Σάββατο, Αυγούστου 26, 2006

Πίσω από το τείχος της λογοκρισίας

To Silenced είναι ένα βιβλίο δύο Νορβηγών που περιγράφει καταστάσεις ξεχασμένες στον δυτικό κόσμο πίσω από το Μεγάλο Τείχος της Λογοκρισίας της Κίνας. Την ανελευθερία της προσωπικής έκφρασης και την καταστολή της διαφορετικής άποψης από ένα γιγάντιο ολοκληρωτικό μηχανισμό επίβολής. Πράγματα που εμείς προσπερνάμε ως δεδομένα και αυτονόητα, λες και τα έφερε μεταφυσικά ο χρόνος, ο πολιτισμός,"επειδή ζούμε στο 2006" όπως φέρνει τα παιδιά ο πελαργός.

Στην Κίνα και στο Θιβέτ δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, της προσωπικής άποψης και της κριτικής στο καθεστώς. Οι διαφορετικές φωνές (όπως πχ αυτές που εκδηλώνονται στο ίντερνετ) διώκονται και φυλακίζονται. Το βιβλίο περιγράφει πώς όλα τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας είναι ελεγχόμενα από το κράτος και διαποτίζουν τον κινεζικό λαό με την αναγκαία προπαγάνδα για διατηρεί το Κομμουνιστικό Κόμμα το μονοπώλιο της εξουσίας. Επίσης καταγράφει την ιστορία του σταθμού "Η φωνή του Θιβέτ", του σταθμού που το κινεζικό ολοκληρωτικό καθεστώς δεν μπόρεσε να κλείσει.

Συνοδεύεται από ένα CD-ROM με εικόνες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα.
Για παραγγελίες: Amaryllis Media: eva@amaryllis.se, Oystein Alme/Morten Vågen: oystalme@online.no

Επίσης
Κίνα: ίντερνετ, λογοκρισία και δημοκρατία

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματα που εμείς προσπερνάμε ως δεδομένα και αυτονόητα, λες και τα έφερε μεταφυσικά ο χρόνος, ο πολιτισμός,"επειδή ζούμε στο 2006" όπως φέρνει τα παιδιά ο πελαργός.

Έτσι ακριβώς.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock