δεν θελουν γηπεδα κοντα τους, υποστηριζουν την αποφαση αυτη με παθος. Ο λογος ειναι βεβαια, οτι η περιοχη του Ελαιωνα που στα χαρτια προκειται να γινει ενα τεραστιο παρκο, σημερα δειχνει μια εντελως τριτοκοσμικη εικονα. . Βιομηχανιες αναρχα χτισμενες, χιλιαδες φορτηγα σε μποτιλιαρισμενους δρομους, καταυλισμοι τσιγκανων, ρεματα γεματα σκουπιδια, παρατημενα στρατοπεδα...

Ειναι σιγουρα καλυτερο να στεγαστει το γηπεδο σε μια τετοια περιοχη, παρα να επιβαρυνει χωρους που μπορουν να αξιοποιηθουν πολυ καλυτερα σαν παρκα (Γουδι) ή συμπλεγματα υποδειγματικων κατοικιων, ξενοδοχειων και γραφειων (Ελληνικο).

Μαλιστα ας ελπισουμε οτι το γηπεδο του Παναθηναικου θα γινει σωστα, και με τις υποδομες που θα φερει θα αλλαξει επιτελους εναν χωρο που ειναι η ντροπη της Αθηνας, σε ενα χωρο με χρησεις ψυχαγωγιας, αναψυχης, γιατι οχι και καταναλωσης, που θα ειναι το καμαρι μας.


Οσο για τις βιομηχανιες μας που και ασφυκτιουν μεσα στην αναρχια του Ελαιωνα και μολυνουν την πολη, ας μεταστεγαστουν σε σωστοτερους χωρους, με προνοια για σωστες μεταφορικες συνδεσεις με τα λιμανια και τους αυτοκινητοδρομους της περιοχης.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock